‘Barcelona vreest voor Ferran en is dicht bij volgende spelersexit’

Vrijdag, 7 januari 2022 om 13:22Tom Rofekamp • Laatste update: 11:32

Barcelona vreest dat het lozen van Philippe Coutinho niet genoeg is om Ferran Torres voor zaterdag in te schrijven voor LaLiga, meldt journalist Toni Juanmartí. Coutinho verdiende naar verluidt zestien miljoen euro op jaarbasis, waarvan 65 procent wordt overgenomen door Aston Villa. Toch zou daarmee niet voldoende ruimte worden gecreëerd in het salarishuis. Barcelona is in dat kader erg dichtbij de exit van de volgende speler, aldus Juanmartí.

Vrijdag werd bekend dat Coutinho het seizoen op huurbasis in Engeland af zou maken, waarbij Villa een optie tot koop heeft laten opnemen van veertig miljoen euro. Met het geld dat vrijkomt in het salarishuis moet Ferran nog voor het duel met Granada zaterdag worden ingeschreven. Barcelona zou voor de zekerheid controleren bij de competitie of de exit van Coutinho voldoende was, maar vreest van niet. De club maakt zich echter geen zorgen, omdat de volgende exit dichtbij zou zijn. Om welke speler het gaat blijft vooralsnog onduidelijk. Samuel Umtiti zou de voornaamste kandidaat zijn voor een winters vertrek; met name Newcastle United is serieus geïnteresseerd in de stopper, weet Marca.

Mocht Ferran toch ingeschreven kunnen worden, is het allerminst zeker of hij zondag in actie kan komen. De van Manchester City overgekomen aanvaller werd maandag positief getest op corona nadat hij was gepresenteerd in het Camp Nou. Xavi kampt sowieso al met een overvolle ziekenboeg. Ez Abde en Pedri ontbreken nog altijd vanwege coronabesmettingen. Martin Braithwaite, Sergi Roberto, Memphis Depay en Ansu Fati zijn al langere tijd geblesseerd; na het duel met Linares Deportivo van woensdag (1-2) voegden Ronald Araújo en Frenkie de Jong zich bij die lijst. Umtiti en Clément Lenglet waren er toen niet bij vanwege maagklachten: van hen is onduidelijk of ze zaterdag van de partij zijn.

Wel kreeg Xavi goed nieuws over Sergiño Dest, Gavi en Alejandro Baldé. Volgens Barcelona-clubwatcher Gerard Romero is het drietal hersteld van corona, zo zei hij op Twitch. Ook zouden ze alweer meetrainen met de groep, wat de opties voor Xavi enigszins verruimt. Barcelona kan bij winst op Granada opstomen naar de derde plek in LaLiga, wat goed is voor directe kwalificatie voor de Champions League. Komende woensdag wacht Real Madrid in de halve finale van de Supercopa.Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door rm1334)

Ik schaam me als barca fan enorm voor deze rotzooi binnen mijn club

7 januari 2022 om 13:30

Met het vertrek van spelers als Coutinho etc, proberen we juist de rotzooi op te ruimen. Er is al jaren sprake van rotzooi binnen de club, met het vertrek van vele onnodige spelers en het door selecteren van de jeugd lijkt er eindelijk een fatsoenlijk beleid te staan.

7 januari 2022 om 13:31

Bietje laat, maat. Het huidig bestuur is al maanden bezig met het opruimen van de rotzooi. Dacht jij soms dat dit met een zwaai van een toverstaf zou gaan?

Ik zou juist opluchting verwachten.

7 januari 2022 om 13:35

Het vertrek van Bartomeu is soort van een zwaai met een toverstaf.

7 januari 2022 om 13:37

Dit is toch ook wel wat gokken niet? Iemand halen die je pas kan inschrijven als je verscheidene spelers uitgezwaaid hebt. Wat als Coutinho bijvoorbeeld afgelopen maandag zijn kruisband had afgescheurd waardoor hij niet uitgeleend kon worden?

7 januari 2022 om 13:42

Laporta bespaarde op het salaris van Messi, Griezmann en Coutinho. De drie grootverdieners. Hij doet aardig zijn best. En de winterse transferperiode is pas net begonnen.

7 januari 2022 om 13:42

Almogaver. Ja , prima rotzooi opruimen methode. Weer eens 55 miljoen over de balk smijten voor een bankzitter van City.

7 januari 2022 om 13:45

Ergens moet een keuze gemaakt worden. Wat als je spelers hebt uitgezwaaid, maar geen vervangers hebt?

Blijkbaar, en deze transfer onderstreept dat enigszins, was het bestuur in een ver gevorderd stadium, waardoor ze het vertrouwen hadden Ferran aan te kunnen trekken.

7 januari 2022 om 13:46

Je hebt gelijk, Inkemontana, hij had vijf bruin brood moeten bieden voor Gabriel Jesus.

7 januari 2022 om 13:49

En waar zat precies de noodzaak in die transfer absoluut zo snel afronden? Was er andere interesse in hem die ik gemist heb?

7 januari 2022 om 13:57

Ferran Torres is gewild in Spanje. Spaanse clubs willen graag een Spaans international hebben. Bij Madrid hebben ze Rodrigo op rechts staan dus daar is nog verbetering mogelijk.

7 januari 2022 om 13:57

Almogaver. Als je blijkbaar niet eens de liquide middelen hebt om uberhaupt al aan de regelementen van de competitie te voldoen rondom zijn salaris, dan was vijf bruin brood aanbieden wellicht wel verstandiger geweest ja, wellicht hebben ze dat wel nog ergens op de plank liggen.

7 januari 2022 om 14:01

Barcelona kan hem wel betalen maar niet registeren omdat ze boven de salarislimiet zitten na het grote verlies vorig seizoen.

7 januari 2022 om 14:03

Je maakt jezelf toch niet wijs hopelijk dat Real deze transferperiode 55 miljoen wilde uitgeven aan Ferran?

7 januari 2022 om 14:13

Ik heb geen idee, wat ik wel weet is dat Barcelona de deal al voor het openen van de transfer window wilde afronden. Er was haast geboden bij Barcelona.

7 januari 2022 om 14:19

Wat een cirkelredenering is dit nu weer? Ik vraag waarom die haast er was en de conclusie van jouw antwoord is “Barcelona vond dat er haast nodig was” ?

7 januari 2022 om 14:41

Het is idd erg vreemd met de geschiedenis van barca onder bartomeu dat ze nu spelers gaan aantrekken zonder te weten of ze die mogen inschrijven, zelfs na het vertrek van coutinho. Zoals zoek je toch uit voordat je de transfer door laat gaan? Met deze manier van handelen is er dus niets geleerd en gaat laporta op dezelfde voet verder. En dan te bedenken dat ze ook morata nog wilden halen...

7 januari 2022 om 14:56

Probeer maar niets zinnigs uit Viscacatalunya te krijgen. Die leeft in zijn eigen sprookwereldje en weet dat alles helemaal prima is, alleen nooit waarom.

7 januari 2022 om 15:05

Oh dat kunnen ze wel betalen? Maar moeten nog wel een kleinen 200 miljoen betalen aan clubs vanwege transfers.. Als club zijnde zou ik gewoon het geld gaan eisen. Miljarde schuld en rustig doorgaan met geld smijten....

7 januari 2022 om 15:06

Hazardinho dat deden ze gewoon afgelopen zomer al hoor. Garcia, Depay en Aguero werden ook gewoon gehaald lang voor ze hen konden inschrijven. Ze kregen spelers als Coutinho ed niet verkocht terwijl dat wel gehoopt werd en pas de laatste week voor het seizoen begon besloten Pique, Busquets ed genoeg in te leveren om hun nieuwe spelers in te schrijven. Enorm veel mazzel en daar is destijds eigenlijk weinig aandacht aan besteed. Gewoon handelen op goed geluk en een wensje.

7 januari 2022 om 17:06

55 miljoen voor een goed talent is gewoon goed beleid. Beter dan griezmann coutinho voor 300 miljoen ofz. De bank van city is beter dan de basis 11 van menig team dus een beetje een onzin opmerking

7 januari 2022 om 13:34

Dat snap ik nooit zo, net zoals trots zijn op je club hoor, bedoel het enige wat je doet is de club supporten. Voor de rest gaat je bijdrage niet verder. Zowel in positieve als negatieve zin heb je geen enkele invloed op wat bestuur, management of spelers doen.

7 januari 2022 om 13:44

De socios kunnen de president wel naar huis sturen. Straks kunnen ook Nederlanders socio worden en digitaal stemmen. Bartomeu hadden ze veel eerder naar huis moeten sturen. Dat zeker.

7 januari 2022 om 13:34

Een paar jaar geleden begon het met rotzooi in te kopen, nu wordt er eindelijk eens duidelijk beleid gevoerd.

Ik ben er juist erg blij mee, genieten toch als je over een tijdje met een middenveld wat bestaat uit Gavi - Pedri en daar achter een Nico of Busquets speelt?

7 januari 2022 om 13:36

Ik begrijp alle reacties ook niet over het opruimen van rotzooi. Je verhuurt coutinho waarvan aston villa maximaal 65% aan salaris betaald om een gekochte speler van 55 miljoen in te schrijven. En dat terwijl deze speler niet eens op zijn natuurlijke positie gaat spelen. Het hele beleid daar is op het moment gebaseerd op het pleasen van de fans, wat Laporta overigens wel goed doet als ik de reacties zo lees.

7 januari 2022 om 13:40

Het verhuren van Coutinho is toch goed? Hij speelt nooit, en kost bakken met geld aan salaris. Elke cent die we nu kunnen besparen door het verhuren is toch prima?

7 januari 2022 om 13:45

Ja maar de aankoop van Ferran Torres is daarentegen weer ronduit achterlijk? Slechte beslissingen vanuit het verleden worden opgevuld met slechte beslissingen in het heden. Ik zie ook niet de positieve ommezwaai die blijkbaar veel barca fans wel zien.

7 januari 2022 om 13:45

Nee het gaat me ook vooral om het verhuren van een speler om weer een andere dure speler aan te kopen, daarbij in acht nemende dat deze speler waarschijnlijk in de spits opgesteld gaat worden terwijl hij in principe op dezelfde positie staat als dembele die je zometeen voor niks laat vertrekken.

7 januari 2022 om 13:58

Inke, waarom is het halen van een Ferran Torres achterlijk? Jonge speler met een enorme potentie om te groeien. Dit zijn juist de spelers waar Barca de portemonnee voor moet trekken om weer een gezonde toekomst tegemoet te gaan.. Ze moeten eenmaal competitief blijven en daar horen grote uitgave bij. Coutinho verhuren is een mooi begin.

7 januari 2022 om 14:19

Dat komt omdat jij blijkbaar niet inziet dat er wel degelijk geld is om aankopen te doen. Ferran is ook gewoon een hele goede speler die zeker zijn waarde gaat hebben.

7 januari 2022 om 14:57

Ferran Torres heeft nog geen reet bewezen om enerzijds die 55 miljoen al te verantwoorden, en anderzijds is het ronduit belachelijk dat Barca dat uberhaupt al besteed in de huidige situatie waarin ze zitten. Vrij matige stats voor een buitenspeler gehad bij Valencia, bij City voornamelijk de bank warm gehouden, en in tussentijd betaalt Barca wel even 20 miljoen meer dan City zelf voor hem heeft betaald. Barca is door Bartomeu naar de rand van de financiã«le afgrond gestuurd, balanceerde daar op in zijn laatste jaren. Maar waar veel Barca supporters nu doen alsof Laporta grote stappen zet daar vandaan te komen, en financieel op te klauwteren, zie ik vooral dat Laporta bezig is om rond het balanceren van die afgrond Barca nog steeds financieel tot het laatste stuivertje te pushen.

7 januari 2022 om 17:08

Je mag ook best een beetje normaal doen InkeMontana. Ik heb net 3 opmerkingen gelezen van je die nergens op slaan. Enige wat je doet is Barcelona zwart maken

7 januari 2022 om 18:00

Rikpol206. Euhm, volgens mij onderbouw ik mijn standpunten? Enige wat jij hier doet is roepen dat opmerkingen nergens opslaan zonder onderbouwing. Wie zijn reactie slaat dan nergens op vraag ik me af? Dat zwart maken vat je alleen zo op omdat je zelf waarschijnlijk een voorkeur voor die club hebt, ik wijs namelijk inderdaad op pijnlijke punten rondom die club. En dat terwijl Barca als club mijn voorkeur heeft in Spanje, moet je nagaan.

Barca maakt schoon schip. Langzaam zijn we de rotzooi van Bartomeu aan het opruimen. Laten we hopen dat het hier om Umtiti gaat.

7 januari 2022 om 13:56

Hahaha, opruimen? Hoe ben je aan het opruimen door wederom een monsterlijk bedrag te betalen voor een speler, terwijl je je er op dat moment dondersgoed van bent bewust dat je hem niet mag inschrijven vanwege het salarisplafond? Goed beleid zou momenteel zijn om eerst ruimte te creeren in de salarishuishouding en dan pas aankopen te doen. Stel er gebeurd verder niks, heb je dus een puist geld weggegooid voor een speler die je alleen op het trainingsveld hebt rondlopen. Zo vanuit de zijlijn veranderd er verder vrij weinig binnen die club en zijn ze gaten aan het dichten door kuilen te graven.

7 januari 2022 om 14:01

Barcelona wil blijven meedoen, terwijl het financieel een regelrechte ramp is. Pas op de plaats, een aantal jaren bouwen lijkt me beter, maar goed, ik ben dan ook geen echte kenner zoals vele wannabe socio’s hier

7 januari 2022 om 14:11

Helaas moet je wat investeringen doen. Als je niet doet kan je zo 10e worden en dan speel je met een nagenoeg leeg stadion, niemand naar musea, weinig tv gelden, slechte sponsordeals en geen CL inkomsten :-). Kan je liever nu al failliet verklaren… Ferran representeert ook een marktwaarde je koopt hem voor 55 maar als hij slecht is kan je hem nog voor 30 slijten vanwege leeftijd en potentie. Dus zo slecht is deze deal niet. Die 55 betaal je over 5 jaar dus is 11 mln per jaar investering. We hebben wel dramatische deals gedaan eerder…
Ferran kan overal voorin spelen en ook aanvallend op het middenveld. Vorig jaar door Guardiola en Enrique als valse 9 gebruikt en scoort toch 1 op 3 en veel dreiging. In potentie met Fati, Dembele en hem heb je superveel snelheid.

Ze zijn jong en potentie kan eruit komen maar het blijft een risico.

7 januari 2022 om 14:16

Maar dat kan je van elke club zeggen. Als Cadiz degradeert dan hebben zij ook grote problemen. Maar als ze nu 200 miljoen lenen, dat geld investeren in goede spelers en daardoor Europees voetbal halen, meer supporters en sponsoren trekken en meer tv-gelden ontvangen dan kunnen ze dat makkelijk terugbetalen.

7 januari 2022 om 14:24

Cadiz heeft geen achterban, geen historie en niet de mogelijkheden qua infrastructuur die Barca heeft. Zelfs City en PSG met de rijke sjeiks en alle sterren die ze halen hebben niet de zelfde inkomsten kunnen genereren als Real,United en Barca pre-corona. Hoe de toekomst eruit ziet weet niemand. Maar ik denk met 0 euro aan transfers investeren gaat Barca zeker niet sportief aantrekkelijk worden. Nogmaals de 4e plek moet moet gewoon gehaald worden om salarishuis op orde te brengen, inkomsten te genereren en weer wat lucht te krijgen.

7 januari 2022 om 14:42

Dus de conclusie is dat alleen de traditionele topclubs dat mogen doen? Maak van het voorbeeld dan Valencia en maak van de 200 miljoen 400 miljoen.

7 januari 2022 om 14:56

Het is meer een bank geeft je een lening op basis van het financiele plan, financiele mogelijkheden en onderpand. Iedereen die dit kan aantonen kan deze lening krijgen. Cadiz en Valencia kunen dit ook krijgen maar denk dat het veel lastiger wordt voor ze vanwege de punten hierboven.
Barca is qua fans een van de grootste clubs van de wereld of dat zo blijft weten we natuurlijk niet. Volgens mij wordt dit ook meegenomen in de afweging voor de lening.

Maar aan de andere kant weet ik niet wat de financiele cijfers zijn van Barca en kredietcrisis heeft wel aangetoond dat geen enkele institutie nu too big is to fail. Ander zorgpunt is ook we printen nu als overheid veel geld en rente is laag, wat gebeurt er als rente verhoogd worden dan gaan de rentekosten bij herfinanciering van Barca ook omhoog. Zoals al vaker gezegd het is gewoon lastig wat de juiste strategie is, moet de toekomst maar uitwijzen.

7 januari 2022 om 18:27

Als Barcelona zo’n fantastische club is met die rijke historie en prachtige achterban, is een keer tiende worden geen probleem. Barcelona is in al die jaren geworden tot een dagjesmensen voetbalclub. Heeft ze geen windeieren gelegd, lijkt me evident, ik vind het echter meer dan komisch dat ze, met al die schulden, nog steeds bagger inkomsten lekker gaan investeren. En dat in nota bene een tweederangs speler van een échte topclub..

7 januari 2022 om 16:46

Ja het is opruimen maar wel met enorme verliezen. En dat terwijl je als club extra moet lenen om o.a. aankopen te kunnen doen. Het is te hopen voor Barca dat ze zich voor volgend seizoen plaatsen voor de CL en dat er niet weer veel publiek geweerd wordt in het stadion. Want wat deze voorzitter doet is gewoon weer gokken met geld uitgeven wat ze eigenlijk niet hebben en hopen dat je daarmee succes hebt om die gemaakte schulden af te kunnen lossen. Beetje Munsterman bij Twente en dat is toen ook misgegaan doordat ze op een haar na de titel verspeelde en dus de CL inkomsten. Ik zou het wel eens willen zien als ze dit seizoen geen CL halen hoe het dan gaat met Barca.

Is nog triester dan ik dacht met die salarissen. Volgens mij verdienen Lenglet, Dest en Braithwaite ook veel te veel voor hun doen. Want als je na Coutinho nog steeds niet Ferran kan inschrijven is het wel erg beschamend. Die Bartomeu heeft er echt nog een grotere zooi van gemaakt dan gedacht. Echt beschamend hoe hij zulke salarissen kon geven.

7 januari 2022 om 13:42

Hoe werkt de salarishuishouding eigenlijk concreet? Voor zover ik weet hebben ze naast (deels) Coutinho ook Aguerro kunnen schrappen, mogen ze dan niet voor dit bedrag een nieuwe speler inschrijven?

Vb Coutinho - 10 mil & Aguerro - 6 mil > er is 16 mil vrij per jaar?

7 januari 2022 om 13:49

Je moet vier keer zoveel besparen (of twee keer voor een grote besparing) als je uit mag geven. Ik vermoed dat Ferran Torres dit seizoen 8-10 miljoen kost. Met Aguero bespaar je 6 miljoen en met Coutinho ook zoiets. Daar redt je het nog niet mee.

7 januari 2022 om 13:50

Nee volgens mij niet. Dacht dat je voor iedere 4 euro, 1 euro mag uitgeven. Maar kan het fout hebben.

Haha, het blijft wel een grote financiële soap natuurlijk daar. Alles tot het randje pushen en blijven pushen.

Volgens de BBC die altijd erg betrouwbaar zijn betaalt Aston Villa zelfs minder dan de helft van Coutinho's salaris. Laporta laat zijn journalisten weer eens gebakken lucht verkopen en ze trappen er allemaal in

7 januari 2022 om 13:32

Fabrizio heeft ook gemeld dat Aston Villa 65% betaalt, dus wat lul je weer met Laporta en zijn journalisten.

7 januari 2022 om 13:36

Leuk dat de barca voorzitter en zijn pers dat schrijven maar naast de BBC, heeft Sky en Talk Sport het gewoon over minder dan 50%
"villa are paying less than 50 per cent of Coutinho's weekly wage"

Die vertrouw ik allen meer dan wie oko maar bij Barca..

7 januari 2022 om 13:38

Leuk dat BBC en Sky dat melden, maar Fabrizio Romano is 1 van de meest betrouwbare journalisten. En niet alleen hij heeft het gemeld, ook de meest betrouwbare journalisten rond Barça zeggen dat Villa gewoon 65% betaalt.

7 januari 2022 om 13:40

Heb je enig idee wat voor een autoriteit de BBC is als het op Engels voetbal aankomt? Idem met Sky bijvoorbeeld. Dat zijn toch echt de to go bronnen als het op Engeland aankomt.

7 januari 2022 om 13:41

Fabrizio steelt alles van anderen en zegt dan 'here we go' die gozer weet van niks joh.. maar is goed leef jij maar in een droomwereld

7 januari 2022 om 13:46

Wat Fabrizio voornamelijk doet is gewoon het ontkrachten van nep nieuws en het bekendmaken van nieuws als het klopt. Dat is precies het geval hier dus nogmaals, waar heb je het over?

7 januari 2022 om 13:47

Domste comment die ik in tijden heb gezien. 'Fabrizio steelt alles van anderen'. 'Die gozer weet van niks joh'. 😭

7 januari 2022 om 13:48

Met andere woorden hij heeft zelf geen nieuws maar kopieert echte journalisten. Ik kan ook wel zeggen Mbappe gaat deze winter niet naar Real.. dat maakt me nog geen journalist dat is gewoon 1 +1 =2

7 januari 2022 om 13:51

Hahaha, ongelofelijk wat ik hier lees van je. De BBC en Sky afdoen als onzin om vervolgens jouw volledige waarheid op Fabrizio Romano te berusten. Tjongejonge, zet je Barca bril af.

7 januari 2022 om 14:05

Ik denk dat onze tijd juist komt nu in de komende seizoenen. Met Ansu, Ferran, Gavi, Pedri, Frenkie, Nico, Araujo, Eric, Dest hebben we een team dat jaren vooruit kan. Wij hoeven Benzema, Modric, Kroos en Casemiro niet te vervangen in de komende seizoenen. Bij ons zijn Messi, Xavi, Iniesta en Puyol allang weg.

7 januari 2022 om 14:08

@viscacatalunya,

Ik denk inderdaad dat FC Barcelona in de komende jaren best een rol van betekenis kan gaan spelen in de Spaanse competitie. Echter denk ik dat dat misschien een vertekenend beeld kan gaan zijn, aangezien ik verwacht dat het Spaanse voetbal nog maar een kleine rol van betekenis gaat spelen in het Europese topvoetbal.

Ik zie de competitie aan kwaliteit inleveren in de aankomende jaren. Niet bedoeld om te provoceren of iets dergelijks, zo kijk ik er tegenaan.

7 januari 2022 om 14:11

@Visca Ik wil dat ook graag geloven, maar achter de spelers die jij noemt staan veel vraagtekens en Real heeft komend seizoen Mbappé, Valverde, Camavinga en mogelijk zelfs Haaland erbij, dus ik denk niet dat dat zo lastig wordt voor ze allemaal.

7 januari 2022 om 14:11

@robjones. Madrid maakt zo een grote sprong voorwaarts als het nieuwe stadion af is. Ze gaan Barcelona en United financieel op achterstand zetten tot wij ook een nieuw stadion hebben. Madrid zal weer Galacticos aan kunnen trekken. Dat is goed voor la Liga. La Liga had altijd de grote sterren. Als de pandemie minder hevig wordt dan gaat Barcelona ook weer goed verdienen. De club is afhankelijker van toerisme.

7 januari 2022 om 14:13

@visca ik denk alleen wel dat Real deze spelers makkelijker kan vervangen dan bij Barca. Als is het maar vanwege het geld. Ik zie een redelijke kans voor me dat zowel Mbappe als Haaland naar Real gaan. (In ieder geval Mbappe). Op het middenveld hebben ze Valverde en Camavinga klaar staan. Daar moet wel nog wat bij, maar zie ik niet heel veel problemen opleveren.

7 januari 2022 om 14:16

Camavinga vind ik een goede speler. Valverde speelt vooral goed tegen Barcelona. Hij kan niet tippen aan de Kroos en Modric. Modric, Kroos en ook Casemiro zijn net zo onvervangbaar als Xavi en Iniesta waren. Je gaat nooit meer zo'n goed duo vinden als Kroos en Modric.

7 januari 2022 om 14:25

@Is Uahshsh, je draait wel helemaal door als je BBC en Sky niet betrouwbaar vindt. Fabrizio is een prima bron maar BBC en Sky zijn toch wel echt hele betrouwbare bronnen in Engeland. Dus als je die als onzin bronnen afdoet is het wel erg raar.

7 januari 2022 om 13:33

Je haalt Laporta en jouw voorzitter door elkaar. De een heeft inderdaad "zijn journalisten", de ander niet bepaald. Laporta heeft geen netwerk van journalisten die alles schrijven wat hij wil.

7 januari 2022 om 13:46

Kom op man SPORT en Mundo Deportivo zijn letterlijk de PR afdeling van barca die de fantasiewereld waarin barca fans leven in stand houden. Volgens hen gaat barca Haaland, Sanches, Morata, Obama en Michael Jackson halen volgende zomer. Marca en AS zijn hoogwaardige literatuur vergeleken met die twee rioolbladen.

7 januari 2022 om 13:49

Heeft jullie vorige voorzitter niet de media betaald om jullie eigen spelers zwart te maken?

Of wel denk jij dat Sozuh voor Barcelona is, of wel denk jij dat Bartomeu nu bij Real Madrid zit.. anders snap ik het niet

7 januari 2022 om 13:50

Coutinho doet zelf ook een duit in het zakje lijkt me. Beiden kunnen dus gelijk hebben.

7 januari 2022 om 13:52

Waarom zou Coutinho zelf een duit in het zakje doen?

7 januari 2022 om 13:59

Omdat hij zijn carriere wil redden en naar het WK wil. Hij wilde zelfs naar een Brazliaanse clubs om zijn carriere te redden.

7 januari 2022 om 14:05

Dus? Je denkt toch niet dat Barcelona de deal gecanceld zou hebben als Coutinho niet wilde inleveren?

7 januari 2022 om 14:07

Ik denk dat iedereen heeft bijgedragen. Maar Barcelona deelt nooit details van transfers.

7 januari 2022 om 14:13

Er is letterlijk geen enkele reden voor Coutinho om salaris af te staan buiten clubliefde (en waarom zou hij dat hebben?). Je lult er nu mooi naast maar Barcelona moest af van Coutinho en dat zal hij ook wel geweten hebben. Nul redenen voor hem dus om in te leveren.

7 januari 2022 om 14:47

Sorry hoor maar Sky een autoriteit? Dat was in 2013 misschien zo, maar tegenwoordig heeft Sky echt zelden een primeur meer.

7 januari 2022 om 15:47

Je moet geen primeurs hebben om betrouwbaar te zijn.

7 januari 2022 om 17:25

Xavi bevestigt net dat Coutinho heeft ingeleverd om naar Villa te kunnen gaan.

40 miljoen euro voor Coutinho? Dat is diefstal op klaarlichte dag als ze optie lichten. Buendia ook voor zo'n soort bedrag gehaald. Graelish geld wordt slecht besteed naar mijn mening.

7 januari 2022 om 13:34

Het is niet verplicht en ik denk niet dat Aston Villa zo'n bedrag gaat uitgeven aan Coutinho. Of hij moet opeens de sterren van het dak spelen.

7 januari 2022 om 13:39

Dat uitlenen houdt ook een risico in natuurlijk. Als hij het ook bij villa niet laat zien dan raak je Coutinho niet meer aan de straatstenen kwijt zou je denken.

7 januari 2022 om 13:39

Gelukkig is het een optie maar ik zie Villa voor aan dat ze met middelmatig spel alsnog de optie lichten. We gaan het zien.

7 januari 2022 om 13:53

Het is toch minder risico dan hem bij Barcelona op de tribune te zetten? Het is de enige manier om hem in de etalage te zetten dit.

7 januari 2022 om 14:10

Voor Barca is het goed, voor Villa minder naar mijn mening.

7 januari 2022 om 14:15

Wellicht kan Gerrard hem op se juiste positie zetten en team om hem heen bouwen net wat Villa had met Grealish.

Hahahaha doodlachen En toch zijn er fans die denken dat ze Haaland kunnen kopen deze zomer. Ik zou me schamen als ik fan was van deze clown-club. Je kan zeuren om die olie en gas clubs, maar die werken tenminste serieus wanneer het op transfers aankomt en doen niet aan deze Catalaanse circus praktijken.

7 januari 2022 om 13:40

Lekkere vergelijking ook. Zo'n sjeik weet niet eens hoeveel geld die op de bank heeft en bij elke scheet die hij laat komt er weer een miljoentje bij.

Die kunnen ook bijvoorbeeld een bod afwijzen van 200 miljoen voor een speler met een één jarig contract. Zo kan ik ook wel goed beleid voeren ja.

7 januari 2022 om 13:41

Als er een club nu 100 miljoen zou bieden op Fati, zou Barcelona dat dan accepteren denk je? Ik niet eerlijk gezegd. En dan zijn ze in hetzelfde bedje ziek als PSG bij Mbappé.

7 januari 2022 om 13:45

Daar gaan we hopelijk nooit achter komen + dat Fati een contract heeft voor meerdere seizoenen dus niet een jaar later voor €0,- weggaat.

7 januari 2022 om 13:47

Ja maar PSG had het jaar daarvoor geen verlies van bijna een half miljard. Ik zie het verschil niet zo in beide situaties. Beide clubs zullen dan denken meer sportieve waarde te hebben in het behouden van de speler dan het verkopen. Dus waarom het ene veroordelen maar het andere goedkeuren?

7 januari 2022 om 14:19

PSG verloor toch ook meer dan 200 miljoen dit seizoen. En dat op een lager budget.

7 januari 2022 om 14:21

Ik zeg dan ook niet dat ze er beter voorstonden, gewoon even slecht.

"en iedereen lachte me uit toen ik zei dat Alemany de beste directeur voetbalzaken van de wereld is…. Zorgt er weer eens voor dat er ongelofelijk veel salaris wordt bespaard in 6 maanden aan een nutteloze speler die niemand wou overnemen, aldus Is Uahshsh."

Nou zo goed werk doet die niet als het nog steeds niet genoeg is om Ferran Torres daarmee te laten inschrijven. Man dit is nog hilarischer dan cabaret. Wat een trieste boel is dat nu in Barcelona.

7 januari 2022 om 13:40

Ferran Torres will not be able to get registered yet — mainly because Coutinho’s loan will not close until when he passes his medical. The player is still positive and can’t travel to England. Meld Helena Condis, 1 van de meest betrouwbare journalisten rond Barça dus stop maar weer met die onzin van je.

7 januari 2022 om 13:44

In de komende dagen zullen meerdere spelers vertrekken. Ferran Torres gaat dus op de korte termijn gewoon ingeschreven worden. En omdat Ferran Torres nu niet per direct ingeschreven kan worden is het gelijk een 'trieste boel' en 'hilarischer dan cabaret'? Wat kan ik toch soms moe worden van dit soort mensen.

7 januari 2022 om 13:45

Welke meerdere spelers kunnen ze nog uitzwaaien dan? Umtiti kan ik nog geloven maar dat is het toch zowat als ze nog enige breedte in de selectie willen houden?

7 januari 2022 om 13:49

Demir wordt teruggestuurd naar z’n club vandaag of morgen.

7 januari 2022 om 13:52

Het feit dat ze met zoveel schulden een speler voor 55 miljoen aantrekken maakt het al triest, maar dat ze hem vervolgens niet eens in kunnen schrijven voordat er andere spelers vertrekken maakt het nog triester.

Was iemand die toen straks zei dat de technisch directeur van Barca de beste was in de wereld? Nou je aankoop van 160m verhuurd en dan nog steeds 35% van z’n salaris mee betalen.. wat een geweldige deal zeg..

7 januari 2022 om 13:52

Beter dan hem de rest van het seizoen op de bank te laten zitten en 100% van het salaris betalen..

7 januari 2022 om 13:53

Dat sowieso. Alleen dan moet niet gelijk geroepen worden dat die technisch directeur onmogelijke deals binnenhaalt en de beste van de wereld is. Voor villa is deze namelijk ook heel gunstig..

7 januari 2022 om 13:57

Heb je gelijk in hoor. Het zijn ook geen onmogelijke deals, en hij is ook zeker niet de beste van de wereld haha. En de deal is gunstig voor beide partijen, Villa haalt met Coutinho binnen, en Barca kan wat besparen op de salarissen.

7 januari 2022 om 14:03

@tilburg013 - Hoe is deze gunstig voor Villa? Ze betalen 10 miljoen euro om Coutinho een half jaar te huren en kunnen hem dan overnemen voor 40 miljoen euro, terwijl zijn contract afloopt volgend jaar. Ik vind dat toch knap werk van die technisch directeur als ik eerlijk ben, al lijken me die Engelse clubs niet moeilijk voor de gek te houden.

7 januari 2022 om 13:58

Had je dan gedacht dat Villa, een middenmoter in de Premier League even het hele salaris gaat overnemen van Coutinho? Noem dan ook de optie tot koop van 40m? Niet dat het een zekerheid is dat ze hem zullen overnemen in de zomer, maar als hij de rest van het seizoen goed presteert zie ik Villa hem gewoon overnemen.

7 januari 2022 om 14:38

Dat denk ik ook, voor Villa is dit een buitenkansje en als ze hem nu niet kopen ze nooit een speler van zo'n status gaan kopen. Nu maar hopen dat hij presteert, dat is goed voor Villa (boeit me niet), Coutinho en Barca.

7 januari 2022 om 15:40

Waarom denk je dat Villa een optie tot koop wilde en geen verplichting.. die gaan hem niet kopen voor 40 dat kan ik je alvast vertellen..

7 januari 2022 om 18:33

Als die fit blijft en wat leuke potjes speelt dan kopen ze hem wel. Dan wordt het namelijk een buitenkansje voor hen. Plus dat Gerrard natuurlijk goede vrienden met hem is.

Idd,ja waarom niet beginnen met een salaris van € 100,000 of minder per maand.

Vreemd bericht... Ferran heeft nog zeker een week nodig om fit te raken... morgen spelen lijkt me sowieso kansloos

Die Engelse clubs trappen ook werkelijk overal in. Zo'n 10 miljoen euro aan salaris en een optie tot koop van 40 miljoen euro voor een 29-jarige speler waarvan het contract volgend jaar zomer afloopt. Dat terwijl de onderhandelingspositie van Barcelona nogal wankel is en Coutinho nou niet bepaald wat gepresteerd heeft de afgelopen 2-3 jaar. Als je je in dit Barcelona niet in de basis kunt spelen, kun je best twijfelen aan z'n meerwaarde op dit moment.

7 januari 2022 om 14:18

Ze huren hem toch voor een half jaar. Ze betalen niet meer dan 6 miljoen tot het einde van het seizoen lijkt me.

7 januari 2022 om 14:31

"coutinho verdiende naar verluidt zestien miljoen euro op jaarbasis, waarvan 65 procent wordt overgenomen door Aston Villa." - Het staat er wel zo.

7 januari 2022 om 15:42

Ja 16 op jaarbasis dus 8 in half jaar en daarvan 65%.. 5.2m dus

Hoe kom je erbij om een speler voor zoveel geld te halen als je niet eens zeker weet dat je hem in kan schrijven? Lachwekkend beleid.

Wat een grap. Dus je haalt eerst een speler van 55 miljoen terwijl je dik in de schulden zit, en dan kan je 'm niet eens inschrijven vanwege het salarisplafond en dat nadat je een speler met een enorm salaris heb geloosd. Vind wel knap dat er nog een aantal Barca supporters zo positief zijn over de gang van zaken.

Huh? Nou breekt mijn klomp, je betaalt teveel voor een speler die nog niks heeft laten zien, terwijl je diep in de schulden zit en vervolgens kun je de beste man niet eens inschrijven ondanks dat je een grootverdiener loost? Laporta begint steeds meer op Bartomeu 2.0 te lijken. Wie hanteert daar de telraam eigenlijk? Is het 1 + 1 = 3 in Catalonië? Hier moet worden ingegrepen volgens mij, die prachtige club wordt steeds dieper het moeras ingetrokken, dat kan niet goed blijven gaan. Ook deze zeepbel zal en uno momento dado uiteenspatten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren