Hugo de Jonge spreekt Ajax aan: ‘Sporters staan niet boven de wet’

Vrijdag, 7 januari 2022 om 12:42 • Laatste update: 14:50

Hugo de Jonge zegt dat Ajax is aangesproken naar aanleiding van de gang van zaken rond het beëindigde trainingskamp van afgelopen week in Portugal. De Telegraaf en het Algemeen Dagblad schreven donderdag al dat de Amsterdammers ‘een loopje met de coronaregels hebben genomen’, door de vier besmette personen in een privévliegtuig terug naar Nederland te laten reizen. De demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport benadrukt dat ‘sporters niet boven de wet staan’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

256 reacties (laatste reactie door myvision)
7 januari 2022 om 15:01

@lierse1997 - Dat iets te verantwoorden is, maakt het niet dat het niet in strijd kan zijn met een wet of grondwet. Iets zeggen en anders bedoelen is wat iets als 2G mogelijk maakt. "we dwingen niemand, maar als je je niet laat vaccineren kun je nergens meer naartoe" tegenover "je moet het vaccin nemen, anders kun je nergens meer naartoe" zorgt ervoor dat de (grond)wetten 'eigenbeschikking' en 'discriminatie' vermeden worden. Het resultaat is hetzelfde, de bewoording is alleen anders.

7 januari 2022 om 14:59@vernon

Het feit blijft wel dat directe democratie ontheven is in dit land. Referendum is afgeschaft waardoor over belangrijke maatschappelijke thema's het volk niet tot nauwelijks invloed kan uitoefenen. Kan Voetbalzone niet gewoon eens gezonde corona discussies laten staan? Nergens wordt er gescholden of wat, maar gewoon inhoudelijk gereageerd. Jullie plaatsen notabene zelf een artikel over Hugo de Jonge wat corona gerelateerd is.

7 januari 2022 om 15:03

@derkaiser: Ik houd van je ironie. Eisen dat issues worden opgelost en dan precies de twee partijen opnoemen die helemaal niets willen oplossen. Thanks!

Nee en ondertussen mogen ze wel blijven voetballen, dus staan ze het ook weer wel???...

7 januari 2022 om 12:46

Hahahaha echt hè

7 januari 2022 om 12:49

N-AFCA. En waarom staan zij dan boven de wet? Is wetmatig gewoon toegestaan, dus wat bedoel je precies?

7 januari 2022 om 12:50

@Ducktaildo, Omdat amateurs niet mogen sporten bedoelt ie. Alleen testen de professionals minimaal 3x per week, iets wat amateurs zich niet kunnen veroorloven.

7 januari 2022 om 12:54

Maar dat heeft toch niks met boven de wet staan? Voor professioneel sporten is een uitzondering (wetmatig) gemaak. Ik denk omdat het om een beroepsgroep gaat. Dus snap zijn opmerking niet echt. Als het wetmatig niet zou mogen en er wordt toch getraind/gevoetbald dan heeft die een punt, maar dat is niet het geval. Heeft niks met het niet kunnen veroorloven van testen te maken.

7 januari 2022 om 12:50

Dat lijkt me logisch, een boete zou wel gepast zijn, maar waarom zouden ze niet meer mogen voetballen dan?

Wij kregen ook een boete als we ons niet aan de maatregelen hielden, maar werden niet de gevangenis in gegooid of huisarrest gegeven.

7 januari 2022 om 12:52

Duh, profsport wordt gedoogd.

7 januari 2022 om 13:13

Meer dan gedoogd toch?

Zeker niet goed van Ajax en zeer slecht omgegaan met deze situatie. Maar gaan we deze houding dan ook eens aannemen t.o.v. de koninklijke familie en diverse politici die de regels overtreden?

7 januari 2022 om 12:48

Zit een verschil tussen regels (je mag niet vliegen zonder negatieve test) en adviezen (max aantal bezoekers). De uitstraling van het negeren van zowel regel als advies vind ik overigens wel vergelijkbaar.

7 januari 2022 om 14:06

Maar dan is het weer raar dat als de regels zijn dat er niet gevlogen mag worden met een positieve Corona test waarom verplichten ze de bedrijven die deze privevluchten aanbiedt dan niet om een negatieve Corona test alleen dan weet je dat het niet gebeurd. Nu is het weer regels verzinnen en opleggen maar de handhaving erop is er niet. Beetje net zoals het vuurwerkverbod van afgelopen oud en nieuw.

7 januari 2022 om 12:50

Die zijn er toch ook allemaal op aangesproken? Ook over Grapperhaus en de vele blunders van het koninklijk huis is volop gesproken en ook dat is openlijk afgekeurd. Ze zijn fout geweest en worden daarop aangesproken. De koning heeft zelfs nog op nationale TV zijn excuses aangeboden.

7 januari 2022 om 12:54

Dat klopt wel, maar omdat ze een advies niet hebben opgevolgd. Niet omdat ze de wet / regels hebben overtreden. Dat ligt juridisch wel anders, maar daarom zeg ik ook dat voor de geloofwaardigheid van het beleid publieke personen dat advies gewon serieus moeten nemen (als zou het een wet zijn geweest). Die boete van Grapperhaus was volgens mij dan ook niet wettelijk houdbaar en zijn alle boetes toen teruggedraaid.

7 januari 2022 om 17:50

Grapperhaus had de wet overtreden, had zelfs een strafblad moeten krijgen en had met een strafblad geen minister meer mogen zijn. En ineens hebben ze besloten om het strafblad op te heffen, zodat hij minister kon blijven. Terwijl iemand in mijn omgeving haar opleiding (en droom) tot rechter 3 maanden lang vervlogen zag zijn, omdat ze met haar hond uitlaten 'betrapt' werd op 1 meter afstand van een andere hond uitlater. Die politici onder Rutte zijn echt de ergste van allemaal. Allemaal alles buigen naar zichzelf. Wat Ajax deed was dom, maar niks vergeleken met wat onze politici allemaal doen.

7 januari 2022 om 13:04

Heb jij onder een steen geleeft? Die zijn ook keihard aangepakt, en boden tenminste nog hun excuses aan.

7 januari 2022 om 17:14

Keihard aangepakt😂 Jonge schei uit die gasten zijn onschendbaar en doen en laten waar ze zin in hebben, en alles ze een keer in t zicht buiten de bocht vliegen wordt alles met de mantel der liefde bedekt.

7 januari 2022 om 15:16

Die houding wordt al aangenomen. Die mensen worden er ook op aangesproken, en wel meer dan dat. Daarnaast is wat Ajax gedaan heeft wel iets serieuzer dan een keer te veel mensen op bezoek hebben.

Tja inderdaad niet slim gedaan door Ajax. Je hoort je gewoon aan de regels van het land te houden. Nu krijg je al dit gezeik weer helaas als club zijnde.

7 januari 2022 om 13:21

Wat is niet slim ? Ik verwacht dat ze nu eerder aansluiten dan als ze in portugal gebleven waren. Dus op dat gebied is het gewoon slim. Het is ethisch niet correct en zelfs tegen de regels, maar mogelijk punt verlies tegen Utrecht of PSV kost ze meer dan dit gezichtsverlies.

7 januari 2022 om 13:32

Dit is dus de achterliggende gedachte.. competitievervasling dus.. wanneer er spelers in die vlucht hebben gezeten zouden uitgesloten moeten worden van de eerst volgende wedstrijden.. de volksgezondheid in gevaar brengen omdat je andersiss 2 spelers mist, puur eigen belang en datoeot bestrafd worden. Andere clubs hebben tegen Aiax ook spelers gemist door covid.. keihard aanpakken dit

7 januari 2022 om 13:56

En dit is de reden dat hier gewoon hele hoge straffen op moeten staan. Waarom beboeten de Ajax niet voor 20 miljoen? Ze negeren de regels, brengen de volksgezondheid in gevaar en zelfs de hele eredivisie. Mocht het zo zijn dat ze hierdoor een bron van nieuwe besmettingen zijn voor de eredivisie dan maar een seizoen uitsluiten voor Europees voetbal.

7 januari 2022 om 13:59

Guttegut, 20 miljoen, volksgezondheid in gevaar brengen echt 😆 Het virusje woekert al aardig rond geloof ik. De eerste wedstrijden zijn over 10, 14, 17 dagen. Of spelers mee kunnen doen hangt niet af van dit reisje vriend. Het is niet netjes en het mag niet en Ajax handelt uit praktisch eigen belang, zijn erop aangesproken, nou foei. Relax eens vent.

7 januari 2022 om 14:00

@arnino
ik geef je volledig gelijk. En ik vind de tekst van het artikel verwarrend.
Ze moeten een negatieve PCR test laten zien voor ze het vliegtuig in mogen? Maar de vliegmaatschappij hoeft er niet om te vragen omdat Portugal code geel heeft?
Gewoon die 4 spelers de quarantaine welke geldt (portugese lengte of Nederlandse lengte) opleggen. En als dat dan voorbij 16 januari ligt heeft Ajax gewoon pech gehad.
Je moet gewoon de grens keihard stellen.

7 januari 2022 om 14:11

Op basis van war brengen ze de volksgezondheid in gevaar. Ze zijn met een prive vliegtuig naar nederland gegaan. Geen douane, dus ze konden direct de auto naar huis. De piloot zit altijd achter gesloten deur dus dat is ook geen issue. Ze gaan ook pas spelen, zodra men niet meer positief test. Los van het feit dat ik officieel niets heb gehoord dat het spelers betreft. Dan of het ethische gedeelte; is het ethisch om mensen 2 weken lang in een hotelkamer op te sluiten? Nee totaal niet. Het is juist ethisch om deze mensen naar huis te brengen.

7 januari 2022 om 14:42

@Musi26, je hebt helemaal gelijk, maar snap nie waarom andere mensen die in portugal zijn wel in quarantaine,? Zij rijden toch gewoon met hun eigen auto naar huis? Zien niemand, rekenen bij alle pomps bij de zuil af, en toch als je dit zegt tegen de politie denk ik niet dat ze je gelijk geven.. De regels zijn er om de risicos te beperken..

7 januari 2022 om 15:02

@musi26, om verspreiding tegen te gaan heeft men besloten dat je als je corona hebt je in quarantaine moet. Dit is de algemene regel. Als jij er als persoon ervoor kiest in Nederland te blijven dan kun je gewoon thuis in quarantaine. Als jij ervoor kiest om naar het buitenland te gaan, dan moet jij daar in quarantaine. Dit zijn de duidelijke regels die al heel lang gelden. Ik vind het wel heel goedkoop om te zeggen dat als je in het buitenland in een hotel moet blijven dat het niet ethisch is om daar opgesloten te zitten. Dat is toch het risico dat jezelf loopt als je naar dat land gaat ?

7 januari 2022 om 16:34

De volksgezondheid zelfs.. melodramatisch gedoe ook altijd.

7 januari 2022 om 13:46

Ik vind het ronduit dom en niet uit te leggen. Mag hopen dat er een flinke “mea culpa” komt van m’n club.

Ik pak vast even de popcorn erbij. Dit worden vast hoogintelligente, volwassen discussies met wetenschappelijke onderbouwing over coronabeleid.

7 januari 2022 om 12:49

"Maar jij was ook stout!!1"

7 januari 2022 om 12:53

Het vingertje naar de ander is altijd makkelijker dan in de spiegel kijken helaas.

7 januari 2022 om 12:50

Jep wordt weer heerlijk hoor in de comments...

7 januari 2022 om 14:16

Dit is toch hilarisch. Gister was iedereen nog aan het (terecht) afgeven op Ajax. Nu zegt De Jonge dat het niet kan en spreekt Ajax er op aan en nu gaan we met z'n allen los op Hugo.

Wow wat zal ajax er wakker van liggen dat ze zijn aangesproken.. manmanman. Wel triest dat ze alsnog zijn gaan vliegen hoor, jezus. Je mag al meer dan andere en dan alsnog misbruik maken

7 januari 2022 om 13:46

Ik kan nergens terug lezen hoeveel punten ze nu in mindering krijgen
Vind het aan de ene kant jammer dat er alleen schande van word gesproken en de boel afgedaan word met een"foei niet meer doen".
Aan de andere kant snap ik het ook wel weer......net doen of je het niet wist of gewoonweg klaar zijn met al die regels is een beetje hetzelfde aan het worden.
Blijf erbij dat men bijna is vergeten dat dit een vrzelijke wereldwijde pandemie is die zijn weerga niet kent.

7 januari 2022 om 13:55

Tinus dat snap ik dan wel weer,
De knvb kan er weinig mee.
Het enige is dat je een boete kan geven.

7 januari 2022 om 14:10

"... zijn weerga niet kent ..."

Spaanse Griep ...

7 januari 2022 om 14:35

Spaanse griep was inderdaad ook wel een "dingetje", maar toch niet te vergelijken met de omvang van Corona.
Ik vergelijk trouwens helemaal niet eens, ik vraag me alleen openlijk af of men nog wel doorheeft waar we mee te maken hebben.

7 januari 2022 om 16:26

@tinus45; Daar is wel tamelijk makkelijk antwoord op te geven: 15% heeft niet door wat er aan de hand is (of maken er iets anders van), 85% heeft prima door wat er aan de hand is, waarvan pak 'm beet 60% het niet meer boeit. Of er genoeg van heeft. Of schijt aan de regels heeft.

Sporters staan niet boven de wet nee, maar Ajax heeft strikt genomen de wet ook niet overtreden, toch? Zoals in dat eerdere artikel stond is een negatieve coronatest op dit moment niet nodig om Nederland in te reizen, waardoor Ajax iets heeft gedaan dat moreel gezien natuurlijk hartstikke verwerpelijk is maar volgens de letter van de wet volkomen legaal is.

7 januari 2022 om 12:50

Maar ze hebben toch de portugese regels overtreden.
De regels in Portugal schrijven voor dat een positief getest persoon pas mag reizen na het overleggen van een negatieve PCR-test, maar Ajax wilde het viertal niet achterlaten in het hotel.
Volgens mij ben je te gast ergens toch?

Daarnaast in een eerder artikel mogen corona patiënten vliegen als het een medische vlucht is.... Was dit ook niet.

Vind nog steeds bijzonder dat er mensen zijn die het wel ok vinden....

7 januari 2022 om 12:53

Omdat zelfs met dit soort zaken de eigen club verdedigd wordt. Of zoals je inmiddels wel ziet wordt er met vingers gewezen 'Pietje zat ook fout, dus Klaas..'

7 januari 2022 om 12:57Ongelooflijk als Feyenoord was afgereisd om toch die wedstrijd tegen Club te gaan spelen was ik de eerste geweest die ze veroordeeld had.
Gelukkig waren ze zo wijs het niet te doen.

Ik had sommige echt hoger staan. Gelukkig zag ik gisteren wel een hoop afkeur ook van de eigen supporters

7 januari 2022 om 13:00

@bliek: Kijk, dat stukje had ik even gemist. Dan is het natuurlijk al helemaal verwerpelijk dat Ajax op eigen houtje besluit dat ze die spelers toch maar naar Nederland halen voordat zij een negatieve test kunnen overleggen.

7 januari 2022 om 13:08

Aibags

Of het nou Ajax of Feyenoord of PSV is je moet je houden aan regels van een land waar je te gast ben. Anders trek je een lange neus naar dat land.
Het was ten eerste niet slim om te gaan. Maar ja als je er dan toch ben volg dan wel de regels.

7 januari 2022 om 13:21

Is toch niks aan de hand man. Was een prive jetje dus wat maakt het dan uit. Als we weer naar het stadion mogen weer met zijn alle het prachtige hugo hou je bek inzetten graag.

7 januari 2022 om 13:36

@bliek. Zwaar kortzichtig, zolang er geen negatieve gevolgen zijn in de vorm van extra besmettingen etc. Dan zwaar hulde. Al die Nederlanders die in hokjes achter moesten blijven omdat ze besmet waren ipv terug te halen naar eigen land dat is pas schande. Als Ajax nu aangetoond heeft dat dit wel op een verantwoorde manier had gekund dan zou de rest eens flink aangesproken moeten worden. Heb je de ellende rond om onze Olympische sporters mee gekregen en helemaal als er dan een besmetting werd geconstateerd. Of van de nodige vakantie gangers. Nu hebben we een geval waarbij er anders gehandeld wordt. Als vervolgens ook blijkt dat het geen extra gevaar opgeleverd heeft, wie heeft dan precies schandalig gehandeld.....

7 januari 2022 om 13:41@ninjakai,

Nogmaals Portugal heeft regels. Wil je afwijken van die regels of denk je een manier te hebben die misschien wel heel goed is dan bespreek je die.
Zal toch een pleuris bende worden als iedereen zijn eigen ding maar doet met het gevoel he dit is meer dan prima kunnen we wel doen?
Dus ach ik weet niet wat nou kortzichtig is?
Iedereen maar laten doen wat goed is of om je gewoon aan de regels te houden?

Dat de olympische spelen de Afrika cup en dat soort activiteiten doorgaan daar snap ik sowieso geen reet van.
Ben ik een voorstander van alle opgelegde regels nope. Maar denk ik dat ik het beter weet dan een ander en dan maar mijn eigen ding gaat doen nee ook niet.

7 januari 2022 om 13:52

@ninjakai, hoe weet jij of er geen extra besmettingen hieruit voortvloeien? Familie van het vliegtuigpersoneel bijvoorbeeld?

7 januari 2022 om 14:14

Nee dit gaat alleen op voor lijnvluchten/vakantie vluchten en niet voor prive vluchten

7 januari 2022 om 17:10

@musi26,
Maar de regel in Portugal is toch zo dat je bij besmetting 10 dagen in quarantaine moet. Dat gaat toch helemaal niet over welke vluchten of wat dan ook ?

7 januari 2022 om 12:51

Volgens mij is het een wettelijke eis om een negatieve test te laten zien voordat je in Portugal het vliegtuig in mag stappen. Het lijkt erop dat de private jet maatschappij zijn incheck verplichtingen niet is nagekomen. Zo lees ik iig de eerdere berichten.

7 januari 2022 om 13:02

Fout. Prive vliegtuigen hoeven geen test te vragen.

Minimaal 3 punten aftrek per speler is op zn plaats. Worden ze alsnog kampioen, maar maakt het wel wat spannender

Amalia en de koning wel? Ajax is verkeerd bezig geweest zeker, maar ik vind het allemaal zo krom als wat. Persoonlijk vind ik Hugo echt 3x niks.

7 januari 2022 om 12:55

Koeral Kregen de Koning en Amalia er ook niet van langs?
Daarnaast kijk je toch naar jezelf en niet naar een ander.
Ajax heeft gewoon fout gehandeld had een excuses de wereld ingegooid dan was je er.
Maar Ajax wilde niet reageren wisten dat ze fout zaten Jammer

7 januari 2022 om 13:26

Ze hebben niet alleen fout gehandeld ze gaven ook nog aan dat het volgens de regels is (er zou een uitzondering zijn). Het is net de politiek bij Ajax. Ze maken niet alleen fouten maar liegen er ook nog over.

7 januari 2022 om 14:14

@bliek, door de heer de Jonge en onze geweldige minister president? Nee. Door de media en de rest van Nederland, gelukkig wel. Ajax heeft zeker fout gehandeld hoor dat valt niet te ontkennen. Mogen ze ook voor gestraft worden in hoeverre dat kan. Maar Hugo had zoiets ook moeten zeggen toen onze geweldige koning en Amalia zulke fouten maakten. Dan wordt het allemaal maar weggewuifd. Er wordt toch gewoon met twee maten gemeten de hele tijd sinds coronatijd. Ik haal netjes mijn prikjes en probeer me aan de regels te houden, maar het klopt allemaal niet.

7 januari 2022 om 14:17

@janssen, schrijnend inderdaad en gewoon erg triest van Ajax. Mogen ze best voor gestraft worden. Ik bedoel alleen maar te zeggen dat er met twee maten gemeten wordt. Daar ben ik een beetje klaar mee.

7 januari 2022 om 14:24

Koeral van mij hoeven ze niet eens gestraft worden hoor.
Al gaan ze hier wel voordeel uit halen.
Let wel top sporters hebben het alle geluk van de wereld dat ze door mogen gaan he waar vele amateurs en restaurants het allemaal op orde hebben en niks kunnen. Dan is het wel handig dat je regels respecteer.

Tja vind ik het een geweldige minister wel weer een hele andere discussie. Ben iig blij dat ik niet in zijn schoenen sta.

"Hugo de Jonge spreekt Ajax aan"..*proest*Men is er wel een beetje klaar mee onderhand. En terecht want alles wijst erop dat omikron wel eens de laatste stuiptrekking kan zijn.Natuurlijk is het niet handig/netjes maar een ieder van ons zou ook proberen om thuis te komen in plaats van tien dagen in quarantaine in een ander land. Ajax heeft ze apart vervoerd van de rest met daarbij reductie van besmettingsgevaar.

7 januari 2022 om 12:50

Dat zou heel fijn zijn, mocht dat het geval zijn. Volgens mij is iedereen er klaar mee, logisch, maar dat betekent niet dat het klaar ís. Laten we hopen dat deze variant inderdaad mild is en dat er geen nieuwe, besmettelijkere varianten meer bij komen.

7 januari 2022 om 13:44

Alles wijst erop... niet te zien aan de maatregelen en de dreigende verlenging ervan.
Voorlopig zijn ze bij het OMT en in de politiek nog steeds als de dood voor mogelijk oplopende besmettingen. Maar niet zo bang om de IC capaciteit te verhogen, dat kost namelijk wel veel geld. Ow wacht...

7 januari 2022 om 13:56

Mooie reactie, geeft aardig de handelswijze weer van de beleidsbepalers. Mijn vertrouwen is weg. Ze zoeken het maar uit..

7 januari 2022 om 14:08

Mijne ook, helaas zitten we er wel midden in en kunnen we er ook niet uit. Vrees met grote vreze dat 2G ingevoerd gaat worden en dat je straks alleen nog maar mag werken als de de boosters trouw genomen hebt. In sommige landen is het al zover en als je de Jong of die gast in Frankrijk hoort...

Het zal Ajax dan waarschijnlijk ook geen reet Boeien als Hugo de Jonge zeg Foei Ajax dat had je niet mogen doen.
Ajax moet gewoon zelf naar buiten komen en zeggen dit is niet heel handig geweest onze excuses ervoor.
Ajax heeft gewoon schijt aan de regels gehad van zowel Nederland en Portugal waar je te gast ben.
Wees dan ook zo groot om excuses aan te bieden.

Helaas zullen die excuses wel komen maar dan is het niet vanuit Ajax maar vanuit de druk van buiten af.
Gemiste kans

7 januari 2022 om 12:50

Welke Nederlandse wetten zijn er dan overtreden?

7 januari 2022 om 12:53

Speedy vind dit wel mooi ik kan Nederland eruit weg laten maar ik heb zo n idee dat jij het wel prima vind.
Je moet iig in Quarantaine als je corona heb. Daar hoort vliegen op een niet Medische vlucht iig niet bij.

Ze hebben gewoon schijt gehad aan de Portugese regels Maar heb idee nogmaals dat jij het wel prima vnd.

7 januari 2022 om 12:59

De kop is ‘sporters staan niet boven de wet’. Dan vraag ik niets meer dan welke wet is er hier dan overtreden? Als jij het wel weet, leg het dan even uit, welk wetartikel is hier dan overtreden?

7 januari 2022 om 13:06

Speedy de artikel is wel meer als een wet toch?
Ik reageer niet enkel op een kop maar op een artikel...

Er word hier altijd gezegd goh daar heb je er weer 1 die alleen de kop gelezen heeft. En he moet je nu eens kijken......

7 januari 2022 om 13:13

Nog altijd leg je niet uit welke wet er nou overtreden is. Je veroordeeld wel maar je geeft nog altijd geen verwijzing naar het wetsartikel dat overtreden zou zijn.

7 januari 2022 om 13:17

Ik heb het nog steeds over regels en geen wetten. En nogmaals pak je app erbij zoek op Portugal en je bent er.
Jij vind het prima dat ze weggegaan zijn uit een land waar ze volgens de Regels in quarantaine moesten zitten en met medici moesten overleggen om weg te mogen.

En ik vind dat niet prima.

7 januari 2022 om 13:21

Hoef je je als speler dan niet meer te houden aan de regels die in een ander land gelden? Leuk om de Nederlandse wetten erbij te pakken als we het over Portugal hebben..
Maar volgens Speedyafc kan zijn geliefde Ajax ook nooit iets fout doen. We zijn het gewend.

7 januari 2022 om 13:23

Als er geen wet is die het voorschrijft, dan is er geen 'regel' maar is er sprake van een aanbeveling. Net als hier in Nederland bijvoorbeeld aangeraden wordt thuis niet meer dan twee mensen te ontvangen. Maar als jij er zes ontvangt, dan is dat wettelijk gezien prima.
Dan overtreed je dus geen wet, dan sta je niet 'boven' de wet, dan leg je gewoon een aanbeveling naast je neer omdat je er zelf anders over denkt.

7 januari 2022 om 13:26

Speedy houd zich alleen aan de wet die heeft niks met regels.....

7 januari 2022 om 13:30

@jansen Joenite
De irritatie bij mij betreft het niet omdat het om Ajax gaat maar het gemak waarmee ministers tegenwoordig maar wat roepen over zogenaamde regels. Hoe makkelijk wetten en maar iets roepen door elkaar gehaald worden.
Als iets verboden is, dan dient het in de wet te staan. In dit geval zou het dus om een Portugese wet want de Nederlandse wet is in iede geval niet overtreden. Maar niemand schijnt te weten welke Portugese wet hier nou is overtreden is.
Toch roept iedereen maar, de regels zijn overtreden. In dit geval roept een Nederlandse minister dat sporters niet boven de wet staan.
Leg dan even uit welke Portugese wet is overtreden, dan is het in een keer duidelijk allemaal. Of zijn er helemaal geen wetten overtreden?

7 januari 2022 om 13:41

Mee eens, dat het verschil tussen wetten en regels soms niet duidelijk zijn. Echter zijn wetten en regels wel punten waar je je aan moet houden. Het is geen advies. Op basis van de regel hadden de besmette personen geweigerd moeten worden om terug te rijzen. Echter zit daar weer een maar. Doordat een negatieve test niet verplicht is kun je op een makkelijke manier aan deze regel ontkomen. Maar dat wil nog niet zeggen dat Ajax hier correct gehandeld heeft.

7 januari 2022 om 13:42

SpeedyAFC, art58 van de wet publieke gezondheid geeft je vast voldoende duidelijkheid over de quarantaine. Zelfs met de Nederlandse wetgeving zijn ze fout aangezien reisbewegingen worden gemaakt (tenzij ze nu nog in de privé jet op Schiphol bivakkeren)

7 januari 2022 om 14:17

Er is geen betere quarantaine, dan op 10 km hoogte van de wereld te zijn gescheiden 🤣

7 januari 2022 om 14:28

@janssen
Moet ik je echt uitleggen dat een Nederlands wetsartikel niet geldig is in Portugal?
Zodra ze landen op Schiphol moeten ze zich aan de Nederlandse wetten houden. En die luiden niet dat men, indien positief getest, in het vliegtuig moeten blijven. Men moet in thuis quarantaine. Zie Artikel 58nb.

7 januari 2022 om 15:07

Ze zijn al getest, waardoor ze de quarantaine regels (wet, zoals je wil) al overtreden. Toch kiezen ze er bewust voor om zich in het verkeer te mengen. En niet omdat ze terugkomen van een test of ziekenhuis. Het is ook zoo moeilijk om eens kritisch te zijn op je aller Ajax hé. Straks weer miepen dat er inkomsten misgelopen worden omdat supporters niet welkom zijn.

7 januari 2022 om 15:08

@speedy Afc,
Moet ik je dan nogmaals uitleggen dat Portugal ook eigen wetten en regels heeft. En dat volgens de regels in Portugal iemand die besmet is 10 dagen in quarantaine moet blijven en niet mag reizen. Dat ze in nederland met een vliegtuig aangekomen zijn is volledig tegen alle regels in. Dat ze daarna naar huis gaan, is het probleem niet. Maar ze hadden nu nooit Portugal mogen verlaten.
Zo moeilijk is dit toch niet. De Nederlandse wet of regelgeving is hierbij totaal niet belangrijk. Dus die les die jij mij probeert te lezen, die slaat gewoon helemaal nergens op, en ik hoop voor jou dat je dat zelf ook weet.

7 januari 2022 om 15:23

Ik reageerde op Jansen Joenite's opmerking over art58 van de wet, maar ik zie de verwarring, jij hebt ook gereageert en je heet ook Janssen.
Ik ken de Portugese wet niet maar in geen enkele reactie noch in het artikel zie ik enige verwijzing naar een Portugese wet's artikel. Het is mij dus volkomen onduidelijk of er uberhaupt een Portugese wet overtreden is of niet.

7 januari 2022 om 15:28

@jansen Joenite
In Nederland geldt dat Nederlanders in thuis quarantaine gaan. Verder zou ik een prive vliegtuigje niet mengen in het verkeer willen noemen, het is beperkt tot een zeer klein groepje. Mondkapje op, handjes netjes ontsmetten en het gaat prima, niks aan de hand.
Steker nog, ziekenhuizen in Nederland willen besmet personeel gewoon laten werken, zie de artikelen over het Amsterdam UMC en het Maasstad ziekenhuis van vandaag.
Waarom supporters in de buitenlucht niet welkom zijn is mij nog altijd een raadsel? Komende zondag zitten diverse kerken weer helemaal vol en allemaal zingen uit volle borst.
Wie het snapt, mag het zeggen.

7 januari 2022 om 15:53

Ah, dus ze worden waarschijnlijk met het vliegtuig tot aan de deur thuis gebracht.. wat een kansloze discussie en goedpraten dit ook weer zeg.
Ook de verwijzing naar verpleegkundigen die zo'n beetje volledig ontsmet moeten worden slaat kant noch wal. Al eens gezien hoe verpleegkundigen een geïsoleerde afdeling op gaan en welk hygiëne protocol daaraan vooraf gaat?
Met omikron is het niet gek dat stadions niet vol mogen, zeker gezien onze ziekenhuiscapaciteit. Wel is de kerk bezetting idd te gek. De verpleegkundigen die je benoemd worden niet voor niets uit quarantaine opgeroepen zoals je waarschijnlijk zelf ook begrijpt..

7 januari 2022 om 17:25

@speedyafc,
Je lijkt het niet te willen begrijpen. Je moet eens proberen Nederland los te laten. De Ajax spelers waren in Portugal toen corona geconstateerd werd. Dan gelden niet de regels van Nederland maar die van Portugal. In Portugal is de regel zo dat je direct in quarantaine moet en niet meer mag rijzen. Dit voor een periode van 10 dagen. Dus je mag je niet verplaatsen met welk vliegtuigje dan ook. Al kun je vliegen als superman is dat niet toegestaan. Zo simpel is de regel.
Dus laat Nederland los en verdiep je in de regels van Portugal.

7 januari 2022 om 13:42

@bliek: Ik ben het eens dat Ajax met een statement moet komen, de spelers en de club staan niet boven het 'gewone volk'. Maar excuses? Je weet nog helemaal niet in welke hoedanigheid ze hebben gehandeld. Ik zie je hier nu bovenmatig veel reageren, ik heb het idee dat je het niet zo onprettig vindt dat Ajax een fout lijkt te zijn begaan is in deze. Wat ik wel begrijp, want tot nu toe was Ajax eigenlijk voorbeeldig met betrekking tot Corona. In de zomer van 2020, toen er bij Feyenoord een hele zijde werd afgesloten zodat het publiek hutje mutje op elkaar kon zitten terwijl de rest van de clubs wel het publiek op afstand liet zitten omdat dat (wel) een regel was, heeft Feyenoord toen hun excuses aangeboden? Of zijn we gaandeweg gaan leren hoe om te gaan met het virus? Want uiteindelijk zal Ajax zich niet gehandeld hebben naar de regels, ze hebben de besmette personen in een quarantainesituatie Portugal uitgekregen. Op een vrij nieuwe manier, dat wel. Maar je gaat mij niet vertellen dat Portugal het erg vindt dat Ajax hun eigen zaakjes regelt en ze ontlast van besmette personen. Je bent nu echt wat Roomser dan de Paus aan het zijn. Ik ben het met je eens dat Ajax met een statement moet komen, maar pas als dat gebeurt weet je hoe de vork in de steel zit, want je weet zelfs nu niet eens of ze eventueel gebruik hebben gemaakt van een Ambulancevlucht Centrale die wereldwijde hulp aanbiedt via privéjets: "patiënten met het corona-virus (COVID-19) kunnen in de meeste gevallen worden vervoerd. We gebruiken in dit geval een modern isolatiesysteem voor een veilig vervoer van de patiënt. Zo kunnen wij de patiënt optimaal verzorgen en tegelijkertijd voorkomen, dat tijdens het transport andere mensen worden besmet."

7 januari 2022 om 13:53@myvision,

Gisteren stond in het stukje al dat er niet gebruik was gemaakt van de medische vlucht. Als dat geen juiste informatie is kan ik daar uiteraard weinig aan doen.
De directeur had volgens dat stukje al gesproken dat ze geen personen vervoeren met corona.

Zijn nogal 2 verschillende verhalen toch? Geteste mensen in een stadion. Ga jij er maar 10000 uit elkaar trekken. Dat het niet goed was mogen duidelijk zijn. Wel grappig dat idd hier Feyenoord naar voren kwam terwijl je in elk stadion te veel mensen bij elkaar zag zitten. Maar prima bij Feyenoord was dat niet goed geregeld.

Je praat nu over je werknemers binnen je bedrijf waar je verantwoordelijk voor ben. Dat Portugal het misschien wel lekker vind zou zeker kunnen. Maar ben je dan nog steeds het goede voorbeeld. Gaf het al eerder aan. Het zou toch een pleuris bende worden als we allemaal maar denken dat we goed doen en onze eigen weg kiezen??

Daarnaast kom je nu met een wijzende vinger Feyenoord deed dat toen niet waarom moeten wij dat dan wel. Ajax is toch de grootste club in alles.
Kijk niet naar Feyenoord dan en kom zelf met een statement. Echter moet het statement wel heel lang duren. Zal wel even puzzelen zijn om hem dicht te maken.

Daarnaast geloof me als ze hadden gezegd sorry dit was niet handig van ons was de kous veel sneller afgeweest.

Dat ik idd meerdere keren reageer is omdat ik het onvoorstelbaar vind dat er mensen zijn die het goed praten. Al Had dit bij Feyenoord gebeurd had ik ook zoveel gereageerd. Maar ja als jij denk dat het kom omdat ik Ajax wil afzeiken is dat uiteraard prima. Zegt me dan meer over jou dan over mezelf.


7 januari 2022 om 14:04

"volgens een woordvoerder van Global Aviation is het alleen denkbaar om besmette personen te vervoeren als sprake is van een medische vlucht, omgeven met de nodige veiligheidsmaatregelen. "anders no way, dat mag echt niet. Is ten strengste verboden, je mag gewoon niet reizen op dat moment. Bovendien wil je niet dat de piloot besmet raakt." " - Ik heb nog niet in een artikel gezien dat het niet om een medische vlucht gaat, er staat alleen dat het absoluut niet mag als het geen medische vlucht betrof.. Ik wil dus sowieso dat er meer bekend wordt gemaakt, dat is Ajax ons (supporters van welke club ook) wel verplicht. En ik praat het voorval zeker niet goed, ik heb alleen de afgelopen 1,5 jaar clubs zoveel fouten zien maken met supportersaantallen die veel gevaarlijker waren voor de samenleving. Maar ik begrijp ook dat dit een principekwestie is en Ajax niet moet gaan denken dat ze een uitzonderlijke positie hebben.

7 januari 2022 om 14:28

Dat is wat ik zeg.
Ajax wacht veels te lang met een statement.
Kom naar buiten en zet je punt neer.
En nogmaals had met een excuses gekomen of je het nou meen of niet doe alsof en de ophef was klaar.

Het wijzen naar anderen is nooit goed natuurlijk ook ik doe dat helaas te vaak maar omdat andere grotere fouten hebben gemaakt of ergere wil niet zeggen dat jij ook maar de mist in moet gaan.

7 januari 2022 om 14:53

Een medische ambulancevlucht voor noodrepatriã«ring doe je in noodgevallen. Niet om asymptomatische miljonairs te vervoeren die geen zin hebben een week extra in hun 5 sterren hotel achter de tv te zitten. Ik weet dat je de ultieme Ajacied van VZ bent (waarvoor hulde), maar kom op man. Zo erg is het ook niet wat Ajax deed, maar wel een beetje stout.

8 januari 2022 om 12:39

Waha Migi, thanks voor de bevestiging van mijn behoorlijke clubvoorkeur. Ajax heeft nog steeds niet er op gereageerd, en dat valt mij ook vies tegen. Verder helemaal met jullie eens.

Heeft hij Willem Alexander ook aangesproken over zijn reis naar Griekenland, het feestje van Amalia, de bruiloft van Grappenhuis het schaatsuitje van zijn partijgenoot

7 januari 2022 om 13:58

Ja, een welgemeend sorry als reactie en daarmee is de kous af. Het zou Ajax derhalve sieren sorry te zeggen..

Nou Hugo de Jonge spreekt je aan.. Poeh poeh..

Het is natuurlijk erg slecht en vooral gezien ook de voorbeeldfunctie.
Een straf, boete ofzo zou beter gepast zijn.

Als we hier de maatregelen overtreden (binnen 1,5 meter op straat etc) dan werden er ook boetes uitgedeeld.

Het is een grote mist. Wetten (regels) en aanbevelingen worden continue door elkaar gebruikt. Waar de luchtvaart inspectie toch duidelijk stelt dat Ajax niets fout gedaan heeft conform de Nederlandse wet.
Nou komt deze minsiter, die hier al nauwelijks in staat is uit te leggen wat de wet is en wat aanbevelingen zijn, ineens uitleggen hoe de wet in Portugal in elkaar zit. Het moet allemaal niet gekker worden zeg.

7 januari 2022 om 13:04

Speedy jij praat alleen over Nederland. Ze zijn in Portugal de fout ingegaan dat is nog erger.
Je bent te gast in een land daar dien je je aan de regels te houden.
Je heb gisteren ook het bericht gelezen toch?
Wat was de reactie van de directeur van waar ze de vlucht geboekt hadden?
Als mensen corona hebben mogen ze niet vliegen alleen als het een medische vlucht is.
Dat was dit niet.
Wie houd wie voor de gek? Die directeur die het wel wist. Of Ajax hebben ze gelogen?
Wie zal het zeggen.

7 januari 2022 om 13:09

Je blijft maar zeggen 'regels'. In het voetbal hebben we spel regels. In het echte leven hebben we andere zaken namelijk wetten. Hier gaat het om uitreizen vanuit Portugal middels een besloten prive vlucht.

Minister de Jonge stelt duidelijk dat hem inziens een wet overtreden is, anders zou die niet zeggen dat sporters niet boven de wet staan

Dan is het toch niet raar even te vragen over welke wet hebben we het hier dan? Als je er zo zeker van bent, leg die wet dan even uit, gewoon een artikel verwijzing van de bertreffende Portugese wet die overtreden zou zijn.

7 januari 2022 om 13:14Ik heb het idd over regels en niet wetten.
Pak even je corona app erbij en zet Portugal erop en vind je antwoord.
Maar nogmaals jij vind het prima ik vind het stom en in deze verschillen wij van mening.

Op je werk heb je ook regels en geen wetten toch?
Of zeg je dan ook sorry ik hou me er niet aan laat eerst maar zien welke wet het staat?

7 januari 2022 om 13:55

Op mijn werk heb ik een arbeidsovereenkomst waarbij ik ondertekend heb me aan de regels van mijn werkgever te houden. Dat is een wettelijke basis.
Jij mag vinden wat je wilt, dat heet vrijheid van meningsuiting en staat in de wet.
Ik op mijn beurt stoor me als een minister roept dat de wet overtreden is zonder dat duidelijk is of dat wel het geval is.

7 januari 2022 om 14:06

Jansen heeft je een wet gegeven zoek hem even op en je heb je antwoord.
Boven de wet staan is ook een spreekwoord...
Jij mag je daar aan storen maar nogmaals ik praat in mijn reactie over regels en niet wetten.
Ik heb het artikel gelezen en daar reageer ik op.

Dat jij bij mij steeds met wetten aan kom is uiteraard prima. Zoek even het artikel op die je is gegeven en waarschijnlijk vind je daar je antwoord.
Of je moet het niet willen lezen dan houd het op

7 januari 2022 om 14:21

Portugal is juist blij. Ze zijn namelijk uit Portugal vertrokken. Dus de kans op eventuele besmetting in Portugal is hierdoor weer kleiner 😜

7 januari 2022 om 13:39

'waar de luchtvaart inspectie toch duidelijk stelt dat Ajax niets fout gedaan heeft conform de Nederlandse wet.'

Uh, ik weet niet hoor maar gisteren stond hier nog een heel lang artikel waarin juist mensen vanuit de luchtvaart verbouwereerd waren over hoe Ajax deze regels aan z'n laars lapte.

7 januari 2022 om 13:46

Het gaat Speedyafc er vooral om dat het geen wet is zodat je niet gestraft kunt worden. En zolang het bij de wet bepaald is geldt het volgens Speedyafc niet. Een regel is voor hem hetzelfde als een advies. je moet zelf maar kijken wat je ermee doet.

7 januari 2022 om 13:52

Dit haal ik na letterlijk 30 seconden van de website Visit Portugal. Zo moeilijk is het niet hoor, dit is door heel EU heen gewoon hetzelfde beleid.

If you test positive for COVID-19 in Portugal, you will have to self-isolate for 10 days. You will be contacted by a public health official for contact tracing purposes and by a doctor, who will confirm the date on which you can stop self-isolating.

7 januari 2022 om 14:08

Maar is dit een wet of een regel ? Het is waarschijnlijk in ieder geval de reden waarom ze zo snel weg zijn. Met 10 dagen mis je wel heel veel van de voorbereiding.

7 januari 2022 om 13:43

In het andere artikel wordt wel aangegeven dat volgens de luchtvaart deze personen niet vervoerd hadden mogen worden. En ja, het is geen wet maar wel een vastgestelde regel en een regel is iets anders dan een advies.

Op zich heeft de Jonge hier niet zo veel over te zeggen want Ajax zou dan Portugese regels hebben overtreden. Ach ja, Ajax zit wel fout, maar niemand kan zich toch meer 100% aan de regels houden?

Het probleem hierbij is dat mensen kinderachtig gaan wijzen naar grapperhaus en met een soort kleuterretoriek gaan zeggen dat hij de regels ook heeft overtreden toen. Hugo de Jonge heeft gewoon gelijk natuurlijk en Ajax had hier beter mee om moeten gaan. Niet kinderachtig wijzen naar andere maar zelf het goede voorbeeld geven zou ook weleens fijn zijn.

7 januari 2022 om 13:08

Beetje kinderachtig is het wel. Maar dan had de regering een signaal af moeten geven door Grapperhaus te ontslaan op dat moment en een nieuw persoon aan te stellen. Doordat het geen serieuze gevolgen had voor Grapperhaus, is de toenmalige regering aanzien verloren.

Als ik gedoog dat mijn broer dingen jat, terwijl ik jou ferm op je vingers tik, neem je mij op dat moment toch ook minder serieus?

7 januari 2022 om 13:17

Aan de ene kant snap ik het dat ze Grapperhaus hebben aanhouden, in de normale wereld zou niemand het pikken als iemand ontslagen wordt al hij een regeltje overtreed, Grapperhaus is ook maar een mens. Helaas werkt politiek en beeldvorming niet op die manier, mensen zoeken altijd iets om politici hypocriet te noemen dus dan zou iedereen die niet meer perfect is direct wegmoeten...

7 januari 2022 om 13:41

In dit geval gaat het om een zeer bijzondere functie. Dat kun je niet afdoen met "een regeltje overtreden". In dergelijke functies behoren de mensen die ze vervullen tegen een veel hogere standaard gehouden te worden. In het bijzonder als je jan modaal bijzonder hard kunt en wil straffen.

7 januari 2022 om 14:16

Snap dat het zo werkt maar uiteindelijk draagt dat ook alleen maar bij aan een wegstuur cultuur. In Nederland gaat het al vrij snel over het aftreden van bewindspersonen en ik denk niet dat dat perse een goed iets is.

7 januari 2022 om 14:22

Helemaal waar wat je zegt Almogaver. Als je van mensen verwacht dat ze zichzelf in hun doen en laten beperken vanwege het grote goed en dan zie je een Minister wel op een bruiloft? Dit is zo belachelijk amateuristisch gemanaged en heeft inderdaad grote geloven voor de geloofwaardigheid en overtuigingskracht van het beleid.

Overigens kan hetzelfde over Halsema worden gezegd. Ik vind die anti corona demonstraties achterlijk. Maar kan echt niet ontkennen dat hier willekeur en persoonlijke overtuiging heeft meegespeeld om het 1 toe te laten en het ander te verbieden.

7 januari 2022 om 16:23

Heeft niets te maken met wegstuurcultuur, imo. Ik heb daar sowieso een hekel aan. Maar wanneer het om zulke fundamentele zaken gaat, waar je als regering zijnde iets moet uitstralen en het land moet leiden, moet je geen mensen hebben die zulke stompzinnige fouten maken.

Ik zeg ook niet dat hij in de gevangenis moet, he. Ik zeg gewoon dat het aanhouden van zo'n persoon je autoriteit doet wankelen. En in tijden van crisis, want daar zaten we in, is het belangrijk dat het volk weet wat het heeft aan de gekozen bestuurders. Wanneer de gekozen bestuurders zichzelf méér wiggelruimte geven dan de bevolking, dan krijg je scheve toestanden.

Hadden ze hem uit z'n positie gehaald, dan had hij nog op genoeg plekken een lekker betaalde baan kunnen hebben. Even gezichtsverlies voor hem en punt. Door dat niet te doen heeft de regering zichzelf te kijk gezet en is het vertrouwen verloren van het volk.

Hij heeft wellicht gelijk, maar door die warboel aan regels en maatregelen door heel Europa heen valt het ook niet mee om het goed te doen. Bovendien is het altijd toch een beetje wrang om politici anderen de wet voor te zien lezen. Het is inderdaad een beetje kinderachtig om te verwijzen naar een Grapperhausje maar helaas geldt dat politici achter de schermen veel meer aan hun laars lappen. Veel etentjes in besloten ruimtes/kringen in Coronatijd om maar wat te noemen. Daarom was het wel beter geweest als er nog wat meer ministers waren opgestapt, want het nieuwe politieke klimaat gaat er op deze manier natuurlijk niet komen. Enfin, ik dwaal wat af geloof ik.

7 januari 2022 om 13:11Ik ben echt wel met je eens hoor dat het een warboel is.
Maar als je ergens heen gaat voor werk en privã© bereid je je toch voor.
Stel je heb corona hoef je alleen maar in de overheidsapp op land te kijken en je weet wat je moet doen.
Ik denk dat ajax wel mensen in dienst heeft daarvoor.

Haha afdwalen tja dat word een hele andere discussie denk ik.

7 januari 2022 om 14:38

Oh zeker! Maar die verschillende regelgeving zorgt er waarschijnlijk wel voor dat ze het ook iets minder nauw nemen met die regels. Je kiest gewoon de regels van een land die jou het beste uitkomen. Geldt niet voor dit specifieke geval hoor, want volgens mij mag het zowel in Nederland als Portugal niet.

Stemmingmakerij dat helemaal in de lijn van de Telegraaf ligt, zo kan je de retoriek van Driessen onderschrijven en Hugo de Jonge doet daar nog eens eens schepje bovenop. Dankzij testen wist men bij Ajax wie besmet was en ze gingen via een privéjet terug naar Nederland waar iedereen nu in carantaine zit. Wie hebben ze eigenlijk in gevaar gebracht, ik neem aan dat de bemanning de nodige vaccinaties hebben gehad dat in tegenstelling met de dagjesmensen die even over de grens stapte om te kunnen shoppen zonder 1.5 mtr. Niet toevallig dat we nu weer met een besmettingsexplosie zitten.ajax zat fout maar half Nederland heeft fout gehandeld en nog doet als je bij de kassa van je plaatselijke supermarkt staat.

7 januari 2022 om 13:50

Het gaat er toch niet alleen om wie je in gevaar brengt ? Er zijn wetten en regels. En Ajax heeft zowel in Nederland als in Spanje een regel overtreden. Waarbij ik niet weet in hoeverre dit in Portugal wel toevallig een wet is. Zolang dit daar ook alleen een regel is zal ajax niet bestraft kunnen worden, maar kunnen ze wel op kritiek rekenen.

Ajax zit natuurlijk hartstikke fout maar het steekt begrijpelijk bij de burgerij dat mensen die de regels bepalen denken dat die regels niet voor hun zelf gelden. Plus dat oa een koninklijk huis een voorbeeldfunctie zou moeten vervullen. Clubs als Ajax, Feyenoord, PSV idem uiteraard.

Hugo, lul van een vent als beroep moet eigenlijk niemand de maat nemen. Neemt niet weg dat Ajax hier heel stom is.

7 januari 2022 om 13:39

Beetje kinderachtig om iemand een 'lul van een vent als beroep ' te noemen. Ik denk dat er bijna niemand in zijn schoenen wil staan, jij had het vast allemaal veel beter gedaan.

7 januari 2022 om 16:36

Dat hij een ondankbare baan heeft is zeker waar, in die zin kan je het nooit altijd goed doen. Echter is het verzwijgen van zaken, het openlijk liegen over zaken of het wegmoffelen van zaken zijn van een geheel andere orde en dat is slechts maar het begin. Je kan inmiddels over zijn falen een flink boekwerk schrijven. In het normale leven was een dergelijk functionerend persoon allang op straat gezet, Hugo mag blijven aanmodderen en krijgt een dikbetaalde functie in het kabinet voor zijn bewezen diensten.

Ik verbaas me toch nogal over de reacties hier. Terwijl je Covid-positief bent gewoon een privejet om je verplichte isolatie te ontlopen is toch gewoon not done? Maakt geen bak uit of er anderen zijn geweest die ook zich niet volledig aan de regels hebben gehouden, dit is gewoon hartstikke fout en je geeft hier in alles het verkeerde voorbeeld. Zeker als je Van der Sar enkele weken geleden nog zo hoorde ratelen bij Rondo dat de voetballerij toch zo'n voorbeeldfunctie had en dat hij het zo slecht begreep dat er geen mensen in de stadions werden toegelaten.

Ajax moet natuurlijk niet doen alsof het boven de rest staat. Een blik op de ranglijst leert ook dat dit helemaal niet het geval is.

Maar zonder gekheid: wat Ajax heeft gedaan is hartstikke fout, willens en wetens bovendien. Daar zouden ze best voor gestraft mogen worden, maar dat er kennelijk geen straf op staat geeft wel aan hoe los-vast de beleidskeuzes hierin zijn. En dat brengt me bij Hugo de Jonge en de politiek die hij vertegenwoordigd. Of Fred Grapperhaus nu arm in arm met zijn bruid en schoonmoeder en nog 182 anderen op zijn bruiloft staat te poseren, prinses Amalia haar Sweet 18 met Jan en alleman viert of de F1 - het speelgoedje van prins Bernhard - doorgang moet krijgen, dan worden er met het grootste gemak woorden gevonden om de gang van zaken goed te praten en erover heen te stappen. Maar ga dan ook niet preken op het moment dat bedrijven en particulieren de vrijheid nemen om de grenzen op te zoeken en te overschrijden.

Verder zijn die voetbalclubs ook zo hypocriet als een politicus trouwens. Wanneer de stadions sluiten voor publiek en de recetteopbrengsten verdampen, klagen ze steen en been omdat ze hun zaakjes corona-wise zo goed op orde hebben. Geen enkele schaamte om op coulance en donaties van fans te vragen die wel met de stok in huis worden gehouden, maar zodra de centen binnen zijn moet en zal er naar Spanje of Portugal worden afgereisd om de voetbalmiljonairs - die nauwelijks zijn bekomen van alle massafeesten in Dubai, Zuid-Amerika of de Europese wereldsteden - letterlijk in het zonnetje te zetten. Het weer thuis en 'het even bij elkaar kunnen zijn' zijn dan de drogredenen. Terwijl het verdomme maar 6 graden is, net als volgende week bij de hervatting van de competitie, en je je bij een lokale Van der Valk in de Achterhoek nabij de trainingsvelden van een lokale voetbalclub ook prima kunt afzonderen! Als het niet voor de geldbesparing zou zijn, was dan op zijn minst uit solidariteit in Nederland gebleven. De mond vol over maatschappelijke betrokkenheid en 'midden in de samenleving', maar de gemiddelde BVO is geen haar beter dan de politici die ze van willekeur betichten. En straks weer huilen om verplaatsingen in het schema, als de halve selectie in quarantaine zit omdat spelers en club te beroerd waren om restricties op te leggen of zich daaraan te houden.

Hugo de Jonge doet er beter aan om zich gewoon met urgente zaken bezig te houden. Maar goed, dit leidt lekker af. Want het ministerie van de Jonge functioneert alles behalve goed.

7 januari 2022 om 14:05

Van de andere kant als mensen zich aan wetten, regels en adviezen houden zouden er minder besmettingen zijn en was het voor hem ook veel makkelijker geweest, en hadden we nu waarschijnlijk geen lockdown gehad.

7 januari 2022 om 14:41

Als je denkt dat Hugo dit met plezier doet, dan denk ik dat je fout zit. Ajax 1 van de bekendste merken van Nederland, dan is het logisch dat hier wat over wordt genoemd in de politiek.

Tjonge, het is niet waar. Ze zijn er op aangesproken. Nou dan zullen ze het wel nooit meer doen hahaha. Laten we in Nederland 1 woord heel snel gaan veranderen en niet meer gaan spreken over rechtspraak, maar over kromspraak. Als een Horeca ondernemer de Corona regels overtreedt krijgt deze een zeer hoge boete, of moet zijn zaak zelfs een tijdje sluiten, maar anderen ( als je maar geld hebt in Nederland) komen overal mee weg. Oh nee, ze worden er op aangesproken. Als je twee mensen doodrijdt met drank en drugs op krijg je hier 240 uur taakstraf, ( terwijl de achterblijvers levenslang gestraft zijn !! ) Nee de straffen hier in Nederland zijn zeer wispelturig en slaan gewoon helemaal nergens op. Nu zeg ik niet dat Ajax zeer zwaar bestraft moet worden, want dan moet je ook het Koningshuis en enkele Ministers eerst maar eens gaan straffen, maar ze er op aanspreken is natuurlijk een wassen neus.

Ajax had dit gewoon even moeten overleggen met Portugal en Nederland. Dan was er nu niets aan de hand. Ik snap uberhaupt niet dat je een trainingskamp in het buitenland gaat plannen tijdens een lockdown.

Je kan overigens hier aan de comments gelijk zien wie dagelijks op Twitter zit en wie niet hahaha. De kinderachtigheid en passieve agressieve persoonlijkheid verraad het gelijk. Twitter maakt mensen asociaal, maakt niet uit wat de argument is of aan welke kan je staat. Het is een soort Mcdonald's voor je geest.

7 januari 2022 om 13:56

Met overleg was je er volgens mij niet mee weggekomen. Voor topsporters wordt er geen uitzondering gemaakt. En dat vind ik trouwens ook terecht.

Politici staan ook boven de wet, want die overtreden ook regels, zelfs de koning maakt zijn eigen regels. Amalia. Dus waarom zou Ajax zijn eigen regels niet mogen maken. Houd toch eens op met die poppenkast genaamd corona. Ajax heeft goed gehandeld.

7 januari 2022 om 13:58

Ook zij worden erop aangesproken en krijgen de publieke mening te horen. Ajax heeft sportief slim maar moreel heel slecht gehandeld. Voor de uitzonderingspositie die het voetbal al gekregen heeft van de politiek is het een slechte zet.

Krijgen we weer een debat wat wel en niet mag, andere politicus hebben grote monden maar ga er maar is aan staan om als de Jong en Rutte beslissingen te moeten nemen, ook nog is zijn moeder verloren.
We weten het allemaal zo goed, ook ik.

7 januari 2022 om 14:01

Wat heeft het verlies van Rutte z'n moeder in godesnaam met politieke besluitvorming te maken? Zou een minister onwaardig zijn om zich daardoor te laten beïnvloeden..

7 januari 2022 om 14:19

@Harmr even nadenken.
Misschien een zwaar moment voor hem en dan nog beslissingen moeten nemen, moeilijk he begrip opbrengen

7 januari 2022 om 14:27

Toen mijn moeder overleed, moest ik ook zware beslissingen nemen, dus jou posting slaat nog kant nog wal.

7 januari 2022 om 14:28

Wel om het enigszins te nuanceren dat er hele teams van ambtenaren en het kabinet zich met de beslissingen bemoeit. Rutte en de Jonge hebben zeker zwaar werk, maar het is niet alsof ze er alleen voor staan.

7 januari 2022 om 14:44

Toch rekent iedereen Rutte en de Jonge erop af als er iets fout gaat tijdens het bestrijden van de pandemie. Dus er ligt zo onwijs veel druk op deze 2 personen, daar kan meneer tukkerpro vast niet over meepraten vermoed ik.

7 januari 2022 om 14:58

@tukkerpro dat vindt ik oprecht heel erg voor je en sterkte daarmee.
Dat jij zware beslissingen moest nemen begrijp ik maar moest je dat ook voor ruim 17 miljoen mensen dat bedoel ik
Alsnog sterkte

7 januari 2022 om 16:36

@teesboer Ik kan er ontzettend goed over meepraten, maar wij verschillen absoluut van mening en die discussie hoeft hier niet gevoerd te gaan worden.

7 januari 2022 om 16:39

@teesboer dat bedoelde ik juist, we hebben het allemaal zwaar en moeten beslissingen nemen maar hun moeten dit doen voor 17 miljoen mensen

7 januari 2022 om 16:54

Ik ben het dan ook zeker met je eens, je kunt ons (werk)leven niet met die van hen vergelijken. Ik las vandaag nog weer dat het Hugo en z'n gezin dagelijks bedreigd worden, dat vind ik echt in en in triest.

7 januari 2022 om 17:40

@Teesboer dat is ook in en in triest, net zoals die persoon met een fakkel bij Kaag.
Dit doe je niet, ook al mag je iemand niet of ben je het oneens met een persoon.

8 januari 2022 om 00:24

Alles gaat ook fout bij Pinokkoo en Clownschoen. Kom net uit Finland waar alles open is; bars, restaurants, winkels, langlaufstadions etc..
Omikron = griep
Dat weten ze ook in Suidafrika

7 januari 2022 om 14:02

Ik ben het met je eens. Ik ben geen fan van Rutte of de Jong, maar ondanks dat zij flink meer verdienen dan dat ik doe, zou ik voor dat geld nooit van mijn leven in hun schoenen willen staan. Je doet het nooit goed.

7 januari 2022 om 14:20

@Janssen dank je, dik salaris maar ik zou niet met ze willen ruilen

7 januari 2022 om 14:53Jij denkt echt dat ze er wat omgeven, dat ze nou het volk onderdrukken....

zelf hoeven ze de regels niet na te leven is bedoelt voor normale burgers, ze kunnen doen wat ze willen die zitten daar niet mee.. Dat je die Rutte en de Jonge nog zit te verdedigen, kan ze niks schelen zolang ze de plannen kunnen uitvoeren zijn ze blijf.

of het volk het wilt of niet .. Zeg genieten van de macht ja, dat willen ze echt niet voor opgeven hoor.

7 januari 2022 om 15:14

Ik heb geen idee of ze genieten van de macht. Van mij mogen ze. En dat voor hun de regels niet gelden slaat natuurlijk nergens op. Waar mijn buren nog wel eens een feestje geven, wordt elk feest dat zij geven groot uitgemeten in de pers en moeten ze zich daarvoor verantwoorden.
En hoe jij trouwens bij het verhaal komt dat ik ze verdedig, vraag ik mij af. Het enige dat ik eerder zeg is dat de Jong in dit geval gelijk heeft en Ajax niet en dat ik niet in hun schoenen wil staan omdat je het toch nooit goed doet. Waar jij de conclusie trekt dat ik Rutte en de Jong verdedig kan ik hier niet uit op maken.

7 januari 2022 om 15:16

@mitchajax020, toch mooi dat wij het een keer over iets eens zijn, komt niet zo heel vaak voor.

7 januari 2022 om 15:50

Relatief gezien is dat salaris echt zo dik niet. Ja, natuurlijk het is meer dan modaal (meer dan een paar keer modaal zelfs), maar het staat niet in verhouding tot de verantwoordelijkheid die ze hebben.

Als ze er voor zouden kiezen om in het bedrijfsleven te gaan werken, zouden de salarissen maar zo x 10 en meer gaan. En als ze er daar een potje van zouden maken en eruit geschopt zouden worden, zou dat een hoop extra centjes opleveren.

Ik zou ook niet willen ruilen, maar geld is in dit geval echt niet de drijfveer voor deze mensen om dit werk te doen.

7 januari 2022 om 15:57

@Janssen nu ik er bij stil sta, ja wij zijn het niet vaak eens maar hehe eindelijk😁😁

8 januari 2022 om 00:22

Ik wel.
Slechter dan Pinokko kan niet. De E166.000 salaris vind ik keurig

8 januari 2022 om 05:47

Als je dit met het bedrijfsleven vergelijkt is dit een schijntje terwijl je veel meer verantwoordelijkheid hebt. Volgens mij verdient het bestuur van bijvoorbeeld Ajax al veel meer dan een minister.

Mijn gevoel zegt dat Ajax hier echt geen fuck om geeft en dat ze het zo weer zouden doen.

7 januari 2022 om 14:56

idd. en zo zitten ze in elkaar dat ze denken alles te kunnen flikken en het is zo want komen er weer ongestraft mee weg.

Het wordt een beetje een hoge bomen verhaal. Wat Ajax doet is niet netjes, maar wat overtreding betreft niet zo heel boeiend. Schandpalen zijn dan ook niet nodig. Misschien kunnen Overmars en Vd Sar als geintje een parodie op die afgrijselijke excuusvideo van Willie en Maxima nadoen.

Een glas, een plas en alles bleef zoals het was...

Ach ja, in deze situatie, waarin we twee jaar lang elkaar continue aan het corrigeren zijn en er honderden voorbeelden zijn van "ja, maar hij" of "ja, maar zij", maakt dit niet al te veel indruk, gok ik.

Het is gewoon continue kijken waar je mee weg komt, blijkbaar. En in de tussentijd blijven we lockdown na lockdown beleven. In de zomer mogen we weer even open en als het oktober, november wordt, gaat het land weer dicht.

Ik word er al met al best een beetje verdrietig van...

Misschien kan Hugo de Jonge ook nog even Grapperhaus en het Koningshuis aanspreken.

7 januari 2022 om 16:06

Is dat intern misschien niet gebeurd?

7 januari 2022 om 16:25

Gezien het gegeven dat het publieke functies zijn, volstaat een interne tik op de vingers niet.

Nu geef ik toe dat ik niet zeker weet of het wel/niet is gebeurd, maar ik geef maar aan dat jouw suggestie, mits waar, nog steeds zwaar onvoldoende zou zijn.

7 januari 2022 om 16:31

Dan ben ik wel benieuwd welke consequenties dit moet hebben?
Dus het terughalen van de 4 spelers

7 januari 2022 om 18:47

@paul
Ja of de 700-1000 wintersporters die met Corona terug kwamen en ook niet daar bleven

7 januari 2022 om 19:59

Mee eens.

8 januari 2022 om 00:20

Dat bleek pas bij terugkomst na dagen. Een wesenlijk verschil

8 januari 2022 om 10:28

Wat een toeval Martin. Van die groep had vast niemand enige vorm van klachten….houd toch op

Je kunt je afvragen of je nu juist dit soort uitstapjes moet maken maar volgens mij hebben ze na omstandigheden goed gehandeld en kletsen de Jonge voor de bühne. Iedereen was vooraf negatief getest dus kon reizen. Na aankomst heeft men oom getest en waren er toch 4 positief. Gezien de belangen kun je niet de besmette personen in een commerciële vlucht zetten en ook niet bij de rest van team dus geïsoleerd tov de rest terugvliegen en in quarantaine bij aankomst. Het enige domme was na mijn inziens het afreizen naar Algarve...dom maar niet tegen de regels.

7 januari 2022 om 16:08

Mmmmmm ok.
Jij vind het niet dom om tegen de regels van het land waar je te gast ben te handelen?
Ok ik vind weinig respect hebben voor dat land...

7 januari 2022 om 17:30

Het afreizen naar Portugal was zeker niet tegen de regels. het terug halen van besmette spelers / stafleden echter wel. Ik heb gelezen dat in Portugal besmette mensen 10 dagen in quarantaine moeten en zich niet mogen verplaatsen. Dus wat Ajax gedaan heeft is volledig tegen de regels in. Ik snap het wel, maar het mag niet. Dus ook niet met een prive vliegtuigje.

7 januari 2022 om 18:43

Dus logisch dat Ajax dit doet. Het is niet gezegd dat die drie spelers het nu halen, maar bleven ze wel daar dan haalden ze Utrecht zeker niet.
Als het kwartet hier in quarantaine gaat, zijn ze niemand tot last.

Titel is voor Ajax een must, ook al is het niet de bedoeling ik snap dat Ajax het doet. We worden al getrakteerd op de Afrika cup en mede een heel zwaar programma.

7 januari 2022 om 19:15

Ik heb gisteren al gezegd dat ik het op sportief en financieel gebied snap wat Ajax het gedaan heeft, maar het ethisch eigenlijk niet door de beugel kan. Ajax laat hiermee wel kennen waar de prioriteit ligt en dat ze daarvoor ook regels overtreden. Of dat iets is wat je moet willen is de vraag.

7 januari 2022 om 19:21

Weet je, wat zullen de gevolgen zijn hiervan? Het R-getal gaat hierdoor met 0 omhoog. Ik vind deze aandacht allemaal heel symbolisch. Ondanks dat het niet mag.

Ajax heeft niet handig gehandeld ook al valt het binnen de lijntjes. vd Sar moet 1 keer een statement geven en het is klaar. Wel goedkoop om over Ajax te vallen, verkeerd ingeschat en onhandig. Maar alsmede alle onhandigheden van deze minister, koninklijkhuis of de regering op een rijtje zetten valt dit in het niet.

7 januari 2022 om 19:17

Niet helemaal mee eens. Het valt namelijk niet binnen de lijntjes en waar jouw voorbeelden allemaal een Nederlands probleem was is dit wel een internationaal probleem. Ajax heeft vooral de regels in Portugal overtreden.

Grapperhaus met zijn knuffelende zoveelste schoonmoe...wat zei Clownschoen daarover?
Rutte handschuddend bij de EU top. Wat zei Clownschoen daarover? Etc
Wat Ajax deed klopt niet. Ik vind een boete ( bijv punten in mindering) op zijn plaats...maar dan ook Grapgaus en Rutte aftreden

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren