Willem II breekt met Wapenaar na ‘onoverkomelijk verschil van inzicht'

Donderdag, 6 januari 2022 om 16:11Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:22

Willem II en keeperstrainer Harald Wapenaar gaan niet langer met elkaar door, zo maakt de club uit Tilburg donderdagmiddag bekend. Als reden geven de Tricolores 'een onoverkomelijk verschil van inzicht over visie en werkwijze'. De 51-jarige Wapenaar was 5,5 jaar in dienst bij de club, nadat hij vanaf 2016 de doelmannen van de eerste selectie onder zijn hoede had.

De exacte reden achter de breuk maakt Willem II niet bekend. De club spreekt op de website van 'een onoverkomelijk verschil van inzicht over visie en werkwijze'. "Willem II na 5,5 jaar verlaten is niet gemakkelijk voor me", laat Wapenaar weten in een reactie. "Juist in het belang van de club waar ik een mooie tijd gehad heb, successen mee vierde en keepers heb zien groeien in hun ontwikkeling, nemen we het besluit dat het beter is dat onze samenwerking eindigt." Wapenaar werkte de voorbij jaren met onder meer Kostas Lamprou, Robbin Ruiter en Timon Wellenreuther.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het vertrek van Wapenaar volgt in een toch al roerige periode voor Willem II. De club wist geen van de laatste elf wedstrijden in de Eredivisie te winnen en verloor de laatste acht duels. De Tilburgers zijn afgezakt naar de veertiende plek in de Eredivisie. "Wij zijn Harald zeer dankbaar voor de vele jaren waarin hij onderdeel uitmaakte van onze technische staf", laat technisch directeur Joris Mathijsen weten. "Harald heeft onze keepers naar hogere niveaus gebracht en is belangrijk geweest met zijn ondersteuning van onze hoofdtrainers."

Wapenaar werkte sinds 2016 met de keepers van de A-selectie van Willem II en was daarvoor in diezelfde rol werkzaam bij FC Volendam en Lierse SK. Hij nam het stokje ruim vijf jaar geleden over van Raymond Vissers, die destijds met toenmalig trainer Jurgen Streppel naar sc Heerenveen verhuisde. Het regionale dagblad BN DeStem heeft geprobeerd contact te zoeken met zowel Mathijsen als hoofdtrainer Fred Grim voor een reactie op het plotse vertrek van Wapenaar, maar beiden zijn niet bereid gevonden voor commentaar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door robby)

Nou Utrecht sla je slag, die Postma heeft geen enkele keeper beter gemaakt bij Utrecht vanaf het moment in 2012 a 2013 dat Ruiter kwam tot het heden met Paes.

6 januari 2022 om 16:41

Maar komt dat door de keeperstrainer of door de matige keepers die Utrecht heeft.
Bij PSV is er bijvoorbeeld sinds Gomes ook geen topkeeper meer geweest.

6 januari 2022 om 17:04

Zeker niet elke keeper is een topper, maar elke keeper is alleen maar achteruit gegaan bij ons en dat is zeker Postma op zijn minst deels te verwijten. Ken geen supporter die vindt dat hij een toegevoegde waarde is...

7 januari 2022 om 09:09

Lijkt me een prima idee maar dan ook Ruiter mee terug naar Utrecht nemen aub. die zit nu wekelijks een potje te Padel Tennis te spelen omdat hij "te gebleseerd" is om te keepen.

Als Wapenaar voorgesteld heeft om Ruitter op te stellen dan zou ik kunnen begrijpen dat ze uit elkaar zijn gegaan anders zou ik het niet weten. Het vertrek van Fred Grim zou logischer zijn

6 januari 2022 om 17:01

Het is wel aannemelijk dat Ruiter aangetrokken is op voorspraak van Wapenaar, aangezien ze eerder samenwerkten bij Utrecht. Mocht dat zo zijn heeft Wapenaar misschien wel de grootste miskoop van de clubgeschiedenis veroorzaakt (mathijssen draagt daar natuurlijk evengoed verantwoordelijkheid voor).

6 januari 2022 om 17:07

@e013willem dat is niet aannemelijk aangezien wapenaar niet bij utrecht heeft gewerkt

6 januari 2022 om 17:15

Wapenaar heeft nooit als trainer bij Utrecht gewerkt. Ze hebben wel bij Volendam samengewerkt. Bij Volendam, en in het begin bij Utrecht, was Ruiter wel betrouwbaar. Echter, na een blessure is Ruiter “angstig” teruggekomen, en nooit meer de oude geweest. Wellicht dat Wapenaar dacht Ruiter weer naar zijn oorspronkelijke vorm terug te kunnen krijgen. En met de transfersom die Willem II toen betaald heeft (ca 2 ton), vind ik het eerder een gecalculeerde gok dan de grootste miskoop ooit

6 januari 2022 om 17:31

Niet evengoed. Alle verantwoordelijkheid. De technisch directeur is diegene die verantwoordelijk is voor het selectiebeleid en niet de keeperstrainer.. En dat salaris en de absurde transfersom zijn ook gewoon toe te schrijven aan Joris..

6 januari 2022 om 19:38

Sorry, Volendam inderdaad. Vooral het salaris maakt het een enorme miskoop en 2 ton is nog best een flink bedrag voor Willem II.

Op zich eens Tilburg013, maar als Wapenaar hem aangeraden heeft dan draagt hij toch ook een deel van de verantwoordelijkheid?

7 januari 2022 om 09:11

Gecalculeerde gok van bijna 1mln euro??? voor PSV begrippen wellicht voor Willem II zijn dat forse bedragen.

Grim en wapenaar 2 keepers dat botst

Als Grim's zoon opeens verschijnt bij Willem II dan is gelijk ook duidelijk wat het verschil van inzicht is geweest haha

Willem 2 heeft nou ook niet echt toppers onder de lat staan de laatste jaren.

Verschil in visie….daar gaat t fout. Wapenaar moet gewoon lekker balletjes richting die keepers trappen, ze coachen en beter maken. Visie moet ie aan anderen over laten of je moet een andere functie bekleden dan keeperstrainer.

6 januari 2022 om 18:34

Niet helemaal mee eens. het lijkt me dat een keeperstrainer gevraagd wordt naar zijn inzicht als het gaat om opleiden danwel aantrekken van keepers. Als dat verschil oplevert dan snap ik dat ze uit elkaar gaan omdat je geen frictie wil, maar een keeperstrainer met een goede visie lijkt me voor elke profclub wenselijk.

6 januari 2022 om 21:48

Visie over laten aan anderen?
Je zegt zelf dat hij ze moet coachen, daarbij is juist de visie tussen keeperstrainer en de hoofdtrainer belangrijk. Hoe wil de hoofdcoach verdedigen, en wat is daarbij de positie van de keeper? Wil de hoofdtrainer een keeper hebben die ver van zijn lijn af speelt, of juist niet. Is de keeper onderdeel bij de opbouw, of juist niet. “Zelfs” een keeperstrainer is onderdeel van de visie van de gehele technische staf

erg jammer maar voor de Fc een mooie kans om Postma te lozen en Wapenaar erbij te halen.
Win-win denk ik.

maar goed dat is mijn mening.

mss is het verschil in visie wel gewoon datie niet gevaccinneerd is en Willem 2 gevaccineerde staf wil? Wie weet, gewoon maar eens een balletje opgooien...

Bij Utrecht ging het als speler mis omdat hij het bed deelde van adelaar destijds. Moest adelaar vertrekken. Is algemeen bekend binnen het Utrechtse.
Over wapenaar later ook het een en ander gehoord mbt dat soort toestanden.
Lijkt mij te grappig als het weer zoiets is.

Tja even opsommen wat in nog geen jaartijd is gebeurt. Joris kon niet aan de eisen van Petrovic voldoen om zijn eigen staf samen te stellen. Althans hij wilde een andere assistent trainer (mocht Grim wel) 3 scouts lopen van de zomer weg omdat er helemaal niet naar hun geluisterd worden bij beslissingen om spelers te halen. en nu rent de keeperstrainer de deur uit. daar komt bij dat Joris in 5,5jr rijd 6 verschillende trainers naar Tilburg heeft gehaald en naar alle waarschijnlijkheid komt nr 7 er aan dit seizoen en dan hebben we het nog niet over de gehaalde spelers gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-21
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. SaddikiMiddenvelder201
M. KöhlertAanvaller203
C. NunnelyAanvaller204
M. SvenssonAanvaller201
G. SağlamMiddenvelder181
A. KampetsisAanvaller130
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren