Coronavirus dringt trainingskamp van Ajax binnen

Woensdag, 5 januari 2022 om 16:25Mart van Mourik • Laatste update: 17:22

Het coronavirus heeft het trainingskamp van Ajax bereikt. De Amsterdammers verblijven momenteel in Zuid-Portugal, waar ‘verschillende spelers’ een positieve test hebben afgelegd. Om welke spelers het gaat is niet bekend. Volgens de berichtgeving van De Telegraaf en Voetbal International heeft de club de besmette spelers in een aparte groep geplaatst.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door giannini)

Tjah.. je ontkomt er niet aan...

Net zoals bij Feyenoord en PSV, beter nu dan bij aanvang competitie.

5 januari 2022 om 16:42

Precies, daar was wel het wachten op. Voordeel van de Ajax-spelers is dat ze al wel in Portugal zitten, dat traint toch iets lekkerder dan hier in ons koude kikkerlandje.

5 januari 2022 om 16:47

Het nadeel is dat je als je besmet bent in quarantaine moet en het land niet uit mag.

5 januari 2022 om 16:53

Klopt, dat is ook zo. Maar zoals in de tekst staat, is/zijn er maar weinig besmet en is de rest (voor nu) "clean". Die kunnen vrij trainen en dat is natuurlijk lekker in de Portugese zon nu.

5 januari 2022 om 17:00

Dat kan lastig worden, je moet nu 48 uur vantevoren een negatieve PCR test kunnen tonen om terug te vliegen. Of een antigeen sneltest met een negatief resultaat van maximaal 24 uur oud voor vertrek naar Nederland.

Ajax speelt de 9e nog een oefenpot en reist daarna terug.

Zondag de 16e staat de eerste pot (utrecht) gepland dus mocht er een grote uitbraak zijn wordt het een beetje krap, maar wel mogelijk.

5 januari 2022 om 17:32

Maar of je nou in Nederland thuis moet blijven of in Portugal maakt ook niet heel veel uit toch?

5 januari 2022 om 17:43

Nou in Portugal is het lekkerder weer maar als je niks mag dan is het misschien prettiger om thuis te zijn. Maar goed, ze hebben weinig te kiezen.

Iedereen slaat nu aan het rekenen, wanneer Ajax weer terug kan zijn. Maar wie zegt dat het bij deze besmetting(en) blijft? Als ze samen in een bubbel zaten en er is er nu 1 besmet, dan kunnen er anderen volgen. En dan duurt het alsmaar langer. Als je een soort kettingreactie krijgt zit Ajax daar straks nog lang. Want ze zijn ook dicht met elkaar in aanraking geweest en dan moeten ze straks zelf ook in quarantaine.

5 januari 2022 om 18:42

@4ever4ajax, volgens de tekst leven ze vanaf het weekend in een bubbel. Dat kan ook als nadeel hebben dat als iemand het binnen de bubbel het heeft het ook binnen de bubbel gaat verspreiden. Het is voor Ajax te hopen dat ze op tijd de angel er uit krijgen en niet dat al meerdere personen besmet zijn, want dan kan het binnen zo'n bubbel misschien ook wel snel gaan. (denk ik).

5 januari 2022 om 16:44

Ik moet nu aan Helmut Marko denken, toen die Max opzettelijk wilde besmetten om zijn weerstand te versterken. 😅

5 januari 2022 om 16:47

Je moet je alleen afvragen of het slim is om die verplaatsing naar het buitenland te doen.
Ik zat bij Feyenoord ook te denken stel je gaat naar buitenland zit je daar in quarantaine.
En door verplaatsing neem je toch meer risico dan dat je in je bubbel bij je club blijf.

Ik denk dat het naïef is om nu naar buitenland op trainingskamp te gaan.

Ik snap ook echt net dat zo n Afrika cup doorgaan en Landen wedstrijden.
De enige reden is de commercie maar de risico's op dit moment zijn gewoon te groot.

5 januari 2022 om 16:52

Een bubbel heeft dan al geen zin meer, als spelers in privé tijd in de winterstop nog op vakantie gaan naar bijvoorbeeld Dubai en Curaçao. Dan hebben ze gezien de tijd die er overheen gaat destijds al besmetting opgelopen.. Dat men eergisteren of in het weekend dan negatief zijn getest zegt niet zoveel over de besmetting die zij hebben opgelopen.

5 januari 2022 om 16:54

@bliek: Als je in Nederland blijft, moet je dan wel met z'n allen "intern" in een hotel gaan verblijven. Als iedereen namelijk gewoon naar huis gaat en 's avonds andere mensen bezoekt, kan je beter in een bubbel op een resort (in het buitenland) zitten. De kans dat je dan een besmetting oploopt is minder groot (en nooit 0 natuurlijk).

5 januari 2022 om 17:13

Juist niet want je moet ook reizen. Kans dat je bij reizen besmet raakt is gewoon redelijk groot.

5 januari 2022 om 17:14

Ik denk niet dat die ene verplaatsing meer of minder daarin heel veel uit maakt. En het is ook nog eens een verplaatsing die relatief veilig is. In tegenstelling tot een ritje met de trein, metro, bus, taxi of zelfs een eigen auto met je partner of kinderen wordt iedereen immers voor vertrek, en in veel plaatsen bij aankomst ook weer getest.

En als je toch in quarantaine moet maakt het ook niet veel uit waar je zit. Je kan toch niet trainen of mee doen aan wedstrijden.
Het enige voordeel is dat als je in quarantaine moet je dat in Nederland thuis kan doen terwijl je in een ander land in een kleine hotel kamer zit.

5 januari 2022 om 18:04

@bliek het risico in Nederland is veel groter dan in Portugal, bovendien blijven in Portugal alle spelers in een soort bubbel terwijl ze thuis natuurlijk veel meer sociale contacten hebben

5 januari 2022 om 18:36

Als het aan jou ligt gaat alles plat dus? Al die egoisten die alleen maar bezig zijn met zichzelf en alles wel prima vinden op het moment die moeten zich rot gaan schamen, mensen die kijken net of je Ebola hebt als je zegt dat je positief bent, het is een f... griep, en ja als je 75+ bent ga je er aan dood net als een normale griep.

5 januari 2022 om 18:02

@pango zo ingewikkeld is het niet om aan te ontkomen: handen wassen, vaccineren, afstand houden, ontmoetingen mijden, zelftesten en thuis blijven bij klachten: kans op besmetting zo ongeveer 0, vraagt wel wat discipline

5 januari 2022 om 19:56

Goede berichtgeving ook, dit artikel. Eerst spreken over het virus dat het trainingskamp is binnengedrongen en meerdere besmettingen, dat gaat vervolgens over in ‘toch minimaal 1 besmetting’ en vervolgens in ‘iedereen stond op het veld behalve Jensen maar de reden daarvan is niet duidelijk’.

6 januari 2022 om 13:02Ze kunnen beter nu 3 weken bij elkaar blijven, allemaal er even doorheen, dan zijn ze er voorlopig vanaf. Schuif je alleen een paar wedstrijden door. De meeste zullen er nagenoeg geen last van hebben, dus kan er ook gewoon doorgetraind worden. Op die manier neem je zelf controle over de situatie en ben je er niet steeds slachtoffer van.

Als er minimaal 1 positieve test is geweest en er 1 speler ontbreekt kan iedereen denk wel concluderen welke speler positief getest is😂

5 januari 2022 om 16:48

Maar wel vreemd, want als het goed is hebben ze een kamergenoot. Ik zou die kamergenoot dan ook uit de groep halen voor de zekerheid.

5 januari 2022 om 18:09

Jaa goed punt, misschien was timber wel zijn kamergenoot en zitten ze nu apart. Dat zou kunnen, want timber was er pas sinds vandaag.

"het nieuws is opvallend, daar de voltallige spelersgroep én staf afgelopen weekend nog negatief testten en nadien in een bubbel verbleven. "

Nou als dat nu nog opvallend is, dan heb je niet helemaal begrepen hoe een incubatietijd werkt... Als je besmet bent, ben je nog niet meteen besmettelijk of kan middels een test bepaald worden dát je besmet bent. Dat is nou precies het probleem van die hele pandemie...

5 januari 2022 om 16:41

Ik wou net zeggen ja

5 januari 2022 om 16:46

Ik neem ook aan dat ze niet alleen in het vliegveld zaten. Beter nu dan straks als je tegen Benfica moet ervan uitgaande dat iedereen een mild verloop krijgt.

5 januari 2022 om 16:52

Een club als Ajax laat de spelers echt wel alleen in een vliegtuig zitten.

5 januari 2022 om 17:01

Meestal vliegen ze op een lijnvlucht volgens mij? Je hebt sowieso personeel in het vliegtuig zitten natuurlijk.

5 januari 2022 om 17:34

Een club als Ajax.. Het is geen privé jet en in vele gevallen ook gewoon bemand met andere mensen.

5 januari 2022 om 18:27

Op Ajax TV was te zien dat ze met veel afstand in een grotendeels leeg vliegtuig zaten uitsluitend voor Ajax.

5 januari 2022 om 18:57

Ze charteren gewoon een vlucht hoor.

5 januari 2022 om 19:14

Ja leuk, maar dat personeel kan ook besmet zijn. De broer van m'n schoonzus is piloot en die wilde met kerst naar Nederland (woont in UK) maar als toerist moest hij totaal 4x testen vice versa. Uiteindelijk is hij in z'n pilotenpak gegaan waardoor hij niet hoefde te testen. Dus tja..

5 januari 2022 om 18:02

Leuk die bubbel van staf en spelers, maar ik ga er niet van uit dat Lisandro Martinez de koe slacht, Blind de broccoli plukt en Haller vervolgens het eten kookt. En het wassen van de handdoekjes zullen ze ook wel gedelegeerd hebben.

5 januari 2022 om 19:23

Zou me niets verbazen als Martinez de koe slacht eigenlijk.PSV, Feyenoord en nu Ajax daar was het wachten natuurlijk op. Afwachten wie, wat en hoeveel spelers. Als ook hoe dit zijn werking heeft op de clubs, mede ook dat er al een aantal spelers naar de Afrika Cup zijn vetrokken kun je nu al wel gaan afvragen hoe verantwoord het is om over een paar weken de competitie te hervatten. Ook als je kijkt naar bijvoorbeeld Engeland waar aan de de lopende band wedstrijden worden uitgesteld. En dat met een WK voor de deur.

5 januari 2022 om 16:49

Gewoon spelen. Ajax heeft genoeg spelers om 3 elftallen op te stellen. Enkel Haller en Onana zijn weg vanwege de Afrika Cup. PSV heeft vorig seizoen ook 3-4 wedstrijden moeten inproviseren vanwege coronabesmettingen.

5 januari 2022 om 17:36

Of we doen gewoon weer de competitie af laten lopen en de ranglijst aanhouden zoals hij nu is🤣

5 januari 2022 om 16:55

En zoals wel vaker waren wij als Feyenoord de eersten

Ik dacht dat Jensen bezig was met een verhuur voor de rest van het seizoen, zou goed voor hem zijn. Weet niet of dat een toekomstige speler is voor Ajax1, maar vind het een mooie voetballer.
Omikron is overal op dit moment, alhoewel het vergelijkbaar lijkt te zijn met een koudje. Dacht al dat we vrij veel geluk hadden als je ziet hoeveel clubs hun trainingskampen moesten afzeggen. Weekje algarve lijkt me heerlijk.

Lijkt me echt balen zit je daar lekker in het zonnetje te ballen moet je straks naar dit pokken weer hier )p.

Vraagje aan de Ajax fans wanneer is die Klaiber weer fit? Lijkt me voor me eigen club Groningen een prima tijdelijke oplossing op de back en voor Ajax mooi als die fit deze zomer terug komt..Maar geen idee of dat qua fitheid haalbaar is voor hem..

5 januari 2022 om 17:26

Geen idee hoe ver hij nu is met zijn revalidatie. Eigenlijk nog nergens gelezen dat hij al weer op het veld stond. Maar destijds gingen ze uit van 6-9 maanden revalideren, in zijn geval is dat op zijn vroegst eind januari dus ik ze er niet op rekenen.

5 januari 2022 om 17:34

Ah oké bedankt jammer voor hem. Voor Ajax bruikbaar voor de subtop/middenmoot een aanwinst vind ik.

5 januari 2022 om 17:41

Zeker. Hij is voor Ajax een aardige backup, niet goed genoeg voor de basis maar daar moeten we hem ook niet op beoordelen vind ik (helaas doen veel fans dat wel). Voor de middenmoot en de subtop is hij een prima speler.Het lijkt mij wel duidelijk dat dit overal gaat spelen. De timing van de piek van omikron is ook ongelukkig: zo rond de kerstdagen wanneer de spelers uitvliegen en er vanuit de club minder goed gemonitord kan worden hoe men zich op thuis of op hun vakantieadres aan de voorschriften houdt.

Mijn vermoeden is dat die hele herstart na de winter een enorme zooi gaat worden. Iedereen gaat de komende anderhalve maand zo’n beetje corona krijgen met die nieuwe (minder ziekmakende) variant. Teams die geen normale voorbereiding kennen en niet fit starten en andere teams die straks door quarantaine en isolatie plots een half elftal missen. Het gaat een tombola worden ben ik bang

5 januari 2022 om 18:15

Wordt inderdaad een loterij, kan je op wachten. Miss maar even competitie stop zetten

5 januari 2022 om 18:44

Je hebt niet echt de tijd om aan het eind van het seizoen nog heel veel uitloop te hebben.

5 januari 2022 om 18:58

Ha die Janssen, wat een aangename verrassing jou weer eens te zien in een Ajax topic!

5 januari 2022 om 19:15

@janssen
Je hebt wel een zeer belangrijk punt. Programma is al druk genoeg. Afwachten maar

5 januari 2022 om 20:58

Ik zat ook op andere topics, net zoals anderen. Of mag je alleen op topics van je eigen club ?

Tja het is allemaal niet zo heel gek bij alle clubs he. Spelers zijn de hele wereld rond gevlogen hebben de feestdagen gevierd met familie, vrienden, bekenden en komen weer terug naar de club. Je weet gewoon dat dit de eerst komende paar jaar ook nog staat te gebeuren. We moeten eens gaan leren leven met corona.

Je krijgt haast het idee dat clubs het met opzet in de winterstop door de groep laten gaan. Omikron is mild en liever nu dan wanneer de competitie weer bezig is.

5 januari 2022 om 17:36

Anderzijds hebben spelers nu juist de tijd gehad om buiten hun voetbalbubbel echt andere activiteiten (familie bezoeken om maar wat te noemen) te doen en krijg je dit dus als gevolg.

5 januari 2022 om 17:37

Nouja als we al snel belangrijke wedstrijden moeten spelen in januari dan is die strategie toch vreemd?

5 januari 2022 om 21:21

@leidsehood, inderdaad. Voor bv PSG wel een leuke strategie (veteranen blij dat ze hun familie in zuid-amerika zien, jonkies blij dat ze speeltijd krijgen, technisch directeur blij dat waarde van andere spelers stijgt) maar niet voor Nederlandse clubs waar alles nog open ligt voor de miljoenen van het kampioenschap

Ik heb corona gehad een kleine twee maandjes terug. Toen m’n klachten begonnen negatief getest. 4 testen later (2 PCR en 2 zelftests) later pas positief. Dit is uiteraard anekdotisch maar tante Roon wordt helaas lang niet altijd meteen geconstateerd en dat in de cruciale besmettelijke periode van het ziekteverloop.

Tja, het reist allemaal de aardbol rond, houd vakantie etc......was lekker in NL gebleven! Had het ook gekund, maar zou nou toch praktischer zijn geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren