‘Overstap Coutinho naar Premier League de komende dagen bevestigd’

Woensdag, 5 januari 2022 om 15:28Mart van Mourik • Laatste update: 15:35

Barcelona is de gesprekken gestart over de verhuur van Philippe Coutinho. De Braziliaan staat nadrukkelijk in de belangstelling van Aston Villa, dat volgens diverse Spaanse journalisten reeds contact heeft opgenomen met Barcelona om een huurdeal te bespreken. Bij de Premier League-club zou Coutinho herenigd worden met manager Steven Gerrard, met wie hij nog samenspeelde bij Liverpool.

Helena Condis Edo meldt woensdagmiddag dat Barcelona de gesprekken is gestart met Aston Villa over een huurovereenkomst. De journaliste van onder meer het Spaanse radiostation Cope meldt op Twitter dat er gesproken wordt over een huurovereenkomst tot aan het einde van huidig seizoen. De Catalaanse sportverslaggeefster Sara Esciu weet zelfs dat de huurtransfer mogelijk ‘ergens de komende uren of dagen’ al beklonken wordt. De berichtgeving wordt bevestigd door Barcelona-watcher Gerard Romero.

Eind december gaf Barcelona al te kennen optimistisch gestemd te zijn over de interesse in Coutinho. De Catalanen willen dolgraag van de 29-jarige aanvallende middenvelder af en Sport onthulde daarvoor drie opties in Engeland te hebben: Everton, Arsenal en Tottenham Hotspur zouden niet onwelwillend tegenover de komst van de Braziliaan staan. Nu komt daar met Aston Villa een vierde club bij, al lijkt de interesse van laatstgenoemde momenteel het meest concreet.

Coutinho is overbodig en drukt met een nettosalaris van liefst veertien miljoen euro zwaar op de begroting. De jaarlijkse beloning voor de Zuid-Amerikaan vormt direct ook een struikelblok, want geen enkele club zal hem hetzelfde kunnen of willen bieden. Het is daarom aannemelijk dat Coutinho verhuurd wordt, waarbij Barcelona mogelijk een deel van het salaris blijft doorbetalen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Hopelijk is dit waar en vertrekt Coutinho.

Perfecte deal voor beide clubs al is het maar voor een half jaar. Aston Villa heeft nu misschien wel de perfecte vervanger voor Grealish, en Barça bespaart veel salaris en kan Ferran Torres inschrijven.

5 januari 2022 om 15:53

Is Uahashsh

(ik weet kan het ook opzoeken) Tot wanneer loopt zijn contract eigenlijk?
Loopt dat niet af deze zomer?

5 januari 2022 om 15:59

Hij heeft een contract tot 2023.

5 januari 2022 om 16:55

Tnx!

Dus voor Barca hopen dat hij weer goed doet in de Pl.

Laporta kan zo wel puinruimen. Dure gasten weg zoals Umitti, Messi, Coutinho en eigenlijk zou hij Dembele ook moeten laten lopen. Erg dure gasten.

Juist weer jonge gretige gasten halen zoals die Torres en die ook goedkoop in salaris zijn. ZO weer rustig bouwen.

5 januari 2022 om 17:26

Daar hebben we nu gelukkig ook het juiste bestuur voor.

5 januari 2022 om 17:14

Ben benieuwd hoeveel % van het salaris wordt betaald door Aston Villa, en of je kan spreken over het besparen van "veel" salaris. Maar goed, alle beetjes helpen.

5 januari 2022 om 17:24

Aston Villa zal honderd procent zeker niet zijn hele salaris overnemen, dat is gewoon onmogelijk. Ik denk dat het 50/50 is of 60/40.

Zou mooi zijn als Stevie G Coutinho weer aan de praat zou krijgen. Het was natuurlijk een fenomenale speler bij liverpool en een lust voor het oog!

5 januari 2022 om 15:38

Barca is inmiddels net als United goed voor de portemonnee, maar een kerkhof voor daadwerkelijk als team presteren en individueel beter worden. Bizar hoeveel individueel geweldige spelers daar niet uit de verf komen ... Spelers als dembele, pogba, frenkie, coutinho hebben toch echt in andere teams laten zien wereldtop te kunnen zijn...

5 januari 2022 om 16:08

Frenkie doet het ook gewoon fantastisch goed vergeleken bij Coutinho. Coutinho is simpelweg een goede speler maar alleen niet van wereldklasse. De druk van zijn transfersom werd hem teveel en hij past niet in een 433.

5 januari 2022 om 16:10Misschien ligt het gewoon aan hun en kunnen ze het niveau niet aan? Als Pedri als 18-jarige meer laat zien dan Frenkie of Dembele zijn hele carriã¨re dan zou ik toch even paar seconden nadenken.

5 januari 2022 om 16:15

Dembele is een blinde loper. Immens talentvol maar met oogkleppen op. Coutinho is een goede 10 maar matig als buitenspeler of als middenvelder.

5 januari 2022 om 17:10

Wat een gelul weer want Frenkie is wereldklasse zeker wel mooi niet.

5 januari 2022 om 18:18

Hij zegt duidelijk dat het in vergelijking met Coutinho is. Coutinho heeft gewoonweg geen plek in dit elftal.

5 januari 2022 om 18:51

Wat is het precies aan Frenkie dat als zo'n rode lap werkt bij je? Daadwerkelijk geïnteresseerd... Het is toch in heel heel lange tijd één van de betere Nederlandse voetballers met potentieel tot wereldtop? Ben gewoon benieuwd... Ik gok dat je net zo gaat schuimen van positieve dingen over De Ligt?

5 januari 2022 om 16:51

Bij Bayern deed hij het ook meer dan prima als ik het goed herinner. Of was dat James Rodriguez?

5 januari 2022 om 16:55

James heeft daar veel minuten gemaakt, Coutinho niet zo.

Concreet, en aankomende uren of dagen weg. Torres geregistreerd en een deel salaris weg. Deal.

Verhuren en dan in de zomer met het zelfde probleem zitten

5 januari 2022 om 15:37

Je bent van een deel van het salaris af en hoopt dat hij beter in de markt komt te liggen, er zijn weinig andere oplossingen.

5 januari 2022 om 16:17

Het verlies maak je er niet meer mee goed. Maar het enige wat je kan doen nu is het beperken. Bij Aston Villa zou hij in ieder geval minuten kunnen maken. Nu maar hopen dat hij blessurevrij blijft tot de huurdeal beklonken is.

5 januari 2022 om 15:42

Hoezo, misschien presteert hij wel zo goed bij Villa dat zij hem definitief willen overnemen of dat hij zich in de kijker speelt bij andere clubs.

De afgelopen tijd hoorden wij veelvuldig de namen Arsenal en Newcastle. Villa had ik niet verwacht maar aan de andere kant ook wel logisch nu Gerrard er zit.
Het zal mij niet verbazen dat hij Coutinho weer aan het ballen krijgt.

Bij Bayern heeft hij het redelijk gedaan met 11/14 g/a in 39 wedstrijden a 60 min p/w.

5 januari 2022 om 15:49

En uiteindelijk wou Bayern hem ook niet overkopen.

5 januari 2022 om 15:55

Klopt maar dat zal misschien ook te maken hebben gehad met de hoogte v/d transfersom en dat Bayern Sane heeft aangetrokken?

5 januari 2022 om 15:57

Bij Bayern waren de statistieken oké omdat hij iedere keer dat hij de bal kreeg meteen op doel schoot, tot in irritatie toe. Ook liet Lewandowski hem penalties nemen om z'n zelfvertrouwen omhoog te krijgen en dat is waarom Lewy de Europese gouden schoen verloor aan Immobile.

5 januari 2022 om 16:00

Oh dat kan SilentStrike, ik heb mij in dit geval puur laten leiden door de statistieken.

Oef, niet naar Arsenal. Top!

Moet wel zeggen dat ik er van opkijk dat Gerrard bij Coutinho uitkomt... dat lijkt me een gevalletje James Rodriguez te gaan worden. Zal in het beste geval leuk starten en nadien wegzakken.

5 januari 2022 om 16:25

Daar ben ik ook blij om! Verwachtte het al niet met ESR en Odegaard in het team.

Hier gaat Gerard de mist in. Coutinho heeft de honger en motivatie niet meer. Dat is aan alles te zien als je hem voor Barca ziet spelen

5 januari 2022 om 15:57

Aan de andere kant heb je volgend jaar wel weer een WK. Ik denk dat Coutinho daar wel bij zou willen zijn. Dus nu een half jaar gegarandeerd speeltijd krijgen bij Villa om dan volgend seizoen bij een Arsenal/ Tottenham te spelen? Dit is natuurlijk wel een droomscenario. De kans dat het uitkomt is natuurlijk onzeker.

5 januari 2022 om 18:26

De kans dat het uitkomt ligt bij Coutinho zelf. In de vorm waarin hij verkeerd is het niet echt een aanwinst voor Brazilië. Hopelijk kan hij met oud ploeggenoot Gerrard iets betekenen voor ze en zijn we van 'm af.

Zou een mooie deal zijn en hopelijk laat Gerrard Coutinho weer ouderwets shinen. Dan kan Barca hem misschien in de zomer eindelijk eens verkopen.

Jammer dat Newcastle hem niet wilt vastleggen dan ben je helemaal af van zijn salaris. Of hij erop zit wachten om te vechten voor lijfsbehoud is een ander ding. Villa wel goede optie.

Sow, wat een huurtransfer voor Stevie G. Lijkt me goed te passen. Hopen dat Coutinho de Coutinho van de PL weer wordt. Dit is wel het allerlaatste kleine beetje moed wat ik nog heb, al met al juich ik deze transfer zeker toe.

Helemaal niet barca moet gewoon geen deel betalen van coutinho's salaris je moet gewoon schoon schip maken zoals het reglement voorschrijft (la liga) anders je moet eerst uitgaande transfers doen en dan pas jeugd inpassen met daarbij ervaren buitenlandse spelers.

5 januari 2022 om 15:55

Ik denk dat er geen club ter wereld is die Coutinho's volledige salaris van 14mil netto wil overnemen dus dan is een deel van het salaris wat wegvalt (en Coutinho die zich met wat geluk in de kijker speelt in de PL) de beste oplossing voor dit moment. Waarschijnlijk kunnen ze door deze deal F. Torres ook direct inschrijven.

Barca heeft op dit moment zo veel spelers verhuurt. Vraag mij af wat voor problemen dit met zich mee zal brengen als die spelers allemaal terugkomen.

5 januari 2022 om 16:03

Valt opzich nog mee toch? Griezmann, Pjanic en Trincao zijn momenteel verhuurd, verder niks toch? Edit: Oh en Collado aan Granada nog, die had ik even niet in mijn hoofd haha, zijn er dus 4 bij Barca dus en worden er incl. Coutinho dus wellicht 5.

Maar vrijwel elke Europese topclub verhuurt momenteel evenveel of meer spelers. Bijvoorbeeld Manchester United en Juventus (beiden ook 4), Real Madrid, AC Milan en Liverpool (allen 5), Bayern (6), PSG (8), Arsenal (8), Atletico Madrid (9), Chelsea (10), Manchester City (14) en Inter (23, whut haha?).

5 januari 2022 om 16:07

Ja, dat wel inderdaad en collado ook nog. Maar eigenlijk heb ik het verkeerd verwoord. Want pjanic en griezman waren de spelers die grote afschrijvingen van barcelona zijn. Door hen te verhuren heeft barca bijv depay en de jongg kunnen inschrijven. Maar als die spelers terugkomen, wat dan?

5 januari 2022 om 16:15

Ja, daar heb je wel gelijk in. Bij Barca worden er -i.t.t. bij veel van die andere clubs- wel een paar extreme grote namen (lees: grote salarissen) verhuurd met Griezmann, Pjanic en nu dus misschien Coutinho. Maar ik denk dat de club gewoon weinig opties heeft momenteel. Het is hopen voor Barca dat 2 van die 3 bovengenoemde namen in de zomer van 2022 definitief worden overgenomen inderdaad, anders kom je wederom in de problemen.

5 januari 2022 om 16:19

In het geval van Griezmann en Trincao is het volgens mij bijna zeker dat ze verkocht worden. Geld dat Laporta kan gebruiken voor Haaland.

5 januari 2022 om 16:30

Is dat zo ja? Trincao doet het toch vrij matig bij Wolves volgens mij, 0g/0a is nooit lekker natuurlijk. En Griezmann, is Atleti in de markt om hem definitief (terug) in te lijven, of?

5 januari 2022 om 16:33

Tegen United speelde hij sterk dacht ik. Traore hield hij uit de basis. Hij mag wel eens gaan scoren, dat zeker.

6 januari 2022 om 12:23

Griezmann is geen verplichte aankoop, dit is dus de fout van vele barca fans. En laporta rekenen zich al rijk terwijl het helemaal niet zeker is dat ze niet terugkomen. Atletico heeft het niet te breed, dus zo zeker is het niet. En laporta zou beter is eerst schulden afbetalen dan lening na lening om andere schulden af te betalen. Moet je dat nieuwe geld ook afbetalen. Leningen kosten altijd geld. En haaland zou dom zijn om naar barca te gaan.

6 januari 2022 om 12:46

Nu zal Suarez wel vrijwel zeker vertrekken natuurlijk bij Atleti dus ze hebben -naast Correa en Felix- nog wel een extra aanvaller nodig. Griezmann is wel een legende bij Atletico en kan die rol daar uitstekend invullen, dus misschien heeft Barca wat dat betreft geluk. Maar zeker is het nog allerminst inderdaad.

Huur, huur, huur en nog is huur. Wanneer gaat Barca is keer gewoon spelers weg doen in plaats van dat verhuur hele tijd.

5 januari 2022 om 16:00

Wat moet je anders doen als geen enkele club geïnteresseerd is? Dit is gewoon een goede deal voor beide clubs. Als Coutinho dit half jaartje gewoon presteert, zullen er vast wel aanbiedingen komen in de zomer.

5 januari 2022 om 16:08

Dat zal best maar ik zie het eerder gebeuren dat ook Couthino gewoon gratis weg gaat. Het is natuurlijk een frustrerende situatie dat hij met zo'n hoog salaris zit.. maar goed nu kan je Torres inschrijven.

5 januari 2022 om 16:28

Coutinho is met dat salaris eigenlijk niks waard. Salaris besparen is het maximale. Als Alemany dit lukt is hij een held.

5 januari 2022 om 16:00

Geen enkele club is zo gek om een netto salaris van 14 miljoen volledig over te nemen. Datzelfde geldt voor Umtiti.

5 januari 2022 om 16:09

Eens, ik denk dat wij als club ook echt pas naar boven kunnen kijken wanneer spelers als Couthino, Umtiti en Dembele officieel weg zijn en niet meer terug komen.

5 januari 2022 om 16:21

Het schiet al op. Van Dembele zijn we bijna af. Het seizoen erop ook van Coutinho.

Het is opzich ook wel sneu voor Barca hoe het allemaal gelopen is. Ze hebben veel te veel betaald, maar Coutinho is echt geen schim meer van wat hij ooit geweest. Het zit ze ook echt tegen haha. Umtiti een topverdediger die besluit met een geblesseerde knie een WK te spelen waarna je er niks meer aan hebt. Dembele die constant geblesseerd is en nu zijn contract niet wil verlengen. Aguero die moet stoppen met voetballen. Ontzettend veel blessures. Was het kwartje de goede kant opgevallen dan hadden ze nu misschien wel op hetzelfde niveau gezeten als bijvoorbeeld Real.

5 januari 2022 om 17:20

Snap je.. Als Umtiti zijn niveau had vast gehouden dan had je nu met Araujo echt een beest van een verdediging. Couthino ging weg als een van de beste spelers van Engeland, had hij dat niveau aan getikt dan had je nu met Busquets, Frenkie, Couthino, Pedri en Gavi echt een werelds middenveld. Maar goed uit zulke tegen slagen worden ook kansen geboren. Kijk naar de jeugd die door stroomt en de club die opnieuw kan bouwen en hopelijk geleerd heeft uit haar fouten.

5 januari 2022 om 17:43

Eens. Als er geen geld is dan moeten clubs creatief zijn. Nu moeten ze zelf topspelers opleiden en de kans geven en dat komt het voetbal alleen maar ten goede. Anders hadden ze nu bijvoorbeeld weer voor 100 miljoen 1 of andere aanvaller ergens vandaan getoverd.

Mensen zien verlies die je niet extra maakt niet als winst, echter is dit wel het geval en erg goed imo. Hierdoor wordt er misschien wel een deel van zijn salaris betaald, maar zijn bijdrage in vergelijking met zijn input is niet in orde.

Hopen dat hij presteert en bij Aston Villa kan blijven als vervanger van Grealish. Anders zit je nog een jaar met zijn salaris in de maag. Beetje bij beetje wordt het zooitje wat Bartemeu heeft achtergelaten opgeruimd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

166 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren