Topper tussen Arsenal en Liverpool gaat donderdagavond niet door

Woensdag, 5 januari 2022 om 14:15Chris Meijer

De heenwedstrijd van de halve finale van de Carabao Cup tussen Arsenal en Liverpool is uitgesteld. Beide ploegen hadden donderdagavond om 20.45 uur in het Emirates Stadium tegenover elkaar moeten staan, maar Liverpool diende bij de EFL een verzoek in om het duel uit te stellen vanwege ‘een escalerend aantal coronagevallen’. Dat verzoek is gehonoreerd, waardoor het duel op 13 januari ingehaald zal worden.

“We willen de EFL en Arsenal bedanken voor hun begrip”, zo schrijft Liverpool via de officiële kanalen. Liverpool heeft andermaal te maken met een corona-uitbraak. Manager Jürgen Klopp, Alisson Becker, Roberto Firmino en Joël Matip ontbraken afgelopen zondag al tijdens de wedstrijd tegen Chelsea (2-2). Mede daardoor had Pepijn Lijnders de leiding over het elftal van Liverpool op Stamford Bridge. De Nederlander legde de afgelopen dagen echter ook een positieve test af.

Daardoor was er al een streep gezet door de persconferentie van Lijnders in aanloop naar het duel met Arsenal. Lijnders was niet de enige binnen Liverpool die de afgelopen dagen positief testte binnen de selectie en staf. Als gevolg van de corona-uitbraak heeft Liverpool het trainingscomplex tijdelijk gesloten. Daarmee moet de uitbraak onder de spelers en selectie een halt worden toegeroepen.

De corona-uitbraak is de reden dat er besloten werd om uitstel te vragen bij de EFL voor de heenwedstrijd van de halve finale van de EFL Cup tegen Arsenal, omdat men van mening was dat er geen representatief elftal op de been kon worden gebracht. Daar was de EFL het klaarblijkelijk mee eens, waardoor de wedstrijd is verplaatst naar 13 januari. Een week na dat duel in het Emirates Stadium volgt de return op Anfield.Gerelateerd

Meer sportnieuws

122 reacties (laatste reactie door samcro)

Het is normaal om Arsenal te naaien, kregen vandaag bericht van de FA dat ze bestraft worden omdat ze hun emoties niet in orde hadden nadat Gabriel een 2e gele kaart ontving rond de 59e minuut.

Daarnaast krijgt Arsenal seizoenen lang rode kaarten voor niets, spelers mogen getrapt worden als er geen bal in de buurt is en zo heb je nog veel meer.
Arteta moet een us against the world situatie maken bij Arsenal. Soms hoopte ik dat de club zou aansluiten bij La Liga en ver weg blijft van Britse voetbal.

5 januari 2022 om 14:23

Zoals ik de reactie van Liverpool lees, had ook Arsenal begrip voor deze keuze.

5 januari 2022 om 14:30

Denk dat Arsenal weinig keuze heeft.

5 januari 2022 om 14:30

Wat moet Arsenal anders zeggen?

5 januari 2022 om 14:31

Waar mijn mede Arsenal fans veel te makkelijk aan voorbij gaan is dat een covid uitbraak ook door de niet positief geteste spelers doorgegeven kan worden aan Arsenal spelers.

Voor hetzelfde geldt zitten we volgende week met hetzelfde probleem, en dan zijn we veel verder van huis.

5 januari 2022 om 14:40

Dat ze het er niet mee eens zijn? Dan toon je niet echt begrip. Wat ze nu dus wel doen.

5 januari 2022 om 14:29

Het is echt absurd hoe ziek wij benadeeld zijn de afgelopen jaren. Begint gewoon bijna op het punt te komen dat je niet meer mee wilt doen..

5 januari 2022 om 14:30

Je zult vast uitgelachen worden en te horen krijgen dat alle clubs er evenveel mee te maken hebben, maar dat is simpelweg niet zo en alle cijfers laten dat ook zien. Overigens gaat het hier om een geldboete maar het is te triest voor woorden dat wij deze nu wel krijgen terwijl elke week er wel gezeurd wordt om kaarten, helemaal bij penalty-gevallen.

Ik hou er niet van om te zeuren over bias onder scheidsrechters en pundits, maar dit begint echt ernstig te worden nu... Als Xhaka en een andere speler van willekeurig welke club exact dezelfde overtreding maken is de kans groot dat Xhaka het hardste gestraft wordt en dat is slechts 1 voorbeeld, ik heb niet eens de energie meer om alles uiteen te zetten.

5 januari 2022 om 14:33

Welke scheids was het recent die zei tegen een speler van Arsenal: "je weet hoe Xhaka is, he loses his head from time to time". Er is gewoon een vooringenomenheid tegen Xhaka. Als Mane zijn elleboog laat hangen, niets. Maar als Xhaka dat zou doen, is het wel rood omdat hij zogezegd zo'n reputatie heeft. Onzin.

5 januari 2022 om 14:37

Maar geef me een reden waarom iedereen tegen Arsenal zou zijn? Het is nou niet dat de sterkste ploegen in de PL nu echt onder de indruk zullen zijn van de prestaties van Arsenal in de laatste 5/10 jaar.

5 januari 2022 om 14:40

Ajaxrosenberg, als ik het wist zou ik het je vertellen, ik zie namelijk ook geen reden of het moet nog steeds vanwege Wenger zijn die heel de PL beter voetbal heeft gegeven en openlijk zei dat er iets moest veranderen omdat het huidige sportklimaat destijds kansloos was.

Ik zeg ook niet dat 'iedereen tegen Arsenal' is maar de cijfers laten wel een duidelijke voorkeur zien tegen Arsenal. Dial hieronder geeft al een paar sterke voorbeelden van dit seizoen. Als jij zulk soort gevallen kunt noemen bij andere clubs verzacht dat al een beetje, maar ik denk dat je niet ver komt.

5 januari 2022 om 14:48

Het is dat je er naar vraagt. De tinfoil hat theory begint bij het eerste verlies van Arsenal na hun invinceble seizoen. In wat wedstrijd 50 ongeslagen zou zijn tegen United floot Mike Riley werkelijk waar een dramatische wedstrijd. Kijk de samenvatting van die wedstrijd terug en zie hoe ongelofelijk hard Arsenal daar genaaid werd, en met welke benenbrekers United weg kwam.

Wenger heeft zich na die wedstrijd nogal hard uitgesproken tegen de FA en tegen de scheids. Een van de weinige managers ooit die zich concreet heeft uitgesproken.

Dat is sowieso tegen het zere been van de FA. Maar je geloofd het niet; 1 x raden wie er momenteel aan het roer zit bij de scheidsrechtersbond in engeland: You guessed it: Mike Riley.

Ik zeg niet dat ik in deze theorie geloof, maar als je 'een reden wil' dan kan dit er een zijn

5 januari 2022 om 14:53

Pfff....die wedstrijd waar Scholes en Rooney maandenlange schorsingen op hadden moeten lopen bedoel je? Man3 wat een aanfluiting was dat ook.

5 januari 2022 om 14:30

Calimero leeft nog,de hele wereld is tegen Arsenal

5 januari 2022 om 14:35

Calimero zou ik het niet noemen. Ik herinner mij vorig seizoen nog toen ESPN claimde dat Arsenal tegen januari minstens 9 punten had verloren door arbitrale dwalingen als meeste van de PL. Crystal Palace was tweede met 6.

Neem daarbij dat dit seizoen doodsschoppen tegen Saka onbestraft bleven, de eerste wedstrijden met covidgevallen blessures (zoals nu bij Liverpool) gewoon doorgingen, en dan nog die afgrijselijke wedstrijd tegen City op zondag, en dan heb je een cocktail voor frustratie en buitengewone argwaan en vijandigheid richting de FA en EFL.

5 januari 2022 om 14:53

De grote beslissingen die tegen ons gaan, vind ik ergens nog tot daar aan toe. Veel beslissingen die tegen ons gaan zijn 70/30 gevallen, die gewoon onevenredig vaak onze kant op vallen op een negatieve manier.

Wat ik veel zorgelijker vind is het constante boeken van Arsenal spelers voor iedere overtreding, waar andere spelers de hele wedstrijd overtredingen mogen maken zonder ook maar geel te krijgen (rodri, Bissouma in het verleden, Linksback van Crystal palace etc). Dit beïnvloed de wedstrijd zo enorm hard.

Als je dan ziet waar een Saka en Holding geel voor krijgen (en ook Gabriel zijn eerste gele kaart is een raadsel) tegen City, en je ziet waar een Mahrez en Rodri de hele wedstrijd mee weg komen

5 januari 2022 om 17:539 punten verloren zegt niets over het feit dat ze meer arbitrale dwalingen tegen hebben gehad dan anderen. Het gaat hier enkel om het feit dat het vaker puntverlies heeft opgeleverd. Stel een City heeft tien keer onterecht iets tegen gekregen, maar omdat ze alles dik winnen hebben ze er geen punten door verloren. Arsenal kan vijf keer zijn benadeeld, maar dat leverde ze meteen negen punten minder op. Je moet gewoon puur kijken hoe vaak een club is benadeeld, niet naar de punten die ze erdoor hebben verloren. Ik heb te weinig verstand van alle momenten in de EPL, dus het zou kunnen zijn dat ze meer benadeeld zijn dan anderen, maar dan moet je dat laten zien met feiten. Ook dan is er soms ruimte voor discussie, ik vond de penalty van City afgelopen weekend onterecht, maar zo kunnen anderen die juist wel weer terecht vinden.

5 januari 2022 om 14:32

Tja, ik snap de FA wel. Als ze Arsenal niet stiekem naaien, maken de andere ploegen natuurlijk geen kans!

Lol, waarom zou de FA Arsenal moeten naaien. Haha.
Die naaien zichzelf al genoeg met hun prestaties van de afgelopen jaren.

Maar goed, met zo n riedeltje hebben jij en je mede fans natuurlijk wel weer een fantasie waaraan je de wanprestaties kan hangen en het goed kan praten. Leef je uit, zou ik zeggen...

5 januari 2022 om 14:37

Ja tuurlijk, ze naaien zichzelf. Goeie. Als je verder niets te vertellen, houden zo

5 januari 2022 om 14:38

Afshin, welke wanprestaties van dit seizoen moeten wij aan een fantasie hangen? Volgens mij presteert Arsenal redelijk goed en draaien ze mee om een CL plek. Maar blijf vooral in de voorgaande jaren hangen, leef je uit.

5 januari 2022 om 14:54

Mensen praten ook over voorgaande jaren alsof Arsenal niet gruwelijk hard genaaid is in de afgelopen jaren.

Ik herinner dat we onder Emery top 4 op 1 punt na misten, terwijl we het hele seizoen genaaid werden door de scheids. De crystal palace afgekeurde goal in blessure tijd is daar nog het meest schrijnende voorbeeld van van dat seizoen.

5 januari 2022 om 15:27

@soma
Poeh, van deze comeback sta ik inderdaad wel even versteld!

@Sam de mocro
Hoho meedoen om de cl plek, zeg je? Poeh hee, het risico op de naderende heerschappij van Arsenal wordt dan idd te groot! De FA moet Arsenal wel naaien om Liverpool en City nog een kans te geven!
Haha.

Het wachten is nu nog op de beschuldigende vinger naar Bill Gates en het WEf!
Dat zal bij t volgende verlies wel komen, gok ik zo

5 januari 2022 om 15:34

Heel leuk allemaal Afshin, heb je ook nog steekhoudende argumenten of blijft het bij deze kansloze opmerkingen?

5 januari 2022 om 14:33

Had je liever dat de wedstrijd wel doorging? Ik vind het een beetje aanstellerij. Het verzoek van Liverpool is niet vreemd en de medewerking van Arsenal is top.

5 januari 2022 om 14:37

Als ze bij Arsenal goed gereageerd hadden, zouden zijn medespelers die domme Gabriel ZÉLF een trap onder zijn kont moeten geven. Hoe onvoorstelbaar dom ben om zo 2 meer als terechte kaart en te krijgen. Ik weet zeker dat ik hem op de training toch een trap zou verkopen.Je verkloot het voor je collega's. Dáár zou je over moeten klagen niet over terechte kaarten

5 januari 2022 om 14:38

Eerste gele kaart kwam omdat Rodri Gabriel duwde tegen de scheids. Dat zei Stuivenberg nog na de wedstrijd. Incompetente arbiter verneukte de wedstrijd.

5 januari 2022 om 14:40

Die tweede was natuurlijk gewoon gesimuleerd door Rodri die Gabriel tegen de scheids duwt. Vandaar ook dat Arsenal een boete krijgt voor het zogenaamd niet kunnen controleren van de spelers.

5 januari 2022 om 14:42

BLM je hebt dus duidelijk niet gezien waar de eerste kaart voor was. Ben dan ook niet zo stellig aub.

5 januari 2022 om 14:47

Ik heb alles gezien, maar heb geen bepaalde kleur bril op.

5 januari 2022 om 14:50

De eerste kreeg hij omdat hij de strafschop stip ging vernielen

5 januari 2022 om 14:52

Recoba, onjuist, hij kreeg die omdat hij tegen de scheids geduwd werd maar de scheids zag niet dat hij geduwd werd. Waarom kreeg Ramsdale dan geen kaart? Die deed exact hetzelfde.

5 januari 2022 om 14:55

Nee dat kreeg hij niet Recoba. Lees wat ik hierboven al zei. Denk je dat Stuivenberg zomaar liegt?

5 januari 2022 om 15:23

Wat dat betreft is Stuivenberg misschien nog wel gekleurder dan jij als het aankomt op zijn werkgever. Je kunt je afvragen waarom die jongen stond te zeuren bij de scheidsrechter. In Engeland was de afspraak dat daar rood op kwam te staan. De tweede kaart is ook gewoon geel, dus ik snap het verdriet niet zo.

5 januari 2022 om 15:35

Sashhaha, sterk zeg. Zullen we dat maar na elke wedstrijd zeggen aangezien er altijd bij de scheids gezeurd wordt, door spelers van alle clubs.

5 januari 2022 om 15:52

Ik zou dat heel graag zien. Ik erger me er behoorlijk aan.

5 januari 2022 om 15:55

Daar kan ik me zeker in vinden, maar het is een utopie.

Feit blijft dat Gabriel's eerste gele kaart onterecht was, de tweede niet. Echter hebben we door deze fout van de scheidsrechter waarschijnlijk de wedstrijd tegen City verloren en lopen we het risico Gabriel ook tegen Spurs te moeten missen. Dat is vrij ernstig en heeft dus een grote invloed.

5 januari 2022 om 14:45

Zijn Arsenal supporters de calimero's van Engeland ?

5 januari 2022 om 14:54

Geen idee, wij zijn allemaal Nederlanders en Belgen.

5 januari 2022 om 15:24

Dit bericht was meer een verwijzing naar somagunner zijn bericht hierboven.
Het hele onzin verhaal achter "het is normaal om Arsenal te naaien".

Kan nooit zo tegen zo'n Calimero's, wellicht een slechte eigenschap van mij

5 januari 2022 om 15:50

J3j3 nog wat. Vertel mij waarom het calimero gedrag is? Heb jij de rode kaart van David Luiz vorig seizoen gezien tegen Wolves? Dat Arsenal in Arteta zijn periode een stuk of 8 rode kaarten kreeg? En zo heb ik veel meer voorbeelden die nergens op slaan

Nee het is enorm makkelijk om calimero te roepen op gebakken lucht. Gewoon omdat het kan en het een leuke dooddoener is. Kom met argumenten en anders zeg niets voordat je me weer uitscheld voor calimero.

5 januari 2022 om 15:55

Geen sfeer, wel veel gezeur.
Is het altijd zo bij Arsenal geweest of is dit alleen na het tijdperk Wenger zo?

5 januari 2022 om 16:10

@somagunner,

De reden om je zo te noemen, is vooral omdat Arsenal ook vaak genoeg momenten mee heeft gehad. En veel rode kaarten zijn ook gewoon smerig geweest. Tuurlijk zit er wel eens een enkele onterechte penalty of kaart bij, maar dat is nu eenmaal voetbal. Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Het is niet dat het alleen bij Arsenal gebeurd.

5 januari 2022 om 16:17

En dat is precies het probleem jeroentje, iedereen die niet de moeite neemt om de cijfers kritisch te bekijken en zijn ogen gebruikt in de wedstrijden komt met die dooddoener dat het bij alle clubs gebeurt en uiteindelijk zichzelf recht trekt, terwijl dat dus niet zo is.

5 januari 2022 om 16:30

Noem eens concrete voorbeelden?
Als je er meer dan vijf kunt opnoemen, geef ik je 10 euro. Ik stuur het via een tikkie als je het wilt.

6 januari 2022 om 08:48

@somagunner, @samcro,

Ik ga hier niet eens op in, ik ben een voetbal fan, geen pro Arsenal net als jullie, ik ga niet elk moment van Arsenal onthouden, omdat ik (op de wedstrijd tegen Man City na), hun voetbal gewoon saai vind, de sfeer in het stadion dood vind en de club niets aan vind.

Daarbij heb je als club wel een geluk en wel eens pech. Het heeft Arsenal jaren niet tegen gezeten, nu gebeuren er in een paar wedstrijden een paar dingetjes tegen hun, en dan is het meteen gezeik vanuit alle hoeken.

5 januari 2022 om 15:55

Ik ben groot en jij bent klein. Calimerogedrag ten top.

5 januari 2022 om 15:57

Niet netjes om over geslachtsdelen te praten :D

Logisch natuurlijk, het is sowieso raar dat de League cup heen en terugwedstrijden hebben en ze het bij de FA cup eruit hebben gehaald vanwege de grote corona uitbraken bij de Engelse clubs.

Onzin dit. 4 coronagevallen en Liverpool wordt geholpen. Klassejustitie ten top. FA is een waardeloze organisatie.

5 januari 2022 om 14:34

Het zijn wel meer dan 4 coronagevallen, er zijn veel nieuwe positieve tests geweest 'around the first team bubble'. Dan is het dus totaal niet verantwoord om te gaan voetballen. Sowieso ongekend hoeveel ophef hierover gecreã«erd wordt, tientallen wedstrijden zijn al uitgesteld om deze reden en nu is opeens heel Engeland in rep en roer omdat Liverpool gebruikt maakt van dezelfde regeling.

5 januari 2022 om 18:08

Ik dacht dat het er maar iets van 4 waren, vandaar mijn verbolgen reactie. Als het er meer zijn lijkt het me een logischer besluit. De verbolgenheid komt voort uit het feit dat Arsenal aan het begin van het seizoen ook zeker 5 gevallen had, maar toen wel moest spelen.

5 januari 2022 om 14:39

Hele trainingscentrum is al gesloten van Liverpool, schijnen erg veel nieuwe gevallen bij te zijn gekomen.

5 januari 2022 om 15:16

Volgens Klopp is de vaccinatiegraad toch 100 % binnen de club?
Zo zie je maar weer dat het geen heilig middel is... Helaas

5 januari 2022 om 15:25

Niet als het om besettingen gaat, wel als het om ziekenhuisopnames gaat. Klopp heeft overigens niet gezegd dat het 100% is.

5 januari 2022 om 15:54

Heeft er überhaupt al een voetballer in het ziekenhuis gelegen door corona dan?
Stond laatst nog een artikel dat hij geen ongevaccineerde spelers in zijn selectie wil.

5 januari 2022 om 16:10

@jermaine038,

Elton Kabangu van Willem II waarvan ik het weet, maar er zullen er ongetwijfeld nog een aantal zijn. Niet veel, maar wel een aantal.

5 januari 2022 om 16:49

Oké dat wist ik niet.

5 januari 2022 om 18:08

Je hebt gelijk Rob. Ik was in de veronderstelling dat het er veel minder waren.

5 januari 2022 om 14:55

Hele complex is gesloten. Precieze gevallen zijn niet bekend, maar ze hebben oa geen keeper beschikbaar door corona. Dat betekent al dat Alisson, Kelleher, Adrian en Karius besmet zijn.

5 januari 2022 om 15:00

Van wat ik las was juist Karius de enige zonder corona. Alisson, Kelleher, Adrian en Pitaluga wel covid. Maar het doet er niet toe, volgens mij is duidelijk dat het compleet onverantwoord is om met zo'n snelle escalatie van coronagevallen te gaan voetballen, ook voor de veiligheid van de Arsenal spelers. Ik hoop dat er een passende oplossing komt voor Arsenal want het is natuurlijk wel echt vervelend. Zoals anderen al hebben gezegd: schrap lekker de thuiswedstrijd en speel alleen het potje in Londen.

5 januari 2022 om 18:07

Ah ik dacht dat het er maar 4 waren ofzo. Mijn fout. Als het teveel zijn is afgelasten de enige juiste optie.

Het allerminste wat ze nu kunnen doen is de wedstrijd tegen Burnley verplaatsen aangezien Arsenal nu dus 2 potjes binnen 48 uur moet spelen omdat Liverpool problemen heeft. Dat zal wel weer niet gebeuren en zit Arsenal met de problemen zodat ze die van andere teams kunnen oplossen.

5 januari 2022 om 14:26

Wat nog erger is, is dat we nu dus wrschl Gabriel missen tegen Spurs...of telt zijn rode kaart ook mee in de FA Cup?

5 januari 2022 om 14:28

Telt zover ik weet ook mee in de fa cup, maar de andere wedstrijd tegen Liverpool is op de 13de, ook nog vóór de derby.

5 januari 2022 om 14:32

Grote kans dat ze die ook willen verzetten, de angst voor Martinelli is immens groot bij Pool

5 januari 2022 om 14:32

Rode kaart telt ook mee in de FA cup, maar ik las straks dat de wedstrijd van Nott Forest deze week niet doorgaat door corona uitbraak bij hen. Het is dus nog maar even afwachten of die pot doorgaat.

Er is een serieuze kans dat we Gabriel gaan missen tegen Tottenham door 2 afgelaste wedstrijden. Laten we hopen van niet want die wedstrijd is echt enorm cruciaal

5 januari 2022 om 18:09

Ons geluk kennende gaat dat gebeuren. Holding die vervolgens geen grip heeft op Kane en je gaat nat met 3-0.

6 januari 2022 om 09:02

Als we tegen dezelfde Kane spelen als die gisteren op het veld stond maak ik me totaal geen zorgen.

Is jammer maar was niks tegen te doen ook. Hier is niet tegen op te boksen. Terecht

Logische beslissingen maar nu moet Arsenal op de 20ste tegen Liverpool en op de 22ste tegen Burnley. Dus twee wedstrijden in 48 uur. Wordt Arsenal nou serieus weer genaaid omdat Liverpool niet kan spelen? Het wordt eens hoog tijd dat Arsenal als club is een standpunt inneemt tegen de jarenlange bias van de FA en scheidsrechters tegen onze club. Mensen zullen het wel weer aanstellerij vinden maar iedereen die de afgelopen jaren 90% van de wedstrijden heeft gekeken, weet precies wat ik bedoel. Alleen dit seizoen al genoeg schandalige beslissingen tegen gekregen die al minimaal 9 tot 12 punten heeft gekost..

5 januari 2022 om 14:31

Amen broeder!

5 januari 2022 om 14:34

The general public ziet Arsenal fans als een stel jankende fans die zich niet zo aan moeten stellen. Iedereen wordt genaaid door de incompetentie van de scheidsrechters is het standpunt en de algehele opvatting.

Geloof mij maar dat als je hier daadwerkelijk aanspraak tegen gaat maken, dat je dat alleen maar tegen gaat werken.

5 januari 2022 om 14:39

Pas op hoor, dit mag je niet zeggen als Arsenal fan! De reacties hierboven geven alweer aan dat wij ons aanstellen. Ze zouden het is in de gaten houden want dan zouden ze je 100% gelijk geven. Duidelijker wordt het namelijk niet!

5 januari 2022 om 15:36

Ik ga er niet eens op reageren omdat je deze discussie alleen kan voeren met mensen die vrijwel alle wedstrijden hebben gezien..

Is Pepijn Lijnders nu de enige die ‘extra’ erbij is met corona, want dan missen ze er toch niet zo extreem veel?

5 januari 2022 om 14:33

Stuk meer , met name in selectie . Trainingground is al gesloten voor hele club net als de spurs situatie laatst
Lekker, nou mag Arsenal 2 wedstrijden in 48 uur spelen? Je zou toch mogen verwachten van een topclub als Liverpool dat ze genoeg jeugdspelers en technische staf hebben om een basiselftal neer te kunnen zetten? Zie Aston Villa vorig jaar, tegen Liverpool nota bene.

Beetje scheef allemaal, vooral als straks blijkt dat het speelschema voor Arsenal hetzelfde blijft.5 januari 2022 om 14:37

Wat vooral oneerlijk voelt voor mij is het feit dat Liverpool de league cup sinds Klopp er zit nog nooit serieus genomen heeft. Er werden altijd tieners opgesteld, en nu is het ineens een probleem.

Echter kan ik ook niet in de medische data kijken van Liverpool. Daarnaast hebben ze the training ground vandaag moeten sluiten waardoor ze dus al een nadeel hebben omdat ze niet kunnen trainen. Daarbovenop komt dat er nog veel positieve testen bij kunnen komen in de komende 24 uur.

Ik zou me vooral genaaid voelen als ik andere PL clubs was waarvan de wedstrijd constant een paar uur voor de wedstrijd wordt afgelast. Tottenham zal laatst al in Burnely toen de beslissing gemaakt werd. Dit is een ander orgaan dan de FA, maar toch zal dit bitter voelen voor die ploegen

5 januari 2022 om 14:39

Eens.

Het zou echt buitengewoon ernstig kunnen zijn bij Liverpool maar zover ik weet gaat het om 'the first team bubble'. Met andere woorden, genoeg jeugdspelers om wel aan het spelersquorum te voldoen.

5 januari 2022 om 14:42

Het hele trainingscentrum van Liverpool is op slot gegaan, schijnen erg veel gevallen bij te zijn gekomen.

5 januari 2022 om 14:44

Dat 'schijnen' is wat tot dusver een beetje crux voelt. Ik probeer zo begripvol mogelijk te zijn voor de situatie, maar ik zou ergens dan ook wel graag een lijst zien met iedereen die confirmed Corona heeft.

Er zullen vast protocollen zijn waar we niet van op de hoogte zijn die dit fact checken etc, maar het voelt enorm makkelijk om te kunnen zeggen, we missen nu veel spelers dus we gooien even een corona uitbraak in de mix zodat we dadelijk meer spelers hebben.

5 januari 2022 om 14:46In dat geval zou het echt helpen als er transparant gecommuniceerd wordt over hoeveel covid-gevallen het gaat, zonder natuurlijk namen erbij te vermelden. De privacy hoeft niet geschonden te worden.

Verder, als het dermate ernstig is op Melwood, kun je toch ook verwachten dat de wedstrijd van Liverpool tegen Shrewsbury in opspraak zou komen? Tot nu toe enkel berichten van officiele LFC-kanalen dat die gewoon doorgaat.

5 januari 2022 om 14:47

Tot nu toe is het in de Engelse media ook alleen nog maar 'suspected', weet wel Dat Pepijn Lijnders en Jurgen Klopp allebei positief zijn getest.

We zullen in de komende uren wel meer te weten komen.

Eigenlijk moeten ze gewoon de hele thuiswedstrijd eruit knikkeren, alleen de wedstrijd in het Emirates spelen. Dan wordt Arsenal ook nog enigszins een dienst gedaan.

5 januari 2022 om 14:49

@dialsquare,

Verwacht dat dat ook nog wel gaat gebeuren, de wedstrijd tegen Arsenal is wat dichterbij natuurlijk.

Ik denk dat in de loop van de dag de Covid gevallen nog wel naar buiten gaan komen.

PS: Het is geen Melwood meer, is gesloten/gesloopt. Het nieuwe is het AXA Training Centre. )

5 januari 2022 om 14:52

Melwood bekt veel lekkerder haha

5 januari 2022 om 15:14

@futureboss, iedereen had graag een lijst, maar dat mag uiteraard niet vanwege privacy. Als het hele trainingscomplex wordt gesloten zou dat wel betekenen dat er ook in de jeugd een heleboel besmettingen zijn, want anders konden ze ook alleen het 1e thuis houden.

5 januari 2022 om 15:18

spursfan, het blijft een aanname dat er dus ook in de jeugd besmettingen zijn. Je kunt niet alle namen noemen, maar je kunt wel transparant zijn en aantallen doorgeven. Nu kan elke club die een belangrijke speler moet missen maar wel genoeg spelers beschikbaar heeft, simpelweg zeggen dat ze meer gevallen hebben dan ze daadwerkelijk hebben.

Laten we maar stellen dat het allemaal weer erg bijzonder gaat en weer lijkt de consistentie te ontbreken bij de Fa.... Hoezo moesten wij in het begin van het seizoen wedstrijden spelen met een veredeld jeugdteam en was er toen niks mogelijk en is nu bij elke scheet een wedstrijd afgelast terwijl er beide keren sprake is van Covid....

5 januari 2022 om 14:37

Ik ben het niet met je oneens, maar het gaat hier wel om een ander orgaan dan de FA. Dit wordt besloten door de EFL als ik me niet vergis.

Waarom ook 2 potjes ipv gewoon 1 schaf gewoon die thuiswedstrijd voor liverpool af en speel alleen de wedstrijd uit bij arsenal

2 potjes voor zn relatief onbelangrijke cup lijkt me een beetje onnodig

5 januari 2022 om 14:45

Money speaks. De kijkcijfers voor wedstrijden als Arsenal - Liverpool en Chelsea - Spurs zullen echt niet misselijk zijn.

Twee legs spelen verdubbeld de inkomsten voor de EFL

En Klopp maar zeggen dat voetballers moreel verplicht zijn om zich te laten vaccineren...

Voor ziekenhuisopnames maakt het geen hol uit, want gezonde jonge mensen komen daar toch niet. En gezien het aantal uitbraken in teams kunnen we veilig concluderen dat het voor transmissie ook geen hol uitmaakt.

5 januari 2022 om 14:45

@johnq,

Geen onzin uitkramen aub. Het is wel degelijk bewezen dat niet-gevaccineerden relatief sneller besmet worden en relatief sneller stevige klachten (ziekenhuisopname) ervaren.

5 januari 2022 om 15:45

Niet-gevaccineerden is een belachelijke cohort of groep.

Een opa van 95 die niet gevaccineerd is kan je niet vergelijken met een fitte twintiger. Maar goed, het komt er na 2 jaar en miljoenen vaccins kennelijk niet in bij mensen zoals jij, ook al zitten we nu zelfs in een lockdown ondanks een hoge vaccinatiegraad.

Overigens zijn de belangrijkste indicatoren voor ziekenhuisopnames niet vaccinatiestatus maar leeftijd en gewicht, maar dat is natuurlijk moeilijk om in te beelden wanneer je alleen in wel gevaccineerd en niet-gevaccineerd denkt.

Maar gewoon blijven volhouden, gaat lekker in ieder geval met de besmettingen in bijna volledig gevaccineerde teams.

Wauw wat een mickey mouse gedrag van die Arsenal supporters. Gewoon terecht, klaar verder gaan en niet zo kinderachtig doen. Alsof Arsenal wordt benadeeld...ja door de eigen spelers dat dan wel. Want wat Gabriel deed was heel slim natuurlijk...maak je daar maar druk om. Het IQ van een doppinda als zo 2 meer als terechte kaarten krijgt.

5 januari 2022 om 14:46

Gabriel werd tegen de scheids aan geduwd en kreeg daar een gele kaart voor. Maar vooral blijven zeuren over iemands IQ he. Misschien eerst maar is de feiten op een rijtje hebben ipv kinderachtig provoceren?

5 januari 2022 om 14:55

Ik provoceer principieel niemand ik constateer alleen een feit, dat je het daar niet mee eens bent dat kan en mag. Maar het blijven 1000% terechte kaarten.

5 januari 2022 om 14:57

Je provoceert heel duidelijk en constateert helemaal niks. Gabriel die kreeg een gele kaart omdat hij tegen de scheids werd geduwd. En dan noem jij het een feit dat hij een laag IQ heeft en dat het een terechte kaart was?

5 januari 2022 om 18:11

Iets bestempelen als Mickey Mouse gedrag en dan zeggen dat je feiten constateert. Hoe deluded ben je.

5 januari 2022 om 14:50

En toch nog een keer hetzelfde neerpennen terwijl al blijkt dat je niet eens weet hoe hij die eerste kaart gekregen heeft.

Dat deze wedstrijd niet doorgaat kan ik prima in komen, als blijkt dat het echt ernstig is bij Pool...maar dan zal de FA Cup wedstrijd van dit weekend vast ook afgelast worden. Dat moeten we later dan nog horen.

Dat neemt echter niet weg dat er ook dit seizoen weer genoeg beslissingen in het nadeel van Arsenal zijn, beslissingen die je bij andere clubs zo snel niet zult op kunnen noemen. Dat is op zijn minst opvallend te noemen, maar owee als je daar iets van zegt want dan ben je gelijk een jankerd.

5 januari 2022 om 14:57

Hup dan omdat hij zo hemeltergend dom was om proberen de penaltystip te verklooien. Dat is al heeeeeeeel lang gewoon geel.

5 januari 2022 om 14:57

Dit soort jongens willen het niet zien en dat is prima. Wij zijn duidelijk subjectief, daar is geen woord aan gelogen. Dat mag je in twijfel trekken.

Maar deze jongen zit de boel gewoon op te naaien. Lekker laten gaan

5 januari 2022 om 14:58

Daar kreeg hij niet eens geel voor. Ramsdale deed hetzelfde maar kreeg ook helemaal geen geel. Gabriel kreeg geel omdat hij tegen de scheids werd geduwd?

5 januari 2022 om 15:02

BLM Geef mij maar een voorbeeld van een speler die daar geel voor gekregen heeft voor dit jaar. Toe dan?

5 januari 2022 om 14:58

Je verwijt hem het IQ van een doppinda om vervolgens 'meer als' te gaan schrijven.

Ironischer kan bijna niet.

Het uitstellen van deze wedstrijd is niet correct ! Het is wel correct qua volksgezondheid maar dan moet je voor iedereen dezelfde regels hanteren en niet, ....bij dat team niet en bij het andere team wel ....dat is pure willekeur en niet objectief en vooral oneerlijk. Er zijn teams die veel meer hinder hebben gehad door positieve gevallen in het team en die wel moesten spelen .....nu zullen we Klopp wel niet horen, nu zal hij niet aan het wenen gaan want het komt hem goed uit .....zo typisch....

5 januari 2022 om 15:12

Noem eens een voorbeeld? Want dit wordt namelijk niet besloten door de FA, maar door de EFL.

5 januari 2022 om 15:15

Arsenal speelronde 1.

I see what you did there
Maar vind je het dan ook niet gek dat de FA het een zegt en de EFL het ander? Die zullen toch ook dagelijks overleg hebben en ongeveer hetzelfde beleid aan willen houden?

5 januari 2022 om 15:19

Dat werd besloten door de FA, niet de EFL.

Jammer had zin in mooie wedstrijd. Weet iemand wat dit betekent voor je toto bet? Cumulatief of wordt bet uitgesteld tot 20jan?

Weer volkomen onlogisch bij de premierleage worden wedstrijden en dergelijke uit gesteld door corona maar in spanje moet er maar gewoon gevoetbald worden?
Slaat nergens op of de hele eu de zelfde regels of allemaal gewoon jeugd spelers mee nemen zoals bvb barca moet en de rest van spanje

5 januari 2022 om 16:46

Je kan toch geen corona situaties in verschillende landen met elkaar vergelijken? Wat is dit nou weer voor onzin. Elk land is anders en elk land vraagt een andere aanpak.

5 januari 2022 om 17:05

Ik vind dat redelijk vergelijkbaar want alle landen kijken ook naar elkaar met het maken van beleid. Niet voor niets dat hier eerst naar Denemarken gekeken wordt, dan lokaal naar Amsterdam en dan pas de rest van het land.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller3811
M. ØdegaardMiddenvelder367
E. Smith RoweMiddenvelder3310
A. RamsdaleKeeper340
A. LacazetteAanvaller304
Gabriel MartinelliAanvaller296
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

292 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Mbappé onthult gesprekken met derde topclub: 'Vanwege mijn moeder’

Na een ellenlange transfersoap tekende Kylian Mbappé afgelopen zondag een nieuw driejarig contract bij Paris Saint-Germain. De 23-jarige aanvaller wees een lucratief voorstel van Real Madrid van de hand. Mbappé voerde...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren