Kogel door de kerk: Insigne maakt lucratieve overstap naar Toronto FC

Zaterdag, 8 januari 2022 om 15:04 • Laatste update: 15:49

Lorenzo Insigne heeft een voorcontract getekend bij Toronto FC en maakt in juli transfervrij de overstap naar de MLS, zo maakt de club zaterdag bekend via de officiële kanalen. Na nagenoeg zijn hele voetballeven bij Napoli te hebben doorgebracht, gaat de dertigjarige vleugelaanvaller in de Major League Soccer (MLS) aan de slag. Insigne heeft een contract voor vier jaar getekend en gaat een jaarsalaris van 11,5 miljoen euro opstrijken, waar 4,5 miljoen euro aan bonussen overheen kan komen.

Italiaanse media meldden eind december al dat Toronto Insigne een niet te weigeren aanbod had gedaan. Gesprekken tussen Napoli en de clubicoon om zijn aflopende contract te verlengen liepen op niets uit. De huidige nummer drie van de Serie A bood Insigne een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro, een stuk minder dan zijn huidige inkomen van 5 miljoen euro of het torenhoge salaris dat hij bij Toronto gaat opstrijken.

"Dit is een historische dag voor onze club", zegt Bill Manning, president van Toronto FC. "Lorenzo is een speler van wereldklasse in de bloei van zijn carrière. Hij is Europees kampioen geworden met Italië en heeft tijdens zijn clubcarrière bij Napoli op de grootste podia gestaan. Lorenzo heeft het talent om van spel te veranderen. Hij speelt altijd met veel plezier en passie, onze fans en supporters zullen het geweldig vinden om hem te zien spelen. naar hem te kijken als lid van ons team." Ook sportief directeur Bob Bradley is verheugd met de komst van Insigne. "Zijn vermogen om kansen te creëren voor zichzelf en zijn teamgenoten is bijzonder. Ik heb hem jaren gevolgd en ik weet dat hij een speler is die voor het team werkt."

Waarom Lorenzo Insigne nu een contract van 60,5 miljoen euro kan tekenen

Voetbalzone zocht uit hoe het kan dat Toronto een bedrag op tafel kan leggen wat zelfs bij de grootste clubs van Europa voor duizelingen zorgt.Lees artikel

Toronto kan het salaris van Insigne betalen, omdat het in handen is van een eigenaar met zeer diepe zakken. De club maakt deel uit van Maple Leaf Sports & Entertainment (MLSE), waar alle grote sportteams in de Canadese stad onder vallen. Naast de voetbalclub is MLSE eigenaar van de Toronto Maple Leafs, de Toronto Marlies (allebei ijshockey), de Toronto Raptors (basketbal) en de Toronto Argonauts (American football) en uitbater van de grootste sportcomplexen van Toronto, waaronder het in 2016 gerenoveerde BMO Field waar Toronto FC zijn thuiswedstrijden afwerkt.

Insigne zit inmiddels meer dan tien jaar bij Napoli en staat nog tot 30 juni onder contract bij de club waar hij in 2010 zijn debuut in de Serie A maakte. Voor i Partenopei kwam de vleugelaanvaller tot nog toe 416 keer in actie, waarin hij 114 doelpunten en 95 assists noteerde. In het shirt van Napoli won Insigne tweemaal de Coppa Italia (2013/14 en 2019/20) en legde hij ook een keer beslag op de Supercoppa (2014).Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door primetime)

Mooie stad, mooi land, aardige mensen, veel geld, ik snap hem wel...

8 januari 2022 om 15:13

Sportief snap ik het niet. Hij zegt hiermee zijn interlandcarriere vaarwel. Het is natuurlijk net hoe belangrijk hij dat zelf vindt.

8 januari 2022 om 15:15

Heeft al het EK gewonnen, die is klaar.

8 januari 2022 om 15:20

Precies, het is een afweging, ik kijk natuurlijk totaal anders naar de situatie als dat hij zou doen, ik vind Canada een geweldig land en áls ik zou emigreren zou het daarheen zijn (is voor mijn werk ook nog een prima plek om naartoe te gaan).

8 januari 2022 om 15:32

Ja eens. In Canada kun je prima wonen en werken

8 januari 2022 om 15:44

Die gaat wel mee naar het WK, mocht Italiã« zich plaatsen. Volgende toernooi is die alweer 32 en dan is het nog maar de vraag of Italiã« wat heeft aan hem. Dus zo druk hoeft hij zich niet te maken om die interlandcarriã¨re.

8 januari 2022 om 16:45

Het is echt adembenemend mooi in Canada. Met de camper door BC gereden incl Vancouver Island. Wat een natuur, prachtig. Vriendelijke mensen ook en ruiiiiimteeee

8 januari 2022 om 15:37

Napoli is toch veel mooier dan Toronto.Het eten,de vrouwen,voetbal,de cultuur, het weer etc is toch allemaal veel mooier in Italie

8 januari 2022 om 15:46

True! Maar de meeste mensen hebben nou eenmaal nooit genoeg geld.
Is mens eigen. Ik snapte destijds voor higuain niet, als je zag wat voor een god hij was daar, en verdiende echt al extreem veel. Ging voor iets meer geld naar juve maar was per direct geen icoon of grootsheid meer en niemand zal zich hem herinneren over 30 jaar.

8 januari 2022 om 16:48

Paar jaartjes ff cashen en dan weer terug naar Napels en lekker met pensioen.

8 januari 2022 om 16:57

Als je deze bedragen leest, ja gut dan is ie even een paar jaar weg, daarna kan hij nog zijn hele leven in Napels chillen met een vreselijk dikke bankrekening.

8 januari 2022 om 17:14

@salerno1919 - Wel wat prijzen gewonnen en de Champions League finale gehaald. De stap naar Juventus destijds had wel meer voordelen dan alleen het geld.

8 januari 2022 om 16:04

Lkkr cashen in een prachtig land

8 januari 2022 om 16:33

Beijing, Riyyad, en andere Chinese en Arabische steden zijn ook prachtig, met lieve mensen en veel geld alleen als voetballers daarheen gaan snappen we het massaal niet. Als ze naar Amerika of Canada vertrekken opeens wel.

8 januari 2022 om 17:20

@mokuku - Is beeldvorming. Je krijgt amper goed nieuws mee van het Oosten, op slechte nieuws na. In Nederland volgen we Amerika op de voet en komt alle internationale media/social media ook vanuit Amerika (op Tiktok na) ipv landen zoals Qatar, China, Japan, Korea, Saudi-Arabie, etc.

8 januari 2022 om 17:26

@mokuku, kijk hoeveel voetballers er in hun vakantie in Miami of LA rondhangen en kijk hoeveel insta foto's je ziet van China. Lijkt me duidelijk wat voetballers een leuke stad vinden

Leuk voor de MLS, jammer voor de serie en zeker ook Napoli die op korte termijn met Insigne en uiteindelijk ook Mertens twee iconen gaan verliezen.

Verder snap ik insigne wel echt niet. Als hij zijn carrière bij Napoli eindigde dan zou hij het grootste menselijke icoon van die club kunnen worden (Maradona gaat niemand daar ooit nog voorbijgaan). Want als hij er nog lang genoeg bleef dan was het record van meeste wedstrijden ooit en meeste goals ooit echt wel binnen handbereik. En met Napoli zou hij zomaar nog eens een titel kunnen pakken de komende vijf jaar.

8 januari 2022 om 15:17

Bedoel je wel of niet. En het is Napoli die hem een salarisverlaging wou geven. Logisch dat Insigne dat niet accepteert. En als je zo lucratief kan verdienen in Amerika dan is het op zich een goeie optie om zoveel mogelijk geld te verdienen. En in de Canada leven is ook erg mooi als je veel geld hebt. Dus ook een hele mooie ervaring voor Insigne.

8 januari 2022 om 15:21

Nog beter :D.

8 januari 2022 om 15:26

Aah had MLS in gedachte en dat het alleen VS was haha. Inderdaad Toronto is in Canada…

8 januari 2022 om 15:33

Het zijn dingen waar je op latere leeftijd spijt van hebt denk ik persoonlijk. Zeker in het hedendaagse voetbal zullen records als die van het meeste wedstrijden voor een club niet snel verbroken worden.

8 januari 2022 om 16:41

Ik vind het eerder respectloos dat Napoli een kind van de club, de captain, een icoon salarisvermindering aanbiedt. Jongens als Insigne kunnen je de Scudetto winnen.

9 januari 2022 om 07:15

Tja misschien heeft de club weinig keuze. Barça moest ook noodgedwongen veranderingen aanbrengen in salarishuis

8 januari 2022 om 15:17

Tja, leuk. Maar die jongen krijgt voor zijn loyaliteit op financieel gebied er te weinig voor terug. In Toronto kan hij het meervoud krijgen wat hij bij Napoli ontvangt.

8 januari 2022 om 15:19

Maar bood Napoli hem niet minder geld in zijn nieuwe contract dan wat die nu verdient? Als je dan bij een andere club heel erg veel meer kunt gaan verdienen dan snap ik het wel. eeuwige roem is leuk (en hij is al een icoon in Napels), maar 11.5 miljoen per jaar is ook heel leuk. En wie weet, wellicht dat hij nog eens wat anders wilt in zijn leven dan altijd maar in Napels wonen. Toronto is een geweldige stad om te wonen.

8 januari 2022 om 15:31

Die records zijn echter niet te koop door geld. Het hangt er natuurlijk van af wat je belangrijker vindt.

8 januari 2022 om 15:59

Hij vind die records ook belangrijk haha. Zeker geen vrouw en kinderen hè? Dan begrijp ik je wel.

8 januari 2022 om 16:07

Die gaan zich nu ook geen zorgen hoeven maken hoor.

8 januari 2022 om 16:51

Allemaal leuk en aardig maar tegenwoordig is iedereen toch een broodvoetvaller. Als je zoveel geld in de MLS kan binnenharken en voor zo’n lange tijd zou ik het ook wel doen. Mooie steden daar en met geld heb je een meer dan prima leven.

8 januari 2022 om 17:09

Het romantische kantje van mezelf heeft nog een zeker geloof in de A1-clubvoetballers.

8 januari 2022 om 17:24

En nu kan hij een icoon in de familie Insigne worden want een aantal volgende generaties van de Insigne familie kan straks ook lekker leven van een deel van dit geld

8 januari 2022 om 17:29

Ja fantastisch, de toekomstige generaties hebben mogelijk geen enkele noodzaak meer zelf voor hun geld te moeten werken.

En je doet alsof dat nu al niet het geval is. Hij heeft niet jaar 2.500 netto per maand gepakt bij Napoli tijdens zijn carrière hoor.

Tja, zeg daar maar eens 'nee' tegen. Hij is inmiddels 31 jaar en de absolute top gaat waarschijnlijk niet voor hem komen. Hoe dan ook gaat hij dat nergens anders verdienen en als je zo'n salaris hebt, is het overal mooi wonen. Bovendien is Toronto een mooie stad.

8 januari 2022 om 16:18

Met het geld dat hij bij Napoli verdiende (en verdiend heeft) is het ook overal mooi wonen

8 januari 2022 om 16:21

Absoluut, maar zeg maar eens nee tegen 11,5 miljoen euro per jaar en eventuele bonussen van 4,5 miljoen euro. Er is geen Europese club die hem dat nu nog gaat geven.

Goeie stap voor hem..mooi nog 5 jaar afbouwen daar. Lekker geld verdienen en als een god leven. Zou zo ruilen.

11,5 miljoen excl bonussen, lekker salarisje hoor. Wel vreemd dat er verhalen rondgingen afgelopen zomer dat hij naar PSV zou gaan, zo'n salaris kan PSV nooit niet betalen.

Blijft een sierlijke speler met een mooie korte dribbel. Prima club en land om je carrière af te bouwen.

8 januari 2022 om 15:13

Is er iemand op de wereld geweest die ook maar iets geloofde van de geruchten Insigne-PSV? Als beste speler van een club dat in een lekker zuid italiaans klimaat huisvest en die in de top van een top 5 competitie meedoen, naar Eindhoven?

8 januari 2022 om 15:27

Nouja, met deze overstap blijkt dat hij het een sportieve stap omhoog niet zo belangrijk vindt, anders had het best gekund natuurlijk

8 januari 2022 om 15:50

Waar gaat hij nu naartoe dan? Toch niet naar een top5 competitie.

8 januari 2022 om 16:02

Al gingen die verhalen rond dat hij naar Ajax zou gaan, dan ga je dit toch niet serieus nemen, althans ik niet

8 januari 2022 om 16:30

Er is denk ik niemand wie ze überhaupt serieus nam. Vraag me alleen af hoe dat soort verhalen de wereld in worden gebracht.

8 januari 2022 om 17:03

De media want een normaal denkend mens gaat dit toch niet zeggen

Ben benieuwd hoe die het daar gaat doen. Mooie stad met een super dik salaris, ik snap lorenzo wel goed.

Zo kan het ook. Eerlijkeheid en een bak met geld gaan verdienen. Goed gedaan
Ik ken ook spelers, die door dik en dun gesteund zijn door hun club die achterbaks zijn en liegen dat ze een voorcontract hebben getekend.

Wat een salaris zeg! Zou dit betekenen dat Mertens blijft?

Financieel leuk natuurlijk maar in mijn optiek getuigd dit van weinig tot geen ambitie. Op je 30ste heb je nog zeker 2/3 goede jaren voor de boeg. Dit had daarna ook nog makkelijk gekund kijk naar het verleden met andere spelers. Het is wat je zelf wilt natuurlijk.

8 januari 2022 om 16:53

Hij speelt al 10 jaar bij Napoli, hij komt te kort voor de absolute top en heeft al een EK gewonnen, waar moet hij naartoe? Waarom nog extreem hard gaan werken in de BPL of de subtop van Spanje? Het kan alleen maar afbreuk doen aan zijn carriere.

Tsja dan kunnen wij loonslaafjes en moraalridders wel zeggen dat hij zijn carrière vergooit, zijn heldenstatus bij Napoli wegsmijt of iets dergelijks, maar hij gaat wonen in een wereldstad voor minimaal 11,5 miljoen euro per jaar. Van mij zou iemand anders lekker de held van Napoli mogen zijn, na zoveel jaar tegen Sassuolo en Bologna spelen is dat ook zo interessant niet meer.

Mooi land Canada, maar wel vrij bizar dat je daar 11,5m per jaar kan pakken terwijl je met het totaal aantal voetbalfans in Canada waarschijnlijk het RKC stadion nog niet vol krijgt. Wat een bizar salaris zeg, zelfs veel absolute topclubs betalen nog niet zoveel...

Veel geld en een aantrekkelijk land, 1+1 = 2. Insigne is daarentegen wel een speler die vrij snel vergeten gaat worden. Een belangrijke speler voor Napoli maar de stap naar de absolute top dus nooit gemaakt, maarja, wel een EK gewonnen dus wat kan het hem boeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Toronto FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Charlotte29-4
13.Toronto FC26-8
14.DC United22-19
Voor de complete stand: Major League Soccer
SpelersPositieW
Jesús JiménezAanvaller248
J. NelsonAanvaller221
K. ThompsonAanvaller211
L. GavranKeeper
D. KerrAanvaller193
A. BonoKeeper180
J. PerruzzaAanvaller130
Voor de complete selectie: Clubpagina Toronto FC.

44 fans
Aanvaller, 31 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren