Davy Pröpper legt uit waarom hij ‘klaar’ is met de voetballerij

Dinsdag, 4 januari 2022 om 12:42Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:44

Davy Pröpper heeft een punt achter zijn voetballoopbaan gezet, omdat hij 'het plezier in het voetbal langzaam verloor', zo laat de dertigjarige middenvelder weten op de officiële clubsite van PSV. Pröpper had nog een verbintenis voor anderhalf jaar bij de Eindhovenaren, maar levert deze nu in. ''Ik voel me niet comfortabel in de voetbalcultuur."

Pröpper speelde de afgelopen vier seizoenen bij Brighton & Hove Albion en keerde afgelopen zomer terug in Eindhoven. “In de periode dat ik in het buitenland zat, merkte ik dat ik het plezier in het voetbal langzaam verloor”, zegt Pröpper. “Ik vond het ontzettend lastig de discipline op te brengen die nodig is om optimaal te presteren en mijn leven helemaal te laten bepalen door het drukke voetbalschema. De coronaperiode en het gebrek aan bezoek van familie en vrienden heeft mij toen ook geen goed gedaan.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

“Ik ben de club heel erg dankbaar dat ze me hebben gehaald deze zomer”, vervolgt Pröpper. “Ik hoopte dat met mijn terugkeer naar Nederland ook het plezier in het voetbal weer zou terugkomen. Helaas is dat niet zo gemakkelijk gebleken, mede omdat ik mij niet comfortabel voel in de voetbalcultuur. Toch heb ik me er al lang aan aangepast en soms voor afgesloten. Dat wil ik nu niet meer en daarom ben ik er nu klaar mee.”

PSV laat weten dat het de beslissing van Pröpper om zijn voetbalcarrière te beëindigen betreurt. “Natuurlijk hadden we gehoopt dat hij zijn steentje zou bijdragen aan nieuwe successen voor de club, maar ik waardeer zijn eerlijkheid", zegt directeur voetbalzaken John de Jong. "Zijn eerlijkheid naar de club, maar ook naar zichzelf. Daarom is PSV hem dankbaar voor wat hij heeft betekend voor de club in al die jaren en het kampioenschap dat we met hem hebben behaald."Gerelateerd

Meer sportnieuws

129 reacties (laatste reactie door ikea)

Niks anders als respect voor deze keuze, hij had ook ongemotiveerd kunnen blijven voetballen om nog wat geld binnen te halen.

4 januari 2022 om 14:27

@tranquillo99 gewoon uit nieuwsgierigheid. Wat is jou oorzaak van oververmoeidheid en overspannenheid?

4 januari 2022 om 16:00

Ik snap dat je het graag wilt weten omdat veel mensen nu eenmaal overlopen van nieuwsgierigheid naar informatie waar ze niets mee kunnen, maar als het puur uit nieuwsgierigheid is, is het een een vrij ongepaste vraag.

4 januari 2022 om 18:00

Uit nieuwsgierigheid kan een heel andere betekenis hebben dan je denkt. Je kunt ook nieuwsgierig zijn, omdat je zelf ook last hebt van oververmoeidheid, zoals ik dat ook heb. En voor iemand nieuwsgierig de vraag gaat stellen, zal ik hem vast beantwoorden. De oorzaak bij mij zijn de coronamaatregelen, die een flinke impact op mijn leven hebben, waardoor ik al bijna 2 jaar aan het strijden ben om niet terug te vallen in een depressie. Dus ja, ik ben heel erg tegen de coronamaatregelen, dan maar stapelbedden neerzetten in de ziekenhuizen.

4 januari 2022 om 12:59

Nee gelijk stoppen en niks meer met voetbal te maken hebben komt allemaal door Schmidt weer. Na Mo nu ook Davy alle wil verloren om te voetballen. Dat is natuurlijk geen toeval meer....

4 januari 2022 om 13:36

Nou, het zou een zegen zijn als Mohammed Ihattaren zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. Van Propper vind ik het zelf wel jammer. Geen uitblinker, maar gewoon een nuttige kracht. Ik respecteer zijn keuze.

4 januari 2022 om 14:09

Onder Koeman zijn er zelfs in het Nederlands elftal genoeg wedstrijdem geweest dat Propper in de tweede helft voor een ommekeer zorgde. Hij kwam er dan in en het hele elftal voetbalde direct een stuk makkelijker. Ik heb juist het idee dat er bij Propper meer had ingezeten dan Brighton, met alle respect.

4 januari 2022 om 17:39

Had niet anders van je verwacht. Voor wie zou het precies een zegen zijn als ik vragen mag? Voor jezelf of spreek je nu ook voor andere.. leg eens uit wat jij ermee wint dat ihattaren zou stoppen met voetbal.

4 januari 2022 om 13:47

Zeker respect ervoor. Al had ik hem ook wel gegund om bij Twente nog 2 jaar puur op talent, lekker te voetballen met zijn broer samen. Had me een leuker afscheid voor hem geweest dan met tegenzin op de bank bij psv.

4 januari 2022 om 13:57

Ik zou zoiets zeker toejuichen, maar ook bij FC Twente zou hij elke dag op het trainingsveld moeten verschijnen, de sportschool in moeten gaan, een dieet moeten volgen en wedstrijdfit moeten zijn.

4 januari 2022 om 14:07

Maar wel een niveautje lager, wat de druk er toch ook wel enigszins afhaalt lijkt me. Gewoon lekker voetballen bij een andere mooie club samen met je broer in je laatste jaren, dat klinkt toch een stuk beter dan stoppen als bankzitter. Hopelijk is dit geen overhaaste beslissing geweest van hem.

4 januari 2022 om 14:19

Dan moest Twente wel een paar miljoen aftikken, zo makkelijk is dat niet. Daarnaast geeft hij ook aan dat hij helemaal klaar is met de voetbalcultuur, die zal bij Twente ook aanwezig zijn.

Trouwens respect voor PSV dat ze zijn besluit accepteren en respecteren!

4 januari 2022 om 15:19

@sirius.. Mwa, Theo Janssen deed dat ook niet. Dat is wel het voordeel als je onder je eigen topniveau speelt. Het is toch wel een andere beleving. Daarnaast noemt hij het familie-aspect en nu zou hij nog even lekker kunnen spelen met zijn broer.

4 januari 2022 om 14:53

Mooi eerlijk verhaal. Dat kan ik zeer waarderen.

verstandige keuze . tijd voor een nieuwe uitdaging

Ik wist helemaal niet dat proper gestopt was, dat is abrupt.. goed dat hij het aangeeft en succes in z’n verdere maatschappelijke carrière

4 januari 2022 om 12:47

Aaai... Je loopt achter de feiten aan. Dit nieuws is al een tijdje oud, zo'n 30 minuten!

4 januari 2022 om 12:47

Dit is ook pas 45 minuten geleden bekend gemaakt dus niet heel gek dat je nog niet op de hoogte was.

4 januari 2022 om 12:47

Hij is ook pas een uurtje geleden gestopt! Dus je loopt niet heel ver achter hoor!

4 januari 2022 om 12:49

Dat is ook pas een uur geleden bekend geworden.

4 januari 2022 om 12:49

Kon je ook niet weten want dit nieuws is dus net bekend... 😄 volgens mij was Propper al jaren geleden al gestopt. Dat Psv er nog ingetrapt is.

4 januari 2022 om 12:55

Dit is nu zo een uur en kwartier geleden, gaan we doortellen met zn alle?

4 januari 2022 om 20:10

Is ook pas n halve dag bekend..

Wow dit hoor je gewoon niet zo vaak. Erg veel respect voor Davy. Hij was in zijn eerste periode bij PSV fenomenaal. De goal tegen CSKA ga ik nooit vergeten. Een hele mooie voetballer. Ik hoop dat je weer gelukkig wordt buiten het voetbal!

4 januari 2022 om 13:38

Zeker voordat hij bij PSV vertrok echt een hele goede speler! Box to box en heel technisch. Ik heb het gevoel dat hij zich nooit echt thuis heeft gevoeld in het voetbal maar nu door financiele zekerheid en lef toch gekozen heeft voor zijn eigen welzijn, respect voor dat!

Jammer is toch een hele goede speler geweest in de begin jaren van zijn carrière.

Knap. Er zijn natuurlijk een hele hoop mensen die doen wat ze doen omdat het de rekeningen betaalt, maar je tegelijkertijd zo graag iets anders zou doen. En laten we eerlijk zijn, de boterham die hij nu verdient zal hij niet meer gaan verdienen. Des te knapper dit besluit.
Voor hem jammer dat je pas op je 30e kan gaan doen wat je wilt doen, of in ieder geval stopt met hetgeen waar je je niet in thuisvoelt.

4 januari 2022 om 13:37

Aan de andere kant. Hij zal al binnen zijn en kunnen rentenieren dus voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. En hij kan nu ál stoppen op zijn 30e en iets gaan doen wat hij leuk vindt. De meeste mensen kunnen dat pas na hun pensioen.

4 januari 2022 om 13:41

ook waar!

Heel dapper besluit. Ik kan mij ook voorstellen dat het verleidelijk zou zijn om nog die anderhalf jaar salaris mee te pakken (ik denk dat hij toch minimaal wel een miljoen per jaar verdiende) en daarna dan te stoppen. Ik ben benieuwd wat hij nu gaat doen.

Wel respect dat hij dan zijn contract in levert. Hij had ook kunnen gewoon de komende 1,5 jaar lekker 3 miljoen ofzo kunnen verdienen met niks doen.

4 januari 2022 om 12:50

Ik hoor constant geld, geld en geld. Er is zoveel meer dan geld. En als je3 miljoen op de bank hebt staan, is het toch ook prachtig leven. Genieten van de vrijheid, gezondheid en frisse lucht.

4 januari 2022 om 12:55

En daarnaast, hij zal de afgelopen twaalf jaar ook niet onaardig verdiend hebben. Dus Pröpper zal de voetbalwereld echt niet berooid achter laten.

4 januari 2022 om 13:12

Geld verdienen met niks doen? Hij moet er juist veel voor opbrengen. Het ritme van de voetbalwereld, iedere dag trainen, voeding etc. En als je je niet lekker voelt met dat leven, of je nou wel of niet speelt, kan je beter stoppen. Dat is dan meer waard dan die "paar" centen. En als je niet veel speelt, maakt het gevoel er ook niet beter op. Enige juiste en dappere beslissing als ik het zo lees.

4 januari 2022 om 13:14

Niks doen is er niet bij he. Je moet hard trainen en ook continu met je vak bezig zijn. Als je zn verhaal had gelezen dan had je kunnen weten dat dat dus geen optie was....en niet alles draait om geld he.

Wat een eerlijkheid. Respect dat hij het grote geld in de voetballerij links laat liggen. Het lijkt mij ook wel een jongen die het in een maatschappelijk carrière ook ver kan schoppen. Dat is zeker niet alle voetballers gegeven. Daarnaast erg blij dat we geschakeld hebben en Veerman er bij hebben. Ik ben benieuwd wat Joey ons gaat brengen. Voor mij was het ook essentieel om weer wat Nederlands bloed in de ploeg te krijgen. Ik wil wel een representatief elftal zien.

4 januari 2022 om 12:54

Lijkt me zeker een intelligente jongen. Benieuwd wat voor carrière hij uiteindelijk ambieert. Lijkt me geen salesman ofzo maar ik kan t helemaal mis hebben . Lijkt me meer een type straathoekwerker ofzo. Vissen met moeilijk opvoedbare jongeren etc.

4 januari 2022 om 12:56

Nouja links laat liggen, blijkbaar speelde dit al een aantal jaren waar hij toch even de centjes heeft meegepakt voor de zekerheid. Niet dat ik het hem kwalijk neem, maar hij ging dus weldegelijk eerst voor het geld.

4 januari 2022 om 13:03

Het hoeft niet direct met dat geld te maken te hebben. Mijn dochter zat tegen de top van het jeugdschaatsen aan, maar bleek het al een jaar of twee niet meer leuk te vinden. Zij was altijd blij als anderen haar versloegen en nieuwe pr’s reden, andere gunden hun concurrenten niks. Kon ze niet tegen.
Maar is dus wel lang doorgegaan omdat ze niemand teleur wilde stellen. Sponsors, familie die geld en tijd in haar ‘toekomst’ stak. Overal waar ze kwam praten mensen over haar schaatsen. Daar bleek ze dus niet zomaar tegen te zeggen dat ze het eigenlijk niet zo leuk vond, want er wordt verwacht dat je het leuk vind als je ergens goed in bent.

4 januari 2022 om 13:34

Respect voor je dochter dat ze uiteindelijk toch dapper genoeg was om dat aan te geven en er mee te stoppen en respect voor de ouders dat ze er schijnbaar begrip voor hadden en het accepteren. Dat is helaas geen vanzelfsprekendheid.

4 januari 2022 om 13:35

Mwah, zoals hij aangeeft verloor hij de passie in Engeland. Het is juist goed dat hij niet na een domper al de handdoek in de ringt gooit. Iedereen heeft in zijn carrière wel eens zo'n moment. Het lijkt er ook op dat hij wellicht dacht hij het plezier verloor in (/door) Engeland en hoopte het terug te vinden in Nederland. Dat blijkt nu niet zo te zijn en stopt dus. Erg dapper.

Respect voor z’n beslissing. Gaat je goed maat

Een goede keuze gewoon kiezen voor je eigen geluk, er zal nu een behoorlijke last van hem afvallen want zo'n keuze maak je niet zo makkelijk. Misschien begint het na een tijdje weer te kriebelen en kan hij het bij Vitesse nog is proberen? Zo niet dan heeft hij ook gewoon een prima carrière gehad, erg jammer van z'n blessureleed want hij haalde een tijd lang een behoorlijk hoog niveau bij Brighton en het NL elftal.

was een prima voetballer was altijd een van de betere bij Brighton. Alles zag er bij Propper altijd zo makkelijk uit. Hoop dat hij zijn succes vind in het leven na het voetbal.

Welke elementen vd voetbalcultuur zouden hem niet aan staan? Puur hoe ie op mij over komt lijkt me het een beetje een links idealistische 'dromer' die eigenlijk met geld,status,uiterlijk vertoon, materialisme etc niks te maken wil hebben. Daar helemaal wars van is. Absoluut geen belediging mijnerzijds. Ik kan er gruwelijk naast zitten hoor,maar das een beetje mijn persoonlijke interpretatie als ik een beetje zie en hoor hoe hij over komt. Jaren gedaan waar ie eigenlijk helemaal niet achter staat ofzo.

4 januari 2022 om 13:39

Ik denk dat het ook een erg egoïstisch wereldje is, ondanks dat het een teamsport is. Bijna iedereen is op zoek naar alsmaar meer (geld, prijzen) waardoor men sneller kiest wat beter is voor zichzelf i.p.v. de club (en teamgenoten). Allerlei spelers uit verschillende werelddelen, waardoor je soms ook op persoonlijk vlak geen klik krijgt met teamgenoten, die je toch dagelijks ziet. Zijn vrienden en familie zag hij te weinig. Ik denk dan dat hij zich eenzaam voelde. En je hele leven staat in het teken van je carrière. Je ff laten gaan (in welke zin dan ook) kan niet. De hele wereld vindt er dan wat van. Telkens oppassen of je bent voorpaginanieuws.

4 januari 2022 om 14:03

We moeten ook niet vergeten dat het hem de laatste jaren ook niet bepaald voor de wind ging. Na een blessure verloor hij z'n basisplaats bij Brighton, vertrok naar PSV en kwam dit seizoen ook nog niet verder dan een kleine 300 minuten in de Eredivisie. Dan ben je ook automatisch niet meer in beeld bij Oranje. Dan heb je ook nog de coronaperiode die alles moeilijker maakt. Ik kan me voorstellen dat je het plezier dan als 30-jarige voetballer ook wel langzaam verliest.

4 januari 2022 om 14:58

Ik denk dat dit een heel belangrijk punt is Sirius, want ook als je terugdenkt naar zijn periode bij Vitesse heeft hij al eerder eerlijk aangegeven dat hij altijd veel moeite had met tegenslag en kritiek en daarvoor ook een psycholoog op heeft gezocht. Toen hij vanuit de jeugd opstoomde op achttienjarige leeftijd werd hem een gouden toekomst voorspeld maar kwam hij opeens op de bank terecht en wist hij eigenlijk niet hoe hij met die tegenslag om moest gaan. In die tijd dacht hij er ook al over na om gewoon op een lager niveau te gaan voetballen, maar met de hulp van een psycholoog (op aanraden van Fred Rutten als ik mij niet vergis) heeft hij toen om leren gaan met die tegenslag. Kritiek vanuit het publiek, of dit nu fluiten was of iets anders, had hij ook altijd moeite mee heeft hij al vaker aangegeven. Hiernaast heeft hij ook al vaker gezegd dat het publieke persona e.d. helemaal niet aan hem besteedt is maar dat hij eigenlijk juist lekker wilt voetballen.

Al met al vind ik het jammer hoe uiteindelijk de laatste jaren zijn gelopen, van eigenlijk gewoon een sterke speler bij Brighton en altijd positief opvallend in Oranje, naar een blessure en nooit meer echt de kans krijgen om terug te komen op niveau.

Ik hoop vooral voor hem, maar dat zal vast goedkomen, dat hij het plezier weer terug vindt en gewoon een beetje gaat genieten. Als het dan over een halfjaar weer begint te kriebelen is hij van mij part altijd welkom bij Vitesse.

4 januari 2022 om 16:36

Dajoowie ah dat wist ik allemaal niet. Had wel t idee dat er iets mentaals zou zijn. Bedankt voor de input

4 januari 2022 om 18:08

Dit kan ik mij ook nog goed herinneren. Want voetballen kon hij zeker. Alleen kwam heel nonchalant over. Strooide met paasjes en ballen die bijna niemand kon geven zo makkelijk. Ging ook wel vaak mis. Dat werd dan direct afgestraft door het Arnhems publiek Hij miste een bepaalde vechtersmentaliteit. Vond het toen een slimme keuze dat hij naar PSV ging. En bijvoorbeeld niet naar Ajax. Bij Brighton vond ik hem heel plichtmatig spelen. Altijd een zeven. Dat vond ik echt jammer. Heb altijd het gevoel bij hem gehad dat hij zo mee kon doen met de absolute wereldtop. Zeker voetballend gezien. Alleen hij heeft gewoon die absolute alles over mijn lijk mentaliteit niet.

Bedankt voor alles Davy! je was altijd een van mijn favo PSV spelers. heb veel respect voor deze keuze.

Natuurlijk is er veel mis in de voetballerij, maar het is niet zo dat er in andere beroepsgroepen niets mis is. Ik denk dat PSV best blij is, want geen salaris meer te betalen en hij kwam voor bijna niks over van Brighton als ik me niet vergis. Toch had die jongen enorm veel talent en had ik er als PSV toch eerst een psycholoog op losgelaten. Het lijkt vrij abrupt allemaal.

4 januari 2022 om 12:58

Als je het verhaal leest speelt dit al sinds zn jaren bij brighton, dus niet erg abrupt. Hij zal bij psv echt wel begeleiding gehad hebben. Die man is 30 he, die heeft ruim 10 jaar gevoetbald en kan best zo'n keuze maken.

4 januari 2022 om 13:44

Draai het een om dan, jij bent de leiding van PSV en je haalt een speler waarvan jij denkt dat die PSV naar grotere hoogtes kan stuwen. Ga jij dan als TD geen actie ondernemen omdat het al een tijdje speelt of omdat hij al een half jaar bij je club zit? Met dit soort zaken moet je wel een beetje geduld hebben.

4 januari 2022 om 14:45

Hangt er vanaf wat voor antwoord iemand geeft. Als een speler niet goed in zijn vel zit en/of met angsten/depressies kampt, dan is een psycholoog zeker een goed idee.

Als iemand zegt dat zijn passie voor de sport weg is, omdat de voetbalcultuur niet meer bij hem past, dan geef je hem gewoon een hand.

4 januari 2022 om 14:09

Maar goed, hij is 30 jaar. Het talent wat er in zat, is er inmiddels wel uitgekomen. Als je dan je basisplaats verliest bij Brighton en vervolgens bij PSV in de Eredivisie niet eens tot 300 minuten speeltijd komt, kan de lol er ook wel snel vanaf gaan. Ik denk dat je je dan als speler ook wel steeds meer af gaat vragen waar je het allemaal nog voor doet. Ik denk dat dat en corona wel belangrijke factoren zijn in z'n keuze om te stoppen. Ook bij een FC Twente, FC Utrecht of Vitesse zou hij nog elke dag op het trainingsveld moeten staan, een dieet moeten volgen, wedstrijdfit moeten zijn e.d. en het salaris van de afgelopen jaren gaat hij er niet eens enigszins verdienen. Van een stap omlaag zou het er dus ook niet per se beter op worden.

4 januari 2022 om 17:41

Dat klopt maar ook niet echt beter. Ik vind het opzicht wel mooi dat iemand niet alleen geld voor ogen heeft maar meer haar/zijn geluk. Aan de andere kant, wat ga je dan wel doen? Ik snap best dat er veel leuke dingen zijn om te doen, maar als je zoveel talent hebt is het ook zonde om dat weg te gooien nu je nog die laatste paar jaren de kans hebt om dat te doen. Ik vind het wel jammer dat we hem niet meer kunnen zien spelen.

4 januari 2022 om 18:37

Ik vind het ook wel zonde. Sinds z'n definitieve doorbraak bij Vitesse altijd wel gecharmeerd geweest van de voetballer Davy Propper. Ik heb nog steeds wel het gevoel dat er meer in had gezeten, maar daar moet je soms als voetballer ook een beetje geluk mee hebben. Brighton is eigenlijk niet een club waar een speler als Propper zich optimaal ontwikkelt. Hij is er wel belangrijk geweest, maar in een voetballende ploeg kan een type Propper echt excelleren. Stiekem hoop ik eigenlijk dat hij in de zomer toch nog weer heimwee begint te krijgen en nog ergens in de Eredivisie tekent, al acht ik de kans niet groot.

Davy vond ik altijd wel een team player . Speelde altijd alleen voor het belang voor het elftal. Respect dan ook naar hem toe.

Respect voor je keuze Dave, het ga je goed. Die goal tegen CSKA van jou in de Champions League zal ik nooit vergeten.

Hier heb ik wel respect voor. Lekker doen waar je je goed bij voelt en niet blijven gaan voor het geld en beroep terwijl je ongelukkig bent. Top dat hij gaat zoeken naar dingen die hem wel gelukkig maken.

En als die dan toch niet leuk vind waarom niet nog geld binnen halen? gewoon ff cashen je moet ook eten

4 januari 2022 om 12:59

Dat heeft hij bij brighton toch al gedaan...

4 januari 2022 om 13:09

Hij zegt klaar te zijn met de voetballerij. Het getuigt juist van lef dat hij ondanks het grote geld de schoenen aan de wilgen hangt. Hij zal in de afgelopen 10 jaar voldoende hebben verdiend en heb ook nooit meegekregen dat hij dat geld verspilde aan dure troep.

4 januari 2022 om 13:36

Voetbal is natuurlijk de enige manier voor Propper om ooit nog een boterham te verdienen.

Dappere beslissing, en ook goed dat hij gewoon uitspreekt klaar te zijn met de voetbalcultuur. In welk opzicht dat is is nog te raden, klaar met het dagelijkse schema of wellicht klaar met zijn collegas? Of gewoon tot het besef gekomen dat er meer is dan voetbal?

Heb hem niet meer echt gevolgd toen hij naar Brighton ging, maar merkte dat het middenveld bij Oranje altijd veel beter liep wanneer hij speelde (2016-2018). Hoop dat hij nu een beetje kan genieten.

4 januari 2022 om 13:01

Ik denk gewoon het trainen, reizen, weekenden opofferen en altijd voor de sport moeten leven. Daarnaast vele blessures gehad de afgelopen jaren.

4 januari 2022 om 13:59

Hoewel ik hem niet persoonlijk ken, weet ik wel een beetje uit wat voor een nest hij komt en dat het een intelligente gozer is. Ik kan mij voorstellen (puur vanuit mijzelf geredeneerd dit, met ook enige ervaring in de voetbalwereld) dat iemand in zo'n snelle en loze wereld als de voetballerij waar toch nog steeds een macho cultuur heerst, er toch ook veel domme jongens rond lopen bij wie het alleen om status en geld gaat dat zoiets je op den duur behoorlijk gaat tegen staan.

Als ik gasten als Depay en Promes bijvoorbeeld hoor praten, dan zou ik daar ook compleet moe van worden als ik daar op dagelijkse basis mee zou moeten samen werken.

4 januari 2022 om 14:08

Dat is toch mooi aan een kleedkamer. Op amateur niveau zit je met een loodgieter en nietsnut een student en andere die wel een goede maatschappelijke carrière hebben. Dat kan heel goed samenzijn vergroot ook wel je horizon. Verder zullen er vast genoeg slimme gasten rondlopen in de kleedkamer maar interesses en intelligentie hebben niet veel met elkaar te maken.

4 januari 2022 om 14:15

Ergens snap ik het ook wel. Ik merk dat ik bij sommige voetballers hedendaags al moeite heb om uberhaupt te begrijpen wat ze in het Nederlands zeggen (denk aan de Promesjes, Langs etc). En dat is dan voor de camera, op de trainingen en in de kleedkamer is het helemaal een andere jargon. Kan me wel voorstellen dat Propper zich op een andere golflengte bevindt en helemaal niks met deze collegas kan op het trappen van een bal na.

Respect en eerlijk naar zichzelf en werkgever toe.
Het is ook helemaal waar dat de Corona periode die dus nu al ruim 2 jaar! duurt ook de mens van gedacht te doet veranderen.
Ik betrap mezelf ook steeds vaker op het feit dat ik anders tegenover bepaalde zaken ben gaan staan en kijk met een heel ander gezicht op bepaalde dingen.
Voorbeeld; mijn gezin is ook ineens veel hoger komen te staan dan werk, voetbal of kroeg, dat was voorheen ook wel zo uiteraard, maar het is nu wat extremer geworden.

Ook het allerbeste aan Davy. Dank voor de mooie jaren en die ene hele belangrijke goal tegen CSKA Moskou

Veel waardering voor zijn besluit. Ik geniet van de sport maar verafschuw het "wereldje". Het gebeurt niet vaak dat iemand deze gezonde keuze maakt op dit niveau. Hulde.

Respect voor deze gast. Heeft vooral in 4 jaar tijd Premier League aardig een boterham kunnen verdienen waardoor hij waarschijnlijk financieel onafhankelijk is geworden. Nu lekker tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden!!

Grappig te zien dat we/ik als supporter zo weinig mee krijgen wat er binnen een club/organisatie gebeurt,eerder waarom de meeste sceptisch over hoe Roger Schmidt Ihataren behandelde terwijl hierover later meer en meer bekend werd,ook hebben we dit seizoen met zijn alle afgevraagd waarom Schmidt zo weinig gebruik maakte van Pröpper en ook dat is misschien iets duidelijker geworden nu,moeite met motivatie lijkt me het juiste antwoord..
Al met al goed voor Propper om zijn leventje ergens anders of op een andere manier een vervolg te geven

Kan hem in deze situatie geen ongelijk geven. Heb hem altijd een mooie voetballer gevonden en zal zijn goal tegen CSKA altijd herinneren, wat was dat een prachtig moment zeg

Enorm jammer. Stylist die in vorm geweldige dingen kon laten zien

Het lichaam werd gewoon minder.. dan moet je er 2x zo hard voor werken. Dat moet je ook maar kunnen.. Ik denk dat hij er daarom minder plezier aan had. Hij kan het ook niet compenseren met puur talent zoals V persie.

Duidelijk verhaal en begrijp hem wel.
Hij had ook door kunnen gaan maar dan was het puur om geld binnen te harken, eerlijk vent.

Wat een wegloper! Ik heb geleerd van mijn ouders dat soms dingen echt niet leuk zijn. Maar dat hoort bij het leven en daar zet je je overheen. Je maakt het in iedergeval af waar je met je bewuste verstand voor hebt getekend/voor hebt gekozen. In ieder geval het dit jaar dan! Ik vind dat als je nu weg gaat een heel heel slap weekdiertje bent die wel de voordelen wil van de voetbalwereld maar niet de nadelen. Ik snap nog wel dat je bent gaan inzien dat de nadelen(oppervlakkigheid, geen vrije weekenden, onregelmatige werkuren, druk, pers, fans, discipline) geen betekenis en plezier aan je leven geven. Maar daar staat wel een giga compensatie tegenover. Ja ik weet geld is niet belangrijk. Maar weet je hoe decadent dit gedrag overkomt naar mensen in armoede. Die nu door corona met 2 banen bij de voedselbank lopen. Als je zo'n afkeer hebt van de moeilijke nadelen wees dan ook zo mans genoeg om je salaris aan een goed doel te storten.

Als je deze keuze maakt dan vind ik ook dat je je contractgeld terug moet geven en een boete moet betalen voor het weglopen.

4 januari 2022 om 13:28

Hij levert zijn contract toch per direct in🤦🏼.
Wat een gepiep om niks, hij maakt een keuze die gebaseerd is op wat al een aantal jaar speelt, staat letterlijk in de tekst.

4 januari 2022 om 13:41

Het is toch juist veel moediger en sterker om hier mee te stoppen als Pröpper tot de conclusie is gekomen dat dit niet is wat hij wil. Het zou toch veel zwakker (om maar in jouw woorden te spreken) zijn om maar een beetje aan te modderen en geld te harken. Ik heb veel respect voor z'n keuze. Pröpper lijkt me ook wel een persoon die op een andere manier nu z'n bijdrage gaat leveren aan de maatschappij.

En daarbij geeft PSV ook aan dat Pröpper de volledige financiële verantwoordelijkheid draagt van z'n keuze.

4 januari 2022 om 13:43

Gelukkig boeit jouw mening hem niet en trekt ie gewoon zijn eigen plan. Volhouden "omdat je maar moet volhouden" is voor simpele zielen. Volhouden is iets dat je moet doen als het daadwerkelijk nut heeft.

Om nog maar te zwijgen over het gegeven dat hij hier al een tijdje mee loopt én dat hij zijn contract stop zet en daarom niet casht. Allechristus, er zit werkelijk geen enkel goed argument in jouw relaas. Wat een hoop bullshit van iemand die "hard zijn" overdreven belangrijk vindt.

4 januari 2022 om 14:53

@almogaver: Je hebt helemaal gelijk vwb Propper.

Maar volhouden omdat je moet volhouden is voor simpele zielen? Met alle respect, maar ik heb een bewogen leven gehad waar ik soms geen keus had. Dan is het inderdaad volhouden, omdat je moet volhouden. Dat geldt natuurlijk niet in het geval van Propper. Hij heeft een keuze.

4 januari 2022 om 14:13

Dus deze man zou iets moeten blijven doen wat hem blijkbaar niet gelukkig maakt omdat andere mensen bij de voedselbank lopen.
Blijf jij maar lekker het advies van je ouders opvolgen. Als ik ongelukkig ben dan doe ik daar iets aan. Ongeacht wat andere daarvan denken.

4 januari 2022 om 15:37

Makkelijk lullen zo vanaf de zijkant

4 januari 2022 om 18:08

Onzin.
Ik herinner je eraan wat er paar jr terug met de Duitse keeper is gebeurd die niet tijdig stopte omdat hij het geestdodende prestatiewereldje niet meer aankon. Masr niet de moed had te stoppen....

Het is ook eigenlijk niet iets om trots op te zijn dat je na je dertigste je nog zo thuis voelt in zo'n infantiele wereld die draait om geld en materialisme, status en machismo. Lekker stoppen Davy, genoeg andere mooiere dingen in het leven.

4 januari 2022 om 15:17

Zoals de Westerse samenleving dus eigenlijk? Of je nu boekhouder, putjesschepper of bloemist bent.. Alles draait om geld en materialisme... Helaas..

4 januari 2022 om 19:02

Zoals de Westerse samenleving dus. Neemt niet weg dat als ik op mijn dertigste nog vragen moet beantwoorden over het nieuwe FIFA spel en over een playstation en over wederom een nieuw ontworpen tenue en over voetbalplaatjes bij de Albert Heijn dat je denkt van, ik heb genoeg verdient, nu ga ik mij met wezenlijke dingen bezig houden zoals mijn boekenkast of het uitoefenen van een instrument.

Dan moet het wel heel erg met je gesteld zijn als je niet eens je contract uitdient en die miljoen + pakt. Knappe keuze.

Veel respect voor deze beslissing. Het afgelopen half jaar liep hij bij PSV van blessure in blessure. Zag er ook vaak niet-happy uit. Zijn verklaring vandaag laat niets aan onduidelijkheid over. Hij is er klaar mee. Voor PSV is dit niet vervelend. Propper neemt zelf alle financiële consequenties en maakt zo ruimte in de salarishuishouding voor Veerman.

Respect voor zijn keuze! Had ook nog 1,5 jaar geld kunnen blijven pakken

Ik denk dat er heel erg veel spelers rondlopen die precies hetzelfde zouden willen doen als wat Pröpper nu doet maar toch doorbijten tot hun 36e alleen om financieel het onderste uit de kan te halen. Vind het sterk van Pröpper om deze keuze te maken. Geluk boven geld.

zozo, vind t best knap. Veel spelers gaan alleen door voor het geld en dat is ook een logische beslissing, er zijn genoeg mensen die werken voor het geld en niet omdat ze het leuk vinden. Davy lijkt bij mij altijd over te komen als een slimme gozer, die komt wel ergens terecht.

Ik hoop dat Voetbalzone hem eens een keer kan interviewen over wat er volgens hem mis is met de voetbalcultuur. Dan heb je pas écht een interessant interview te pakken.

4 januari 2022 om 15:48

Dat je je ergens niet comfortabel bij voelt betekent natuurlijk niet dat er gelijk iets mis mee is. Het is dan gewoon niks voor jou. Net zoals sommige mensen niet in een formele cultuur willen werken of juist een dorpscultuur

Niks dan respect voor dit besluit van Pröpper. Zeer eervol, in plaats van maar een paar jaar mokken en geld harken.

Die jongen was bij Vitesse al zo ongelofelijk goed. Alleen op 1 of andere manier niet het karakter van een straatschoffie. Bij Vitesse hebben ze hem toen bij de hand gepakt. Toen stond hij al in belangstelling van Ajax. Want voetballen kon die wel. En scoorde ook makkelijk en veel. Uiteindelijk naar PSV gegaan. Daar vond ik hem echt goed. Ben nog via zijn vader samen met VDZ(oude club in zijn jeugd) naar Brighton tegen Liverpool geweest. Toen was hij meer een controlerende middenvelder. Dat deed hij heel goed speelde alles. Maar heb het altijd jammer gevonden dat hij niet meer naar voren speelde. Als een soort 10. Dat kon hij namelijk ook. Als Vitesse supporter erg van hem genoten. Ook bij PSV. Toen hij samen met van Ginkel en Schaars op 1 mideenveld speelde. Allemaal ex Vitesse spelers

Eerlijk en oprecht. Dapper om zo'n beslissing te nemen. Hopelijk voor hem kan die zich lekker ergens anders op storten.

Je levert salaris in om nog in de eredivisie te kunnen spelen kom je ook hier op de bank te zitten. Dat is niet bepaald motiverend voor een speler. Toch jammer dat hij stopt want gezien zijn ervaring kan hij voor de subtop nog veel betekenen.

Tja, kom je naar Nederland om het plezier terug te vinden, ga je naar Psv.. Waar je vervolgens vaker de bank van dichtbij mag bewonderen dan dat je het heilige gras onder je voeten voelt..

Blijft zonde. In een goed en leuk voetballende ploeg zou hij nog veel meerwaarde kunnen hebben.

Intelligente jongen. Erg sympathiek. Speelde als 1 van de weinige Nederlanders in de PL prima ( Brighton).
De 1dimensionale extreme sportcultuur im de topvoetballerij kan afschrikwekkend, geestdodend zijn en depressief maken.
Verstandige beslissing.
Lekker bij n vriendeteam laatste man gaan spelen zonder idiote druk die vr gevoelige mensen zo fnuikend kan zijn

Respect voor Davy stabiele jongen voor Brighton en stiekem ook wel gecharmeerd van zijn speelstijl

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

78 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren