Davy Pröpper (30) levert contract in en stopt met voetballen

Dinsdag, 4 januari 2022 om 11:57Dominic Mostert • Laatste update: 12:23

Davy Pröpper neemt afscheid als prof. De dertigjarige middenvelder levert zijn nog anderhalf jaar durende contract in bij PSV. Hij wil zich 'op andere dingen in het leven' gaan richten, meldt het Eindhovens Dagblad. In het voorbije halfjaar kwam hij tot de conclusie dat hij op dit moment klaar is in het topvoetbal, al is het besluit een 'grote verrassing' voor PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

122 reacties (laatste reactie door wanny)

Aha vandaar dus dat psv zo snel schakelde naar Veerman. Goed gedaan van PSV

4 januari 2022 om 12:03

Hulde voor Schmidt en de Jong. Dit is doorpakken idd.
Ook respecteer ik de Keuze van Propper. Hallo Davy, ik wens je veel succes met je verdere loopbaan!

Nou dat maakt de aankoop van Veerman weer een stuk logischer. Knappe beslissing wel van Propper!

4 januari 2022 om 12:05

Maakt het helemaal niet logischer. Je gaat toch voor een hoger niveau dan Veerman. Kom op zeg.

4 januari 2022 om 12:08

Laten we eerst even afwachten hoe hij het gaat doen voordat we hier alweer beginnen met afzeiken. Knap dat jullie dat met z’n allen alweer weten.

4 januari 2022 om 12:09

Had je een speler in gedachten? Niet dat ik een Veerman goed genoeg vind, maar welke speler beter dan Veerman zou jij halen nu?

4 januari 2022 om 12:09

Zeker wel, of denk jij dat ze in de winterstop een veel beter alternatief kunnen halen voor hetzelfde geld? Hou toch eens op met die jongen continu af te vallen zonder dat hij ook maar 1 minuut in een beter team gespeeld heeft.

4 januari 2022 om 12:11

Ik heb het gevoel dat jij geen fan van hem bent. Maar voor wie zou jij gaan ? Je weet toch dat de Nederlandse clubs niet bij de top spelers uit komen.

4 januari 2022 om 12:31

Ik vind het een grote aderlating voor Heerenveen, maar je zag aan alles dat deze jongen aan een stap hoger toe was. Is bij alle wedstrijden die hij bij Heereveen gespeeld heeft direct betrokken bij +- 50% van alle goals die er gemaakt zijn. Kijk ik alleen naar doelpunten en assist. In 81 wedstrijden, 18 goals en 23 assists. Dus ik denk dat het een goede aankoop is van PSV. Echter weet ik niet of hij er direct zal staan. Je ziet toch dat voetballers steeds sneller vertrekken bij hun huidige club, waardoor er vaak wat tijd overheen gaat om aan de nieuwe club aan te passen. Doan is hier ook een voorbeeld van. Dus geef die jongen ook wat tijd.

4 januari 2022 om 13:10

Jij kan het niveau dan denk ik beter inschatten dan menig ander. Het is altijd afwachten hoe het uitpakt bij een club waar het er wél elke wedstrijd om gaat. Nu al zijn niveau in twijfel trekken is een beetje moeilijk doen om het moeilijk doen..

4 januari 2022 om 12:10

Wat maakt de beslissing van Pröpper knap?

4 januari 2022 om 12:15

Hij maakt duidelijk de keuze voor zijn eigen fysieke en mentale gezondheid. Hij had ook kunnen denken ik verdien nog lekker een paar miljoen de komende jaren.

4 januari 2022 om 12:15

@Sashaha, Als hij bijvoorbeeld tot z’n 35e had doorgespeeld op welk niveau/competitie dan ook, Had hij zeker nog wel 4/5 miljoen kunnen pakken, club in Midden Oosten had hem ongetwijfeld wel willen hebben.

4 januari 2022 om 12:49

Het is knap om deze beslissing te nemen en niet zijn contract van 1,5 jaar uit te zitten alleen voor de poen.
Hij volgt zijn hart, niet meer gelukkig in de voetballerij dus stoppen. Weinig voetballers doen dit, die blijven zitten vanwege de centen.

4 januari 2022 om 13:20

Ik vind het knap dat hij in de positie is gekomen om zo kunnen stoppen, maar ik vind het niet knap dat hij stopt met zijn werk. Ik zie een contract juist als een afspraak en hij beslist om het contract niet uit te dienen, omdat hij het niet meer naar zijn zin heeft. Knap dat hij het zich kan veroorloven, maar ik vind het zelf niet knap. Gelukkig mogen we van mening verschillen.

4 januari 2022 om 13:32

Vreemde redenering. Stel jij doet je job niet meer graag, moet jij daar dan ook gewoon blijven werken? Ik mag hopen dat jij dan ook het gesprek met je werkgever aangaat. Het is wel duidelijk dat PSV zich hier opstelt als een menselijke werkgever en dit in onderling overleg gebeurt is.

4 januari 2022 om 13:39

Voor jou vreemd en dat mag natuurlijk gewoon. Als ik het niet naar mijn zin heb op mijn werk dan ga ik uiteraard zoeken naar wat anders en stop ik bij mijn werkgever, maar ik zie gewoon niet in waarom dat knap is. Als jij het wel knao vindt is dat natuurlijk prima, maar ik zie het niet in.

5 januari 2022 om 12:29

Dat je zo over het woord knap valt. Toon Gebrands van PSV zegt in een reactie in het AD van 5 januari zegt de beslissing van Davy Proppen ook knap te vinden en er respect voor te hebben.

wauw dit komt idd als verrassing! Vandaar dat psv natuurlijk bezig is met Veerman en Bazoer.
Ben benieuwd naar de verdere uitleg

4 januari 2022 om 12:34

Voor mij juist niet. Hij voetbalde te plichtmatig de laatste tijd als hij mocht starten of invallen. Maar ben blij voor hem, dat hij de keuze heeft gemaakt. Niemand wilt in een relatie zitten, als hij of de ander er eigenlijk geen plezier meer in ziet. PSV heeft in Veerman een type speler die je met Davy kan vergelijken. Dus prima doorgeschakeld.

Dat is random. Een Propper in vorm vind ik naast Sangare eigenlijk de beste keuze en na een aantal goeie optredens zou hij dan sowieso in beeld komen bij het Nederlands Elftal. Dit verklaart de Eindhovense interesse in Veerman wel direct.

4 januari 2022 om 12:03

Propper was de Propper niet meer uit z'n eerste periode. Enorm jammer, maar zijn lichaam was ook gewoon op. Hij kon niet meer leveren wat we van hem gewend waren, dus ik snap deze keuze heel goed van hem en heb juist respect dat hij dit durft te doen. Had vooraf ook enorme verwachtingen van hem bij z'n terugkomst naar ons, maar al snel bleek dat z'n topniveau er niet meer in zat. Helaas.

4 januari 2022 om 12:15

Zou zijn lichaam echt op zijn? Hij is pas 30 en speelde een kleine anderhalf jaar geleden nog wekelijks basis in de meest intensieve competitie ter wereld. Ik denk dat het lichaam van Van Ginkel meer op is dan dat van Propper

4 januari 2022 om 12:23

Pröpper heeft in het hele 20/21 seizoen slechts 7 potjes meegedaan bij Brighton.

4 januari 2022 om 12:25

Je kunt ook mentaal op zijn na weer de zoveelste blessure. Als je zakken genoeg gevuld zijn heb je die ruimte om vroeg te stoppen, en alle tijd om iets anders te zoeken om te doen.

4 januari 2022 om 12:25

Geen idee precies, maar hij was enorm aan het sukkelen met blessures dit seizoen. Maar buiten alles denk ik dat hij het niet meer naar z'n zin had in de voetbalwereld, daar heb ik alleen maar respect voor als je dan deze keuze durft te maken.

4 januari 2022 om 12:26

Volgens mij is het vooral dat hij z'n plezier in het voetbal kwijt is. Als je niet meer gemotiveerd bent is volledig fit worden natuurlijk ook geen sinecure.

4 januari 2022 om 12:30

@Robjones, daarom ook kleine anderhalf jaar geleden. In het seizoen 19/20, dat liep tot 26 juli, speelde hij nagenoeg alles (35 vd 38 wedstrijden). Maar zie nu op psv.nl dat de beslissing vooral is ingegeven vanwege het feit dat hij zich al jaren niet thuis voelt in de voetbalwereld en zich nu bezig wil gaan houden met andere dingen.

Zo dat is wel onverwacht zeg

4 januari 2022 om 12:13

Slim van PSV om eerst de transfer van veerman af te ronden en daarna pas met dit nieuws te komen. Scheelt waarschijnlijk in de transfersom van veerman

Dit is onverwacht nieuws, en zet het aantrekken van Veerman in een heel ander, veel logischer daglicht. Ontzettend jammer voor Pröpper, vond hem altijd een uitstekende voetballer en leuk mens, wat ook maar weer blijkt uit het feit dat hij de financiële gevolgen van het inleveren van het contract op zich neemt. Ik denk toch dat de blessures afgelopen jaren te veel voor hem zijn geworden. Dank voor alle momenten Davy, met name in het CL jaar heb ik enorm van je genoten! Het ga je goed!

4 januari 2022 om 12:05

Betaalt hij zijn transfersom terug dan? En zijn tekenbonus? PSV heeft flink in deze man geïnvesteerd en hij bedenkt nu dat hij er klaar mee is. Ik zou daar niet per se heel blij mee zijn.

Edit: Ik zie dat hij transfervrij was, toch nog steeds opmerkelijk en enigszins ondankbaar. Afspraak is afspraak en ik vind niet dat je daar zomaar onderuit kan.

4 januari 2022 om 12:09

Ik weet de exacte details niet, maar afgaande op t nieuws dat hij de financiële consequenties voor PSV zal dragen zal hij denk ik zijn tekenbonus inleveren en zn transfersom (welke zeer laag tot nihil was) voor zn rekening nemen. En in hoeverre zou PSV er niet blij mee zijn? Wordt PSV er beter van een (dure) ongelukkige speler te hebben die geen plezier meer in het voetbal heeft? Dan kan je beter een gemotiveerde speler nemen. Tuurlijk is het jammer en een grote verrassing, maar ik denk voor alle partijen op deze manier beter.

4 januari 2022 om 12:10

Hij is transfervrij over gekomen, Max.
Kansloze opmerking als je het mij vraagt.
Er zal vermoedelijk meer mee spelen als wat nu in de media wordt weergegeven.

4 januari 2022 om 12:19

@tisjeboymax0, gelukkig staan niet alle mensen zo zwart/wit in het leven.

Neem aan dat dit gewoon in overleg met PSV is gegaan en dat die daarmee hebben ingestemd.

4 januari 2022 om 12:27

Waarschijnlijk een deel van zijn salaris wat hij teruggeeft aan PSV of afziet van een bonus. Prima gebaar lijkt mij.

4 januari 2022 om 12:28

Tja, Pröpper doet een Jaap Stammetje met het verschil dat Stam € 3 miljoen heeft gekost.

Shit happens als de motivatie er niet meer is of het lichaam wil niet meer, kun je beter stoppen.

Jammer ik was altijd wel gecharmeerd v/d speler Pröpper, ook toen hij bij Brighton ietwat meer terug getrokken speelde. Was er niet vies van om de mouwen op te stropen, goede tackle, goede inspeelpas, goed schot, gewoon een goede/mooie speler.

Nu al bang voor Veerman.
Tja is dit iets met het bijltje erbij neer gooien.(dit was sarcasme)
Had lekker nog een jaartje Twente gepakt of iets dergelijks of Heracles gewoon lekker ballen is toch mooiste wat er is.

4 januari 2022 om 12:03

Mag hij dat zelf gewoon bepalen? Als hij de behoefte heeft om zich ergens anders op te focussen, is dat zijn keus. Ik vind het knap. Zo vroeg stoppen terwijl je ergens nog bakken met geld kan verdienen!

4 januari 2022 om 12:04

Tja, blijkbaar ziet Propper dit anders. Er is meer in het leven dan voetbal natuurlijk. En een balletje trappen kan hij toch ook bij de plaatselijke amateurs

4 januari 2022 om 12:05

Ik denk eerder het omgekeerde. Ik denk dat dit precies de reden is waarom PSV voor Veerman én Bazour gaat. Ik snapte al niet waarom ze voor beide wilde gaan.

4 januari 2022 om 12:05

Wat is dit nou weer voor een idiote reactie zeg. Er zijn nog meer mooie dingen in het leven en ik denk dat Pröpper daar het afgelopen halfjaar wel iets beter over heeft nagedacht dan dat jij nu de indruk wekt.

4 januari 2022 om 12:06

En dan bij Twente van de ene naar de andere blessure gaan? Als je per direct stopt en hierbij ook alle financiële consequenties op je neemt lijkt het me dat er meer speelt dan dat hij er gewoon geen zin meer in zou hebben. Niet te vergeten dat hij afgelopen zomer ook al bijna onbegrijpelijk gratis naar PSV mocht komen van Brighton. Hier speelt toch wat meer voor mijn gevoel.

4 januari 2022 om 12:13

Kijk als hij van blessure naar Blessure gaat dan zou ik ook stoppen uiteraard.
Dat hij plezier is verloren snap ik ook in 2 jaar bijna niet gespeeld en als voetballer wil je toch minuten maken.
Stel hij zou bij een twente of Heracles wekelijks voetballen speel je toch bij prima clubs die leuk voetbal spelen.

4 januari 2022 om 12:22

Bliek. Dat hij 2 jaar bijna niet gespeeld heeft kan ook onder andere komen door het geen waarom hij nu stopt. Als jij de motivatie gewoon niet meer hebt, dan wordt fit worden ook heel moeilijk. Wij weten niet hoe hij zich voelt en het klinkt inderdaad allemaal heel leuk 'even bij Twente of Heracles voetballen', maar dat klinkt voor ons leuk. Hij heeft waarschijnlijk wel andere dingen aan zijn hoofd.

4 januari 2022 om 12:58

Ducktilo

Het is altijd lastig om in het hoofd van iemand anders te kijken.
Maar deze man is ongeveer 12 jaar prof geweest en zegt zich niet te kunnen vinden in de cultuur en discipline dat vind ik gewoon wat apart.
Als jij wekelijks speelt en heb je ook plezier denk ik dan.

Maar nogmaals respect voor zijn keuze levert wel even 1.5 jaar aan salaris in.

4 januari 2022 om 12:18

Het lijkt me toch vanzelfsprekend dat dit al even loopt en dat het stoppen van Pröpper de oorzaak is van interesse in Veerman (en niet het gevolg).

4 januari 2022 om 12:59

@Az eerder werd aangegeven dat dit voor psv ook vrij abrupt was en dat er daardoor snel geschakeld werd naar Veerman.
Klopt ook wel denk ik als je kijk pas toen Feyenoord met tweede bod kwam heft psv er spoed achter gezet.

4 januari 2022 om 12:18

Dit heeft Propper al vaker aangegeven, zijn hart ligt meer bij vissen en hij wil zich meer gaan focussen op wedstrijdvissen. Mooi moment voor hem om te stoppen, kan hij zich mooi op tijd voorbereiden op het nieuwe visseizoen. Succes Davy, dat je meer veel vis weet te vangen!

4 januari 2022 om 12:37

Pröpper kan altijd een lijntje uitgooien naar Fábio Coentrão, wie weet kan hij mee op diens vissersboot..🛥

Er moest ook haast wel meer aan de hand zijn. Speelde zo weinig terwijl het voor de ED normaliter een hele goede speler is. Netjes dat ie zn contract inlevert en niet gewoon nog 1.5 jaar zn hand ophoudt.

Niet alleen verrassing voor PSV, ook voor ons denk ik. Verrassend. Je zou denken dat hij nog een leuke duit kon pakken in land als China. Enfin. Succes in het verdere leven Davy!

4 januari 2022 om 12:13

Ik weet niet of dit voor PSV een verrassing is. Dit omdat ze vol voor Veerman gingen. Het kan zijn dat dit intern al langer bekend is.

4 januari 2022 om 12:14

Zagen ze in hem de vervanger voor Kessie?

Wow, grote verrassing inderdaad, ook voor mensen buiten PSV. Althans, ik zag 'm niet aankomen, ondanks zijn vele blessures.

Nu is de komst van Veerman een stuk logischer, wel jammer dat Pröpper ophoudt. Maar ook weer logisch gezien zijn blessuregevoeligheid.

Nou nu weten we meteen waarom veerman binnen een halve dag werd binnengehengeld. Lijkt me dat Davy gewoon klaar was met constant geblesseerd te zijn maar wat vind ik dit toch wel jammer hoor. Het was een prachtige speler voor PSV en ik had gehoopt dat hij met die bakken premier League ervaring nog wat had kunnen betekenen. Jammer maar helaas

Onverwacht besluit, maar hij moet doen waar die zich goed bij voelt. Heeft het afgelopen half jaar ook weinig gespeeld en je kunt wel spreken van een flop.

Uhh dit is toch wel onverwacht aan de anderekant ook niet Propper kwam nooit echt inaanmerking voor speeltijd. misschien is dit dan de reden dat PSV Veerman heeft gekocht?.

4 januari 2022 om 12:04

Ik denk dat Pröpper naast Sangaré de beste optie was geweest, maar hij is eigenlijk nooit fit geweest dit jaar en als je dan leest dat hij het plezier in het voetbal verloren was, dan heb je ook niet echt de motivatie meer om het beste uit jezelf te halen op het voetbalveld als je wel fit bent. Logisch besluit dus, en dan is veerman misschien wel een logische vervanger.

4 januari 2022 om 12:07

@rubentje13 Veerman is idd een logische vervanger voor Propper. wat vind jij eigenlijk van Veerman?. veel andere PSV fans vinden hem niks.

4 januari 2022 om 12:10

Aan de bal denk ik dat hij van toegevoegde waarde is, bij balverlies en balbezit vind ik hem te slap en te zwak. Daarom vind ik het een grote gok, heb niet het idee dat hij mentaal in staat is om ineens harder te gaan werken. Mocht hij echter wel die stap maken, dan hebben we een hele goede. Als ik het voor het zeggen had, had ik m niet gehaald, maar als hij toch komt, dan wil ik m graag een kans geven.

4 januari 2022 om 12:20

Maar daar heb je dan toch ook Sangare voor? Die moet gewoon als stofzuiger dienen en Veerman het spel laten verzorgen. Ik denk dat het een uitstekende aankoop is.

Dat komt als een complete verassing. Jammer dat hij het niet meer kan opbrengen. Dit zou voor Vitesse en welkome versterking zijn.

Helaas een bevestiging dat er naast fysiek ook mentaals op een bepaalde manier iets niet helemaal lekker zit. Hopelijk vindt ie t geluk in andere zaken. Best zonde dit. Begrip voor t snelle handelen mbt Veerman.

Wow dit zag ik niet aankomen. Maar ik heb altijd respect voor spelers die zo'n beslissing nemen. Ze hebben genoeg verdiend de afgelopen jaren waardoor ze kunnen doen wat hun gelukkig maakt. Als dit niet meer door het voetbal komt dan beter stoppen en elders je geluk vinden

Verrassend!..misschien een idee om mensen in Spanje bij discotheken naar binnen te lokken met kaartjes?

On: een goede vervanger hebben ze al in huis met Veerman, succes Propper!

4 januari 2022 om 12:04

Bijzonder vreemde opmerking/grap

4 januari 2022 om 12:14

Kijk nog even een keer naar Davy zijn achternaam en dan weer naar de grap, misschien heb je dan de woordgrap door

4 januari 2022 om 12:29

Regel 1:

Leg nooit, maar dan ook nooit, een grap uit !

4 januari 2022 om 13:43

Bedankt voor de glimlach fanaticus. Scherp

4 januari 2022 om 16:17

Heerlijk flauwe grap! Ik moest even glimlachen. On: knappe beslissing van Propper. Lijkt me niet makkelijk.

Tsjonge! Wat zonde, een verfijnde voetballer met fantastisch overzicht toen ie op z'n best was. Ik weet niet waarom je zo graag wil stoppen dat je afziet van anderhalf jaar Eredivisie-topsalaris, die zal zo nog 2 miljoen hebben weggewuifd.

Ben benieuwd naar zijn redenen, dat 'andere dingen doen' is altijd dik vaag.

Wow, wow, dit komt heel snel allemaal. Is nog maar steeds 30. De komst van Veerman verduidelijkt nu een hoop. Als ik Davy was had ik nog afgewacht op een mooi avontuur in een goed land.

Oke.... het zou richting PSV wel zo netjes zijn als hij het nu alleen meldt en dan aan pas het einde van het jaar echt stopt. tenzij hij in overleg met Psv anders besluit uiteraard. Gebrek aan motivatie verklaart wel waarom het zo moeizaam gaat met hem.

4 januari 2022 om 12:08

Ik denk dat hij juist als gewacht heeft tot de vervanger (veerman) binnen was. Ik weet niet waarom het nu nog netjes zou zijn om een halfjaar salaris te vangen voor niets.

4 januari 2022 om 12:22

Er staat dat PSV verrast is. Dus die moeten hier ineens iets mee. Vind ik niet netjes. Zoiets kondig je ruim van te voren aan. Dat heeft niets met salaris te maken, maar met fatsoen.

over een verassing gesproken.... die zag ik echt niet aankomen.
heeft toch een mooie carriere gehad, uiteindelijk moet je doen wat je het liefst wilt doen, dus een hele goede keuze van hem

Wat had PSV afgelopen zomer nog betaald voor hem? 5 tot 6 miljoen? Geld is niet gratis zullen we maar zeggen, dat zijn dure grappen.

4 januari 2022 om 12:04

Was transfervrij

4 januari 2022 om 12:04

Helemaal niets. Hij kwam gratis over van Brighton.

4 januari 2022 om 12:20

Zie inderdaad dat ze een bonussysteem hadden afgesproken waar Brighton maximaal 2 miljoen kon krijgen. Dan valt de financiële schade inderdaad nog goed mee.

4 januari 2022 om 12:28

De financiële schade is nihil idd. Salaris van Propper stopt ook per direct. Helaas dat het zo gelopen is. Had nog een beetje hoop de 2e seizoenshelft wat hem betreft. Nou moet Veerman het maar doen.

4 januari 2022 om 12:05

Minder dan een miljoen geloof ik, maar Pröpper heeft al toegezegd dat hij de financiële consequenties voor rekening neemt. Prachtig gebaar van hem, hopelijk gaat het hem goed af in wat hij hierna gaat doen.

4 januari 2022 om 12:24

@ajaxclub ze moesten alleen een aantal bonussen betalen.
Maar goed...goedkoop blijkt wederom weer duurkoop. Elke stuiver is weggegooid geld geweest, al had natuurlijk niemand dit scenario verwacht.

4 januari 2022 om 12:30

Nederland idd. Eerst werd er nog 7 miljoen gevraagd door Brighton. 1 op de andere dag zat ie transfervrij bij PSV. Ik vond dat ook opmerkelijk destijds . Er zal een adder onder t gras gezeten hebben.

Een donderslag bij heldere hemel! Wat zonde zeg, maar zijn goed recht natuurlijk. Dat verklaart ook wel waarom het er het afgelopen halfjaar niet uit kwam, blijkbaar zat hij met zijn hoofd gewoon ergens anders en haalde hij niet genoeg voldoening meer uit het voetbal... Ook goed dat Veerman dan komt.

Nog iemand wiens carrière kapot is gemaakt door Schmidt. Nee geintje Onverwacht en jammer voor de voetballer Pröpper. Waa altijd een genot om naar te kijken. Ben benieuwd wat hij hierna gaat doen

Ik zag dit echt helemaal niet aankomen. Ik denk dat hij klaar was met de constante blessures. Speelde voorheen bij Brighton nog gewoon uitstekende wedstrijden!

Hoe snel het wel niet kan gaan. Doodzonde, want hij had zich nog wat ''jaartjes'' financieel kunnen spekken in een ander land denk ik dan Nederland. Dan moet hij er ook wel ''echt'' klaar mee zijn.

Jammer maar begrijpelijk. Heb er wel een beetje zuur gevoel van. Toch een van mijn favoriete Psv'ers van het afgelopen decennium. Was echt een juweel van een voetballer in die periode. Sinds zijn terugkeer heeft hij het helaas niet meer kunnen laten zien.

Mentale kwestie wellicht?
Niet iemand die net als van Ginkel continue geblesseerd is.

Zonde, maar dapper.
Hij heeft de schaapjes wel op het droge en kan nu lekker genieten van een maatschappelijk carrière...

Voglens het Eindhovense Dagblad dient hij zijn nog 1,5 jaar durende contract in?

* Volgens. *Hij dient het niet uit of hij levert in?

OT:

Dappere keuze op zo’n jonge leeftijd. Goede middenvelder met een leuke carrière, benieuwd of hij er spijt van zal gaan krijgen.

Jammer dat hij stopt. Verkeerde keuze gemaakt door naar PSV te gaan

4 januari 2022 om 12:27

Propper heeft al laten weten dat zijn besluit niets met PSV, de trainer of zijn ploeggenoten te maken heeft. Hij heeft aangegeven dat hij zich nooit prettig heeft gevoeld binnen de voetbalwereld en niet meer de discipline op kan brengen om zich aan te blijven passen.

Zonde. Pröpper was in zijn eerste periode bij PSV echt een hele fijne voetballer. Zo'n beslissing maken op je dertigste lijkt me ook niet eenvoudig. Knap van hem.

Kiezen voor je eigen geluk en gezondheid is altijd de beste keus die je kan maken en toch voor veel mensen een moeilijke. Wens hem al het succes en geluk toe, zet hem op!

Knappe beslissing na je lichaam luisteren dat is het allerbeste. Dan snap ik de komst van Veerman wel lekker doorgepakt.

Grote verrassing dit. Zal zijn goal tegen CSKA nooit vergeten, het stadion ontplofte bij die geweldige goal van Davy. Het ga je goed kerel!

Davy gaat lekker van zijn dochter genieten en een carrièreswitch maken als Hovenier. Tijd voor zijn familie en zijn hobby's; tuinieren en vijvers. Niks mis mee.

4 januari 2022 om 12:35

Ik hoop dat ie gelukkig en gezond oud mag worden. Lijkt me een aardige jongen. Niet geschikt voor de harde zakelijke profwereld misschien. Geen diskwalificatie.

Wauw, vierde dag van 2022 en de grootste verrassing van het jaar komt al langs. Moet wel zeggen dat zo'n beslissing wel bij Proepper past. Volgens mij is het een intelligente jongen die veel denkt, doordenkt en verder denkt, wat in een branche als de voetballerij niet altijd van pas komt. Eerder in zijn carriere had Proepper al eens moeite met de druk die topvoetbal hem oplegde of op deed leggen en had hij baat bij een behandeling van een sportpsycholoog. Hoewel ik verrast ben door zijn besluit, verbaast het me minder dat juist hij vroegtijdig afscheid neemt van het profbestaan en voor een andere interesse kiest.

Was bij ons in Arnhem een geweldig talent, die mooie stappen in het betaald voetbal heeft gezet. Alleen mentaal was hij super kwetsbaar. Dus vanuit dat oogpunt verbaast het me niet, dat hij zijn contract zo maar inlevert. Die gaan we niet meer terug zien in het profvoetbal.

Ik snap dat je het plezier in voetbal kwijtraakt als je voor die club in Eindhoven speelt.

ON: Heeft toch geen top carrière, maar zeker wel een leuke carrière gehad.
Veel in Nederland gebleven, en ook nog even mooie wedstrijden in Engeland en als International meegepikt. Mooie vind ik dat hij zoals je dit weinig ziet tegenwoordig, maar 3 profclubs heeft gehad in zijn carrière.

Ben benieuwd wat hij nu daadwerkelijk gaat doen in zijn toekomst.

Moedig van hem, maar ik snap hem ook wel weer. Er is meer dan voetbal in het leven en deze keus is wel makkelijker wanneer je geld onafhankelijk bent. In Engeland goed geboerd en het lijkt me geen jongen die het geld snel verbrast. Desalniettemin denk voor hem een goede keus, lichamelijk ging het ook al een tijdje wat minder door de vele blessures.

Lekker toch. Hij heeft in Engeland denk ik erg goed verdiend en het klinkt alsof hij mooiere plannen heeft. Ben benieuwd of we verder nog wat van hem gaan horen. Logisch dat PSV vol op Veerman inzet met dit nieuws overigens.

Het lijkt me meer iets van tussen de oren dus misschien kan hij na een periode nog terugkomen, vond het een goede voetballer. Wel een teken voor Schmidt dat je met je speelstijl spelers zo depressief kan krijgen dat ze stoppen.

Ahhhh nu begrijp ik het je vervangt een bankzitter voor een andere bankzitter... duidelijk... maar... behoudens de onrust die dit zal geven bij de andere middenvelders die net lekker liepen te voetballen blijft de kwaliteit op zelfde pijl maar wel stuk jonger! Dus goed gehandeld met een duidelijk plan voor de toekomst!

Wat jammer zeg, nog maar 30 jaar en dan al stoppen met profvoetbal. Had het nog even een half jaartje bij ons in Twente geprobeerd, lekker samen met je broer voetballen. Ik had Davy graag zien komen aangezien we ook echt een voetballende controleur goed kunnen gebruiken.

PSV is zogenaamd verrast maar heeft met Veerman de vervanger al in huis. Zó verrast waren ze dus blijkbaar niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

78 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren