Onana doorstaat medische keuring; contractduur en salaris zijn bekend

Dinsdag, 4 januari 2022 om 14:47 • Laatste update: 14:47

André Onana heeft zijn medische keuring bij Internazionale doorstaan, zo melden diverse media in Italië. De doelman kan aansluitend zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract, dat ingaat vanaf de zomer. Volgens Italiaanse media gaat hij jaarlijks drie miljoen euro verdienen in Milaan. Eerder op de dinsdag meldde Fabrizio Romano al dat de Italiaanse topclub officieel contact heeft gezocht met Ajax om de doelman na dit seizoen transfervrij over te nemen. De transferexpert meldde dat de overstap van de Kameroener naar Inter nooit in gevaar is geweest. Onana zou zelfs het trainingskamp van Kameroen hebben verlaten om zijn handtekening te zetten.

De doelman van Ajax bevindt zich momenteel in zijn geboorteland voor deelname aan de Afrika Cup, die op 9 januari van start gaat. Kameroen neemt het op de eerste speeldag meteen op tegen Burkina Faso. De interesse van Inter is al lange tijd kenbaar. De doelman en Ajax wisten begin vorig jaar niet tot overeenstemming te komen over een nieuw contract. De goalie zat op dat moment middenin zijn dopingschorsing, en hoewel Ajax zijn salaris gedeeltelijk bleef doorbetalen, was de doelman niet bereid een nieuwe verbintenis met verbeterd salaris te ondertekenen.

Het staat Onana daarom vrij om vanaf 1 januari met andere clubs te praten, daar zijn contract in Amsterdam komende zomer afloopt. Romano meldde eerder al een persoonlijk akkoord tussen Onana en Inter. Het was enkel nog een kwestie van papierwerk voordat de transfer definitief kon worden gemaakt, zo stelde de journalist. Dat laatste lijkt nu het geval te zijn, daar Inter officieel heeft gecommuniceerd naar Ajax dat het de sluitpost komende zomer transfervrij wil overnemen. In het voorjaar liet directeur voetbalzaken Marc Overmars weten dat de onderhandelingen definitief waren vastgelopen.

Onana benadrukte eind vorig jaar nog dat Barcelona, de club die hij in zijn jeugdjaren diende, nog immer zijn droombestemming is. Romano benadrukt echter dat een terugkeer bij de Catalaanse topclub geen optie is voor de bij Ajax vertrekkende sluitpost. Dat er in de media openlijk werd gesproken over een mondeling akkoord tussen Ajax en Onana, was tegen het zere been bij de doelman. "Mensen praten over heel veel dingen, ook over Arsenal en Barcelona", zei hij tegen Sport. "Op dit moment speelt er niets."Gerelateerd

Meer sportnieuws

156 reacties (laatste reactie door excedo)

Ik gun het Onana, hij heet veel voor AJAX betekend. Het was jammer dat hij middels dopinggebruik in een mindere peiode kwam, maar iedereen maakt fouten.
Onana, mocht je dit lezen, ik wens je veel succes!

4 januari 2022 om 11:15

Sportief gun ik hem die stap. Vorig jaar al wel zelfs. Maar wat je zegt het had allemaal op een wat nettere manier gekund. Ik zou mijn werkgever liever via de voordeur verlaten. Ik ben opgevoed met dat je altijd netjes moet weggaan je weet nooit of je elkaar ooit nog is nodig hebt. Maar goed...
Succes Onana!

4 januari 2022 om 11:50

Tja, voor de bedragen dat deze jongen verdient is netheid wellicht minder van belang….

4 januari 2022 om 11:58

Erg makkelijk. Hoe vaak wordt een speler niet afgedankt en moet met de 2e selectie meetrainen?
Hij heeft vrijwel niets gekost en gaat ook zo weer weg. In de tussentijd heeft hij uitstekend gepresteerd, dus gun hem de volgende stap.

4 januari 2022 om 14:59

@steeck03 dat was normaal ook voor niemand een probleem geweest.
Tot dat ie met zn neus in de snoeppot zat, ajax hem bleef steunen, hij lekker bleef cashen en dan snel gratis weg loopt.
Dus ik snap best dat niet iedereen er happy mee is

4 januari 2022 om 15:35

nou daar blijkt ook maar half van waar, ergens een artikel gelezen van hem en zijn zaakwaarnemer en bevestigd door Van Der Sar, dat hij volgens mij maar 3 maanden van die 9 maanden betaald heeft gekregen (of 3 maanden niet betaald) omdat hij het oneerlijk vond voor Ajax en hij iets terug wilde doen voor de club.

Daarbij heeft hij ook het team om hem heen zelf betaald waarmee hij getraint heeft tentijde dat hij niet mocht gebruik maken van de faciliteiten zodat hij klaar kon zijn wanneer hij weer mocht spelen.

Als je daarbij optelt dat hij destijds volgens mij 500.000 euro aan transfersom heeft gekost en Ajax volgens mij tentijde van de champions league en competitie wedstrijden genoeg keer punten heeft gepakt (als team hoor)

Dan gun ik hem die transfer gewoon en is de "winst" er allang uit gehaald. Hij is een goede keeper en ik hoop dat hij in die laatste 6 maanden er gewoon staat wanneer nodig zodat hij Ajax met een kampioenschap kan verlaten.

hij is redelijk in kwaaddaglicht gezet door de meeste supporters omdat Ajax de bovenstaande dingen gewoon niet verteld.

4 januari 2022 om 11:18

Hij leest inderdaad veel comments op Vz...

Ookal waren Sar en Overmars de naivelingen om hem blind te steunen en dus geen zaak tegen hem te kunnen aanspannen, mogen we het Onana best aanrekenen dat hij niet dankbaar is geweest voor die support die Ajax hem gegeven heeft. Een jaartje extra bijtekenen had betekent dat hij weer aan spelen zou toekomen nu en Ajax een kleine bijdrage overhoud ter compensatie van het uitkeren van salaris zonder daar wat voor terug te krijgen qua arbeid. Ook lijkt het me fijner te weten dat een club wat voor je betaald, zodat je niet gehaald wordt als bankzitter.

Ik wens hem weinig tot geen succes

4 januari 2022 om 11:25

Iedereen maakt fouten? De dopingfout daargelaten, om vervolgens je club die je door weer en wind steunt bij die "dopingfout" zo hard in de steek te laten is onvergeeflijk. Het is een naaier en die nare nasmaak zal voor mij samen met zijn ongekend grote fouten in de halve finale Champions League blijven hangen. Niemand is groter dan de club en al helemaal niet dan een club die 4x de Europacup I heeft gewonnen.

4 januari 2022 om 11:28Amen. De manier waarop. Dat is het. Alle steun heeft Ajax hem gegeven ze hebben hem zn carriere laten opstarten door hem de kans te geven en ze dan zo in de steek laten....dat vergeef ik hem nooit. Hij had door de voordeur kunnen gaan. Iedereen gunde hem zn transfer vorig seizoen al. Alleen niet op deze vuile manier. En ik vergeef hem zn zwaar overdreven tijdrekken tegen Tottenham ook nooit. Als hij dat niet had gedaan.......

4 januari 2022 om 11:37

Hoezo? Kun je iemand verplichten om bij te tekenen dan?
Volgens mij dient hij nog altijd netjes zijn contract uit maar omdat hij niet bij tekent wordt hij zonder pardon buiten de selectie gebonjourd en maakt hij geen speelminuten meer.
Zou wat zijn als dat bij iedere werkgever in Nederland zou gebeuren zeg.

4 januari 2022 om 11:43

Nee dat is het punt ook niet. Ergens had ik gehoopt op een beetje solidariteit. Gewoon een jaartje bijtekenen met een hele lage afkoopsom. Er waren echt wel manieren geweest om het wat netter op te lossen naar mijn mening. Ik zou liever als een held weggaan dan op deze manier maar blijkbaar speelt dat bij hem niet en is dat ook gewoon supporter geneuzel van mijn kant.

4 januari 2022 om 11:47

Nee, je kan niemand verplichten bij te tekenen maar het was toch wel het minste wat Onana had kunnen doen nadat hij de volledige steun van Ajax kreeg. Dan had Onana alsnog zijn transfer gemaakt en Ajax had er nog wat geld aan over gehouden.

4 januari 2022 om 11:54

Ik snap die commotie ook niet zo. Contract loopt af, hij verlengt niet, dan gaat hij toch weg? Ik vraag me af of men ook zo zou reageren als het een speler van een andere club was die uit zijn contract liep en naar Ajax ging. Onana kan moeilijk publiekelijk bekendmaken dat Inter al in kannen en kruiken is terwijl die in feite nog niet met hem mochten praten op dat moment. Of werkt dat niet zo?

4 januari 2022 om 11:54

Over dat tijdrekken van Onana tegen Spurs ben je toch niet serieus? Wie zegt dat het anders niet was fout gegaan die wedstrijd? Als je zo denkt kan je elke speler wel iets verwijten die wedstrijd, zoals te lang doen over een ingooi of vrije trap bijvoorbeeld. Want wie weet hoe het was gelopen als dat niet was gebeurd… In 99% van de keren dat Onana tijdrekte had Ajax er voordeel aan.

4 januari 2022 om 11:57

Mwah, het mooie is Onana is 1 individu en ooit heeft hij of zijn familie Ajax misschien nog nodig; kijk anders even naar Gyan.
In die situatie kan die waarschijnlijk hulp wel schudden, men vergeeft wel maar vergeet niet. Ik gun Onana een mooie stap, maar ik zal nooit vergeten hoe hij gehandeld heeft en ik hoef hem ook niet meer terug te zien als het misgaat.
Het zou hem sieren om een transfersom op te leveren na al het moois dat hij bij Ajax heeft meegemaakt maar in moeilijke tijden liet hij zijn ware aard zien en Ajax liet dat ook zien (door hem te steunen). Dus ik kies de kant van Ajax en vind het jammer dat de persoon waar ik fan van was zo'n persoon blijkt te zijn.

4 januari 2022 om 12:03

RM1334, Je mist nogal een belangrijk punt in je reactie. Als dit bij een andere club had voorgevallen dan had ik hetzelfde gezegd. Je vergeet even dat hij Ajax min of meer heeft genaaid door een eigen domme fout waardoor Ajax hem een jaar niet kon gebruiken. Volgens mij is Ajax toen heel netjes geweest met het steunen van hem en om niet kinderachtig te doen over het salaris. Tja.. als je dat niet snapt moet je je misschien is proberen in te denken hoe je zelf zou reageren als een speler van jou club dat zou doen. Ik denk dat je dan ook anders reageert dan je nu doet.

4 januari 2022 om 12:36

Dat is toch een hele andere situatie? Ik vind het bij Nous ook niet erg als hij gratis vertrekt. Omdat dat gewoon op een normale manier gaat. Het gaat er om dat je je club benadeeld door die schorsing en dan denkt joh stik nog maar wat meer. Bedankt voor alle steun maar ik geef niks terug. Doei....

4 januari 2022 om 12:37

@azchelsea.....hij is toen continu gewaarschuwd over dat tijdrekken en ging er nog steeds overdreven mee door. Die wedstrijd was echt niet normaal overdreven. Die scheids heeft door dat gedrag die extra tijd nog langer gemaakt.

4 januari 2022 om 12:53

Klopt, ik heb er bij Mazraoui ook geen problemen mee. Ik ben er ook niet kapot van. Brobbey hadden mensen wel weer problemen mee maar ook dat had een verhaal. Anderhalf jaar lang zei hij.. joh komt wel goed etc.
Supporters houden daar gewoon niet van

4 januari 2022 om 13:03

@ schijntrap: Joh, wij hebben Bale. Weet je wat we hem betalen om golf te spelen en geblesseerd terug te komen van elke Wales interland? En als hij weggaat aan het eind van dit seizoen dan bedank ik hem voor een paar mooie jaren. Ik ga echt niet zitten kniesoren over 'hij heeft ons dit genaaid of dat belazerd'. Hij heeft geen contractbreuk gepleegd, dan hadden wij hem maar niet zo'n exorbitant salaris moeten bieden. Op de blaren zitten en verder gaan, dat is het.

4 januari 2022 om 13:19

@schijntrap, bijtekenen en dan afzien van tekengeld bij Inter? Ookal ontvangt hij een paar miljoen extra is dat natuurlijk ongelofelijk veel, vooral als je beseft uit wat voor een straatarm land hij komt. Het ‘rijke Ajax’ heeft dat beetje extra toch niet nodig..?

4 januari 2022 om 13:47

Nou wel dus want Ajax leeft van transfers. Ajax heeft geen rijke eigenaar die er miljoenen in pompt of vriendjes die er geld in stoppen. Als ze dit allemaal doen hebben we in Nederland een probleem ja

4 januari 2022 om 13:49

Echter heeft Bale nooit fouten gemaakt, waardoor hij de club benadeelde, de club die hem sportief, financieel en mentaal toch steunde en nadat dit met succes is gelukt, keerde hij vervolgens de club de rug toe zonder deze te bedanken en iets terug te geven. Bale had hoogstens pech met blessures en het is de schuld van Real dat ze (achteraf) te veel betaald hebben.

4 januari 2022 om 13:57

Zo werkt het niet in de voetbalwereld. Iedereen lijkt er altijd weer van te staan kijken. Die jongen heeft verder niets met Ajax, en zal nu een grotere som aan tekengeld krijgen dan als hij nog een contract had (en de clubs eruit waren gekomen).

Daarnaast speelt, wellicht maar een kleine rol, mee dat Afrikaanse voetballers vaak voor hun familie(s)/ dorp zorgen. Dus het gaat er puur om zoveel mogelijk geld te verdienen in hun carriere.

Als supporter zeg je niets is groter dan je club en als speler zeggen ze niets is belangrijker dan een grote portemonnee 😊

4 januari 2022 om 14:07

@schijntrap, oke als jij het zegt.. als ik jou moet geloven gaat Ajax failliet na het mislopen van wat wisselgeld voor Onana. Wist niet dat Ajax er financieel zo beroerd voor stond.

4 januari 2022 om 14:25

Onana is op voorspraak van de spelersgroep terug bij de selectie gehaald. Blijkbaar maken zij zich daar minder druk om dan de supporters. De spelers hadden toch ook kunnen zeggen van nee, niet meer erbij vanwege het groepsproces. Als iemand dicht erbij zit en de supporters er ver vanaf waarom kunnen de supporters het dan niet vergeven. Vind het nogal overdreven reacties van de meeste. Stiekem hoop ik dat Onana straks een keer moet keepen en de titel staat op het spel dat hij dan een geweldige redding maakt en de titel binnen sleept. Kijken als de supporters dan niet juichen!

4 januari 2022 om 14:51

Nee jij weet niet dat Ajax voornamelijk leeft van transfers? Wat een beperkte kennis heb je dan zeg!

4 januari 2022 om 14:53

Bale vind ik trouwens net zo'n vieze streek hoor, al ken ik daar niet alle ins en outs van. Genoeg mensen die Bale niet meer trekken toch?

4 januari 2022 om 15:00

@soccerfan_1, er werd gescoord voor de extra-extra tijd. Dus dat tijdrekken maakte niets uit. Daarnaast heeft hij waarschijnlijk meer tijd getrokken dan dat er ooit bij getrokken is. Dus dit slaat echt helemaal nergens op.

Ik snap dat je niet blij bent, maar ik vind het wel jammer dat jij (en een aantal anderen) het alleen vanuit de club kijken. Hij mag blij zijn dat hij bij Ajax mocht spelen. Misschien is het wel dat Ajax blij mag zijn dat hij voor Ajax wilde spelen.
Onana heeft prima gepresteerd en is daar ook voor betaald. Mede door zijn prestaties heeft Ajax veel geld verdient. Meer dan dat Onana ooit bij Ajax verdient heeft.
tijdens zijn schorsing heeft hij NIET zijn volledige salaris gehad. Ook dat is algemeen bekend. Dat hij nu voor zichzelf kiest en niet voor Ajax is volgens mij zijn goed recht. Natuurlijk is het vervelend wat er gebeurd is en hoe hij weggaat, maar zo is het leven. En in mijn ogen heeft hij meer voor Ajax betekend dan de waardering die hij nu van (veel) supporters van Ajax krijgt.

Ze zeggen wel eens, met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig. In dit geval wil ik zeggen: met zulke supporters heb je geen anti Ajax supporters (zoals ik door sommigen op dit forum genoemd wordt) nodig.

Onana heeft veel voor Ajax betekend. En Ajax mag trots zijn dat deze keeper voor Ajax gespeeld heeft !!

4 januari 2022 om 18:07

@Rm1334 zoals de situatie psg Mbappe bedoel je zoiets?

5 januari 2022 om 05:48

Sinds de komst van Bale hebben jullie 3 x de CL gewonnen. Daarvoor werden jullie elke keer van de mat gespeeld door Barca. Hij, Casemiro en Navas hebben echt het verschil gemaakt bij Real.

4 januari 2022 om 13:57

Wat een politiek correct antwoord.. deze rat, iets anders kun je de streken van dhr. Onana niet noemen, naait Ajax gewoon.. niet bijtekenen, ‘Inter’ was niet aan de orde & boehoe ik huil want de supporters vinden mij niet meer zo aardig..

4 januari 2022 om 18:08

Ben je echt zo boos? Jongen het is maar een speler en hij heeft het volste recht om het te doen zoals hij het gedaan heeft. Stel je niet zo aan man

4 januari 2022 om 15:34

Ik gun het Onana niet, ik heb nl wat tegen hypocriete leugenaars..

4 januari 2022 om 16:07

Ik gun het die jongen ook zeker, lekker weer aan keepen toekomen bij een mooie club heeft die verdiend na al het moois wat die ajax heeft gebracht ook.

Echter nu die toch eigenlijk allang met Inter rond was op misschien financien na, blijkt dat die ook weer het afgelopen half jaar heeft lopen liegen over hoe ver die al was met inter, anders zou het wel heel toevallig zijn dat die precies nu naar de club gaat waar al maanden geruchten over gaan. Dingen die hij zegt zal ik dan ook ,mede met zijn schorsing in het achterhoofd, niet snel meer geloven.

Van barca naar ajax heeft die jongen niet net gehandeld en nu van ajax naar inter ook niet. Is gewoon een broodvoetballer, niks mis mee, maar dingen die hij verder zegt moet je gewoon niet naar luisteren.

Dit zal niemand verbazen. Hierbij is de laatste mogelijkheid van Ajax om nog iets aan hem te verdienen definitief weg. Ik denk voor hem een mooie club.

4 januari 2022 om 12:35

Al half jaar lang wist iedereen dit. Dat zal wel vaker voorkomen, ook ten gunste van Ajax, maar alsnog moet je hier boetes voor uitdelen als Uefa zijnde (of Fifa). Anders slaan die regels nergens op

4 januari 2022 om 15:08

Ajax kreeg hem ook min of meer gratis. Bij Barcelona bracht hij ook niks op. Het is een beetje als met Dembele. Het is geen verrassing hoe zij zich gedragen gezien hun geschiedenis bij eerdere clubs.

4 januari 2022 om 16:37

Volgens mij kon hij bij Barcelona ook bij tekenen maar deed hij dat dat waardoor hij goedkoop naar Ajax ging. Dit was voor velen geen probleem. Toen Suarez met ruzie (arbitrage zaak) van Groningen naar Ajax ging heb ik ook niemand gehoord dat dit niet netjes was, en nu raakt het de portemonnee van Ajax en nu is het een schande. Het is allemaal wel kortzichtig.

4 januari 2022 om 16:41

Het is wel begrijpelijk. Onana kreeg veel steun van Ajax zijn positieve test. Maar buiten dat is Onana niks aan Ajax verschuldigd. Helemaal omdat hij voor bijna niks binnen kwam. Ajax heeft veel van hem kunnen genieten tot aan zijn pilletje.

Inter hoeft toch helemaal geen contact met Ajax op te nemen?

4 januari 2022 om 11:18

Inderdaad, ik vind dit ook raar. Of inter wil hem deze winter al overnemen maar dat lijkt mij stug

4 januari 2022 om 12:06

Zou wel mooi zijn voor alle partijen. Onana blij, Ajax iets blijer en Inter blij. Ze kunnen hem dan alleen nog even een maandje nirt gebruiken. Ideaal om te wennen dus

4 januari 2022 om 17:44

Denk dat ajax er meer bij gebaat is om hem achter/naast pasveer te houden

4 januari 2022 om 11:20

Dat was ook mijn gedachte. Het enige wat ik kon verzinnen was om Ajax mede te delen dat als Ajax hem nog wil verkopen of een contract aan wil bieden dat hier wel een restrictie aan zit vanwege zijn contract per nieuw seizoen.

4 januari 2022 om 11:25

Ik weet niet of het moet, maar ik denk dat Inter de relatie tussen Ajax en Inter zo goed mogelijk wil houden voor eventuele toekomstige transfers. En dan kan je het maar beter formeel melden dan het allemaal achter de rug van Ajax doen. Al zal een Overmars ook wel weten en snappen dat het contact tussen Onana en Inter maanden geleden al is gelegd, dus heel netjes van Inter is het sowieso niet geweest.

4 januari 2022 om 11:38

Ik zie Overmars echt niet als een rancuneus persoon. Ik denk alleen wel dat bij de volgende transfer hij lachend een paar mil extra van Inter zal vragen.

4 januari 2022 om 13:46

Die paar miljoen extra die vraagt hij volgens mij altijd al.

4 januari 2022 om 11:36

Volgens mij moet dat wel als iemand nog half jaar contract heeft. Meen dat in ieder geval ooit ergens gelezen te hebben.

Nee joh Inter is totaal niet aan de orde. De opties lagen nog open aldus Onana. Wat een leugenaar is het toch.

4 januari 2022 om 11:26

Wat verwacht je dan? Dat hij toegeeft en een straf krijgt? Wat snappen mensen nou niet? Je mag geen contact hebben met andere clubs voor 1 januari dus nogal logisch dat hij ontkent toch? Dat ga je toch niet toegeven en dan weer een straf ontvangen?

4 januari 2022 om 11:33

Je mist volledig het punt van schijntrap, namelijk dat Onana achter de rug om van Ajax al met Inter akkoord was voordat ze toestemming hadden om over een contract te onderhandelen. Dan kun je wel zeggen 'dat het nou eenmaal zo gaat in het voetbalwereldje', maar dat betekent niet dat het geen vieze streek is. En er zijn genoeg voetballers die wel op een nette manier vertrekken bij hun club.

4 januari 2022 om 12:39

Maar dat zeg ik toch ook niet? Dat het geen vieze streek is. Ik mis helemaal niets. Ik reageer op het punt dat mensen zeggen wat een leugenaar is het toch. Ja klopt ja maar wat had je dan verwacht. Dat hij eerlijk zou vertellen dat hij vies bezig was en daardoor een straf zou krijgen? Geen enkele voetballer doet dat. Die ontkennen altijd als ze toch stiekem bezig zijn.

4 januari 2022 om 13:26

Feit is dat alles wat Onana zegt en doet, zeker vanuit het Ajax kamp, extra gewogen wordt. Als je dan ook nog eens onwaarheden verkondigd helpt dat niet. Het was veel slimmer geweest als hij gewoon zo eerlijk mogelijk was geweest en waar dat niet mogelijk was geen antwoord of een nietszeggend had gegeven. In dit geval kun je dus op z’n minst zeggen dat Onana niet bijster handig is.

4 januari 2022 om 13:59

Dat wisten we al na het ‘verkeerde pilletje’ dat ie niet zo handig is..

4 januari 2022 om 15:21

Dan mag hij toch nog wel een hekel hebben aan deze manier van handelen? Dat heeft niks met verwachtingen te maken.

4 januari 2022 om 11:28

Men zoekt nu wel echt heel hard naar een reden om Onana te haten. Alsof andere spelers ruiterlijk toegeven met wie ze wel of niet in contact staan- laat staan om een vrije transfer, waarbij je pas op 1 Januari officieel contact mag hebben. Straks wordt ie weer geschorst, alleen omdat schijntrap op vz wilde dat hij eerlijk deed.

4 januari 2022 om 11:37

@bongiorno: Je kunt de haat toch wel een beetje begrijpen? Ik zie het persoonlijk anders, maar kan de frustratie van fans best snappen. Er zijn sterke geruchten dat Inter Onana wil. Onana weigert een last minute transfer naar OL, terwijl Ajax een bod heeft geaccepteerd. Vervolgens ontkent Onana Inter's belangstelling en uiteindelijk tekent hij daar toch.

4 januari 2022 om 11:37

Nou, als Ajacied een reden zoeken om Onana te haten is niet heeul moeilijk hoor. Fout op fout maakt deze zeer kleine persoonlijkheid: Doping innemen, vervolgens niet de club willen steunen die jou onbegrensd gesteund heeft, ingaan op de illegale avances van Inter om daar vervolgens te tekenen...die vent wil ik geen minuut meer in ons veel te mooie shirt zien spelen. Wat een kleine, kleine, kleine jongen is het ook. En dan vol in de slachtofferrol gaan zitten bij interviews, hij heeft het zo zwaar gehad. Hoop dat we Inter zeer snel treffen in Europa.

4 januari 2022 om 11:45

@myvision: Het is toch wel een ironie wat je hier aanstipt. In het begin zat letterlijk iedere Ajacied Onana te verdedigen dat het geen doping is wat hij heeft ingenomen. Nu Onana niet bijtekent, is het vervolgens doping wat hij heeft gebruikt?

4 januari 2022 om 11:55

@myvision Ik snap de frustratie überhaupt zeker wel, maar ik vind wat schijntrap hier opbrengt gewoon een nietszeggende 'toevoeging' aan '1001 redenen waarom Onana zo'n verschrikkelijk mens is'.

Op een gegeven moment moet je gewoon laten gaan. Het speelt nu al zo lang.

4 januari 2022 om 11:59

Regulator: Je kunt de haat toch wel een beetje begrijpen?
Haat zal ik nooit begrijpen, echt nooit. Ook al is het 'maar' een figure of speech. Walgelijke trend om alles maar 'haat' te noemen.

4 januari 2022 om 12:24

Dus de hatelijke, denigrerende reacties mogen we geen haat noemen? Ik heb hier reacties gelezen van gebruikers die hem zelfs een blessure toewensten. Zelfs voordat men over haters e.d. begonnen te praten was dit een normale uitdrukking.

4 januari 2022 om 12:18

Nou nou en dat allemaal voor 3 miljoen per jaar..
vuile huichelaar is het.

4 januari 2022 om 12:51

Ach man, wat verwacht je anders in de voetballerij?

Vorig jaar interview met Marc of ETH in de winterstop: "nee, we doen het met deze selectie". Twee dagen later tekent Haller. Noemde je hen toen ook leugenaars?

Gebeurt toch overal. Niet zo naïef svp.

4 januari 2022 om 13:35

@NJfromVOL dat is niet zo netjes van jou. Bewust uitspraken veranderen want bij die interview(s) zat, zoals ook jij weet, nog een zinnetje bij waardoor het geen liegen meer is. Maar kennelijk past dat niet in jou straatje en vergeet je dat. Ik weet niet hoe je dat noemt maar netjes is anders. Wat Onana betreft: Als Onana niet had willen liegen had hij niets moeten zeggen of zich zorgvuldiger moeten uitdrukken. Nu kan ik er niets anders van maken dan een leugen.

4 januari 2022 om 14:02

Ik heb geen idee waar je het over hebt, maar ik heb je geraakt merk ik.

Ter verzachting van jouw smart: ik zei dat het overal gebeurt en niet alleen bij jouw heilige Ajax.

4 januari 2022 om 14:58

@njfromvol: Wel met het wezenlijke verschil dat de leugen van Onana paar miljoen euro voor Ajax waard is.

Dat het overal gebeurt is overigens helemaal waar. Betekent echter niet dat het goedgekeurd moet worden. Ben wel benieuwd hoe zulke supporters reageren zodra hun eigen club zich als Inter gedraagt.

4 januari 2022 om 15:37

Hi Regulator, de leugen kost Ajax geen miljoenen, maar het besluit dat Onana zijn contract uitdient en vervolgens transfervrij vertrekt. De leugen is, zoals je zelf ook al aangaf, noodzaa, omdat hij anders aangeeft illegaal bezig te zijn.

Je tweede opmerking vind ik ook wel mooi. Als Ajax (of welke andere club dan ook) zo'n klasse speler gratis weet binnen te slepen, wordt er (nog) een standbeeld voor Marc (of welke TD ook) opgericht.

Voetbal is emotie en waarom zo je daarin consistent e/o consequent moeten zijn :

Ajax doet er verstandig aan hem meteen van de hand te doen in de winterstop en hem richting Milaan te sturen. Verscheur dat contract in samenspraak en haal die jongen van de loonlijst. Die zit met zijn hoofd niet meer bij Ajax het komende half jaar en zal ook geen wedstrijd meer spelen, wat heb je er dan aan?

4 januari 2022 om 11:24

Een goeie 2e keeper, Zal Ten Hag/Ajax denken.. ben het helemaal met je eens overigens.

4 januari 2022 om 11:24

Wil je Gorter in de CL op doel zetten als Pasveer geblesseerd raakt? Denk het niet he.

4 januari 2022 om 12:08

Soms moet je ook gewoon een speler een keer de kans durven geven. Dat vond ik altijd zo mooi aan Ajax. Gewoon de jeugd de kans geven. Jammer dat die kale mafklapper alleen maar Utrecht prut spelers haalt

4 januari 2022 om 11:28

Toch een zeer goede keeper voor Jong Ajax? Geweldige doelman, waardeloze persoonlijkheid. En ik gun clubs die azen op transfervrije naaiers niet dat ze hem nog even een half jaartje eerder krijgen. Dan dokken ze toch gewoon 5 miljoen?

5 januari 2022 om 10:45

Maar je gunt hem wel dat salaris terwijl hij helemaal niks gaat toevoegen aan Ajax het komende half jaar? Kortzichtige gedachte om de clubs die hem willen aantrekken niks te gunnen maar blijkbaar wel graag ziet dat hijzelf vorstelijk doorbetaald gaat worden tot eind juni.

Elke keer als je weer leest dat er een contract bij Inter voor Onana aan zit te komen, dan realiseer je je dat ie de boel behoorlijk belazerd heeft. Nog geen twee maanden geleden ontkende hij zelfs dat er contact met Inter was en hij naar Inter zou gaan...

4 januari 2022 om 11:24

Je weet toch dat voetballers alles ontkennen. Omdat het gewoon niet mag voor 1 januari. Natuurlijk ontkent hij dan. Maar iedereen wist toch wel dat ze al een overeenkomst hadden. Zo gaat het natuurlijk in dat wereldje. Alles achter de rug om.

4 januari 2022 om 11:31

Omdat het in principe illegaal is wat Inter hier heeft gedaan. Je mag officieel geen speler benaderen voor een transfervrije overeenkomst zolang hij nog onder contract bij zijn club staat. Clubs naaien elkaar echter constant met dit soort praktijken.

Onana mocht hierover niet de waarheid spreken. Als hij paar maanden geleden zei: "ja, ik ga volgend jaar transfervrij naar Inter", dan stonden Ajax en Inter nu bij het CAS tegenover elkaar en zou Inter waarschijnlijk paar miljoen lichter zijn.

4 januari 2022 om 12:46

Bij Ajax was het allang bekend, daarom stopte ze ook de verdere onderhandelingen en reageerde ze niet op dat absurde interview in de Telegraaf van zijn zaakwaarnemer een tijdje terug.

mooie opvolger voor handanovic

Ik zou liever hebben dat een club een transfersom voor me betaald als keeper zijnde en garantie dat je speelt. Nu is ie gratis voor erbij. Lekker teken geld pakken en broodjes afbakken.

4 januari 2022 om 11:22

Alsof een transfersom een basisplek betekend. Volgens mij zijn er heel veel voorbeelden te noemen waar een transfersom totaal niets betekend.

4 januari 2022 om 11:29

Onana is de gedroomde opvolger van Handanovic, die is ook diep in de dertig inmiddels.

4 januari 2022 om 11:31

Onana wordt eerste keeper daar ben ik van overtuigd. Het is gewoon een ontzettend goede en jonge keeper. “Gratis” of niet, hij gaat spelen. Dat denk ik echt, dat hij de eerste keeper zal zijn.

Ik gun Onana deze transfer maar zeer jammer hoe de situatie bij Ajax is gelopen. Het blijft een goede keeper en hij kan Handanovic opvolgen. Die is volgens mij ook al 35 als ik het goed heb, dus heb je met Onana wel weer een goede keeper.

4 januari 2022 om 11:33

Onana is een van m’n favoriete te Ajacieden van de laatste jaren. Hoe hij en z’n zaakwaarnemers dit aangepakt hebben verdiend niet de schoonheidsprijs. Echter heeft hij voor Ajax veel betekent en uiteraard Ajax voor hem. Jammer dat het zo loopt. Gewoon netjes afscheid nemen in de zomer zoals het een grote club als Ajax betaamt. Heb je veel meer aan dan aan wrok, hoe terecht die wrok ook is.

Prima, ze hadden'm dit seizoen al niet meer moeten opstellen maar ik neem toch aan dat Ajax hem nu net zo gaat behandelen als hij de club afgelopen 1,5 jaar heeft behandeld. Lekker bij Jong of de amateurs laten meetrainen, geen aandacht meer aan besteden. Grote keeper, zeer kleine persoonlijkheid.

4 januari 2022 om 12:21

En wat doe als Pasveer geblesseerd raakt ? Ga je dan met Gorter voor de titel en de CL ?

4 januari 2022 om 14:15

Ajax zou deze maand ook kunnen gebruiken om versterking te kunnen halen. Daarbij is wat mij bertreft Gorter prima ja, op die manier ontstaan er vaker grote keepers bij Ajax.

4 januari 2022 om 16:02

O.a. Onana is op deze wijze gebracht. Echter was dat wel een andere tijd. De druk om kampioen te worden is wel groter dan de tijd dat Onana of 1 van zijn voorgangers opgesteld werden.

Tijd van komen en tijd van gaan, een geweldige keeper die een grote rol had in de successen van Ajax de laatste jaren.

Hij heeft toch gewoon gelijk. Dat hele betaald voetbal is een slangenkuil. Ajax heeft ook weinig voor hem betaald en jaren veel plezier aan hem beleefd. Gun hem die overstap!

4 januari 2022 om 12:48

Het gaat niet om gunnen, het gaat om het process. Prima dat hij voor Inter gekozen heeft alleen ga dan niet liegen in de Telegraaf dat alle opties nog open liggen en dat hij niks meer van Ajax hoort terwijl hij allang rond was met Inter.

4 januari 2022 om 16:05

Van de ene kant mee eens, van de andere kant is het nog niet concreet voordat er getekend is. En daarbij is dit ook de voetbalwereld. Niet alles klopt. Ik denk dat ook Overmars of van de Sar niet alles open en eerlijk vertellen. Die zullen ook "geheimen" hebben waar ze om heen draaien totdat het definitief is.

Mooie club en competitie, hopen dat hij zijn "oude" niveau weer weet te vinden dan heeft Inter een topper in huis gehaald die ze nog veel plezier en geld gaat opleveren in de toekomst.

Wat een moraal ridders hier. Ajax is een bedrijf, ze doen alles voor zichzelf. Net zoals Onana daar voor kiest. Ja Ajax is goed geweest voor hem, zo Onana ook voor Ajax. Waarom zou je bijtekenen als je een stap wilt maken? Ajax had hem eerder moeten verkopen.

4 januari 2022 om 16:36

Ajax wilde hem eerder verkopen maar dat was niet makkelijk doordat hij geschorst was wegens het slikken van een plaspil. De clubs die hem wilde halen waren niet interessant genoeg voor Onana.
Verder mag Onana tekenen waar hij wil alleen ga er niet over liegen in de krant. Ajax wist allang dat hij naar Inter ging. Dan is het raar om een interview te geven waarin je stelt dat alles nog open ligt en dat je het vreemd vind dat Ajax niet opnieuw wil onderhandelen, omdat ze weten dat je naar Inter gaat. Wees eerlijk of zeg gewoon niets.

3M per jaar ? Lijkt me toch dat Ajax dit ook wel wilde betalen

4 januari 2022 om 12:22

Dat was ook mijn eerste gedachte. Of het zou netto moeten zijn, dan zou het nog kunnen. Maar 3 miljoen is voor een transfervrije speler niet echt veel.

4 januari 2022 om 12:36

Inderdaad, behalve als er dan ook nog tekengeld is, en daar wordt hier niet over gesproken. Sowieso denk ik dat het aanbod van clubs niet echt groot was. Een notoire drugsgebruiker in je club is niet echt wat je als professionele sportclub graag communiceert.

4 januari 2022 om 13:24

In Italië worden salarissen altijd netto vernoemd, het gaat dan inderdaad ook om 3 miljoen netto per jaar.

4 januari 2022 om 14:13

Piranha, notoire drugsgebruiker zelfs. Het wordt wel kinderachtig nu hoor..

4 januari 2022 om 16:07

Ik hoopte dat het sarcastisch bedoeld was.

Ik heb hierboven ook al een betoog geschreven dat ik vind dat het allemaal wel eenzijdig bekeken wordt en dat je als supporter toch wel meer respect voor deze keeper mag hebben. Mede dankzij hem zijn er veel successen behaald en mede dankzij hem heeft Ajax veel geld verdiend.

3 mil per jaar? Gaat ie er dan niet op achteruit? Gokte dat hij bij Ajax namelijk meer verdiende...

4 januari 2022 om 12:48

In Italie betalen buitenlandse spelers maar 24 procent belasting. Netto gaat hij er dus bijna een miljoen op voour uit.

4 januari 2022 om 13:26

Verdiende Onana bij Ajax ook 3 miljoen netto? Zou kunnen hoor, in Italië worden de bedragen altijd netto gecommuniceerd.

Ik gun Onana een mooie stap. Het is triest dat hij niet met een jaar verlengd heeft bij Ajax, zodat hij nog wat zou opleveren, maar goed.
Onana is een ander geval dan Mazraoui in mijn ogen. DIe komt uit de jeugd, speelde lang voor een minimaal bedrag (jeugd contract ofzoiets?) en vraagt nu gewoon voor (voornamelijk) financiële waardering bij Ajax. Dan zou hij wel verlengen.

Onana is er een jaar uitgeweest door zijn eigen domme fout en levert Ajax nu niets op, helaas.

Desondanks heeft hij veel voor ons Ajax betekend en gun ik hem de stap van harte!
15 miljoen in 5 jaar verdienen bij Inter. Weet nog niet eens of dat zo'n uitstekende deal is. Veel geld, maar ik had nog wel wat hoger ingezet als één van de betere ''jongere'' keepers.

Champagne drinken daar zijn wij vanaf en maar ontkennen dat hij gesproken had met Internazionale

Tja. Onana heeft weer gejokt. Uiteindelijk een prima keeper maar hij heeft zich niet netjes opgesteld tegenover Ajax.

Van de ene mooie club naar de andere helaas ga je het mooie ajax verlaten maar kom je terecht bij het mooie inter welkom.En bedankt voorje diensten voor Ajax je bent de beste keeper die we hebben gehad in jaren

Voor 3 miljoen…. Die had hij bij Ajax ook gekregen. Wellicht nog wat meer zelfs. Begrijp deze keuze allerminst. Wellicht zal de plek Milaan de doorslag hebben gegeven. Is natuurlijk heerlijk toeven daar.

4 januari 2022 om 12:50

In Italie betalen buitenlandse spelers de eerste jaren ze maar 24 procent belasting. Is iets anders dan ons welbekende 52 procents tarief. Zo houdt Onana iets van een miljoen euro netto meer over bij Inter dan bij ajax..

Nog even doorbijten en dan zijn we van m af. Weg via de achterdeur! Heeft veel betekend voor Ajax maar is behoorlijk van zijn voetstuk gevallen sinds z'n dopingaffaire.

Water is nat en Onana liegt, wat een rare vent is dit achteraf gebleken. Ook niet netjes hoe Inter heeft gehandeld, met nog een 1 jarig contract al onofficieel de transfer veilig gesteld, die betalen volgende keer de hoofdprijs als ze interesse in een speler hebben hopelijk.

Onana gun ik niks, ondanks dat hij formeel in zijn recht staat. Meer dan prima keeper, maar dikke ikke ikke en middelvinger naar de club die hem, ondanks zijn dopinggebruik, op allerlei manieren is blijven steunen. Jazeker, zat ook eigenbelang in, maar Ajax had hem ook heel anders kunnen behandelen.

nee hoor, hij had helemaal geen contact met andere clubs. Dat je voor het grote geld gaat ( en loyaliteit voor jou een onbekend fenomeen is na je "vergissing" met medicatie) is nog te begrijpen, maar ben daar dan duidelijk over. Nu komt het nogal achterbaks over.

4 januari 2022 om 15:05

Ben daar duidelijk in? Als hij daar duidelijk in was geweest dan was hij in overtreding geweest. je snapt toch dat spelers dat nooit toe zouden geven aangezien ze gewoon de regels overtreden. Hij mocht geen contact hebben met andere clubs maar heeft dat wel gedaan. Maar natuurlijk gaat hij dat niet toegeven. Dat zou heel dom zijn.

Mooi kunnen we dit hoofdstuk eindelijk afsluiten. Ondanks wat hij geflikt heeft. Op
Zen zachts gezegd van weinig respect getuigt, kijk ik er verder toch met een goed gevoel op terug in de afgelopen 6 jaar dat je bij ons was

Man man man wat een stelletje een gezeur zeg. Alsof ze in Amsterdam zo netjes met spelers omgaan als nog een contract voor een jaar hebben..Die worden gewoon voor de knaken verkocht. Niet zo hypocriet graag.
De man doet gewoon wat hij moet doen, nl zorgen dat hij ergens weer terecht komt waar hij wel wordt gewaardeerd en weer aan het keepen toekomt.
Daar is helemaal niks geks aan. En ga niet reageren met " ja maar hij heeft gezegd, en hij heeft een verplichting"..In Amsterdam zijn ook nogal selectief met hun verplichtingen nakomen..

4 januari 2022 om 15:04Noem eens een voorbeeld dan hoe Ajax met spelers om gaat die nog een jaar contract hebben? Wat hebben ze Onana en Nous bijv aangedaan? Helemaal niks vriend. Helemaal niks. Ze worden gewoon rijkelijk betaald en opgesteld. En ga niet naar het verre verleden kijken want dat zou kant nog wal slaan.

4 januari 2022 om 15:24

Ga me nou geen vriend noemen, dat zijn we niet en zullen we gelukkig ook nooit worden ik ben nl zeer selectief. Dat zou ook onmogelijk zijn aangezien ik een kleine 10000 km van ned woon.
Hij heet gewoon Mazraoui.
En uiteraard mag ik geen voorbeelden aanhalen...zo
typisch altijd maar dat verongelijkte op een reactie van een ander.
Fijne avond nog

4 januari 2022 om 15:39

Ajax supporters gaan heel slecht om met bepaalde oud spelers die veel voor de club hebben betekend. Wat heeft Seedorf verkeerd gedaan dat hij constant werd uitgefloten toen hij met Milan tegen Ajax speelde? Waarom is Sneijder persona non grata? Even vergeten hoe belangrijk ze voor ajax zijn geweest

4 januari 2022 om 15:53

Ajax heeft niet alleen fans over de wereld, blijkt wel. Zitten ook in Nederland, hoor. Iets met een groene kleur;-)))

4 januari 2022 om 15:54

Blm waarom en van wie mag jij geen voorbeelden aanhalen??
Hij vraagt er zelfs letterlijk om, lekker makkelijk roepen op deze manier.
Maar dat kennen we inmiddels van je..

4 januari 2022 om 16:01

Wat Sneijder hier mee te maken heeft is mij een raadsel. Overigens is Sneijder alleen bij de F-Side (afca) niet welkom.. Maar goed, dat waren Bosz en Ten Hag ook niet... En zij gingen op de vuist met hun eigen supporters omdat Ziyech aangemoedigd werd..

Dus de AFCA is wel de laatste die je serieus moet nemen.

4 januari 2022 om 16:11

Misschien is Soccerfan_1 al wel een vriend van je en zit hij op deze site onder een naam die jij niet kent, kan zomaar...

On-topic: Ik denk dat Onana het nog zwaar zat gaat krijgen als donker man in de Italiaanse competitie, gezien de stadions daar vaak niet gevuld zijn met linkse-rakkers.

4 januari 2022 om 17:24

Effe kijken lokale tijd 23.17 moet ik je écht dezelfde namen die hieronder worden genoemd en die al lang bekent zijn....
Laat ik dat nog zo'n geval van netjes behandelen noemen door je clupje..Nouri.
En geef even allemaal de voorbeelden aan waar je op doelt met " dat kennen we van je" .
Waarom toch altijd je direct in je wiek geschoten voelen als iemand netjes aangeeft dat het niet zo geweldig is bij jullie als jullie zelf denken.
Iedereen de maat nemen maar ohje als iemand jullie van repliek dient. Ik pak me nog een ijskoud Singha en geniet van de warmte en vooral rust hier.
Fijne nacht.

4 januari 2022 om 15:50

Kun je, zoals Soccerfan hier boven zegt, ook voorbeelden geven van de beweringen die jij maakt?

Je zegt dat Ajax niet netjes is met spelers die nog maar een contract van één jaar hebben, kan jij een naam opnoemen bij wie ze dan niet netjes zijn geweest? Ik weet dat Ajax jaren geleden de regel had dat spelers met een één jarig contract EN die niet wilde verlengen op de bank moesten zitten. Dit hebben ze alleen niet lang volgehouden. De enige speler die ik zo snel mij kan herinneren bij wie ze echt die regel hebben toegepast was Gregory van der Wiel. Die werd toen ook gelijk verkocht aan PSG.

Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld Brobbey waarvan we al wisten dat hij naar Leipzig ging, maar Ten Hag heeft hem nog genoeg kansen gegeven. Mazraoui speelt nu ook gewoon alles, ondanks dat hij hoogstwaarschijnlijk ook gewoon gaat vertrekken.

De enige twee spelers waarvan ik echt vind dat Ajax ze niet heel netjes behandeld heeft zijn Thulani Serero en Nico Tagliafico.

En wat bedoel je met dat Ajax selectief is met hun verplichtingen nakomen? Ik ben echt nieuwsgierig.

4 januari 2022 om 15:57

Wat Tagliafico betreft, weet ik niet of die niet netjes wordt behandeld. Wel dat Ten Hag het niet in hem ziet zitten. Nou vind ik Tagliafico een voorbeeldige prof, zowel binnen als buiten het veld, maar ben ik veel minder gecharmeerd van de coach. Echter, een trainer maakt de keus, en voor zover ik weet mag Tagliafico deze transferperiode voor een x bedrag verkassen. Zelf zou ik hem een langjarig contract aanbieden, want Ajax gaat echt merken als hij er niet meer is. Nu al, trouwens.

4 januari 2022 om 16:08

Ik vond het ook wat lastiger om Tagliafico er op te zetten omdat het inderdaad meer met de coach te maken heeft dan met de club zelf. Overigens ben ik het voor de rest ook met jou eens. Tagliafico is goede back en ik denk niet dat we snel weer aan een gelijkwaardige speler kunnen komen.

4 januari 2022 om 16:10

David Neres bijvoorbeeld. Die jongen is al zovaak een transfer door zijn neus geboord. En nu meld Shakhtar zich met een bod in termijnen en alsnog gaat Overmars niet akkoord. Die jongen is al zovaak beloofd mee te werken aan een transfer het lijkt er wel op dat Ajax hem gewoon aan het tegenwerken is

4 januari 2022 om 16:36

Welke clubs wilden hem dan allemaal kopen en heeft Ajax dit dan tegen gehouden? Ik kan mij alleen dat verhaal herinneren van een paar jaar geleden toen hij zogenaamd voor 50 miljoen naar China kon. Dit verhaal is alleen wel ontkracht door Overmars als ik het mij goed kan herinneren.

Ajax is nog bezig met onderhandelen met Shaktar, dus daarvan kan je nog niet zeggen dat het "door zijn neus is geboord".

Deze sportieve verbetering is Onana zeker gegund. Schandalig hoe hij is uitgekotst door de ajax supporters. Maar wie het laatst lacht lacht het best Hij staat straks in de basis bij een topclub in een van de sterkste competities van de wereld. Goede zet van Inter. Handanovic,een van de beste keepers van de wereld die stopt. En een andere wereldtopper Onana vervangt hem. Ze gaan er niet op achteruit.

4 januari 2022 om 16:00

Schandalig hoe hij Ajax heeft behandeld, maar dat weiger je te benoemen. Wel een topkeeper, maar dat heeft niets met zijn gedrag te maken. Juist daarom wordt hij door het overgrote deel van de supporters uitgekotst.. En volkomen terecht!

4 januari 2022 om 16:06

Hij wilde bijtekenen voor 1 jaar maar Overmars wilde perse voor 2 seizoenen. Het was 2 seizoenen of helemaal niet. Ik zou me ook niet door een TD zo onder druk laten zetten.

4 januari 2022 om 16:11

Hij heeft Ajax niet schandalig behandeld. Onana wordt nu schandalig behandeld door een grote groep Ajax fans, terwijl hij gewoon het volste recht heeft om te vertrekken. De beste man is Ajax ontgroeid en heeft Ajax vaal genoeg gered. Tijd voor een serieuze competitie nu.

5 januari 2022 om 12:37

Klopt niks van. Hij had, achter de rug om van Ajax, al lang een mondelinge contract overeenkomst bij Inter Milaan gesloten. Dus geen enkele druk, alleen maar gelieg en gedraai om zijn wangedrag goed te praten, richting de supporters.

5 januari 2022 om 12:40

Niet alleen Onana is de competitie ontgroeid, ook Ajax. Goed dat je dat ook inziet;-)). Tijd om in februari weer in een serieuze competitie te acteren!;-))

Mooi, weer een hoofdstuk dat gesloten kan worden.
Nu doorpakken en een goede keeper halen, Onana met de amateurs mee laten trainen. Of liever nog gewoon zijn contract verscheuren en een envelope met centen die hij tot Juni nog zou vangen overhandigen. Met een rood-wit pillendoosje als afscheidscadeau zodat hij zijn pillen goed kan scheiden van die van zijn vrouw.

Goede en mooie zet voor Onana en zeker een stap omhoog.

Niks verschuldigd aan Ajax ook al roept iedereen dit want zitten beide niet goed.

Laat die moraalridders maar lullen Onana! De meeste Ajax stellen zich zo ontzettend hypocriet en kinderachtig op. Onana heeft altijd alles gegeven én heeft Ajax in meerdere CL campagnes en in de competitie meerdere malen gered! Van Ajax naar een echte, serieuze competitie en tevens 1/2 niveaus hoger. Inter is in alles een grotere club en in Italië weten ze pas Wat ECHT trainen is! Het ga je goed, legend!

4 januari 2022 om 16:12

Daar werd Onana toch voor betaald? Net zozeer dat Tadic betaald wordt om doelpunten en assists te maken/geven en Blind wordt betaald om de verdediging op orde te maken gedurende 93 minuten in de wedstrijd...

Sterker nog, zelfs toen Onana 9 maanden thuis zat omdat hij last had van het niet te kunnen plassen is hij netjes door Ajax doorbetaald.

Moeten niet vergeten van Onana salaris steunt waarschijnlijk zijn hele familie, iets wat zeer normaal is in Afrikaanse landen. Mag voor Inter hopen dat het niet waar is dat ie een coke snuivert is. Blijft jammer en niet echt netjes hoe hij Ajax achterlaat, maar andere kant doet ie niks illegaals, contract loopt af en tekent ergens anders

Onana transfervrij binnenhalen is echt een geweldige zet van Inter. Laatste jaren halen we toch weer goede spelers dankzij marotta.

Vescheur zn contract dan maar, of lekker laten verpieteren op de tribune bij jong!

Ajax is te soft geweest tegen hem en zn zaakwaarnemer
Van die toevallig ene plaspil heb ik nooit iets geloofd. Daarvoor was het samenvallen met de dopingcontrole te toevallig- plaspillen maskeren t gebruik van cannabisprodukten.
Ajax had moeten stoppen met betalen; erg naïef van Van der Sar

Dag beste keeper van de Nederlandse velden na Gomez!! Het ga je goed! Jammer van de keuze van de club in sportief opzicht doe je een stap naar de zijkant en misschien wel omlaag want ik denk niet dat je daar de komende 5 jaar een cl halve finale zal spelen.

Jammer hoe die is vertrokken bij m'n club, en denk zeker nog afentoe aan de champions league van ajax in 2019, toen was die echt niet normaal goed. Succes verder!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1029 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. MartínezAanvaller3521
A. SánchezAanvaller275
A. CordazKeeper00
I. RaduKeeper10
W. RovidaKeeper00
A. BastoniVerdediger311
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

73 fans
Keeper, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 6 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Onana neemt afscheid van Ajax: ‘Weet niet of ik de beste ben geweest’

André Onana heeft officieel afscheid genomen van Ajax. De doelman deed dat middels een post op Instagram. Hoewel het nog niet officieel naar buiten is gebracht, lijkt Onana zijn carrière voort...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren