Ferdi Kadioglu hakt knoop door en gaat voor interlandloopbaan bij Turkije

Maandag, 3 januari 2022 om 15:08Dominic Mostert

Ferdi Kadioglu wil uitkomen voor de nationale ploeg van Turkije, zo maakt zijn club Fenerbahçe maandagmiddag bekend. De spelmaker speelde achttien wedstrijden voor Jong Oranje, maar heeft na 'overleg met zijn familie' gekozen voor Turkije. "Wij wensen onze 22-jarige speler oneindig veel succes met zijn loopbaan in het shirt van onze nationale ploeg", schrijft Fenerbahçe.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Maakt Ferdi Kadioglu in jouw ogen de juiste keuze?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door westend)

Ja logisch, maakt geen enkele kans bij Oranje, laat hem daar maar lekker rennen.

3 januari 2022 om 15:34

Dat klinkt erg ondankbaar ;'laat hem daar maar lekker rennen'

Je weet nooit hoe een speler zicht ontwikkeld en deze man kan over een paar jaar uit zijn gegroeid tot een superster.
Desalniettemin respecteer ik zijn keuze.

Hallo Ferdi, heel veel succes bij de Turkse ploeg gewenst!

3 januari 2022 om 16:31

Zoiets gaat twee kanten op. Als je dit ondankbaar vindt, moet je het ook ondankbaar vinden dat zo'n jongen wel het plekje in de vertegenwoordigde jeugdelftallen inneemt en vervolgens toch voor een ander land kiest. Het is niet heel vreemd dat dat soort acties irritaties opwekken. Niets ten nadele van Kadioglu verder en de opmerking is wat denigrerend, maar ik denk niet dat 'ondankbaar' in deze context de meest gelukkige terminologie is.

3 januari 2022 om 17:28

Omdat Ferdi hoopte ooit opgeroepen te worden voor het NLse elftal, nu blijkt dat het lastig gaat worden kiest hij voor Turkije. Wat is daar precies ondankbaar aan? Als hij het aanbod van Nederland zou afslaan nadat hij alle jeugdelftallen had doorlopen was het een ander verhaal geweest.

3 januari 2022 om 17:38

Ik ben het niet met je eens. Zo'n jongen groeit op in Nederland en het is vrij logisch dat je uit komt voor de vertegenwoordigende elftallen van het land waar je woont, dat is als jeugdspeler ook gewoon praktisch.

Daarnaast moet je een 14-16 jarige echt niet opzadelen met de keuze voor welk land die moet uitkomen. Dat is een onmogelijke keuze, zeker op die leeftijd.

3 januari 2022 om 21:25

Je kan hem ook bedanken is in de jeugd door de KNVB gevraagd om erbij te komen omdat dan het niveau van die elftallen hoger zou worden. heeft met zijn talent de concurrentie strijd zwaarder gemaakt en is daardoor heel belangrijk geweest voor Nederland.

Ferdi bedankt en het gaat je goed!

Ferdi is echt een beest geworden dit jaar.. Verreweg de beste speler van Fener.. Kan echt overal uit de voeten maar speelde onder Vitor als wingback en heeft furore gemaakt. Fans van de rivalen begonnen zelfs te hopen dat hij voor Turkije zou kiezen.

Als Fenerbahce supporter had ik ergens toch graag dat hij voor Oranje zou kiezen, puur om het feit dat zijn marktwaarde dan al +10 miljoen euro is.

Al met al wel blij voor de Turkse NT. Ferdi op dreef is een ongelofelijke beest die niet te stoppen is en zo super technisch !! F E R D I - E R E N A Y - K A D I O G L U

3 januari 2022 om 15:22

Dus je wilt liever dat hij voor Nederland kiest zodat Fenerbahce hem misschien voor meer kan verkopen in plaats van dat Turkije een best goede speler in de selectie krijgt? Beetje prio’s op orde krijgen, bij NL zou deze man toch nooit spelen. Heel fijn dat we hem toch binnen hebben.

3 januari 2022 om 16:12

Flacko

Hij heeft zijn prioriteiten naar mijn inzien toch goed op orde. Chili hoopte dat hij voor Nederland zou kiezen. Daar is hij vrij in. Iedereen mag denken en voelen wat hij of zei zelf wilt. Hij heeft misschien niets met het turkse elftal. Dat kan gewoon.

Dit heeft niet met prioriteiten te maken maar met een vrije denkwijze die niet wordt beperkt door nationalisme of iets dergelijks.

Verder ben ik het met je eens. Op dit moment zou hij niet kunnen spelen voor Oranje. Maar deze man is nog jong. En je weet echt niet hoe ver hij het nog gaat schoppen. Denk wel dat Ferdi de potentie heeft om voor oranje uit te kunnen komen.

3 januari 2022 om 16:18

Blackstockings, wat bazel je nou met je gezever over nationalisme of iets dergelijks? De argumentatie van chili is al krom, maar deze reactie van jou slaat kant noch wal. Tuurlijk mag hij denken wat hij wilt, en ik kan dan ook zeggen wat ik vind over wat hij wilt, toch?

3 januari 2022 om 16:26

Euh nee Flacko, jij zegt dat zijn prioriteiten eerst bij het nationale elftal moeten liggen en niet bij het turkse elftal. Dan zegt Blackstockings dat Chilli dat zelf mag weten, en dan noem je zijn argumentatie 'krom' zonder aan te geven hoe dat dan krom is. Erg raar. Maar goed, het zal niet de eerste keer zijn geweest.

3 januari 2022 om 16:30

Flacko, bongiorno

Flacko, op de manier hoe je reageert verklaar je eigenlijk al een hoop. Dus bedankt daarvoor.

Bongiorno

Ik ben erg blij dat er mensen zijn die het wel begrijpen. Je legt het prima uit. Bedankt daarvoor.

3 januari 2022 om 16:46

“Het zal niet de eerste keer zijn geweest.” Leuk man, een aanname gebaseerd op niets! Ik vind de argumentatie van van chili krom omdat hij de financiële belangen van zijn club boven het nationale belang zet van het land wat zijn club vertegenwoordigt. Ik heb al aangegeven dat hij mag vinden wat hij wil. Blackstockings komt daarna open deuren intrappen waarin hij de term nationalisme gebruikt wat niet relevant is aan deze discussie, alsof ik het reageren van chili wil beperken of iets. Waanzin

3 januari 2022 om 17:04

Dus je wilt liever dat hij voor Nederland kiest zodat Fenerbahce hem misschien voor meer kan verkopen in plaats van dat Turkije een best goede speler in de selectie krijgt? Beetje prio’s op orde krijgen, bij NL zou deze man toch nooit spelen. Heel fijn dat we hem toch binnen hebben.

Hier zie ik nergens iets staan over wat Chili zelf mag vinden. Wat ik daar wel lees is dat hij zijn prio's op orde moet krijgen.

Waarop ik zeg dat dit niet met prio's te maken heeft. Omdat hij vrij is om club belang boven het nationale elftal te kiezen. Dit wil niet zeggen dat hij zijn prioriteiten niet op orde heeft.

Verder beschuldig ik je nergens over iemand beperken etc. Ik zeg alleen..

Dit heeft niet met prioriteiten te maken maar met een vrije denkwijze die niet wordt beperkt door nationalisme of iets dergelijks.

Je vliegt helemaal uit je dak met bazelen en zeveren terwijl ik nergens iets verkeerds zeg.

Ik trap geen open deuren in. Ik sla de spijker op zijn kop wat betreft jou eerste reactie. Dat je daar niet tegen kan laat je maat al te goed blijken met je gefrustreerde reactie.

3 januari 2022 om 20:53

Wie geeft/gaf er iets om de NT in Turkije ? Turkije zit in een diepe economische dal en dan maakt het zo super veel uit of je voor een speler 10 of 20 miljoen EURO krijgt. Tuurlijk denk ik in clubbelang, NT mogen de hoge piefen aan denken die het eigenlijk geen shit interesseert en daar puur voor hun eigen reclame staan.

Je weet dat ik gelijk heb Flacko

3 januari 2022 om 15:56

Fans van de rivalen begonnen zelfs te hopen dat hij voor Turkije zou kiezen.

Ik denk eerder dat Ferdi laatste interlands werd uitgekotst omdat hij aangaf dat hij nog geen keuze kon maken terwijl iedereen wist dat hij op Nederland aan het wachten was.

3 januari 2022 om 16:15

Piratekings

Volgens mij hebben de mensen die Ferdi uitkotsen zelf een probleem. Deze man is half nederlands en heeft het volste recht om op Oranje te wachten en turkije in de wacht te houden. Wat is hier eigenlijk mis mee. Mag een jongen van begin 20 niet even ruim de tijd nemen om over zijn keuze na te denken. Ferdi is gewoon een zeer goede aanwinst voor het turkse elftal. Ik ben erg blij met de keuze van ferdi en zie hem als een versterking.

3 januari 2022 om 16:52

Natuurlijk niks mis mee is zijn volle recht, zoals iemand hieronder al aangaf zou hij voor Canada kiezen speelde hij sowieso 2 WK. Maar communiceer het dan en niet wedstrijden bij oranje u21 spelen en aangeven dat je geen keuze hebt gemaakt. Wees eerlijk en vertel wat je wil.

3 januari 2022 om 17:16

Inderdaad, Ferdi moet precies doen en communiceren wat wij willen. Persoonlijk heb ik respect voor hoe hij het heeft gedaan. Heeft zijn keuzes op volgorde gezet en weloverwogen zijn keuze gemaakt.

3 januari 2022 om 20:51

Piratekings

Want jij vind Ferdi niet goed genoeg voor Turkije ? Wie kotst hem uit ? Enkele fans van de concurrenten ?

Ferdi zou het 136 x beter doen dan die flapdrol Taylan die vanuit Gala komt, en dat is niet eens Ferdi zijn orginele positie.

Waarom zou hij niet op Nederland moeten wachten ? Is toch logisch ? Hij heeft gespeeld in bijna alle jeugdelftallen, niet meer dan normaal om te wachten tot dat de grote Oranje komt kloppen.

4 januari 2022 om 21:06

Chili

Goed voorbeeld zelfs mijn oma zou het beter doen dan Taylan. Ferdi is sowieso wel goed genoeg voor Turkije gezien we op de flanken maar 2 goede spelers hebben.

Maar ik vind ook dat je niet veel hebt aan een speler die niet 100% voor jou wilt spelen. Als Ferdi echt voor Turkije wilde uitkomen had hij eerder de keuze moeten maken zodat hij tijdens de kwalificatie mee kon doen.

3 januari 2022 om 18:24

Hoezo is zijn marktwaarde dan al +10 miljoen euro? Denk je dat hij een kans zou maken bij dit Oranje?

3 januari 2022 om 20:48

Clutch

Klaarblijkelijk vindt Oranje hem niet goed genoeg anders hadden ze hem wel opgeroepen. Ik zei het puur uit financieel oogpunt.. Spelers van Oranje zijn nou eenmaal veel meer waard.

4 januari 2022 om 01:55

Maar zelfs als hij voor Oranje had gekozen, zolang hij daar geen minuten maakt zal het geen effect hebben op zijn marktwaarde.

3 januari 2022 om 18:41

Ik ga echt helemaal stuk om deze reactie. Dit is toch wel grappig bedoeld hoop ik?

Of denk je echt dat Van Gaal nu in een hoekje huilt omdat Ferdi niet voor Oranje heeft gekozen?

Is het misschien een idee om de vlaggen halfstok te hangen in Nederland?

3 januari 2022 om 20:47

Nederturk

Maat lul is niet zo achterlijk man, ik geef nergens aan dat dat zo is, ik zeg alleen het zou beter zijn voor zijn marktwaarde als hij voor Nederland was uitgekomen wat gewoon zo is.

Eerst even goed lezen wat er staat voor je je zelf zo voor lul zet.

3 januari 2022 om 21:27

Chili

Het is logish dat ferdi natuurlijk meer oplevert voor Fenerbahce als ferdi voor oranje kiest. Oranje heeft veel meer succes behaald als het Turkse elftal. Bovendien hebben ze jaar in jaar uit op bijna iedere positie een betere speler.
Maar achterlijk lullen is er bij nederturk met de paplepel ingegoten. Dus neem hem dat aub niet kwalijk.

Voor Turkije een leuke speler die je in de spelerspoule erbij kan hebben. Doet het dit jaar ook wel aanzienlijk beter. Zit gewoon potentie in deze jongen. Jammer dat hij geen Turks spreekt, heeft hij dit inmiddels al wat bijgespijkerd (Fener fans)? Voor Oranje kwam hij net tekort, ook met de moordende concurrentie aan talenten en bewezen namen. Slimme keuze voor zijn carrière. Ook was dus zelf Canada nog mogelijk, maar dat vliegen heen en weer is ook maar niks. En denk dat hij toch wat meer feeling met Turkije heeft dan Canada na een paar jaar spelen bij Fener. Heel benieuwd wanneer hij wordt opgeroepen.

3 januari 2022 om 15:43

Spreekt nog steeds niet heel goed Turks, wilt pas Turks praten en interviews afleggen zodra hij het helemaal onder de knie heeft.

3 januari 2022 om 16:20

Mamidemirci

Ferdi is een slimme jongen die op het veld de taal van het voetbal spreekt en begrijpt. Tijdens het EK hebben we kunnen zien dat we dit soort spelers meer nodig hebben dan spelers die de turkse taal machtig zijn.

3 januari 2022 om 16:28

Bewezen namen op zich wel, maar echt talenten op 10 lopen er vooralsnog niet rond. Althans niet dermate dat Oranje ze op de radar heeft. Bovendien heb ik het idee dat 'we' hier in Nederland tegenwoordig vooral dravers opleiden voor de 10 positie. Eigenlijk is alleen Berghuis aardig creatief en die is pas sinds dit seizoen op de 10-positie geposteerd.

Logische keuze, speelt in Turkije en ondanks dat hij het in de jeugdploegen altijd goed deed, komt hij natuurlijk op dit moment te kort voor oranje. Turkse ploeg heeft minder goede spelers op zijn positie (op zowel middenveld als aanvallend) dus een plek in de selectie daar is een stuk logischer.
Wens hem al het succes, ergens vind ik het wel zonde want vond hem in jong oranje tijd altijd wel een van de betere voetballers.

Jammer maar ik snap zijn keuze wel, hoewel ik mij afvraag of hij bij Turkije wel opgeroepen zal worden. Destijds bij NEC altijdd groot fan van Kadioglu geweest. Fijne trap, goeie dribbel en had voor z'n leeftijd een prachtige techniek. Was destiijds wel echt een groot talent, vraag me af waar dat allemaal is gebleven. Destijds bij Jong Oranje speelde hij degelijk, maar was toch echt geen schim meer van de Kadioglu van NEC destijds. Dat terwijl hij bij Fenerbahce toch wel een vaste basisspeler is. Misschien komt het wel weer bovendrijven, hij is tenslotte nog maar 22.

3 januari 2022 om 16:26

Maar dat zegt ook niet alles. Het Turkse voetbal zit momenteel ook niet in z'n beste periode en het is niet zo dat hij daar bepalend is of iets dergelijks. Ik bedoel: Er zijn ook genoeg Nederlanders bij Nederlandse topclubs die daar een basisplaats hebben, maar in Oranje eigenlijk niet relevant zijn. Hij heeft ook wel een positie waar de keuze in Oranje reuze is. Nu zijn Klaassen, Van De Beek, Berghuis, Wijnaldum en Til ook niet van absoluut topniveau op 10, maar die acht ik toch verder dan Kadioglu op het moment. Dat terwijl Van De Beek en Til ook nog steeds relatief jong zijn.

3 januari 2022 om 17:42

Zeker weten. Echter vond ik Kadioglu destijds bij NEC wel echt buitencategorie maar vond hem bij Jong Oranje niet echt opvallen ofzo. Tuurljk is er genoeg concurrentie bij Oranje maar Kadioglu kan ook prima op 10 spelen, daar staan nu o.a Klaassen en Til en als we dan kijken naar talent dan moeten we eerlijk zijn en gewoon zeggen dat Klaassen en Til nooit echt van hun talent moesten hebben, zijn toch voornamelijk harde werkers wie over het algemeen makkelijk kunnen scoren, daar waar Kadioglu het weer meer van z'n flair moet hebben.

Op de vleugels hebben we natuurlijk keuze genoeg, maar ik vraag me af of zo'n Kadioglu nou bij een Ajax of PSV mee zou kunnen, wat denk jij? Of zal het gewoon een bankzitter zijn? Kan helaas nooit naar Fenerbahce kijken dus ik weet niet op wat voor niveau hij nou werkelijk zit.

4 januari 2022 om 11:21

De grootste fout is dat ze bij Fenerbahce denken dat hij een vleugelspeler is. Die jongen heeft als ik mij niet vergis 2 wedstrijden op ‘10’ gespeeld in 3-4 jaar tijd. Dit jaar kwam er ook een trainer die een soort 343 speelde en heeft hij Kadioglu een vleugelback gemaakt. Daar heeft hij het eigenlijk uitmuntend gedaan, in mijn ogen top 2-3 spelers van Fenerbahce dit jaar. Weet niet of hij aanvallend grote stappen heeft gezet maar hij is wel een veel completere speler geworden (verdedigend zelfs fantastisch bij vlagen). Vind dat hij best een box to box middenvelder kan worden, heeft een goed tempo, staat verdedigend zijn mannetje en heeft een fantastische techniek waardoor hij zeker in Turkije veel tegenstanders zal laten zweten.

Alsof dat ooit echt een keuze is geweest, komt behoorlijk tekort voor Oranje. En los daarvan stond zijn keuze gezien de maatschappelijke druk en beslissing om in Turkije te gaan voetballen al een tijdje vast. Heel veel succes iig!

3 januari 2022 om 15:31

Ach feit dat die er zo lang over na heeft gedacht betekent toch dat hij best prima zijn eigen mening durft te geven, of niet dan? Vind dit een heel ander verhaal dan kokcu, ook al komt het op hetzelfde neer: potentiële speeltijd.

Was misschien voor hemzelf nog beste geweest om voor Canada uit te komen. Dan heb je in de huidige lichting goede kansen om op meerdere WK’s mee te doen en is de kans dat je geselecteerd wordt ook erg groot. Weet alleen niet hoe makkelijk die daar geselecteerd kan worden.

3 januari 2022 om 15:57

Welke maatschappelijke druk? Gozer speelt al 3 jaar in Turkije maar praat geen woord Turks.

Verder heeft hij lang het maximale termijn (tot 22 jaar) gewacht op het grote Oranje maar die kwam niet. Daarom kiest hij voor optie 2.

3 januari 2022 om 17:28

Piratekings

Ik ken honderden mensen die 30 jaar in Nederland leven maar geen woord nederlands spreken. Dus ja...boeiennn

3 januari 2022 om 19:30

Ik nomineer mijn vader…

3 januari 2022 om 16:09

Noem 3 nummers 10 in oranje onder de 30 die beter zijn dan hem? Ik kom niet verder dan Til en vd Beek….

3 januari 2022 om 16:14

Er komen echt wel grotere talenten aan dan Ferdi hoor. Vond hem tijdens het jeugd EK alles behalve indrukwekkend. Als wij het echt van hem moeten gaan hebben, dan wordt het de komende 10 jaar dus echt niet beter dan nu.

3 januari 2022 om 16:18

Klaassen, Wijnaldum, Berghuis, Til en Van De Beek, al blijft het lastig inschatten waar het niveau van Kadioglu precies ligt. Ik moet zeggen dat ik het Turkse voetbal niet volg, maar z'n cijfers zijn niet indrukwekkend. Echter zie ik op Transfermarkt dat hij ook niet op 10 speelt in Turkije.

3 januari 2022 om 16:53

Gozer speelt al jaren in Turkije op vleugel. En laatste halfjaar als backspeler.

3 januari 2022 om 21:17

@sirius berghuis is de 30 al gepasseerd toch? Klaassen ben ik persoonlijk geen fan van en zie daarom veel liever een kadioglu spelen, Wijnaldum is geen 10 dus dan blijven idd til en vd beek over.

Prima spelertje, valt me altijd op bij Fener, gewoon prima aan de bal en met veel inzet, vond m ook prima tijdens het jeugd ek vorig jaar. Rouw er verder niet om want ik denk dat Turkije NT z'n niveau is.

3 januari 2022 om 15:57

Deze jongen was bij NEC fenomenaal, alleen durfde geen nederlandse topclub het aan omdat hij eerste divsie speelde. Volgens mij was het Cocu die hem naar Fenerbahce meenam en er dus indirect voor heeft gezorgd dat hij in de armen van onze Turkse vrienden beland. Het zou maar zo kunnen dat we ons in NL nog eens achter de oren krabben waarom we er niet meer aan gedaan hebben hem voor NL te laten kiezen.

3 januari 2022 om 16:23

Vanuit moreel oogpunt vind ik het zonde, omdat die jongen een plek in de vertegenwoordigde jeugdelftallen had. Daar had ik liever iemand gezien die ook daadwerkelijk voor Oranje kiest. Echter vraag ik me af of 'we' er spijt van gaan krijgen. De Turkse competitie is ook gewoon een middelgrote competitie en het is niet zo dat hij daar nou de ene na het andere doelpunt verzorgt of maakt. Hij is nog jong en er zal vast wel rek in zitten, maar op dit moment zie ik in hem niet iemand die op korte termijn een basisplaats in Oranje zou bemachtigen. Verder weet je als KNVB natuurlijk dat die landen zo'n jongen willen verleiden om voor hun te kiezen. Die lopen Europa af te scouten naar jongens met een dubbel paspoort.

Niet dat ik tegen zijn keuze ben, maar had dan voor Canada gekozen m.b.t. WK deelnames. Met Canada heb je in ieder geval garantie op 2 eindtoernooien gezien de stand van de huidige kwalificatie en het organiseren van WK 2026.

3 januari 2022 om 18:27

Maar dan moet je om de zoveel tijd op en neer reizen, niet iedereen heeft daar evenveel zin in denk ik. Hij zal wel zijn redenen hebben, financieel zal het hem ook wel wat opleveren door het buitenlanderslimiet.

3 januari 2022 om 18:49

Ja het buitenlanderslimiet zal wel in zijn voordeel spreken in ieder geval, maar op welke positie wil je hem kwijt op het veld?

3 januari 2022 om 20:18

Hij kan op meerdere posities uit de voeten en hij heeft loopvermogen dus Kuntz kan heus wel een rol vinden voor hem. Desnoods als invaller.

Ik zou van

Ferdi Kadioglu wil uitkomen voor de nationale ploeg van Turkije, zo maakt zijn club Fenerbahçe maandagmiddag bekend.

maken

Ferdi Kadioglu wil graag uitkomen voor zijn een na laatste optie, zo maakt zijn club Fenerbahçe maandagmiddag bekend.

Wat zou Derksen hiervan vinden ? Hehehe. Je weet natuurlijk niet hoe iemand zich ontwikkelt maar ben oprecht heel blij dat hij voor het Turks elftal heeft gekozen.

Tja, dat zat er wel aan te komen. Hij woont en voetbalt inmiddels in Turkije en hij is nog niet 'echt' in beeld voor het Nederlands elftal. Ik heb er overigens geen moeite mee dat jongens met een dubbel paspoort voor het andere land kiezen, maar ik vind het altijd zo'n verspilling dat zo'n jongen wel de volledige jeugd van Oranje heeft doorlopen. Dan maar een iets mindere speler of een jongen die wat jonger is, maar die wel van plan is om voor Oranje te kiezen. Maar goed, dat is mijn persoonlijke mening.

3 januari 2022 om 16:22

Welke jeugd in Oranje doorloop je dan? Behalve een paar potjes + bijbehorende trainingen is t niet hoor. Bovendien is gaat t twee kanten uit, als t Oranje niet uitkomt ben je ook meteen afgeserveerd.

Het zijn de clubs die alle tijd en moeite in de speler stoppen. Daar heeft NEC met 1,5mio toch n aardig centje voor teruggekregen. Of gaan we alle spelers die weggaan bij hun jeugdclub nu bestempelen als weglopers omdat ze niet hele carrière voor het team blijven spelen dat hun de kans hebben gegeven?

3 januari 2022 om 16:35

Een nationaal elftal is even wat anders dan een club waar het komen en gaan van spelers normaal is. En natuurlijk loop je het risico afgeserveerd te worden bij een nationale ploeg. Dat loopt een speler met slechts 1 paspoort ook. Die kan dan ook niet zomaar even voor een ander land kiezen omdat het hem beter uitkomt. Daarom ben ik er ook voorstander van om jongens met een dubbel paspoort te laten kiezen als ze 18 jaar worden. De keuze voor een nationaal elftal hoort er 1 op gevoel te zijn, niet wat het beste uitkomt voor je carriere. Zoals ik al schreef, dat is mijn persoonlijke mening natuurlijk.

3 januari 2022 om 16:36

Het is alleen niet te weten of een jongen met een dubbel paspoort uiteindelijk toch voor een ander land gaat kiezen zoals Ferdi Kadioglu. Er kan zich nog van alles afspelen om die keuze te doen veranderen.

Je kan bijvoorbeeld wel gaan vragen aan spelers van 18 of zij van plan zijn om voor Nederland te blijven spelen, maar je hebt er nog steeds niks aan als ze ja zeggen. Zo'n ja-woord is niet bindend, alleen echte wedstrijden voor het nationale elftal zijn dat.

Het is ook wat om al op een jonge leeftijd te moeten kiezen voor een land, want je kan ook zoals een El Ghazi de pech hebben dat je maar 1 of 2 wedstrijden speelt en dan vast zit aan je keuze.

3 januari 2022 om 16:45

Maar dan heeft El Ghazi dus gewoon het probleem wat al die andere spelers met slechts 1 paspoort hebben. Het is dus niet zo dat oneerlijk is voor El Ghazi. Kadioglu sprak nota bene niet eens Turks.

Prima, vraag me echter wel af waar hij komt te spelen..? Is vooral heel goed gebleken in een 5-3-2 of 3-5-2 als wingback, wellicht gewoon als Rechtsback opstellen?

Wat zijn er toch eigenlijk bijzondere mensen op de wereld. Een Turkse vader met een Canadese, in Nederland geboren moeder. Als je dan geen man van de wereld bent. Lijkt me dan ook lastig om uiteindelijk een land uit te kiezen 'waar je het dan mee moet doen'.

3 januari 2022 om 19:28

Hey westend, onder een steen geleefd in dit als maar kleiner wordend wereldje? Check voor de lol achtergrond van David Alaba

4 januari 2022 om 12:38

Wat is dat nou weer voor een rare concluderende reactie?Blij om te horen dat Ferdi de knoop heeft doorgehakt en voor onze Nationale elftal heeft gekozen. Ferdi is geboren en getogen in Nederland, heeft een (tot zover ik weet) Nederlandse opvoeding gehad en is pas de Turkse cultuur echt gaan leren kennen na zijn transfer naar Fenerbahce. Ik begrijp dan best dat een jongen die heel zijn jeugd voor Oranje is uitgekomen, even de tijd neemt om zijn beslissing te maken. Ik snap ook best dat hij voor Turkije kiest omdat de kans voor Oranje gewoon kleiner is omdat het een kwalitatief betere selectie heeft. Ik als Turk bijvoorbeeld, geboren in Turkije, maar opgegroeid in Nederland, had zonder twijfel gekozen voor Turkije.

Los van zijn keuze, sinds zijn komst leek het alsof hij wat is blijven hangen in zijn ontwikkeling, mede vanwege de slechte prestaties bij Fenerbahce en weinig speeltijd. Echter viel hij toen al bij elke invalbeurt wel op. Pas de laatste twee seizoenen heeft hij een beetje zijn draai kunnen vinden. Dat is zeker niet erg voor een jongen die op zijn 18e naar Fener is gekomen en nu nog steeds pas 22 is. Je ziet duidelijk dat hij heel hard heeft getraind aan zijn fysiek, want talent is er zeker. Ik vind het jammer dat hij nog nooit de kans heeft gehad om op 10 of centraal op het middenveld te spelen, ik denk namelijk dat zijn kwaliteiten meer daar liggen. Deed het onder Pereira als wingback meer dan goed, echter ben ik benieuwd wat de nieuwe trainer zal doen met Ferdi. Op de flanken doet hij het ook prima!

O ja, nu nog zijn contract bij Fenerbahce verlengen, aangezien die ook afloopt dit jaar..

Succes met je keuze. Lijkt me een juiste en verstandige.

Heeft geen kans bij oranje...
Dan heb je gelukkig Turkije nog.. en mocht dat gering zijn kon hij altijd nog voor Canada gaan

Denk dat Depay en Danjuma opgelucht zullen zijn, poeh zeg! Anders waren zij hun plekkie kwijt geraakt!

Zonder dollen, Kadioglu en de Turkse media deden doen geloven alsof heel Nederland achter hem aanzat en mensen hier in NL niet konden slapen door zijn nog te maken keuze. Nou, als er ook maar 1 Oranje supporter wakker lag van zijn keuze dan is dat veel.

Hij ziet natuurlijk ook dat hij bij het Turkse elftal meer kans maakt, verder heeft dit weinig te maken met liefde voor Turkije oud. Heeft tot nu toe altijd voor Oranje gespeeld en spreekt niet eens Turks.

Wat maakt het toch uit, die jongen probeert gewoon voor zich zelf het maximaal haalbare te bereiken. Laat hem lekker interlands voor Turkije spelen.

Logische keuze, maakt bij Oranje weinig kans. En bij Turkije kunnen ze hem juist goed gebruiken!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Turkije

FIFA ranking: 32
357 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
E. ÜnalAanvaller00
S. BolatKeeper
U. ÇakırKeeper30
K. AyhanVerdediger30
Z. ÇelikVerdediger30
M. DemiralVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

4 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren