De Telegraaf noemt vraagprijs van Ajax voor gewilde David Neres

Maandag, 3 januari 2022 om 06:51 • Laatste update: 17:43

Shakhtar Donetsk is concreet in de markt voor David Neres. De Telegraaf schrijft maandagochtend dat het ‘inmiddels is doorgedrongen in Europa’ dat de Braziliaanse aanvaller mag vertrekken bij Ajax. Er is ‘volop belangstelling’ voor Neres, voor wie Shakhtar niet de enige gegadigde is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat David Neres mag vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Het spel van vraagprijs opdrijven en aanbod downplay is in volle gang -> deze zet is van Ajax: er is veel belangstelling en €15mn is niet genoeg.
Ik weet niet of Ajax echt €15mn wilt hebben, dat is onder kostprijs, maar met afschrijving weer wel een volledige winst - omdat ik denk dat Neres al volledig is afgeschreven boekhoudkundig in de boeken van Ajax
Ik heb een zwak voor David Neres, maar ik begrijp dat hij weg wilt. Hij heeft mooie tijden gehad en gemaakt in het Ajax shirt, time to move on…

3 januari 2022 om 07:14

Een bankzitter die nooit speelt, 15 miljoen is bizar veel.

3 januari 2022 om 08:29

En dan ook nog een bankzitter die veel blessures heeft gehad, en al bijna 2 jaar op zoek is naar zijn vorm.

3 januari 2022 om 08:45

2 jaar geleden werd ook 40 mil aangegeven dat het weinig zou zijn. Kan snel gaan

3 januari 2022 om 08:47

15 miljoen voor een voetballer die in de eredivisie in ruim 5 jaar nog niet aan de 40 goals komt is mega jackpot. Wie gaat dat nu betalen. Shaktar schijnbaar maar ik kan me het niet voorstellen

3 januari 2022 om 16:17

Mwa, jij schetst het wel heel negatief hoor Luuktuinbeek. Ten eerste speelt Neres nog geen vijf jaar in Amsterdam (waarvan hij een volledig jaar geblesseerd is geweest). In de tijd dat hij wel fit was -zo'n kleine vier jaar dus- kwam hij tot 121 Eredivisieduels waarvan 86 als basisspeler, hierin was hij goed voor 37 goals en 35 assists. Die cijfers lijken me absoluut niet onaardig. Met name in de seizoenen voor zijn zware blessure haalde hij gewoon erg goede cijfers voor een buitenspeler hoor: in 17/18 goed voor 15 goals en 14 assists en in 18/19 goed voor 12 goals en 15 assists. Na die zware knieblessure is hij helaas nooit meer de oude geweest.. Maar goed, zelfs in dit huidige seizoen in de 660 minuutjes die hij maakte in de ED en CL goed voor 6 goalcontributies (4g, 2a). Het is te hopen voor hem dat het er weer terug uit gaat komen want het is best wel een goede speler vind ik, maar het zou de eerste niet zijn die nooit meer zijn niveau haalt na een dergelijk zware knieblessure helaas..

Vijftien miljoen is overigens best een realistische prijs denk ik, een club als Shakhtar betaalt dat echt wel voor een speler van zijn kaliber.

3 januari 2022 om 11:16

Hij heeft nooit echt uitgeblonken muv de CL wedstrijden. Daaruit ljkt me de conclusie dat hij meer ruimte nodig heeft, de enige juiste. Ik denk dat deze jongen in Italie of Duitsland veel beter uit de voeten kan. Het is wel jammer dat Overmars niet op het juiste moment gecashed heeft want de doelstelling blijft winst maken op spelers. Nu 15 en doorverkoop percentage pakken is alles wat er nog overblijft. Ik denk echter niet dat hij naar Shaktar wilt, hopelijk wordt Napoli geintereseerd.

3 januari 2022 om 12:56

Het geheugen van de mens blijkt maar weer eens van korte duur en vooral de uitzonderingen te onthouden. Natuurlijk nogal een onzin bewering dat Neres nooit heeft uitgeblonken muv CL wedstrijden. Seizoenen 2017/2018 en 2018/2019 waren van hem ook in de eredivisie gewoon goed, kijk de stats daarvan ook maar eens na. Daarna kwam helaas zijn seizoen met blessureleed en is hij niet meer de oude geworden.

3 januari 2022 om 13:44

Eens met Inke, maar vergeet ook niet dat die CL wedstrijden wel de hele wereld overgingen. Meer dan ‘normaal’, vooral tegen Madrid en Juventus. Daardoor herinnert iederen zich Neres nog. En het zou natuurlijk best kunnen dat hij zijn vorm nog vindt. Dan is hij dat geld meer dan waard.

3 januari 2022 om 15:11

Nou je hebt best gelijk qua satistieken maar ik kan me nog goed herinneren dat de potentie er nooit echt helemaal uitkwam in de eredivisie. Vergeet niet dat we 22 miljoen hebben betaald en alleen Haller duurder was. Ik denk dat als we later Hallers statistieken zien dat we ook denken dat hij de perfecte spits was. Dus ik denk dat het met het geheugen wel meevalt, ik denk eerder dat we de geschiedenis geen eer aandoen door te vaak terug te vallen op statistieken en dat dan maar voor waarheid aan te nemen. Voor beide heren geld dat je mag verwachten dat zij Ajax naar grotere hoogtes duwen voor zulke bedragen.

3 januari 2022 om 12:03

Krijgt ook niet t vertrouwen op zijn beste plek: rechterkant.....
Denk dat als je m 5 wedstrijden daar laat staan we de Neres uit t seizoen 2018 weer zien..... Kan me niet voorstellen dat hij dat niet meer kan brengen......

3 januari 2022 om 12:20

Neres is juist beter vanaf links. En daar krijgt hij de kans niet meer omdat Tadić niet in de punt staat.

Ik hoop dat zowel Neres als Tagliafico het seizoen afmaken in Amsterdam. We staan met onze 2e plaats nog voor een missie; kampioenschap is zo belangrijk. Daarnaast zit ik niet op die kleine Bergwijn te wachten. Die enigen die weg mogen in januari zijn: Onana - Labyad - Jensen - Danilo - Daramy (Unuvar is nu al beter)

3 januari 2022 om 07:16

Neres mag van mij wel vertrekken, heeft op zijn hele goede CL jaar na niet bijster veel laten zien, als je dan Bergwijn zou kunnen huren als oplossing is dat prima, beetje vergelijkbaar niveau.. Nico zou ik wel houden als het kan anders is de spoeling helemaal dun.. Voor de rest zou het mooi zijn als Labyad vertrekt, Onana idem.. Zou Jensen, Danilo en Daramy proberen te verhuren, vooral Daramy heeft veel speeltijd nodig, die andere 2 zijn sowieso niet goed genoeg

3 januari 2022 om 07:25

Ik heb juist het gevoel dat Neres zo langzamerhand weer in vorm begint te raken. Persoonlijk zie ik liever dat Ajax het seizoen met deze selectie afmaakt, dus ook met Nico.
Als Neres nu verkocht word en je haalt Bergwijn is imo een stapje terug voor Ajax. Met Neres weet je precies wat je er aan hebt en dat is met Bergwijn maar afwachten.

3 januari 2022 om 08:59

Persoonlijk denk ik dat Bergwijn meer zal toevoegen aan Ajax dan Neres voor de toekomst. Neres speelt misschien weer wat beter, maar komt dat juist niet omdat hij zich in de kijker wil spelen voor een transfer? Voor Bergwijn is Ajax gewoon aantrekkelijker, omdat hij een bewezen staat van dienst heeft in de Eredivisie en gemotiveerd zal zijn met het aankomende WK, een eindtoernooi zal hij niet nog een keer willen missen.

3 januari 2022 om 09:20

"Neres speelt misschien weer wat beter, maar komt dat juist niet omdat hij zich in de kijker wil spelen voor een transfer?"

Rare uitspraak, ik mag toch hopen dat hij beter begint te spelen omdat hij zijn vorm hervind en wil spelen bij Ajax. Er komen nog genoeg belangrijke wedstrijden aan.

"Voor Bergwijn is Ajax gewoon aantrekkelijker, omdat hij een bewezen staat van dienst heeft in de Eredivisie en gemotiveerd zal zijn met het aankomende WK, ..."

Ik heb het opgezocht, deze uitspraak gaat niet op. Neres heeft een gelijkwaardige bewezen staat van dienst in de eredivisie als Bergwijn.

Neres; 121 wedstrijden 37/37 g/a met een gemiddelde van 62 min. p/w.
Bergwijn; 112 wedstrijden 29/35 g/a met een gemiddelde van 65 min. per wedstrijd.

Daarbij dat Neres weet hoe er bij Ajax gespeeld word zou ik ten aller tijden voor Neres kiezen.

3 januari 2022 om 09:34

@pieterpost. Ik weet niet wat Bergwijn bij Ajax te zoeken heeft. Maar hij wordt daar backup voor Antony. Oftewel hij gaat van de bank van London naar de bank in Amsterdam. Dus dat vergoot zijn kansen op het WK niet echt...

3 januari 2022 om 10:23

Dat hoop je ja, maar weet je niet zeker. Misschien dat hij zijn vorm enigszins herpakt, omdat Ajax weer wat in de cl lijkt te bereiken a la het successeizoen. Toch vind ik hem daardoor mentaal kwetsbaar.

Wat betreft die statistieken, Bergwijn begon pas te renderen aan het einde van zijn periode bij PSV en heeft de laatste pakweg 3 seizoenen uitmuntende stats.

Dat is jouw mening, maar als ik Ajax was zou ik het wel weten, denk gewoon dat Bergwijn het bij Ajax goed zou doen, omdat hij nog niet helemaal uitgeleerd was in de Eredivisie en bij een Nederlandse club. Hij heeft nooit gepresteerd in de CL en verliet een PSV dat in niet bepaald goede staat was.

@fcbogarde Stevie kan op alle posities voorin uit de voeten, dus hij zou denk juist een prima toevoeging zijn. Daarnaast zorgt het voor meer concurrentie wat het niveau zal opkrikken. Antony is ook nog niet altijd even constant.

3 januari 2022 om 12:21

Komt ook bij dat je Bergwijn nooit voor minder dan 15 miljoen gaat krijgen, tenzij je huurt maar daar gaat Spurs niet aan meewerken, denk ik. Dus ik zie er het nut niet van in.

3 januari 2022 om 12:53

Danilo heeft nooit een serieuze kans gekregen, is dus niet te beoordelen.

3 januari 2022 om 13:02

Je beste keeper wegdoen om? Statement maken is rijkelijk laat. Je verdient er waarschijnlijk nauwelijks mee. Beter gewoon een half jaartje erbij houden voor het geval je hem nodig hebt. Nerea mag maar hoeft niet weg lijkt me, goede onderhandelingspositie. Zo hoef je alleen akkoord te gaan bij een mooi bod en indien je rond bent met een vervanger. Bergwijn hoeft van mij ook niet zo, maar zou me niet eens verbazen als we daar zoveel over horen omdat ze bij de Telegraaf niets beters te doen hebben.

3 januari 2022 om 08:02

Neres ben ik ook niet zo rouwig om als hij vertrekt. Laat echt helemaal niets meer zien dan zou ik inderdaad liever een Bergwijn zien, Nederlander en heeft toch iets meer drive. Onana zou ik niet laten gaan, je wilt op alle vlakken lang doorgaan en dat beetje salaris wat je daarmee bespaard zou ik voor lief nemen om af te schrijven. Stel Pasveer raakt erg geblesseerd heb je nu Onana achter de hand en ga je er niet op achteruit anders komt er een jeugd keeper en is het maar afwachten wat er gebeurd en hoe dat gaat. Daramy mag ook wel wat meer kans krijgen om die nu al af te schrijven gaat wel wat ver.

3 januari 2022 om 08:20

Heerlijk hoe snel een speler alweer afgeschreven wordt. Op zo'n jonge leeftijd international van Denemarken is geen kattenpis. Hij zal vast talent hebben en met vlagen zie je er wel iets van. Het is allemaal nog niet overtuigend, maar wat wil je met zulk geringe speeltijd en kansen. En waar is de tijd gebleven dat jonge knapen de tijd krijgen zich aan te passen?! Met zulk ongeduld hadden jongens als Zlatan, Vertonghen, Blind en vele anderen geen naam gemaakt in Amsterdam.

3 januari 2022 om 08:23

Heerlijk? Ik vind het vooral ergerlijk.

3 januari 2022 om 08:32

Dat stadium ben ik al voorbij. Ik heb het voetbal niet uitgevonden en mijn mening zal nooit een feit zijn, maar heb al zo vaak jongens voorbij zien komen in het verleden die er eerst niks van konden en achteraf gewoon ff aanpassingstijd nodig hadden en/of vertrouwen. Ik geniet bijvoorbeeld nog steeds van de uitspraken van Driessen die zegt dat Haller niks te zoeken heeft in de CL, om er vervolgens 4 in te knallen in zijn 1e wedstrijd ooit in de CL.

3 januari 2022 om 09:28

Ik ben juist voor de jeugd de kans en het vertrouwen te geven. Maar van deze gast heb ik nog absoluut niets gezien waarvan ik denk, dat kan wat worden. Leuk dat hij neo-international is, maar soms passen een club (spelsysteem) en speler niet bij elkaar.

3 januari 2022 om 09:33

Hij mag doorgaans vlak voor tijd invallen, meestal is dan de wedstrijd al gespeeld en neemt iedereen gas terug. Dan is het lastig om je nog te onderscheiden.Verder heeft hij al geregeld acties laten zien waarbij de achterlijn haalt, ook dan nog de verdediger voorbij speelt in de kleine ruimte en hiermee gevaar sticht. Daarnaast is hij ook snel en redelijk lang, kunnen extra wapens zijn. Zeker hen afschrijven omdat hij wellicht niet in het systeem past is na amper een half jaar oneerlijk. Des te meer reden om hem de tijd te geven.

3 januari 2022 om 09:37

Dan is juist zijn tegenstander al vermoeid en kan mooie acties maken en voor eigen succes gaan. Hij struikelt meestal over de bal.

3 januari 2022 om 09:40

Dat is verrekte lastig als Martinez en Blind telkens elkaar de bal toe schuiven en de bal dus niet naar voren gaat. (Zie mijn edit)

3 januari 2022 om 10:20

Helemaal eens en Daramy heeft in Denemarken blijkbaar echt wel wat laten zien. Nieuwe club, nieuwe stad, andere speelwijze... Spelers worden inderdaad zo snel afgeschreven, wat ook een soort self-fulfilling prophecy wordt omdat zo'n jongen dan met nog minder vertrouwen speelt. Geef hem wat tijd, laat hem in de luwte wennen en ontwikkelen, ik heb het gevoel dat deze jongen er dan echt wel gaat komen.

3 januari 2022 om 11:39

FCBogarde, dat hij dat 3x heeft gedaan is niet meestal. Je pikt wel de slechte momenten eruit he. Ik heb al genoeg potentie gezien bij die jongen, maar het is nog niet goed genoeg nee. Kan nog komen, zeker bij hem.

3 januari 2022 om 10:03

Onana hoort gewoon op goal te staan ipv weg hoor. Altijd je beste elftal laten spelen! Waarom zou je niet je beste 11 laten spelen?

3 januari 2022 om 10:20

Nou ben ik het opzich wel eens met jouw stelling, maar in sommige gevallen moet je toch naar de context gaan kijken. Persoonlijk zou ik ook Onana opstellen omdat hij gewoon een goede keeper is, maar ik snap ook dat veel supporters dit niet willen.

Hij heeft Ajax aardig genaaid door de verkeerde pilletjes te nemen, en ondanks de steun van Ajax besluit hij toch zijn contract te laten aflopen. Dit mag hij gewoon doen, maar je kan verwachten dat een hele hoop mensen hier over gaat vallen.

Wel jammer, want hij was hard op weg om een icoon te worden.

3 januari 2022 om 10:17

Als Ajax Neres één op één kan inruilen voor Bergwijn, dan zou ik daar welwillend tegenover staan. Ik vind Steven toch de betere voetballer. Neres heeft één seizoen echt goed gespeeld en dat was tijdens het succes jaar van 2019/2020. De rest van de tijd was hij vaak geblesseerd en was hij heel wisselvallig.

Tagliafico behoud ik ook liever tot de zomer, want het is gewoon een goede linksback. Zonder hem moet je veel gaan schuiven mochten Blind of Martinez een keer uitvallen. Wel gun ik het hem van harte, want hij is een geweldige linksback voor ons geweest de afgelopen jaren. Ik denk zelfs de beste linksback na Maxwell.

Dat Onana, Labyad, Jensen en Danilo weg mogen ben ik het ook mee eens. Het zou mooi zijn als je voor Onana nog 1 of 2 miljoen kan vangen, maar ik ben bang dat hij gewoon zijn contract laat aflopen. Jensen en Danilo mogen van mij nog wel een keer verhuurd worden.

Bij Labyad heb ik het gevoel dat hij het wel prima vind zo. Hij verdient waarschijnlijk een prima salaris, en gaat deze waarschijnlijk niet inruilen voor 50% minder om te spelen bij een Heerenveen of Utrecht. Jammer.

Daramy verdient nog het voordeel van de twijfel. Die jongen is er net een half jaartje. Alvarez had bijvoorbeeld ook meer dan een seizoen nodig om zich te ontwikkelen tot de speler die hij nu is. Wel heb ik vooraf al gezegd dat ik het niet zag zitten in Daramy omdat het vooral een snelle speler was, maar voor de rest matig. Geen goed schot en geen goede pass in de benen. Maar nu hij er is moet hij wel de kans krijgen om zich aan te passen.

3 januari 2022 om 11:19

Unuvar was altijd al beter. Het was gewoon een nodeloze aankoop die Daramy zonder dat Neres weg was en met de vele talenten die bij de jeugd rondlopen. In Corona tijd zoveel besteden aaneen jongen die zich heel even heeft laten zien in de Deense competitie is dom.

Onana moet je niet eens laten gaan nu, die kan je nog nodig hebben. Met de rest ben ik het wel eens, ookal zou ik Jensen eerst verhuren. Daar zit eventueel wel wat in.

Hij zit er al 4 jaar, mooie wedstrijden van hem gezien maar na zijn blessure niet meer zijn vorm gehaald van toen.
Voor hemzelf is het ook wel tijd.
En als Nico ook gaat zou ik meer kijken voor een zuid Amerikaaanse verdediger dan voor Bergwijn.

Komen ze weer aan met die Bergwijn. Wat een obsessie is dat zeg voor de Telegraaf

3 januari 2022 om 09:29

Het wordt wel erg sneu inderdaad. Misschien heeft Mike of Valentijn al een shirt met Bergwijn achterop gedrukt, en willen ze niet dat het voor niets blijkt te zijn.

3 januari 2022 om 11:08

Echt wat een verschrikkelijke trieste krant is die telegraaf geworden zeg. En maar doorgaan met die bergwijn.

3 januari 2022 om 11:40

Ik las laatst dat die zaakwaarnemer van Bergwijn wat contacten heeft met de Telegraaf, dus het zou me niet verbazen als ze dat min of meer in opdracht doen om Bergwijn in de markt te zetten in ruil voor wat inside nieuwtjes.

Ik hoop echt dat Nico blijft. Echt een held. En we gaan hem nog nodig hebben ook. Neres ligt al iets anders, die mag weg zolang je een capabele vervanger haalt. En het liefst eentje kopen, niet huren. Maar ben er niet rouwig om als Neres blijft. Die kan zomaar belangrijk zijn tegen Benfica net als 3 jaar geleden. Wordt een spannende maand.

3 januari 2022 om 10:23

Mee eens. Achter Nico hebben we gewoon geen vervanger van een goed niveau. Ik vind het wel erg sneu voor hem, want hij zal hoogstwaarschijnlijk gewoon op de bank gehouden worden, maar ik heb liever Nico op de bank dan een Salah-Eddine.

Neres is natuurlijk ook een luxe om op de bank te hebben, maar met Berghuis heb je ook gewoon een speler die daar kan spelen als Antony niet fit is.

@redactie

Ajax betaalde zeker geen 22mln voor Neres. Volgens mij was het 14 en met bonussen misschien 16 miljoen

3 januari 2022 om 07:14

Het was met bonussen 15 miljoen en daarna kocht Ajax het doorverkooppercentage (20%) af voor 7 miljoen. VZ heeft gelijk dus.

3 januari 2022 om 07:33

@HakimZiyach22 klopt volgens mij 12.5 miljoen wat kan oplopen tot 15 dus wat jij zegt klopt

Ik hoop echt dat Neres en Nico blijven. Kunnen ze nog goed gebruiken ! Als ze zelf nog willen natuurlijk. De bank van Ajax is namelijk een stuk minder wanneer deze vertrekken. Ze weten wat er geleverd moet worden wanneer ze invallen. Kennen het Europees niveau. Bergwijn zie ik niet zo snel komen.

3 januari 2022 om 12:53

Verkopen, maar ze maken wel het seizoen af.
Iedereen blij, behalve onze forumvrienden hier die hopen dat de selectie kleiner wordt

De flanken zijn bij Ajax gewoon goed bezet en zelfs Berghuis als backup op rechtsbuiten.

Toch zonde als die gaat en je krijgt in 2e seizoenshelft te maken met schorsingen en blessures.

Hou de bank goed Ajax!

3 januari 2022 om 08:37

Op papier zijn de flanken goed bezet, echter heeft Daramy zelfs nog moeite met de amateurs, en speelt Neres ook gewoon een dramatisch seizoen en zie je niets in hem waarvan men dacht dat hij ooit veel geld waard was.

3 januari 2022 om 08:52

Hoe kun je nu zeggen dat Neres een dramatisch seizoen speelt?
Hij is nog niet zo goed als 3 jaar geleden maar ik heb de indruk dat hij zijn vorm zo langzamerhand hervindt.

Neres speelt dit seizoen +/- 30 min per wedstrijd, dan is het niet makkelijk je te onderscheiden.

3 januari 2022 om 09:10

Ik weet dat hij weinig speelt (mede door blessures) maar als hij in valt brengt hij toch helemaal niets ? Ja, hij scoort of geeft een assist op momenten dat het niet meer nodig is, maar op de momenten dat er iets geforceerd moet worden zie je hem totaal niet.
En ja, hij krijgt weinig tijd, maar zowel bij Feyenoord als bij PSV hebben ze spelers rond lopen die met nog minder minuten wel beslissend zijn of voor een extra schwung zorgen. Als Neres invalt is hij over het algemeen slechter dan de speler waar hij voor invalt. En meestal wordt deze speler gewisseld omdat hij het deze wedstrijd niet had. Dan kun je niet zeggen dat hij het goed doet.
Ik weet dat veel mensen mij zeer kritisch over Ajax vinden, maar ik kan niet begrijpen dat je mensen niet toe willen geven dat hij gewoon slecht speelt. En natuurlijk zijn daar oorzaken voor (blessures en weinig speeltijd) maar dat maakt zijn prestatie niet beter.

In de tijd dat ie in topvorm verkeerde kon hij weg voor 40 miljoen als ik mij niet vergis. Daarna heeft hij mede door blessures nooit meer dat niveau bereikt. 15 miljoen is veel voor een bankzitter en speler die vaak geblesseerd is.

Hebben wij dit al niet veel vaker gehoord ? Er is veel interesse maar ondanks dat en een relatief lage vraagprijs zitten zowel Neres als Nico hoofdzakelijk op de bank bij Ajax. Je kunt je afvragen of dit altijd echt zo is of dat Ajax dit doet om de prijs omhoog te krijgen.
Ondanks dat ik vaak heel kritisch ben op het vertoonde spel van de reserves van Ajax zou ik het ook niet snappen als ze deze spelers laten gaan. Ik vraag mij namelijk af welke andere opties je hebt bij schorsingen (je mag er toch vanuit gaan dat Anthony toch echt een keer geschorst gaat worden voor zijn slaan en schoppen), blessures of rust gunnen.

Toch mooi hoe Marc de media weer weet in te zetten om de druk op Shakhtar Donetsk op te voeren. Ik gun Neres zeker een mooie transfer. Helaas heeft hij zijn niveau / draai niet meer volledig weten te vinden na zijn blessure en inmiddels hebben wij een betere speler op rechts. Kan mij niet voorstellen dat de clubs in rijen met slaapzakken voor de deur liggen in Amsterdam.

Wow, Ajax heeft 22 miljoen betaald voor Neres! Dat zijn wel bedragen hoor! Dan moet het echt wel heel goed lopen wil je winst op zo'n speler maken. Niet alles verandert dus in goud bij Marc Overmars!

3 januari 2022 om 09:13

Alsof Marc er iets aan kan doen dat een speler zich niet meer ontwikkeld en veel geblesseerd is. Het enige dat je hem kunt verwijten is dat hij niet verkocht is toen ze er veel voor wilden betalen. Echter snap ik ook wel dat ze het toen nog niet deden, dit omdat er op dat moment nog geen vervanger klaar stond. Dat de vervanger hem daarna zo snel uit het elftal speelde en Neres vaak geblesseerd was had niemand verwacht.

3 januari 2022 om 09:30

Daarnaast heeft Neres meerdere malen zijn waarde terugbetaald met belangrijke goals, acties of zijn bijdrage aan het CL-succes. Als je daar uiteindelijk 7 miljoen verlies op moet pakken, dan zij het maar zo. Heeft Ajax toch gewoon veel gegeven.

3 januari 2022 om 10:10

Hij heeft zijn transfersom met prestatie zeker terug verdient, echter hoop je ook de volgende stap te maken door hem met winst te verkopen. Dat zal bij hem waarschijnlijk niet lukken.

Neres is ingehaald door jongens als Antony en zal daarom met verlies verkocht worden. Het blijft toch eeuwig zonde dat hij door die blessures nooit meer de oude is geworden. Bij Ajax denk ik dat we hem niet enorm gaan missen, er zijn tal van opties voor de vleugels en ik vind zijn invalbeurten vaak verre van overtuigend.

Ajax hanteert een filosofie dat een buutenlandse speler een jaar of vier hier speelt en daarna eventueel de stap mag en kan maken.
Hoermee komt Ajax aan speler en club tegemoet. Speler wil stap maken en Ajax wil verdienen.
Zowel Neres alsook Tagliafico hebben hun waarde volop bewezen, daarmee het publiek verwend (daar gaat het om). Ajax kwam verder in de CL en heeft ook dankzij deze mannen veel geld verdient.
Het zou zomaar kunnen dat ze verkocht worden en zij daarmee hun sportieve carriere verder vervolgen, maar het seizoen in Amsterdam afmaken.
Daarmee veel rust in de tent

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren