Analisten Sky Sports halen keihard uit naar Romelu Lukaku

Zondag, 2 januari 2022 om 23:20Jordi Tomasowa • Laatste update: 02:58

Het buiten de selectie laten van Romelu Lukaku door Chelsea-trainer Thomas Tuchel voor de topper tegen Liverpool (2-2) houdt ook de analisten van Sky Sports bezig. De aanvaller van the Blues bevond zich deze week in het middelpunt van controverse na een interview met Sky Italia. Lukaku liet zich in negatieve zin uit over zijn rol binnen het elftal en moest dat vervolgens bekopen met een disciplinaire schorsing.

Lukaku gaf drie weken geleden een interview aan Sky Italia, welke afgelopen donderdag werd gepubliceerd. De spits gaf hierin aan niet gelukkig te zijn bij Chelsea en uitte kritiek op zijn manager Tuchel. “De coach heeft ervoor gekozen om een ander systeem te gaan spelen. Ik ben niet blij met de situatie, maar ik mag niet opgeven en ik moet hard blijven werken. Dat past bij een professional.” Tuchel schorste Lukaku hierop disciplinair voor de topper tegen Liverpool van zondagavond. Analyticus Graeme Souness kan zich goed vinden in de beslissing van de Duitse oefenmeester. “Je probeert te begrijpen hoe het heeft kunnen gebeuren dat een speler met zo'n belachelijk en schadelijk statement kan komen”, zegt hij.

“Lukaku was gefrustreerd omdat hij na zijn blessure niet in het elftal terugkeerde en is toen met die onzin op de proppen gekomen. Het was totaal respectloos. Hij is geen 19 meer, hij is 29 jaar oud en zou beter moeten weten. Dit beschadigt de club enorm. Het is alsof hij de kleedkamer binnenloopt en tegen zijn ploeggenoten zegt: ‘Ik wil niet meer met jullie spelen.’ Het beschadigt de manager, hij zou moeten zeggen: ‘Als je hier niet wil zijn, dan is daar de deur, vertrek gerust' Als ik Tuchel was, zou ik Lukaku meteen opdragen zijn excuses aan te bieden. Lukaku is te ver gegaan.”

“Als hij niet bereid is om naar mij als manager te komen, zou ik naar hem toe komen en een eerlijk gesprek hebben over of hij het echt meende of dat het een fout was”, aldus Souness. “Als hij zich niet verontschuldigd heeft, dan heeft hij het juiste gedaan door hem buiten de selectie te laten.” Gary Neville denkt daar anders over en hoopt dat Lukaku niet op zijn uitspraken terugkomt. “Ik denk niet dat een manager bekritiseerd kan worden voor het buiten de selectie laten van Lukaku”, vindt de analyticus. “Controle is cruciaal voor een manager. Als je die woorden in de week hebt gehoord, is dat niet fijn als manager om te horen en ook niet als eigenaar of als ploeggenoten, die een Premier League-titel proberen te winnen. Tuchel heeft een grens getrokken en Lukaku is meer dan over de schreef gegaan. Hij moet zijn excuses aanbieden aan zijn teamgenoten. Het was zo onbegrijpelijk.”

Tuchel bevestigde voor aanvang van de topper tegen Liverpool dat hij met Lukaku gaat praten. “Hij is onze speler, er is altijd een weg terug. We zullen dit achter gesloten deuren uitpraten. Zodra we een beslissing hebben genomen, zodra Romelu het weet, zul je misschien weten wanneer hij terug in de selectie zal keren”, vertelde hij tegenover Sky Sports. “Het incident werd te groot, er ontstond teveel rumoer, zo dicht bij de wedstrijd, dus ik besloot om de voorbereiding op de wedstrijd te beschermen. Natuurlijk hebben we gesproken, in totaal twee keer met de belangrijkste spelers, maar daarna moesten we concluderen dat het te groot is.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door nino brown)

Tja, je bent de grote man bij Inter, vertrekt en komt erachter dat je die status niet bij Chelsea hebt. Het is inderdaad niet verstandig om je al zo snel zo uit te laten. Het is ook niet zo dat hij ze er al aan de lopende band in schoot.

2 januari 2022 om 23:35

Hij is wel de beste aanvaller dit seizoen, en hij legt wel de vinger op de zere plek.

Probleem is, dat deed hij ook bij United, en daar zijn ze inmiddels ook wel achter dat Lukaku honderd procent gelijk had met zijn nauwelijks verhulde irritatie over onprofessionele jongens als Martial, Pogba en Lingard, en de lakse houding van Ole daarop. Maar dat leverde hem daar ook alleen een exit op, geen steun.

2 januari 2022 om 23:40

Maar eigenlijk wat zegt lukaku verkeerd dan hij geeft netjes antwoord en is het niet eens met de trainer. Er word zoveel onzin op de media uitgekraamd. Is echte onzin die man is geïrriteerd geblesseerd geweest en als prof wil hij het uiterst eruit halen. Effe door bijten en dan knalt ie ze er wel weer in. Want hoe je het went of keert
Wel een topspits

2 januari 2022 om 23:49

De grootste fout is dat hij dit niet intern aankaartte, maar op een laffe manier in de media. En als Chelsea speler zeggen dat :''intern fans de beste fans ter wereld zijn''. Is dat niet een schoffering van de Chelsea fans? Betaalt Chelsea hem geen megasalaris om zich professioneel te gedragen? Hij mag fysiek wel groot zijn, maar kwa gedrag echt onvolwassen en respectloos.

3 januari 2022 om 00:06

Of hij is gewoon eerlijk en niet al te clever. Het lijkt me een bewuste actie, maar wie zal het zeggen?

3 januari 2022 om 01:04

Interview is weken geleden op genomen en komt nu uit. De situatie zijn dag en nacht. Iemans die op bank zit en zegt dat hij het niet eens is met de keuze van trainer lijkt me logisch iedere spelere wil spelen (its in the name). Ook gaf hij aan niet op te geven en hard ervoor te zullen werken. De rest is opgeblazen door de media misschien dat er woorden combinaties niet handig uit zijn gekomen maar ik herken Lukaku niet op de manier waarop hij nu word afgebeeld.

Groot gelijk. Je kiest zelf voor die stap. Zit je een paar wedstrijden op de bank en dan ga je janken. Slappe mentaliteit.

Ik volg Lukaku sinds zijn tijd bij Anderlecht. Het is altijd een speler geweest die ‘ik tegen de wereld’ heeft gecreëerd.

Hij gedraagt zich ala Pogba als een diva maar hij heeft eigenlijk buiten zijn geweldige jaren bij Inter, niet heel veel bereikt.

Chelsea moet hem niet eens meer willen. Hij zou imo wel een goede vervanger zijn voor Mbappé bij PSG. Is Franstalig, een nieuwe competitie, nieuwe land. Misschien kan hij daar de diva uithangen.

2 januari 2022 om 23:52

Ik heb bij Lukaku anders totaal niet het “diva” gevoel als ik afga op zijn interviews. Zeker zijn interview bij “Andy in de auto” komt hij heel erg down to earth over en zijn teamgenoten zijn ook altijd maar positief over hem.

3 januari 2022 om 00:00

Hij is ook totaal geen diva. Wel een speciale jongen die gewoon zegt wat hij denkt maar echt geen diva. Een makkelijk karakter is het niet. Maar ook geen onruststoker. Zijn eerlijkheid heeft hem wel de das om gedaan deze keer want dit komt niet meer goed denk ik.

2 januari 2022 om 23:55

Franstalig?

3 januari 2022 om 00:17

Ja hij spreekt ook Frans.

3 januari 2022 om 10:21

Zijn voertaal is Flemish, met goed zoeken vind jij een interview waarin hij dat zegt.

3 januari 2022 om 10:32

Hij is opgegroeid in Brussel, Franse kant. Hij is door zijn moeder naar een Nederlands talig gestuurd zodat hij een betere toekomst kan hebben.


Thuis spreekt hij Frans, en bij zowat elke doelpunt roept hij ‘mama j’taime’

3 januari 2022 om 12:14

Nogmaals nino Brown… Lukaku spreekt zo een 5/6 talen vloeiend waaronder Frans.

Dat het niet slim was van Lukaku lijkt mij wel duidelijk. Vooral het stukje over Inter vond ik echt belachelijk. Maar goed, het is gebeurt en het valt niet meer terug te draaien. Ik hoop dan ook dat Chelsea en Lukaku hier uitkomen anders gooi je wel even 115 miljoen weg.

Een goede prestatie tegen Liverpool had de storm al gedeeltelijk kunnen doen liggen. Dan kon je het nog afdoen als iets kleins wat intern besproken is.

Nu is het daarvoor te laat. Het vuurtje dat er was is alleen maar verder aangewakkerd en er is alleen maar meer aandacht op gevestigd. Dat vind ik wel opvallend van Tuchel. Zelf aankomen zetten met dat ze al die turbulentie niet nodig hebben momenteel (wat natuurlijk wel gewoon klopt) maar ondertussen alleen maar voor meer turbulentie zorgen door zelf ook publiekelijk te straffen in plaats van het intern te houden.

3 januari 2022 om 00:14

Tuchel kan hierin ook moeilijk juist handelen. Zet je Lukaku er weer bij dan krijg je een Sarri/Kepa situatie waarbij het lijkt dat de trainer controle in moet leveren door het prijskaartje van zijn rebellerende speler. Hou je Lukaku erbuiten en wees je daar eerlijk over, dan wakker je het vuurtje extra aan. Blij dat ik geen Thomas Tuchel heet deze week.

3 januari 2022 om 00:35

Kepa was nog wat extremer vind ik persoonlijk. Dat was iets dat nog nooit voorgekomen was.

Een trainer moet trouwens ook niet echt inzitten wat derden van hem denken vind ik zelf. De spelers en staf zijn belangrijk. En er zijn echt wel manieren om hun respect te behouden terwijl je het intern oplost. Maar zoals je zegt, zou elk besluit zijn nadelen gehad hebben.

3 januari 2022 om 09:29

Ik las gister dat Tuchel hem erbij had willen halen voor Liverpool als Lukaku zich had verontschuldigd, maar die liet dat kennelijk afweten. Dan heb je als trainer ook niet meer echt een keuze lijkt me, zeker als de ervaren spelers er bij hem op aandringen dat dit zo niet kan. Dan ondermijn je niet alleen je eigen gezag, maar ook dat van de leidende figuren in je spelersgroep.

3 januari 2022 om 09:37

Dat zou de zaken veranderen en op een bepaalde manier wel bij Lukaku passen.

Het is toch zwaar overtrokken. Lukaku is een goudeerlijke jongen, zo kwam hij bij Andy in de auto ook over. Hij draait er niet omheen en geeft gewoon eerlijk antwoord. Dat sommigen dat te eerlijk vinden zij dan zo. Verder geloof ik niet dat hij bij Tuchel zelf niets heeft aangekaart.

3 januari 2022 om 00:07

Dus dan zeg jij eigenlijk dat Tuchel liegt, en dat zou zeer kwalijk zijn als dat zo is. Denk niet dat een leugenachtige trainer nog gezag zou hebben bij de spelers.

3 januari 2022 om 05:42

@emile hesky g, ik weet niet of je zelf gevoetbald hebt. Maar iedere trainer liegt. Ik zeg in deze niet dat hij liegt, maar het is niet zo alsof trainers altijd de waarheid spreken.

3 januari 2022 om 00:26

Ik geloof dat er wel wat onenigheid was over de fitheid van Lukaku want die was van mening dat hij wel kon spelen tegen United als ik mij niet vergis. Wat er voor de rest allemaal is aangekaart zullen wij waarschijnlijk nooit te weten komen. Verder kan Lukaku wel een goudeerlijke jongen wezen maar moeten dit soort dingen nou via een interview? Dit kan toch ook intern worden afgehandeld want nu zet Lukaku zichzelf en Chelsea in een moeilijke situatie.

3 januari 2022 om 07:40

Goudeerlijk kan je lekker tegen je vrienden zijn, maar waarom de media opzoeken met dit verhaal? Er is een club die verdomme 115 miljoen voor je heeft neergelegd en je zaagt deze doormidden met dat nutteloze interview. Als professioneel voetballer moet je wat beter nadenken over je uitlatingen. (al helemaal in een interview)
FCB leg mij aub uit wat hij aan dit interview heeft gehad, behalve goudeerlijk zijn. Ook Chelsea is hier geen haar beter van geworden.

Tsja, had hij gewoon voor zijn plek moeten vechten en zijn mond moeten houden? Wellicht slimmer. Maar wat is het irritant dat niemand meer iets kan zeggen zonder dat het uit zijn verband wordt gerukt. In het interview zegt hij niets geks. Hij is ontevreden met de situatie, maar wil hard werken om terug te komen en gedraagt zich naar eigen zeggen professioneel. Daar hebben we gelijk het antwoord voor Tuchel waarom hij niets heeft gemerkt.

Dat hij graag eens terug zou willen keren bij Inter is ook geen schande. Hoeveel spelers hebben niet hetzelfde gezegd?

Nou nou, wat een schande. Overdreven gedoe. En als Tuchel dat vindt, moet ie hem gewoon opstellen. Winnen van Liverpool met een goaltje van Lukaku en de storm is voorbij! Slaap lekker

Lukaku is wss beloofd dat hij in een twee spitsen systeem zou komen te spelen net zoals bij inter. Maarja beloftes gelden niet in het voetbal zie wat Donny vd beek keer op keer beloofd word. Lukaku mag best zijn irritaties uitspreken vind ik en vd Beek mag hier wel wat van leren.

Ziehier de reden waarom voetballers doorgaans zich beperken tot nietszeggende oneliners en andere mediatrainingteksten. Maak je eens van je hart geen moordkuil en stel je je min of meer kwetsbaar op, krijg je dit over je heen. Dan houd je je voortaan toch wel gedeisd?

Ik denk dat iets hem dwars zit vandaar hij zicht zo uite maar hij is mens hij is een persoon hard werk en wil winnen met zijn ploeg hoop snel dat ze tot een dialoog komen en alles tot het verleden behoort

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder3211
R. LukakuAanvaller268
T. WernerAanvaller214
KepaKeeper40
J. Soonsup-BellAanvaller00
É. MendyKeeper340
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

141 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 26 8 1 0
2020/2021 Internazionale 36 24 4 0
2019/2020 Internazionale 36 23 2 0
2019/2020 Manchester United 0 0 0 0
2018/2019 Manchester United 32 12 4 0
Laatste voetbalnieuws

Lukaku niet met open armen ontvangen: ‘Zijn je verraad niet vergeten’

Romelu Lukaku wordt niet bepaald met open armen ontvangen door de harde kern van Internazionale. Sky Italia meldde dinsdag dat i Nerazzurri een huursom van acht miljoen euro (exclusief bonussen) op...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren