Hasselbaink discussieert fel met Carragher: ‘Liverpool-bril op? Het is rood!’

Zondag, 2 januari 2022 om 22:13Jordi Tomasowa • Laatste update: 22:29

Chelsea heeft zijn woede na afloop van de Premier League-wedstrijd tegen Liverpool (2-2) gericht op arbiter Anthony Taylor en videoscheidsrechter Darren England. Liverpool-aanvaller Sadio Mané verdiende volgens the Blues in de eerste minuut een rode kaart vanwege een vermeende elleboogstoot. Ook in de studio van Sky Sports raken de analisten niet uitgepraat over het moment. “Heb je je Liverpool-bril op? Het is een rode kaart!”, zegt Jimmy Floyd Hasselbaink tegen zijn collega Jamie Carragher.

César Azpilicueta en manager Thomas Tuchel zijn het er beiden over eens dat Mané al vroeg in de eerst helft een rode kaart moest krijgen. Bij een kopduel tussen Mané en Azpilicueta kwam de arm van de Senegalese aanvaller vol in het gezicht van de verdediger van Chelsea. “Dit is overduidelijk rood”, zegt Azpilicueta na afloop tegen Sky Sports. “Het maakt me niet uit of we pas vijf seconden bezig waren. Dit was de eerste actie en dit is gewoon een rode kaart.”

Het incident werd bekeken door England, die als VAR dienstdeed, maar hij vond het niet nodig om scheidsrechter Taylor naar de zijlijn te roepen om het moment terug te kijken. “Hij ziet de bal niet en hij komt er met zijn elleboog in”, vervolgt Azpilicueta. “Ik begrijp er eerlijk gezegd niks van. Dit soort beslissingen zie ik de laatste weken vaker. Dit was overduidelijk rood en telkens worden er beslissingen genomen waarbij wij in het nadeel zijn. Er wordt niet consequent opgetreden, zelfs niet binnen dezelfde wedstrijd, en voor mij is het duidelijk. Ik heb de herhaling bekeken, maar dat was niet nodig. Het was duidelijk rood.”

Tuchel is het met zijn rechtsback eens. “Ik houd niet van vroege rode kaarten en ik vind Sadio een geweldige kerel, maar dit was een rode kaart”, zei de Duitse manager. “Zijn elleboog kwam in het gezicht. Dan maakt het niet uit of we twintig seconden of twintig minuten bezig zijn.” Alhoewel Mané aan een rode kaart ontsnapte, ging hij wel de geschiedenisboeken van de Premier League in. Met zijn gele kaart na slechts vijftien seconden werd hij de snelst speler in de geschiedenis van de competitie die op de bon ging sinds het in het seizoen 2006/07 wordt bijgehouden.

Waar Azpilicueta en Tuchel vinden dat Mané een vroege rode kaart verdiende, verdedigt Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson zijn teamgenoot juist. “Ik was eerlijk gezegd teleurgesteld over die gele kaart. Sadio gaat altijd voor de bal. Zijn ogen waren de hele tijd op de bal gericht, ik denk niet dat hier sprake is van een bewuste actie.” Ook in de studio van Sky Sports raken de analisten niet uitgepraat over het moment. “Ik denk dat het een kaart is die in de 'oranje' categorie komt”, zegt Liverpool-legende Carragher.

“Als hij hem echt met zijn elleboog raakt in plaats van zijn onderarm was hij er waarschijnlijk wel afgestuurd”, vervolgt de analist. “Ik denk dat het feit dat het Mané’s onderarm is, het is bijna meer met zijn pols dan met zijn elleboog, hem mogelijk redt, en het feit dat het na zes seconden is. Hasselbaink is het echter totaal niet met zijn collega eens. "Meen je dat nou? Heb je je Liverpool-bril op? Een voetballer weet waar een tegenstander is. Het is een rode kaart. Vergeet zes seconden. Hij gaat met zijn elleboog en hij brengt de speler in gevaar.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door stenoss)

Ja, en Hasselbaink heeft natuurlijk zijn chelsea bril op. Het is zo'n kaart dat je met geel kan leven maar als de scheids rood had gegeven, je ook niemand had horen klagen behalve de Lpool spelers uiteraard.

3 januari 2022 om 09:46

Ik sta er precies hetzelfde in. Het is een domme actie van Mané, maar zo vroeg in de wedstrijd snap ik dat de scheids in dit geval voor geel koos. Dat Henderson het overigens niet eens geel vond is dan wel weer lachwekkend.

3 januari 2022 om 10:53

Maar waarom maakt het moment in de wedstrijd uit? Als spelers aan het begin zo fysiek wilen laten zien wie er de baas is, moet je ze juist aanpakken, en niet beschermen.

3 januari 2022 om 12:17

Omdat deze overtreding een beetje tussen geel en rood inhing vond ik. Als je meeneemt dat de wedstrijd met rood eigenlijk kapot is in minuut 1, neig ik hierin ook naar geel. Later in de wedstrijd zou het eerder misschien net de andere kant opvallen.

3 januari 2022 om 14:11

Dat is dus volstrekte onzin en haaks op de regels. Tijdstip van de overtreding doet er niet toe. Iemand in minuut 1 een klap verkopen is net zo erg als in minuut 88.

Zoals wel vaker in Engeland is de Var ondermaats en dan begin ik nieteens over het niveau van de scheidsrechters. Liverpool had na 10 seconden natuurlijk al met 10 man moeten staan, en ook die overtreding van Mount op de middellijn had beter bekeken moeten worden.

3 januari 2022 om 00:08

Ze zouden eigenlijk scheidsrechters uit andere landen moeten rekruteren. De beste competitie ter wereld met oprecht de slechtste scheidsrechters. Als je ziet hoe de twee toppers van het weekend al beïnvloed en deels geruïneerd zijn door de scheidsrechters... en dat zijn dan de beteren aldus de FA. Maakt de competitie ook gewoon minder leuk. Chelsea pakt hier hoogstwaarschijnlijk gewoon de winst als er correct wordt gefloten.

Als je iedere zwaai met de arm met rood gaat bestraffen, eindig je geen wedstrijd met elf tegen elf, en durven spelers zich niet of nauwelijks meer breed te maken. Het was een overtreding, has was ook geel, maar absoluut geen ernstig gemeen spel, en dus geen rood

2 januari 2022 om 22:56

Dit was alleen niet zomaar een zwaai met de arm. Je ziet dat hij heel bewust zijn linker elleboog gebruikt in dat duel. Dit lijkt mij dan ook gewoon een rode kaart. Ik denk dat als het 10 minuten later plaats had gevonden, die rode kaart ook wel gegeven was.

2 januari 2022 om 23:17

Ik vond het persoonlijk wel rood, denk dat het heel erg meeweegt dat dit de 1e minuut was (wat natuurlijk niet zou moeten). Doe je dit halverwege de tweede helft dan mag je gewoon gaan douchen hoor.

3 januari 2022 om 00:04

Dit is ook wel een patroon bij Mané, want hij doet dit relatief vaak en komt er nagenoeg altijd mee weg. Erg opvallend..

3 januari 2022 om 02:12

Dit is geen zwaai
Dit is een bewuste aanslag
Ivm de Afrika Cup had de schorsing de beroepsduikelaar toch niet gedeerd
Walgelijk ventje. Donkerrood

3 januari 2022 om 08:13

Zit nogal een verschil tussen een zwaai met de arm of met kracht je arm in iemand zijn gezicht planten. Dit was toch wel een duidelijke en dan is er maar 1 straf, rode kaart.

Dat was rood maar ben toch wel blij dat-ie niet gegeven werd, dit werd daardoor een stuk leukere pot dan een 11 tegen 10 wedstrijd.

Nooit rood dit. Door het theater wat er tegenwoordig gemaakt wordt, wordt er vaak geel gegeven, maar zelfs dat is veel te zwaar.

2 januari 2022 om 23:02

Het was niet alsof hij hier een kopduel aanging maar gewoon bewust met elleboog naar het gezicht. Duidelijk rood.

Aldus Hasselbaink, oud-spits van Chelsea. Het blijft lastig, maar tenzij een elleboogstoot duidelijk bewust is, is een gele kaart voldoende. Als er rood was gegeven, was er ook wat voor te zeggen geweest. In deze situaties kun je het als scheidsrechter nooit goed doen. Ik had beide beslissingen kunnen snappen.

3 januari 2022 om 00:07

En wanneer is een elleboog duidelijk bewust? Buiten de overduidelijke situaties.. Het is gewoon een probleem hoe er naar gekeken wordt. Nu is het Mané, volgende keer iemand anders. Overigens heeft Mané hier ook gewoon een handje van hoor, want hij doet dit soort dingen geregeld. En elke keer komt hij er ook mee weg tot nu toe. Elke keer zijn het van die situaties waarbij hij zijn arm naar achter laat zwaaien of hangen. Of zoals hier bij een kopduel.

Tijdje terug had je dat ook met Fellaini, die standaard bij elk kopduel een elleboog gaf haast (gechargeerd gezegd). Die kwam er ook super vaak mee weg..

Ik heb wel het idee dat Azpi bewust wordt opgezocht en hij krijgt natuurlijk wel vol de arm in het gezicht. Na mijn mening is dit dan ook rood maar het had de wedstrijd niet ten goede gedaan.

3 januari 2022 om 08:08

Azpi en wel meer verdedigers zoeken elke wedstrijd Sadio op om dit soort dingen uit te lokken. Je kunt dat zeggen Sadio moet zijn handjes naast zich houden, maar als je ziet hoe hij beweegt en snel draait dan kan je begrijpen dat er soms een arm gebruikt word voor balans.

3 januari 2022 om 08:35

Ja nog even en Azpi heeft schuld dat hij zijn elleboog gebruikt lol, man duidelijker rood is er bijna niet we hebben een VAR die 5 min nodig heeft om te kijken of een speler een tiende mm buitenspel staat , maar voor dit soort dingen geven ze nooit thuis .

3 januari 2022 om 09:51

Dat is echt omgekeerde wereld natuurlijk. Hoe lokt Azpi dit dan uit? De wedstrijd was 10 secondes bezig en Mané doet niet zijn best om een kopduel aan te gaan. Het snelle draaien of iets dergelijks heeft hier ook niets mee te maken aangezien die bal al tijden in de lucht is en Mané het aan ziet komen.

3 januari 2022 om 10:17

Mané doet een sprong opzij en zwaait daarbij de arm vol in het gezicht van Azpi. Ik zie niet in hoe Azpi dat kan uitlokken.

3 januari 2022 om 14:13

@schop1989

Belachelijke reactie. Zocht Tierney het ook op bij Mané? Je gaat nu Azpi op de schuld geven... koekoek.

3 januari 2022 om 16:09

Je zit nogal op je paard is het niet? Ik maak een algemene opmerking en zie in veel gevallen de opzet niet, ik zie daarentegen wel eens de opzet bij spelers die het duel aan gaan.

Ik geef Azpi in deze geen schuld, maar hij heeft al vaker gezocht naar Sadio in wedstrijden. Tegen Spaanse teams worden de wat wildere spelers wel vaker nadrukkelijk gezocht.

Wat ik dan het gekste vind is dat bij de goal van Pulisic de VAR 2 minuten aan het kijken is of Rudiger niet hinderlijk buitenspel loopt terwijl dat in de 1ste herhaling al heel duidelijk zichtbaar was dat het niet zo was. Bij die elleboog stoot van Mane wat meer een rode kaart is dan geel, word nauwelijks naar gekeken door de VAR?

Ach, hier moet je niet raar van opkijken. Dit doet Mané regelmatig. Hij krijgt er alleen nooit rood voor.

3 januari 2022 om 00:06

Precies. Momenteel een van de vuilste spelers van de PL. Helaas krijgen spelers van sommige teams altijd het voordeel van de twijfel en Mane is daar zeker een van.

Doet Mane heel vaak. Gaf Tierney vorig seizoen ook na een paar minuten al een vervelende elleboogstoot. Mocht toen ook. Privilege der wereldspelers in de PL.

Henderson vond geel al te veel? Lol. Een duidelijkere rode kaart is er bijna niet. Bij de elleboog van de week zou deze bovenaan staan.

3 januari 2022 om 14:12

Henderson is dan ook verre van objectief in dit geval. Die komt gewoon op voor eigen spelers maar verspeelt daarmee direct alle geloofwaardigheid jegens de buitenwereld.

Ik word er een beetje moe van dat in elk duel waar een arm tegen iemand aankomt al met een rode kaart wordt geassocieerd

3 januari 2022 om 14:13

Snap ik als het steeds spelers zijn van Liverpool (al een paar keer Mané) en ze eigenlijk met rood van het veld moeten.

3 januari 2022 om 14:28

Dat zeg ik toch helemaal niet, daarnaast gebeurd het letterlijk in elke wedstrijd dat er met de VAR naar gekeken wordt. Maar ik ga pas een discussie met jou aan als je niet aan het vissen bent naar negatieve berichten.

3 januari 2022 om 17:03

Ben het met je eens. Wordt natuurlijk ook versterkt door het theatrale gedrag van de tegenstander. Ben in deze wel van mening dat het rood had moeten zijn. Mané komt compleet horizontaal ingevlogen en plant zijn arm in het gezicht van Azpilicueta. Als je voor deze elleboog geen rood geeft, kun je hem bijna nergens meer voor geven. Veel duidelijker ga je het niet krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller268
T. WernerAanvaller214
T. TuchelUnknown
KepaKeeper40
J. Soonsup-BellAanvaller00
É. MendyKeeper340
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Chelsea.

45 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren