Lionel Messi test negatief en keert weer terug bij Paris Saint-Germain

Woensdag, 5 januari 2022 om 20:33Dominic Mostert • Laatste update: 20:37

Lionel Messi is hersteld van het coronavirus. Drie dagen nadat Paris Saint-Germain nieuws over zijn positieve testuitslag naar buiten bracht, maakt de club bekend dat de aanvaller negatief is getest. Zodoende kan Messi weer terugkeren naar Parijs om de training te hervatten met de ploeg. Hij bracht de feestdagen door in Argentinië. Layvin Kurzawa is wel positief getest en gaat in quarantaine.

Dinsdag werd duidelijk dat behalve Messi ook Juan Bernat, Sergio Rico en Nathan Bitumazala het virus onder de leden hebben. Voor zover bekend testen zij nog steeds positief en zijn ze nog in quarantaine. Daarbovenop komt nu dus de afwezigheid van Kurzawa, wat betekent dat PSG twee linksbacks mist. Ook een lid van de technische staf testte onlangs positief. Verder ontbreekt Neymar nog minstens drie weken vanwege blessureleed.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Beelden losgaande Lionel Messi en Antonela op volgepakt privéfeest uitgelekt

Lionel Messi gaf deze week in Rosario een groot privéfeest ter afsluiting van het kalenderjaar. Lees artikel

Messi gaf begin deze week in Rosario een groot privéfeest ter afsluiting van het kalenderjaar. Beelden van dat feest werden naar buiten gebracht door de band Los Palmeras, die optrad op de feestlocatie. Met name Argentijnse media deelden massaal de video’s die geüpload werden door bandleden. Mogelijkerwijs liep Messi het virus op die gelegenheid op, maar daar is geen duidelijkheid over. De aanvaller is in ieder geval snel hersteld en reist binnenkort af naar Frankrijk.

PSG hervat de Ligue 1 zondag met een uitwedstrijd tegen Olympique Lyon. Later deze maand volgen thuiswedstrijden tegen Stade Brest en Stade de Reims in de competitie. Neymar richt zich vermoedelijk op een rentree in februari. Hij verrekte eind november in het uitduel met Saint-Étienne (1-3 zege) zijn linkerenkel en liep schade aan zijn enkelbanden op. Neymar herstelt momenteel in Brazilië en wordt over drie weken weer verwacht op het trainingsveld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door denn01)

Moet ook altijd Ronaldo achterna gaan met alles hé

Nu nog 35 positieve testen afleggen en je bent hem voorbij..

Dat is toch wel een beetje pijnlijk. Sta je de ene week op een kluitje te feesten en een of twee week/weken later blijk je besmet te zijn met corona.

2 januari 2022 om 13:04

Maar om nou helemaal niet meer op een feestje te komen is ook weer een ander uiterste vind ik. Corona is er al 2 jaar en zal ook niet binnen 5 jaar ineens weg zijn.

2 januari 2022 om 13:08

Ik doelde ook meer op de beeldvorming. Dat spreekt nou niet bepaald in het voordeel van Messi en ik kan me niet voorstellen dat PSG er blij mee was.

2 januari 2022 om 13:23

Maar er zijn 5 positieven bij psg, dus het kan net zo goed daar gebeurd zijn...

2 januari 2022 om 13:24

Het kan ook zijn dat die 5 positieven allemaal door Messi besmet zijn, wie zal het zeggen 🤷

2 januari 2022 om 13:35

Er is een verschil tussen een huisfeestje met vijf of zes mensen en een dikke party in een club met honderd man hutje mutje op elkaar.

2 januari 2022 om 14:01

Bongiorno. Blijkbaar is in Argentinië zo'n dikke party in een club met 100 man op het moment toegestaan

2 januari 2022 om 14:10

Dat is zeker een verschil, maar waar trek je de grens? Mensen zijn het zat en volledig terecht. Vorig jaar kon je nog zeggen dat het een onzichtbare vijand was waar we nog niet eerder mee te dealen hadden gehad. Maar als je een jaar later tegen precies dezelfde problemen aanloopt zonder dat er een beleid met een logische visie is te bespeuren, ja dan haakt men logischerwijs af. Ga van het ergste uit (het gaat nooit meer weg) en richt daar je capaciteit op in qua IC-bedden bijvoorbeeld. Waar zijn de covid-centra? De verkorte opleidingen? De opvang voor mensen met kinderen die zo'n opleiding/job willen gaan doen? Nee i.p.v. daarvan maar weer steun voor ondernemers à 2,2 miljard (fijn, maar wel weggegooid geld) i.p.v. structurele oplossingen. Ik denk dat velen zich niet meer laten leiden door wat het kabinet vindt omdat er geen enkel houvast wordt gecreëerd. Dus even terug naar het artikel: ik kan Messi geen ongelijk geven. Afgelopen 2 jaar krijgen we niet meer terug.

2 januari 2022 om 15:28

Hier in Argentinië zijn de regels momenteel inderdaad niet zo strikt en kunnen dit soort dingen gewoon. Zelf zou ik niet snel naar zo'n feestje gaan met grote kans op besmetting, maar ik ben zelf de afgelopen weken wel bij een aantal voetbal wedstrijden geweest en dan is het stadion ook gewoon vol.

2 januari 2022 om 16:02

Jizzy, en waar zijn de mensen die zich geroepen voelen om in een hel te werken? Al doen ze iets met het salaris of opvang, dat maakt het verschil niet. Verpleegkundigen kiezen het vak uit hun hart of roeping, niet om de arbeidsvoorwaarden want dan haak je bij de eerste dode of nachtdienst af. Laat jij je omscholen wanneer je een parkeerplekje krijgt of opvang van de baas? Momenteel kiezen er meer verpleegkundigen voor het vak te verlaten, dan dat ervoor wordt gekozen. Wil je structurele oplossingen voor een probleem dat niet structureel is? 2,2 miljard voor een zorgsector zou overigens peanuts zijn. Zeker als je daarmee iets structureel wil oplossen. Richt je pijlen liever op de ongevaccineerden, want die zorgen voor het infarct. In het ziekenhuis waar mijn vrouw werkt: 18 Covid patiënten, waarvan 17 ongevaccineerd met een gemiddelde leeftijd van 60 (die ene gevaccineerde is een zwakke oudere van 85)

2 januari 2022 om 17:13

Lekker makkelijk, je pijlen richten op ongevaccineerden want die zijn immers het probleem toch? Alleen krijg je die vaccinatiegraad nooit tot 100 opgekrikt want daar is geen draagvlak voor, dus dat is geen oplossing en dat weet je zelf ook wel. Bij een vaccinatiegraad van 90 heb je namelijk nog steeds 1,75 miljoen ongevaccineerden die ic's zouden kunnen overspoelen, naast de gevaccineerden die ook (!) nog steeds terechtkomen op ic's. Leuk dat je vriendin werkt in een ziekenhuis met weinig covid-patiënten die gevaccineerd zijn, maar statistisch gezien totaal niet maatgevend voor Nederland. De gemiddelde verhouding is 30-70 op ic's. En geen structureel probleem? Dit meen je serieus? Covid is volgend jaar dus verdwenen? Je bent nog steeds onder invloed van een paar borreltjes te veel op oudejaarsavond denk ik dan. Dit is juist het probleem met Nederland, er wordt te behoudend gedacht met het oog op de lange termijn. Wat als we straks van covid verlost zijn en dan we dan met die centra of al die medewerkers zitten? Newsflash Sherlock, we zitten er middenin. Kom eens met iets dat op een oplossing lijkt i.p.v. populistische teksten te bezigen. Ik ben overigens zelf gevaccineerd, voordat ik daar weer commentaar op krijg.

2 januari 2022 om 17:53

Newsflash Sherlock.. over populistische teksten gesproken..Ongevaccineerden zijn idd het probleem waardoor we nu met de maatregelen zitten. Onze zorg is niet overbelast bij in totaal 500 coronapatienten. Met 500 patiënten kan alle zorg doorgaan en kunnen de maatregelen van tafel. Het valt en staat bij een basisweerstand. Meest veilige manier daarvoor is het vaccin. Mijn oplossing is de ongevaccineerden nog veel meer beperken. Weg met het uitschot die anderen van hun vrijheid beroven. Terug naar jouw 'oplossing': hoe krijg jij mensen naar de zorg? Als jij de door jou genoemde zaken als oplossing ziet, sta jij ook nog mijlenver van de realiteit af.

2 januari 2022 om 18:20

Zoek eens op wat structureel betekent en doe dat meteen ook even met populistisch want je stukje tekst staat er weer bol van de populistische, verdelende teksten, maar je snapt zelf helaas totaal niet wat de term inhoudt.

Stevige stelling, mensen die een andere keuze maken dan jij zijn dus uitschot? Mooie manier van in het leven staan. Keuzevrijheid zou jij dus liever niet zien? Nederland, vrijheid, democratie, grondrechten, etc. Maar dat zal jou dan waarschijnlijk niet zoveel zeggen. Goede oplossing ook, zullen we ongevaccineerden opsluiten in huis? Of mogen ze wel nog gaan werken? En ook naar de supermarkt? Maar niet meer met het openbaar vervoer? En mogen ze nog door smalle steegjes lopen? Zetten we hen een helm op? Wat een kortzichtigheid, ik krijg medelijden met je. Gelukkig is covid volgens jou geen structureel probleem, dus nog even doorbijten en je boosheid onder controle houden en het is voorbij voor je het weet. Cheers :-)

2 januari 2022 om 18:29

Toegestaan of niet: je weet ook dat je broodheer 50 miljoen per jaar voor je aftikt dus een beetje verantwoordelijk gedragen en op zijn minst proberen je niet te laten besmetten, is dan wel het minste wat je kunt doen. Gezond boeren verstand heet dat.

2 januari 2022 om 18:34

Covid is zeker niet structureel, zoals o.a.de pest ook niet structureel is gebleven. Bij landelijke basisimmuniteit of een Covid medicijn kan je het structurele wegstrepen.Verder zit je gezien je kinderachtige laatste paar regels volgens mij helemaal niet meer op een reactie te wachten. Prima hoor. Neem wat rust, want je komt wat gestresst over :-)

2 januari 2022 om 19:40

@Jizzy het kabinet werkt aan een lange termijn aanpak. Ik geloof dat die er deze maand moet komen. Ik ben een erg gezagsgetrouwe man, maar ook ik wil nu wel een keer weten wat we op de lange termijn kunnen verwachten.

Nou is het natuurlijk wel zo dat die nieuwe varianten de boel telkens weer op de kant gooien. Hopelijk is omikron inderdaad minder ziekmakend. Dan allemaal ff gauw besmet raken.

2 januari 2022 om 14:43

Tja, dan kun je dus nog even bijkomen van een goed feestje.

Dezelfde Messi die vorige week op een groot feest stond? Verassend..

2 januari 2022 om 12:49

Dembele had ook een groot feest. De kans om het dan op te lopen is nu immens. De andere 10 spelers van Barcelona die positief waren overigens niet uitgenodigd.

2 januari 2022 om 12:56

Wat Dembele hier mee te maken heeft...? Leg eens uit?

2 januari 2022 om 13:27

Ik denk dat ie bedoelt dat de kans om het op te pikken ergens altijd aanwezig is en dat geen reden is om niet meer een enigszins normaal leven te leiden, ook niet voor voetballers, die dan vaak weer aan de schandpaal genageld worden. Een Messi zal in quarantaine gaan, er waarschijnlijk niet veel last van hebben en er over een week weer zijn. We hebben het op het moment allemaal redelijk onder controle , maar de angst van de mens neemt het af en toe wel overdreven over.

2 januari 2022 om 13:54

Die had ook een groot feest en testte ook positief. Als je naar een feest gaat nu met veel mensen is de kans het op te pikken immens.

2 januari 2022 om 14:46

Maar is dat nu een probleem. Voorheen had je de griep, om nu ieder jaar tijdens het griepseizoen van 15-20 weken niets meer te doen, dat is toch ook onzin.

2 januari 2022 om 19:42

Nijogeth, je hebt vast weleens de sterftecijfers gezien. En gehoord van chronische longcovid. De mythe dat covid gewoon een griepje is, is allang ontkracht.

2 januari 2022 om 22:21

Nu kan ik je vertellen dat ik in maart 2020 al COVID heb gehad. Het was echt niet eens een griepje, even 2 dagen beroerd en verder niets. En zo gaat het voor heel erg veel mensen. Je hoeft niet eens ziek te zijn om nu toch ziek te zijn, dat is toch een vreemde gewaarwording? Als we voorheen zo met de griep om zouden gaan, dan zouden er ook momenten zijn dat halve elftallen thuis moesten blijven, vanwege een griepbesmetting zonder symptomen.

6 januari 2022 om 06:35

@NijogethIk hoop wel dat je begrijpt dat het niet gaat om mensen die 'even beroerd' zijn geweest en dat jouw anecdotische inbreng werkelijk niks betekent. Daarbij zijn ook de enige twee dingen die vergelijkbaar zijn aan Covid oftewel SARS mocht je dat vergeten zijn, de symptomen dus en het feit dat niet iedereen er ziek van wordt.Er zijn velen oudjes, 60+'ers, mensen met een zwakker immuumsysteem geweest die al heel hun leven met griep hebben geleefd en bij de eerste keer Covid dus doodgingen. Er zijn los van dat vele mensen waaronder zelfs jongeren die maanden tot jaren dus amper de trap meer op kunnen komen, omdat ze een keer covid gehad hebben. Überhaupt dat je bij de meest sportieve jongeren tot zelfs profathleten ziet dat er genoeg weken nodig hebben om weer bij te komen, moet genoeg zeggen.Nee het is niet zo erg dat mensen bij de bossen neervallen. Het is alleen ook echt totaal geen griep, tenzij jij denkt dat elke voertuig met 4 wielen een auto is.

Paar dagen geleden nog een groot feest waar Messi onderdeel van was. Dese kleine kinderen kunnen goed voetballen, maar volwassen lijken ze niet te worden.

2 januari 2022 om 13:18

En dan zijn er ook nog mensen die het verdedigen. Die staan er niet bij stil dat deze mensen professioneel voetballer zijn en op deze manier hun werkgever veel kunnen kosten. Het is zo onprofessioneel om als sporter schaamteloos te gaan feesten in deze tijd. Discipline hebben ze op vele vlakken maar op dit vlak schieten ze te kort.

2 januari 2022 om 13:34

Beseffen jullie dat die voetballers ook gewoon mensen zijn die familie hebben en daar leuke dingen mee willen doen in hun eigen vakantie? Messi was in Argentinië met zijn familie en blijkbaar kan je daar dus gewoon feesten. Doet toch niks strafbaar? Het is klote dat hij nu positief test maar je kan ook lastig als monnik gaan leven de komende jaren.

2 januari 2022 om 13:40

Soccerfan_1. Ja en jij bent professioneel wat je dan ook maar mag doen. Je gaat mij toch niet zeggen dat jij de afgelopen 2 jaar alleen maar netjes binnen hebt gezeten en daarmee je werkgever niet potentieel in diskrediet hebt gebracht he? Of geldt er weer eens anders gewenst social gedrag voor voetballers dan de gewone kantoorklerk omdat die toevallig ik vakgebied uitoefenen waarbij ze veel meer verdienen.

2 januari 2022 om 14:04

Dat iets mag wil niet zeggen dat het verstandig is. Je bent een professioneel voetballer en een voorbeeld en dan feesten op een kluitje is oerdom. Maar het is Messi dus daar mag je geen kritiek op hebben van sommigen hier

2 januari 2022 om 14:48

Tja, en dan deden ze dat jaren voorheen ook al tijdens het griepseizoen terwijl ze toen gewoon 20 weken thuis hadden moeten zitten.

2 januari 2022 om 14:58

Jk-Ajax. Het boeit mij niet of het Messi, soccerfan of jk-Ajax is. Men moet eens van irrationele angst af stappen en onder ogen zien dat dit iets is wat (nu al) in afgezwakte vorm blijft. Waarom is feesten op een kuitje oerdom als blijkbaar de regelgeving in Argentinië dat totaal niet vindt. Je kan wel overal in het leven bang voor zijn, maar het is vooral oerdom niet gewoon je leven te leven binnen de mogelijkheden die daarvoor zijn

2 januari 2022 om 15:07

Barcalover op emotioneel vlak is alles te begrijpen. Maar is het rationeel en verstandig momenteel? Blijkbaar niet. Nog niet.

2 januari 2022 om 18:33

Dit is er gewoon weer eentje in het rijtje ‘wij doen wat we willen want wij mogen dat’. Net als dat niemand naar de kapper mocht in lockdown 1 maar alle voetballers liepen er keurig kortgeknipt bij en maakten er nog trots foto’s en filmpjes van ook.

2 januari 2022 om 22:24

Suc6magnet. Bedoel je daarmee dat in Argentinië zo'n feestje gewoon mag en Argentinië dus maar doet wat ze willen en niet onze regels volgt? Zoals die voetballers vorig jaar gewoon door een vriend of vriendin geknipt konden zijn, zoals mijn moeder mijn kapsel wat bijgewerkt heeft toen.

6 januari 2022 om 06:37

@JK-Ajax

Dus jij hebt je deze gehele 2 jaar aan elke regel gehouden voor het geval dat je niet professioneel overkomt naar het bedrijf waar je werkt?

Omikron is duidelijk actief over de hele wereld.

Het goede nieuws is, de symptonen vallen mee omdat het de longen niet aantast. Ik sprak met een arts en die zei dat de meeste patiënten met een loopneus en keelpijn zitten.

De virus neemt af van kracht en ook de varianten zijn milder. Dat is super goed nieuws!

2 januari 2022 om 13:35

Heb je ook gevraagd waarom er dan nu boosters genomen dient te worden? Aangezien je er toch niet echt ziek van wordt.

2 januari 2022 om 13:54

Schrijf een paper met die wetenschappelijke ontdekking en ze zullen wel volgen.

2 januari 2022 om 19:45

Het is nog niet zeker he. Wat wel zeker is, is dat de druk op de ziekenhuizen hoog is. Als omikron toch even ziekmakend blijkt te zijn, hebben we die booster nodig. Het is nog even afwachten.

2 januari 2022 om 14:38

Volgens de meest recente cijfers is het vaccin/booster na 1,5 maand zo goed als uitgewerkt en na 90 dagen zelf zwaar in de min qua effectiviteit.


Ik citeer;

In Denmark, against Omicron, both Pfizer and Moderna only protect a third to a half of the vacinees for a month. After 3 months the “efficacy” against infection is negative. 90 days after vaccination with Pfizer, vaccinees are 76% more likely to catch Covid (Omicron) than if they were not vaccinated. (Hansen et al)

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.20.21267966v2.full

https://climate-science.press/2021/12/31/pandemic-of-the-vaccinated-2/?amp

Ik snap die laatste zin niet helemaal dat Messi wekenlang buitenspel zou kunnen staan afhankelijk van wanneer hij besmet raakte. Toen ik vorige maand positief testte gold voor mij 7 dagen in isolatie. Maar waarom zou Messi dan wekenlang uit de running zijn door de besmetting?
Natuurlijk vervelend voor PSG dat zij nu spelers missen, al hebben veel clubs nu ermee te maken. Zal het misschien toch te maken hebben met het feit dat het draagvlak kleiner word en mensen gewoon bij elkaar komen. Hij stond pas toch ook gewoon in een soort club te dansen met veel mensen?

2 januari 2022 om 13:25

Laatste zin heeft betrekking tot Neymarr

2 januari 2022 om 13:47

Nee ik heb het over deze zin wat letterlijk in de tekst staat: ''messi zou nog wekenlang buitenspel kunnen staan, afhankelijk van wanneer hij het coronavirus opliep.''

En dat was toen de laatste zin van het hele artikel, dat stuk van Neymar hebben ze er later bij gezet.

2 januari 2022 om 19:48

@Denn, als hij bij dat feest besmet is geraakt, is ie misschien snel klaar. Als hij gisteren bij PSG besmet is geraakt, dan duurt het langer.

Overigens hangt de termijn van zijn afwezigheid vooral van de vraag hoe ziek hij er van wordt. Hij kan er in theorie echt ziek van worden, ondanks dat hij jong en fit is.

2 januari 2022 om 20:46

Nee op het moment dat hij positief getest is gaan zijn dagen van isolatie in. Heeft helemaal niets te doen met of hij op het feest besmet is geraakt want dan is hij niet eerder klaar. Moment van positieve test telt.

In theorie kan hij er echt ziek van worden, ik kan tot nu toe geen 3 topvoetballers noemen die corona hebben gehad en er echt ziek van zijn geworden. Dus ik geloof wel dat Messi er goed doorheen zal komen en niet weken eruit ligt zoals gesuggereerd word.

Allemaal gezellig kerstfeest gehad? De club moet wel salarissen door betalen. Niet dat die dat heel erg voelen maar aanzienlijk spelers hebben niet of nauwelijks hun best gedaan besmettingen te voorkomen. De clubs zitten met de gebakken peren.

2 januari 2022 om 13:11

Werkgevers ook, en toch vieren jij en ik kerst. Wat zijn wij een egoïsten.

2 januari 2022 om 13:13

Ik heb kerst in huiselijke kring gevierd. Ben eigen baas. Dus je vlieger gaat niet helemaal op. Ik doel eigenlijk op Messi, Courtoise etc die in volle zalen de sier zijn gaan maken. Vind ik niet handig en best egoïstisch deze periode.

2 januari 2022 om 13:31

Als het wettelijk gezien, gewoon mag? + ze zijn gevaccineerd.

Waarom niet?

Als dat niet mag kan je net zo goed in lockdown hé.

2 januari 2022 om 13:36

CMG ik heb het niet over wettelijk. Heb het over gezond verstand gebruiken aangaande Messi etc. Stukje verantwoordelijkheid. Aan het collectief denken.

2 januari 2022 om 13:54

En jij hebt je kerst en oud en nieuw alleen gevierd door je “gezonde” verstand te gebruiken ??

2 januari 2022 om 15:04

barcalover, misschien kun je iemand anders de vragen laten stellen.

2 januari 2022 om 18:42

@CMG ‘Als het wettelijk gezien gewoon mag…’ hier in NL mocht het afgelopen zomer ook gewoon. Maar altijd zijn de basisregels (1,5 meter afstand, handen wassen, thuisblijven bij symptomen, etc) van kracht gebleven. Dat zal in Argentinie toch niet anders zijn?

2 januari 2022 om 19:10

@suc6magnet, nee hoor. Afstandsregels zijn er zeker niet overal en zelfs als ze er zijn, zijn ze ook verschillend (1 meter, 1,5 of 2 meter). In Nederland was vanaf 25 september een tijdje opgeheven. In Engeland nog steeds

2 januari 2022 om 14:51

Tja, tijdens het griepseizoen in voorgaande jaren hoorde je niemand. Ergens is het vreemd dat spelers die niet ziek zijn, niet mogen spelen. Vroeger ging je met een snotneus nog gewoon het veld op, nu moet je zonder snotneus thuis blijven. Een ziekte waarvan je in veel gevallen niet ziek wordt, maar je wordt dan toch ziek genoemd.

Goeie timing! Beter nu dan rond de CL. Voorsprong in de competitie is toch al 13 punten, lekker de jeugd laten ballen

2 januari 2022 om 14:37

Haha, ja - Pochettino stuurt iedereen naar drukbezochte kerstfeesten, zodat de hele selectie in Februari weer coronavrij is voor de CL knockout fase.

2 januari 2022 om 18:43

Want ze kunnen het niet gewoon nog een keer krijgen?

2 januari 2022 om 19:04

@suc6magnet, zeker kunnen ze nog eens Corona krijgen! Alleen hoeveel gevallen zijn er die echt een paar maanden later alweer een positieve besmetting krijgen? Ik ken ook genoeg mensen die 2 keer besmet zijn geraakt maar er zit eigenlijk altijd wel een behoorlijke tijd tussen. Over het algemeen toch echt wel een jaar en dat zie ik ook vaak terug in de media van mensen die het nog eens kregen

Toen ik vorige week de filmpje voorbij zag komen dacht ik gelijk die krijgt Corona. Die shit is veel erger aan toe in zuid Amerika dan veel mensen beseffen volgens mij. Het was kwestie van tijd voordat hij er ook eens mee te maken zou krijgen. Zuur om het nieuwe jaar zo te beginnen en ik ben bang dat veel grote clubs ook door Corona in sommige krakers niet op hun best zullen zijn straks. Dat kan zomaar je de CL titel kosten. Kijk maar naar toen Lewandolski niet speelde tegen PSG waardoor ze uitgeschakeld werden vorig seizoen. Zelfde kan Corona met teams doen.

Laten we hopen dat er snel betere medicatie komt en we een beter jaar tegemoet gaan.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.OGC Nice4218
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller1910
L. MessiAanvaller111
S. YansaneAanvaller10
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

3782 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 11 1 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Lionel Messi stuurt privébericht op Instagram: ‘Messi noemde mij een ezel’

Lionel Messi was niet blij toen Jamie Carragher vorig jaar beweerde dat hij geen geweldige versterking voor Paris Saint-Germain was. De aanvaller van de Ligue 1-club stuurde zelfs een privébericht op...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren