Sánchez bezorgt Tottenham late zege na medisch noodgeval op de tribune

Tottenham Hotspur heeft zaterdag een late 0-1 overwinning geboekt op bezoek bij Watford. Davinson Sánchez nam in blessuretijd de winnende treffer voor zijn rekening, nadat het duel acht minuten had stilgelegen vanwege een medische noodsituatie op de tribune van Vicarage Road. Door de zege klimt Tottenham naar de vijfde plaats in de Premier League, met nog één punt achterstand op nummer vier Arsenal. Watford blijft voorlopig zeventiende.

Tottenham trad op Vicarage Road aan zonder Steven Bergwijn, die dinsdag ook al ontbrak tijdens de uitwedstrijd tegen Southampton (1-1). De nog altijd ongeslagen manager Antonio Conte vertelde na afloop van dat duel dat de aanvaller kampte met een kuitblessure, waardoor hij ook tegen Watford niet inzetbaar zou zijn. Mede daardoor stond bij Tottenham een vertrouwde voorste linie met Lucas Moura, Harry Kane en Heung-Min Son aan de aftrap. Die aanval kwam er in de eerste helft maar met moeite aan te pas, doordat Watford zich voornamelijk beperkte tot verdedigen.

Pierre-Emile Højbjerg, Sergio Reguilón en Harry Kane zorgden voor rust voor de spaarzame mogelijkheden namens Tottenham. Daarbij was Kane mogelijk het dichtst bij de openingstreffer, aangezien zijn schot maar net langs de verkeerde kant van de paal ging. In de eerste fase na rust liet Watford zich meer zien. Zo werd een schot van Joshua King stijlvol gekeerd door Tottenham-doelman Hugo Lloris, terwijl Tottenham een handje geholpen werd door scheidsrechter Robert Jones verzuimde om voordeel te geven toen João Pedro het strafschopgebied leek binnen te gaan.

Son liet zich eerst al zien met een mislukt hakje, met kreeg met nog een kleine twintig minuten op de klok een levensgrote kans. De Zuid-Koreaanse aanvaller volleerde de bal van dichtbij richting het doel, maar dankzij een geweldige redding van doelman Daniel Bachmann werd een treffer voorkomen. Nadat Watford tevergeefs vroeg om een strafschop na een vermeende overtreding van Lloris op Pedro, kwam de wedstrijd even stil te liggen. De medische staf van zowel Watford als Tottenham spoedde zich na 85 minuten spelen richting tribune, waar iets aan de hand was met een supporter.

De medici van beide teams keerden na enkele minuten onder applaus terug richting de dug-out, waarna een toegesnelde ambulance de zorgen voor de supporter overnam. Nadat de wedstrijd in totaal acht minuten had stilgelegen, bleek de situatie ‘onder controle’ en kon het duel hervat worden. Het duel kreeg uiteindelijk in de zesde minuut van de blessuretijd nog een winnaar. Sánchez kopte binnen het vijfmetergebied een afgemeten vrije trap van Son tegen de touwen en bezorgde Tottenham daarmee de overwinning.

2

Heel de competitie wordt verpest door de scheidsrechters. De top 4 zal wel weer op zulke momenten beslist worden. Deze scheidsrechter heeft er letterlijk alles aan gedaan om Spurs te laten winnen. Een 100% penalty en er wordt niet eens gekeken door de var. Tot overmaat van ramp scoort Spurs niet veel later ook nog de 0-1.. Absolute schande de eerste twee wedstrijden van dit jaar..

1 januari 2022 om 18:04

Er is wel gekeken door de Var Wij krijgen dat niet altijd mee door beelden he. Er is ook duidelijk aangegeven dat de Var gekeken heeft.

1 januari 2022 om 18:10

Als er gekeken is dan is het toch nog erger? Hoe in hemelsnaam wordt de scheidsrechter niet naar het scherm geroepen? Het is zo ontzettend inconsistent.

1 januari 2022 om 18:11

Nooit een penalty hij tikt overduidelijk de bal en als je voor dit een penalty geeft dan kan je als keeper niks meer doen. Ik begrijp je dat je er nogsteeds mee zit dat je eigen club niet heeft gewonnen. Elke wedstrijd maar klagen over spurs ik begrijp dat je als een arsenal fan hoopt dat spurs verliest maar ja ze staan wel 2 punten achter arsenal met nog 2 inhaalwedstrijden.

1 januari 2022 om 18:23

Ik weet niet waar jij ziet dat hij de bal wegtikt? Ik zie alleen maar dat hij de speler raakt. En omdat ik voor Arsenal ben mag ik hier niks over zeggen? Het is gewoon weer heel triest gesteld met de scheidsrechters. Enorm inconsistent..

1 januari 2022 om 18:40

Ach tottenham had ook al 2 penalty's kunnen en misschien wel moeten krijgen dusja, wel verschrikkelijke scheids ja.

1 januari 2022 om 22:06

Bij je eigen club Arsenal riep je al om een schande bij een niet gegeven penalty terwijl de bal gewoon werd gespeeld en nu is het opnieuw eenrichtingsverkeer maar dan voor de tegenstander van je “rivaal”. Iets meer objectief mag best hoor.

Ik reageer niet graag op artikels van rivalen maar wat een geluk voor Spurs. Zuivere penalty die niet wordt gegeven einde van de match voor Watford en dan Spurs met de winnende. Lloris raakt de bal niet. Lloris raakt de speler. Lloris raakt de speler in het strafschopgebied. Waarom geen interventie van de VAR? Ook gewoon niet goed gespeeld door Spurs.

Top 4 wordt strijden tussen de twee Noord-Londense clubs maar als je kijkt hoe de ploegen vandaag hebben gespeeld, zou je toch denken Arsenal. Maar Conte is er nog niet lang dus kan het spel zomaar verbeteren de komende weken. Ze hebben natuurlijk ook al goed gespeeld. Ik denk trouwens niet dat United hoger zal eindigen dan Spurs of Arsenal.

Je zou denken Arsenal maar als Spurs elke keer ondanks dramatisch spel wel de punten blijft pakken dan wordt het lastig. Al helemaal als de scheidsrechters ook nog een cruciale rol gaan spelen..

1 januari 2022 om 18:05

Waar heb je die glazenbol vandaan? Je kan toch niet nu al zo een conclusie trekken nu we net in het midden van het seizoen zijn. Spurs en Arsenal kunne beide nog een verval krijge en dan zal het er weer heel anders uitzien. Het gaat snel in de PL

1 januari 2022 om 18:08

Het is natuurlijk ook gewoon een mening die ik baseer op basis van de huidige omstandigheden. Wie weet wat er allemaal gebeurt in januari qua transfers? Natuurlijk kan United top 4 halen maar ik zie het niet gebeuren.

1 januari 2022 om 18:07

Dat was geen penalty, bijna wel tho Lloris raakt ook net de bal maar ik begrijp dat het frustrerend is voor jullie 😅 het spel was niet zo goed maar toch de 3 punten COYS

Wees gewoon een man en zeg eens dat dit zuiver een penalty is. Kan niet zuiverder. Er is geen discussie mogelijks zelfs? Nu snap ik waarom ik al een tijdje niet meer op Voetbalzone zat. Geen greintje objectiviteit meer over hier.

Bon, proficiat met de overwinning.

Dat is het ook. Hij werkt duidelijk de bal weg. Dan mag een keeper ook niks meer.....

1 januari 2022 om 18:14

Omdat een andere scheids een fout maakt volgens jou (ik kan me niet echt meer herinneren welk moment) dan betekent het niet gelijk dat dit ook een penalty is want we weten beide de scheidsrechters zijn inconsistent rn heel matig maar vandaag was dit geen penalty

1 januari 2022 om 18:17

Klopt maar we gaan jet vieren wat vond jij van Emerson top voorzetten he denk dat mijn neefje van 6 een betere voorzet kan grven

1 januari 2022 om 19:02

Tottenham had zelf al een penal moeten krijgen dus loop niet zo te zeuren joh.

1 januari 2022 om 19:06

Waar heb je het over? Lloris raakt die bal gewoon, al is het maar nipt. Bovendien hoort Spurs dan ook een penalty te krijgen want Kane werd ook even goed vastgepakt in de 16. Scheids maakte over en weer rare beslissingen.

Wees zelf een man en kijk de beelden gewoon meer en beter terug, neem je tijd en zet die Arsenal bril af.

Wat is er met de arbitrage in Engeland aan de hand zeg. Watford moest hier gewoon een overduidelijke penalty krijgen. Lloris is te laat en lanceert Pedro gewoon.

Door het oog van de naald maar nog steeds ongeslagen en de winst over de streep kunnen trekken door een goede voorzet. Duidelijk dat wij creatieve spelers nodig hebben op het middenveld. Ook is er duidelijk verschil tussen hoe wij uit en thuis spelen.

COYS

1 januari 2022 om 18:09

Een vervanger voor Emerson is ook broodnodig. Aanvallend komt die namelijk zwaar tekort. Vooral in de eerste helft waren zijn voorzetten zwaar ondermaats.

1 januari 2022 om 22:07

Zeker, is nog jong en kan veel leren maar wat wel duidelijk is is dat hij en geen actie durft aan te gaan tenzij hij al ruimte heeft en dat hij geen goede voorzetten geeft.

1 januari 2022 om 23:33

Ik zou die Adama Traore wel eens een erg interessante optie vinden voor Spurs. Ik denk echt dat hij kan excellrren als rechterwingback in het systeem vsn Conte. Adama lijkt me ook echt een Conte speler met z'n werkethiek en drive. Ik zie hem onder Conte tot de wereldtop komen en hem een veel betere versie van Victor Moses maken. Als alternatief lijkt me Atal intereessant.

Gezeur over Penalty. Hij tikt duidelijk de bal weg. Geen penalty. Heel goed gezien door de scheids en Var.

1 januari 2022 om 19:03

Keeper heeft de hele bal niet aangeraakt, dat kan dus nooit een valide argument zijn om geen penalty te geven. Persoonlijk ben ik voorstander van dat penalty’s niet zo makkelijk gegeven worden. In deze situatie week de bal ook al af van de goal richting de achterlijn, maar hij had zomaar op de stip gekund omdat de keeper echt alleen de speler raakt.

Conte heeft echt een droomstart.

Wel heel treurig al die ongevallen bij bezoekers.

Gelukkig nog gewonnen. Mensen die zeggen pingel voor Watford klopt maar in de eerste helft was er ook een situatie van kucka volgends min dier naar beneden trekt met een soort judo houding. Dat was ook pingel. Maar over de wedstrijd was stroperig maar wel 3 punten gelukkog

Goede week voor Spurs, wel veel geluk en uiteindelijk met hakken over de sloot. Maar goed, 3 punten op het bord is het enige wat telt.

1 januari 2022 om 19:04

Qua resultaat niets op aan te merken, maar veel stroperiger dan dit is bijna niet mogelijk.

1 januari 2022 om 22:09

Niet vergeten dat wij ook veel ongeluk/onterechte beslissingen hebben gehad de wedstrijd hiervoor tegen Southampton. Overigens zie ik niet waarom dat ene moment een penalty had moeten zijn want Lloris raakt wel degelijk ook de bal.

Die hele top4 race is nog lang niet uitgespeeld hoor, iedereen gaat nog wel morsen het is alleen de vraag wie er meer gaat morsen.

3 punten zijn binnen voor Spurs en verdiend ook. Ja Spurs was niet heel goed en creëerde bijna niets maar Watford heeft helemaal niet gevoetbald. Wat waren Emersons voorzetten slecht zeg, het was alsof Watford hem willens en wetens vrij liet omdat hij toch niet kan voorgeven.

Is dit niet de tweede keer dit seizoen dat het spel wordt stilgelegd vanwege een probleem in het publiek bij een supporter tijdens een wedstrijd van Tottenham? Dacht dat het de vorige keer tegen Newcastle United was, als ik het goed heb.

1 januari 2022 om 19:49

Weer een hartaanval zeker??

Klopt. Zal wel weer een hartaanval zijn, sinds Corona gebeurd het ineens vaker.. je mag het niet zeggen maar al die vaccinaties doen het goed zeg.

1 januari 2022 om 22:11

Is statistisch gezien heel logisch dat het wel eens gebeurd in een vol stadion hoor, ook is het een van de beste plekken om zoiets te krijgen gezien de medische staff en AED’s

1 januari 2022 om 22:32

Heel logisch? Eerder zag je het bijna nooit? Net als hartfalen tijdens een wedstrijd bij spelers.

1 januari 2022 om 22:41