Fabrizio Romano noemt derde club met interesse in Nicolás Tagliafico

Zaterdag, 1 januari 2022 om 12:59Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:02

Aston Villa heeft Nicolás Tagliafico meermaals benaderd voor een overstap, zo meldt Fabrizio Romano. Volgens de transfermarktexpert is er nog geen contact geweest tussen de Premier League-club en directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax. Aston Villa is nu de derde club uit Engeland die met de 29-jarige Argentijns international in verband wordt gebracht. Eerder passeerden ook de namen van Chelsea en Newcastle United de revue.

Ben Chilwell komt de rest van het seizoen niet meer in actie voor Chelsea door een operatie aan een slepende kruisbandblessure. Een hard gelag voor Thomas Tuchel, die heeft aangedrongen op versterking van de linkerkant. De naam van Tagliafico is volgens Romano ‘weken geleden’ al intern besproken. Chelsea heeft ook interesse in Lucas Digne van Everton en sluit het terughalen een huurling als Emerson Palmieri (verhuurd aan Olympique Lyon) of de Nederlander Ian Maatsen (verhuurd aan Coventry City) evenmin uit.

Newcastle United wil volgens Romano spoedig de knoop doorhakken wat betreft het wel of niet aantrekken van een linksback, evenals welke. Ook de naam van Digne viel in Noord-oost Engeland. Tagliafico was tot de start van dit seizoen over het algemeen basisspeler bij Ajax. Deze voetbaljaargang moet de Argentijn het echter stellen met een reserverol, daar hij pas vijf keer aan de aftrap verscheen. Daley Blind krijgt de voorkeur van Erik ten Hag en maakt meestal de negentig minuten vol.

Tagliafico verlengde ruim een jaar geleden zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2023, inclusief een gelimiteerde transfersom. Het is niet bekend welk bedrag Ajax van een geïnteresseerde club verlangt om de verdediger te laten gaan. Tagliafico werd door Ajax in januari 2018 voor 4 miljoen euro overgenomen van Independiente uit zijn geboorteland en had in de zomer van 2020 een prijskaartje van 25 miljoen euro. Mede door de coronacrisis wilde geen enkele buitenlandse club echter voldoen aan de transfersom.

In gesprek met de NOS erkende Tagliafico een maand geleden te twijfelen over zijn toekomst in Amsterdam. “Dit is de eerste keer in mijn carrière dat ik niet speel”, gaf de back aan. “In eerste instantie was het het erg zwaar. Ik denk dat we alle negatieve ervaringen moeten accepteren en dat we ervan leren. Het dwingt me om te groeien als mens en er mentaal sterker van te worden.”

Tagliafico verzekerde destijds slechts eenmaal met Ten Hag te hebben gesproken over zijn nieuwe rol. “Als ik Ten Hag was, zou ik meer praten met de spelers die op de bank zitten, want november, december en januari zijn zware maanden.” Een dag later verzekerde Ten Hag dat hij zich ‘absoluut niet aangesproken voelde’. “Ik praat heel veel met mijn spelers. Ik praat ook met de wisselspelers, niet alleen met Tagliafico. Al denk ik wel dat hij heel volwassen is, hij is op en top professional. Hij kent zijn positie. Elke dag traint hij keihard en als de ploeg hem nodig heeft, dan staat hij er.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door vernon)

Tagliafico heeft in zijn hoofd denk ik wel een andere club om heen te gaan dan Aston villa... Chelsea en Newcastle lijken mij ook niks voor hem. Tagliafico zou het beste passen bij een Atletico bijvoorbeeld.

1 januari 2022 om 13:08

Het is alleen de vraag of die interesse hebben. Je ziet dat de clubs die nu komen op zoek zijn naar tijdelijke vervangers ivm blessure gevallen. Je kunt je dan als speler afvragen wat je positie volgend seizoen is. Waarschijnlijk hetzelfde zoals deze nu bij Ajax is.

1 januari 2022 om 13:15

@janssen precies. maar het hoeft ook niet perse Atletico te zijn een andere club uit Spanje kan ook. die competitie lijkt mij beter bij Tagliafico passen dan Engeland.

1 januari 2022 om 13:24

Ik zou Newcastle wel een mooie stap vinden. Die kunnen nu nog niet direct wereldtoppers kopen, maar gaan natuurlijk wel een mooie elftal neerzetten. Mooie kans voor Nico denk ik. Hij is zelf op dit moment ook geen wereldtop, maar kan dan misschien weer naar zijn oude topniveau groeien.

1 januari 2022 om 13:26

@Lampen Ik denk na Chelsea moet Tagliafico geen andere topclub verwachten. Hij is nu 29 en de meeste topclubs willen jongere spelers uit de eredivisie halen ipv iemand die bijna op leeftijd is.

1 januari 2022 om 14:19

Atletico is veelste hooggegrepen. Villa prima club voor hem hoor

1 januari 2022 om 16:10

Athletico zou op zijn lijf geschreven zijn, ik denk echter dat hij voor elke club in de wereld een aanwinst is. Niet als basisspeler, dan wel als roulatiespeler.

Tagliafico gaat deze winter gewoon weg. Hij wil gewoon spelen en zeker met het oog op het WK aankomende november. Jammer dat Ten Hag hem zo weinig speelminuten geeft dit seizoen. Wordt wel een probleem voor Ajax dan. Want dan heb je eigenlijk alleen Blind.

1 januari 2022 om 13:33

Martinez of Rensch zouden die positie ook wel in kunnen vullen in geval van nood. Maar bij een serieuze blessure van Blind ben je wel nat inderdaad ja..

1 januari 2022 om 13:36

Zou goed kunnen hoor, maar ik lees al 2 seizoenen dat hij weggaat en vooralsnog is geen enkele club concreet geworden. Vraag mij af waarom, bedoel een middenmoter/subtopper in Engeland/Spanje of Italië is het een prima speler

1 januari 2022 om 13:45

Het waarom? Ik denk dat Nico de afgelopen 2 jaar hoger heeft gemikt dan een middenmoter in Engeland/Spanje of Italië.
Of dat terecht is, is weer ander verhaal dus dat laat ik in het midden.

Ik zie sowieso liever niet dat Ajax hem in de winterstop verkoopt, zij zullen hem het komende half jaar nog nodig hebben.

1 januari 2022 om 13:51

Bij een club als everton ofzo daar ga je Amsterdam toch niet voor verlaten lijkt mij.
Ben niet voor ajax maar bij ajax betalen ze tegenwoordig goed, je woon heel goed in Amsterdam en bij ook gewoon een echt grote club met aanzien.

1 januari 2022 om 13:52

Het is maar net wat je wilt. In de PL spelen is echt zoveel beter dan in de Eredivisie. Daarnaast kun je er ook nog eens meer verdienen, ik zou het wel weten.

1 januari 2022 om 14:07

Nou zou ik Amsterdam voor iedere willekeurige plaats al verlaten, maar dat is weer wat anders 😜 Tuurlijk Ajax is een mooie club en de toppers krijgen een meer dan goed salaris, maar ik betwijfel dat Nico bij de topverdieners zit. Als ik dan zie wat een goede verdediger bij een subtopper in een top 5 competitie kan verdienen, zit hij hier nog niet op de helft. Plus het lijkt mij wat uitdagender om in een top 5 competitie te spelen.

1 januari 2022 om 14:16

Haller, Tadic en Berghuis zijn de grootverdieners met een salaris van +/- € 4miljoen.
Daaronder zitten Gravenbergh, Neres, Nico en Blind met een salaris tussen de € 2.5 en € 3 miljoen.

Dit was eind Juli dus misschien is dat in de tussentijd veranderd.

Edit; Martinez en Alvarez hebben in Oktober het contract verlengd dus die zullen nu waarschijnlijk ook in het rijtje Neres/Nico/Blind staan.

1 januari 2022 om 14:51

Had ik het redelijk goed ingeschat, was uitgegaan van zo'n 2,5 miljoen. Dat betalen ze in Italië netto voor een verdediger de kwaliteiten van Nico

1 januari 2022 om 15:32

Dat komt ook door de fiscale voordelen die o.a. voetballers hebben in Italië. Uiteindelijk word er maar 20% belasting betaald over het salaris, dat is in verhouding met de andere van de top 5 competitie landen peanuts.

In Engeland zullen ze het dubbele ook wel betalen maar ja die competitie is qua betalen een beetje ziek, naar mijn mening.

1 januari 2022 om 18:37

In nl betaal je als buitenlander/expat ook minder!

Tagliafico: De man die elke transferperiode weggaat, maar nog steeds bij Ajax zit.

1 januari 2022 om 13:10

Denk dat hij deze periode wel vertrekt hoor. Het verschil in de voorgaande periodes was dat hij elke wedstrijd speelde en nu mag hij het af en toe doen met een invalbeurt.

1 januari 2022 om 15:17

Zou het erg jammer vinden. Niet alleen vanwege zijn inzet waar je bij Blind niet van op aan kan. En tevens het buiten om komen wat blind nooit doet. Echt dood zonde

Aston Villa kan hem wel betalen hoor. Als je 40 miljoen uitgeeft aan Buendia, dan kan je ook 15 mil uitgeven voor Tagliaficoz. Wss word dit zelfs minder. De vraag blijft of Nico Aston Villa wel ziet als de club waar hij naartoe wilt overstappen.

1 januari 2022 om 13:26

@berserko, ik zou hem ook liever houden, maar tegelijk gun ik hem gewoon een betere positie dan die hij nu heeft. Juist omdat hij een van mijn favoriete spelers is. Die wil ik niet op de bank zien verpieteren, hij verdient beter. Dus of meer speeltijd, of een mooie transfer. In die volgorde.

1 januari 2022 om 15:12

Hoe kom je dan bij het idee dat weinig Ajacieden dit erg vinden? Ik lees juist bijna alleen maar reacties van Ajacieden die vinden dat Tagliafico meer hoort te spelen

1 januari 2022 om 15:40

Nico is ook mijn favoriete speler. Misschien soms wat ongepolijst, maar wel iemand die geen genoegen neemt met 99%.

1 januari 2022 om 16:45

Waar baser je dat op? Vlgs mij wil iedereen m houden. Topgozer met een geweldige mentaliteit, die wil je altijd in je elftal hebben. Als hij gaat, dan pas aankomende zomer. Eerst kampioen worden!!

1 januari 2022 om 17:15

@ Berserko

Op de Ajax supporters sites en ook hierop VZ vinden de meeste van ons dat hij niet de behandeling verdiend die hij momenteel krijgt. Dus waarop jij dit basseert is mij een vraagteken.

Haha, van Ajax aar Aston Villa. Van aanstaande wereldtop naar een ploegje uit de Premier League (weliswaar met een rijke historie).

1 januari 2022 om 13:26

Ajax is nog lang geen wereldtop.

1 januari 2022 om 13:29

@volgas

Hoe graag ik het ook anders zou zien, het komende half jaar is volgens mij voorlopig de laatste toptijd voor Ajax. Het is nu oogsten wat jaren gezaaid is, maar daarna is Ten Hag weg. En wellicht ook Haller en Antony. Tadic wordt steeds ouder. En de enige die echt hard door lijkt te breken is Timber. Dus hou er maar rekening mee dat het vanaf de zomer juist minder wordt.

1 januari 2022 om 13:54

Spelers en trainers zijn te vervangen. Het succes is niet alleen de spelers te danken. Het is de club met de progressieve filosofie en de visie die ervoor zorgen dat Ajax succes heeft. Bij veel clubs in ons landje en ook internationaal ontbreekt het aan een dergelijke visie. Gelukkig is Ajax een van de weinige clubs die dat wel heeft. Beleid is doorslaggevend.

1 januari 2022 om 20:26

Ben het er mee eens dat dat zeker een rol speelt. Maar een trainer als Ten Hag, die de ploeg heeft gesmeed zoals die er nu staat, is niet zomaar te vervangen. En spelers zijn te vervangen, maar wel met het grote risico dat het allemaal net een beetje minder wordt. Ajax wordt echt niet opeens vijfde in de competitie, maar de echte topprestaties verwacht ik niet na de zomer. Maar goed, we gaan het zien.

Ik zie hem liever niet vertrekken in de winter, ik zou hem zelfs altijd in de basis zetten. Ten Hag is ineens helemaal klaar met hem vanwege de rode kaart tegen PSV maar met gasten als Alvarez/martinez/nico heb je altijd het risico dat ze zich teveel laten gaan. Ik had graag Blind vaker op het middenveld gezien ipv Gravenberch en dan Nico op links, tegen vrijwel elke ploeg kan dit in de Eredivisie en heb je veel meer voetbal tegen de handbalverdedigingen.

Nico André David ik hou van die gasten man gvd. Doet mij wel soort van pijn dat ze O weggaan. Neres skills overzicht op YouTube net gezien. Man speelde echt absurd goed. Nico, de back met absurde goals haha. En André de punterpakker. Ik heb ze hoog zitten.

Belachelijk dat deze strijder geen basisplaats heeft bij Ajax, ik zou hem erin zetten en een contract aanbieden tot zijn 34e. Breng veel meer dan Blind, verdedigend en aanvallend altijd belangrijk. Gaat wel eens over het randje, maar brengt zo'n drive wat de linkerkant mist met Blind en Gravenberch.

Hopelijk wordt Overmars wakker en biedt hij Tagliafico een langdurig contract aan. Ajax weet niet wat ze gaan missen wanneer hij onverhoopt tijdens de winterstop gaat vertrekken. Hij is by far de beste linksback in de selectie - Blind zakt zo vaak door het ijs - en daarnaast heeft Ajax geen direct alternatief voorhanden. Wijndal zou kunnen, mits die niet meer dan 5 miljoen kost. Maar Tagliafico kwijtraken is in meerdere opzichten een aderlating en ontzettend dom. Waarom komt er geen club voor Blind? Zou dat je niet aan het denken moeten zetten??

1 januari 2022 om 15:54

"Waarom komt er geen club voor Blind? Zou dat je niet aan het denken moeten zetten??"

Dat zet mij niet aan het denken, 1 woord 5 lettergrepen, defibrillator.

Edit:ik ben het met jou eens dat Blind dit seizoen niet zijn beste spel laat zien maar om hem nu al af te schrijven vind ik te vroeg.
In de Ch League laat hij het vaak wel zien.
Nico gelieve niet te verkopen in de winterstop want die gaan zij inderdaad missen.

1 januari 2022 om 16:06

5 miljoen voor Wijndal? Hopelijk snap je zelf ook wel dat dit niet realistisch is

Tagliafico heeft de afgelopen 2 jaar veel vuil werk opgeknapt in de defensie van Ajax. Martinez heeft zich gewoon uitstekend ontwikkeld waardoor blind naar de zijkant moest. Overigens vind ik het onterecht dat Nico kind van de rekening is geworden. Blind speelt de afgelopen maanden dramatisch en lijdt veel balverlies. Hij mist ook de snelheid om achterin als back te kunnen spelen als je het mij vraagt. Prima voetballer Daley maar die staat er omdat hij Blind heet. Was het een andere naam geweest speelde tagliafico gewoon.

Newcastle United lijkt mij een perfecte match. NCU gaat een overgangsperiode in waarin zij afscheid gaan nemen van een heleboel losers. De echte sterren willen er alleen nog niet direct in stappen omdat het een groeiproject is en voor de grote talenten is het een risico. Tagliafico is echter een speler van rond de 30 die net onder de wereldtop hoort. Hij zal niet teleurstellen en Ajax zou hem tegen aankoopprijs kunnen laten vertrekken. Indien er meerdere kapers op de kust zijn, kan de transfersom met nog een paar miljoen stijgen, maar zal nooit hoger dan 15 miljoen worden. Een koopje voor eigenlijk elke club die geen wereldtopper op zijn positie heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

‘Ten Hag zet zinnen bij ’koninklijke entree‘ in Manchester op nóg een Ajacied’

Erik ten Hag voegt Lisandro Martínez toe aan zijn wensenlijst bij Manchester United, zo meldt The Telegraph donderdagmiddag. De oefenmeester heeft het verstevigen van de United-defensie verheven tot een van de...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren