‘Hij draagt het nummer 14, wat mogelijk aangeeft wat zijn nieuwe club gaat zijn’

Vrijdag, 31 december 2021 om 07:47Chris Meijer • Laatste update: 08:15

Wouter Vandenhaute vreest dat Rayane Bounida bij Anderlecht ‘uit de vingers geglipt is’. De voorzitter van de Belgische topclub vertelt in MID MID, een podcast van Play Sports, dat hij niet verwacht dat de vijftienjarige aanvallende middenvelder nog een contract gaat tekenen bij Paars-Wit. Vandenhaute hint tegelijkertijd dat Bounida weleens de overstap naar Ajax zou kunnen maken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door _buffalo_)

Omdat hij dus nummer 14 draagt zou dat kunnen betekenen dat hij naar Ajax gaat? Dus als hij nummer 13 had gekozen dan was hij niet naar Ajax gekomen?
Ik snap overigens dat er meerdere dingen spelen en dat hij in onderhandeling is etc. Maar dit is natuurlijk niet een hele normale conclusie. Of ligt het aan mij?

31 december 2021 om 08:25

Hij droeg ervoor ook rugnummer 34, dus de link met Ajax is er wel degelijk. An sich maakt rugnummer 14 niet gek veel uit inderdaad, maar hier vind ik het wel relevant wat de voorzitter zegt. Ook geen geheim dat hij een rondleiding heeft gehad in Amsterdam.

31 december 2021 om 08:58

Ja wat een onzin verhaal. Volgens mij lopen er in de Belgische competitie op dit moment achttien nummers 14 rond, dus die gaan allemaal naar Ajax?
Gaat overmars het nog druk krijgen!

Groeten, Prem_93

31 december 2021 om 09:01

Gevalletje iets zeggen maar niet achterste van de tong laten zien. Heel leuke podcast Midmid trouwens, voor mensen die graag podcast luisteren en geïnteresseerd zijn in Belgische voetbal aanrader. Interessante gasten hebben ze regelmatig langs, zo ook gisteren. Voor de liefhebber; tussen 1u16 minuten en 1u22 minuten praat hij over Bounida, is de podcast die gisteren op YT gepost is. Hij fietst die opmerking er beetje tussendoor, hij weet ook dat Bounida vaak met 34 speelt, op zijn IG bij zijn account heeft geplaats (link met Nouri) en geen vreemde is op De Toekomst met oa rondleiding eerder dit jaar door familie Nouri.

31 december 2021 om 09:12

Keuze zal voornamelijk door zijn entourage worden genomen, op basis van centen. Niet tegenstaande dat Ajax een fantastische jeugdopleiding heeft en hij er zeker veel kan bijleren denk ik dat we hier met een overhypt talentje zitten a la Mastour. De druk die zijn entourage al op jonge leeftijd op hem legt door het uitvergroten van zijn kwaliteiten op social media creëert een waanzinnige verwachtingspatroon. Bovendien is het een klein mager mannetje, zo iemand moet de tijd krijgen om rustig body te kweken.

31 december 2021 om 10:53

Menen jullie dit? Is toch overduidelijk: De voorzitter verwijst hier gewoon met een knipoog naar Ajax. Cruyff link lijkt me toch heel duidelijk. Is gewoon een manier om te zeggen dat Bounida waarschijnlijk naar Ajax trekt zonder de club zelf te noemen

Ventje moet gewoon lekker kiezen wat hem en zijn familie het beste lijkt. Hopelijk kijken ze daarbij ook goed naar zijn school. Ben benieuwd!

Rayane Bounida zou een mooie aanvulling zijn voor voor het tweede van ajax en dan zien of er potentie in zit voor het eerste van ajax.

31 december 2021 om 09:03

Als hij stap maakt is dat voor o17, niet voor Jong Ajax. O18 is optie maar moet dan nog nodige stappen zetten van wat ik heb gezien van hem. Lijkt mij dat Idumbo volgend seizoen de nummer 10 van de o18 is, met Speksnijder die het hangend op rechts ook in kan vullen.

31 december 2021 om 18:10

Heb je trouwens een idee hoe Idumbo hoe momenteel doet in de Ajax U17? In de jeugd van Gent zag je wel dat het een geweldig talent was samen met zijn maatje Fofana.

Wat ik nu het rare vind: de eisen van de speler zouden veel te hoog zijn, maar vervolgens heeft deze man het wel over alles op alles zetten om hem voor de club te behouden. Klappen in minuut 14 voor een 15 jarige.. of zegt ie dit juist om Bounida een beetje belachelijk te maken?

31 december 2021 om 13:07

Dit was allemaal een beetje al lachend bedoeld. Wat hij wou zeggen, is dat hij er alles wou aan doen om Bounida aan boord te houden, maar dat het immens moeilijk gaat worden, aangezien hij en zijn ouders al met hun hoofd bij topclubs zitten.

31 december 2021 om 13:13

Dit soort ophemelarij is natuurlijk ook 1 van de redenen waarom dit soort jochies geen normale salarissen meer accepteren. In die zin vind ik het dus een vrij rare opmerking, lachend bedoelt of niet. Als het nou full blown sarcastisch was had ik het kunnen begrijpen.

snotjong die het te hoog in zijn bol heeft gekregen, als je als 15 jarige al salariseisen stelt die voor een van de grootste clubs van belgie niet haalbaar zijn voor een jeugdspeler dan ben je wat mij betreft echt van het padje af.
je weet wel gelijk wat je in huis haalt, als hij het goed doet bij ajax en er komt bijv een man city voorbij over 2 jaar met een nog grotere zak geld, dan is hij ook snel weg, hoop dat ze daar wel een beetje rekening mee houden.

31 december 2021 om 09:15

Kan hij op zich weinig aan doen, is nog een kind. Denk dat vooral ouders, familie & makelaar zich in deze nogal laten meeslepen. De jacht op snel financieel gewin is al menig talent zuur opgebroken.

31 december 2021 om 10:14

Stel je niet aan. Eriksen , Vertongen, Aldeweireld en zo kan ik er meer noemen zijn op jonge leeftijd naar Ajax gekomen en ik geloof niet dat ze er mentaal iets aan overgehouden hebben. Ajax heeft een uitstekend netwerk aan gastgezinnen.

31 december 2021 om 09:33

Dat doen ze ouders en broer, niet hij zelf. Hoop dat ie naar Nederland komt, ken goed ballen en zou Ajax 1 zeker gaan redden.

31 december 2021 om 09:49

Ik heb nooit die behoefte gesnapt om jongetjes van 15-16 jaar als ‘snotjong’ of iets dergelijks te bestempelen eerlijk gezegd.

31 december 2021 om 10:02

ach ja als ik het een stomme belg noem dan beledig ik jou weer, in deze is het een snotjong met grootheidswaanzin die zichzelf al veel te goed vindt.

maar snotjong is qua betekenis gewoon "een brutale jonge man", dus in deze geheel geoorloofd en goed gebruikt.

31 december 2021 om 10:12

Je mag hem stomme Belg noemen hoor. Ik ben niet zo snel beledigd.

31 december 2021 om 10:14

Groot gelijk! Deze club heeft je door dik en dun gesteund, je voelt je er thuis en dan ga je voor het geld naar een andere club toe. Waar je je sporen moet verdienen en je niet de enige bent waar het om draait.
Je bent bij dit soort jongens geneigd te denken, Bakkali, Aissati, Ihattaren en dan mis ik vast nog een aantal “top” talenten met een “tob” mentaliteit

31 december 2021 om 10:29

juweel

Lekker man snel oordelen.

Kan jij ons uitleggen, aangezien je lijkt meer info te hebben:

- Wat is bod van de club?
- Wat vraagt zijn management?
- Welke aanbiedingen heeft de jongen liggen, en hoe hoog zijn deze aanbiedingen?
- Wat is hoogste salaris wat de club betaalde voor toptalenten?

Hoezo hoog in zijn bol?? Als dat zo was, dan was hij waarschijnlijk al gelijk naar City gegaan.

31 december 2021 om 12:11

Niks snel oordelen, dit is gewoon graaien om het graaien, elke speler van 15 wil maar wat graag bij een profclub voetballen, ik weet dat de vergoeding voor een 16 jarige bij vitesse om en na bij de 15k ligt (althans 4 jaar geleden) en dat is gewoon voor een speler voor het onder de 16. elke speler van 15 zou maar wat blij zijn met zulke bedragen.

als je als 15 jarige eisen hebt die te gortig zijn voor een profclub dan heb je het zeker te hoog in de bol.

- doet er niet toe wat het bod van de club is, meneertje vind dit dus te min.
-wat zijn management vraagt, wat moet een ventje van 15 met een management, laat zijn ouders daar lekker voor zorgen, als je al een management hebt op die leeftijd dan ben je dus al helemaal bezig met zoveel mogelijk geld verdienen en niet gewoon lekker voetballen.
-hij heeft een aanbieding liggen om gewoon bij anderlecht te kunnen voetballen, als jochie van 15 moet je gewoon eerst je school afmaken en daarna komt het voetballen, en als hij echt zo goed is dan zal dat bod ook vanzelf goed genoeg zijn.
-het hoogste salaris is in iedergeval niet genoeg voor dit mannetje.

Het voetbal gaat kapot aan het grote geld, iedereen klaagt over een sjeik die nog maar een speeltje erbij koopt, maar als een speler veel wil binnenharken zonder dat hij ook nog maar iets heeft laten zien, dan moet het ineens allemaal maar kunnen, volgende talentjes die zien dit ook gebeuren en wat denk je dat die volgende keer gaan doen, ook eisen stellen en dat is het funest voor de jeugdaanwas binnen een club.

31 december 2021 om 12:24

Juweel

Heel veel (emotionele) tekst maar niets inhoudelijks. Je oordeelt alleen.

Oke stel City biedt hem 1 miljoen euro.
Anderlecht biedt 100k.

Hij zegt, ik wil blijven, maar vraag daarom 300k. Want ik laat ook 1 mil schieten om te blijven.

Is hij dan een graaier? Als hij een graaier was, zou hij niet eens met Anderlecht en Ajax praten. Hij had rubber bootje gepakt en gelijk naar UK varen

31 december 2021 om 17:22

@juweel. Maar wie zegt dat het allemaal om geld gaat? Kan het misschien niet ook zo zijn dat hij de jeugdopleiding van ajax wat beter vindt voor zijn eigen ontwikkeling en het niveau kwa opleiding wat hoger is bij ajax? Die jongen zit heel veel in Amsterdam heeft daar familie wonen. Dus zal die waarschijnlijk wat vaker op de toekomst geweest zijn dan dat hier wordt beweerd. Mss heeft die daar vrienden gemaakt die ook bij ajax spelen en wilt die met hun samenspelen. Want geloof mij die jongen gaat nergens anders dan naar ajax. En het is niet zo dat die bij ajax zoveel meer gaat verdienen. Als het hem echt im geld ging gaat die wel naar city of psg. Dus niet zomaar met vooroordelen komen.

Heerlijke voetballer is dit. Heb hem een aantal jaar geleden mogen aanschouwen op het Rood-Wit U10 Tournament. Werd daar uiteindelijk ook terecht uitgeroepen tot speler van het toernooi. Voor degene die het jeugdvoetbal op zeer hoog niveau willen zien. Dit tweedaags toernooi wordt ieder jaar gespeeld in Sint Willebrord en is een van de meest prestigieuze toernooien in deze leeftijdscategorie ter wereld. Ook dit jaar doen er weer teams mee zoals: Ajax, Feyenoord, PSV, Anderlecht, Club Brugge, Juventus, Liverpool, Athletico Madrid, etc.

31 december 2021 om 09:24

Heb hem zelf in Genk paar keer zien spelen tegen KRC Genk dan, vooral bij o13 was dat heel indrukwekkend. Elke aanname klopte toen, kon de passes goed afwegen en ondanks dat hij het wel kon deed hij zelden meer dan optimaal was. Ging niet onnodig lopen maar hield het simpel. Technisch echt indrukwekkend, dit seizoen via YT nog paar potjes van hem gezien maar had het nu toch stuk lastiger. Is echt flink stukje kleiner, heeft wel nog die fijnbesnaarde techniek maar moet echt zuiver ingespeeld worden want 50-50 ballen legt hij af door zijn fysiek. Tegen Oranje o16 afgelopen maand gaf hij nog een assist wel, maar Duranville en Butera maakte op mij betere indruk in die groep. Zeker Duranville is op dit moment een betere speler wanneer hij tegen oudere spelers moet spelen, fijne buitenspeler is dat zeg. Technisch en atletisch ver bovenmatig.

31 december 2021 om 09:38

Duranville gaat een beetje het pad van doku volgen wegens zijn goede fysiek denk ik. Bounida heeft inderdaad die fysiek totaal nog niet om al minuten te maken bij het eerste van Anderlecht op nog jonge leeftijd. Dan is het ook altijd maar de vraag hoe zo een jongen daar op reageert want hij ziet dan een teamgenoot van hem dat wel doen.

31 december 2021 om 09:55

Bij Duranville moet ik denken aan Doku maar ook Dest op die leeftijd, hele interessante speler. Ben zelf groot fan van Enock Agyei (2005, Anderlecht) maar verwacht dat Ajax eerder voor een andere buitenspeler uit die leeftijdsgroep in België aan gaat kloppen (weer). Met Idumbo hebben ze een hele leuke toevoeging aan de opleiding in België gescout, heel fijn om een goede dribbelaar op 10 positie weer te zien ipv hem op flank te positioneren direct. Zou mij niet verbazen als Malick Fofana (KAA Gent) volgende op nominatie is. Loopt genoeg talent rond in België nog, Ajax heeft met Haesaert, Salievski en De Gruyter nu wel serieuze nummers op België staan. Sowieso is talent dat goed kan communiceren in het Nederlands interessant voor Ajax afhankelijk van waar ze wonen kan het qua reistijd ook nog meevallen, neem nu Antwerpen-Amsterdam wat iets meer dan uur met OV is. Zijn jeugdspelers die verder van Amsterdam wonen of langer zouden reizen.

31 december 2021 om 10:04

Sowieso een interessante markt inderdaad. Verscheidene topclubs hebben hun jeugdopleiding stevig geüpgraded en er zijn toch wel een paar kleinere traditionele opleidingsclubs die door financiële redenen teruggevallen zijn waardoor er wat meer plaats op de markt is.

Bij teams als Anderlecht, Genk en Brugge zullen ze nog wel wat moeilijker weg te halen zijn maar bij Gent (zoals Itumbo volgens mij), Mechelen en Antwerp moet dat voor Ajax wel te doen zijn lijkt me. Ook standard zou voor Ajax (en andere Nederlandse clubs) wel interessant kunnen zijn. Er loopt altijd meer dan genoeg talent rond maar financieel en sportief is het nu echt een catastrofe. Al zit je dan natuurlijk mogelijk wel met een taalprobleem.

31 december 2021 om 10:18

Dat Belgische clubs met 15 al volwaardige contracten kunnen geven maakt het sowieso lastiger. Anders was er voor Nederlandse clubs, vooral dan PSV en Ajax, meer mogelijk. Nu zijn er naar Feyenoord, PSV en Ajax laatste jaren handjevol talenten vanuit België gekomen maar dat zijn toch meer uitzonderingen gebleken. (Bij PSV bedoel ik dan van buiten de straal waarin ze sowieso door geografische ligging mogen scouten).

31 december 2021 om 10:36

Wolterx

Hoop dat Ajax weer gaat samenwerken met satteliet clubs zoals in het verleden.
Dan sowieso weer in Belgie, dat blijft een zeer interssante markt, maar ook in Afrika (geen Zuid Afrika, maar eerder landen zoals Ivoorkust etc of Noord Afrika).

31 december 2021 om 10:18

Nu nog ervoor zorgen dat hij wel met 2 voeten op de grond blijft staan en een mentaliteit krijgt die anders is dan zijn illustere voorgangers.
Hoe dan ook… we gaan het zien..

1 januari 2022 om 18:27

Mooi toernooi is dat he. Ik ga er zelf ook jaarlijks heen aangezien ik er praktisch naast woon. Veel kans op talenten te zien

Als het dus volgens de voorzitter van Anderlecht om geld gaat, waarom zou deze jeugdspeler dan niet ergens anders heen gaan dan Ajax. Ajax staat er toch niet om bekend om wel veel te betalen voor jeugdspelers?

Stel hij gaat nu naar Ajax, dan loopt hij rond zijn 19de uit zijn contract en krijg je weer hetzelfde gezeur. Het is zijn goed recht om op zijn 15de voor het geld te gaan, maar het is ook direct een signaal hoe die jongen zich in toekomstige onderhandelingen op zal stellen.

Wordt hoog tijd dat Anderlecht terug Anderlecht wordt en van zich gaat laten spreken en de club terug aanzien krijgt voor zijn groot verleden en toch toekomstig terug in europa meedoet.
Nu zijn er nog beperkingen en dat invloed op alles zelfs op de jeugd (zotte bedragen).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
J. ZirkzeeAanvaller3716
W. WeijsUnknown
B. RamanAanvaller359
C. KouaméAanvaller308
A. ColassinAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren