Romeo Agresti: speciale Barcelona-clausule in contract De Ligt is onzin

Donderdag, 30 december 2021 om 11:12Rian Rosendaal • Laatste update: 11:38

Matthijs de Ligt beschikt bij Juventus niet over een ontsnappingsclausule die gunstig zou zijn voor Barcelona, zo verzekert de Italiaanse journalist Romeo Agresti donderdag in een Twitter-bericht. De kenner van de Serie A brengt dit naar buiten op basis van bronnen dicht bij de club uit Turijn. De Ligt ligt tot medio 2024 vast bij Juventus, al gaan de laatste tijd geruchten rond dat hij La Vecchia Signora voor afloop van zijn verbintenis zou gaan verlaten.

Agresti benadrukt dat er niets klopt van de verhalen in diverse Spaanse media dat Barcelona De Ligt voor 75 miljoen euro zou kunnen overnemen in de volgende transferperiode. De transfergeruchten werden gevoed door zaakwaarnemer Mino Raiola, die openbaarde dat de centrumverdediger van Juventus 'klaar is voor een nieuwe stap'. Agresti sluit desondanks uit dat de Oranje-international in januari van club wisselt.

‘Raiola regelde gunstige en speciale Barcelona-clausule voor De Ligt’

Woensdag kwam nog naar buiten dat er wel degelijk een speciale Barcelona-clausule zou bestaan.Lees artikel

Woensdag klonken nog heel andere geluiden wat betreft de contractsituatie van De Ligt bij Juventus. De verdediger zou beschikken over een clausule in zijn contract, speciaal bedoeld voor een transfer naar Barcelona, zo wist Sport te melden. Raiola liet bij de transfer van de 22-jarige verdediger naar Juventus in 2019 de optie opnemen om voor slechts 75 miljoen euro naar Catalonië te kunnen vertrekken. Raiola informeerde Barcelona naar verluidt in 2020 al over de clausule, maar de club besloot zich destijds op een andere speler te focussen.

De Ligt kwam ruim twee jaar geleden over van Ajax voor een bedrag van 75 miljoen euro, exclusief 10,5 miljoen aan variabelen. Raiola en Juventus kwamen in het contract van de stopper een 'normale' transferclausule van 120 miljoen euro overeen, stelt de sportkrant. Dat bedrag wordt vanaf 1 juli 2022 opgehoogd met 20 miljoen euro: vanaf dat moment is De Ligt dus voor 140 miljoen euro op te halen.

Daarop geldt volgens Sport dus één uitzondering: Raiola wist het bedrag te verlagen naar een som vergelijkbaar met waarvoor zijn cliënt naar Italië is gekomen, speciaal voor een mogelijke toekomstige transfer naar Barcelona. Het leek er voor zijn komst naar Turijn lang op dat De Ligt naar Catalonië zou verkassen; een dergelijke clausule zou een verkeerde beslissing gemakkelijker recht kunnen zetten.

Barcelona twijfelt naar verluidt tussen de Nederlander en Andreas Christensen, die op 1 juli uit zijn contract bij Chelsea loopt. De Ligt moet meer kosten, maar staat wel hoger aangeschreven in Catalonië. Wel steggelt Barcelona met het salaris van de verdediger, dat exclusief variabelen al acht miljoen euro bedraagt. Raiola zei onlangs bij Studio Voetbal dat De Ligt 'klaar is om komende zomer een stap te maken'. "En dat vindt hij zelf ook", voegde de zaakwaarnemer daaraan toe. Maurizio Arrivabene, de directeur van Juventus, sneerde daarop indirect naar De Ligt, door te verkondigen 'dat speler hun werk moeten doen'. La Vecchia Signora lijkt vanwege de financiële problemen van de club echter toch open te staan voor een vertrek van de centrumverdediger.


Poll

Zie jij Matthijs de Ligt alsnog naar Barcelona vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door rm1334)

Poll: Zie je matthijs de ligt alsnog naar juventus vertrekken?

Kijk ik weet weekend is er bijna en ik weet ook dat 2021 een zwaar jaar is geweest voor ons allen, maar hou je koppie erbij VZ.

Ik denk inderdaad niet dat de ligt naar Barca zou gaan, ik zie hem eerder naar een bayern of een premier league club gaan.

30 december 2021 om 11:34

vanaf de zomer wordt er een clausule geactiveerd voor een afkoopsom van 150m €

dat zie ik toch nog niet zo snel een bayern zelfs premier clubs neerleggen hoor voor hem

30 december 2021 om 11:52

Een afkoopsom van 150 miljoen wil niet zeggen dat Juventus met minder eventueel genoegen neemt. Het is alleen dat hij op dat moment in ieder geval zonder tussenkomst van Juve voor dat bedrag mag vertrekken.

30 december 2021 om 12:22

nee dat is idd waar, maar lijkt me toch zeer sterk dat juve, met zn verouderde verdediging hun jonge rijzende ster zouden laten gaan voor tenzij absoluut crazy money

lol, iedereen met half een brein wist dit reeds, helaas zijn er steeds een hoop mensen wie je gewoon echt alles kan wijsmaken

Sport draait overuren de afgelopen tijd, maken gebruik van de situatie bij Barcelona en schrijven onzin wat ze kunnen.

Helaas neemt Voetbalzone dit klakkeloos over, ipv het in de wangelgangen te gooien, geven ze het een eigen topic.

Maar goed, dit was duidelijk dat De Ligt niet zo een clausule had. Ik denk dat de trein voor De Ligt naar Barcelona inmiddels ook gepasseerd is, destijds toen Barca de mogelijkheid had om hem te tekenen koos hij voor Juve. Pech gehad.

Dat meen je niet? Onbegrijpelijk dat Juventus het niet zag zitten een clausule in zijn contract wilde opnemen voor een andere club die potentieel lager lag dan het aankoopbedrag, om dan nog maar te zwijgen over de tekenbonus en het salaris.

30 december 2021 om 11:48

Gezien de afshrijving van zijn waarde met de tijd is 75 miljoen wel een reele waarde. Maar clubs wachten liever tot hij langzaam uit zijn contract loopt.

30 december 2021 om 12:17

Jij denkt alleen nog maar in boekhoudkundige termen tegenwoordig.

30 december 2021 om 12:22

Ik denk in Raiolo termen. Die gaat in tegenstelling tot wat Frenkie deed nooit bijtekenen.

Was wel gunstig geweest voor Barcelona, hadden ze maar 75 miljoen moeten lappen. Dit had ook zeker gekund met een miljarden schuld kan Barcelona gewoon 200 miljoen aan transfers doen hoor geen probleem, kan allemaal gewoon! Ondertussen gaan kleinere clubs gewoon failliet of worden gedegradeerd voor wanbeleid. Top man dat Barcelona.....

30 december 2021 om 11:41

Ik vind het altijd grappig dat Barcelona hiervan de schuld krijgt. Ja, er is wanbeleid geweest en ja, ze zitten in de schulden. Maar, het feit dat er nog steeds geld uitgegeven kan worden betekent dat er ergens in de regelgeving een Maas in de wet zit toch? Als advocaten het doen is het allemaal prima en worden ze ervoor betaald, waarom zou Barcelona het dan niet mogen doen? Het is niet chique, het is niet netjes, maar blijkbaar wel toegestaan.

30 december 2021 om 11:45

Dat iets is toegestaan maakt natuurlijk niet dat je het ook moet doen.

30 december 2021 om 11:49

Het blijft natuurlijk Spanje (Zuid-Europa) he, daar zijn ze natuurlijk wel wat verder gevorderd in creatief boekhouden en opbouwen van schulden. Als ze in de eredivisie zouden spelen, kregen ze waarschijnlijk zoveel puntenaftrek dat ze meteen zouden degraderen. En dat het ze lukt om die mazen van de wet te vinden, wil inderdaad zeker niet zeggen dat het chique is. Na alle problemen van de afgelopen jaren zou wat meer nederigheid wel op zijn plek zijn, maar dat hoeven we niet te verwachten van Barcelona.

30 december 2021 om 11:55

En sommige Nederlandse clubs teren op stadions waar de gemeente aan bijdraagt. Barcelona draagt zelf bij met het eigen stadion.

30 december 2021 om 12:05

Typisch dat je alleen daarop reageert en op de rest niet. Stadions worden ook regelmatig gebruikt voor andere doeleinden dan voetbal dus daar valt op zich nog mee te leven. En als je weet dat de gemeente elk jaar bijdraagt, en je krijgt je begroting daarmee rond, leef je op dat moment in ieder geval niet boven je stand. En dat heeft Barcelona duidelijk wel gedaan. De houding van Barcelona fans op dit forum helpt ook niet echt mee bij het imago van Barcelona (niet dat ze daar in Spanje wakker van zullen liggen, maar toch).

30 december 2021 om 12:20

Barcelona betaalt zijn eigen kosten van de schuld. Als club heeft de stad ontzettend veel bijgedragen aan de stad juist door al die toeristen die op de club afkomen.

Als Barcelona zijnde zou ik sowieso voor Christensen gaan. Solide verdediger die ook zijn mannetje staat zoals de Ligt. Snap allemaal dat gezien de leeftijd de Ligt interessant is, maar ze zouden wat mij betreft mogen doorpakken met Christensen. De verdediging nu is zo lek als een mandje.

Wordt niemand moe van dit soort welles nietes? En dan ook nog eens als voorpagina nieuws. Lijkt om de week komkommernieuws

30 december 2021 om 11:51

Alles wat Sport schrijft moet Voetbalzone een plek geven in de wandelgangen.. maar ja, clicks leveren geld op. Dus Voetbalzone ‘kickt’ hier ook op.

Men zou alleen transfergeruchten van Fabrizio Romano een plek geven op de hoofdpagina, de rest lijkt altijd mis te hebben.

Ho, ho, niet zo agrestief! Het is een kwestie van tijd wanneer de waarheden boven water komen drijven. Ik denk zelfs dat mister Rioola gelijk heeft. Puur op gevoel gebaseerd. Matthijs en Barca zou natuurlijk een ideale combinatie zijn.

30 december 2021 om 11:56

Qua kwaliteit wel. Qua prijs zet ik liever in op transfervrije spelers.

De ligt past minder bij Barca dan de Vrij. Als ik Barca was zou ik voor zekerheid gaan op dit moment en dan Stefan die dus voor een laag bedrag schijnt opgehaald te kunnen worden.

30 december 2021 om 12:10

En waarom zou De Vrij naar Barcelona willen? Zit nou in zijn laatst periode van zijn top, dan ga je toch niet bij zo'n bouwval als Barcelona spelen?

30 december 2021 om 12:28

Voordat Depay als ruilwaar werd aangeboden zou ik Barca als prima bestemming zien. Nu echter ben ik het met je eens en zou ik er ook niet meer heen willen. Beetje een vreemde vent die Xavi.

Die gozer gaat 100% naar Chelsea wanneer Rüdiger daar de deur uit loopt

30 december 2021 om 12:14

Dat denk ik ook inderdaad. Chelsea kan hem betalen en heeft verdedigers nodig omdat de hele achterhoede waar ze de Champions League mee wonnen aan het eind van het seizoen transfervrij vertrekt. Bayern München zou hem ook goed kunnen gebruiken, evenals Manchester United, maar de rest van de Europese top zit redelijk goed in de centrale verdedigers. Bayern München lijkt echter tevreden te zijn met Upamecano en Lucas Hernandez (waar ze allebei ook grof geld voor betaald hebben, dus dat snap ik dan wel) en ik snap ook dat Chelsea op dit moment een aantrekkelijker ploeg is dan Manchester United. Ik zie De Ligt eerlijk gezegd ook wel slagen bij Chelsea. Het is voetballend geen Ard van Peppen, maar ook geen echte wereldtop qua voetballende verdedigers en dat hoeft hij bij Chelsea helemaal niet te zijn; zeker als hij Rüdiger moet opvolgen. Mandekken en fysiek zijn mannetje staan kan hij namelijk als geen ander.

Zolang kranten als Sport, Marca in Spanje en The Sun en The Daily Mail in Engeland blijven bestaan is er volgens mij niks makkelijker dan het beroep van sportjournalist. Zij verzinnen een gerucht, jij ontkracht het weer en hoppa, een baan.

Dit ook. Dit zou echt totaal achterlijk zijn als clausule opgenomen zou zijn in dat contract, maar het is wel weer zo gek dat het nieuws zou zijn als het wel echt waar zou zijn, dus bel je even naar Raiola, Juventus of wie dan ook, die zeggen natuurlijk dat is onzin en je hebt weer wat te posten.

Ik zou het ook een rare clausule vinden. Waarom was hij anders niet direct naar FC Barcelona gegaan? Alleen om ''te leren'' van Chiellini/bonucci?

Verder denk ik dat Barcelona hem helemaal niet kan betalen. Die moeten eerst maar van deadwood af zien te komen als Umtiti, Lenglet, Coutinho, Braitwaithe, Sergi Roberto.

85,5 miljoen betaalde Juve voor De Ligt. Wat een koopje is Militao dan voor 50m en nu al beste van de wereld, naast een Diaz, Marquinhos of Chiellini Daar komt De Ligt toch bij lange na nog niet in de buurt

30 december 2021 om 14:42

Haha je wou gewoon even stiekem komen verkondigen dat Militao top 5 beste cv ter wereld is? Ik denk dat Marquinhos, T. Silva, Rudiger, Dias, Laporte, Van Dijk, Matip, Skriniar, De Vrij, Chiellini, Koulibaly, Upamecano, L. Hernandez, ...allemaal hoger staan aangeschreven en het al langer op het hoogste niveau laten zien. Dan laat ik andere topverdedigers die ook in aanmerking komen zoals Bonucci, De Ligt, Christensen, Kjaer, Sule, Bastoni, Kimpembe, Gimenez, Gabriel,...terzijde.

31 december 2021 om 00:40

Stiekem? Volgens mij staat het er toch gewoon overduidelijk. Ik doe niks stiekem broer. Al die namen die je noemt zijn allemaal minder dan die 4 die ik noem, Militao is minstens even goed als, zo niet beter dan Dias, Marquinhos en/of Chielini. De rest van jouw lijst zijn allemaal prachtige spelers hoor, maar niet in die top 4. Zeker die lijst met andere topverdedigers waar je naar verwijst. Maar smaken verschillen, dat kan natuurlijk.

Als Ajax nou Chiellini of Bonucci gaat halen dan kan Ajax zomaar een CL winnen.

Maakt niet eens uit, Barca moet doorpakken en Christensen halen die zowel financieel als sportief de betere optie is. Een type De Ligt is er al met Araujo, er is nu een type Pique nodig die de opbouw moet leiden en daar is Christensen meer geschikt voor dan De Ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan4822
3.Napoli4624
4.Atalanta4318
5.Juventus4113
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
MorataAanvaller215
Kaio JorgeAanvaller90
F. IsraelKeeper00
M. PerinKeeper30
C. PinsoglioKeeper00
M. RainaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

161 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Juventus 18 1 1 1
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
Laatste voetbalnieuws

La Repubblica onthult vraagprijs voor De Ligt; drie clubs geïnteresseerd

Matthijs de Ligt wordt in Italië opnieuw in verband gebracht met een vertrek bij Juventus. La Repubblica meldt dat de 22-jarige centrumverdediger aan het einde van het seizoen voor 65 miljoen...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren