Rafael van der Vaart onder de indruk: ‘Deze man is bijna niet te verdedigen’

Donderdag, 30 december 2021 om 08:41Daniel Cabot Kerkdijk

Rafael van der Vaart vindt Erling Braut Haaland internationaal gezien de beste voetballer van het kalenderjaar 2021. De ontwikkeling die de aanvaller van Borussia Dortmund en het nationale elftal van Noorwegen doormaakt, is volgens de oud-voetballer in bepaalde opzichten ‘heel indrukwekkend’. Twee jaar na zijn overstap naar de Bundesliga staat de teller van Haaland op liefst 76 doelpunten in 75 officiële duels.

“Deze man is bijna niet te verdedigen. Ik heb hem in Oslo tegen Oranje nog een keer live gezien en dan zie je dat hij in een matig team toch vier keer voor de goal komt”, wijst Van der Vaart in zijn column in De Telegraaf op de WK-kwalificatiewedstrijd. “Technisch vind ik hem niet eens heel bijzonder, maar hij heeft zoveel kracht en is zo snel. Daardoor heeft hij een berg aan doelpunten gemaakt.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Van der Vaart vond Lionel Messi en Cristiano Ronaldo ‘niet bijzonder’ dit jaar en heeft meer waardering voor Karim Benzema. Ook omdat de Nederlander zelf als geen ander weet dat Real Madrid geen makkelijke club is. “Real Madrid is voor veel spelers een kerkhof, je houdt je er niet heel lang staande. Benzema is aan een ongelooflijke periode bezig. Hij is al zo lang bij Real en blijft maar spelen en presteren. Hij is nu zelfs aanvoerder.”

“Ronaldo kan nog steeds wel presteren, maar hij zit bij de verkeerde club. Manchester United heeft in 2021 voetbal gespeeld wat niet al te best was, vaak niet om aan te zien”, vervolgt Van der Vaart. “Ze hebben zoveel goede spelers, maar krijgen het niet op de rails. Ronaldo heeft ze er vaak doorheen gesleept in de Champions League met die late goals. Maar zijn goals hebben veel verbloemd bij Manchester United.”

“Niet alleen voor Ronaldo is United de verkeerde club, dat is het ook voor Donny van de Beek”, benadrukt Van der Vaart tot slot. “Die moet zo snel mogelijk wegwezen daar. Hij brengt te veel tijd op de bank door, maar ook de keren dat hij wél werd opgesteld, speelde hij niet goed.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door gooner4)

Dan is Timber de beste verdediger.

30 december 2021 om 09:11

Jaa omdat hij 1 wedstrijd prima speelde tegen hem. Poe poe. Over het algemeen is hij gewoon amper te verdedigen. Zo sterk en zo explosief snel.

30 december 2021 om 12:01

@hearrenfean91: waarom moeten goede prestaties toch Altijd maar weer naar beneden gepraat worden. Timber heeft gewoon een wereld prestatie daar geleverd, tegen een wereld spits.

30 december 2021 om 13:19

@afca nee, genuanceerd is wat anders. Voor nuance is m.i. altijd plek. Timber speelde goed tegen Haaland, maar Haaland heeft toch nog wel een of twee kansjes gehad. Erg weinig dus, maar het is niet zo dat Haaland de hele wedstrijd niets te vertellen heeft gehad.

31 december 2021 om 06:16

In Nederland slaan jullie wel door zeg, 1 goede pot en gelijk de beste verdediger hahahaha wie is timber eigenlijk?

30 december 2021 om 09:15

Hoe dan ook zeer getalenteerd. Hij heeft echter een positioneel sterke speler naast 'm en ene Alvarez die constant de rollen in de defensie overneemt. Die ervaring om hem heen, icm zijn onverstoorbare karakter is wel super. Ik vind 'm zeker nog niet de beste

30 december 2021 om 09:16

Toch was Timber hem 3x kwijt in de wedstrijd waar jij naar wil verwijzen. Dat Haaland daar niet minimaal 1x van weet te profiteren is het geluk voor Ajax en hoort, helaas voor Haaland, ook bij het spelletje, maar ga nou niet doen alsof Timber hem volledig in zijn broekzak had, want dat was gewoon niet zo.

30 december 2021 om 09:17

Pavlidis is dan de beste spits

30 december 2021 om 10:11

Precies! En Pasveer met afstand de beste keeper ter wereld.

De wedstrijd tegen Ajax totaal niet gezien dus het kan wel.

30 december 2021 om 09:06

Dan heb je de wedstrijd niet goed gekeken vrees ik.
Of je hebt de wedstrijd gezien dat hij geblesseerd was??!

30 december 2021 om 09:15

Haaland speelde in de Arena gewoon 90 minuten mee. Ik zat op de 6e rij dus ik heb het aardig kunnen zien. Schoot nog een bal op de lat als ik het me goed herinner.

30 december 2021 om 09:21

Volgens mij was jij op vakantie. In de arena speelde hij gewoon de hele wedstrijd buiten 2 schoten niet gezien.

30 december 2021 om 09:26

Precies! 1 wedstrijd deed hij mee, maar had jij hem niet gezien! Terwijl Pasveer 3 goede reddingen had, dus voor hetzelfde geldt scoort ie er 3! Toch knap, dat jij hem dan TOTAAL niet gezien hebt!
Begrijpend lezen noemen ze dat!

30 december 2021 om 09:47

Voor hetzelfde geldt had ik wielen en was ik een auto daar koop ik niks voor.

Feit blijft dat buiten die 3 kansen die jij noemt vrijwel onzichtbaar was. Hij scoorde niet daar gaat het om dus hij is af te stoppen wat ik dus bedoelde over begrijpend lezen gesproken.

30 december 2021 om 09:57

Feit blijft dat jij niet goed gekeken hebt als je hem TOTAAL niet gezien hebt!
Dat je het nu anders verwoord en daarmee jezelf verbetert is duidelijk

30 december 2021 om 10:28

Dat is een benaming in het voetbal als een spits zo goed als zeker uitgeschakeld is in een wedstrijd.

30 december 2021 om 10:40

@UmerShahid, maar Haaland was niet 'zo goed als uitgeschakeld'. Hij zette Timber meermaals in zijn hemd en had er zo 2 kunnen scoren, iets dat moeilijk te zeggen valt over het gros van zijn teamgenoten. Viel echt in positieve zin op.

30 december 2021 om 12:22

Hij scoorde niet daar draait het om met zijn kwaliteiten had hij ze allang moeten maken.

30 december 2021 om 15:55

Als hij niet scoort draagt hij verder niet veel bij zeg ik al vaker. mbappe geeft hier en daar nog een assist.

30 december 2021 om 09:17

Daar werd met name de aanvoer naar hem weggenomen. Dat is denk ik ook de beste strategie. Zelfs in die pot zag je dat wanneer Haaland de bal wel aangespeeld krijgt hij heel snel gevaarlijk is. Dat moment vlak voor rust waarbij hij een steekbal krijgt, en met 1 aanname de bal perfect klaarlegt én Timber wegzet is echt grote klasse.

Wat veel onzin. Haaland heeft zich helemaal niet zo goed ontwikkeld. Hij ontwikkeld zich tot spits die alleen op de counter gevaarlijk is. Real heeft hem ook helemaal niet nodig en kan beter voor een opvolger van modric gaan. Real heeft namelijk rodrygo al die veel beter is in de kleine ruimtes.

Ook dat Real Madrid eennkerkhof is slaat nergens op. Ja hij zelf maar verder zou ik het echt niet weten. Bale misschien maar die koos daar zelf voor.

30 december 2021 om 13:15

Rodrygo is beter in de kleine ruimte, maar moet nog heel heel hard groeien wil hij op het niveau van Haaland komen. Doe mij maar een Haaland die 1 op 1 loopt en technisch minder goed is dan een blind renpaard zonder rendement.

30 december 2021 om 15:57

Mbappe doet het ook wel aardig Gooner. Ik zou hem liever nemen dan Haaland. Die geeft nog wel eens een assistje en is iets verfijnder in het samenspel en zelf acties creëren. Haaland is afhankelijk van de aanvoer en speelt niet ff 3 man in zijn eentje uit met een verfijnde technische actie. Haaland is een goede doelpuntenmaker maar meer extra saus of smaak zit er niet aan.

Haaland is een fenomeen. Ik ben alleen wel bang dat die fysieke combinatie van kracht en snelheid voor heel veel blessures gaat zorgen. Beetje zoals bij Ronaldo destijds.''van der Vaart vond Lionel Messi en Cristiano Ronaldo ‘niet bijzonder’ dit jaar'' Je zou maar als 36 jarige speler in 64 wedstrijden betrokken zijn bij 52 doelpunten en Messi betrokken bij 61 doelpunten in 61 wedstrijden en dan komt er een flapdrol als Rafael roepen dat niet zo bijzonder is. Die 2 hebben zodanig de lat hoog gelegd dat ze een treble plus 70 doelpunten moeten maken of een goed seizoen te draaien. Terwijl een Benzema of een lewa met bijna vergelijkbare cijfers helemaal worden opgehemeld.

30 december 2021 om 09:42

Leuk geprobeerd maar het laatste half jaar heeft Messi welgeteld 1 goal in een schijt competitie, terwijl Lewa op 18 staat en Benzema op 22 G/A, zelfs een random knakker van Watford heeft dit seizoen dezelfde aantal goals als Ronaldo in de PL. Lewa heeft bijna 30 goals/assist dit seizoen, net zoals een 34 jarige Benzema die bijna 30 G/a heeft, dat is dus letterlijk 2x zoveel als Ronaldo z'n 13 goals en tevens Messi met z'n belabberde cijfers dit seizoen. Dus logisch dat Lewa en Benzema worden opgehemeld aangezien ze letterlijk 2x zo goed presteren dit seizoen. 2x zoveel, gast, dus dit seizoen terecht "opgehemeld",want niet vergelijkbare maar simpelweg véél betere cijfers. Pijnlijk, maar waar.

30 december 2021 om 09:48Sorry maar volgens mij heeft Rafael het hier over kalenderjaar 2021? Of alleen laatste half jaar? Je bent weer allemaal dingen aan het opnoemen over dit seizoen terwijl van der Vaart het heeft over het jaar 2021 en ik daarop reageer. Dus lees mijn reactie nog keer en als je daar wat inhoudelijks op te zeggen hebt graag.

30 december 2021 om 09:57

Lol, je snapt het niet. Hij heeft het over kalenderjaar 2021, ik reageer op een gedeelte van dat kalenderjaar maar volgens jou moet ik volgende keer "inhoudelijk reageren"? Oké. Als iemand een goede eerste helft draait maar een slechte tweede helft dan is het logisch dat mensen daar niet van onder de indruk zijn, dat jij hem daarom gelijk pannekoek noemt en doet alsof hij gigantisch onrecht heeft uitgesproken is hilarisch. Zowel Lewa als Benzema waren het héle jaar goed en hebben dus niet "vergelijkbare cijfers", Lewa heeft 60 G/A voor club, Ronaldo 36 G/A, oftewel ze worden dus wél terecht opgehemeld. 🤭

30 december 2021 om 10:14Hij heeft het over kalenderjaar ik reageer op het kalenderjaar en jij komt aan met een gedeelte van dat kalenderjaar? En waarom is dat relevant? We hebben het hier toch over een heel jaar? Dat is pas gãªnant .. Als iemand in de eerste goede helft 2 keer scoort en de 2e helft niet dan zeggen mensen nog steeds dat die gene een goede wedstrijd heeft gespeeld. Over het gehele jaar hebben Ronaldo en Messi voor veel doelpunten gezorgd, dat het vanaf september tot december dan ff niet lekker gaat kan ik toegeven maar over het gehele jaar (waar dit artikel over gaat en niet over een gedeelte of een half jaar) hebben ze het weer gewoon goed gedaan. Moet je is beseffen dat Ronaldo en Messi zelfs met niet het hele jaar goed presteren zulke cijfers overleggen..

30 december 2021 om 10:20

Nee, punt was dat Rafaël niet onder de indruk is, waarna ik uitlegde dat dit komt omdat ze het laatste half jaar matig waren, en dat heft (voor Rafaël blijkbaar) het eerste half jaar op. En jij vond dit totaal onbegrijpelijk van deze "pannekoek" maar ik begrijp hem wel want als je de eerste helft van de wedstrijd goed presteert maar de 2e helft volledig onzichtbaar zijn er genoeg mensen die niet onder de indruk waren en zeggen, 1e helft goed, maar 2e helft echt matig hoor. Dit terwijl Lewa en Benzema beiden helften goed speelde en dus niet 'vergelijkbaar' zijn en dus wel terecht worden "opgehemeld". Maar goed, dit wordt een eindeloze welles nietes discussie zo

30 december 2021 om 10:37

Ik snap goed dat je wijst naar die 2e helft van het seizoen maar ik vind dat je dan alleen daar naar kan wijzen als je de eerste helft niks presteert. Als Messi en Ronaldo dus blijkbaar met 1 helft goed presteren zulke cijfers neer leggen, dat is dan toch indrukwekkend? Als ik maar 1 helft nodig heb om 3 doelpunten te scoren dan boeit het toch niet hoe ik die 2e helft speel? En dat is wat ik probeer uit te leggen, Messi en Ronaldo leggen weer goede cijfers af zonder echt het hele jaar goed te zijn. Ik vind het dan heel gek als Rafael zegt dat het niet bijzonder is. Ik vind namelijk betrokken bij 61 doelpunten en 53 doelpunten best bijzonder. Vooral in Ronaldo zijn situatie als je bedenkt dat hij 36 jaar alweer is. Messi die betrokken is bij 61 doelpunten en nog 2 prijzen heeft gepakt in 2021. Ja als je dan zegt dat het niet bijzonder is.. Dan weet ik dan niet wat dan wel bijzonder is. En misschien leg ik het verkeerd uit, Lewa en Benzema hebben het geweldig gedaan hoor, maar het gaat mij vooral om de opmerking dat Ronaldo en Messi niet bijzonder waren in 2021.

30 december 2021 om 10:52

Oké, ik snap je punt nu wat beter. Maar het blijft denk ik toch een kwestie van persoonlijke smaak, hardloper is de eerste helft van de marathon top 4, maar de tweede en laatste helft zakt hij terug tot de middenmoot, dan ben ik daar persoonlijk ook niet onder de indruk van, ondanks goede start en eerste helft. Kijk, de cijfers totaal zijn opzich goed, maar veel mensen vormen hun beeld niet op wat 11 maanden geleden gebeurde maar kijken naar de afgelopen tijd, oftewel dit huidige seizoen, beiden zijn dan niet echt heel echt indrukwekkend laten we maar zeggen. Maar goed, let's agree to disagree want hoe jij het uitlegt zit dan ook wel weer wat logica in 👍

30 december 2021 om 11:07

Gofast en ik kan mij ook goed vinden in jouw uitleg, laten we het inderdaad er op houden dat we er anders naar kijken maar over ieder zijn denkwijze valt iets over te zeggen. En over dat beide heren de laatste maanden niet indrukwekkend zijn ben ik het zeker mee eens.

30 december 2021 om 12:10

Ik ben gestopt met lezen toen je Rafaël een flapdrol noemde , je kunt ook gewoon zeggen dat je het met zijn mening niet eens bent verder is het gewoon een non discussie waar een ieder zijn eigen mening ventileert , maar blijkbaar ben je dan een flapdrol .

30 december 2021 om 12:19

@sloep flapdrol was inderdaad niet nodig geweest, wil het aanpassen maar de site werkt niet mee.

30 december 2021 om 12:03

Helemaal mee eens. Men begint dit als normaal te zien en dat is het ergste. Dit is verre van normaal en mensen die het niet eens zijn met je snappen het niet

En dan te bedenken dat deze jongen pas 21 jaar is. Hopen dat blessures hem bespaard blijft en hij kan zomaar de zelfde statistieken overleggen als Een Lewandowski. Pure killers en als je het voor elkaar krijgt de rest te laten werken en hem in zijn kracht zet dan kan je als topclub er veel profijt uithalen. Ik hoop dan ook dat hij voor Real kiest. Voor iedere andere topclub is het gewoon de ideale spits om jaar in jaar uit kampioen te worden en grote kans te maken op de CL.
Grotere kans dan met Mbappe schat ik in.

Zijn kracht is zijn fysiek, maar ik vraag me wel af hoe lang een speler dit vol kan houden, om op deze manier echt de buitencategorie te zijn.

Denk dat hij technisch juist heel goed is. Als je 76 goals maakt in 75 wedstrijden dan heb je waarschijnlijk een bovengemiddelde techniek om die ballen erin te schieten.

Timber heeft nog was Noorse ossenhaas gegeten met gourmet.

Voetballend is die Haaland natuurlijk een ramp, maar hij is gewoon giga sterk en daar verkijken veel verdedigers zich nu nog op, kan me niet voorstellen dat we daar over zeg 5 jaar nog veel van horen. Man united de verkeerde club ..man man man wat een onzin alweer van van de Vaart.

Benzema is altijd al een waanzinnige spits geweest maar moest altijd alles ten faveure van Ronaldo doen. Hoe vaak die Ronaldo niet het verongelijkte kind uithing bij Madrid als Benzema ook eens voor zijn eigen kans ging, vreselijk.

Ronaldo is degene die het probleem is net als van de Beek. Ze brengen alletwee helemaal niks.
De heeft geen kwaliteit voor United en de ander heeft het gewoon niet meer, dat had die bij Juve al niet meer.

Ik ben een Barça man maar Madrid is alleen een kerkhof voor spelers die het niet aankunnen dat niveau...zoals een
van der Vaart.

30 december 2021 om 13:20

Hij is enorm sterk en enorm snel, maar je vergeet het beste; zijn looplijnen. Kan me niet voorstellen dat we daar over 5 jaar niets meer van horen. Voetbal is meer dan alleen technisch zijn of goed mee kunnen voetballen. Weet niet of je nog een Inzaghi kent, maar die gozer kon nog veel minder. Was wel éã©n van de dodelijkste spitsen.

En wat betreft Ronaldo, die man werd gewoon topscorer in de Serie A he. Dus doe niet alsof hij het niet meer had, want dat had en heeft hij wel. Nog altijd geweldige looplijnen en een geweldige afmaker. Enige probleem is dat je er je spel op moet aanpassen.

30 december 2021 om 14:00

Ja, 1 keer topscorer in 3 jaar, oftewel 2x géén topscorer, en als Immobile niet zo'n waardeloze seizoen draaide was Ronaldo waarschijnlijk niet eens topscorer geworden. Kleine nuance natuurlijk

30 december 2021 om 14:07

Tuurlijk ken ik "pipo" maar daar komt deze in de verste verte niet bij in de buurt. Nogmaals ik denk dat hij over 5 jaar al bijna vergeten is

En wat Ronaldo betreft, als die zelfde Inzaghi nú in Italië had gespeeld maakte hij er 35 per seizoen en daar had hij niet die penaltys voor nodig. In die tijd werd er nog écht Italiaans verdedigt dat is er nu niet meer bij.
Dus nee over Ronaldo worden he5 zeker niet eens.

Haaland mag me verassen maar IETS, ik weet nie5 wat doet me aan hem twijfelen.

Over slecht voetballende spitsen gesproken...die dikke komt van Műller vroeger..kon absoluut niet voetballen....maar uuh...'74..meer zeg ik niet.
Denk niet dat ik vandaag of morgen nog op de site ben, dus alvast fijne jaarwisseling en blijf gezond en plezier houden in het spelletje👍👍

30 december 2021 om 15:35

Meen je dit nu? Als Immobile niet zo'n waardeloos seizoen draaide was Ronaldo geen topscorer geworden? Jezus man, komt jij echt met zo'n onzin argumenten?

Ik ga hier verder ook niet op in, want dit is me toch een denkniveau

30 december 2021 om 15:36

Ben benieuwd. In mijn ogen is Haaland echt een fenomeen en gaat die records uit de boeken schieten. Belangrijk voor hem is wel dat hij echt bij de juiste clubs blijft. Een Benzema ofzo kan overal, maar Haaland heeft echt wel een specifiekere speelstijl nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

3899 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 18 8 4 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Vrije trap tegen Real Madrid krijgt mogelijk gouden randje voor Schöne

De UEFA heeft de vrije trap van Lasse Schöne tegen Real Madrid genomineerd voor de mooiste vrije trap ooit in de geschiedenis van de Champions League. De Europese voetbalbond heeft in...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren