Van der Vaart wijst beste voetballer van 2021 aan: ‘Hij leeft als een monnik’

Donderdag, 30 december 2021 om 20:33Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:32

Rafael van der Vaart vindt Dusan Tadic veruit de beste voetballer van de Eredivisie in 2021 en Mario Götze juist de grootste tegenvaller. De oud-voetballer wijst erop dat Ajax mede dankzij de aanvaller uit Servië een stabiele ploeg is geworden en meer een team dan voorheen. “Met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech had Ajax een paar seizoenen terug waanzinnige, individuele spelers, maar de ploeg was niet zo’n team als nu”, vertelt Van der Vaart donderdag in De Telegraaf.

Van der Vaart is trots op waar het Nederlandse voetbal op dit moment weer staat. “Zet je alles naast elkaar, dan is de conclusie niet anders dan dat Ajax het beste heeft gepresteerd door in de Champions League tegen topploegen zo dominant te zijn en daar heeft Tadic een hele grote bijdrage in gehad.” De oud-speler van onder meer Ajax wijst erop dat Tadic in mei al werd uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar. “Na de zomer heeft hij die lijn doorgetrokken en wat me aanspreekt, is dat hij naast al zijn goals en assists een echte leider is geworden. Hij heeft zich ontwikkeld tot een speler die de hele ploeg op sleeptouw neemt.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Niet door uitspraken of een grote mond, maar door het op het veld af te dwingen met zijn constante prestaties. Hij leeft als een monnik, is super professioneel en is altijd fit! Je moet er heel veel voor over hebben om dat allemaal op te brengen.” Antony kan Van der Vaart ook bekoren. De Braziliaan heeft zich volgens de voormalig Oranje-international ontpopt tot ‘de beste voetballer van Ajax in de Champions League’. “Zijn prestaties in de Champions League zijn echt van een absoluut internationaal topniveau. Hij is enorm snel, technisch perfect, creatief, passeert makkelijk, heeft oog voor ploeggenoten, een steekbal en kan zelf scoren. Hij is echt een kwelgeest voor tegenstanders. Uiteindelijk gaat Antony, denk ik, voor een groot deel bepalen hoe ver Ajax komt in de Champions League.”

Wat Antony voor Ajax is, is Cody Gakpo voor PSV, zo stelt Van der Vaart. “Als Gakpo bij PSV niet meedoet, is het meteen een stuk minder. In het begin was dat ook zo als Noni Madueke niet speelde.” Van der Vaart had dit kalenderjaar meer verwacht van een voetballer ‘waar iedereen wonderen van verwachtte’: Götze. “Zijn komst werd enorm opgeblazen. Als je de laatste jaren zijn carrière hebt gevolgd, zie je dat het na Borussia Dortmund allemaal niet zo geweldig meer is geweest. Hij ging weg bij Dortmund, was even bij Bayern, keerde terug in Dortmund, werd ziek en had wat dingetjes.”

“Ik vind hem een geweldige speler, maar hij komt natuurlijk niet voor niks naar de Eredivisie”, stelt Van der Vaart in zijn column in het dagblad. “Ik heb het idee dat hij nog maar zeventig procent van de speler is die hij was, maar dat is nog steeds goed genoeg voor PSV en de Eredivisie… Hij is niet meer zo opvallend als vroeger, maar kennelijk is het hier nog goed genoeg. Ik hoop dat hij nog terugkeert naar het topniveau waar hij eerder zat. Dat zou voor PSV fantastisch zijn.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door nuanceman)

Tadic is een etter en een onsportieve speler, maar begrijpelijk dat je daar soms blij mee bent als hij in jouw team zit. Zijn gedrag, altijd kaarten willen aansmeren en de scheidsrechter bespelen en zeiken zorgt ervoor dat hij mij totaal niet kan bekoren.

30 december 2021 om 07:52

Dat is nou inderdaad echt zo'n speler die je waardeert als hij bij je zit en verafschuwt als hij tegen je speelt. Objectief qua cijfers bizar goed en vaak de mvp van de competitie. Ook wat nare trekjes die hij eigenlijk niet nodig heeft

30 december 2021 om 08:11

Gelukkig gaat het bij voetbal niet of je een klootzak bent, want op het veld is CR7 ook een etter maar je kunt niet ontkennen dat hij een van de beste voetballers allertijden is.

30 december 2021 om 08:54

Ronaldo is helemaal geen etter. Hij is juist vaak heel sportief bij goede tackles. Het is de afkeer die bepaalde fans tegen hem hebben waardoor ze hem graag als een etter bestempelen.

30 december 2021 om 10:39

Dezelfde Ronaldo die, toen het even niet lekker ging tegen Liverpool, een tiener een paar trappen na ging verkopen om het vervolgens weg te lachen?

30 december 2021 om 10:40

Aah ja, dat zagen we bijvoorbeeld tegen Newcastle toen hij uit frustratie een speler ondersteboven probeerde te schoppen, en goed wegkwam met geel.

En dit was echt niet de eerste keer.

30 december 2021 om 13:49

Ja of Messi die vorig seizoen nog een tegenstander op zijn achterhoofd mepte. Er zit wel een verschil tussen incidenteel uit frustratie jezelf even laten gaan of structureel elke wedstrijd alles er aan doen om de tegenstander te zieken en de scheidsrechter te beïnvloeden.

30 december 2021 om 08:44

Uiteindelijk blijft voetbal een spel, die gewonnen moet worden en daar is hij zeer bedreven in om hoe dan ook voor de winst te gaan.

30 december 2021 om 13:57

Iedere ploeg heeft wel zo'n speler in z'n team.

31 december 2021 om 05:51

Laten we Anthony en Tagliafico niet vergeten. Ook 2 toneelspelers van het kaliber Tadic.

30 december 2021 om 21:34

hoge bomen vangen veel wind maar dan ben je wel bijzonder. Voorbeeldige prof is het die op de grens voetbalt. Niks mis mee. Hij zaagt niemand door dus er zijn erg veel meer onsportievere spelers.

30 december 2021 om 22:43

@abdelhamid helemaal eens met jou. Zo'n etterbak zou wat mij betreft echt nooit de status van beste speler mogen dragen, sterker, ik vind het afbreuk doen aan een mooie club als Ajax.

2 januari 2022 om 15:00

Zo zie ik het ook. Ik denk idd dat elke trainer hem wilt hebben. Maar dat de meeste tegenstanders hem zullen haten om zijn gedrag.

Ik heb wel het idee dat hier iemand praat met een gekleurde bril op.

30 december 2021 om 07:12

Noem een speler die zo constant zo goed is dan?

30 december 2021 om 07:55

Ik vind hem dit seizoen juist minder constant. In de wedstrijden dat Ajax punten verspeelde was hij ook niet echt aanwezig. Dit zag je de vorige seizoenen niet zo vaak gebeuren.

30 december 2021 om 07:58

Drommel is constant goed in blunders maken

30 december 2021 om 08:53

Haha ruben dit is niet de keeper voor jullie toekomst. Ik had graag gezien dat ze die kepper van Sparta als 2de of derde keeper erbij hadden genomen denk dat je daar meer aan had gehad zeker voor de toekomst

30 december 2021 om 08:45

Alsof Rafael ook maar iets geeft om wat iemand van zijn uitspraken vind. Jaren in Madrid gespeeld maar wel heel Spanje op de hak nemen. Was dat ook gekleurd?

30 december 2021 om 09:11

Van der Vaart steekt niet onder stoelen of banken dat hij een rasechte ajacied is.
Als je hem vandaag de dag vraagt wat zijn club is is dat Ajax.
Maar tis zijn persoonlijke mening en dat is prima toch

30 december 2021 om 09:17

Precies !

30 december 2021 om 14:11

Precies. Als van Hanegem een column schrijf is dat nog veel meer door een gekleurde bril. Vd vaart is ook vrij objectief vind ik. Wat hij over de psv'ers schrijft is voor velen ook zo klaar als een klontje en weinig discussie over mogelijk

30 december 2021 om 22:05

Ja, want Tadic de beste noemen is natuurlijk heel erg gek... En Gotze een grote teleurstelling noemen nog gekker... Hoe durft ie haha.

Ondanks een kleine vormdip in de laatste paar wedstrijden, klopt dit natuurlijk wat van der Vaart zegt.

30 december 2021 om 12:01

Dat is een mening van een ajacied niet iedereen vind dat

30 december 2021 om 14:22

Je kan toch niet met droge ogen beweren dat er een betere speler in de ED loopt dan Tadic? Tadic loopt al bijna 4 seizoenen praktisch 1 op 1 qua goals & assists per wedstrijd. Was de sleutel in 2 titels en een eerste plek in 3 seizoenen. De belangrijkste speler in het meest consistente Ajax in 25 jaar, ik heb geen idee wie jij daar boven zou willen zetten.

30 december 2021 om 16:20

En gelukkig komt er weer iemand met statistieken. Op zich is het dan ook goed om hierbij te vermelden dat je degene bent die penalty's en vrije trappen neemt, en dat je bij de meest scorende ploeg van Nederland speelt. Dat maakt het toch wel een stuk makkelijker om zulke statistieken te halen.
Traore had volgens mij vorig jaar statistieken die nog beter waren. Ondanks dat vond bijna niemand hem niet goed genoeg.
En ja, hij heeft het goed gedaan maar persoonlijk vind ik hem dit seizoen minder dan de jaren ervoor. Er zijn nu vaker wedstrijden dat je hem ook niet echt ziet en dat zijn inbreng ook minimaal is.

30 december 2021 om 21:34

vrij trappen werden door lasse schone of hakim ziyech genomen. en nu vaak door gravenbergh dus dat valt wel mee. dit seizoen pas een penalty gehad in de eredivisie die schoot die raak. anderen jaren wel meer penals.

Is een volledige speler met alle facetten om te gebruiken en op te kunnen vetrouwen. Voetbal blijft een spel en vaak zijn de slimste die het er het meeste uithalen waaronder hij. Of je het leuk vond of niet, hij doet alles om zijn team van dienst te zijn op alle vlakken. Tadic is legendary :-)

Onsportieve nog steeds slecht sprekend Nederlands spelende voetballer. Zolang al hier wonen en spelen over 2 periodes en dan zo slecht Nederlands spreken. Beetje meer moeite mag die wel doen. En dan dat arrogante hoofd met die houding erbij maakt het voor mij de meest uitkotste persoon.

30 december 2021 om 09:53

Wat een bagger argument om over zijn Nederlands te beginnen. De rest van je reply verklaart echter alles.

30 december 2021 om 09:55

Niet om het 1 of ander maar als je commentaar hebt op iemand anders zijn matige taalgebruik zou het wel handig zijn om zelf geen fouten te maken.. Er staan namelijk best wat foutjes in je tekst, dat komt dan een beetje dom over

30 december 2021 om 10:14

Zeer sportief en spreekt prima Nederlands. Zolang hij pak Schaal kan zeggen vind ik dat hij meer dan genoeg Nederlands hoeft te praten. Tadic is een echte teamspeler, iemand die voor je door het vuur gaat. Helaas teveel tokkies op deze forum!

30 december 2021 om 10:22

Je eerst zin slaat nergens op, uit niets blijkt dat Tadic zeer sportief is. Daarnaast is zn Nederlands van een bedenkelijk niveau. Verder is hij wel een echte teamplayer die alles eruit wil halen wat erin zit. Ajax mag blij zijn dat iemand met zijn kwaliteit zo lang voor Ajax speelt.

30 december 2021 om 10:28

Ken genoeg mensen die hier 6000 jaar wonen en geen Nederlands kunnen praten. En sportief is Tadic zeker wel want hij heeft altijd een oog voor een ander.

30 december 2021 om 12:50

Sportief naar z'n eigen teamgenoten zal hij echt wel zijn, vandaar zeg ik ook dat hij een teamplayer is 😉 naar tegenstanders en de scheids is hij zelden sportief, dat zie jij toch hopelijk ook wel.

30 december 2021 om 14:53

ik geef jou zeker gelijk maar dat sportief naar de tegenstander en scheids hoeft ook niet. Het is een spel en soms moet dat smerig gaan. Het is niet altijd dat hij onsportief is richting de tegenstanders of scheids maar snap je punt zeker.

30 december 2021 om 16:21

Ik kan mij ook nog herinneren dat hij Lang behoorlijk onderuit haalde. En Lang deed zeker niet alles goed, maar bij de bal waar hij kritiek had op lang was het vooral de pass van Tadic die heel slecht was.

30 december 2021 om 14:10

Hahahaha tja wat moet je hierop zeggen. Ik wil gewoon ff laten weten dat ik je reactie grappig vind! Cursusje Nederlands zou voor jou trouwens ook geen overbodige luxe zijn. Doei

30 december 2021 om 14:23

Is jouw Servisch beter dan?

30 december 2021 om 22:37

Wat jij ervan vindt is niet interessant, belangrijkste is dat wij pak schaal

Tja Tadic wat moet je van hem zeggen.
You hate him or You love him.
Ik vind het een kwal van een vent. De maniertjes die hij niet nodig heeft. Het aannaaien van kaarten en het continue zeuren bij een scheids.
Van de der vaart zegt een echte leider. Ik vind dat een echt leider niet als een debiel tegen medespelers tekeer gaat.

Als je puur naar het voetballend aspect kijkt is het gewoon een meerwaarde gebleken. Haalt uitstekende cijfers. Ondanks dat hij zich heel soms laat gaan geloof ik echt wel dat de jonge gasten tegen hem op kijken. Is denk gewoon de man bij Ajax al vind ik hem dit seizoen minder dan vorig seizoen.
Als de man een bal aan zijn voet heeft dan is het wel heel moeilijk om hem af te pakken hij is heel balvast en ziet het spelletje echt.

30 december 2021 om 09:19

“ Ik vind dat een echt leider niet als een debiel tegen medespelers tekeer gaat.”

dat heet emotie.. ja die kan een ieder anders uiten maar schijnbaar heeft het zijn goede uitwerking anders was het nu niet zo’n hecht team en iedereen die wilt strijden voor elke minuut die ze kunnen voetballen.

30 december 2021 om 09:31

Tja met emotie kan je ook om leren gaan toch?
Vind het simpel gezegd tis emotie dus is het maar goed.....

Dat het zo'n hecht team is heeft wel met meerdere factoren te maken dan alleen een Tadic natuurlijk.
Wat denk je van de trainer en resultaten wat dat met een team doet? Daar hoef je echt geen schreeuwende Tadic voor te hebben waar nog net niet het spuug uit zijn mond komt zo gaat hij te keer.

Zou lekker zijn als jou baas voor je komt staan en je de huid vol schreeuwt zeg je dan ook alles voor een hecht team zo kan ik 8 uur per dag 100 geven?

30 december 2021 om 10:07

Overdreven zeg Bliek, natuurlijk heeft Tadic zijn dingetjes en schreeuwt hij wel eens om er 1 op te peppen. Nu laat je het overkomen of Tadic alleen maar bekend staat om 'schreeuwen'. Terwijl jezelf geen moment heb meegemaakt binnen de kleedkamers, maar het is makkelijker vanaf de zijlijn wat te roepen als je iets ziet en het ook gelijk breed wilt uitmelken.

30 december 2021 om 11:11

Dirk

Als je mijn eerste stuk lees dan benoem ik wat ik van hem vind zowel positief als negatief.
De tweede reactie is puur een reactie op Sjakie.
Jammer dat je dat er niet uithaal.

Idd niet van de kleedkamer maar we hebben hem allemaal op veld gezien toch?
Ik beoordeel van wat ik van hem zie dat doet van der Vaart namelijk ook die heeft hem ook niet in de kleedkamer

30 december 2021 om 10:18

Iedereen die op niveau heeft gevoetbald weet dat een aanvoerder soms zeer bedreven kan zijn wat betreft emoties. Heb jij ooit een Keane van Manchester United meegemaakt dat was pas bizar! Tadic vind ik nog sportief wat praten en coachen betreft.

30 december 2021 om 11:13

Nogmaals emotie is niet erg. Sport is emotie.
Echter het schreeuwen in het gezicht van je medespeler na een foute bal gaat me net iets te ver......

Tadic is eigenlijk al 3 jaar lang de beste in de Eredivisie. Dit jaar zou Gakpo het kunnen overnemen als hij zo doorgaat. Hij heeft een betere G/A per minuut dan Tadic in een team dat veel minder scoort.

30 december 2021 om 10:28

Tadic kan 80 wedstrijden in een jaar spelen. Gakpo heeft bij iedere 3 wedstrijden een pijntje of ligt er helemaal uit. De enige vergelijking is de positie waarop ze spelen.

Gakpo kan op t oog beter voetballen, maar tadic voetbalt 100x slimmer.

Het blijkt gewoon dat een smeerkees een succes garanderen kan. Psv werd jaren kampioen met van bommel en guardado/salcido/Moreno etc. Ajax nu met tadic en alvarez en martinez. En hoewel Kuyt gezien wordt als lief correct ventje ben ik overtuigd dat Feyenoord de titel zonder hem niet had gehaald in 2017.

30 december 2021 om 11:58

Jij doet net of Gakpo van glas is, terwijl zijn blessures geen spierblessures zijn. Gakpo, elke 64 minuten betrokken bij een PSV doelpunt. Ongekend hoe belangrijk die gast op zijn 22ste is voor PSV.

30 december 2021 om 15:32

Mark my words.. dit seizoen krijgt gakpo nog een blessure. Mandueke zelfde verhaal.
Laten we een voetballer vooral beoordelen op het werk wat hij levert op het veld. En vooral alleen al kijkend naar het afgelopen jaar in cijfers en arbeid komt daarin duidelijk naar boven dat Tadic inderdaad de beste is van de Eredivisie. Wat een krijger!30 december 2021 om 11:45

Maar naar welke statistieken kijk je dan?
Assist en goals?
Of kijk je nog naar meer?

Ben wel benieuwd naar wat je vergelijk.

30 december 2021 om 12:12

Assist en goals inderdaad, rendement daar vind ik dat het om moet gaan in het voetbal.

30 december 2021 om 12:25

Maar een verdediger en een keeper hebben ook rendement.
Zou raar zijn als alleen assist en goals uitmaakt of je de beste voetballer ben toch?

Qua passnauwkeurigheid en dribbels bijvoorbeeld zijn er al betere

30 december 2021 om 12:36Klopt maar hebben het hier dan ook over een aanvaller, bij een verdediger komen weer andere aspecten bij kijken in mijn optiek.

30 december 2021 om 13:14

We hadden het over de beste speler van de eredivisie dat bedoelde ik eigenlijk.
Als aanvaller is hij zeker de top van de eredivisie. Zeker als je naar assist en goals kijk.

Maar een voetballer moet voor mij meer hebben dan alleen dat.
Moet wel zeggen dat het een echte winnaar is.

30 december 2021 om 13:55

@dirk_borst Dus als jij 2 man vrij voor de keeper zet en de ontvanger van jouw pass legt hem af op de meegelopen 2e speler die scoort heb jij geen rendement maar die 2 spelers wel? Nogal bekrompen om zo te denken.

30 december 2021 om 16:25

@dirk_borst, maar wat is rendement ? Ajax wint dit jaar meerdere keren met 5-0 en meer. Dan heb je als aanvaller al snel een prima rendement. Klaassen had een tijd dat hij elk eerste doelpunt maakte. Dit soort rendement is veel belangrijker dan een voorzet op de 9-0. Dus rendement zegt zeker niet alles.

Ik ben geen fan van Tadic vanwege zijn manieren, irritante gedrag en het in mijn ogen onsportieve gedrag door tegenstanders een kaart aan te naaien.
Maar puur kijkend naar de cijfers en statistieken is Tadic een topper. Zelden geblesseerd, 110% inzet, gedreven.

Volledig terecht. Heeft veel impact op het aanvallende spel van de Amsterdammers. Eigenlijk al vanaf het moment dat hij zijn eerste wedstrijd voor Ajax speelt. Zijn maniertjes zijn weer een ander verhaal, maar het maakt hem in zijn totaliteit wel de topspeler die laat zien Ajax naar een hoger niveau te kunnen liften.

30 december 2021 om 10:25

durf zelfs te beweren dat zonder Tadic Ajax niet zo goed was geweest zoals nu. Tadic is oh zo belangrijk door middel van zijn coaching, hij is constant met iedereen aan het communiceren en coachen. Iemand die oog voor zijn mede spelers heeft door middel van key passes of een assist. Kan scoren en is bijna nooit geblesseerd. Met andere woorden een topspeler voor Ajax. Hoop dat hij nog lang fit kan blijven.

Ajax heeft weer echt een sterk elftal en kan in de cl weer ver komen, maar een beter team dan toen? Dat betwijfel ik ten zeerste.

Mooi dat Van der Vaart Gakpo benoemt. Elke 64 minuten betrokken bij een PSV doelpunt. Ongekende efficientie. Vind wel dat die nu een paar keer misbruikt is in de spits en zou vaker vanaf de zijkant kunnen komen ipv al in het midden in die trechter staan. Ben benieuwd waar zijn plafond ligt, maar zie hem in de zomer wel een overstap maken naar een topcompetitie.

30 december 2021 om 12:30

Ik mis wel een soort eigenzinnigheid bij Gakpo. Soort lef/arrogantie in de goede zin. Soms te nederig, echt een mooie en slimme speler. Als ik hem vergelijk met danjuma, vind ik danjuma wat blind ogen. Goede statistieken, maar in oranje tegen iets meer tegenstand leverde hij echt niets. Beetje grillig nog, maar samen met Gakpo en lang mooie opties.

30 december 2021 om 15:35

Danjuma is technischer en Gakpo iets doelgerichter/directer. Verder denk ik persoonlijk niet dat het ver uit mekaar ligt

30 december 2021 om 17:30

Maar vond je danjuma niet heel grillig en druistig spelen. Op die 1e pot na. Vind lang en Gakpo persoonlijk iets nauwkeuriger. Lopen niet zo maar de achterlijn over. Puur omdat ze het spel denk ik beter inzien. Meer overzicht. Danjuma bij villareal geweldig, maar geloof me hij kan nog veel meer rendement halen. En dan oogt het gewoon wat knullig.

30 december 2021 om 20:52

Danjuma is duidelijk verder en beter dan Gakpo en Lang. Laat Gakpo het eerst maar eens laten zien in de topwedstrijden en in de Champions League. Daar heeft ie i.t.t. Lang en zeker Tadic vrij weinig laten zien.

30 december 2021 om 20:51

Ja leuk. Tadic is op dit moment gewoon een stuk beter. Gakpo gaat hooguit in de subtop van Europa spelen en niet in de top. Dat is overigens geen schande.

Servië naar wk schieten en Messi uit de boekuhhhhh.

Tadic is en blijft een geweldige speler.
Bij elke club heb je spelers die de grens opzoeken.
Dat is "normaal"in het hedendaagse voetbal.
Ik vind dat er al vele niet uitstaande spelers zijn geweest.
V Bommel,Strootman, kwallen van gasten maar voetballend geweldig.
Pepe Neymar suarez akelige figuren.
Zo kun je nog wel ff doorgaan
Het zijn winnaars die de grens opzoeken.
Of je het nu leuk vind of niet

Beste speler van de Eredivisie die speelt bij het beste team uit de Micky Mouse league. Ajax heeft zo'n ongelooflijk op elkaar ingespeeld elftal dat het iedere topploeg in Europa kan vernederen. We mogen als Nederlanders god op onze blote knieeën bedanken dat een topspeler als Tadic in onze competitie speelt en dat Ajax, mede door deze Servische gigant, ons kikkerlandje weet op de kaart heeft gezet. Wat is fijn om Ajacied te zijn!

30 december 2021 om 15:30

Als Ajacied mag je God best bedanken als je graag wilt. Als Nederlander vind ik het wel een beetje overdreven om dat te doen. Tevens kan Ajax zeker niet elke topploeg in Europa vernederen, dat gaat net wat te ver. Wees gewoon blij dat ze het zo goed doen in de CL en wacht rustig af hoe ver ze komen 😉

30 december 2021 om 15:37

En als ze dan elke topploeg in europa wegspelen maar het weer niet redden tot de finale ben je dan in staat om de credits te geven aan wie het verdient of zal je dat gewoon nooit doen? Hele serieuze vraag 🙂

30 december 2021 om 15:49

Ze hebben in 2019 ook niet alle topploegen weggespeeld zoals een aantal hier weleens denken. Maar als ze echt City, Liverpool en Bayern vernederen dan zal ik het eerlijk toegeven 😉

Ik ben het volledig eens met Vaart. Tadic zorgt er wel voor de spelers, of het er nou 11 of 15 of hoeveel dan ook een team zijn. Dat is van onschatbare waarde (gebleken)
Ajax mag dan ook ongelooflijk blij zijn met hem en fans van andere clubs zullen wel heel erg balen dat hij niet bij hun cluppie speelt

Geeft het niveau weer van de competitie. De sloomste linksbuiten ooit van Ajax. Kan alleen zijn kont erin draaien, tegenover elke snelle fysieke back totaal kansloos. Onschendbaar gemaakt door T.Hag / aanvoedersband. Word door de media groot gemaakt pure middelmaat.

30 december 2021 om 15:39

Als hij zijn kont erin draait probeer de bal maar eens te pakken zonder een overtreding te maken bij Dusan 🙂. Dit kan hij door zijn fysiek en premier league ervaring tegen IEDERE back over de hele wereld doen. Die man is belachelijk balvast als hij zijn lichaam ertussen gooit. Snelheid is niet alles bewijst Tadic maar weer.

Echt heel verrassend dat v d Vaart weer eens alles wat ajax is fantastisch vindt, geweldig zo'n onafhankelijke mening.....

Hahahaha dan zeggen mensen dat Rafaël een voorkeur heeft en dan moet je ff de reacties hier zien. Dusan kan er niks van omdat n Nederlands niet goed genoeg is, omdat hij n etter is, omdat hij je oma in de jumbo omver liep. Je bent gewoon een onbenul als je niet ziet dat Tadic de beste is. Zijn statistiek spreken voor zich, en ik heb nog nooit een speler gezien die zo fit is als hij. Bij Ronaldo vinden we dat geweldig, maar wanneer heeft dusan een wedstrijd laten liggen. Begrijp heel goed dat hij niet geliefd is in Eindhoven en Rotterdam, maar doe je bril af en kom dan alsjeblieft met een tegen antwoord.

30 december 2021 om 17:52

Tja Binny als je selectief reacties leest zie je alleen negatieve reacties en wil je de positieve woorden er niet uithalen.
Heb al eerder gezegd je kijk alleen naar statistieken van assist en goals echter bij voetbal komt meer kijken.
Passing dribbels interceptie en ga zo maar door.

En dat hij heel fit is maak hem niet de beste. Jij vind hem de beste omdat hij de fitste is en beste statistieken heeft. Volgens mij ook selectief toch? Op basis van 2 statistieken.

Ik vind het zeker een winnaar en 1 van de beste maar de beste scheld zijn medespelers niet verrot in het veld na een eigen foute pass.

Om de beste te zijn komt wel meer kijken.

30 december 2021 om 18:30

Ik zie best hier en daar wat positief. En Bliek, waar heb je het over gozer, je doet alsof ik niet elke keer voor de buis zit om die jongen te bekijken, het is gewoon een hele goede voetballer. Wat jij doet is wat iedereen doet je bagatelliseert Dusan omdat je hem niet mag en een vervelende kerel vindt. Het is selectief dat een speler de meeste bijdrages heeft geleverd aan goals en altijd beschikbaar en top fit is???
Wie is de beste Bliek?

30 december 2021 om 19:46

Binny aan je reactie te zien heb je mijn eerdere reactie over tadic niet gelezen.
Ik persoonlijk vind het zeker een vervelende kerel en speler die kaarten aannaait en nogmaals zijn medespelers op het veld als een klein kind behandelen.

Daarnaast heb ik aangegeven hem een winnaar te vinden en zeker 1 van de beste van de eredivisie te vinden.
Wie de beste is weet ik niet jij vind Tadic persoonlijk beste om meeste assist en goals.
Maar als je naar dribbels gaat kijken en en passing komt hij nergens voor.
Het is makkelijk om te zeggen dat hij de beste is omdat zijn bijdrage bij goals hoog is.
Maar volgens mij heb je meerdere spelers nodig zoals verdedigers en middenvelders.

Ik zeg nergens dat jij niet elke week voor de buis zit om hem te kijken maar kijk je ook alle andere wedstrijden net zo veel?

Daarnaast bedankt dat je voor mij denk je zit gedeeltelijk goed hoor vind het zeker een vervelende gozer dat punt zit je wel goed…

En kan je me even zeggen op welk stukje ik hem bagataliseer?

30 december 2021 om 20:54

Hij is gewoon statistisch gezien de beste speler van de Eredivisie. Gewoon een grote knul zijn en toegeven. Is niks mis mee.

30 december 2021 om 21:00

Maar kom dan met statistieken en niet alleen met assist en goals…..

Tadic in Oranje had heel Nederland fan van geweest. Helaas hebben wij zulke spelers niet rondlopen.

Tadic is goed, maar deze lofzang is wel heel overdreven. Van der Vaart spreekt vooral als supporter en niet als analist. Dat hij hem 'snel' noemt slaat bijvoorbeeld nergens op. Hij is eerder traag. Verder realiseert hij zich waarschijnlijk niet dat Tadic met Sourhampton als hoogtepunt nou niet echt een indrukwekkende cv heeft. We hebben het niet over iemand die jaren bij Liverpool of Real speelde. Nee, dit was de Engelse middenmoot. Of eigenlijk een degradatiekandidaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
458 fans
Middenvelder, 38 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren