Grote zorgen voor Xavi en Barcelona na nieuwe waslijst aan besmettingen

Woensdag, 29 december 2021 om 12:00Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:22

Het is maar zeer de vraag of Barcelona op 2 januari in actie komt tegen Real Mallorca tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. De Catalaanse club kampte al met een groot aantal positieve coronagevallen en daar zijn er woensdag drie bijgekomen. Samuel Umtiti, Gavi en Ousmane Dembélé zijn allen besmet en voegen zich bij de spelers die al in quarantaine zitten, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen.

Het vergroot voor Barcelona de coronazorgen, die sowieso al aanzienlijk zijn. Dinsdag werd duidelijk dat Jordi Alba, Clément Lenglet, Alex Balde en Dani Alves positief getest hebben en dus voorlopig afwezig zijn. Alves zou tegen Mallorca overigens zijn officiële rentree gaan maken in het blaugrana. Ook van Dembélé werd al verwacht dat hij besmet zou zijn. Sport sprak van een 'alarm om Ousmane Dembélé', nadat de 24-jarige aanvaller de training van dinsdagavond om 18.00 uur moest laten schieten vanwege coronagerelateerde klachten.

Het stelt Xavi voor een aanzienlijk probleem, omdat de trainer kampt met veel meer afwezigen. Sergio Busquets en Gavi zijn geschorst, terwijl Pedri, Ansu Fati, Sergiño Dest, Memphis Depay en Martin Braithwaite ontbreken vanwege uiteenlopende blessures. Barça heeft een moordend schema, want de komende periode staat het bekerduel met Linares (5 januari), de competitiewedstrijd bij Granada (8 januari) en het Supercopa-duel tegen Real Madrid (13 januari) op het programma. Die laatste wedstrijd wordt overigens gespeeld in Saudi-Arabië.

Een kleine opsteker voor Xavi is dat Depay, Pedri en Fati zich dinsdag weer op het trainingsveld van Barcelona lieten zien. Pedri trainde volledig mee, terwijl Fati en Memphis gedeeltelijk meededen. Voor Dest, Gerard Piqué, Ronald Araujo, Philippe Coutinho en Neto staat het licht voorlopig nog niet op groen. Het vijftal heeft van Xavi in tegenstelling tot de drie eerder genoemde aanvallers nog geen toestemming gekregen om de groepstraining te hervatten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door robinde bruyn)

Het gaat weer los. Competities stil leggen wordt ook lastig, dan heb je straks weer een overvol programma. Misschien wordt het tijd dat er minder wedstrijden worden gespeeld. La liga, PL en Serie A terug naar 18 clubs. Onnodige competities zoals de carabao cup afschaffen.

29 december 2021 om 12:09

Het gaat ook nergens over. Ik begrijp dan ook niet waarom mensen zo blij waren dat ze salaris in hielden van de spelers van Bayern die ongevaccineerd waren, terwijl er keer op keer een waslijst aan gevaccineerde spelers is die besmet raken. Maar dat is hoe de wereld nu in elkaar steekt. Wat dat betreft lijkt Omnicron een geschenk gezien het een milde variant lijkt te zijn. Ik hoop echt dat we snel weer een beetje normaal kunnen doen met z’n allen. Zo ontzettend vermoeiend dit allemaal.

29 december 2021 om 12:17

Mensen worden er hartstikke depressief van. Het houd niet op. We komen er nooit van af en de hele tijd blijven prikken helpt ook niet blijkt wel.

29 december 2021 om 12:22

Ik ben in een huis geweest allemaal gevaccineerd en hebben corona.
Ik ben niet gevaccineerd en ben negatief moet ik dan nog blijven geloven dat je je moet vacineren.
Het tegen deel is bij mijn nu wel bewezen na de zoveelste negatieve uit slag zonder vacinatie.

29 december 2021 om 12:27

Dordt078. Als ik jou was zou ik geen opleiding gaan doen waar (wetenschappelijk) onderzoek centraal staat. Of misschien juist wel, want dan zou je dit soort conclusies niet trekken.

29 december 2021 om 12:30

Zal aan je denken als je wel Corona krijgt en op de IC ligt, Vaccinatie helpt tegen ernstig ziek te worden van Corona. Niet voor niks liggen Ic's vol niet gevaccineerden.

29 december 2021 om 12:32

@ducktaildo je hoeft geen wetenschapper te zijn om naar de cijfers te kijken toch? Vindt dit zo’n onzin opmerking. We zijn twee jaar verder en inmiddels is er zoveel meer informatie beschikbaar waar amper naar gekeken wordt. Ook bij voetbalclubs zijn het vaak de ongevaccineerden spelers die het krijgen waardoor automatisch de ongevaccineerden in quarantaine moeten terwijl de virale lading nagenoegen hetzelfde is.

29 december 2021 om 12:33

Ach ben je er niet mee eens dat iemand die niet gevaccineerd is al vanaf dag 1 negatief is.?
En mensen die om me heen gevaccineerd zijn al meerdere keren corona hebben.
Dan mag je je eigen toch wel eens af vragen wat er mis is ofniet.
Want o je kan het zo erg krijgen.
Als een ouder iemand griep heeft en een longontsteking krijg is het net zo dodelijk wanneer kom daar een vaccin voor.

29 december 2021 om 12:33

Man city, ic liggen niet vol met Corona patiënten het is een deel die de IC bedden bezet houden. Daarnaast hebben gevaccineerden en ongevaccineerden dezelfde klachten. Ouderdom, overgewicht en of onderliggend leed. Feit is dat heel veel mensen onder de 50 een ontzettend kleine kans lopen. Achteraf gezien had je dit gewoon aan moeten pakken zoals de griep prik. Stel je zou alle mensen met deze klachten buiten sluiten zou je dan de kans verkleinen op IC opname?

29 december 2021 om 12:36

FC Voetbal23. Er zit een verschil in naar cijfers kijken en cijfers op een juiste manier te kunnen interpreteren. 'ook bij voetbalclubs zijn het vaak de ongevacineerde spelers die het krijgen'. Als jij gevaccineerd bent, betekent het toch niet dat je het niet kan krijgen? Of bedoel jij dat gevaccineerde het wel krijgen en ongevacineerde niet? Dan graag cijfers die onderbouwen dat ongevacineerde het minder snel krijgen. En dan graag met de afweging dan 85% gevaccineerd is, dus dat de kans vele malen groter is dat je een besmet persoon tegenkomt die gevaccineerd is.

29 december 2021 om 12:36

@dordt078: Het pneumokokkenvaccin -wat beschermt tegen bepaalde ernstige long- en hersenvliesontstekingen- krijgt (vrijwel) iedere baby in Nederland toegediend. Is overigens ook voor volwassenen (lees: ouderen) op de markt om extra bescherming te bieden mits daar goede redenen voor zijn. Met dat idee ben je al te laat dus!

29 december 2021 om 12:40

Dordt078.

Mijn oma is 93 geworden en heeft 75 jaar gerookt. En ik moet nog blijven geloven dat roken ongezond is? Het tegendeel is bij mij nu wel bewezen.

Verder natuurlijk wel vervelend voor Xavi dit; als je nu naar de opstelling van Barca kijkt, had het ook een team uit de middenmoot kunnen zijn qua namen.

29 december 2021 om 12:42

Dordt078. Het zou mij echt werkelijk aan mijn reet roesten dat jij niet gevaccineerd bent en vanaf dag 1 negatief is (al kan jij het natuurlijk wel gewoon hebben gehad, want neem aan dat jij je niet elke dag test). Ik vind je conclusie gewoon van een basisschoolniveau. Er zitten veel meer lagen tussen enkel 'mijn ervaring is dit, dus het werkt niet'.

29 december 2021 om 12:52

Duck, Ik zeg nergens dat ongevaccineerden het minder snel krijgen. Wat ik wel zeg is dat bijvoorbeeld bij Bayern de gevaccineerden het krijgen en de ongevaccineerden in quarantaine moeten en gestraft worden. Puur en alleen omdat ze geen prik hebben gehad. Zelfde geldt voor die 2G en coronapas. We vinden het blijkbaar met z’n allen wel oké om besmet te worden door iemand die gevaccineerd. Ik mis in heel veel zaken een bepaalde logica.

29 december 2021 om 12:56

Maar dan is hij toch niet minder beschermd als een gevaccineerde? Dus wat is nu je punt? Dat hij een conclusie voor zichzelf trekt moet dan toch ook aan je reet roesten? Want hoezo geef je iets om zijn conclusie van basisschool niveau(ja echt waar, het zijn twee woorden) en niet om het FEIT dat hij niet gevaccineerde is en vanaf dag 1 negatief is….?

29 december 2021 om 12:58

FCVoetbal23. De logica is er dat je wil dat de maatschapij op zo'n verantwoordelijke manier weer open kan gaan. Met vaccinatie is de kans op besmetting/ziekenhuisopname gewoon kleiner. Dit is allemaal wetenschappelijk onderbouwd. Los van het feit dat ik niet voor een 2G samenleving ben, maar ik snap de logica er wel achter.

29 december 2021 om 13:03

Th3. Dat hij een conclusie trekt op basis van zijn eigen bevindingen en daarmee alle wetenschappelijke onderzoeken, die het tegendeel bewijzen, weerlegt... Zo lastig is dat toch niet om te begrijpen? En het is geen FEIT dat hij vanaf dag 1 niet gevaccineerd is en nooit positief is geweest. Dit kan je alleen al FEIT brengen als hij zich elke dag heeft getest en telkens negatief.

29 december 2021 om 13:07

Dordt078. Het gaat er niet om dat mensen overlijden aan corona, maar dat je niet met een zorgsysteem wil zitten dat vastloopt. Maar denk dat het niet veel zin heeft om hier verder over te discussiëren. Gaan zien wat de toekomst brengt

29 december 2021 om 13:09

@duck als dat is wat je wil dan moet je de mensen die overgewicht hebben, ouder zijn en of onderliggend leed hebben buiten sluiten. Dit zijn de mensen die in het ziekenhuis terecht komen. Mensen onder de 50 en deze klachten niet hebben lopen amper kans en tuurlijk kunnen mensen dan nog ziek worden maar de kans is groter op een normaal ziektebeeld dan dat ze in het ziekenhuis komen. Dit is wat de cijfers zeggen.

29 december 2021 om 13:18

FCVoetbal23. Probleem is dat je mensen niet compleet kan buitensluiten (als je dit überhaupt zou willen) of je moet ze in een isolatiecel zetten. De doelgroepen die jij schetst zullen altijd contactmomenten hebben, en dus mogelijk besmet raken. Vaccinatie zorgt er voor (als je de wetenschappelijke onderzoeken moet geloven) dat de kans op besmettingen en een ziekenhuisopname gewoon kleiner wordt. Maar wij denken hier gewoon anders over en dat zal ook niet veranderen.

29 december 2021 om 13:34

Naar de cijfers kijken en de cijfers juist interpreteren zijn wel twee verschillende dingen die ik hier meermaals mis zie gaan. Gooi nog een aantal drogredenen in de mix en je hebt de beargumentatie van een dropveter… je ziet ze genoeg voorbij komen hier helaas!

29 december 2021 om 13:42

Dordt078, het is natuurlijk je eigen keuze om je wel of niet te laten vaccineren. En voor allebei de keuzes is wat te zeggen, maar ga geen onzin lopen roepen

29 december 2021 om 15:45

In België is de meerderheid gevaccineerd en dat zijn de gene die in de ziekenhuizen liggen. Die vaccine helpt niet tegen de verspreiding alleen dat je "misschien" iets minder ziek word. Daarom heel de vaccine gedoe om op reis te mogen of een restaurant te bezoeken slaat nergens op!

Ik ben zelf ook gevaccineerd geweest en vervolgens kreeg ik corona. Dus die vaccine helpt alleen voor zwakkere of mensen met een aandoening verder heeft het totaal geen nut voor verspreiding tegen te gaan.

29 december 2021 om 12:13

Misschien moeten ze de Nation League maar gaan skippen. Met een WK over een jaar in Qatar meegerekend. Spelers moeten ook rust krijgen. In Engeland worden al wekelijks wedstrijden uitgesteld. Er zal toch ergens in het programma "gesneden " moeten worden.

Het zou een schande zijn als de wedstrijd van 2 januari verplaatst word. Real miste ook een stuk of 6 spelers met Corona en moesten toch spelen, genoeg spelers in de jeugd waarmee ze kunnen spelen.

29 december 2021 om 12:08

Onderschat de kracht van Barcelona niet. Real wordt (door Perez die continu tegen iedereen in gaat) vrijwel nooit geholpen in dit soort situaties..

29 december 2021 om 12:20

Barcelona staat 8ste op 20 punten van Real, dus het boeit toch niks voor Real Madrid.

29 december 2021 om 12:28

Tuurlijk boeit het wel, er wordt dan met twee maten gemeten. Real moest vermoeide spelers opstellen en had maar 2 volwaardige A-spelers op de bank, dat is van invloed op de titelstrijd. Dan zou het scheef zijn als deze wel verplaatst werd. Of het nou Barca is of Alaves of Sevilla.

29 december 2021 om 14:12

Barca heeft niet eens vermoeide spelers om op te stellen die zijn allemaal positief.

29 december 2021 om 12:29

Vierdiep je dan eerst in de regelgeving omtrent jeugdspelers. Er mogen niet meer dan 4 jeugdspelers (spelers die niet zijn ingeschreven bij de A selectir) gelijkertijd op het veld staan.

29 december 2021 om 12:42

@barcelona203. Serieus ja? En wat gebeurt er dan als er al vier op het veld staan en er is een blessure bij een andere speler en de enige mogelijke wissel is een jeugdspeler? Moet dan de wedstrijd stilgelegd worden? Ik ben oprecht benieuwd hoe dit werkt.

29 december 2021 om 13:02

Robinde, dat betent dat de uitslag reglementair wordt omgezet naar een 3-0 nederlaag. Enkele weken geleden werd Xavi erop gewezen door de elftalleider. In de situatie die jij schetst zou het betenen dat ze met een man minder de wedstrijd zouden moeten uitspelen als er geen wissels meer zijn uit de A selectie.

29 december 2021 om 13:32

Het hoeft ook niet om meer dan 4 jeugdspelers die niet ingeschreven te staan mee te nemen, ze hebben nog 11 veldspelers die beschikbaar zijn dus Barca hoort gewoon te kunnen en moeten spelen.

29 december 2021 om 13:46

Interessante regel; en wat mij betreft ook belachelijk. Dus je doet alles om alsnog te voetballen, zelfs met jeugdspelers en dan krijg je een regelementaire nederlaag aan de broek als je niet oppast. Dat is ridicuul zeg.

29 december 2021 om 12:44

Tja als je het bericht eens zou lezen dan kun je tellen dat ze totaal 15 speler missen en je maar 4 jeugdspelers mogen oproepen.

29 december 2021 om 13:22

Waar in de tekst staat dat je maar 4 jeugdspelers mag oproepen?

29 december 2021 om 13:34

Het zijn de regels van de Spaanse bond dat er altijd minimaal 7 A spelers in het veld moeten staan. Spelers als Nico en Abde zijn nog geen A spelers.

29 december 2021 om 13:42

Als je een beetje voetbal volgt moet je dat wel weten.

En ik doel op de afwezige.

29 december 2021 om 13:12

Barcelona heeft maar 7 veldspelers van het eerste. En moet dus 4 B spelers opstellen. Er moeten minimaal 7 eerste elftal spelers op het veld staan. Als er een wordt afgestuurd dan verliest Barcelona reglementair. Met deze regels kan Barcelona dus niet normaal spelen.

29 december 2021 om 13:30

Araujo, García, Mingueza, Pique, Frenkie, Nico, Puig, Coutinho, Abde, Demir en Luuk de jong. 11 veldspelers die gewoon beschikbaar zijn, geen flauw idee hoe je aan 7 komt weer eens gezwets van jou. Ze kunnen dit aanvullen met 4 jeugdspelers, en dan hoor je gewoon te kunnen spelen.

29 december 2021 om 13:39

Abde, Mingueza en Nico zijn geen eerste elftal spelers. Demir is tegen die tijd al niet meer van Barcelona. Alleen van Mingueza weet ik niet zeker of hij een eerste elftal speler is. Pas na de wedstrijd tegen Mallorca kan Nico worden ingeschreven.

29 december 2021 om 13:40

Mingueza staat ook ingeschreven als B speler zie ik net. Dus als Demir echt al vertrokken is dan kom je dus uit op 7 veldspelers uit. Demir staat wel ingeschreven als A speler.

29 december 2021 om 13:49

Mingueza staat gewoon ingeschreven al A speler, en Demir is nog niet weg dus doe niet alsof dat wel het geval is. Dan heb je dus nog steeds 9 veldspelers plus ter stegen. Dan kunnen er gewoon 4 jeugdspelers meegenomen worden.

29 december 2021 om 13:54

Qua Mingueza heb je gelijk. Ik zie net dat die op het laatste moment werd ingeschreven nadat er spelers vertrokken. Nico en Abde zijn alleen geen A spelers in jouw lijstje. Barcelona heeft dus 8 veldspelers uit het eerste beschikbaar.

29 december 2021 om 13:58

Nog steeds heb je niet gelijk, 9 veldspelers want Demir is nog niet weg doe dan ook niet alsof dat wel het geval is. Als je ter stegen erbij rekent heb je gewoon 10 volwaardige A spelers van de 11 die nodig zijn. Je kunt dan Nico en Abde meenemen, inclusief nog 2 andere uit de jeugdopleiding hiermee kun je dus gewoon spelen. Ze hoeven dus maar 1 B spelers op te stellen ipv de 4 die je hierboven had genoemd.

29 december 2021 om 14:02

We zullen zien of Demir zo al vertrokken is. Hij zal sowieso niet spelen. Het lijkt we wel handig nu om de regels qua B spelers tijdelijk te versoepelen voor alle teams zolang er zoveel positieve gevallen zijn.

29 december 2021 om 14:33

Mee eens, die regels zouden nu wel eventjes mogen versoepelt worden gezien de omstandigheden.

Dit ziet er inderdaad slecht uit, al vind ik ‘waslijst’ ietwat overdreven met drie nieuwe gevallen. Het moge wel duidelijk zijn dat de selectie enorm dun wordt. Die bekerwedstrijd zullen we wel overleven, maar de Supercopa (die mij overigens niet interesseert) en de competitiewedstrijden zullen loodzwaar worden.

29 december 2021 om 12:12

idd helemaal als je bedenkt dat gavi sws geschorst is en umtiti speelt toch al nooit en als die speelt word je verdediging alleen maar zwakker.

Xavi moet gewoon roeien met de remmen die die heeft klaar anders stel je maar wat jeugdspelers op zo niet dan wint Mallorca met 3-0 automatisch.

Is de gifbeker half vol, of half leeg?

Kan je niet beter gewoon even een winterstop inlassen zonder trainen en allemaal even thuisblijven voor een week? Zoals het nu gaat heeft het ook geen zin. Aan de andere kant met de nieuwe variant verspreid het wel veel sneller alleen veel minder grote kans op erge bijwerkingen, dus wanneer komt het moment dat we als samenleving corona op nemen in onze manier van leven? Lekker aan de eindfase bouwen met extra capaciteit en werknemers komende tijd en de samenleving weer op volle toeren laten lopen.

29 december 2021 om 13:09

Nee dat kan niet want real had net hetzelfde probleem paar weken terug en hun moesten gwn wel spelen.

jammer dat er weer zoveel positieven zijn, verbaast me niks als ze voetbal gaan stileggen

29 december 2021 om 12:17

Want?

Het is gewoon een fase. Deze club moeten er maar doorheen komen.

Real Madrid miste ook 6 spelers en moest haar wedstrijden spelen. Zo moet Barcelona dit ook doen.

Trouwens in Spanje in het niet eens zo erg als Engeland.

Het gaat helemaal goed komen met Xavi aan het roer. Er is tenminste een duidelijke visie en een helder plan. Hij doet goede, gerichte aankopen in plaats aankopen van het niveau Luuk de Jong.

Zet Xavi zelf maar op het middenveld

Die Umtiti doet er ook alles aan om niet weg te hoeven bij Barcelona hé

29 december 2021 om 13:59

Geef hem maar gelijk ook! Noem paar clubs die bereid zijn om hem Salaris te betalen.

Begint 1 grote grap te worden deze besmettingen. Een soort van roulette.

Pfff wanneer gaan we verder met ons leven? Een 'besmetting' zegt heel weinig, zeker bij deze gezonde jonge gasten.

Gewoon lekker ballen en stoppen met iedereen met een snotneus (of geeneens), zien als een biohazard.

29 december 2021 om 13:36

Gelukkig hebben praktisch alle spelers ook een vaccin gehad. Wat echt belangrijk is nu is om eerst in quarantaine te gaan. Ik verwacht dat over een week tot 10 dagen alle spelers weer beschikbaar zijn.

Ik vraag me af of iemand weet wat Xavi heeft gegeten vandaag? Of hoe de sfeer gister was bij Barcelona en wie er gisteren allemaal aanwezig waren in het stadion. Continu gaat het maar over Barcelona, best vervelend terwijl er zoveel meer gebeurd.

Ik hoop overigens dat er niks wordt stilgelegd en dat we gewoon kunnen genieten van voetballen.

7 besmettingen is natuurlijk lang niet genoeg om uitstel aan te vragen. Madrid speelde gewoon tegen Athletic met 11 besmettingen.

29 december 2021 om 14:30
Het gaat meer om de combinatie besmettingen, geblesseerden en schorsingen. Daar heeft Barca nu last van en dan moet je op zich de wedstrijd kunnen verplaatsen.het had eigenlijk ook moeten gebeuren met Real Madrid maar tja geld praat namelijk!Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
A. ChristensenVerdediger
S. DestVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren