Sébastien Haller uit frustratie na stelling De Telegraaf over Afrika Cup

Woensdag, 29 december 2021 om 14:03Tom Rofekamp • Laatste update: 14:04

Sébastien Haller zit in een emotionele spagaat. De 27-jarige spits van Ajax behoort tot de definitieve selectie van Ivoorkust, dat in januari uitkomt op de Afrika Cup. Het betekent echter dat Haller de uitduels met FC Utrecht en PSV moet missen: duels die zeer belangrijk worden geacht in de strijd om de titel in de Eredivisie. Een stelling die in dit kader door De Telegraaf wordt geponeerd valt niet zo goed bij Haller, die driemaal wist te scoren in zijn eerste acht interlands namens Ivoorkust.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door nederland79)

Heeft gewoon gelijk, al weet ik de regels voor de Afrika cup niet, maar goed Ajax is niet het enige team die spelers zal moeten laten gaan.

28 december 2021 om 22:49

Maar maakt ie nou een punt jegens de Europese bonden of tegen de Afrikaanse bond om het toernooi verkeerd te plannen? Want volgens mij gaat het daar mis in zijn argumentatie. Het Ek viel buiten de speelschemas omdat het in de zomer werd gespeeld waar normaal dus ook niet wordt gevoetbald in Europa.

28 december 2021 om 22:56

Is het eigenlijk toegestaan dat de Afrika cup plaatsvind tijdens het EK? Want als dat wel zou mogen dan vervalt zijn punt wel.

28 december 2021 om 22:58

Alleen het is hartstikke warm in Afrika kan me 2 jaar terug nog de Afrika Cup herinneren in Egypte het was daar 40 graden die spelers konden geen sprint trekken en ze waren helemaal op en zweette zich helemaal kappot dus denk dat dat de reden is dat het in de winter is.

28 december 2021 om 23:02

@monte wk 2014 was toch ook niet te doen kan nog Nederland-Mexico herinneren was het ook bijna 40 graden

28 december 2021 om 23:03

In bijv. Zuid Afrika is het winter in Juni, gemiddeld 16 graden. Lijkt mij perfect, ze schijnen er zelfs nog wat stadions te hebben.

28 december 2021 om 23:12

Het probleem is dat je niet elke Afrika Cup in Zuid Afrika kan houden omdat andere Afrikaanse landen ook een toernooi willen organiseren om hun land in de kijker te zetten en te ontwikkelen.

28 december 2021 om 23:16

De temperaturen in het grootste deel van Afrika laten het lastig toe om in de zomer te spelen.

@BaronVonBorsig, ik denk dat Zuid-Afrika de organisatie niet elke editie wil en dat de overige landen er ook weinig voor voelen.

28 december 2021 om 23:27

Hoezo laten het lastig toe? Afrika Cup wordt vrijwel altijd in de zomer gehouden, iets met noordelijk- en zuidelijk halfrond.

29 december 2021 om 06:06

In de zuidelijke landen is het in onze zomer winter. Hij is nu zelf respecloos naar de europese landen. De afrikaanse bond wist precies wanneer de europese competities gespeeld worden. En toch zetten zij dit toernooi op de agenda. Dat is vragen om moeilijkheden bij clubs en spelers.

29 december 2021 om 09:00

Dat de Europese clubs spelers moeten afstaan is elke keer het grootste nieuws over de Afrika cup hier in Europa. Verder weinig aandacht voor. Misschien kicken ze er wel op dat al die clubs hun spelers moeten missen haha

29 december 2021 om 10:07

Zozo. Das een pittig schema voor Ajax en PSV in januari.

29 december 2021 om 10:34

@montevideo7 is het geen idee dat ze de Afrika cup tegelijk met het wk in Qatar doen? De Afrikaanse ploegen presteren toch meestal niet zo veel op het wk

29 december 2021 om 13:39

In de kijker bij andere afrikaanse landen dan, want ik kan mij niet herinneren ooit een wedstrijd te hebben gezien van de afrika cup, terwijl ik dit wel wou...

29 december 2021 om 12:27

Nee heeft niet gelijk. Haller is gewoon te lui en dom om wat onderzoek te doen. De bond heeft het toernooi zelf naar de winter verplaatst omdat het te warm is in de zomer. Dus wat kunnen wij daaraan doen? Moeten alle Europese clubs maar stoppen omdat zij hun toernooi verplaatsen, en wat levert het de Europese clubs op om te stoppen, gaat AFCON dat financieel compenseren?

29 december 2021 om 15:02

Dus dan weet je waar je aan begint op het moment dat je een speler uit Afrika contracteert. Dus achteraf niet huilen door de clubs of supporters en dat sensatie krantje.

Uhm... heeft de Afrikaanse bond het toernooi niet zelf gepland??

28 december 2021 om 22:46

Denk zelf ook. Kan de Afrika cup niet tegelijk met het ek gehouden worden?

28 december 2021 om 23:00

Klopt, maar de schorsing voor het niet uitkomen voor het land wordt overgenomen door de Europese bond.

29 december 2021 om 12:47

Precies dit.
Zonder nadenken word hier weer iets geroeptoeterd door een Afrikaanse speler.
Dit alles weer in de trand van "waarom hun wel en wij niet",.....dat lees je weer tussen de regels door.
Best moeilijk word je weer van zulk soort uitspraken.

29 december 2021 om 18:21

'Weer'.

Geef is een x aantal voorbeelden? En wat lees je tussen de regels door? Ben ik veroordelend als ik dat bij jou ook doe?

29 december 2021 om 18:49

@nederland79: heeft de KNVB die Eredivisiewedstrijden niet zelf gepland??
Heeft Ajax Haller niet zelf gekocht wetende dat de Afrika Cup altijd in januari gespeeld wordt??

De Afrika Cup wordt al sinds 1957 gehouden, ver voordat er veel Afrikaanse spelers in Europese competitie gingen voetballen. De Europese clubs hebben dus spelers gehaald waarvan ze weten dat ze in januari niet inzetbaar zijn. Waarom dan de Afrika Cup de schuld geven? De clubs hebben hier bewust voor gekozen, ze hadden ook niet-Afrikaanse spelers kunnen halen...

@hearrenfean91: Nee, dat kan niet tegelijk met het EK. Ten eerste omdat de Afrika Cup om de twee jaar is (dus dan zou het een jaar voor en na het EK moeten zijn, anders zou het immers ook tegelijk met het WK vallen). Ten tweede, omdat het in de zomer niet geschikt is om te voetballen. Van de 54 Afrikaanse landen liggen er 8 op de evenaar, 17 onder en de overige 29 boven de evenaar. Ook veruit de meeste grote voetballanden (egypte, Tunesië, Algerije, Marokko, Ghana, Ivoorkust, Nigeria, Kameroen) liggen boven de evenaar. Van de 32 eerdere edities zijn er 26 georganiseerd door landen boven de evenaar en de komende 3 edities worden ook georganiseerd door landen boven de evenaar (resp. Kameroen, Ivoorkust en Guinee). Tel daarbij op dat de landen boven de evenaar vanwege de Sahara ook een hogere gemiddelde temperatuur over het hele jaar hebben dan de landen onder de evenaar en het mag duidelijk zijn waarom spelen in de zomer (meestal) gewoon onmogelijk is.

30 december 2021 om 13:22

@superghost ho ho, het gaat hier niet om Ajax dat klaagt. En ik klaag ook niet.
Haller die klaagt.
Hij vindt het raar dat ze in Europa doorvoetballen tijdens de Afrika cup.

Er klaagt een Afrikaanse speler. Hij is zelf naar Europa gegaan terwijl hij weet dat ze in januari en februari competitie spelen.

Maar goed...je mag aan elke Afrikaanse speler in Europa vragen wat hij liever laat vallen: Het verschil in salaris tussen zijn Europese club en zn Afrikaanse club of toch liever de Afrika cup.

Het is uiteindelijk een Europese competitie en het Europees kampioenschap voetbal. Snap Haller dan ook niet. Wel enorm zonde voor Ajax. Dan speel je de twee traditioneel lastigste uitwedstrijden van het seizoen zonder je superspits... Ik heb er een hard hoofd in.

28 december 2021 om 23:02

Hopen dat Brobbey het goed oppakt dan maar

28 december 2021 om 23:09

Ik verwacht twee moeizame wedstrijden en juist in die wedstrijden brengt dit seizoen haller niks. (Go ahead , twente, heracles, utrecht). Dus hoeft helemaal niet verkeerd uit te pakken voor ajax dit met een Brobbey of Tadic in de punt.

29 december 2021 om 14:04

Kom op man. Nu overschat je Haller echt wel. Die wedstrijden winnen of verliezen hangt niet af van Haller. Als Ajax gewoon zijn vorm heeft zoals in de CL dan maakt het geen reet uit wie er in de spits staat. Hebben ze dat niet dan helpt Haller ze ook niet. Dat is nu toch de afgelopen weken in de competitie tegen o.a. AZ en Feyenoord ook wel gebleken. Haller kan lekker meeballen maar die maakt het verschil niet voor je.

29 december 2021 om 14:54

Jij een hard hoofd in? De verdediging van PSV is al zo lek als een mandje, laat staan zonder ondersteuning van Sangare!

29 december 2021 om 16:57

Ik snap hem wel, want het is als voetballer natuurlijk niet chill om te moeten kiezen tussen land en club. Het is niet dat hij deze wedstrijden plant he!

Afrika kan haar toernooien ook gewoon op hetzelfde moment plannen als de EK’s, dan is er niks aan de hand.

28 december 2021 om 23:22

Moet je denk ik niet willen als land. De meeste landen kunnen zoveel ziekenhuisopnames en uitvaarten maar moeilijk aan. Voor de spelers is het natuurlijk ook niet helemaal veilig, zeker niet voor de spelers actief in Europa…

29 december 2021 om 15:01

Kan maar je zit dan ook met inkomsten te kijken. Ik neem aan dat er ook een heleboel mensen uit Afrika naar het EK kijken. Ga je beide toernooien tegelijkertijd spelen dan zal dat hoogstwaarschijnlijk ook gevolgen hebben voor het aantal kijkers wat beide toernooien gaan krijgen.

29 december 2021 om 18:52

Aangezien de Afrika Cup elke 2 jaar gehouden wordt, zal het dan eerst het jaar voor- en na- het EK zijn... Maar misschien moet je eens het klimaat en de geografie van Afrika bekijken. In de Europese zomer is het voor de meeste Afrikaanse landen ook zomer en de meesten hebben een woestijnklimaat. Voetballen bij temperaturen rond de 50 graden is gewoon niet te doen. De Afrika Cup in de zomer laten spelen is dan ook onmogelijk hierdoor.

Wat meneer Haller vergeet is dat de Europese competities en EK onder de UEFA vlag valt. Natuurlijk zijn er geen overlappingen. Heeft niets met disrespect te maken, maar gewoonweg dat er organisatorisch anders is ingedeeld. En ze niets met de andere bonden te maken hebben. Alsof je buiten de landgrenzen werkt en van je werk vervolgens verwacht dat je dezelfde feestdagen vrij hebt als in je eigen land.

28 december 2021 om 23:25

Dit is toch altijd zo dat Afrikaanse spelers eventjes weg zijn op het begin van het jaar? Wat een onzin uitspraken weer van hem.

29 december 2021 om 10:53

inderdaad dat dacht ik ook gelijk , zou wel heel vreemd zijn als de uefa besluit een toernooi te organiseren tijdens de europese competities van de landen en zichzelf .

wat ik disrespectvol vind , dat Afrika en bijvoorbeeld ook Zuid Amerika deze toernooien niet om de 4 jaar organiseren maar om de 2 jaar , ook naar de spelers toe .

en organiseer het lekker gewoon gelijk met het EK.

zo niet zouden eigenlijk alle clubs de spelers ook niet moeten contracteren of gewoon niet doorbetalen tijdens deze periode, zet maar lekker onder druk die uitknijpers daar van de CAF
want ik denk dat de CAF de enige is die er uiteindelijk beter van wordt , correct me if I am wrong .

29 december 2021 om 19:00

De Afrika Cup wordt al sinds 1957 om de twee jaar gespeeld. Europa heeft daarna de voetbalkalender volgepropt. Je zou dus ook gewoon kunnen zeggen dat Europa respectloos is door de kalander zo vol te plannen en conflicten met de Afrika Cup te creëren....

De Copa America wordt om de 4 jaar gehouden. De laatste editie was deze zomer (maar was verplaatst vanwege corona, want zou eigenlijk in 2020 gespeeld worden) en de volgende twee zijn in 2024 en 2028. Bovendien kent dit toernooi niet eens kwalificaties (ze moeten steeds zelfs landen van buiten Zuid-Amerika uitnodigen, aangezien Zuid-Amerika met 10 landen gewoon te weinig heeft om het toernooi te vullen)

30 december 2021 om 01:10

De Afrika cup word al zo wat jaren gehouden in de winter. Waarom zou de Afrikaanse voetbalbond nou rekening moeten met de Europese clubs? Ze wisten waar ze aan begonnen toen ze Afrikaanse spelers tekenden, dus moeten Europese clubs en journalisten die zulke vragen stellen nu ook niet gaan huilen

30 december 2021 om 12:14

Copa America om de 4 jaar ? sorry maar dit was al de 4de editie sinds 2015

6 jaar gedeeld door 4 = 1.5 jaar

al 15 keer sinds 1987 = 35 jaar gedeeld door 15 = 2.3 jaar

waarschijnlijk hebben ze dat laatste jaren nog frequenter gedaan speciaal voor Messi , zodat hij eindelijk een prijs zou winnen met Argentinië

29 december 2021 om 15:09

Clubs zijn verplicht hun spelers af te staan aan de deelnemende landen. Ajax weet allang dat het toernooi gespeeld gaat worden. Vraag me af of je dezelfde gedachte zou hebben op het moment dat een Barcelona een Frenkie niet af zou staan aan het Nederlandse elftal, omdat zou zouden vinden dat hij rust zou moeten hebben, terwijl er een cruciale wedstrijd gespeeld moet worden voor Nederland.

Gek hè Haller dan interland wedstrijden in Europa niet tegelijk zijn met de competities in Europa? Waarom zouden Europese competitie stil gelegd moeten worden vanwege een toernooi in Afrika?!

Begrijp de frustratie van Haller, natuurlijk is de Afrika Cup niet vergelijkbaar met het EK aangezien de ene in de winter en de ander in de zomer wordt gehouden, maar dit is gewoon frustrerend voor hem. Straks schiet Brobbey er 3 in tegen PSV en dan moet ie weer vechten voor z'n plek (hypothetische situatie, niet realistisch). En raar dat het toernooi alsnog in de winter wordt gehouden, aangezien het de vorige keer juist was aangepast (en niet doorging door covid).

29 december 2021 om 10:19

Voetbal is een team sport, dus daar zou hij zich niet druk om moeten maken wanneer een andere speler speelt. Ik verwacht meer begrip naar Ajax toe. CL is een must voor de doorontwikkeling van Ajax. Daar gaat het hier lijkt me om

Ik snap heus wat 'ie zegt en bedoelt, want ja; waarom is dit toernooi niet tegelijk met pak 'm beet een EK in de zomer? Anderzijds weet ik daar waarschijnlijk het antwoord al op en is het 'logisch' dat Afrika en Europa qua toernooien en competities gescheiden blijven. Niemand die zich ook maar drukt maakt om pak 'm beet Noorwegen bijvoorbeeld die een totaal ander schema hanteren.

Tja ik snap dat Haller het kloten vind.

Maar dit had Afrika zelf beter moeten plannen (en uiteindelijk blijft het een ander continent)

30 december 2021 om 01:12

Waarom zou Afrika dit beter moeten inplannen? Het toernooi wordt al jaren zo gehouden en is het simpelweg ongunstig om het in de zomer te houden vanwege het weer

Joh Haller, je bent pas sinds drie jaar trots Ivoriaans international. Je hebt het al die tijd uitgehouden voor de Franse nationale ploeg. Wat dacht je daarvan als disrespect naar Afrika? Afrikaanse toernooien zijn om Afrikaanse competities gepland en Europese toernooien om Europese competities.

29 december 2021 om 00:58

Pas 3 jaar? Het is nog een stukje erger Hij koos eind 2020 pas voor Ivoorkust, dat is net een jaartje

29 december 2021 om 09:58

Oh shit, had het uit m'n hoofd gedaan- echt pas sinds zo kort? Nog veel erger dan. Pijnlijk

29 december 2021 om 12:37

@bongiorno, Hahaha ja. November 2020 ging hij na meerdere pogingen overstag. Op zijn 26e

Ehhhh meneer Haller respect voor Afrika? Dat toernooi komt gewoon niet uit in de Europese speelagenda heeft niks met respect te maken en als Afrika zelf wel wat respect zou tonen zouden ze het een vierjarig evenement maken omplaats van iedere twee jaar een cup die er wereldwijd werkelijk niks toe doet! Je kan wel vraagtekens bij de KNVB zetten die volgens velen pro Ajax is maar willens en wetend deze twee uitwedstrijden dan programmeert dat is pas disrespect naar Ajax en een eerlijke competitie....

28 december 2021 om 23:31

Psv mist Sanghare door Africa cup. Foei knvb

Disrespect voor Afrika... Meneer heeft zelf heel lang ervoor gekozen om uit te komen voor de Franse vertegenwoordigende elftallen. Pas toen hij zch realiseerde dat hij nimmer in aanmerking zou komen voor het hoogste Franse keurkorps besloot hij om dan maar voor Ivoorkust te gaan spelen. Als ergens het disrespect voor Afrika vanaf spat, dan is het wel van zulk gedrag. Ik vind het ongbedaarlijk komisch dat de knaap nu de trotse Afrikaan acteert, terwijl hij interlandvoetbal voor Ivoorkust zelf echt heeft beschouwd als last resort.

29 december 2021 om 18:25

Beiden staan los van elkaar. Dat hij voor Frankrijk wilde uitkomen in eerste instantie betekent niet dat hij geen 'respect' zou hebben voor Afrika. Dat je dit stelt is zeer vreemd en vooral erg generaliserend. Stel dat hij geen 'trotse Afrikaan was' mocht hij dit dan niet zeggen? Mag niemand een vrij vreemde vraagstelling tegenspreken tenzij ze een 'trotse Afrikaan' zijn en het respectloos vinden?Vreemde opmerking.

Ik ben als Feyenoorder toch wel blij met de Afrika cup. De concurrentie raakt 2 belangrijke spelers kwijt met haller en sangere. Ajax gaat wel Brobbey halen maar die is toch wel wat minder vind ik, en heeft bovendien een half jaar amper gespeeld terwijl Sangare een van de beste is van PSV. Bij ons blijft de selectie vooralsnog intact. En we hebben een relatief makkelijk programma in vergelijking met Ajax en PSV die ook tegen elkaar spelen. We kunnen dus weer inlopen op 1 of op beide concurrenten in Januari

29 december 2021 om 07:25

Vind ik allemaal simpel geredeneerd. Ajax is niet afhankelijk van Haller, tenzij we de Champions League meetellen. Die begint pas weer in februari. PSV is zeker niet afhankelijk van Sangare, al is hij erg belangrijk wel als spil van het elftal. Echter vind ik hem positioneel niet geweldig. Dus er zitten genoeg spelers op de bank bij beide ploegen om fatsoenlijk je wedstrijdjes te kunnen winnen. Onze club daarentegen wint geen enkele wedstrijd simpel, tenzij we Heerenveen meetellen als laatste. Het is leuk dat je selectie intact blijft, maar vooralsnog ben ik niet aan het juichen omdat de concurrent in mijn ogen zeer beperkt verzwakt wordt.

Moeten wij... Europeanen ons nu ook al druk gaan maken wat Afrikaanse voetballertjes aangaat? Moet de uefa rekening houden met spelers die hun werkgevers verzwakken omdat ze naar de Africa-cup moeten? Oke, nu gaat dat in zijn geval niet helemaal op, maar ik bedoel maar. Je kan ook zeggen dag diegene die jouw miljoenen aan salaris overmaakt, voorrang heeft.

29 december 2021 om 15:19

Nee jij niet nee maar de clubs wel want die zijn verplicht hun spelers af te staan, trek dan geen Afrikaanse spelers aan. Kom achteraf niet lullen want je weet dat je de speler in januari moet afstaan. Benieuwd wat je mening zou zijn als Barca, zou weigeren om een Frankie en Depay af te staan aan het Nederlandse elftal om wat voor reden dan ook. Per slot van rekening betalen zij hun salaris.

Tsja de Afrika cup vindt pas plaats na de Eredivisie winterstop, die timing van de Afrika cup is wat dat betreft gewoon ongelukkig. Het EK en WK is in de Europese zomerstop en zit daarmee de Europese competities (veel minder) dwars.

Aan die ongelukkige planning kan Haller weinig doen, dus ik snap dat hij gewoon dat eindtoernooi wilt spelen voor zijn land en dat kan ik hem niet kwalijk nemen. Aan de andere kant kan hij het de Eredivisie moeilijk kwalijk nemen dat ze hun schema niet (nog meer) aanpassen aan de Afrika cup. In dit geval is namelijk Ajax de grootste verliezer en niet Haller zelf, want Ajax kan zijn medewerker die ze miljoenen betalen in twee belangrijke wedstrijden niet gebruiken. Het is daarnaast ook niet zo gek dat de Eredivisie een competitie binnen Europa en het EK goed op elkaar afgestemd zijn. Ik verwacht dat de Afrikaanse competities ook meer rekening houden met de Afrika cup en andersom.

Misschien moet ie dan in een competitie gaan spelen die aangesloten is bij die bond? Die zullen er meer rekening mee houden, maar dan juist weer niet met de Europese speelkalender.

Klopt maar het is al belachelijk dat het toernooi doorgaat met wat er nu aan de hand is met de extreem oplopende besmettingen.

29 december 2021 om 15:23

Ja joh sluit lekker alles af, geen voetbal geen plezier lekker de rest van je leven binnen blijven en alles online bestellen dan zijn we veilig.

29 december 2021 om 15:27

Goed idee lijkt me dat.

Maar even serieus iedereen over heel de wereld laten vliegen.

tja, het hoort er gewoon bij. Afkomst en behorende bij een Nationale selectie komt met kansen en gebreken. Geldt ook voor spelers die meedoen aan de Ramadam of zondagsrust prefereren. Je hebt je ertoe te verhouden, niks aan te doen.

29 december 2021 om 10:45

Dat ben ik niet helemaal met je eens. Voetbal is een teamsport. Als jij op zondag niet wil voetballen of aan het ramadan doet dan plaats jij eigen belang boven het team belang. Dat is wat anders dan dat je moet kiezen om team A in dit geval Ajax moet laten vallen of team B in dit geval Ivoorkust.

29 december 2021 om 18:17

Alsof Haller gekozen heeft om uit te komen voor Ivoorkust uit liefde voor zijn vaderland.

30 december 2021 om 00:05

Tja dat moet je hem zelf vragen. Maar zijn keuze is nooit goed. Gaat hij niet naar Afrika cup dan laat hij zijn nationale team in de steek.
Die geloofsdingetjes doe je maar in je eigen tijd is mijn mening. Daar mag je team niet onder lijden.
Ik vind die Afrika cup ook zeer zinloos. Maar ik draai ook nietwaar voor oranje dus ik heb daar in makkelijk praten. Ik had in het verleden liever dat NL gauw klaar was zodat Ajax fit aan voorronde CL kon beginnen bijvoorbeeld

tja de uefa plant het EK na de speeldata in europa, dat lijkt me logisch, dat de afrkiaanse tegenhanger geen rekening houdt met spelers die in europa spelen lijkt me ook logisch, dus hij heeft hier mijns inziens totaal geen punt. en als hij het niet wil, dan moet hij gewoon bedanken voor het land, dan kan hij gewoon zijn werk blijven doen

29 december 2021 om 19:06

De UEFA plant het EK niet na de speeldata in Europa, de UEFA plant het EK in de zomer en verbiedt het de aangesloten bonden om tijdens het EK competitiewedstrijden te plannen (al plant het wel de eigen voorrondes al in het laatste gedeelte van het Ek...) ;-)
Ik denk dat de Nederlandse bond het liever had gehad dat het EK een maandje later was (in de zomervakantie), zodat de Eredivisie een maand later kan beginnen (wanneer iedereen weer terug van vakantie is i.p.v. midden in de vakantie) en een maand later kan eindigen...

Tsja dit is weer typisch zo’n hysterische uitspraak om een punt te maken (racisme, ‘dis’respect, blabla) maar het slaat kant noch wal. Waarom zou een Europese competitie rekening moeten houden met een Afrikaans toernooi?

Iedereen komt hier met de argumentatie over de EK en europese competities. Ja en waarom wordt er wel rekening gehouden met de programma van de WK in Qatar?

29 december 2021 om 14:15

Het begint met een g en eindigt op eld.

29 december 2021 om 15:38

Omdat de UEFA gaat om Europa (clubs en EK) de FIFA over de wereld (dus álle clubs én WK) en dit een Afrikaans kampioenschap is en je niet kunt verwachten dat de hele wereld zich aanpast aan Afrika, want daarna gaat de Conmebol een kampioenschap in maart organiseren en de Concacaf in september en doe dan ook de OFC nog in november en dan kun je dus nooit meer competitie spelen.

Als bonden willen dat spelers beschikbaar zijn, dan moeten ze óf in de kalender een plek zoeken waardoor er een overlap is (bijvoorbeeld allemaal in juni en juli) óf clubs en spelers moeten accepteren dat ze soms spelers niet beschikbaar hebben als er een kampioenschap is. En elke club die een Afrikaanse speler koopt kan dat meewegen in zijn beslissing en elke Afrikaanse speler ook.

Dus deze meneer Haller moet gewoon niet zo zeuren. De Afrikaanse bond kiest hiervoor, niet de Uefa.

Hij kan ook in een Afrikaanse competitie gaan voetballen. Dan is er geen overlap.

29 december 2021 om 13:43

Ja misschien dat ze bij dat team van The Champ , FC Platinum nog wat geld over hebben om hem te kopen van Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

37 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 31 21 4 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren