Tottenham morst tegen tien man en wordt gepasseerd door West Ham

Tottenham Hotspur heeft dinsdag punten gemorst in de Premier League. Ondanks dat the Spurs een groot deel van de uitwedstrijd tegen Southampton met een man meer speelden, werd het 1-1 op St Mary's. Tegelijkertijd won West Ham United met 1-4 van Watford, waardoor the Hammers de vijfde plek overnemen van Tottenham. Het verschil is slechts één punt en Tottenham heeft nog twee duels tegoed.

Southampton - Tottenham Hotspur 1-1
Om onduidelijke redenen behoorde Steven Bergwijn niet tot de selectie van Tottenham. In een open wedstrijd, waarin geen van beide ploegen de controle kreeg, kwam Southampton na 24 minuten op voorsprong. Na een verre inworp van Mohammed Salisu kreeg Tottenham de bal niet uit het strafschopgebied en kon James Ward-Prowse uithalen: de curve die hij de bal meegaf, was Hugo Lloris te machtig. Eerder in de wedstrijd had Ben Davies nog gescoord namens de bezoekers, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd leek zeven minuten voor de rust toch te kantelen in het voordeel van Tottenham.

De ploeg van Antonio Conte kreeg een strafschop na een overtreding van Mohammed Salisu op Heung-Min Son. Tot overmaat van ramp voor Southampton kreeg Salisu na zijn tackle zijn tweede gele kaart en moest de thuisploeg dus door met tien man. Harry Kane schoot de penalty onberispelijk raak in de linkerhoek. Zeven minuten na de pauze leek Kane er ook 1-2 van te maken na een fraaie pass van Winks, maar hij stond nipt buitenspel. Vervolgens werd een treffer van Matt Doherty ook afgekeurd, omdat hij keeper Fraser Forster zou hebben gehinderd. Niet veel later stuitte Doherty in de korte hoek op Forster. De doelman pareerde tevens een kopbal van Son en overleefde de hachelijke blessuretijd.

Watford - West Ham United 1-4
Watford speelde sinds 10 december geen wedstrijd meer vanwege een uitbraak van het coronavirus. The Hornets schoten uit de startblokken bij hun terugkeer op het veld: in de vierde minuut verstuurde Joshua King een lage pass richting Emmanuel Dennis, die in het strafschopgebied Craig Dawson van zich afschudde en overtuigend uithaalde in de rechterbovenhoek. Even daarna belandde een poeier van Saïd Benrahma tegen de lat, waardoor een snelle gelijkmaker van West Ham uitbleef. De bezoekers waren de bovenliggende partij en kregen loon naar met twee goals binnen twee minuten tijd.

Tomás Soucek kon na 26 minuten onbewaakt het strafschopgebied betreden, werd bereikt door Jarrod Bowen en rondde af in de linkerhoek. Een minuut later liet Kiko Femenía zich van de bal zetten, legde Michail Antonio de bal klaar voor Benrahma en scoorde laatstgenoemde via de voet van Adam Masina. Kort na de pauze leek Bowen de marge verder uit te breiden, maar vanwege een overtreding van Soucek werd de 1-3 afgekeurd. Kort daarna kreeg West Ham echter een penalty na een overtreding van keeper Daniel Bachmann op Bowen en scoorde Mark Noble vanaf de stip. Nikola Vlasic bepaalde in de blessuretijd de eindstand met zijn eerste doelpunt voor West Ham.

Crystal Palace - Norwich City 3-0
Crystal Palace, met Jaïro Riedewald op de bank, kwam razendsnel op voorsprong voor eigen publiek. De ploeg van trainer Patrick Vieira ontving een strafschop na een overtreding van Kenny McLean op Will Hughes, waarna Odsonne Édouard met succes de linkerhoek uitzocht vanaf elf meter. In de slotfase van de tweede helft nam Crystal Palace nog veel meer afstand van Norwich. Édouard stelde Jean-Philippe Mateta met een voorzet vanaf de linkerflank in staat om de 2-0 te maken, alvorens na knap voetenwerk ook de assist te geven waaruit Jeffrey Schlupp de ruststand op 3-0 bepaalde. In de tweede helft zocht Norwich naar een eretreffer, maar the Canaries waren niet bij machte nog iets te veranderen aan de stand.

20Sheffield United323722-5416

Werd het doelpunt van Matt Doherty in jouw ogen terecht afgekeurd?

1
2

Jammer met een beetje meer geluk hadden we gewonnen. Eerste 30 min drama daarna beter gespeeld geluk gehad met pingel maar gewoon heel jammer dat doe 2de goal buitenspel was. Jammer maar niet boos ik verwacjt dat arsenal ook nog wel keer pech gaat hebben. Nu op naar Watford zaterdag. Daar moet je gewoon met moura en skipp starten vind ik

28 december 2021 om 18:02

"Een beetje meer geluk hadden we gewonnen". Meen je dat nou? Je hebt ongelofelijk veel geluk dat die domme linksback rood pakt en een penalty weggeeft. Niet weten te scoren tegen 10 man is volkomen je eigen schuld!

28 december 2021 om 18:05

Inderdaad. Spurs speelt 50 minuten tegen 10 man en er wordt gesproken over pech. Heeft niets met pech te maken.

28 december 2021 om 18:06

Das geen geluk Das onkunde van doe back. Klopt maar we creëerde genoeg kansen alleen mistte scherpte. Focus maar ff arsenal

28 december 2021 om 18:07

Klopt ook dat niet gezegd alleen als kane niet buitenspel stond. Wat ik me betwijfel staat het gewoon 1-2.

29 december 2021 om 04:14

Maar Spurs doet wat ze al jaren gewend zijn: zichzelf in de voet schieten. Niks nieuws onder de zon, same old, same old Spurs. Je kunt er de klok op gelijk zetten, elk seizoen.

28 december 2021 om 19:23

Zo’n wedstrijd als deze komen alle tekortkomingen van Conte aan het licht. Wisselen is in zo’n wedstrijd dat je moet scoren sowieso niet echt zijn kwaliteit. Maar Alli eraf halen, Gil zo laat brengen bijvoorbeeld en met 3 man achterop blijven spelen met zelfs nog een verdwaalde Doherty op linksmidden laten staan terwijl je een goal moet maken? Ongelooflijk.

Ben dan ook erg blij dat deze man niet naar United is gekomen maar dat er nu is gekozen voor een half jaar Rangnick en aankomende zomer hopelijk voor een coach wordt gekozen met voetballende intenties.

28 december 2021 om 20:14

Ja, Rangnick heeft het inderdaad al heerlijk op orde bij United.

Tactische fout van Conte door én Doherty op te stellen. Die gast is zo voorspelbaar, stijf rechts en past niet in het spel. En waarom Moura erin ipv Ndombele? We hebben geen snelheid nodig tegen een muur van 9 man, maar wel creativiteit. Verder onwijs zuur dat Doherty zijn goal werd afgekeurd, was niets aan de hand.

28 december 2021 om 18:01

Doherty vind ik niet goed genoeg maar deed het best goed vond ik. Zorgde in ieder geval voor gevaar waar kansen uit kwamen dat kun je van Emerson niet zeggen deze wedstrijd.

Lag njet alleen aan dohertey he. Viel in. En moura is beter dan ndombele op 10. Moura moest gewoon starten

Rust heeft ze niet geholpen. The North London derby gaat leuk worden mid januari.

28 december 2021 om 18:03

Gaat een spannende worden met veel meer passie en strijdlust denk ik. Wij hebben nog wat recht te zetten haha

Ik verwacht oorlog op het veld 😜

Klopt. Denk wel dat we instaat zinn te winnen alleen ben super bang voor die saka. Maar thuis spelen we normaal gesproken beter dan uit

Kane en Son blijft hoofdpijn voor Arsenal. Ik zal wat zwarte magie gaan gebruiken voor die twee.

Denk dat beide ploegen kunnen winnen maar Arsenal zal licht favoriet zijn denk ik. We gaan het zien

28 december 2021 om 18:08

Klopt haha. Maar tottenham heeft wraak gevoel ej willen zich revancheren

28 december 2021 om 18:10

In het Emirates zijn de 3 punten tegen Spurs bijna een zekerheid. In jullie stadion is het toch een ander verhaal. Het ligt dicht bij elkaar maar vind Spurs thuis toch wel de lichte favoriet.

28 december 2021 om 18:22

Haha zit je je in te dekken hahw. Grapje. We zien het wel

Goed gedaan van Southampton maar erg zonde dat wij niet de 3 punten kunnen behalen tegen de 10 man van Southampton. Niet genoeg kansen kunnen creëren. De afgekeurde goal van Kane was blijkbaar buitenspel maar ik zie het met de lijnen nog niet 😅 Die keeper kwam ook goed weg bij zijn eigen goal trouwens, Doherty deed daar vrij weinig. VAR lijkt consistent op verkeerde momenten in te grijpen.

Wat duidelijk was is dat Alli gewoon weg moet en dat Winks wel weer een goed niveau haalt.

Achja, beter dan verliezen maar wel jammer.

29 december 2021 om 10:08

Wat is er mis met Alli? (Serieuze vraag)
Enkele jaren terug werd hij toch langs alle kanten bewierookt? Ik meen mij zelfs interesse van Real te herinneren?

Alleen de tweede helft gezien, maar wat was Sanchez enorm zwak aan de bal!l. Die zorgde voor veel vertraging. Hopelijk is Romero snel terug om die plek weer op te pakken. Aan het balbezit lag het niet, maar het tempo was veel te laag. Wat Conte ziet in Doherty als linksback snap ik niet. Zet dan Gil op die plek, die goed inviel als wingbacks.
Begrijpelijk dat Southampton tijd ging rekken, want dat doet elke ploeg als ze met 10 staan en het is nog gelijk.
Enige positieve: in de PL is Conte nog ongeslagen!

Wat een lekkere wedstrijd was dit aan de kant van Southampton, ze hadden de overhand de eerste 35 minuten. Tot die rode kaart kwam toen was in principe de wedstrijd verpest. 1-1 vind ik terecht. Voor Spurs als je al tegen 10 man niet wint dan verdien je geen 3 punten.

In grote lijnen met je eens ook als je kijkt naar hoe weinig kansen je hier creëert maar was die goal van Kane echt buitenspel? Volgens mij niet als ik het terug zie met die lijnen. Keeper kwam ook goed weg btw. Wel goed gevochten van Southampton.

Wat viel Spurs tegen zeg. Eerste helft worden ze zoekgespeeld en komen ze volledig terecht achter. Vlak voor rust worden ze echter geholpen door een enorm domme actie van de linksback van Southampton. Dat je in de tweede helft niet weet te scoren tegen 10 man is vrij triest.

28 december 2021 om 18:04

Wat praat jij. Tottenham verdiende gewoon 3 punten arsenal heeft ook vaak geluk op momenten hoor dus niet lopen zeiken. Arsenal gaat nu 3l4 welen spelen tegen wat grotere tegenstanders ben benieuwd of ze niveau halen

Arsenal vaak geluk? Valt wel mee hoor. Tegen Everton 3 punten laten liggen door enorme missers van Eddie en Auba. Tegen United was een gelijkspel het minimale wat terecht was geweest maar verlies je door een domme penalty. Palace speel je gelijk terwijl zij in de eerste helft een overduidelijke rode kaart niet kregen. Rest van de wedstrijden die zijn gewonnen, allemaal overduidelijk. Spurs verdiende zeker de 3 punten vandaag maar dat kwam natuurlijk ook door de omstandigheden. Het zat vandaag niet tegen voor Southampton en juist wel voor Spurs. Maar tegen Liverpool was natuurlijk niet normaal lucky met de beslissingen laatst en Zaha hielp ze ook aardig in het zadel vorige keer..

28 december 2021 om 18:09

Hoezo moet je Arsenal erbij halen en noem maar momenten op waar Arsenal geluk heeft dan. Laatste wedstrijden worden gewoon overtuigend gewonnen en met goed spel. Spurs lieten weinig zien tegen 10 man van Southampton. Dat is gewoon de waarheid.

Klopt wel maar arsenal heeft ook wel sommige wedstrijden geluk gehad hoor maar tegen liverpool zat jet wel mee maar ook niet tegen als je gewoon 3-2 maakte was het beter geweest. Maar arsenal jeb ik niks tegen is gewoon ook dat arsenal sommige situaties gelukkig is maar arsenal heeft welnde december periode de kleintjes gehad

28 december 2021 om 18:11

Mwa ik denk dat iedereen wel eens een run heeft qua geluk, ja ook Spurs en Arsenal maar de vreemde beslissingen van VAR en scheidsrechters moeten echt beter in de PL man

28 december 2021 om 18:12

Klopt ook maar arsenal heeft vaak ook gelukkige momente gehad thuis tegen spurs toen ze 2de helft inkakte. Laatste wedstrijden niet maar kwam ook wel dat ze tegen norwich speelde benieuwd of ze zaterdag het ook kunnen

28 december 2021 om 18:14

Je hebt het de hele tijd over geluk, maar specifieke voorbeelden kun je niet noemen.. Die trap van McArthur tegen Saka die dik rood was, maar die hij niet kreeg. Dat is zeker ook geluk?

28 december 2021 om 18:16

Precies @MoTheSpur, iedereen heeft wel eens geluk en iedereen heeft wel eens pech. Er is gewoon geen pijl op te trekken in Engeland met die scheidsrechters..

28 december 2021 om 18:25

Nee klopt geluk moment arsenal leicester uit dat ramsdale opeens seamann handschoenen aanhad en alles uit hield

28 december 2021 om 18:33

Ja maar dan vergeet je te vermelden dat Leicester allang rood had moeten hebben door een doorgebroken speler neer te halen?

28 december 2021 om 18:34

Dat is geen geluk dat doet hij al het hele seizoen.

28 december 2021 om 18:38

Geluk dat Ramsdale veel reddingen maakt? Daar is een keeper juist voor hè? En wij hebben toevallig daar een hele goede keeper voor. Heeft weinig met geluk te maken.

Haha klopt. Ga niet over zeiken maar als het tegen zat kreeg je goal tegen maar tottenjam weer ongeluk goal van kane geen buitenspel

Eerst moet Gilmour met griep een wedstrijd spelen en nu zingen ze f**k off back to Chelsea. Hoop dat we hem in januari terug halen. We kunnen we hem gebruiken. En Norwich kan mooi weer naar de Championship.

Pff zonde die rode kaart, wel nog gelukkig een punt voor Southampton. Die NLD gaat echt eentje zijn om naar uit te kijken. Beter laat Spurs nog wat punten liggen, want tegen City zie ik al gelijk een nederlaag aan komen.

50 minuten lang met een man minder... man man man wat heb ik een hekel aan Spurs. Dat je geen goal scoort is een schande man.

28 december 2021 om 18:13

90 minuten laaanggg! 🎶 …. Haha nee grappie toch

Het was niet goed qua kansen tegen 10 man inderdaad.

28 december 2021 om 18:31

@mo, hahaha nee ikben absoluut geen fan van Spurs en zeker nu mn toto ook verneukt is, maar jij zal het vandaag erger hebben. Wat een wanvertoning, en ook Doherty en Lucas moeten hun kansen maken

28 december 2021 om 19:30

Op papier lijkt het dan makkelijker tegen 10, maar in veel wedstrijden wordt het tegendeel bewezen. De tegenstander komt logischerwijs niet van haar eigen zestienmetergebied. Ook beschikt Spurs behalve Ndombele niet over een creatieve middenvelder. Van Winks, Hojbjerg en Dele niet in vorm mag je geen splijtende pass verwachten.
In dit geval liet Southampton heel slim ook Sanchez vrij voor de opbouw en liet hem opkomen wat echt verschrikkelijk was.

Off: blijf het zo kinderachtig vinden dat Ajacieden een hekel hebben aan Spurs vanwege de CL-wedstrijden.

28 december 2021 om 19:42

Voor die CL wedstrijden waren een hoop Ajacieden juist voor Spurs vanwege oa Vertonghen en Eriksen. Zo zie je maar hoe snel die dingen veranderen.

29 december 2021 om 09:39

Het ging zeer snel maar ja dat is voetbal, is ergens ook wel leuk eigenlijk.