Corona-uitbraak bij Barcelona: inmiddels al vier positieve testresultaten

Dinsdag, 28 december 2021 om 17:49Dominic Mostert • Laatste update: 17:49

Bij Barcelona is een uitbraak van het coronavirus ontstaan. In navolging van Clément Lenglet en Dani Alves zijn ook Jordi Alba en Álex Balde positief getest, zo meldt de club dinsdag via de officiële kanalen. Het viertal is thuis in zelfisolatie en ontbreekt dinsdagavond bij de training op Ciutat Esportiva Joan Gamper. Omdat in de selectie van Barcelona ook de nodige blessureproblemen zijn ontstaan, moet Xavi puzzelen met zijn opstelling voor de komende wedstrijden.

Barcelona maakte maandag melding van de positieve tests van Lenglet en Alves. Dinsdagochtend kwam Alba daarbovenop en dinsdagmiddag Balde. De club meldt dat het viertal in goede gezondheid is. Alves plaatste maandag al een video van zichzelf op sociale media om aan te geven dat hij zich goed voelt. "Ik ben zo positief, dat ik zelfs positief test voor covid", grapte hij. De ploeg van Xavi gaat zondagavond op bezoek bij Real Mallorca in LaLiga en speelt kort daarna ook wedstrijden tegen Linares (volgende week woensdag in de Copa del Rey) en Granada (volgende week zaterdag in LaLiga).

Alves had sowieso niet in actie kunnen komen op Mallorca. De 38-jarige rechtsback, in november transfervrij teruggehaald naar het Camp Nou, kan om administratieve redenen pas vanaf 3 januari worden geregistreerd in de competitie. Hij had zijn tweede 'debuut' voor Barcelona kunnen maken in de Copa del Rey tegen Linares, maar dat lijkt niet te gebeuren. Xavi moet het op Mallorca ook stellen zonder het geblesseerde vijftal Ansu Fati, Pedri, Memphis Depay, Martin Braithwaite en Sergi Roberto, terwijl Gavi en Sergio Busquets zijn geschorst.

"Nieuw jaar, oude problemen", schreef Mundo Deportivo dinsdagochtend in een analyse van de kopzorgen van Xavi. De krant meldde dat Sergiño Dest na een afwezigheid van twee wedstrijden door een bovenbeenblessure echter wel weer inzetbaar lijkt en dus kan starten als rechtsback. Men plaatste eerder op de dinsdag een vermoedelijke opstelling voor het duel met Mallorca, maar die is inmiddels achterhaald, omdat ook Balde positief is getest.Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door hassiebassie)

Haha, echt ongelooflijk. Het hele seizoen waslijst aan blessures denk je nu eindelijk na de winterstop de meeste terug te hebben, breekt corona uit in de selectie. Ongelooflijk!

Al ben je wel een heel eind als je kunt beschikken over een fitte Ansu Fati, Pedri en Ferran Torres.

28 december 2021 om 12:40

Ferran Torres is nog aan het herstellen na zijn voetbreuk. Het zou mooi zijn als Pedri en Ansu Fati minuten kunnen maken. Nu Gavi geschorst is is Pedri ook weer meer nodig.

28 december 2021 om 14:51

Je mist 2 spelers met Corona? Kan dat moeilijk een uitbraak noemen als je ziet waar Engelse clubs mee moeten kampen..

28 december 2021 om 14:59

Het gaat over Barcelona je moet inmiddels weten dat Barca fans altijd hun eigen situatie erg overdrijven.

28 december 2021 om 21:59

Behalve de financiële situatie, die relativeren ze.

28 december 2021 om 17:53

Het is beter dan het alternatief. Een corona uitbraak tijdens een blessuregolf zou erger geweest zijn. Dan kan je niemand meer opstellen.

Gelukkig waren ze nog niet samengekomen met het team. Het is nog geen uitbraak in die zin. Het zat er een keer aan te komen. Het was al bizar dat Barcelona in al die tijd bijna geen gevallen had gehad.

28 december 2021 om 13:05

Echt hè, afgelopen seizoen volgens mij niet 1 keer iemand positief getest? Toch echt heel knap hoor, doen we toch iets goeds daar.

28 december 2021 om 14:41

Komt omdat ze zo weinig dicht bij elkaar hoeven te komen om te juichen na een doelpunt on topic. De vermoedelijke opstelling is toch wel heel tragisch om te zien, daar zou je zelfs in de eredivisie geen hoge ogen mee gooien

Na een blessure heb je weer tijd nodig om wedstrijd fit te worden. Daarnaast kom je ook gewoon teams tegens dat gewoon beter zijn, al zou heel je team compleet zijn. Het word spannend, Barcelona gaat de strijd aan om Champions Leage te spelen. Wie had dat ooit gedacht?

Achja er staat alsnog een team dat normaal gezien mallorca zou moeten kunnen verslaan, alleen is dit seizoen voor barça nooit zekerheid.

Ik wens jullie allen alvast een gezond en een gelukkig nieuwjaar!

28 december 2021 om 20:16

@Anushka, beste broeder, jij ook alvast een gelukkig nieuwjaar blijf gezond en veilig bro

Busquets en gavi zijn geschorst.
Alba, alves, en Lenglet corona.
Fati, pedri, depay, Braithwaite, en dest geblesseerd.
Dat zijn dus 10 spelers dat Barca moet missen.
Dit seizoen zit toch bijna alles tegen voor Barca

28 december 2021 om 13:44

Ach, ze zijn niet de enige hoor. Qua corona zijn ze juist de meest gelukkige. Real had vorige week 8 afwezige mede door corona. Modric, Marcelo, Marco Asensio, Gareth Bale, Rodrygo, Andriy Lunin en assistent trainer. Daarnaast ook nog Carvajal geblesseerd.

28 december 2021 om 17:54Van al die spelers die je noemt zijn alleen Modric en Carvajal basis lol.

Vaccinatie is wel schijnveiligheid gebleken als zelfs topatleten om de haverklap besmet raken. Na iedere prik krijgt je natuurlijke weerstand een knauw te verwerken omdat er allerlei troep in je gespoten wordt. Als sporter had ik toch echt gezegd: bedankt maar vertrouw liever op mijn eigen anti stoffen. Dit zal als een lopend vuurtje door de selectie en staf gaan, helaas.

28 december 2021 om 18:01

En voor schijnveiligheid moest heel onze maatschappij jarenlang ontwricht worden?

28 december 2021 om 18:06

@timothydart027 laat je niet verblinden door de maatregelen. Begrijp me niet verkeerd hoor. Je wenst dat niemand ziek wordt. Echter hebben deze maatregelen niets maar dan ook niets met volksgezondheid te maken

28 december 2021 om 18:17

Ik ben echt heel blij dat we zulke virologie experts op VZ hebben. Ik heb het idee dat het nu weer de goede kant opgaat.

28 december 2021 om 18:32

Nee echt niets denk je? Dus een virus dat wordt over gedragen via de luchtwegen verspreidt zich niet minder als je niet bij elkaar in de buurt gaat hoesten? Ik kan een tekening voor je maken als het helpt?

29 december 2021 om 01:31

@VijfmeterLijn 'gebruik je IQ niet je QR!' ... Het is grappig dat anders denkende meteen wappies worden genoemd. Dat is lekker makkelijk, zeg! Ik kan ook zeggen dat jij wappie bent omdat jij je laat inspuiten met iets waarvan je de lange termijn gevolgen niet weet. Zie je het patroon niet dat je in een rat race zit om de zoveel maanden is er opeens een nieuwe variant (lees boeman). Het lijkt Dragonball Z wel waar de schurk steeds ietsjes sterker is dan de vorige. Een afwijkende mening is meteen wappie. Ik krijg steeds meer de indruk dat prikkie nemers hun keuze koste wat het kost willen verdedigen om zichzelf gerust te stellen dat ze een goede keuze hebben gemaakt. Nou prima als jij je lek prikt om de zoveel maanden maar dwing anderen jouw mening niet op! Gevaccineerden zijn braaf maar vol wrok/angst jegens naar on-gevaccineerden ... Waarom zo angstig als je jezelf zo 'beschermd' acht? Die spelers zijn zo fit als wat maar nog prikken en prikken, kids kunnen makkelijk tegen het virus maar nee hoor prikken prikken prikken omdat het ons een 'geruststellender' gevoel geeft, totdat er een nieuwe 'variant' op komt natuurlijk.

28 december 2021 om 18:16

Waarom zou je ook gezonde mensen gaan vaccineren die bijna niets tot weinig oplopen als ze corona oplopen,vind helemaal misdadig dat ze nu ook kleine kinderen gaan spuiten die helemaal niets oplopen

28 december 2021 om 18:17

Als je na bijna 2 jaar corona en een jaar van vaccinaties nog steeds geen flauw idee hebt hoe het menselijk immuunsysteem werkt, reageer dan gewoon niet.

Vaccinaties maken je niet immuun en geven je geen ondoordringbaar schild. Het zorgt ervoor dat het lichaam op een natuurlijke wijze een immuunrespons op gang brengt tegen de spike proteïnen van het SARS-CoV-2 virus. Daarom word je ook minder ziek en ben je minder besmettelijk. Dat is al in talloze wetenschappelijke studies aangetoond.

En op welke antistoffen moet jouw lichaam vertrouwen als het nog nooit in contact is geweest met corona?

28 december 2021 om 18:21

Hoe verklaar jij al die sporters die de laatste maanden allemaal hartproblemen krijgen of dood gaan op het veld?

28 december 2021 om 18:25

Langetermijn effect van covid? Die stijging begon na de uitbraak van covid niet na het beschikbaar komen van de vaccins. "al die sporters" is overigens zwaar gechargeerd. De stijging is niet zo groot, de mensen die je op Facebook hebt schrijven er gewoon meer over.

28 december 2021 om 18:40

@recoba, sorry dat ik dit moet aankaarten, maar hoe verklaar je Nouri dan? En alle anderen die vóór corna op het veld stierven of hartproblemen hebben gehad? Flikker op met je wappie onzin. Er is GEEN bewijs dat de vaccinatie zorgt voor hartproblemen. Wél kan het virus hiervoor zorgen. Maar hey, corona is nep he.

28 december 2021 om 18:55

@Troy in die tijd met Nouri gebeurde het niet zo vaak als nu,jij komt er is geen bewijs door vaccinatie maar wel door het virus zogenaamd wie is hier nu de wappie dan

28 december 2021 om 19:08

@recoba87 de toenname in hartaanvallen begon bij de utibraak van covid en werd niet significant hoger na het verschijnen van de vaccins.

28 december 2021 om 22:00

Het is aangetoont dat je door corona bloedpropjes kan ontwikkelen hoor? Dit kán leiden tot hart problemen. En in de tijd van Nouri gebeurde het ook gewoon. In het afgelopen jaar is het echt niet aantoonbaar door de vaccinaties gestegen.

29 december 2021 om 00:54

@recoba87 Als je met officiã«le cijfers aankomt wil ik er best wel eens naar kijken.
Nouri? Was al lang voor Covid.
Eriksen? Was mij nog niet gevaccineerd
Aguero? Had al Corona gehad voor hij gevaccineerd was. Dan bestaat er eerder een kans dat hij zijn hartproblemen heeft opgelopen door corona, maar dat is slechts speculatie. Een causaal verband bij hem is er nooit aangetoond.

Dit is even zo uit mijn hoofd. Maar nogmaals, kom met officiã«le cijfers en statistiek.

28 december 2021 om 18:26

Oh ja, werkt een vaccin zo? Geeft dat je weerstand een knauw? Wel benieuwd hoe je daarbij komt. Dat zou namelijk wel een oenige manier zijn van ziektes voorkomen. Dat die wetenschappers daar niet aan hebben gedacht joh!

28 december 2021 om 21:46

Jij begrijpt echt helemaal niks van vaccinaties zo te merken. Je natuurlijke weerstand krijgt absoluut geen knauw te verwerken en er wordt ook geen troep in je gespoten. Vaccinaties zijn er om besmettingen te doen afnemen, nergens is ooit vermeld dat het besmettingen tegengaat! Vaccinaties zorgen er wel voor dat de kans dat je ziek wordt van het virus aanzienlijk afneemt.

Heel jammer dat er nog steeds mensen zijn die onwaarheden, oftewel leugens verkondigen omdat ze niet begrijpen hoe vaccinaties werken.

28 december 2021 om 23:23

Waarom heeft bijwerkingscentrum Lareb dan myordatis, hartontstekingen, trombose, enzovoorts als meldingen gekregen van de coronavaccins als het geen troep is?
En waarom zijn er 17.000 meldingen van menstruatiestoornissen gemeld bij Lareb na de coronavaccinaties als het geen troep is?

29 december 2021 om 00:58

@timothydart027
Vrij simpel. Lareb is enkel een instelling dat meldingen verzamelt. Zij zullen scherp in de gaten houden of er sprake is van een causaal verband of niet.

Tussen de meldingen kun je ook vinden dat iemand groen en gespierd is geworden.

29 december 2021 om 11:29

Die bijwerkingen die ik aangaf hebben een causaal verband met de coronavaccinaties volgens bijwerkingscentrum Lareb.

Waarom tuin ik er toch steeds weer in bij dit soort topics. Ik wil niet meer reageren op wappies, maar het is een soort ziekte. Kan ik me niet laten vaccineren tegen mijn gebrek aan impulscontrole.

28 december 2021 om 18:45

Migi, ik begrijp je volledig. Want ook ik trap er iedere keer weer in. Ik zou die vaccinatie ook graag willen, houd je me op de hoogte?

28 december 2021 om 18:48

Mensen wegzetten als wappies wanneer zij het oneens zijn met wat jij vindt is wel erg makkelijk. Er valt toch zonder enige moeite flinke gaten te schieten in het beleid? Cijfers spreken voor zich.

28 december 2021 om 19:05

Dat is inderdaad makkelijk, maar dat doet vrijwel niemand. De wappie-opmerkingen zijn er heel makkelijk tussenuit te vissen voor de niet wappies.

28 december 2021 om 19:06

Mick dat is inderdaad een enge trend in Nederland. Wanneer iemand een andere mening heeft of het niet eens is met het beleid tegen corona dan wordt je weg gezet als een wappie en een complotdenker. Terwijl Nederland al 2 jaar wanbeleid na wanbeleid blijft hanteren om het virus te bestrijden. Mensen die dit niet zien hebben niet een plaat voor hun hoofd maar een heel gebouw.

28 december 2021 om 19:11

Wie zet iedereen met normale kritiek op het overheidsbeleid weg als wappie? Ik ben oprecht benieuwd? En is dat iets wat alleen in Nederland voorkomt in jouw beleving?

28 december 2021 om 22:03

Ik noem mensen die het oneens met mij zijn geen wappies. Ik noem mensen die liegen om hun anti corona mening kracht te geven wappies. Tuurlijk is het beleid absurd, dat vind ik ook. Of denk je dst ik sta te springen als alles weer dicht gaat? Het is pas erg makkelijk om, zonder enige onderbouwing, aannames te doen.

28 december 2021 om 22:05

Ook voor jou Barcalover, ik noem mensen die terecht tegen dit gekke wanbeleid zijn geen wappies. Wappies zijn diegene die leugens verspreiden om hun anti corona mening kracht te geven.

28 december 2021 om 19:08

Enigste wappie zijn de schapen die al klaar zitten voor 3/4/5 prik,niet de normaal denkende mensen die niet meedoen met een qr maatschappij dat helemaal niets met gezondheid te maken heeft.

28 december 2021 om 19:12

Deze reactie is zo ironisch dat ik hem ga uitprinten en inlijsten.

28 december 2021 om 19:30

Migi heeft een leuke droge humor hehe maar we hoeven het niet met elkaar eens te zien, helemaal prima. Maar het is allemaal zo onzinnig, je wordt er moe van, van alle kanten. Vele zijn er moe van. We zijn nu al zover dat allerlei visies muurvast zitten. Alleen als men maar niet vergeet, dat in het begin vele mensen die toen kritisch waren, als wappies werden uitgemaakt en gek genoeg zijn veel van de voorspellingen van die wappies gewoon uitgekomen, tsja! Maar het kan enorm storend zijn als men graag wil polariseren, helemaal als een volksvertegenwoordig dat doet, en als men graag karaktermoord aan het plegen is, zoals op mensen die kritisch zijn op deze hele chaos. Maar goed, zoals ik al zei, men begint moe te worden van alles, misschien goed ook want elkaar afkraken etc. heeft ook geen nut.

28 december 2021 om 19:34

Kritiek op onze volksvertegenwoordiging ben ik ook volledig voor. Rutte en Hugo de Jonge zijn 2 gigantische flapdrollen en het beleid rammelt aan alle kanten. Bij wappie heb ik het over mensen die beginnen over globale complotten. Daar krijg ik jeuk van.

28 december 2021 om 22:08

Sociofan, je hebt helemaal gelijk. Persoonlijk ben ik al gestopt met het lezen/kijken naar het nieuws, want ik wordt er gek van. Wel vind ik dat we in discussie moeten kunnen blijven gaan. Maar je dan wel houden aan de feiten. Geldt voor beide kanten trouwens want bij de "pro vaccin" zitten ook genoeg wappies, maar dan van de pro kant.

Komt er dit seizoen toch nog positief nieuws uit Barcelona 😂

Het zou de moderatoren sieren als ze zorgen dat die figuren die hier nog steeds de leugen verkondigen dat Covid niet bestaat of een leugen is verwijderen.
Maar blijkbaar mag je iemand tegen je zeggen " ga maar terug naar de jungle" en ook deze nonsens hier verkondigen.
SCHAAM JULLIE

28 december 2021 om 20:05

Niemand zegt dat COVID niet bestaat. Het gaat er meer om dat de maatregelen niet passen bij de ernst van het virus. Nederland heeft helaas veel vergrijzing op het moment, waardoor het virus voor deze mensen heftiger is dan voor de rest van de bevolking. Ik zelf heb de prikken genomen, omdat we het “voor de zorg deden”. Als ik dan tijdens de debatten zie dat de ene na de andere motie over de zorg wordt verworpen, snap ik er oprecht niks meer van.

28 december 2021 om 21:27

Je geeft het zelf al aan je snapt er niks van.
Het een heeft 0 met het ander te maken. Wat er wél mee te maken heeft is dat die weigeraars bedden bezet houden waar ze geen recht ophebben. En een nogal vreemde redenatie " omdat WE het voor de zorg deden" Wie is we, ik in elk geval niet.
En lees maar eens goed hoeveel er JUIST tetteren dat Covid niet zou bestaan
De herkomst is hetgeen waar ik het niet mee eens ben maar dat is een ander verhaal en dat hoort hier net zo min thuis als deze hele onzin wat die vreemde figuren hier rond bazijnen.

28 december 2021 om 21:44

Besmette gevaccineerden houden ook de bedden bezet. Hebben die er dan ook geen recht meer op? Voor zover ik weet heeft iedereen gewoon recht op zorg zolang je je zorgpremie betaald.

28 december 2021 om 22:11

Timothy, als jij er voor kiest om je niet te vaccineren want "het is toch maar een griepje" of "het is geen gevaarlijk virus", dan heb je in mijn ogen inderdaad minder recht op een bed. Want je hebt dat bed niet nodig omdat de ziektecgeen kwaad kan, toch?

28 december 2021 om 22:29

@Troy waarom betaal ik dan elke maand me zorg verzekering? Dat jullie al die fabeltjes geloven dat dat vaccin jullie minder ziek maakt,daarom zitten we nu in lockdown toch door dat fantastische vaccin waarvan Hugo zei als 80 % geprikt is kan alles weer .

28 december 2021 om 22:59

Ik bedoelde meer de uitspraak van Hugo. Ik heb zelf COVID gehad en ben een paar dagen ziekjes geweest. Ik vond dat ik de vaccinatie niet nodig zou moeten hebben. Toen zei Hugo: “doe het dan voor de zorg die zwaar onder druk staat”. Toen heb ik het toch gedaan.

28 december 2021 om 23:32

Mensen zullen verschillende redenen hebben om zich niet te laten vaccineren zoals ook gevaccineerden verschillende redenen zullen hebben om zich wel te laten vaccineren. Blijft staan dat iedereen recht op zorg heeft zolang je maar je zorgpremie betaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

159 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren