Roger Schmidt: ‘Hem een op een vervangen is bijna onmogelijk'

Maandag, 27 december 2021 om 09:03

Roger Schmidt beaamt dat het ‘niet makkelijk’ wordt voor PSV om het een maand te stellen zonder Ibrahim Sangaré. De middenvelder is opgenomen in de selectie van Ivoorkust voor de Afrika Cup, die tussen 9 januari en 6 februari 2022 in Kameroen wordt afgewerkt. Desondanks zegt Schmidt in een interview met het Eindhovens Dagblad dat het niet betekent dat er in januari geïnvesteerd gaat worden in het versterken van de selectie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door guust0)

Dit hoort bij voetbal, de Afrika Cup is een geweldig toernooi waar ik graag naar kijk.
Merk toch dat er vanuit Europese clubs vaak een beetje negatief op wordt gereageerd wanneer er spelers naar de Africa Cup vertrekken. Dit weten ze toch ook al wanneer ze een potentieel international aantrekken?

Toch denk ik dat Sangare te vervangen is, ze hebben Propper en van Ginkel nog!

27 december 2021 om 09:29

Een fitte Propper zou het op zijn manier kunnen oplossen lijkt mij.. En idd,Europese clubs weten waar ze aan beginnen. Niet miepen nu.

27 december 2021 om 09:48

Maar dan kan je toch nog wel je beklag erover doen? Ik denk dat PSV veel liever een Sangare had gehad die niet een maand weg was, dan wel. Maar als je die niet kan vinden dan houdt het op.

27 december 2021 om 10:01

Helemaal eens hoor! Maar van ginkel is in geen velde of wegen een vervanger voor Sangare. Van ginkel was goed de eerste paar wedstrijden toen het hele team 2x zo fit was als de tegenstanders. Nu is het qua spel net een oude man met kapotte knieën. Propper heeft helaas nog minder laten zien. Persoonlijk zou ik Guti wat pepers geven voor de wedstrijd en gotze ernaast zetten.

27 december 2021 om 10:06

Gotze naast Guti en Doan op 10 kan ook idd. Propper heeft pech met z'n rug maar schijnt fit mee op trainingskamp te gaan. Hebben Thomas nog,die ik persoonlijk wat onderschat vind. Telkens als ie lijkt aan te haken raakt ie weer geblesseerd. Had van Ginkel net uit de basis gespeeld en hup weer in de lappenmand.
Uiteindelijk zijn Guti,Thomas,Bruma, Doan spelers voor de breedte denk ik. Hopelijk pakt Propper zn vorm en blijft ie voorlopig fit.

27 december 2021 om 10:12

Gotze naast Guti vind ik misschien (gezien de wedstrijden) te aanvallend. Ik zie het meeste in Thomas en Propper. Ook ik vind dat Thomas heel erg ondergewaardeerd wordt. Heeft niet het fysiek van Sangare, maar doet over het algemeen geen vreemde dingen en doet zijn werk. Dat zijn toch eigenschappen die op die positie van groot belang zijn.

27 december 2021 om 11:07

Janssen volledig eens. Verder is ie multifunctioneel ook. Zijn loopbaan bij ons is een kleine tragiek. Kan goed voetballen. Staat bij elke vrije trap,neemt veelal de corners. Was in de bekerfinale jaren terug tegen Ajax met afstand de beste van het veld. Maar vervolgens doorontwikkelen is er niet bij geweest. Vooral door zn blessuregevoeligheid. Mits fit een zeer bruikbare speler.

27 december 2021 om 10:13

Als van Ginkel meedoet, is het altijd wachten op de tegengoal(s).. Vind hem verschrikkelijk tegenvallen dit seizoen.
Sangaré gaat keihard gemist worden, gaat ook punten kosten, maar dat is nou eenmaal zo. De selectie moet meer kwaliteit in de breedte hebben om zoiets adequaat op te kunnen vangen, dat is nu niet het geval. Pröpper zou het prima kunnen, maar die heeft nog niets laten zien, dus daar verwacht ik weinig van.

27 december 2021 om 11:48

@prem, Dat er vaak negatief naar gekeken word naar spelers die naar de Afrika cup gaan is denk ik omdat de afrika cup als 2e rangs kampioenschap word gezien (al dan niet terecht). Wat ook niet helpt is dat dit buiten de gangbare internationale speelkalender word georganiseerd en ook nog 2 keer zo vaak als bijv een EK.

27 december 2021 om 12:43

het is natuurlijk ook een 2e rangs kampioenschap als je kijkt naar het niveau van de landen die er aan mee doen... is nu eenmaal zo.. vergeleken met de rest van de wereld zijn Afrikaanse landen nu eenmaal niet heel goed...

27 december 2021 om 20:10

Komt doordat de gangbare internationale kalender niet echt rekening houdt met het Afrikaanse klimaat. Nu Qatar het WK gekocht hebben, is volgend jaar ineens alles mogelijk. Maar bij de Afrika cup kan er niet omheen gepland worden

28 december 2021 om 10:55@siepie, "het Afrikaanse" klimaat bestaat niet. Het is een groot continent met vele verschillende klimaatzones
. Hetzelfde kan gezegd worden van Zuid Amerika een continent met vele toonaangevende voetballanden. Als zij zich naar de internationale kalender kunnen schikken, kan Afrika dit ook.

27 december 2021 om 14:38

Sangaré is helemaal niet te vervangen omdat geen enkele van onze middenvelders verdedigend zo goed is als hij of daar überhaupt bij in de buurt komt.

Van Ginkel valt verschrikkelijk tegen en doet verdedigend helemaal niets en bij Pröpper heb ik er ook een hard hoofd in. Je kunt veel zeggen van het wisselbeleid van Schmidt, maar ik heb bijna nooit het idee dat hij jongens voor langere tijd op de bank laat die echt beter zijn dan wat er in het veld staat. Van Ginkel speelde een tijdje ontzettend ruk en daarom staat Guti erin omdat hij verdedigend wel zijn taken doet.

Guti is echter alleen goed in combinatie met Sangaré en dat geldt voor al onze middenvelders omdat hij hun slechte punten verbloemt door er verdedigend enorm veel uit te halen. Waarschijnlijk komt in januari Boscagli op het middenveld te staan met Guti ernaast, maar Boscagli is op het middenveld een heel stuk minder dan in de verdediging en dus moet Guti gewoon die verdedigende arbeid leveren wat Van Ginkel en Pröpper niet doen; wat weer ten koste gaat van het voetbal op het middenveld. Ik heb om eerlijk te zijn helemaal nog geen zin in januari omdat Sangaré absoluut de steunpilaar van het elftal is, al zullen niet alle Psv'ers dat met me eens zijn.

Ik blijf erbij dat we een goede keeper nodig hebben. De huidige ballenvangers kosten punten. Voor de rest hebben we mits fit een uitstekende selectie imo. Sangare is tot op zekere hoogte onmisbaar. Hopelijk is Propper fit tijdens Afrikacup, die zou de afwezigheid van Sangare eventueel deels op kunnen lossen.

27 december 2021 om 11:09

Sir paul

"hopelijk is Propper fit tijdens Afrikacup, die zou de afwezigheid van Sangare eventueel deels op kunnen lossen.'

Propper heeft vorig seizoen amper gespeeld door blessures. Dit halve seizoen ook niet.
Hoe reeel is het dat hij nu na winterstop gelijk Sangare kan vervangen? Hij moet behalve zelf fit raken, ook veel fouten corrigeren van anderen.
Als hij nu naast Sangare werd gezet, dan kon hij rustig inkomen. Sangare ruimt op voor 2.

27 december 2021 om 11:29

Mr Krillin goed punt. Propper heeft nauwelijks tot geen ritme. Speltechnisch zou ik mits Propper voor Sangare gaat spelen de verdediging iets verdedigender maken. Mauro Boscagli Mwene zijn uiteindelijk meer middenvelders. Ik zou Teze op rechtback zetten. Obispo voor Boscagli wisselen en Mwene linksback zetten. Laatstgenoemde vulde dat beter in dan Mauro Max de keren dat ie er stond. En dan Propper Guti ervoor. Thomas kan ook nog. Maar idd,de fitheid van Propper is een dingetje. Misschien kan er ergens iets gehuurd worden. Ook een goede keeper voor een half jaar. Kan Drommel hard gaan trainen op z'n zwakke punten om uiteindelijk weer eerste keeper te worden. Heeft nog contract van ruim 4 jaar.

Hij heeft gelijk, Sangare ga je niet 1 op 1 kunnen vervangen. Ik heb de laatste 10 jaar bij PSV niet zo een goede balafpakker gezien. Deze man zit er telkens tussen. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat opvangen en hoe met name Guti het gaat doen nu Sangare ontbreekt. Guti vind ik namelijk een speler die maar 1 van de 11 is, hij speelt leuk mee naast Sangare maar dat is het dan ook. Nu moet Guti echt op gaan staan, zeker gezien het programma!

Sangare is op dit moment ons belangrijkste speler , omdat hij veel ballen afpakt op het middenveld. Ben niet overtuigt van onze verdediging en zeker niet overtuigt vd keeper. Met propper of van Ginkel heb je een ander type voetballer.

27 december 2021 om 11:13

@arnavut1

Ik ben absoluut overtuigd van jullie keeper en verdediging

v ginkel en/of Propper kunnen absoluut niet rol overnemen. Behalve andere type voetballers wat jij zegt, zij kunnen het gewoon niet belopen. Sangare werkte voor 2 man.

Misschien gek, maar zou PSV geen bod moeten doen op Bazoer? Heeft aflopend contract en zal niet duur zijn daardoor. Is zeker geen niveau Sangare, maar zou wel als tijdelijke vervanger kunnen spelen. Weet dat hij nu 3e Cv is bij Vitesse.

27 december 2021 om 11:30

Bazour huren is misschien zo gek nog niet. Kopen zou ik als PSV niet doen denk ik. Als Propper wedstrijdfit is, is de Afrikacup al weer afgelopen maar speltechnisch kun je in de rug van Propper de verdediging defensiever maken door Obispo en Teze ipv Mauro en Boscagli op te stellen. Mwene naar linksback

27 december 2021 om 11:39

Sir paul

Bazoer heeft nog contract van 6 maanden en paar dagen. Huren wordt het dus niet.

of een Maher (weet niet wat zijn contract situatie niet). Maher naast Sangare zou best kunnen werken denk ik. Alleen is hij wel wat gezakt dit seizoen volgens mij.

27 december 2021 om 12:30

Dan wordt huren idd lastig. Benieuwd hoe dit opgelost gaat worden. Sangare is wel powerhouse.

27 december 2021 om 12:31

Sir Paul

Beste voor jullie is, gewoon niet oplossen.

Spelen met paar twijfelaars en hopen om veel puntenverlies tijdens zijn afwezigheid. Dan zien de media ook echt in, hoe belangrijk Sangare is voor Psv.

Dus hoop je mee?

27 december 2021 om 13:01

Bazoer zal never terugkomen, na wat hij gedaan heeft bij PSV

27 december 2021 om 13:05

Hahaha vind dat we met wat schuiven dit probleem best op kunnen lossen tijdelijk. Tegen Az Groningen Telstar moet dat kunnen. Tegen Ajax zal ie meer gemist worden. Maar Ajax mist oa Haller en Mazraoui. Das ook een slok. Wel wat makkelijker te vervangen. Brobbey komt erbij, Tadic kan spits.

Wat een verschil met vorig jaar mbt Sangare. Vorig jaar bij veel mensen in het slechtste team van de eredivisie nu denk ik bij veel mensen bij de beste van de eredivisie. Heeft Hansie Hansie toch gelijk gekregen. Maar ik denk dat ze met Propper een zeer goede vervanger hebben. Iets meer voetballer en iets minder ballen afpakken.

27 december 2021 om 10:08

Nation, precies. Met Propper moet je je eigen spel wat aanpassen tov Sangare. En misschien Obispo ipv Boscagli omdat Obispo toch iets meer verdediger is.

Ik hoop echt dat Schmidt hier niet het achterste van zijn tong laat zien in dit interview en dat PSV op de achtergrond bezig is met een stand-in voor Sangaré. We missen echt te veel verdedigende stabiliteit zonder hem. Eventueel zou Boscagli daar kunnen spelen en dan Obispo centraal achterin. Maar ik hoop op een verrassing.

27 december 2021 om 11:14

Amazingninja

Schmidt is te veel gentleman. En doet ook slim door vertrouwen uit te spreken in het team.
Mocht aankoop niet doorgaan, dan heeft hij de jongens niet mentaal geknakt.

27 december 2021 om 11:37

Ja klopt. Dat moet je Schmidt wel nageven: hij heeft (naar de buitenwereld toe) een blind vertrouwen in zijn spelers en dat lijkt zich uit te betalen nu dat al die bankzitter die afgeschreven werden (bruma, Doan bijv.) zich ijzersterk herpakt hebben toen de nood aan de man was.

27 december 2021 om 19:22

@amazingninja met jou eens, ik hoop daarom ook echt dat we het contract van Schmidt met minimaal tweejaar gaan verlengen. als Nederland een 2e Cl plek gaat krijgen dan kan Schmidt ook van PSV een Cl waardige team gaan maken. ja is op dit moment meer een droom van mij haha.

Sangare is binnen de huidige selectie niet te vervangen. Op afstand de belangrijkste speler. Dat weet Schmidt ook. Dat ga je met twee revalidatiespelers als Propper of van Ginkel natuurlijk nooit opvangen. Zelfs tegen de 'kleinere' ploegen kon Ginkel het al niet belopen; tegen Ajax en AZ al helemaal niet.

27 december 2021 om 10:10

Propper moet imo na zn rugklachten wel een eerlijke kans krijgen vind ik. Van Ginkel is een aflopende zaak vanwege zn knieën.

Duidelijke taal en daar kan ik mij in vinden. Een goede keeper gaat sowieso niet komen en voor de rest is het even goed zo. Ik zie wel graag wat komen voor in de toekomst. Buitenlands talent dat vlieguren kan maken in Jong PSV. Wat de blessures betreft, soms heb je pech maar als een speler als Madueke van blessure in blessure valt dan doe je wellicht iets niet helemaal goed. Is hij niet gewoon te vroeg gebracht? Explosieve spelers mag je ook wat meer tegen zichzelf in bescherming nemen.

Sangaré vervangen is onmogelijk. Propper zal het niet worden, daar had ik hele grote verwachtingen van maar die is nauwelijks fit te krijgen. Van Ginkel is geen PSV niveau, Thomas is niet fit te krijgen en niet basiswaardig. Het zal dus Boscagli op het middenveld worden of een ander spelsysteem. De enige speler die in het onderscheppen en verdedigen wat op Sangaré lijkt (niet in kwaliteit) is Sadilek. En die blinkt wekelijks uit bij Twente. Het lijkt mij niet verkeerd om hem volgend seizoen hij de club te houden. Niet persé voor in de basis maar over een heel seizoen zal hij zeker bruikbaar zijn. Zo een speler mist PSV nu wel.

Één op één vervangen is binnen en buiten de selectie onmogelijk. Je zou in Nederland Midtsjo aan kunnen trekken maar die moet ook wel 15 miljoen kosten. Als je niemand aantrekt kun je het intern ook wel oplossen maar dan moet je met Gotze als valse linksbuiten gaan spelen en een mannetje erbij op het middenveld. Tegen ajax zou ik dan zo starten mits iedereen fit.

. Drommel

Teze ramalho obispo mauro

Guti boscaqli
Propper
Gotze
Madueke Gakpo

27 december 2021 om 11:24

janjuh

En en Bazoer dan? Zijn contract loopt over 6 maanden en paar dagen af. Zou hij niet als tijdelijke vervanger kunnen spelen?

27 december 2021 om 17:05

@mrkrillin Bazoer zou best wel op het middenveld als tijdelijke vervanger van Sangare kunnen spelen. maar wat als Sangare dan terug is? wat ga je dan met Bazoer doen?. als je hem dan op de bank gaat houden als Sangere er weer is heb je er een ontevreden Bazoer bij in je selectie. en dat kunnen we nu niet gebruiken. want dit seizoen is PSV een hecht team.

27 december 2021 om 17:48

Bazoer heeft de verdedigende en voetballende kwaliteiten inderdaad. Denk alleen niet dat hij ook de juiste mentaliteit heeft voor deze positie.

27 december 2021 om 12:02

Hoezo je elftal zo aanpassen? We hebben met onze 'speelstijl' onder Roger Schmidt het Ajax altijd zeer lastig gemaakt. Vorig jaar 2x gelijk in de competitie, nipt verloren in de beker, dik gewonnen in de JC Schaal en bij die verliespot in de Arena gewoon 60 minuten gelijkwaardig. Ik zou zo min mogelijk aanpassen, alleen een vervanger van Sangaré opstellen. Ik zou miss zelfs gewoon met Vinicius in de spits spelen want met zn fysiek en werklust is dat gewoon een goed aanspeelpunt en vreselijk om tegen te spelen.

27 december 2021 om 17:50

Omdat we zonder aanpassen nog geen wedstrijd gewonnen hebben in de competitie van ajax en feyenoord. En zo'n grote aanpassing is dit niet. Resultaat is het belangrijkste.

Sangaré is inderdaad onvervangbaar. Een tijdelijke vervanger aantrekken van eenzelfde niveau voor een redelijke prijs is onmogelijk. Zoals gezegd kunnen we dit beter proberen intern op te vangen met Propper, Guti, v Ginkel, Thomas e.d.

Zerrouki zou ik een goede back-up vinden, alleen gaat hij dus ook naar de Africa Cup 😅

27 december 2021 om 17:00

@tvl11 ik denk dat Schmidt Boscagli gaat opstellen op het middenveld om Sangare te vervangen. en dan Obispo naast Ramalho. lijkt mij persoonlijk ook de beste optie. Boscagli heeft al goeiewedstrijden gespeelt op het middenveld.

De mogelijke 'vervangers' van Sangare kun je eigenlijk niet eens als een serieus alternatief beschouwen. Thomas mist snelheid en duelkracht, Guti ook en is tevens de enige Mexciaanse voetballer zonder pit, Van Ginkel voetbalt als een oude man en Propper is een stylist die al anderhalf jaar geen langere serie wedstrijden heeft gespeeld. Vroeger hadden we altijd nog wel een type Hendrix of Sadilek op de bank zitten, die konden in ieder geval goed stofzuigen en hadden een bepaalde ondergrens in hun spel. Nu wordt het bij de eerste tegenslag gewoon los zand als Sangare wegvalt.

Wij gaan Sangare inderdaad heel erg missen als hij naar de Afrika Cup. gaat, maar Boscagli naast Guti lijkt mij wel een ok middenveld, Boscagli heeft al bewezen dat hij dat goed inkanvullen om op het middenveld te spelen. intussentijd. kan Obispo naast Ramalho de plek van Boscagli overnemen.

Denk dat als ze niets gaan kopen in transferperiode ze sadilek terug moeten halen als ze de huur overeenkomst met Twente kunnen beëindigen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

PSV doet verrassing van het seizoen nieuw contractvoorstel

PSV wil het contract van Érick Gutiérrez openbreken en verlengen. De middenvelder beleefde afgelopen seizoen zijn absolute doorbraak bij de Eindhovense club en ziet dat nu beloond worden met een nieuw...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren