Dusan Tadic: ‘We gaan hem zien bij een topclub, al kan dat ook nog Ajax zijn’

Zondag, 26 december 2021 om 17:14Dominic Mostert

Dusan Tadic ziet een groot aantal potentiële wereldsterren rondlopen bij Ajax. In een video-item van Voetbal International wordt de aanvoerder gevraagd om zijn glazen bol te gebruiken en hij dicht meerdere ploeggenoten een mooie toekomst toe. Ook trainer Erik ten Hag heeft de kwaliteiten om in de wereldtop aan de slag te gaan, vindt Tadic.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik vind Tadic een geweldige vent en speler, maar voetbalinhoudelijk is het altijd puur en alleen standaardzinnetjes en open deuren. Mooi dat hij zijn vertrouwen blijft vasthouden aan Neres. Dat is dan gelijk het meest interessante dat ie zegt.

26 december 2021 om 17:24

Hahahah precies dat dus. Snap werkelijk niet waar het vandaan komt dat Neres zoveel vertrouwen krijgt.

26 december 2021 om 17:37

hij speelt gewoon weinig maar is echt wel van buitencategorie. Dat zie je vooral de afgelopen jaren in Europa of heb je dat niet gezien?

26 december 2021 om 17:48

Hij speelde in April/Mei 2019 voor het laatst een uitzonderlijke wedstrijd.

26 december 2021 om 17:57

@walterjanssens helaas wedstrijden afgelopen jaren in Europa ook gezien ja. Deze jongen heeft letterlijk 3 goede wedstrijden gespeeld in 2019 verder echt geen potten kunnen breken. Ieder ander speler zou al zijn afgeschreven. En vergeet niet dat hier 22miljoen voor betaald is he.

26 december 2021 om 18:35

Buitencategorie? Zelfs tegen de amateurs wist hij niet te overtuigen. En ja hij mist ritme, maar dat gold ook voor de amateurs.

26 december 2021 om 19:32

@walterjanssens - Twee Europese wedstrijden waarin hij rendeert is totaal geen goede graadmeter. Hij zit niet voor niets op de bank en ik heb ook zeker niet het idee dat ik naar iets speciaals sta te kijken. Neres is gewoon wederom zo'n speler die makkelijk meekomt in de Eredivisie, een paar keer met de flow van de ploeg mee is gegaan in Europa, maar verder kwaliteiten heeft die die elke aanvaller van een gemiddelde Europese subtopper beheerst. In de context van een dergelijk niveau absoluut geen bijzondere speler. Het feit dat een Nederlandse club (ook al is het dit rijke Ajax) hem moeiteloos vervangt, zegt eigenlijk genoeg.

26 december 2021 om 19:29

Tja, eerlijk gezegd denk ik niet dat er 1 wereldster in dit Ajax voetbalt. Het zijn veelal goede spelers die uitstekend zijn in datgene wat ze kunnen, maar ze hebben ook hun mankementen. Of ze zijn niet speciaal genoeg in datgene wat ze kunnen, of hun zwakke punten belemmeren hun als het niveau flink omhoog gaat.

26 december 2021 om 19:42

Vind het allemaal een beetje onzin wat de kritiek op Neres betreft. Wordt nu gedaan bijna alsof het een miskoop is. Kijk de compilatie maar eens terug van alle goals in 2021. Daar zie hem tot oktober veel in de aanvallende combinatie of assist waar een doelpunt uit valt betrokken zijn in het aanvalspel. Periode november en nu ook met puntverlies in december draaide het hele elftal niet. Als Neres vervolgens veel kansen creëert maar met Danilo als spits gaan de kansen er niet in. Zit het hem ook niet mee. Die jongen kan wel wat. Vorig jaar Ajax nog de beker bezorgd. Die is dat niet zomaar verleert.

27 december 2021 om 13:56

Maar ik vind Neres ook geen slechte speler. Ik denk niet dat zijn niveau heel erg verschilt van de spelers die momenteel spelen. Ik geef juist aan dat 'we' spelers veel te snel ophypen omdat we niet naar de omstandigheden kijken. Het is als aanvaller heerlijk om bij dit Ajax te spelen, ook in de Champions League. Ook is het als aanvaller van bijvoorbeeld PSV heerlijk om in de Eredivisie te spelen waar je je rendement flink kan opvijzelen zodat je op de radar komt van clubs waar je eigenlijk het niveau nog (lang) niet voor hebt.

26 december 2021 om 19:36

Ik denk dat het ook een taalkwestie is: zijn Nederlands is matig en zijn Engels gemiddeld. Als hij in zijn moedrstaal zou kunnen antwoorden zou er misschien wat zinnigers kunnen uitkomen.

27 december 2021 om 11:26

Het is toch bijzonder dat een jongen die geroemd wordt om zijn mentaliteit en instelling na al die jaren geen fatsoenlijk woord Engels of Nederlands kan? Begrijp mij niet verkeerd, Tadic is een absolute kwaliteit op het veld, maar die interviews kan ik geen chocola van maken. Vind dat je als topclub een beter sprekend persoon voor de camera moet zetten. Ten Hag bijvoorbeeld🤣.

Als ik lees hoe hij bezig is met zijn lichaam. Denk ik wel dat die nog 3-5 jaar meekan. Goeie voetballer past perfect bij Ajax.

26 december 2021 om 18:10

Hij is fysiek erg sterk maar er zitten het laatste halfjaar veel slordigheidjes in eerlijk gezegd- ik denk dat een centralere rol beter zou zijn, maar hij is nu zo nadrukkelijk op die linksbuiten positie neergezet dat het lastig is dat nog om te gooien.

Valt wel mee met die talenten bij Ajax. Al die talenten die hij noemt zijn minder talentvol dan Frenkie de Jong, Donny van de beek, Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt. Al deze spelers weten geen pannen te breken bij hun club. Het is dus duidelijk dat Nederlands de talenten van Ajax enorm overschatten. Ik weet dat veel Ajaxcieden het hier niet mee eens zijn maar dit is mijn mening.

26 december 2021 om 17:29

Onderschatten? Bedoel je dan niet juist overschatten? Anders snapt ik niks van je verhaal.

26 december 2021 om 17:39

Ja ik bedoelde overschatten bedankt voor de opmerking

26 december 2021 om 17:29

De Ligt en de Jong zijn cruciale basisspelers (of ze dat nu verdienen of niet altijd) en Ziyech speelt ook meer basis dan niet dit seizoen en wordt zeker zeer gewaardeerd bij Chelsea. Donny mag je hebben inderdaad, die kun je inmiddels met recht geflopt noemen.

26 december 2021 om 17:41

Timber is echt wel een groter talent dan de ligt nog. De ligt had heel veel momenten waar ik me nog aan ergerde en timber heeft die allemaal nooit. Ook is timber voetballen veel sterker. Donny vd beek was nooit zo bijzonder en ook gravenberch acht ik een groter talent. De jong was nog een stuk ouder dan de rest uiteraard maar lastig zijn spel bij ajax te verbeteren. Ook antony heeft veel meer talent op een jongere leeftijd dan een oudere Ziyech.

26 december 2021 om 17:56

Mwa, Timber vind ik qua talent niets minder dan de Ligt. Ja de Ligt had fysiek extra wapens, maar daarentegen heeft Timber niets van het onstuimige van de Ligt, speelt hij vanaf zijn debut in de basis zeer constant zonder de jeugdige fouten. Het wordt pas minder als back. Ter vergelijking. Timber debuteerde bij het Nederlands elftal in een drie man's verdediging en het leek of hij er jaren stond. De ligt kwam terug en pakte in de knock out fase van het EK direct rood.

26 december 2021 om 19:02

Helemaal mee eens. Of Timber als pure CV beter is dan de Ligt durf ik wel nog te twijfelen. Is hij een completere verdediger dan de Ligt? Absoluut. Dat hij op twee posities uit de voeten kan vind ik razend knap. We hebben vorig seizoen gezien dat hij als rechtsback echt niet onder doet. De Ligt heeft als voordeel wel dat hij echt een leider achterin is. Misschien dat dat bij Juve er niet uitkomt aangezien hij met Bonucci en Chiellini ook 100 jaar aan ervaring moet erkennen. Ook is de Ligt in standaardsituaties bij Ajax altijd een groot wapen geweest. Dat is bij Timber wel minder het geval.

26 december 2021 om 18:08

Ajacieden*

26 december 2021 om 19:33

*meelopers

26 december 2021 om 18:34

Donny is geen talent, en speelde bij Ajax net als de rest boven hun kunnen door de flow. Daarnaast valt gravenberg ook wel erg bijzonder door de mand dit seizoen. Leuke spelers hoor, maar alleen de titel ajax boven hun naam maakt ze nog geen wereldtop. Alleen de marktwaarde is minimaal 2x hoger per definitie dan de welke club dan ook van de eredivise

26 december 2021 om 18:48

Ziyech doet het, imo, vaak erg verdienstelijk voor Chelsea als hij speelt. Jammer dat hij erg blessure gevoelig blijkt. Donny zit bij een ploeg die hemcgehaald heeft voor een positie waar hij niet uit de voeten kan. Waar hij wel uit de voeten kan speelt een van de beste spelers van de PL. Ook bij hem zie ik goede dingen in de 5 minuten die hij om de 3 weken krijgt. De Ligt en De Jong zitten beiden bij een club die in een negatieve spiraal zit. De Ligt begon moeizaam maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een van de betere cv's in de Serie A. Van De Jong heb ik het idee dat er dingen van hem worden verwacht die simpelweg niet in zijn spel zitten. Hij is niet iemand die doelpunten en assists moet leveren, hij moet de bal krijgen bij de mensen die dat wel doen.

Vind het echt belachelijk dat hij Neres noemt in dat rijtje.
Verder valt wel op dat Ajax vele malen succesvoller is in Europa dan jaren daarvoor. Echter ondanks dat succes valt wel op dat iedere speler dat vertrekt (los van de jong en de ligt) letterlijk niemand meer succesvol is na hun transfer.

26 december 2021 om 17:50

Los van de Jong en de Ligt? Ziyech heeft ook succes gehad... Eigenlijk is alleen Donny van de Beek concreet geflopt. Wie zijn er verder naar de Europese top gegaan de laatste jaren van Ajax?

26 december 2021 om 18:03

Dit bedoel ik dus. Wie is er naar de Europese top gegaan de laatste jaren? En is Ziyech Een onbetwiste basisspeler? Wat ik wil zeggen is dat het niveau bij Ajax omhoog is gegaan. Echter leveren ze minder spelers af aan de top. Je zou verwachten dat ze toch meer spelers zouden aan de top zouden afleveren. Maar die durven het niet meer echt aan, omdat het gros gewoon niet meer slaagt in het buitenland

26 december 2021 om 19:19

Mwah eigenlijk doet alleen De Ligt het misschien zo goed als gehoopt. Frenkie begon goed, maar is heel ver weggezakt. Ziyech begon goed, maar komt er sinds die eerste blessure toch wat minder aan te pas en over Donny hoeven we het idd niet te hebben. Ik denk in ieder geval dat Engelse clubs geen 50 miljoen meer voor jongens van Ajax gaan neer leggen. En op basis waarvan Gravenbergh en Neres in het lijst je van Tadic staan, snap ik echt niet.

26 december 2021 om 19:35

Alle Ajacieden van de afgelopen tijd zijn geflopt bij de betere clubs. Dat natuurlijk wel dingetje.
Eigenlijk presteren alleen 2 ex AZ spelers naar behoren.

26 december 2021 om 20:27

Ziyech is geen onbetwiste basisspeler maar op zijn positie is eigenlijk alleen Havertz dat een beetje, dus dan zou je dat allemaal flops moeten noemen bij Chelsea.

27 december 2021 om 01:28

De Ligt, De Jong en Ziyech zijn geen van allen "geflopt" hoor. Of jij hebt wel een hele achterlijke definitie van floppen. Bijna 100 duels voor Juve of ruim 100 duels voor Barca spelen al floppen noemen, hahaha hoe kom je er bij zeg xD

27 december 2021 om 11:37

Sander, niet geflopt. Maar Barca en Juve hebben het de afgelopen 20 jaar nog nooit zo slecht gedaan bijwijze van. Dus de clubs "floppen" wel degelijk. Daar zijn de Ligt en Frenkie wel degelijk debet aan en onderdeel van. Dat gezegd hebbende ben ik ervan overtuigd dat in beide een wereldklasse speler schuilt, ze hebben gewoon met een beetje pech de verkeerde clubs uitgezocht.

Slijmwijf! Wat moet ie anders zeggen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

270 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 34 13 2 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Tadic hard aangepakt: ‘Je blijft van stewards af, ook als je Tadic heet’

Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, keurt de actie van Dusan Tadic na de wedstrijd Vitesse – Ajax (2-2) van afgelopen zondag af. De Serviër wilde zijn wedstrijdshirt aan de meegereisde supporters...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren