‘Bij Ajax is er iets geks aan de hand, want Ten Hag is gecharmeerd van hem’

Vrijdag, 24 december 2021 om 17:17 • Laatste update: 17:38

Erik ten Hag is volgens Mike Verweij ook gecharmeerd van Joey Veerman. Doordat Ajax-scout Michel Doesburg het ‘totaal niet ziet zitten’ in de 23-jarige middenvelder van sc Heerenveen, pakken de Amsterdammers volgens de Ajax-watcher van De Telegraaf voorlopig niet door. Feyenoord is momenteel wél concreet in de markt voor Veerman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door ijzerchef)

Ik snap die scout wel. Als Veerman de ruimte krijgt heeft hij een goede pass in huis, maar hij komt naar mijn idee gewoon handelingssnelheid tekort voor de echte top. Ook bij Ajax gaat de bal vaak snel rond, dus dan heb ik er een hard hoofd dat hij daar wel zal slagen. Ik ben in ieder geval blij dat PSV de gok niet lijkt te gaan wagen, dit is typisch een speler die kan mislukken bij PSV en daar is niet genoeg geld voor bij ons.

24 december 2021 om 17:27

Maarja, bij Ajax moet er wel iets bij op het midden. Op het moment dat Klaassen Berghuis vervangt is er eigenlijk niemand die kwaliteit genoeg heeft om Gravenberch nog te vervangen als die slecht speelt (en dat gebeurt vaak de laatste tijd). Hoop alleen dat Ajax gewoon voor Eriksen gaat.

24 december 2021 om 17:32

InkeMontana

Omdat er wel iets bij moet, dan maar Veerman aantrekken? Die te kort komt.

Liever Taylor ed kans geven of desnoods Timber terugkopen.

Of weer een slager uit Zuid Amerika.

Veerman heeft niets te zoeken bij Ajax. Man jankt al tijden in media. Die is mentaal totaal niet klaar voor top.

24 december 2021 om 17:41

Ik ben nog steeds fan van Kudus. Hoop dat ie fit wordt.

24 december 2021 om 17:51

In het beste geval verkoopt Ajax Gravenberch aankomend seizoen en neemt Kudus zijn plek over. Ik weet niet wat er is met Kudus, maar ik vind die jongen zo veel potentie hebben. Zodra hij iets rustiger wordt en zijn dribbels kan afwisselen met simpel spelen, wordt dat oprecht een grote. Heeft voor mij echt iets van Seedorf weg.

Overigens ben ik een fan van Gravenberch en ben ik itt velen helemaal niet zo negatief over zijn spel. Er zijn gewoon wat punten waar die echt hard aan moet gaan werken. Als dat gebeurt, dan zal het een vrij complete middenvelder zijn.

24 december 2021 om 18:11

Mrkrillin. Onee dat zeg ik niet, daarom zeg ik ook liever dat ze Eriksen terug halen. Denk dat Veerman ook net wat te kort komt, ook al zag ik het wel in hem zitten, maar lijkt te langzaam progressie te maken. Tsjaa Kudus, hopen dat ie ooit eens van z'n glazen lichaam af komt.

24 december 2021 om 19:44

Op de een of andere manier vind ik Veerman ook geen type voor Ajax. Los daarvan heeft Ajax zoveel mogelijkheden op zijn positie dat het echt zonde zou zijn om hem aan te trekken. Zie hem liever doorgroeien bij een Feyenoord/az/psv oid.

24 december 2021 om 23:03

@JoeCartoon, wat zijn die mogelijkheden dan? Gravenberch heeft nu ook geen echte concurrent..

25 december 2021 om 01:37

Ik ben wel gecharmeerd van Blind op het middenveld. Zo speelden we tegen Lille uit en PSV in de beker en het was kwa positie spel misschien wel de beste twee wedstrijden van vorig seizoen.

24 december 2021 om 17:28

Als hij 19 was had ik het nog wel begrepen. Maar aangezien hij ‘al’ 23 is, zie ik weinig doorgroei mogelijkheden. Hij is niet beter dan Gravenberch en Kudus die op zijn positie spelen. Maar is hij slechter dan wat PSV heeft lopen voor de positie naast Sangaré?

24 december 2021 om 17:37

Zou niet zeggen dat hij slechter is nee, is voetballend beter dan een Guti of een van Ginkel maar het belangrijkste is, kan hij het belopen? Bij Heerenveen laat hij ook te vaak z'n man lopen waar dan weer een goal uit komt, dan heb ik liever iemand met minder creativiteit maar wel met fatsoenlijke verdedigende kwaliteiten. Veerman is gewoon te duur voor wat hij brengt vind ik.

24 december 2021 om 17:56

Dat snap ik enigszins. Maar ik denk dat Sangaré, zeker nationaal, het verdedigende wel in zijn eentje kan belopen. Al weet ik niet of hij na de zomer vertrokken is natuurlijk.

24 december 2021 om 19:44

Nouja blijkbaar niet. Want als van Ginkel naast hem staat is de verdediging zo lek als wat omdat van Ginkel nooit met z'n man meeloopt, die denkt alleen aanvallend en zelfs in dat aspect komt van Ginkel momenteel veel te kort. Guti daarintegen loopt wel met z'n man mee, tuurlijk is Guti een hele beperkte speler maar ik vind dat bij de basis van een nummer 8 hoort dat zo'n speler met z'n man meeloopt, anders sta je achterin gewoon 1 op 1 te spelen. Om die reden speelt Guti nu ook, je ziet hem eigenlijk niet in een wedstrijd maar de basis dingen doet hij gewoon beter dan zijn concurrenten, en ook zeker als Veerman wanneer ik hem bij Heerenveen zie spelen.

24 december 2021 om 21:09

Tegen GAE was Guti ontzettend zwak in balbezit, terwijl hij wel die ruimte kreeg. Ik denk dat een Veerman veel meer kan met zulke ruimtes. Hij heeft een lange pass in huis iets wat momenteel niet rondloopt in de selectie. De vraag is of hij het verdedigend kan belopen, maar aangezien Psv het grootste gedeelte van de wedstrijd in balbezit is denk ik dat hij veel beter in het spel past dan de overige middenvelders die er nu rondlopen.

24 december 2021 om 17:33

Ik vraag me dus echt af of dit je eigen echte waarneming is of een opsomming van anti-hype is die je hier zo populair zijn in een topic over 'm.

24 december 2021 om 17:41

Ik zie Veerman natuurlijk niet elke week spelen, maar heb de afgelopen seizoenen toch weldegelijk een aantal keer zien spelen (toegegeven, dat was hoofdzakelijk tegen de topploegen waarbij Heerenveen op de eigen helft gedrukt werd en het voor elke creatieveling lastiger onderscheiden is) en ik vond hem gewoon niet uitblinken. Als Heerenveen wat langduriger in balbezit was kreeg hij de ruimte om een bal aan te nemen en een pass te verzenden; wat altijd best goed ging. Heerenveen voetbalt in zulke wedstrijden echter vaak vanuit de omschakeling en dan zie je hem hele wedstrijden niet terwijl hij de beste speler van Heerenveen hoort te zijn.

Defensief te zwak. Leuk voor Feyenoord maar verder. Voor Ajax moet hij sneller acteren en fysiek veel meer brengen. Kan internationaal totaal niet.

Veerman heeft dezelfde agent als Bergwijn, en volgens mij heeft deze Mike Verweij ook een belang in dat bedrijfje. Het onafbrekelijke fanatisme waarmee hij Bergwijn naar Ajax probeert te schrijven is minimaal verdacht.

24 december 2021 om 17:45

Denk je het oprecht over het belang in het bedrijf of gok je maar? Oprechte vraag hoor, want het zou eindelijk veel onzin artikelen besparen.

24 december 2021 om 17:51

van Kooperen inderdaad. Ook Alvarez zit daar. Die is continu reclame aan het maken voor zijn clienten. Ben benieuwd wie hij nog meer in zijn stal heeft, het krantje heeft eindelijk een redelijke bron.

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik denk dat Veerman een hele goede vervanger zou zijn wanneer Gravenberch vertrekt. Nou moeten ze er dan wel snel bij zijn, want anders gaat hij naar Feyenoord en daarna komt hij zeker niet meer naar Ajax.

Hahah geweldig hoe zij verhalen zo uit hun duim kunnen zuigen

Valentijn spreekt zich tegen. Eerst zeggen dat Veermam beter is dan Kocku. Maar Feyenoord is max voor Veerman.
Kocku gaat voor veel geld naar grotere club.

Waarom wijzen naar Ziyech?

Wijs dan naar Sulejmani of Sinkgraven die ook van Heerenveen kwamen.
Ziyech ging nog naar Twente wat toen gewoon stap hoger was dan Heerenveen.

24 december 2021 om 17:58

En daarbij nam Ziyech de hele ploeg bij de hand in Enschede, iets wat Veerman in Heerenveen toch niet echt lukt.

Heerenveen kijkt het rustig aan. Ga maar bieden boys.
Voor Veerman moet heerenveen de hoofdprijs pakken en ik gun het ze van harte

Leuk en lekker belangrijk. Veerman is een prima en mooie speler, maar wanneer het tempo echt hoog licht verdwijnt hij vaak.

Veerman is wel een goede speler, maar vind hem niks voor Ajax.

Vind hem wel net ietsje beter dan Gravenberch, want Veerman heeft in ieder geval nog de kwaliteiten en inzicht om kansen te creëren, openingen te vinden en hier en daar weleens een doelpunt te maken en Gravenberch is in mijn ogen op al deze punten minder.

Maar desondanks dat ik Veerman beter vind en ik niet echt een Gravenberch-fan ben (net als velen), hoef ik Veerman niet bij Ajax. Vind hem dan weer net tekortkomen voor Ajax en heb dan liever dat Ajax verder kijkt naar een andere speler of dat iemand als Taylor zich hopelijk goed doorontwikkeld, want die vind ik wel oké en heeft zeker potentie maar daar houdt het voor nu wel op voor Taylor.

Iemand als Jensen is ook niet goed genoeg en spelers als Hlynsson en Regeer moeten nu nog wel wat meer laten zien bij Jong Ajax. Ünüvar tel ik niet mee, want die zie ik meer als speler voor de plek van Berghuis of in een vrije rol op de vleugels.

24 december 2021 om 17:46

rochter

Haha meen je toch niet dat Veerman net iets beter is dan Gravenberch?

Kom op man!

Niveau wat Gravenberch vorig seizoen liet zien in oa de CL daar kan de 4 jaar oudere Veerman alleen van dromen. Die verzuipt al tegen NL clubs als AZ, Feyenoord, PsV en Ajax.

Dit seizoen doet Gravenberch redelijk, maar heeft begrijpelijke dipje van jonge speler.

Hahah aub pas je reactie aan man.

24 december 2021 om 18:01

Of jij past je reactie aan aub. Gravenberch doet dit seizoen alles fout . Verdedigend en aanvallend. Voegt 0.0 toe. Vorig seizoen deed die het aardig maar 2e seizoenshelft was al de dalende lijn neergezet. Die 2 wedstrijden in de cl die die vorig jaar uitblonk blijkt een incident.

24 december 2021 om 18:18

mickey

Kom op, denk je echt dat Veerman zelfde impact kan hebben als Gravenberch dit seizoen in de CL?

Hij blijft -ondanks dipje - overeind staan in de CL.
Veerman kan niet eens overeind staan tegen de NL top en AZ.

Ik ben helemaal niet gecharmeerd van Veerman, leuke speler voor de subtop. Maar je ziet gewoon in de topduels dat wanneer een vroeg druk om hem gezet wordt hij handelingsnelheid te kort komt. Dat is nu net wat je nodig hebt in de top en op CL niveau want dan krijg je niet te tijd zoals in de competitie. Laat maar lekker naar Feyenoord.

Ik vind de berichtgeving over hem een beetje negatief. Ik vind het echt een goede voetballer. Ik denk dat hij makkelijk bij PSV en AZ mee kan draaien en bij Feyenoord als Kokcu weggaat. Zijn rendement is erg hoog voor een nummer 8 en verdedigend kan ie nog zat leren, maar ik zie echt wel potentie. Voor Ajax is ie nog wat te licht maar ik begrijp wel dat ten Hag hem goed vindt. Als dat zo is tenminste. Maar als Gravenberch vertrekt dan heb ik liever een wat hoger aangeschreven speler.

24 december 2021 om 17:49

Hakim

Haal PSV maar weg. Zou gewoon categorie Doan zijn. Subtopper die te kort komt.

Feyenoord is twijfel of hij gaat aanhaken. Zie vooral mentaal een twijfelaar.

AZ, Vitesse of Utrecht zou goede stap voor hem zijn.

24 december 2021 om 17:53

Vitesse en Utrecht kunnen hem alleen nooit betalen. AZ kan dat makkelijk, maar die zijn een beetje gierig. AZ zou ik de beste optie vinden, lekker in zijn eigen provincie blijven en redelijk in de luwte qua media, want daar ligt toch wat minder druk. En ik denk dat hij het PSV wel kan redden ja, als je ziet wie daar nu lopen. Propper kan niet meer, Ginkel ook niet en die Guti moet hij er ook wel uit kunnen spelen. Al was ik ook overtuigd van Maher bij AZ, dus misschien heb je wel gelijk. Die vond ik toch wat beter nog.

24 december 2021 om 18:06

Hakim

Eens denk AZ beste keuze.

Vitesse en Utrecht moeten snel rijke Arabieren of Russen krijgen. Moet even veel miljoenen gepompt worden. Wordt competitie ook leuk. Een Groningen of Twente voor Redbull.
Roda in City netwerk.

Maar het volgende: "PSV wel kan redden ja, als je ziet wie daar nu lopen".

En dit is exact het probleem. PSV moet betere spelers halen en die matige twijfelaars verkopen. Zaak voor hen om door te selecteren Zij willen graag top 32 worden in Europa. Spelers als Veerman, maar ook Doan, Guti, Thomas, Mauro trekken niveau niet omhoog.

Laten we hopen dat deze man dan nog heel lang scout van Ajax blijft. Want Veerman komt toch wel een paar niveaus tekort voor Ajax. Matige handelingssnelheid en vaak onzichtbaar in grotere wedstrijden, daarnaast een eerste klas zeurpiet in de media. De vraag is echter of dit bericht überhaupt wel op waarheid is gebaseerd of dat Verweij het weer bedenkt waar je bij staat

Ik wil bij Ajax alleen nog maar aankopen zien die in potentie de CL zouden kunnen winnen. Dat is toch de ambitie van Ajax om de beste te zijn? Dus aub geen Veerman!! Ze zoeken maar ergens een 18 jarige van 6 miljoen die evt wel dat zou kunnen in de toekomst. Suslov van Groningen heeft bijvoorbeeld al veel meer potentie dan Veerman.

Ach, hij kan zich vast nog wel ontwikkelen... Maar ik zie hem meer in het niveau Vilhena blijven hangen.

Bij Ajax heb je jongens als Taylor lopen.
Die moeten gewoon een streepje voor krijgen


Anderzijds, 6 miljoen is voor Ajax kleingeld

24 december 2021 om 18:49

Jeron

"Anderzijds, 6 miljoen is voor Ajax kleingeld"

Goedkoop is duurkoop!

Als je door het aantrekken van Veerman spelers als Taylor kwijt raakt en daarnaast niet meer goed presteert, dan kom je onderaan de streep veel duurder uit.

Denk Feyenoord is ook te hoog. Als hij niveau van Vilhene haalt, dan nog waarde voor Feyenoord.

Ik denk AZ is goede club voor hem en zijn max.

24 december 2021 om 21:51

Er is geen verschil tussen AZ en Feyenoord...
Enkel dat er meer geld in Alkmaar is en Feyenoord een grotere naam heeft.

26 december 2021 om 10:13

Als de clubs toch precies hetzelfde is kan ik net zo goed mijn logo veranderen.. volgend mij sijpelt de actualiteit in Drenthe wat later binnen.

Veerman kan een hoger tempo helemaal niet aan, alsjeblieft niet halen zeg

Veerman imo leuk voor subtop, te traag ook in handeling voor de top. Hem in 1 adem noemen met Ziyech is sowieso absurd!

Die durft met droge ogen te stellen dat Veerman eventueel Gravenberch moet vervangen. Christus, die is vroeg aan de kerst punch begonnen 😂 Veerman komt in bijna alles tekort ten opzichte van Gravenberch Misschien alleen een betere pass. Maar kom op zeg...

Ik begrijp Ten Hag wel. Zie in Veerman geen speler voor het niveau dat we moeten nastreven, maar ik denk wel dat hij beter is dan Gravenberch. Of minimaal in staat is om Gravenberch flink tegengas te geven op dit moment. Misschien dat Gravenberch ook juist zo'n concurrent nodig heeft om geprikkeld te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

3 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 15 4 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 18 3 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
2019/2020 FC Volendam 3 0 0 0
2019/2020 sc Heerenveen 22 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Davy Pröpper duikt half jaar na pensioen weer op op trainingsveld

Davy Pröpper is voor het eerst sinds zijn vroegtijdige pensioen weer opgedoken op een voetbalveld. De oud-middenvelder van onder meer PSV en Vitesse houdt zijn conditie op peil bij tweededivisionist GVVV,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren