Teun Koopmeiners: ‘Wij zijn de grootste dupe geweest van de transfersom’

Vrijdag, 24 december 2021 om 06:56Daniel Cabot Kerkdijk

De transfer naar Atalanta heeft de stoutste verwachtingen van Teun Koopmeiners overtroffen. De 23-jarige middenvelder geniet met volle teugen van zijn eerste half jaar in Bergamo na zijn vertrek bij AZ. Het was een emotionele transferzomer die uiteindelijk in een contract tot medio 2026 met de huidige nummer drie van de Serie A resulteerde. De houding van AZ viel Koopmeiners zeer zwaar. “Ik had op meer krediet en medewerking van de club gerekend, meer gehoopt op de morele factor”, stelt de gewezen aanvoerder van AZ.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Zoals altijd hele nette en weloverwogen woorden. Verstandige gozer. En ik heb hem nog maar een handvol partijtjes kunnen zien helaas, maar die potjes doe hij speelt, speelt hij ook erg goed. Boven verwachting! En als je dan, zoals hij al zegt, lekker kan ballen in het prachtige Bergamo, is het al helemaal een perfect plaatje. Wat een heerlijk leven. Jaloezie maakt zich even meester van mij.

24 december 2021 om 09:25

Nette woorden?

Dit is toch gejank: Ik, maar ook mijn management, hebben niet meegedeeld in de transfer, wat vrij gebruikelijk is. Wij zijn de grootste dupe geweest van de transfersom.” ""

Wauw wat een slachtoffer!! Als je dit zo leest dan denk je een arbeider uit India die gedropt is ergens en lange tijd is uitgebuit.

Verder doet hij het zeker goed en lijkt keuze echt goed.

24 december 2021 om 09:44

Als de norm is dat je 15% krijgt en je accepteert het en krijgt dat niet dan ben je inderdaad de dupe van de omstandigheden.
1. Hoe je je quote uit de context trekt is bewonderenswaardig; hij geeft immers aan welk 'prachtig salaris' er op hem lag te wachten
2. Het is niet zo dat als de ene een tegenvaller heeft maar nog steeds een fijne positie heeft en de ander een arbeider uit India is dat de ene niets mag voelen omdat de ander het slechter heeft.

Dus doe ff normaal en lees wat iemand zegt en probeer dat in zijn context te begrijpen ipv in je eigen kader die blijkbaar zich beperkt tot alleen de persoon die het slechtste af is op aarde mag iets zeggen.

24 december 2021 om 09:46

Nee ik kan me vinden in nette woorden. Koopmeiners mag ook een keer aankaarten hoe corona de transfers voor spelers heeft veranderd. Hij komt op mij niet over als jankend maar wilde gewoon zijn verhaal kwijt. Ik denk dat het een geval van interpretatie is.

24 december 2021 om 10:10

Zijn toch gewoon nette woorden? Als je vooraf contractueel afspreekt dat hij bij een transfer recht heeft op een percentage, dan is dat toch gewoon onderdeel van een afspraak die je samen maakt. Dan is het vanuit AZ kant best klein gedacht dat hij om de transfer te doen slagen afstand moet nemen van zijn aandeel. Zeker gezien het feit dat hij een eigen jeugd speler is en een voorbeeld voor zo een hele jeugdopleiding. Zo gaat AZ dus om met zijn allerbeste jeugdspelers, mag gezegd worden.

24 december 2021 om 10:23

Krillin:
Wat een vergelijk zeg. Als je dit kan vertalen naar een uitgebuite arbeisdmigrant uit India, dan moet je wel een erg zwaar leven hebben. Of gewoon afgunst als karaktertrek. Dat helpt inderdaad niet mee het interpretatievermogen.
Bij welk salaris mag je overigens niet meer kritisch zijn Mrkrillin?

24 december 2021 om 10:28

@magikhetwete

Tsja, je kan dan toch ook iets hebben van: 'Waarom is Atalanta maximaal bereid 14 miljoen voor me neer te leggen wanneer mijn reële transferwaarde tot wel 50 procent hoger ligt?'. Zij wilden niet boven die 14 miljoen gaan. Dat is een laag bedrag. Dus zegt AZ tegen Koopmeiners: 'Luister, als je echt naar Atalanta wil dan kan dat, maar ze willen niet aan de vraagprijs voldoen. Als we jou nog 2.1 miljoen euro moeten geven van die transfersom dan zitten we zo'n 8 miljoen van de aanvankelijke vraagprijs.'

Koopmeiners had gewoon een contract en bereikte een overeenkomst. AZ had ook kunnen zeggen, je blijft lekker hier.

24 december 2021 om 12:01

14 miljoen is in coronatijd gewoon een prima bedrag, Ajax krijgt Tagliafico een Argentijns international voor 12 miljoen niet eens verkocht.

24 december 2021 om 10:23

Ik vind dit helemaal niet zo net en weloverwogen, ik vind dit een sneer naar de club die je opleid en die wel degelijk al een klap incasseert op de uiteindelijke transfersom (er werd wekenlang een bedrag van 20 en uiteindelijk 18 miljoen genoemd, om vervolgens te veranderen in 14 miljoen). Het klinkt eerder alsof ze bij Atalanta Koopmeiners hebben gepiepeld op zijn contract en tekengeld en dat ze hem het verhaal hebben verkocht dat dit kwam omdat AZ zogenaamd hoog in de boom ging zitten om de transfersom. Ze hebben een heel marktconform, misschien wel onder marktconform, bedrag betaald en als Koopmeiners zich een beetje bestolen voelt moet ie bij z'n huidige club aankloppen.

Miljoenen verdienen in je carrière en dan is een minpunt daarvan dat je om 1 uur al naar huis moet rijden...

24 december 2021 om 07:24

Nee zo bedoelt hij het niet. Hij bedoelt dat als je vervolgens niks te doen hebt na 1u, het lastig vol te houden is.

24 december 2021 om 07:30

En ik denk dat FR-RKC bedoeld dat voor hem een salaris van een paar duizend in het vooruitzicht ligt en hij pas om 5 uur naar huis mag rijden. En waarschijnlijk ook eerder aanwezig was als Teun, zoals het overgrote deel van de bevolking

24 december 2021 om 07:31

Inderdaad wat erg voor hem hèh. Lekker binnenlopen met wat je het liefste doet en dan moet je om 13:00 na huis. Begint vast als ieder ander met tussen 06:30-07:00 de file in te rijden om er te komen ook noh. Dat arme joch! Hij heeft ook altijd pech

24 december 2021 om 07:43

Zoals Fan123 zegt bedoelt hij het natuurlijk anders. Als je ergens in een Russisch dorp zit waar geen fluit te beleven is ben je er snel klaar mee.

Daarbij mag deze jongen toch prima dit benoemen. Alsof je ineens niet meer mag klagen als je wat meer geld verdient. Zuurpruim.

24 december 2021 om 08:23

Het gaat niet om veel geld verdienen. Je kan halve dagen werken en daarvoor de jackpot ontvangen toch moeilijk benoemen als "zwaar". Helemaal als je die halve dagen werk ook nog eens mag doen wat je grootste hobby is.

24 december 2021 om 10:16

Ik denk dat je je toch vergist in de intensiteit van topsport. Het is wel degelijk zwaar. Daarbij zijn er ook nog andere verplichtingen die spelers hebben naast de training. En daarnaast betwijfel ik in hoeverre het nog je hobby ia als je er rijkelijk voor betaald krijgt en de druk er dus vol op staat. Daar gaan veel spelers aan onderdoor.

24 december 2021 om 08:27

Het was nog vroeg toen je dit plaatste, dus wellicht nog half te slapen?

Hij doelt erop dat als je om 1u klaar bent en je in bijvoorbeeld Rusland woont je nog een hele dag moet volmaken op een plek waar je niet gelukkig bent. Kijk bijvoorbeeld naar Til. Die heeft een club gekozen waarbij zijn salaris immens hoog is maar toch ongelukkig door zich daar niet thuis te voelen. Als je dan ook nog weinig speelt dan is een minder salaris én plezier toch een betere keuze. Daar doelt Koopmeiners op.

24 december 2021 om 08:44

Misschien eens begrijpend lezen leren ipv zomaar reageer. Hij geeft aan dat er clubs waren waar hij veel meer geld kon verdienen, bijv Rusland. Hij geeft aan ook voor het geld te hebben gekozen maar ook voor de leefomgeving. Ook wij kiezen toch graag voor een plaats waar we graag wonen.

Corona is voor het voetbal misschien wel goed geweest. Die extreem hoge transferbedragen en salarissen gingen nergens meer over, en bleven maar stijgen. Nu zie je dat de geldkraan dicht is gegaan en dat je als club meer moet nadenken wie je haalt.

24 december 2021 om 09:39

Ohja? Zie City nog steeds gewoon een Engelse speler halen voor heel veel geld. PSG haalt wereldspelers die allemaal heel veel geld verdienen en in eigen land haalt Ajax voor 25 mil in de winter een spits. Dus nee valt allemaal wel mee.

Gewoon lekker een leuk bedrag per maand bijschrijven en niet zeuren over nog meer geld die je gemist hebt tijdens je transfer. Er zijn ergere dingen op de wereld...

"anders zit je in de regen in een dorp waar je de taal niet spreekt" nee in italie regent het nooit, en je gaat mij niet wijsmaken dat hij al wel italiaans sprak maar geen engels....zeg dan gewoon niks, en wees gewoon blij dat je zo'n mooi contract hebt kunnen tekenen en dat je met het beoefenen van je hobby een riant leven kan leiden. dat betoog over dat je zelf niks hebt overgehouden aan je transfer boehoehoe oh wat vervelend, dan had je transfervrij de deur uit moeten lopen, dan had je er zelf nog wat aan over kunnen houden, wees blij dat AZ je nog verkocht heeft en niet aan je contract heeft gehouden.

24 december 2021 om 08:00

Het is toch meer dan bekend dat het klimaat in Italië gunstiger is dan in Engeland. En daarbij lijkt Koopmeiners mij iemand die de Italiaanse taal wel onder de knie zal krijgen.
Dus de opmerking zeg dan gewoon niks slaat kant noch wal.
En deze jongen mag toch eerlijk zeggen hoe hij zijn transfer beleefd heeft, hoeveel spelers pikken wel niet een graantje mee van hun hoge transfersommen.

24 december 2021 om 08:20

een andere taal onder de knie krijgen is van cruciaal belang, en dat hij het kan gaan leren lijkt mij ook, maar dan moet hij dat niet als argument aan gaan halen, vandaar de "zeg dan gewoon niks", want dat zijn non argumenten.
ja hij mag eerlijk zijn, maar het klinkt zoals hij het nu aangeeft dat het allemaal de schuld van az is dat hij niks van zijn transfer heeft gekregen, als hij er wat aan over had willen houden dan had hij dus voor een andere club moeten kiezen, of het beter moeten uitonderhandelen, en anders moet hij gewoon niet klagen, want hij heeft het nu ooh zo slecht zeker omdat hij geen miljoen heeft gekregen van zijn transfer

24 december 2021 om 08:29

Als je kan kiezen tussen Rusland, Engeland en Italie, dan is Italie toch wel de beste keuze qua klimaat? Daarnaast lijkt het ook meer op Nederland dan Rusland.

24 december 2021 om 09:27

Jeetje, wat negatief zeg. Zo bedoelt hij het toch helemaal niet? Hij verwoord heel netjes dat hij had gehoopt dat AZ wat meer water bij de wijn zou doen, want dat heeft hij ook gedaan. Ze wisten immers hoe graag hij weg wilde. Maar hij geeft daarbij ook aan dat hij de houding van AZ snapt. Ik snap echt niet waarom je zo'n negatieve reactie moet plaatsen. Ik hoop voor je dat je tijdens de feestdagen wat positiever gestemd bent.

24 december 2021 om 09:34

Ben hartstikke positief, maar zo kwam dit stukje nou eenmaal bij mij over, als hij het anders bedoelt is dat zijn goed recht, maar ik vond het meer klagen om het klagen.
in ieder geval ben ik vrij positief gestemd hoor, fijne feestdagen!!

24 december 2021 om 09:56

Misschien bedoelt ie wel Rusland?

Groot gelijk heeft hij en het is hem gegund. Koopmeiners komt op mij over als een pientere en sympathieke kerel. De Premier League is misschien wel de mooiste en beste voetbalcompetitie, maar voor het mooie weer hoef je het niet te doen. Spelen voor een mooie club in Italië of Spanje zou mij veel meer aanspreken. Je hebt immers ook nog een leven naast het voetbal zoals Koopmeiners zelf al aangeeft.

Ik snap helemaal wat hij zegt, maar om dan niet naar Engeland te gaan omdat je de taal niet spreekt en daarbij de voorkeur aan Italië geeft, dat is natuurlijk een beetje krom lijkt me.

Maar heeft uiteindelijk de juiste keuze gemaakt, had niet verwacht dat hij het daar zo goed zou doen.

24 december 2021 om 09:45

Hoe kom je daar bij dan? Volgens mij doelt hij overduidelijk op Rusland.

Erg leuke gast. Wat mij wel opvalt is dat AZ bij Koopmeiners en Wijndal zo bizar moeilijk doet, maar als het bij Veerman andersom gebeurt, is het schandalig.

24 december 2021 om 09:19

Waar heeft AZ gezegd dat het ‘schandalig’ is dat de transfer van Veerman niet doorging? Men heeft een bod neergelegd waarvan AZ van mening is dat dat marktconform was en volgens Heereveen duidelijk niet. Beide hun goed recht, transfer niet doorgegaan, even goede vrienden en weer door.

24 december 2021 om 09:28

De naam AZ werkt als een rode lap op een stier tegenwoordig. Alles wat AZ doet is negatief. Blijkbaar mag AZ niet veel geld vragen voor een speler van veel mensen. Ze snappen de marktwerking niet.

24 december 2021 om 09:29

diablo

AZ is natuurlijk best hypocriet he..

Als Ajax een bod doet op een speler, dan gaat Max maanden lang janken in de media.
Maar zelf doen zij ook (kort voor sluiten) snel een bod op een speler van NL club.

Kom niet met onzin van concurrenten, want dat zijn Ajax en AZ niet.
Heerenveen is meer concurrent voor AZ dan jullie voor Ajax of Psv.

Maar AZ mag natuurlijk zelf de prijs bepalen voor Koopmeiners en Wijndal. Denk 14 miljoen nog best laag. Had eerder tussen de 18 en 20 miljoen verwacht. Dus Koopmeiners, AZ heeft zeker mee gewerkt!

24 december 2021 om 10:02

Tja ik zie dat toch anders. De reden waarom AZ zo kort voor de sluiting aanklopt heeft niets met pesten van Heerenveen te maken maar het feit dat de transfer van Koopmeiners zo laat is rondgekomen.

Niets ten nadele van Heerenveen, maar dat is natuurlijk geen concurrent van AZ, althans niet structureel. AZ eindigt de laatste jaren bijna altijd in de top 4, wint regelmatig wedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord en verkoopt spelers voor 15-20 miljoen euro.
Dat maakt ze wellicht (nog) geen topclub maar zeker wel een concurrent in de strijd om de bovenste vier plaatsen.

Ook dat ‘gejank’ van Huiberts zie ik niet zo, volgens mij heeft Ajax al jaren niet meer op een AZ speler geboden? AZ geeft aan liever niet aan PSV Ajax en Feyenoord te verkopen. Ook hun goed recht, ambitie uitstralen, jezelf er naast plaatsen ipv eronder. Houden we niet van in Nederland, de ‘top drie’ lijkt een heilig huisje wat vooral in stand moet blijven. Los daarvan zijn de topspelers van AZ voor die clubs natuurlijk nauwelijks meer te betalen, of wil men (in geval van bijv. Ajax) die bedragen er niet voor betalen.

24 december 2021 om 10:34

@diablo

"ook dat ‘gejank’ van Huiberts zie ik niet zo, volgens mij heeft Ajax al jaren niet meer op een AZ speler geboden?"

Precies, Ajax heeft jaren niet geboden en toch jankte hij in de media. Alleen analisten en andere media schreven Stengs en Wijndal naar Ajax.

"e ‘top drie’ lijkt een heilig huisje wat vooral in stand moet blijven."

Heeft er niets mee te maken. Een Twente was ook een korte periode een concurrent, maar gedroeg niet kinderachtig. AZ pikt ook spelers op bij Ajax of Psv.

Ik kan alleen niet tegen dat gejank.

24 december 2021 om 10:34

@mrkrillin

Nog gefrustreerd over de uitslag van 12 december?

Max loopt helemaal niet te janken in de media. Hij krijgt een paar vragen en geeft daar netjes antwoord op. Diablo heeft 100% gelijk. AZ heeft niet willen voldoen aan de vraagprijs van Heerenveen, maar heeft nergens geklaagd over de houding van Heerenveen.

Je sneer daarna slaat natuurlijk helemaal nergens op. Afgelopen seizoenen heeft AZ vaak geconcurreerd met Ajax en/of PSV (en beiden meermaals verslagen in de onderlinge duels) en stond Heerenveen niet eens in de buurt.

Hmm Teun, AZ heeft je deze stap wel degelijk gegund. De vraagprijs was 20 miljoen en is uiteindelijk gezakt naar 14, omdat Atalanta werkelijk geen krimp toegaf. AZ is normaal hard in de onderhandelingen, maar heeft deze kans wel echt gegund door zijn status en verdiensten bij de club.

Ik vind die sneren naar AZ toe maar raar. Ik bedoel het is uiteinde toch allemaal goed gekomen? Ook niet goed voor AZ dit want misschien zijn er nu spelers die dankzij dit verhaal liever niet na AZ toe komen.

AZ heeft de transfersom ernorm laten zakken. Voor dit bedrag hadden ze je een jaar later ook kunnen verkopen. Wellicht beter om te klagen bij hje nieuwe werkgever die niet meer voor je over had helaas.

Uiteindelijk heb je zelf ook water bij de wijn gedaan en iedereen was het er mee eens. Eind goed al goed.

24 december 2021 om 13:16

@bierbuik - Maar hij wilde weg bij AZ, dus een jaar lang hem bij de club houden, zal denk ik averechts werken. Daarnaast hebben clubs nog steeds aardig last van covid, dus hij zal qua transferwaarde ook niet veel stijgen als een normaal gerunde club van de Europese topcompetitie hem ging halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atalanta

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli4927
3.AC Milan4922
4.Atalanta4318
5.Juventus4213
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. PašalićMiddenvelder218
D. ZapataAanvaller169
T. GrittiUnknown
M. PessinaMiddenvelder151
J. MussoKeeper200
L. MurielAanvaller144
A. MiranchukAanvaller131
Voor de complete selectie: Clubpagina Atalanta.

4 fans
Middenvelder, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren