Erik ten Hag openhartig: ‘Ik moet toegeven dat het mij verdriet heeft gedaan’

Vrijdag, 24 december 2021 om 10:43Dominic Mostert • Laatste update: 10:42

De incidenten rondom André Onana en Quincy Promes hebben Erik ten Hag 'verdriet gedaan', erkent de trainer van Ajax in een interview NRC Handelsblad. Onana was negen maanden geschorst vanwege het innemen van een verboden middel, terwijl Promes in zijn laatste seizoen bij Ajax werd verdacht van een steekincident; inmiddels is wordt hij ook daadwerkelijk vervolgd voor poging tot doodslag en zware mishandeling.

Ten Hag vindt dat Ajax beide kwesties 'goed heeft aangepakt'. Een juridisch team van de club ondersteunde Onana tijdens diens beroepszaak bij sporttribunaal CAS, terwijl Promes ondanks de verdenking een volwaardig lid bleef van de selectie. "Ik moet toegeven dat het mij verdriet heeft gedaan. André en Quincy moeten de consequenties aanvaarden, maar ik had beiden een grotere bijdrage aan Ajax gegund", zegt Ten Hag, die verder zegt dat de incidenten rondom Onana en Promes buiten zijn macht lagen.

"Je hebt met mensen te maken, niet met robots. Mensen maken fouten en hebben onvolkomenheden. Je probeert dingen voor te zijn als coach, maar dat lukt niet altijd", geeft Ten Hag aan. "De vervolging van Promes doet het imago van het team geen goed, de schuldvraag even daargelaten. En het team moet ik beschermen. Hetzelfde geldt voor Onana, al is zijn fout van een totaal andere orde. Ik hoop dat beide spelers hebben geleerd van hun fouten en die lessen meenemen in hun verdere carrière en leven."

Ten Hag zegt zichzelf niets te verwijten. Hij vindt het belangrijk om zich als trainer te bekommeren om het persoonlijk welzijn van zijn spelers, maar vindt niet dat hij ergens tekortschoot. "Nee. Quincy ken ik al langer, die is onder mijn ogen volwassen geworden. Zijn verantwoordelijkheden werden groter, hij kreeg een vrouw en kinderen. Natuurlijk praat ik met hem over allerlei aspecten van het leven, maar uiteindelijk maakt hij zijn eigen afwegingen en keuzes", maakt Ten Hag duidelijk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door pinko)

"nee. Quincy ken ik al langer, die is onder mijn ogen volwassen geworden." Uhhm....wat klopt er niet in deze zin?

23 december 2021 om 16:34

Ik snap wat je wilt zeggen, maar je kan niet iemands volwassenheid baseren op 1 incident zonder alle ins en outs daarvan te weten en ook niet als je diegene niet eens persoonlijk kent. Ten Hag weet het wel dus die kan beter inschatten dan ons.

23 december 2021 om 16:58

One-kurd. Ten Hag vindt Pasveer ook de beste Nederlandse keeper? Dus of hij nou altijd objectief is als het gaat om zijn eigen (oud) spelers? Ik neem het niet zomaar als waarheid aan als hij iets daarover zegt. Ik zie, los van dit ene incident, wel meer dingen waarin Promes niet bepaald volwassen oogt. Onder andere met zijn 'de hele wereld is tegen mij, maar het doet mij niks' act.

23 december 2021 om 17:20

Pasveer is statistisch gezien toch ook de beste keeper van Nederland dit seizoen? Ten Hag heeft daarin gewoon gelijk. Moet ik er wel bij zeggen dat dat puur dit seizoen is en je natuurlijk veel beter Bijlow op doel kan zetten als NL elftal zijnde.

23 december 2021 om 17:41

Statistisch qua reddingen enzo? Ajax heeft natuurlijk een fantastische organisatie op het veld staan waardoor ze maar 4 goals tegen hebben gekregen de eerste seizoenshelft. Zoiets is natuurlijk nooit alleen de verdienste van de keeper.
Jij geeft aan dat je beter Bijlow op doel kan zetten voor Nl; dat betekent dat je je zelf ook op andere dingen baseert dan alleen tegengoals.

23 december 2021 om 18:05

@ducktaildo

Dat is iets anders. Nu heb je het over de kwaliteiten van een speler waar elke voetbalfan of trainer een andere mening over kan hebben omdat iedereen in principe een speler aan het werk kan zien.

Maar wij hebben het nu over de volwassenheid van Promes, dus meer over zijn karakter. Je kan iemand alleen daar over beoordelen als je diegene ook persoonlijk kent. En wij kennen hem niet dus wij kunnen Promes daar ook niet over beoordelen.

23 december 2021 om 18:10

@One-Kurd
Als je iemand niet kent, kan je best een oordeel over diegene hebben. Bv hoe hij overkomt, wat je indruk is etc. We doen het dagelijks.
Wat het oordeel waard is, is iets wat je je af mag vragen.
Ook mag je je afvragen, wat het oordeel van iemand waard is die bevooroordeeld is.

23 december 2021 om 18:15

@njfromvol

/ Als je iemand niet kent, kan je best een oordeel over diegene hebben \

Absoluut niet... Je mag je alles afvragen over iemand maar je kan nooit een oordeel geven over iemands karakter, persoonlijkheid, volwassenheid etc als je iemand persoonlijk niet kent. Zo ingewikkeld is dit toch allemaal niet.

23 december 2021 om 18:52

We zien allemaal Babel zich voor gek zetten.
De Meilandjes zijn groot in Nederland met een eigen real life.
We zien Derksen twee keer per week live.

En we mogen geen oordeel over hebben. Iedereen, ook jij. oordeelt of dat oordeel terecht is of niet. Jij vindt toch ook iets van Babel, Meiland of Derksen?

23 december 2021 om 20:12

Pasveer heeft het hoogste reddingspercentage, passingspercentage. Meeste cleansheets en minste tegengoals. Statistisch gezien is Pasveer dus de beste keeper van Nederland. Maar met het oog op de toekomst is Bijlow de juiste keuze voor het NL efltal.

23 december 2021 om 22:31

doe eens een link A-f1 svp ...

23 december 2021 om 23:23

@NJfromVOL
Pasveer: tegendoelpunten per wedstrijd: 0,2. Reddingen: 31 in totaal, 2,1 per wedstrijd (91%).

Bijlow: tegendoelpunten per wedstrijd: 1,1. Reddingen: 32 in totaal, 2,1 per wedstrijd (67%)

Dit is via Sofascore.

24 december 2021 om 08:56Ja zo ken ik er nog wel een paar One-Kurd, mijn hemel.

De jongens van zeg een Jackass of die Dave Roelvink, etc. Die vind jij volwassen overkomen? Of kun je daar niks over zeggen omdat je ze nooit gesproken hebt? Of denk je dat ze dat gedrag bewust vertonen om een beetje onvolwassen over te komen en dat ze buiten de camera's om heel anders zijn? Kom op zeg...

Net zo makkelijk als je kunt bepalen dat het in iemand z'n bovenkamer niet helemaal goed zit door het gedrag wat hij vertoont en de acties die hij/zijn onderneemt kun je ook bepalen dat mensen gedrag vertonen waaruit blijkt dat ze nog niet helemaal volwassen zijn.

En uiteraard heb ik niet alleen het steekincident nodig om te bepalen dat deze jongen nog niet geheel volwassen is. Daar hoef ik 'm persoonlijk echt niet voor te kennen.

Als je pas over iemand wat mag zeggen en er wat van mag vinden wanneer je iemand persoonlijk kent dan zal dit forum snel ophouden te bestaan.

Althans ik neem aan dat jouw redenatie dan voor elke mening over iemand geldt en niet alleen bij het bepalen of iemand door z'n gedrag volwassen is of niet.

Zo is het maar net. Erik is geen vader van die gasten en zijn rol is beperkt. Enorm blij met deze trainer. Incidenten met Onana en Promes waren heel vervelend maar liggen natuurlijk allebei bij de speler in kwestie, daarin valt Ten Hag niks te verwijten.

Ten Hag is een sociale kerel. Begrijpelijk dat dit hem raakt. Heeft altijd oog voor het menselijke aspect.

Chapeau voor zijn opvattingen en hoe hij hier in staat! Hoe bot en koud hij soms overkomt, naar zijn spelers is hij volgens mij een warm persoon die het beste voor hen voor heeft.

Wat Ten Hag eigenlijk zegt: Onana, je moet je de ogen uit de kop schamen met je (wan)gedrag. En als dat zo is, zeg ik: volkomen terecht....

23 december 2021 om 16:57

Maar dat zegt hij dus niet

25 december 2021 om 15:17

Hij bijt op zijn tong;-)

23 december 2021 om 17:12

Dat zegt ie hier helemaal niet gewoon. Hij heeft het eigenlijk helemaal niet over Onana's dopingsfout.

Grappig hoe iedereen Quincy veroordeelt. Het valt nooit goed te praten als hij schuldig wordt bevonden. Maar het is een familie kwestie. Ik vind het gek dat jan en alleman hier een oordeel over heeft. Zijn genoeg zaken in dit land waar we ons druk om moeten maken. Oog geinig dat John vd heuvel het gelijk als feit bracht. En Marco Borsato nieuws hield hij een jaar stil, terwijl hij meer wist. Smerig stukje journalistiek wat mij betreft. Vloet die een kind dood reed, hoor je niemand meer over. Is toch vele malen erger??

24 december 2021 om 09:06

Oei..ik dacht daar komt ie hoor, maar je houdt 'm nog even in.

Volgens mij zit er wel een verschil in bewust iemand willen verwonden/steken of een verkeersongeluk, totaal onvergelijkbare situaties Je had het vergelijk wel kunnen maken wanneer Vloet na een ruzie in een auto was gestapt en bewust iemand aan had gereden.

Wanneer blijkt dat Vloet onder invloed heeft gereden dan mogen ze 'm wat mij betreft kielhalen.

En het resultaat van de aanrijding en het overlijden van een kind is vele malen erger dan iemand verwonden met een mes, dat klopt.

Wat betreft dat Borsato verhaal, wellicht wilde de slachtoffers nog wel niet dat het naar buten kwam. Heb je daar weleens aan gedacht?

24 december 2021 om 10:42

Puur het feit dat het een familie kwestie is, vind ik dat mensen zich er wel wat rustiger over mogen oordelen. geweld is nooit goed te praten, maar weet jij wat Quincy voor z’n familie heeft gedaan. En wat zijn familie hem heeft aangedaan? Nee toch, ik ook niet. Dus lekker mond houden. Ik zou m’n broer ook aanpakken als hij bepaalde grenzen zou over gaan. Straat mentaliteit.

En iemand die fucking dronken een persoon die volledig buiten zijn omgeving zit iets aandoet. vele malen erger. John vd heuvel deed alsof hij bij promes z’n feest was. Terwijl hier feiten zijn en je hoort ze niet.

Als ik en mijn broer ruzie hebben, iedereen die zich bemoeit gaan wij samen ruzie mee krijgen. Ligt eraan hoe je bent op gegroeid gap.

24 december 2021 om 11:57

Wat maakt het uit of het een familie kwestie is ? Dus je familie mag je neersteken, maar iemand anders niet ? Of het familie is vind ik totaal niet interessant. Of hij het wel of niet gedaan heeft, daar gaat het om.

Daarbij vraag ik mij af in welke cultuur jij en promes opgegroeid zijn waarbij het neersteken van je familie als normaal is.

24 december 2021 om 11:44

Je hoort niks meer over Vloet?! Man dat is een maand geleden, dat hele onderzoek is nu in volle gang. En die zal hard gestraft worden als hem iets te verwijten valt. Proces heeft bewust een familielid neergestoken. Daar wist bijna niemand wat van af todat die neef aangifte ging doen. Geen idee eigenlijk lijk wat je wilt suggereren met je stukje, maar voor elke Van Basten en Van de Heuvel waren er hier iig op VZ al een leger aan fanboys die Promes juist gelijk verdedigde. Of doel je op racisme of zoiets met je vergelijking met Vloet? Het is toch gewoon eerder grappig op basis van wat er allemaal naar buiten komt en hoe Promes zich voordoet, dat je hem zou verdedigen? Maar misschien is dit normaal in de "straat cultuur. Waarschijlijk keek hij Quincy te lang aan, en dan verdien je gewoon een mes in je knieën.

24 december 2021 om 12:14

Totdat de neef er financieel niet uitkwam me Promes

Mooie reactie van Ten Hag. Lijkt me ook een warme trainer. Denk dat hij nog meer dan anderen baalt van Quincy. Wat een idioot is Promes ook.

23 december 2021 om 18:58

Hij zegt niets over Labyad ...

23 december 2021 om 19:03

Wat was er ook weer met Labyad? Iets met een ruzie met een aannemer o.i.d. toch? Heb dat verhaal niet precies gevolgd.

23 december 2021 om 19:06

Google is your friend ...

24 december 2021 om 12:00

Even kort, hij had ruzie met zijn aannemer ivm niet betaald facturen, hij voelde zich bedreigd door de aannemer, belde ipv de politie zijn familie waarna de aannemer in elkaar geslagen is door de familie van Labyad. Waarbij op basis van video beelden ook duidelijk zou zijn dat Labyad mogelijk betrokken is bij het in elkaar slaan van deze aannemer. Daarbij schijnt er ook een wapen aanwezig te zijn geweest.

Ik vind iemand neersteken scharen onder onvolkomenheden wel een understatement. Dan ben je gewoon idioot.

24 december 2021 om 11:56

Ho ho...niet zo snel. Ik lees net hierboven dat wanneer het een familiekwestie betreft dat het dan gewoon ok is hoor. Niks aan de hand, ligt aan de opvoeding en straatmentaliteit, dus is ok.

Mijn hemel waar gaat het heen met de wereld. :D

24 december 2021 om 12:01

Ik kon idd mijn ogen ook niet geloven dat zolang het je familie is, het gewoon toegestaan moet zijn.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

‘Ten Hag zet zinnen bij ’koninklijke entree‘ in Manchester op nóg een Ajacied’

Erik ten Hag voegt Lisandro Martínez toe aan zijn wensenlijst bij Manchester United, zo meldt The Telegraph donderdagmiddag. De oefenmeester heeft het verstevigen van de United-defensie verheven tot een van de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren