Kraay jr. krijgt cadeau van Ten Hag: ‘Dan schieten ze me in Rotterdam dood’

Donderdag, 23 december 2021 om 10:01Mart van Mourik • Laatste update: 10:01

Erik ten Hag heeft de jarige Hans Kraay jr. na afloop van Ajax - Fortuna Sittard (5-0) een trui als cadeau gegeven. Voor de camera feliciteert de trainer van de Amsterdammers Kraay jr., die woensdag zijn 62ste verjaardag viert. Na de overhandiging vraagt ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen aan zijn collega het pakket te openen. De verslaggever haalt vervolgens een Ajax-trui uit de tas. “De perschef zei: ‘Doe hem aan!’ Maar dan schieten ze me in Rotterdam dood!”, zegt Kraay lachend.

“Hans, allereerst, van harte gefeliciteerd met je verjaardag”, begint Ten Hag het interview, nog voordat Kraay jr. een vraag kan stellen. "Je dacht dat ik het niet meer zou zeggen, maar toch hebben we nog wat voor je. Van harte gefeliciteerd, geniet ervan! En geniet ook zeker van de dagen die gaan komen. Op naar een beter, gelukkiger én gezonder 2022.” Kraay jr.: “Mooi gesproken Erik, wat zit erin? Een beetje zwartgeld?” Ten Hag verklapt dat er een trui in de Ajax-tas zit.

Op een serieuze toon vervolgt Ten Hag kort het interview. "Ik denk dat we in ieder geval veel meer kansen hebben gecreëerd. Veel doelpogingen en échte kansen. Uiteindelijk had de effectiviteit nog wat hoger kunnen zijn, maar als je met 5-0 wint moet je tevreden kunnen zijn. Mijn gevoel onder de kerstboom, terugkijkend op de eerste seizoenshelft? We hebben de laatste weken weliswaar veel punten laten liggen, maar uiteindelijk hebben we toch een goede decembermaand gehad. Een goed gevoel overheerst. We zitten in een goede positie en we kunnen alles winnen."

Na afloop van het gesprek geeft Van Gangelen aan benieuwd te zijn naar het cadeau van Ten Hag. Voor de camera opent Kraay jr. de verpakking, waarna hij een Ajax-trui tevoorschijn tovert. “De perschef zei: ‘Doe hem aan!’ Maar dan schieten ze me in Rotterdam dood!”, reageert de oud-voetballer wanneer hij het kledingstuk ziet. “Mooie trui. Ziet er mooier uit dan dat jasje van jou, Jan Joost.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door vernon)

Altijd handig voor als je hout voor de open haard onverhoopt op is

22 december 2021 om 23:51

Ja, met zo n mooie trui zit je er dan toch warmpjes bij. Fijne dagen.

22 december 2021 om 23:51

Fijne dagen Chandler

23 december 2021 om 01:58

Hoop je nu stiekem dat iemand zo'n trui naar je toe stuurt ? Fijne dagen Japie , have fun en dat we volgend jaar weer volop kunnen reageren op je berichten

23 december 2021 om 02:26

Thanks Bossie, jij ook fijne dagen en geniet ervan.Die trui hoef ik niet maar op naar de rest van een mooi voetbalseizoen 😉

23 december 2021 om 05:01

Krekels klinken ook mooi in het vuur;-)

23 december 2021 om 14:21

Ruiken ook beter. 😉

Leuke ludieke actie meer moet je er ook niet van maken. Een cadeau met een knipoog haha

Ik weet niet of ik de enige ben maar heb oprecht een allergie voor Jan Joost ontwikkeld. Ik vind hem een hele nare tafelkman en af en toe zelfs iets te betweterig. Heb mij altijd gevraagd of ik de enige ben zal vast wel haha

23 december 2021 om 00:05

He has an Ajax face ...

23 december 2021 om 00:19

Dat kan het niet zijn want ben zelf Ajax fan dus zou hem dan juist een hart warm toe moeten dragen

23 december 2021 om 00:19

Je bent zeker niet de enige!

23 december 2021 om 01:25

Jan joost 🤢🤮

23 december 2021 om 03:07

Jajoh89 nee hoor, ik vind het al jaren een zelf ingenomen popiejopie griezel! Die ESPN dames laat hij al helemaal nooit aan het woord, te belachelijk voor woorden. Om nog maar te zwijgen hoe hij Petrovic zijn accent meermaals belachelijk probeert te maken! Stuitend, ik heb geen goed woord voor die man over. 😬

23 december 2021 om 07:29

Jajoh. Misschien omdat hij niet echt een voetbaluitstraling heeft. Meer zo'n hockeyhoofd. Jan Joost,Floris Jan. Ik begrijp je wel hoor. Hij probeert het soms wat te natuurlijk over komen wat het allemaal weer wat geforceerd doet aan zien soms. Heeft zn vader niet bepaalde touwtjes in handen waardoor hij op die stoel zit ?

23 december 2021 om 08:17

Wat is hij eng inderdaad. Verschrikkelijke neplach ook.

23 december 2021 om 10:11

Kwal van een vent. Loopt overal te stoken. Weg met die engnek.

23 december 2021 om 10:14

Sinds het incident met Pelle is hij ook zo erg aan het bewijzen dat hij niet pro-Ajax is. Nare vent!

23 december 2021 om 10:39

Ik heb een flauw vermoeden dat je niet de enige bent...

23 december 2021 om 11:18

Dan moet je voor de grap even op YouTube gaan zoeken op de column van Marcel van Roosmalen over Erdogan.

23 december 2021 om 12:35

Hij is vergelijkbaar met Humberto Tan, maar gelukkig nog net een tandje minder ergerlijk.

Dit soort mensen vind het maar wat geweldig dat ze met bekende mensen omgaan; in dit geval voetballers, en denken dan gelijk "een van de jongens" te zijn en "erbij te horen". En dat komt allemaal zo gemaakt en zo nep over.

23 december 2021 om 18:29

Vooral de manier hoe hij ontzettend ongemeend iemand fijne feestdagen wenst. Zo onoprecht. Iets zeggen of iemand iets wensen omdat het zo hoort. Zeg het dan gewoon niet, laat mensen gewoon en wens iemand niet iets onoprecht.

Wel slim van Ajax om een pr-deal met VZ te sluiten om dit soort 'nieuws' te pluggen. En slim ook van Hans Kraay, de populist die a la Dirk Kuyt altijd de publieke opinie dient, zich zelden kritisch uitlaat over onderwerpen die werkelijk een grote hoeveelheid voor- en/of tegenstanders kent en nooit iets zal doen of zeggen wat een Feyenoord-supporter niet zal kiezen. Zo is toch iedereen weer blij. VZ, Ajax en Hans. Fijne dagen allemaal.

23 december 2021 om 14:37

Ik heb hem een keer gesproken bij een bezoek achter de schermen bij Fox. Veel leuker en vriendelijker dan ik had verwacht. Was ook heel open over hoe het daar werkt; ze krijgen altijd een rol/opdracht mee vantevoren. Is gewoon geregisseerde TV. Dus niet alles zegt iets over hoe ze echt zijn.

23 december 2021 om 16:04

Toch heb ik niet de indruk dat Kraay dingen zegt die tegen zijn mening ingaan. En ongetwijfeld is het een aardige kerel, dat geloof ik direct. Maar ook een slechte journalist langs het veld, een voorspelbare populist aan tafel en bovenal een bijzonder aandachtszieke persoonlijkheid. Vrienden van me liepen bij de Adelaarshorst eens langs hem, vroeg hij of zij met hem op de foto wilden. Vond ik wel treffend.

24 december 2021 om 18:31

Haha, dat is wel een leuke anekdote. Ik heb weleens een interview met hem gelezen, waarin hij vertelde dat zijn vader vroeger erg afstandelijk was. Knuffelen of zeggen dat hij van hem hield, dat was niet zo zijn ding. Maakt het wel een beetje sneu, dat aandachtszieke.

En ja, echt een journalist is hij natuurlijk niet. Hij doet het op zijn eigen manier en daar erger ik me ook weleens aan, maar hij is wel uniek.

Waarom zijn alle media altijd pro Ajax en anti Feyenoord? Valt me best op in het algemeen. VZ is geen uitzondering.

23 december 2021 om 00:20

Dat is zeker niet waar.

23 december 2021 om 00:34

Omdat mensen zichzelf, het leven en de meningen van anderen veel te serieus nemen. Gelukkig is er nog humor..

23 december 2021 om 02:00

hahaha wat zeg jij nou? Jan Joost en co zitten altijd echt te glunderen als ajax verliest. laatst na de klassieker zat mario been ook supergefrustreerd te analyseren haha. En het is overigens best neutraal hoor in het algemeen.

23 december 2021 om 07:43

Om even de calimero uit te hangen, PSV is vd top 3 het makkelijkst af te zeiken aangezien 75 procent van Nederland voor Ajax en Feyenoord is. PSV heeft nauwelijks landelijke fanbase.

23 december 2021 om 10:10

Nou sinisterra is 100 mil waard. Bijlow beste keeper te wereld en slot beste trainer. Groet Mario been.

23 december 2021 om 12:40

Haller die topscorer is van de CL en er niets van kan, Antony een van de grootste talenten in de CL maar is een 'irritant ventje', Blind speler van de week geweest in de CL maar kan er niets van... Bijlow wereldtalent, Malacia de toekomst als linksback van Oranje en Sinisterra gaat voor 50 miljoen weg. Moet ik doorgaan? Het is (mede) de schuld van de media dat veel Feyenoorders ieder jaar denken dat ze serieus kans maken op het kampioenschap, terwijl dat al jaren niet reëel is natuurlijk.

23 december 2021 om 14:40

Choplife omdat we allemaal subjectief zijn. Feyenoorders vinden dat de media op de hand van Ajax zijn, omdat Ajax nou een keer werkt als een rode lap op een stier. Maar in werkelijkheid valt het erg mee. Bij vz zie je nu veel berichten over Ajax omdat het goed gaat. Als het met Feyenoord goed gaat zie je veel berichten daarover. Alles voor de clicks, dat is gewoon het businessmodel.

23 december 2021 om 16:05

Ajax 'klikt' beter.

Oude ploegmakkers onder elkaar

23 december 2021 om 07:49

Ten Hag zal de voorkeur van Kraay kennen. Bevestiging van mn vermoedens 😜Fijne dagen alvast!!

23 december 2021 om 08:20

klus je ook bij als Facebook expert? Ik zie dezelfde kwaliteiten ;-)
Hans heeft hartstikke veel gevoel bij Feyenoord!

23 december 2021 om 10:44

@ Sir Paul, Hans zegt niet voor niets met een kwinkslag dat ze hem anders in Rotterdam doodschieten. Hij is supporter van Feyenoord. Zijn vader heeft ongeveer 200 wedstrijden voor Feyenoord gespeeld en zelf heeft hij 12 jaar in de jeugd rondgelopen.

Nou heeft Kraay naast een Ajax pyama ook een Ajax trui. Deze kerst kan niet meer stuk voor Kraay. Vanavond nog wedstrijdje meepikken en dan een weekje feest. Niemand uitgezonderd fijne dagen alvast !!

Wel grappig dit toch?
En ook wel te verwachten Kraay liep voor de wedstrijd natuurlijk beetje te zeuren had van Fortuna wel wat gehad.
Ajax heeft hier heel slim op ingespeeld en geeft ludiek die trui.
Vind wel een mooie en Kraay had eigenlijk een vent moeten zijn en hem aan moeten trekken.

23 december 2021 om 10:07

@bliek, topreactie! Het was grappig bedoeld zonder intentie om te provoceren. Ik had er ook om gelachen als een andere club dat had gedaan, maar helaas worden sommige mensen verblind door clubliefde bij dit soort dingen. Respect dus voor je reactie!

23 december 2021 om 10:23

Kyle

Ik zou hem zelf ook niet aantrekken hoor maar komop eeej in deze tijd moet je toch nog een beetje ludiek kunnen zijn.
Ik heb het stukje niet eens gezien maar vind wel mooi.
Zeker omdat Kraay voor de wedstrijd al beetje liep te provoceren dat hij van Fortuna wel wat had gehad.
Dit was de beste reactie die Ajax kon geven in deze.

23 december 2021 om 10:49

Ik heb een Ajaxmuts van m'n vrouw gekregen met Sinterklaas en doe em zo met tennissen toch echt op.

23 december 2021 om 11:05

Ik als Ajax-supporter heb een relatie gehad met een diehard Feyenoord-supporter. Grapjes onderling waren geen probleem. Zo was er openlijk gejuich toen Schöne wegging bij Ajax vanwege zijn vrije trappen in De Kuip. Alleen samen naar Feyenoord-Ajax kijken (of andersom) deden we niet. Logisch ook. ;-))

Ik snap een onderlinge haat dan ook niet. Rivaliteit prima. Maar haat? Nee.

23 december 2021 om 11:06

@bliek, ik heb het gezien en moest erom lachen. Ten Hag speelde gewoon in op zijn eerdere opmerking.

Vind ook dat kraay zich enorm heeft ontwikkeld.
Wel redelijk laat aangezien die alweer 62 is btw haha.

Kraay is overigens voor fc utrecht, komt uit een Utrechtse familie en is er geboren en deels getogen.

23 december 2021 om 10:09

Nog nooit vi gezien? Hoevaak heeft Kraay wel niet gezegd dat hij als kleine jongen al bij de Kuip liep. Hij is echt wel voor Feyenoord

23 december 2021 om 10:15

Het scheelt wat dat betreft ook wel dat vanaf vlak na zijn geboorte totdat Kraay Jr 8 jaar was zijn vader bij Feyenoord speelde...

23 december 2021 om 10:22

Zijn vader kwam van DOS en werd fnoorder. Logisch dat die daar was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Ajax gooit olie op het vuur met tweet na discutabel moment in duel met PSV

Ajax heeft op Twitter de discussie over het tweede doelpunt in de met 1-2 gewonnen topper tegen PSV aangezwengeld. De Amsterdammers plaatsen een video van een moment tijdens de wedstrijd tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren