‘De kans dat ik in Nederland nog iets ga doen als trainer is klein’

Dinsdag, 21 december 2021 om 09:02Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:18

De kans dat we Gertjan Verbeek nog in Nederland aan het werk gaan zien als trainer is klein, zo heeft de oefenmeester maandagavond zelf te kennen gegeven bij het radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken. Verbeek werd een maand gelden ontslagen bij Almere City vanwege teleurstellende resultaten. De Flevolanders hebben met Alex Pastoor, die op 1 januari begint, reeds een vervanger in huis gehaald.

"Je moet in de voetballerij nooit nooit zeggen", is Verbeek zich bewust. "Er zijn meer trainers die hun afscheid hadden aangekondigd. Maar ik was al een jaar niet actief, hè, na Adelaide, mijn Australische avontuur. Zoiets zou ik nog wel leuk vinden. Maar de kans dat ik in Nederland nog iets ga doen als trainer, is klein." Verbeek trainde in Nederland tal van clubs, maar zag zijn meest recentelijke projecten bij FC Twente en Almere City uitdraaien op een grote teleurstelling.

"Ze zijn zelfs nog gezakt", doelt Verbeek op Almere City. "Er is wel wat meer energie in de ploeg. Maar het is een repeterend verhaal: ze kunnen 'm winnen, ze kunnen 'm verliezen. Tot nu toe zijn ze nog niet aan de betere hand. Dat is jammer." Verbeek ontkent dat hij is ontslagen voor de clubleiding van de eerstedivisionist. "Ik ben op non-actief gesteld. Officieel ben ik niet ontslagen, maar zo wordt het wel gezien. En ik ben niet de eerste trainer die ontslagen is in Almere de afgelopen vijf jaar. Dus er is toch iets wat niet klopt. Maar goed, ik heb er dit keer een aandeel in gehad en dan weet je dat je als trainer aan de beurt bent."

Volgens Verbeek lag een verschil van inzicht ten grondslag aan de de breuk met Almere City. "Het was duidelijk dat we niet op koers lagen. De laatste wedstrijd onder mijn leiding was een blamage. En daar moet ik mezelf verantwoordelijk voor stellen. Je gaat dan kijken in hoeverre je nog met elkaar op één lijn zit om het schip weer op koers te krijgen. Maar daar dachten de directie en ik toch anders over. En als je niet overeen kan komen hoe de boel vlot te trekken is, dan moet je ermee ophouden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door almerefc)
21 december 2021 om 09:21

Nee hij is overal in Nederland mislukte als trainer

21 december 2021 om 09:30

Overal?

21 december 2021 om 12:29

Overal? Deze man was 10, 15 jaar geleden een van de beste trainers van Nederland. Deed het heel goed bij Heerenveen, vervolgens wel mislukt bij Feyenoord, maar daarna alsnog bij Heracles en AZ goed gedaan. Bij AZ met een non-titelwaardig team lang voor de titel gestreden in 2012 en een beker gewonnen in 2013. Hele onderschatte trainer destijds, die helaas nu wel is afgezakt.

Verbeek is wel de man die Sparta kan redden van de naderende degradatie

21 december 2021 om 09:45

Wat heeft Verbeek dan wat Fraser niet heeft? Zelfs Rijkaard kon Sparta niet behoeden voor de historische 1e degradatie.

21 december 2021 om 11:11

Verbeek kan de power die hij zelf uitstraalt over brengen, als je kijkt naar de huidige trainer, die kan alleen maar op zijn spuug kauwen en (hoe walgelijk) en lullen als een oud wijf.
Rijkaard was totaal niet geschikt, had nog nooit met dit bijltje gehakt, was een trainer voor spelers die allemaal goed konden ballen.
Fraser heeft elk geloof dat deze jongens kunnen ballen vernietigd. De nul proberen te houden jongens de nul en uiteindelijk toch verliezen

21 december 2021 om 11:37

Dat hebben we bij FC Twente wel gezien. Verbeek kan niet met druk omgaan en is te eigenwijs om te concluderen dat iets wat hij doet totaal niet werkt. Bovendien moeten de omstandigheden relatief ideaal zijn, wil Verbeek er iets mee presteren. Ook zul je als club naar de pijpen van Verbeek moeten dansen. Nee, Verbeek is niet goed genoeg voor zo'n opgave.

21 december 2021 om 09:45

En hij was de man die Almere City naar de eredivisie zou loodsen..

21 december 2021 om 11:42

Vooropgesteld dat hij het niet goed gedaan heeft is het wel belangrijk om te zeggen dat er een aantal dragende spelers vertrokken waren en dat er weinig goed materiaal voor teruggekomen is.

21 december 2021 om 11:18

Verbeek is ook de man die PEC van de laatste plek af kan helpen.
Als trainer van Sparta bedoel ik dan

De kans is inderdaad vrij klein dat Verbeek nog iets gaat doen in NL. Want elke weldenkende profclub gaat deze onderpresterende man natuurlijk niet binnenhalen.

21 december 2021 om 11:01

Haha dat vind ik een moedig statement van je, de voetballerij is vergeetachtig. Ik zou er niet gek van opkijken als straks een clubje het weer aandurft met de grote Verbeek, om er vervolgens binnen een seizoen achter te komen dat het nog steeds dezelfde persoon is

Verbeek ik had er echt een hoge pet van op toen hij naar Feyenoord kwam.
Hij kwam met veranderingen en ik hoopte echt dat het door ging werken.
Hij kreeg echt te veel weerstand.
Hij heeft het uiteindelijk bij Heracles en Heereveen goed gedaan voor de rest niet zo heel veel.

21 december 2021 om 10:20

Bij Az toch ook gewoon prima? Beker gewonnen

21 december 2021 om 10:43

Idd die vergeet ik

21 december 2021 om 11:34

Ik denk dat we gewoon moeten concluderen dat Verbeek niet gemaakt is voor het huidige voetballandschap en niet de kwaliteiten heeft om zich te ontwikkelen en aan te passen. Verbeek kan van iets ideaals iets leuks maken, van iets niets maken en met niets nog slechter presteren dan verwacht.

Hij spreekt zichzelf tegen.
Dat die niet is ontslagen bij almere dat dat die niet als enige is ontslagen de laatste 5 jaar daar.

''officieel ben ik niet ontslagen'', nee tuurlijk niet. Almere heeft het natuurlijk wel met die intentie gedaan, maar is waarschijnlijk netjes een vaststellingsovereenkomst met Verbeek overeengekomen. Dan kun je naar de buitenwereld mooi dit soort dingen roepen

21 december 2021 om 09:48

Ja inderdaad, op non-actief gezet worden is niet veel beter. Je bent er evengoed uitgeknikkerd..

Misschien kan hij wel bij Jong Psv aan de slag als assistent van ruud van nistelrooi. Kan gertjan nog iets van leren van deze visionair.

Ik bespeur weinig zelfreflectie bij deze man, hij zegt het heel voorzichtig dat hij verantwoordelijk is voor de laatste wedstrijd maar wel apart dat hij niet verder kijkt dan dat. Misschien doet hij het prive maar ook zijn uitspraken in het verleden toen hij bij VI zat geven mij weinig vertrouwen.

Matige trainer die in mijn ogen nergens geslaagd is

21 december 2021 om 12:46

Heracles, Heerenveen en AZ. Toch 3 clubs waar hij weldegelijk geslaagd is."ze zijn zelfs nog gezakt", doelt Verbeek op Almere City.

Dat zinnetje zegt genoeg over zijn reflectief vermogen. Ja we zijn gezakt, dat komt onder andere omdat directe concurrenten (vooral Helmond) het ook niet slecht doen momenteel. Maar in de 4 wedstrijden zonder Verbeek hebben we 4 punten gepakt, Wedstrijden tegen Emmen, NAC, Oss en Volendam. Dat zijn (op Oss na) niet de kleinste. Daarmee dus 1 punt gemiddeld per wedstrijd. Meer dan Verbeek met 0.8 punten per wedstrijd (13 uit 16). Ik heb Verbeek zelf best lang verdedigt omdat die in mijn ogen geen domme dingen deed, maar je hebt het gewoon niet goed gedaan Verbeek en sinds je weg bent is het gevoel een stuk beter, oogt het frisser, is er veel meer beleving en worden er dus gewoon meer punten gepakt. Ik weet niet wat ik van Pastoor moet vinden, maar als we de laatste wedstrijden doorzetten gaan we in ieder geval leuke wedstrijden tegemoet de 2e seizoenshelft. Niet dat ik denk dat we daarmee nog gaan plaatsen voor de playoffs, maar entertainende wedstrijden is al een stuk leuker en geeft een veel beter gevoel dan de volledige eerste seioenshelft onder jou leiding Verbeek.

21 december 2021 om 12:05

4 punten in 4 wedstrijden is niet 1.5, maar 1.0 punt per wedstrijd… dus zoveel beter dan die 0,8 van Gert-Jan is het ook weer niet

22 december 2021 om 10:36

helemal gelijk herby, het is ook niet hndig om deze dingen tijdens een zoom meeting van mijn werk te typen :D haha, maar alsnog, beter dan Verbeek met beter, leuker en energieker voetbal waarbij er positief gevoel overblijft in plaats van krampachtig gevoel dat we onder verbeek hadden

21 december 2021 om 12:32

Almere hoe kom je op 1.5 punt per wedstrijd? Dan had je 6 punten moeten pakken in die 4 wedstrijden en niet 4.

De kans is idd klein. Verbeek is uit de tijd. In de jaren 50 zou ie een toptrainer zijn geweest denk ik. Orde,tucht. Heeft leuke dingen gedaan maar vaker mislukt.

Ik vind de toevoeging 'als trainer' jammer. Dit betekend dat deze hork alsnog als analist in Nederland aan de slag zou kunnen. Persoonlijk hoeft dat voor mij niet zo. De man heeft bij zijn laatste clubs, en dan heb ik het over zijn periode na AZ, na 2013, niets laten zien. Meest bijzondere vond ik dat hij in zijn tijd bij FC Twente ook als analist bij Fox Sports aan het vertellen was wat er bij Ajax, Feyenoord of PSV allemaal mis ging. Dat vond ik bijzonder aangezien hij het bij Twente zelf ook niet op de rit kreeg.

21 december 2021 om 11:31

Het was niet alleen dat hij het niet op de rit kreeg. Hij gooide alles om en kreeg het voor elkaar om de ploeg in een paar weken tijd nog aanzienlijk slechter te doen spelen. Ik heb nog altijd het idee dat FC Twente niet gedegradeerd was als ze hem niet aan hadden gesteld. Maar goed, destijds leek hij op papier een adequate vervanger, al hoefde Hake van mij (en veel supporters met mij) niet weg.

Verbeek is gewoon een hele gedisciplineerde man denk ik. Zijn carriere als coach is wel alleen maar bergafwaarts gegaan.
Almere City is sowieso geen club voor hem.
Vond het ook een rare keuze.
Maar zet hem nu bij Wolfsburg neer en hij presteert beter dan Van Bommel en die Kohfeldt .

Ach ja, ik denk niet dat veel clubs Verbeek ook nog willen. Hij heeft nooit echt veel gepresteerd en zeker de laaste jaren was het duidelijk dat hij over z'n top was. Ik denk dat hij alleen potten kan breken in Afrika of Azie waar ze nog luisteren naar een strenge schoolmeester.

Waardeloze trainer. Toegeven dat hij ontslagen is, is nog te moeilijk voor hem. Mist dus elk kritisch vermogen ten opzichte van zijn eigen functioneren.

Snap ik. Is wel uitgeleerd hier. Zie hem op korte termijn wel Pep Guardiola of Carlo Ancelotti opvolgen.

Tja, kan ook niet opnoemen wanneer hij voor het laatst succesvol was. Dat is al heel tijdje geleden.

Op die leeftijd nog geen greintje zelfreflectie hebben. Dan mis je echt een mate van volwassenheid. Het lijkt me logisch dat hij zichzelf niet meer snel een klus in Nederland aan ziet nemen, want dan zit je al snel ergens in de Tweede Klasse als je clubs zoekt die het nog aan zouden durven. Verbeek is als coach en als persoon niet geschikt voor het hedendaagse voetbal en heeft ook niet het vermogen om zich te ontwikkelen en aan te passen. Bovendien kun je gezien de waardeloze prestaties bij FC Twente en Almere City ook best twijfelen aan z'n tactische kunde.

21 december 2021 om 12:30

Ok vind hem een trainer die het prima deed in Heerenveen, Almelo en Alkmaar. Daarna was het in Nederland niet succesvol maar dat lag hem niet alleen aan Verbeek. In het buitenland ging het niet onaardig, hij is daar denk ik beter op zijn plaats dan in zeikend Nederland.

21 december 2021 om 13:03

Heerenveen, Heracles en AZ waren andere tijden met relatief ideale omstandigheden. Heerenveen en AZ hadden een uitstekende selectie, terwijl Heracles eigenlijk altijd wel leuk presteert. Als de smetjes op z'n CV niet alleen aan hem lagen, lagen de successen ook niet alleen aan hem. Verbeek heeft gewoon een gedateerd karakter waar je de huidige generatie niet meer zo makkelijk mee prikkelt. Overigens heb je het over 8-9 jaar geleden. Sindsdien heeft hij nauwelijks nog iets gepresteerd.

Misschien was er bij Almere niet het geld om de kleedkamers en fitnessruimte helemaal te verbouwen. Zoals hij dat bij Feyenoord wenste. Verbeek stelt hele harde eisen en het is op zijn manier of het is niet

Gertwanprestatie Verbeek.. geen club zal zijn vingers aan hem branden. Zie de KNVB hem nog wel benaderen voor een trainersfunctie bij één van hun jeugdploegen, zoals men eerder deed met Pot en Van der Looi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord4227
2.AZ4016
3.PSV3824
4.Ajax3730
5.FC Twente3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. ZerroukiMiddenvelder190
R. van WolfswinkelAanvaller197
V. MisidjanAanvaller185
V. ČernýAanvaller176
D. RotsAanvaller160
L. UnnerstallKeeper180
J. BrenetVerdediger184
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

116 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 3 februari
Callum Hudson-Odoi is een potentieel transferdoelwit voor Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren