Xavi: ‘We moeten meteen schakelen, desnoods leggen we allemaal geld in’

Dinsdag, 21 december 2021 om 17:26Mart van Mourik • Laatste update: 17:29

Xavi blikte maandag vooruit op het LaLiga-duel met Sevilla van dinsdagavond. De trainer van Barcelona besprak onder meer de kansen van zijn ploeg tegen de huidige nummer twee van Spanje, de defensieve problemen én hij steekt de loftrompet over Gavi. Laatstgenoemde beschikt over een ‘veredeld jeugdcontract’ met een ontsnappingsclausule van ‘slechts’ vijftig miljoen euro, weet Cadena SER. Xavi vindt het hoog tijd dat Barcelona in actie komt om het contract van de zeventienjarige middenvelder open te breken.

Afgelopen zondag was er voor Gavi een hoofdrol weggelegd in het competitieduel met Elche (3-2). Met een doelpunt in de eerste helft en een assist bij de winnende treffer van Nico González toonde Gavi wederom zijn klasse. Volgens Xavi is het bittere noodzaak om het toptalent, dat naar verluidt momenteel 100.000 euro per maand opstrijkt, een verbeterd contract te geven. “We moeten schakelen, meteen. Desnoods leggen we allemaal wat geld in. We kunnen dit type speler, net als Ansu, Pedri, Araújo en Abde, niet kwijtraken... Ik heb begrepen dat de club aan deze kwestie werkt." Volgens de berichtgeving van Cadena SER ligt er, bovenop een loonsverhoging, een zogeheten prima de renovación, een ‘verlengpremie’, van anderhalf tot twee miljoen euro klaar voor Gavi.

Verder werd Xavi tijdens het persmoment gevraagd om een verklaring voor het hoge aantal tegentreffers. In de laatste vier officiële duels kregen los Azulgrana maar liefst acht doelpunten tegen. Diverse journalisten in de zaal wekken de suggestie dat doelman Marc-André Ter Stegen voor een groot deel verantwoordelijk is voor de geïncasseerde goals, maar Xavi verdedigde zijn sluitpost. "Hij is buitengewoon. Individuele fouten zijn er soms, maar zijn voetenwerk is bijvoorbeeld fantastisch. Natuurlijk kan ook Marc-André zich op genoeg punten verbeteren, en dat weet hij. Maar voor ons is er geen discussie. Hij is op dit moment een van de beste keepers ter wereld.”

De Catalaanse oefenmeester geeft zijn ploeg ‘veel kans’ op een zege tegen Sevilla, al herhaalde Xavi dat hij verbaasd was over het niveau van zijn selectie toen hij net arriveerde. “Ja, er zijn dingen die me hebben verrast, maar nu sta ik aan het roer. Ik denk dat we zaterdag al een beetje van Barça hebben gezien waar we van houden. Zelfs toen Elche scoorde speelden we een heel goede wedstrijd. We groeien, er is een goede dynamiek, maar het kost tijd en geduld. Bij winst op Sevilla hebben we een goede kans om door te stoten richting de plekken die aan het einde van dit seizoen recht geven op Champions League-voetbal.”


Poll

Sevilla - Barcelona eindigt in een...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door glennn)

Barça is al bezig om zijn contract te verlengen. Na de winterstop zijn er weer afspraken tussen zijn zaakwaarnemers en het bestuur van Barça. Gavi blijft sowieso joh. Ze mogen dat contract opbreken als ze het willen maar hij zal toch nergens anders tekenen.

20 december 2021 om 19:53

Ik zou er niet zo zeker van zijn. Vijftig miljoen is vrij weinig en een City of Bayern legt het zo neer, en probeer maar eens te verkopen dat het een onjuiste beslissing is aan die jongen.

20 december 2021 om 20:07

Die jongen wilt zelf bij Barca blijven. Kans is klein dat hij weggaat. Zelfde als Pedri, Fati en Nico

20 december 2021 om 20:10

50m is inderdaad weinig, maar nogmaals, ze kunnen die contracten opbreken wat ze willen, maar als Gavi zelf wilt blijven( wat hij ook wilt) heeft het helemaal geen nut om zijn contract open te breken.

20 december 2021 om 20:24

Ja dat hebben we vaker gehoord. Money talks, ze geven aan te blijven tot dat ze zie zien wat ze bij andere clubs kunnen gaan verdienen. Het zou zomaar kunnen dat hij bij een City of Bayern 2 of 3 keer meer kan gaan verdienen. En kijk dan nog maar of hij zoveel clubliefde heeft20 december 2021 om 20:37

Gavi gaat daar alleen niet spelen. Spelers leren van de situatie van Xavi Simons en Ilaix Moriba.

20 december 2021 om 20:54

En waarom zou die naar City of Bayern gaan? Is basisspeler bij zijn droomclub en nog eens een hele belangrijke. Is nog maar 17 en de kans dat Barca over een paar jaar weer terug aan de top komt is groot. Als dat niet het geval is kan hij als 22/23 jarige nog altijd verkassen naar Bayern of City.

20 december 2021 om 20:58

Dan was Fati nu weg geweest als het om het geld ging. Hij kon groot geld verdienen bij united en psg. Hij kiest toch voor barca.

20 december 2021 om 21:19

@Visca, dat is toch krom vergeleken? Gavi, Pedri en Fati hebben inmiddels toch al heel erg andere selectiestatussen dan Moriba of Simons?

20 december 2021 om 21:20

@LeBuffon zoals het er nu financieel en sportief uitziet is er weinig dat duidt op een terugkeer naar de top bij Barca de komende 5/10 jaar. Het heeft eigenlijk nooit zo diep gezeten, zelfs niet rond het vorige dieptepunt 20 jaar terug.

20 december 2021 om 21:21

@Visca, alleen heeft Fati rampblessures gehad en was ie zodoende heel erg anders bij zo'n team binnengestapt.

20 december 2021 om 21:56

Hij zegt money talks. Ik pak Fati als voorbeeld.

20 december 2021 om 22:21

Als Fati een heel seizoen speelt en iemand wil 90-120 miljoen voor hem neerleggen en hem een kwart miljoen per week geven dan is ie weg

20 december 2021 om 23:24

@bongiorno. Ilaix was onder Koeman een basispeler aan het worden. Gavi speelt vooral ook omdat Pedri geblesseerd raakte.

20 december 2021 om 23:25

Fati gaat weg als Barcelona dat wil. Hij heeft een mega afkoopsom. Voor hem is minuten maken het enige wat telt nu.

20 december 2021 om 23:48

Wat is de top volgens jou?

21 december 2021 om 14:25

@bongiorno Al dat gefud rond Barcelona. Ja, het gaat nu niet best, maar we zijn bijna 20 jaar verwend geweest. Barcelona blijft een droomclub voor vele voetballers, dus er zullen altijd talenten of gevestigde namen rondlopen. Als je dit jaar 4e wordt in La Liga, doe je volgend jaar gewoon weer mee met de grote jongens. Ben je dan direct favoriet? Nee, maar je vangt wel weer miljoenen. Als de jonge jongens van nu doorgroeien, doe je binnen 5 jaar weer mee voor alle prijzen.

21 december 2021 om 14:55

Waar komt dat idee van binnen 5 jaar weer meedoen om prijzen toch vandaan? Laat staan volierde worden dit jaar- het is dat de concurrentie behoorlijk matig is verhoudingsgewijs dit jaar, maar gaan Pedri, Fati en Gavi nog drie, vier jaar blijven hangen als het hoogst haalbare CL-kwalificatie is en de grote prijzen ze ontgaan, terwijl ze dit elders wel zouden kunnen behalen en nog drie keer zoveel kunnen verdienen ook?

20 december 2021 om 20:24

Hij zal nergens anders tekenen? Als een City met Pep aan het roer het drievoudige salaris van Barca biedt is ie weg. Met een klein verschil is er misschien clubliefde, maar bij grote bedragen is dat snel voorbij.. is heel menselijk.

20 december 2021 om 20:26

Niet iedereen rent blind achter geld aan en niet iedereen zijn liefde is te koop voor geld.

20 december 2021 om 20:40

Precies, ik denk niet dat Gavi zo dom is om achter geld aan te rennen wat Ilaix heeft gedaan afgelopen zomer. De één is basisspeler bij Barça en wordt gezien als één van de grootste talenten op het middenveld, en de anders zit op de bank bij Leipzig en is amper ingevallen in een wedstrijd.

20 december 2021 om 20:40

Dat geldt misschien voor de allerrijksten. Een iemand als een Xavi die honderden miljoenen binnenharkt had natuurlijk "clubliefde". Speelde hij bij Deportivo had ie dat echt niet gedaan vanwegev"clubliefde".

20 december 2021 om 20:51

Nergens krijgt hij zoveel speeltijd als bij barca. Dat is het belangrijkste voor hem. Barca wil hem hem verder dus die blijft.

20 december 2021 om 21:00

Moriba speelt echt niks. Domme keuze van hem. Zelfde als brobbey koos ook voor het geld en kijk hem nu. Uiteindelijk wil je voetballen.

21 december 2021 om 09:03

Ligt vaak aan de hoeveelheid. Maar je hebt gelijk, er zijn mensen met principes, alleen zijn die vaak niet te vinden onder hele jonge voetballers. Als hij bij Barca 1m per jaar verdient en bij City 10m, waar denk je dat die dan voetbalt? En voor ieder voorbeeld van spelers die zijn gebleven uit clubliefde kun je er ook genoeg noemen die hun plekje op de bank wel best vinden zolang ze dik betaald krijgen.. zelfs op jullie eigen bank; umtiti, coutinho?

Xavi is echt een groot fan van Abde echt mooi om te zien hij meld in bijna elk interview zijn naam zelfs als het niet om hem gaat! #VamosXavi♥️

Heb meer dan genoeg geduld, heb het al gezegd over 2 jaar moet er een hele nieuwe lichting klaarstaan met hier en daar nog wat aankopen schoon schip , k heb geen haast de waarheid moet nou eenmaal onder ogen gezien worden. Door velen

21 december 2021 om 14:41

Zo voelde ik me ook na het verlies van cr7. Alles op zn tijd

21 december 2021 om 18:10

Het zijn gewoon cycles. Barça zit nu in de rebuild. En dan over een tijdje profiteren als al die jonkies hun toppunt halen. De ploeg verversen is gewoon het moeilijkste wat er is. We hebben het gezien bij de Milaanse teams, bij United, bij Juve nu. Je kunt heel lang aan een succesvolle kern vasthouden, maar op een gegeven moment is de koek op. Maar dat is iets dat de Amerikanen veel beter lijken te beseffen, want daar hoor je veel meer over rebuilds etc.

Vorig jaar Pedri, dit jaar Gavi en wellicht in mindere mate Nico die laatste is ook heel talentvol.

Als ze allemaal fit zijn met twee zessen spelen zou ik zeggen (Pedri & Nico) met Gavi op 10.

20 december 2021 om 19:43

Nou ben ik niet jaloers op de situatie van Barcelona, maar zo zie je maar dat er toch wel talent rondloopt bij Barcelona en La Maisa.

Zij hebben verplicht moeten kijken naar noodopties bij La Masia en zo zie je maar dat er genoeg talent aanwezig was. Stel je voor dat Barcelona het top deed, wie weet speelden die jongens nu ergens anders. Zonde!

Natuurlijk wil ik dat Real nooit in zo een situatie als Barca terecht komt, maar wie weet wat voor parels Real Madrid heeft binnen La Fabrica.

20 december 2021 om 20:01

@CMG- heeft federico valverde niet een korte tijd in de jeugd van real gespeeld? Volgens mij wel toch

20 december 2021 om 20:01

cmg// de hele grap is nog dat als koeman zijn zin had gekregen wijnaldum was gekomen en gavi of nico zich wellicht niet zo hadden ontwikkeld als nu

20 december 2021 om 20:08

@RealXIIImadrid ik geef je bij deze echt gelijk haha, die man wilt het hele nederlands elftal bij barca hebben, zelfs als cillessen nu nog bij barca was zal die ter stegen sws banken😂

20 december 2021 om 20:39

Xavi mag er nu maar een paar van het B team tegelijk opstellen. Daarom kwam Nico er pas later in. Als er een eerste elftal speler een rode kaart krijgt en je stelt er teveel van het B team op dan verlies je regelmentair.

20 december 2021 om 21:07

Vosca// aah ik vond het al vreemd dat nico geen basis was. Ik dacht dat dat te maken had met dat ze de transferwaarde van frenkie niet omlaag willen brengen door hem te banken.

20 december 2021 om 20:06

Pedri en Nico als twee zessen! Haha, misschien een optie als Puyol en Dani Alves er nog waren. We spelen geen Fifa jongen... Veel te aanvallend.

20 december 2021 om 20:08

Totaal niet veel te aanvallend. Nico is sowieso van origine een 6 heeft in de gehele jeugdopleiding als verdedigende middenvelder gespeeld. Pedri zou daar ook prima kunnen spelen, of je zou ook daar Gavi neer kunnen zetten en Pedri op tien.

20 december 2021 om 20:14

El Guaje, ik dacht dat Nico van nature een aanvallendere middenvelder was? Pas het laatste jaar begon hij verdedigender te spelen. En sowieso vind ik Nico verdedigend veel te zwak voor die positie

20 december 2021 om 20:26

Volgens mij het laatste. Maar in het B team werd hij klaargestoomd voor de Busquets rol. Ik vind hem als box to box ook wel erg goed. Hij kan het allebei. Naast Gavi en Pedri heb je sowieso wat lengte nodig.

20 december 2021 om 21:37

Nico vind ikzelf echt een box-to-box. Die heb ik persoonlijk nog niet veel zien doen waarvan ik denk: die jongen kan op 6 en Pedri is een enorm offensieve speler. Die moet vlak buiten de 16 van de tegenstander spelen. Ik vrees dat je Nico, Gavi en Pedri onmogelijk in eenzelfde driemansmiddenveld krijgt

21 december 2021 om 00:25

Met de immer zo verguisde Frenkie de Jong zou je dat wel kunnen real8madrid . Niet hetzelfde als Busquets, maar wel een speler die de positie kan invullen lijkt mij. De rest is allemaal te offensief. Plus dan kan dat eewige gezeur om goals/assists bij hem ook eens stoppen, want dat hoor je niet te verlangen van een 6.

Gavi moeten ze indd zo snel mogelijk verlengen.
Wat de wedstrijd van morgen betreft, zie ik Barca zo goed als zeker verliezen, Sevilla is gewoon heel moeilijk te kloppen, vooral thuis.
Ik denk wel dat we vanaf januari een veel beter Barca gaan zien, pedri en Fati zijn dan terug, en er zal ook minstens 1 versterking komen.
Barca zal dan stilaan richting de top 4 klimmen.

Of wel moet Barcelona dit soort talenten omringen met wereldspelers, dan krijg je een wereldploeg. Anders is het zonde want alleen die 3-4 jongens gaan Barcelona niet ver kunnen brengen.

Of wel verkoop je ze allemaal, ben je schuldvrij, heb je ook geen last van FFP en bouw je een nieuwe ploeg.

Veel keuzes heeft Barcelona niet. Ja leuk centjes bij 1 rapen om contracten te verlengen van bepaalde spelers, maar hoe ga je verder?

20 december 2021 om 19:50

Aan je reactie is te zien, dat je zeer jaloers bent op barca wat voor talenten ze hebben . Haha

20 december 2021 om 19:53

Ik ben al jaren niet jaloers op Barcelona, en zoals het er nu uitziet zal dit ook zo blijven..

Fantastische talenten daar niet van. Maar zoals ik al zei, die jongens gaan niet bekers voor je naar huis brengen. Hun moet je omringen met spelers als Haaland, De Ligt etc.. overal waar Barcelona spelers mist.

Een hele boel dus. En er is geen geld.

20 december 2021 om 20:00

Ik kan je gelijk geven, haaland is een droomaankoop voor barca, maar helaas is het geld er niet voor,

20 december 2021 om 20:05

We moeten hopen. Laporta gaat iets flikken 💪🏽🙏🏾

20 december 2021 om 20:08

Die jongens veranderen natuurlijk niet van de een op de andere dag in de leiders van Barcelona. Als ze niet snel leiders om zich heen krijgen, zal de ontwikkeling uiteindelijk gaan haperen. Zeker gezien het feit dat ze allemaal (aanvallende) middenvelders zijn die in verdedigend opzicht echt nog veel missen.

20 december 2021 om 20:42

Madrid speelde maar met een Spaanse speler gisteren. Dat is wel apart. Barcelona gaat weer flink wat spelers aan het Spaanse elftal leveren.

20 december 2021 om 20:54

Zeker waar Visca.

Plan van Perez is eigenlijk mislukt. Hij ging aantal jaren geleden voor een beetje alle Spaanse talent die op de wereldrond liep. Ceballos, Illaramendi, Odriozola, Isco, Asensio en ik mis er vast nog een paar.. maar helaas hebben velen hun potentie niet kunnen waar maken.

Spijtig, maar er is weinig tot geen geduld bij Real Madrid.

La Roja zal inderdaad zeker met LE meer ‘Barcelona’ aanvoelen.

20 december 2021 om 21:05

Zidanes en Pavones was het beleid ooit van Florentino toch? Ze gaan nu vooral op de Braziliaanse tour. Het is lastig want elk jaar moeten clubs hun geld verdienen in de CL. Geduld was er bij Barcelona ook al een tijd niet. Voor Barcelona is het wel gunstig om meer Spaanse fans aan te trekken. Hoe goed zou Asensio zijn geworden zonder die blessure? Hij speelt gelukkig wel weer veel nu.

20 december 2021 om 21:29

Het enigste verschil is dat de Barcelona-talenten de schijn momenteel mee hebben. Wat ga je bijvoorbeeld doen als het rendement en de effectiviteit van die jongens de komende jaren niet drastisch stijgt? Ze voetballen aardig mee en dat vinden mensen momenteel nog geweldig. Echter wordt niet elke tiener met het jaar aanzienlijk beter. Sommigen worden zelfs minder. Ik moet het nog maar zien, hoe goed ze nu ook lijken. Maar goed, dat heb ik met elk talent op de Europese velden.

20 december 2021 om 23:22

Ontwikkeling is altijd onvoorspelbaar. Ook door blessures zoals bij Fati.

21 december 2021 om 14:34

Wat bedoel je met rendement? Goals en assits? Want dat is niet wat ze in de eerste plaats in een middenvelder zoeken in Spanje. Verwachten hele andere kwaliteiten van een middenvelder dan dat ie goals maakt. Iniesta en Xavi hadden ook amper rendement als je de cijfers bekijkt. Toch zijn het samen met zizou en modric (vind ik) de beste middenvelders uit de 21e eeuw./

21 december 2021 om 14:59

Xavi amper rendement als je z'n cijfers bekijkt? LOL

Gavi gaat echt een wereldspeler middenvelder worden, dit seizoen heeft ie iedereen verrast met nico ook erbij, zo zie je maar dat er nog genoeg talent rondloopt in la masia,

20 december 2021 om 20:08

Dat komt door bartomeou dat veel jeugd is weggegaan. Moet je voorstellen als Laporta president was gebleven sinds de tijd van de Ronaldinho. Dan waren spelers als olmo, grimaldo nooit vertrokken. Dan was de ligt nu bij ons geweest.

20 december 2021 om 20:10

Ja klopt, maar ik ben sowieso blij dat de jeugd weer is opgebloeid, en weer de kans krijgt

Veredelt jeugdcontract van een ton per maand......

20 december 2021 om 20:29

Bizar toch dat je dan traint met Coutinho die dat bijna in een training verdient.

20 december 2021 om 21:03

Veel te veel verdiend hij. Hoop dat ze hem weg kunnen doen

Dit is de eerste keer in heel mijn leven dat ik voor barca supporter, sevilla moet punten laten liggen! Ze komen te dicht bij real

20 december 2021 om 19:58

Klopt. Zoals Ancelotti eergisteren al zei, Barcelona is geen concurrent meer, dat is Sevilla.

Maar hoe je het draait of keert, ik zie liever Sevilla winnen.. de rivaliteit in mij smakt toch meer om Barcelona buiten de top 4 te zien belanden.

En Sevilla zie ik ergens in de competitie wel crashen.

20 december 2021 om 20:30

Daar ben ik het niet mee eens, ik zie sevilla absoluut niet afhaken. Die honger, die strijdlust, ze weten zelf dat ze mss kampioen kunnen worden dus ik denk helemaal niet dat ze afhaken, ze zullen wrs winnen van barca maar ik hoop op een gelijkspel, winst voor barca zou ook goed zijn, en barca eindigd sws top4 ze zijn terug aan het komen ook al hoop ik dat ze het niet halen, maar zie ze wel net nog top 4 halen

20 december 2021 om 20:48

Sevilla mist morgen wel heel veel spelers. Ze zijn de favoriet maar dar speelt wel een rol.

Tja, dit is een penibele situatie. Enerzijds is er nauwelijks geld om de contracten open te breken en anderzijds is er niets in de huidige selectie waardoor deze talenten zich optimaal gaan ontwikkelen. Nu is alles wat ze goed doen datgene wat uitgelicht word, maar naarmate mensen aan ze gewend raakt zal men meer gaan verwachten. Er is geen geld om die ploeg al snel boven de Europese subtop te krijgen en die jongens veranderen niet in leiders door te spelen in een worstelende ploeg met negatieve druk van buitenaf. Bovendien verdienen veel spelers zo ontzettend veel dat je ze nauwelijks nog kunt slijten. Er moet dus nog heel erg veel werk verricht worden bij Barcelona.

20 december 2021 om 20:27

Laporta is er mee bezig goed werk te verrichten. We komen terug maar heeft tijd nodig

20 december 2021 om 20:31

Ferran Torres nu en dan in de zomer wat transfervrije spelers hoop ik.

20 december 2021 om 20:37

Wat is er goed aan dan? Hij doet min of meer wat je vooraf wel aan kon zien komen en vooralsnog wijst niets erop dat het zo positief is allemaal. Een schuld hebben van 1,3 miljard, een lening opnemen van 1,5 miljard en dat met een nieuwe lockdown voor de deur. Dat is kamikaze-beleid.

20 december 2021 om 20:46

Laporta heeft gesneden met het vertrek van Messi, Griezmann, Moriba, Trincao, Emerson Royal. Hij heeft spelers als Umtiti en Coutinho mega afgeschreven en het verlies nu al genomen. Barcelona's netto schuld is 850 miljoen. En die lening komt in fasen. Het Camp Nou wordt eerst vernieuwd. De schuld stijgt niet opeens zo hard.

20 december 2021 om 21:08

Laporta doet goeie dingen samen met yuste en alemany. Die hebben samen een plan om barca uit deze situatie te halen.We moeten geduld hebben.

20 december 2021 om 21:27

@viscacatalunya - Als die nieuwe variant echt zo besmettelijk is, is het een kwestie van tijd dat ook landen als Spanje weer in lockdown gaan. Dan heeft Barcelona gewoon weer een astronomisch groot probleem.

20 december 2021 om 23:21

Sirius.

Scheelt dat de aantal gevaccineerde in La liga op 98% ligt, terwijl dit in La liga niet eens verplicht was/is. Dus men verwacht minder problemen.

In de Premier League liggen de aantal gevaccineerde veel lager, en zie je ook het probleem terugkeren.

Heel bijzonder dat Xavi dat zegt, dat iedereen desnoods wat geld moet neertellen. Heeft de selectie dat niet al gedaan een aantal maanden geleden? Ze hadden toch al salaris ingeleverd?

20 december 2021 om 20:38

Tja, meneer is net zo doordrongen van romantiek als de club. Gezien z'n uitspraken is ook Xavi nog niet helemaal bij met betrekking tot de realiteit. Of hij niet op de hoogte was of het gewoon niet wou zien, ik heb geen idee.

20 december 2021 om 20:47

Xavi bedoelt het figuurlijk.

20 december 2021 om 21:22

Dat snap ik ook wel. Ik doel dan ook niet specifiek op dat "desnoods doen we allemaal geld bij elkaar". Je merkt aan alles dat ook hij niet wist hoe het er precies voorstond. Dat vind ik vreemd.

20 december 2021 om 22:00

Hij weet echt wel dat Laporta hard bezig is om te verlengen. Dat hebben ze bij Balde, Nico, Pedri en Fati eerder ook al gedaan. De verlenging van Gavi en die van Araujo hebben de prioriteit. Gavi en Nico moeten ook eerste elftal spelers gaan worden in de tweede helft van het seizoen.

Armoe uitspraak weer over een speler die toch al redelijk vilein is en half is dat exact wat dit Barca nodig heeft, maar ik heb zo'n gevoel dat de andere helft op termijn als hij talent af is voor problemen gaat zorgen.

Als je zegt dat spelers belangrijk zijn op deze manier en ze te vroeg op een soort voetstuk plaatst krijg je Mbappe praktijken of Renato Sanches dingen. Eisenpakket van heb ik jou daar, snel motivatie kwijt, weinig ontwikkeling. Dit soort gasten hebben een V gaal of heynkens.

Ongelooflijk hoe hard barca spelers gehyped worden, gavi heeft eens een goede wedstrijd gespeeld met een doelpunt en assist en hij is opeens een ster.. en dat was tegen elche, ze stonden 17de. Laten we zien wat hij tegen sevilla doet vandaag, wrs helemaal niets

Heerlijke spelers. Vooral Gavi en Pedri. Nico heb ik het (nog niet) zo op. Vind hem een beetje lomp/log ogen.

Uiteindelijk heeft FC Barcelona veel jonge goede spelers / talentvolle spelers. De een is al verder dan de ander, maar toch.
Fati, Gavi, Pedri, Abde, Araujo, Dest, Eric Garcia, Nico Gonzalez, Baldé zijn de wat bekendere op dit moment.

Dan heb je nog een rijtje die ''iets ouder'' zijn zoals een Araujo, Pena (of dat het ooit gaat worden, gok het niet), Jutgla (speelt nu, maar weet niet wat ik er van moet vinden), Dembele (mits hij verlengd), Frenkie (mits hij niet verkocht wordt), Trincao (mits hij terugkomt), Puig (als die het ooit ''gaat halen'', Mingueza en Wagué (al denk ik dat Wagué ook verkocht gaat worden).

Dan hebben ze nog twee spelers gehuurd met een Demir & een Jordi Escobar. Demir was ik op het begin wel van onder de indruk, maar mag nu niks meer spelen gek genoeg.
Jordi Escobar is voor Barca B gehaald met optie, wat ik weet. Dat was bij Valencia gewoon een groot talent in de punt.

Ruiz Atil en Ilias zijn ook nog jonge spelers bij Barca B. Benieuwd hoe ver die komen.

En weet iemand hoe het met die Hiroki Abe zit? Dat was ook een groot Japans talent toch? Of haal ik die door elkaar met die van Real Madrid?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4954 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

781 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2021- Barcelona
2019-2021 Al-Sadd
2015-2019 Al-Sadd
2000-2014 Spanje
1998-2015 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona overtuigt met twee persoonlijke calls van Xavi en biedt 37 miljoen'

Barcelona voert de jacht op de handtekening van Robert Lewandowski op. Volgens BILD heeft de club uit Catelonië zijn bod verhoogt naar 32 miljoen euro, plus 5 miljoen euro aan eventuele...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren