Feyenoord heeft twee ‘main targets’ voor winterse transferwindow

Maandag, 20 december 2021 om 09:23 • Laatste update: 09:55

Feyenoord Transfermarkt bestempelt Amad Diallo en Domagoj Bradaric als de ‘main targets’ van Feyenoord voor de winterse transferwindow. De Rotterdammers hopen de vleugelaanvaller en linksback te kunnen huren van Manchester United en Lille OSC. Bij Bradaric hoopt Feyenoord een optie tot koop in de huurovereenkomst te kunnen opnemen. Bij zowel Diallo als Bradaric wordt de kans voor Feyenoord 'om het even' geschat.

De naam van Diallo wordt al langer in verband gebracht met Feyenoord. De negentienjarige vleugelaanvaller van Manchester United leek afgelopen zomer al op weg naar De Kuip, maar raakte op het laatste moment geblesseerd. Feyenoord schakelde door en huurde Reiss Nelson vervolgens van Arsenal. Nu hoopt Feyenoord Diallo in januari alsnog voor anderhalf jaar te huren, al werd er in eerder stadium door zowel Feyenoord Transfermarkt als transfermarktexpert Fabrizio Romano melding gemaakt van meer geïnteresseerde clubs.

Bradaric was afgelopen zomer al in beeld om de opties binnen de selectie van Feyenoord voor de linksbackpositie te vergroten. Trainer Arne Slot heeft nu met Tyrell Malacia in principe maar één echte linksback, al kan Ramon Hendriks ook op die positie uit de voeten. Bradaric was afgelopen zomer nog financieel onhaalbaar, maar die situatie lijkt nu veranderd te zijn. Lille OSC betaalde in 2019 6,5 miljoen euro aan Hajduk Split voor de viervoudig international van Kroatië en deed in zijn eerste twee seizoenen nog geregeld een beroep op hem, maar nu komt hij weinig aan spelen toe.

Tegenover de mogelijke komst van Diallo en Bradaric zouden eveneens uitgaande transfers kunnen staan. João Teixeira en Mark Diemers mochten afgelopen zomer al vertrekken. “Grote kans. Maar dat hoeft niet gratis. Feyenoord is geen liefdadigheidsinstelling”, schrijft Feyenoord Transfermarkt over de kansen dat Teixeira en Diemers in januari vertrekken. Ook Denzel Hall, Franco Antonucci, Aliou Baldé en Naoufal Bannis mogen in de winterse transferwindow verhuurd of verkocht worden, zo meldde Feyenoord Transfermarkt eerder.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door ajaxf1)

Diallo lijkt me prachtig om in de Kuip te zien. Bradaric ben ik minder bekend mee, ik dacht dat Fey transfervrij Bjorkan op zou pikken. Iemand die hier iets meer van weet?

20 december 2021 om 09:57

Björkan maakt de overstap naar Hertha BSC.

20 december 2021 om 09:57

Bjorkan is als ik het goed heb naar Hertha BSC gegaan

20 december 2021 om 10:28

Thansk voor de vlugge reactie. Ik heb flink zitten tukken zie ik, evenals Feyenoors trouwens. Vond die Bjorkan wel wat!

20 december 2021 om 10:46

Feyenoord heeft wel gesprekken met hem gehad. Evenals Pedersen en Aursnes. Maar hij kreeg gewoon veel meer bij Hertha en dat was voor hem de doorslaggevende factor. Niets slaperige aan

20 december 2021 om 09:58

Bjorkan heeft inmiddels een contract getekend bij Hertha. Verder lijken mij beide namen prima breedteversterkingen.

20 december 2021 om 09:59

Ja helaas de bundesliga uitgekozen, wellicht vanwege t slapen van onze club.

20 december 2021 om 10:062 of 3 maanden geleden kwamen er al berichten naar buiten dat Feyenoord twijfels had over hem dus wellicht een bewuste keuze van onze club.

20 december 2021 om 16:24

Bjorkan is afgetest, want hij kon niet echt en het systeem van Slot passen

Tijd dat zij eens de jeugdopleiding gaan herstructureren en de kk divisie in gaan met het jong team

20 december 2021 om 10:24

Voor jouw informatie: de jeugdopleiding is omgegooid en men heeft extra ingezet op u21. Echter helpt corona in deze niet mee.
. Overigens stonden er gisteren met Malacia, Bijlow, Kokcu en Geertruida vier spelers uit eigen jeugd in de basis.

20 december 2021 om 10:30

Fr: dat jij nog de energie hebt dit keer op keer uit te leggen vind ik bewonderenswaardig haha.

Trouwens die 4 spelers uit eigen jeugd hobbelen niet zomaar een beetje mee. Dat zijn de betere van het elftal, met andere woorden: het ging niet allemaal mis in de jeugd!

20 december 2021 om 10:42

Tsja haha ja weet eigenlijk ook niet waarom. Mensen roepen elkaar altijd maar na, zonder kennis van zaken. Dat irriteert en ik probeer dat dan onderbouwd te ontkrachten.

20 december 2021 om 11:03

Leuke spelers voor een espanyol oid later.
Komen niet bij een juve/city terecht

20 december 2021 om 11:08

@salerno, dan nog kun je er als Feyenoord prima aan verdienen. En een paar goede uitgaande transfers is ook nodig. Nee geen 30-40 miljoen, maar jeugdspelers voor 15-25mln verkopen moet toch lukken en is dan praktisch pure winst. Plus wat ze op het veld al voor de club hebben betekend. En wellicht ook beter als ze in de middenmoot/subtop terechtkomen en daar goed presteren. Beter dan dat ze bij de top komen en falen. Dan zijn clubs toch minder happig om te kopen.

20 december 2021 om 11:37

Juve/City spelers kun je ook niet zomaar opleiden. Moet je gewoon geluk hebben met een waanzinnig talent. Tuurlijk draag je je steentje bij, maar daar moet je gewoon krankzinnig veel talent voor hebben in de eerste plaats.

Een rechtsbuiten is wel nodig, de Toornstra variant is wel leuk maar niet elke week. Alireza raakt geen skippybal dus dat is op dit moment de plek die matig ingevuld is. Toch denk ik dat Reiss Nelson ook op rechts kan spelen en dan heb je 2 gevaarlijke zijkanten. Maarja als Slot daar vertrouwen in zou hebben was dat al vaker gebeurt, daarom is Diallo zeer welkom. Bradaric ken ik persoonlijk niet maar een stand-in voor Malacia is ook wenselijk.

20 december 2021 om 10:25

Nelson doet nooit iets nuttigs. Ziet er leuk uit dat drukke gedraaf, maar voegt weinig toe.

20 december 2021 om 10:39

Heeft gister in de eerste 10 minuten na rust meer laten zien dat Alireza het hele seizoen

20 december 2021 om 10:54

Alireza voldoet niet aan de verwachting, maar heeft desondanks al een aantal goals en assist gemaakt. Nelson is het schoolvoorbeeld van lekker druk doen, zodat het heel wat lijkt. Hij heeft gisteren geen normale voorzet gegeven, verzuimd malacia een op een met de keeper te zetten, veroorzaakt nog even een domme penalty en zijn schoten zijn ook niet zo best. Veel rennen, maar nul inzicht.

20 december 2021 om 10:59

Gaf een goede voorzet met links na de penalty, speelde Rensch uit.

20 december 2021 om 11:38

Ik vond die nelson gister wel goed invallen de eerste 15 minuten. Ik heb hem nog niet veel gezien, maar vond het zeker niet onaardig tot die domme penalty.

20 december 2021 om 12:08

Dat lijkt ook een beetje te zijn waarom hij zo weinig speelt. Viel tegen Maccabi Haifa ook al op dat bij Nelson na een minuut of 10-15 per helft de koek wel op is.

20 december 2021 om 10:27

Nelson vorig seizoen nog goal en assist tegen Liverpool op rechts..

20 december 2021 om 11:05

Een zwaluw maakt nog geen zomer...

20 december 2021 om 10:32

Toch wel bijzonder dat Alireza (en Til had dat ook een beetje) na een wereldse start ineens helemaal weg is gevallen. Begrijp daar niks van.

20 december 2021 om 10:38

Til speelt nog steeds precies hetzelfde. Alleen de doelpunten blijven nu achter en dan blijft er inderdaad niet veel over.

20 december 2021 om 11:03

Alireza begon inderdaad uit vorm maar degelijk, maar is gigantisch achteruit gegaan na zijn eerste interland periode.

20 december 2021 om 13:09

Til is gewoon weinig speciaals. Hij is goed in wat hij doet, maar dat is dan ook niet zo veel. In zijn eerste wedstrijden speelde hij ook niet fantastisch, maar stond hij wel op de goede plek. Hij trekt gaten in de verdediging van de tegenstander en staat vaak goed gepositioneerd. Daar is echter ook alles wel mee gezegd en als je dan niet scoort blijft er niet zo heel veel over.

Met huurspelers kom je ook niet veel verder. Er zit nu al niet heel veel transferwaarde in de selectie.

20 december 2021 om 10:26

Bijlow, Malacia, Kokcu, Sinisterra, Pedersen en Geertruida en ook Senesi als hij die fouten eruit krijgt kunnen best wat op gaan leveren. Daarnaast hebben we vorige week donderdag gezien dat er best wel wat aan zit te komen.
Versterken kan alleen met huur, dus dan moet dat maar

20 december 2021 om 14:37

@fr010frdam - Het zijn jonge spelers met een bepaald niveau, maar het is nog heel onzeker wat die jongens nou werkelijk gaan opleveren. Ik denk bijvoorbeeld niet dat er een club is die even 10 miljoen euro neertelt voor een Malacia of Geertruida op dit moment. Ik heb niet het idee dat er nou echt een jackpot tussen een van die jongens zit. Voor Europese begrippen vind ik het allemaal kwalitatief niet zo denderend.

20 december 2021 om 10:29

Nounou dat valt toch ook wel weer mee. Malacia, Bijlow, Senesi, Geertruida, Pedersen, Kokcu Sinisterra. 10 per stuk gemiddeld zit er wel in toch?

20 december 2021 om 18:05

Feyenoord heeft in zijn hele bestaan slechts zes spelers verkocht voor tien miljoen euro of meer. Dat maakt het niet erg aannemelijk dat er nu zeven spelers in de selectie zitten die gemiddeld tien miljoen gaan opleveren.

21 december 2021 om 10:45

Echt?! 6 maar?! Dat wist ik helemaal niet, dacht 10/11 miljoen toch wel regelmatig voorkwam. Dan neem ik terug wat ik zei, er gaan dan namelijk structureel wat mis met verkopen daar...

20 december 2021 om 10:30

Soms heb je gewoon wat kwaliteit nodig, zonder dat daar restwaarde bij hangt. Een beetje extra kwaliteit kan de rest ook beter laten spelen en kan het verschil maken tussen kwalificatie Europa League of Conference. Niks mis mee hoor.

20 december 2021 om 13:08

Bradaric ken ik niet, maar Amad Diallo ken ik toevallig wel via United, maar dat is wel serieus een groot talent, groter dan Reiss Nelson. Ik ben normaal ook tegen huurconstructies als je wat wil opbouwen als club, maar Feyenoord speelt dit jaar voor het eerst sinds het kampioenschap weer eens om de knikkers (in ieder geval tot de winterstop) en als er dan twee huurspelers zijn die net dat verschil kunnen gaan maken in de tweede seizoenshelft wordt het ineens wel heel interessant. Feyenoord zet namelijk goed druk en heeft een goed middenveld met een goede verdediger (mits Trauner fit is) maar hun grote probleem de laatste tijd is scorend vermogen. Zo'n huurspeler is dan helemaal geen domme gedachte; zeker als het iemand betreft die nog steeds een behoorlijk perspectief bij een club als Manchester United heeft.

Ik denk dat alleen de naam Domagoj menig Ajacied al koude rillingen geeft

20 december 2021 om 12:17

Sorry, de juiste emoji bij deze comment is natuurlijk

20 december 2021 om 12:33

Zijn er geen knipoogemoticons met lang vlassig haar en een onheilspellende uitstraling?

Met het huren van spelers heeft Feyenoord op de korte termijn wat meer body. Je ziet dat er buiten de basis 11 maar weinig spelers zijn die Feyenoord verder kunnen brengen. Ik vind bijvoorbeeld het gemis van Sinisterra behoorlijk. Feyenoord was gisteren aanvallend onmachtig. Meer smaken in dat opzicht is wel fijn om in de slipstrem van Ajax en PSV te blijven. Dan blijf je tenminste meedoen om de titel.

20 december 2021 om 14:42

Of ze kiezen ervoor om het geld niet gelijk uit te geven en te wachten tot ze financieel weer wat meer vet op de botten hebben. Het is niet zo dat ze veel lager dan plaats drie zullen gaan eindigen en ik heb ook niet echt het idee dat er zoveel meer in Feyenoord zit dan dat er momenteel uit word gehaald. Het is een ploeg in opbouw. Ik zou het geld voor dergelijke huurlingen gewoon op de bank houden, want gevaar van onderen is er ook niet. Er is een gat van 5 punten naar de nummer 4 en die ploegen onder de top 3 zijn niet stabiel en sterk genoeg om zo'n inhaalrace te maken. Dit is juist de perfecte gelegenheid om te maximaliseren en om geld op de bank te houden. Ook al bespaar je maar 1,5 miljoen euro, het is toch weer 1,5 miljoen.

20 december 2021 om 15:18

Helaas kan je op sommige plekken niet anders. We hebben 1 linker verdediger en een rechter op de bank. Die moeten er staan voor de lcv/lb en rcv/rb.
Als bijvoorbeeld Senesi en Malacia geblesseerd raken moet Hendriks met een jeugdspeler (waarschijnlijk Valk) of Geertruida (die rechts speelt) opgesteld worden. En dat zijn dan ook nog eens alle drie eigenlijk CVs. En geld voor koop is er gewoonweg niet. Bjorkan was een optie geweest, maar Hertha bood een veel groter salaris.
Diallo is ook echt nodig. Eigenlijk hebben we vooral Toornstra (die geen vleugelspeler is) en Alireza (die uit vorm is) voor rechts, want Nelson wil liever links spelen en is de enige standin voor Sinisterra.
Woensdag liggen Trauner en Sinisterra eruit. Afhankelijk van het verloop van de wedstrijd kunnen die pijnpunten dan heel rap naar boven komen drijven als er nog iemand afvalt. Wat best aannemelijk is na de slijtagestrijd deze maand. En op die manier kunnen de nummers 4-6 toch makkelijk inlopen. Als Heerenveen woensdag wint is het verschil mogelijk nog maar 2 punten met Twente.

20 december 2021 om 19:40

Bedankt voor de uitleg. Ik had trouwens niet door dat de spoeling nogal dun is. Ik had verwacht dat er wel een linksback bij de beloften rondliep. Dat verklaart de wil om te huren wat meer.

21 december 2021 om 09:18

In de basis moet ik je gelijk geven hoor Sirius, er valt misschien niet veel te winnen door nu te investeren in tijdelijke oplossingen. Maar Bananana schetst de situatie treffend, de spoeling aan spelers is gewoon te dun. Ruimte om te investeren in spelers door te kopen is er helemaal niet. Dan blijft huren over en met je wel spelers halen die kwaliteit hebben. Met de voorgenomen opties uit het artikel vind ik dat Feyenoord dan toch verstandig handelt. Het zou een hoop schelen als Feyenoord zich per ongeluk zou plaatsen voor de Champions League

Ik hoop dat het Arnesen niet lukt zich te 'bedwingen' voor de optie tot koop, zodat hij een optie tot koop kan bedingen.
De evt huur van Diallo kan ik alleen maar toejuichen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Lille OSC 15 0 2 0
2020/2021 Lille OSC 26 1 4 0
2019/2020 Lille OSC 18 0 1 0
2018/2019 Hajduk Split II 7 1 2 0
2018/2019 Hajduk Split 22 0 4 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren