Gemoederen lopen hoog op na zwaarbevochten zege Heerenveen

Zondag, 19 december 2021 om 14:10Rian Rosendaal • Laatste update: 15:52

De Derby van het Noorden is zondagmiddag een prooi voor SC Heerenveen geworden: 1-2. De bezoekers kwamen al na tien minuten op voorsprong via een benutte strafschop van Henk Veerman en kort daarna moest SC Cambuur met tien man verder na een directe rode kaart voor Doke Schmidt. Cambuur toonde echter veerkracht en kwam nog voor het rustsignaal op gelijke hoogte via Roberts Uldrikis: 1-1. In een vermakelijke tweede helft leek er uiteindelijk geen winnaar in Leeuwarden te komen, totdat Henk Veerman in de slotfase onberispelijk raak kopte.

Voorafgaand aan de derby werd bekend dat de vader van linksback Lucas Woudenberg zaterdag was overleden na een ziekbed van enkele maanden. De vleugelverdediger ontbrak dan ook bij de bezoekers uit Heerenveen. Desondanks kende de ploeg van trainer Johnny Jansen een voortvarende start tegen de Friese rivaal. Henk Veerman schoot de bal in het strafschopgebied tegen de hand aan van Calvin Mac-Intosch en na overleg met de VAR legde arbiter Danny Makkelie de bal op de stip. De boomlange spits liet de naar links duikende doelman Sonny Stevens vervolgens kansloos door de bal door het midden te schieten: 0-1.

Slechts twee minuten na de openingstreffer leek het van kwaad tot erger te gaan voor Cambuur. Schmidt beging op het middenveld een keiharde en ook onnodige overtreding op Tibor Halilovic. Waar de meeste mensen aan geel dachten, daar trok Makkelie zonder twijfel de rode kaart. Er waren hevige protesten van Schmidt en zijn ploeggenoten, maar de beslissing werd desondanks niet teruggedraaid. Cambuur rechtte naar mate de eerste helft vorderde de rug en na een halfuur spelen was de gelijkmaker een feit. De alerte Uldrikis verwerkte een bekeken voorzet van Robin Maulun tot doelpunt: 1-1. Heerenveen was kort voor rust dicht bij een hernieuwde voorsprong, maar de knal van Anthony Musaba raakte de buitenkant van de paal.

Na rust deden beide Friese clubs verwoede pogingen om de volle buit binnen te halen. Henk Veerman maaide over de bal heen in kansrijke positie en aan de andere kant raakte Uldrikis de bal niet goed genoeg om te kunnen scoren. Halverwege de tweede helft hield Stevens Cambuur op de been met een katachtige redding op een hard schot van Joey Veerman. Sven van Beek werkte de bal met nog ruim tien minuten spelen naast het doel na een inzet van Cambuur-aanvaller Issa Kallon. Het bleef daarom spannend in Leeuwarden en met nog zeven minuten op de klok kwam er toch nog een winnaar in de Friese Derby.

Danny Makkelie trok een directe rode kaart voor Doke Schmidt.

Halilovic raakte nog de onderkant van de lat, maar via de uitblinkende Henk Veerman was het in de 83ste minuut alsnog raak voor Heerenveen. De spits kopte keihard raak uit een geweldig voorzet vanaf links van de mee opgekomen Rami Kaib. In de derde minuut van de blessuretijd was Cambuur nog heel dicht bij een late gelijkmaker. Alex Bangura ging alleen op doelman Xavier Mous af en werd onderweg nog flink gehinderd door Van Beek. De uitgekomen Mous bracht redding en de bal ging ondanks protesten ook niet op de stip. Het was in de blessuretijd en gelijk na afloop nog onrustig op het veld, toen spelers en trainers van beide clubs het met elkaar aan de stok kregen. Er werd over en weer wat geschreeuwd, maar de rust was ook weer snel teruggekeerd in het stadion van Cambuur.Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door marnix88)

Was ook gewoon een penalty op het einde hij word zwaar uit balans gehaald door die Heerenveen verdediger

19 december 2021 om 14:14

Dat was echter een stukje buiten de zestien. Vrije trap en rood is het dan, hoewel dat ook al twijfelachtig is.

19 december 2021 om 14:17

Bij lange na niet in het strafschopgebied. Vrije trap en rood kan, maar penalty is onmogekijk

19 december 2021 om 14:18

Klopt ik zag net de herhaling maar Makelie fluit niet eens en de var kijkt er niet eens na

19 december 2021 om 14:22

Omdat die jongen doorloopt en er nog een schot op goal doet.
Als hij zich laat vallen is het rood en een vrijetrap

19 december 2021 om 14:25

Als het rood is, dan geven ze die kaart altijd achteraf nog

19 december 2021 om 14:43

Tuurlijk niet. Als de speler doorgaat de kans mist volgt er echt geen rode kaart meer.

19 december 2021 om 20:23

Dat zou raar zijn, als je iemand een rotschop geeft maar er wordt eerst voordeel gegeven dan kan je daarna alsnog gestart worden

Rare partij. Onnodig spannend ook. Daar waar Cambuur wel strijd liet zien (wel iets te veel), was het bij ons weer mat. Qua spel een terechte overwinning, maar knap hoe ze bij Cambuur maar blijven gaan. Musaba qua dreiging MOTM. Schmidt heeft ook nog een Heerenveenhart!

Eenvoudige overwinning. Heerenveen duidelijk een aantal maatjes te groot voor Cambuur.

19 december 2021 om 14:24

Eens, Heerenveen zet in laatste 10 minuten even aan en hoppa, wereldgoal van Henk Veerman! Cambuur heeft geen één echte kans gehad.

19 december 2021 om 14:42

Ik weet niet wat jij gekeken hebt. Heerenveen zet eventjes aan? Lijkt nu alsof ze alleen maar rond hebben getikt en eventjes aanzetten en scoren. Dat is natuurlijk onzin. Veel geluk met een rode kaart maar daarna wel de betere natuurlijk maar zo goed waren we echt niet vandaag

19 december 2021 om 14:46

Hahaha, blijf van drank en drugs af gek. Als cambuur met 11 blijft staan heeft Heerenveen geen flikker te vertellen man.

19 december 2021 om 14:59

Maar ze bleven niet met 11 staan. Als die ballen op de paal en lat er in gaan was het 4-1.

19 december 2021 om 15:02

Ik neem aan dat dit sarcastisch bedoeld is? Cambuur stond 85 minuten lang met 10 man op het veld en nog was Cambuur bij vlagen beter

19 december 2021 om 17:33

Beetje overdreven is dat wel. Cambuur was in ieder geval niet beter. Kijk alleen al naar de kansen die zijn langsgekomen.

19 december 2021 om 16:23

Tnx Nuggets. Beetje zout in de wonden strooien. Mooi hoe er ook volop gehapt wordt. Na zo'n wedstrijd is het toch wel weer even lachen op VZ. De ene na de andere zure reactie.

Zuur voor Cambuur. Pingel was wel terecht die andere pingel kan ik begrijpen dat die niet gegeven wordt (zit toch wel wat verschil in), maar die rode kaart is gewoon te zwaar bestraft, vooral op basis van de reactie.

19 december 2021 om 14:15

Je kan hem niet terugdraaien als VAR zijnde, maar hier had geel gewoon volstaan inderdaad. Hoe immens dom het ook was van Doke

19 december 2021 om 14:25

? 100% rood voor oliedomme actie van Doke Schmidt.

19 december 2021 om 14:44

Abekorneev. Jij bent dan inderdaad de enige die dit denkt. Maar ja je bent dan ook een fan van Heerenveen.

19 december 2021 om 14:53

Hij is ook de enige fan van Heerenveen die denkt dat dit rood is hoor haha

19 december 2021 om 15:52

Nee hoor, ik vond het ook gewoon rood.

19 december 2021 om 17:37

Voetballer 2 was gewoon een terechte rode kaart. Raakt hem vol op de knie. Wat moet je meer doen voor een rode kaart?

19 december 2021 om 17:34

Trapt hem gewoon vol op de knie. Waarom is daar discussie over? Belachelijke trap van Schmidt. Hij wordt wel vriendelijk bedankt.

Verschrikkelijk slecht Heerenveen, onterechte rode kaart voor Doke. Wel blij met de 3 punten maar gelijkspel was terecht geweest.

19 december 2021 om 16:40

Verschrikkelijk slecht Heerenveen? Dan heb je onze andere wedstrijden niet gezien zeker?

19 december 2021 om 18:49

Ik heb iedere pot gezien jongen, dat het iets minder slecht is(tegen 10 man) betekent niet dat het niet verschrikkelijk slecht is

Heerenveen mag zich weer schamen. 1e penalty terecht. Rood onterecht. Talloze fouten van de scheids. Corners niet gegeven, had de wedstrijd totaal niet in de hand. Maar na een kwartier tegen 10 man spelen en dan zo slecht spelen. Man man man wat triest. Jansen moet heel snel terug naar veld trainer. Het is geen hoofd coach.

19 december 2021 om 14:18

Bedankt voor de reëele reactie. Met 1-1 had je een terechte uitslag gehad.

19 december 2021 om 14:45

Alleen voor strijdlust krijg je geen punten. Heerenveen speelde het zwak uit, maar creëerde toch nog behoorlijk wat kansen. Bij Cambuur was dat logischerwijs heel wat minder.

19 december 2021 om 14:48

Dat Heerenveen erg matig was en de rode kaart onterecht was betekent nog niet dat ze niet verdiend gewonnen hebben. 24 schoten tegen 5. Dan win je gewoon verdient. Bal op paal en lat ook nog.

19 december 2021 om 14:28

Jep, wat ik hierboven al zei: Maar 1 team toonde strijd. Wij niet. Verlies was niet eens verkeerd geweest, want dan was het wellicht eindelijk einde Jansen

19 december 2021 om 14:44

Dat ga je bijna stiekem hopen ja.. zit echt geen beleving in, eigenlijk vanaf het begin al. Zelfde als met Henk, scoort nu 2x dus blijft weer weken staan. Resultaat is fijn maar Henk en Jansen mogen van mij ook echt wel weg

Echt triest dat Makkelie deze wedstrijd helemaal om zeep heeft geholpen. Rode kaart was te zwaar gestraft en penalty cambuur niet gegeven. Het mocht blijkbaar geen echte wedstrijd worden.

19 december 2021 om 14:22

Voor mij al neutrale toeschouwer was het terecht rood. Bewust trappen van een tegenstander is rood. Zeker op deze manier

19 december 2021 om 14:46

Alleen zijn been laten staan in dit duel had hem waarschijnlijk geel opgeleverd, maar Doke was zo dom om ook nog flink door te halen.

19 december 2021 om 16:43

Na de eerste overtreding waar hij voor floot had ik al het idee dat hij niet door had dat dit een derby was. Beetje pit mag best. Maar deze scheids bakte er weinig van

Heerlijke overwinning tegen die anti-Friezen!! Op deze manier met slecht voetbal is het misschien nog wel het lekkerst! Heerlijk zo! Laatste goal was erg mooi, prachtige voorzet en goed afgemaakt! De Fryske Flag hangt weer mooi in huis nu! Jammer dat we morgen niet naar werk/school/enz. kunnen want dat was echt het leukste altijd haha

19 december 2021 om 14:19

Het is alleen jammer dat je het met dit slechte voetbal de rest van de competie moet doen.

19 december 2021 om 14:21

Jaa dat zeker, maar op derbydei gaat het natuurlijk om het resultaat en dat is nu heel goed gevallen. Ik hoop dat we in de winterstop er wat aan kunnen gaan doen dat het elftal wat meer energie en pit gaat krijgen, want dit kan zo niet natuurlijk.

19 december 2021 om 14:27

Fijne overwinning, alleen voor de wedstrijd heb ik Cambuur gezien … haha

Ongekend wat een waardeloze scheidsrechter, verder knap strijd geboden in een wedstrijd waar je na 10 minuten eigenlijk al klaar ben

19 december 2021 om 17:39

Toch echt aan jezelf te wijten, voornamelijk ùs Doke. Dat is een matige voetballer en dat liet hij ook weer zien. Eigen schuld.

Makkelie de grote winnaar

Deze is echt heel lekker. Tuurlijk een paar discutabele beslissingen, maar al met al een terechte overwinning. Heerlijk dit!

19 december 2021 om 14:22

Hahaha terechte overwinning. Dit is het slechtste Heerenveen wat ik in jaren heb gezien. Het enige lichtpuntje is die Joey Veerman, maar voor de rest, grauwe middenmoter met ook nog eens kutvoetbal

19 december 2021 om 14:48

En zelfs met dit slechtste Heerenveen in jaren toch weer gewonnen in Leeuwarden.

19 december 2021 om 14:49

Met 10 tegen 12 inderdaad. Nou gefeliciteerd

19 december 2021 om 14:58

Ik zou daarvoor een taart sturen naar Makkelie

19 december 2021 om 17:42

Tsja, de frustratie zit weer op een hoog niveau. Je speelt jezeld volledig uit de wedstrijd door 'voetballers' als Doke Schmidt op te stellen. Trapt hem vol tegen de knie en dan ligt het blijkbaar weer aan een ander. Calimero-gehalte is weer erg hoog bij Cambuur. Er zijn overigens voldoende kansen gecreëerd om een keer afstand te nemen, dat die goal op een gegeven moment valt is niet zo gek. Terecht dus. Volgende keer beter!

Henkie Veerman The Goat.

Makkelie heeft toch wel de wedstrijd verpest wat was hij slecht.

Stevens is echt een goede keeper geworden... volgende keer beter Cambuur

Is dit nou écht het beste wat het Nederlandse scheidsrechterskorps te bieden heeft? Als deze wedstrijd één ding aantoont is het wel dat het huilen met de pet op is qua arbiters hier. Wat een blamage, Makkelie.

Echt onthutsend zwakke ploeg dit Heerenveen. Met 11 tegen 11 is Cambuur zeker een klasse beter. En dan die slappe Makkelie op deze derby zetten. Nooit weer een derby laten fluiten.

19 december 2021 om 14:30

Slappe reactie, als Heerenveen zwak speelde, dan was Cambuur echt dramatisch! Ballen op paal en lat zeker vergeten?

19 december 2021 om 14:39

Huh? We hebben te weinig gescoord als je kijkt naar onze kansen. We hebben meer kwaliteit dan Cambuur, alleen Cambuur heeft veel meer pit. Lef. Een betere tactiek. Alleen is dst niet voldoende

19 december 2021 om 17:44

Daar was de eerste minuten niet veel van te merken. Sowieso weinig fatsoenlijk voetbal gezien en dat had zeker niet altijd te maken met het ondertal. Jammer van de frustratie!

Wat een waardeloze wedstrijd was dit zeg. De arbitrage verkracht het in het eerste kwartier en weet verbindend in nog wat discutabele beslissingen op de mat te leggen. Dan het spelbeeld als vanouds weer de lange tegen de blinde. Cambuur in de tweede helft leeg. Heerenveen over weer machteloos. Heerenveen mag blij zijn met de punten, maar er mag wel eens grondig geëvalueerd worden.

Ik verwacht dat Makkelie wat cadeautjes krijgt want hij heeft deze overwinning mede mogelijk gemaakt. Een scheidsrechter die wordt aangemerkt als topper, blijkt zeker in staat een wedstrijd volledig te verkrachten. Zelfs met 10 verdiende Cambuur meer dan deze nederlaag.

19 december 2021 om 14:50

Je kunt ook naar de domme overtreding van je eigen speler kijken. Gewoon terecht rood.

19 december 2021 om 14:59

Hoi toch op heb er naar gekeken maar conclusie blijft geen rood lomp mag je zeggen maar nog steeds geen rode kaart.

19 december 2021 om 17:45

Trapt hem vol tegen de knie wat moet je meer doen voor een rode kaart ja ik weet het ook niet nou doe ze de groetjes daar

19 december 2021 om 18:23

Zou je lelie bril even afzetten, maar dit is geen rood, maar je Makkelie danken hij heeft m wel. Koester dat zou ik zeggen.

In tegenstelling tot wat het merendeel hier vind vind ik de rode kaart eigenlijk wel terecht. De bal is allang weg op het moment dat Doke Schmidt z'n tegenstander raakt. Dan blijft er eigenlijk alleen maar een schoppende beweging naar de tegenstander over.

19 december 2021 om 14:42

Je gebruikt een schuilnaam maar je kan ook gewoon je naam aanpassen en openbaar maken dat je Makkelie bent

19 december 2021 om 15:01

Dat is dan elke keer als iemand te laat is zo toch? Dus gaan we dan voor elke keer als iemand de bal niet raakt daar een trappende beweging en rood van maken?


Toch wel echt verdiend gewonnen.
We starten deze wedstrijd wel echt anders dan normaal, je zag Joey veel hoger op het veld staan.
Halilovic speelde echt meer als 8 dan 10.
Het tempo was weer veel te laag, waardoor het er totaal niet sprankelend uitziet.
Madsen, Halilovic op de lat, Musaba op de paal en Nygren doet de bal nog een keer mist.
En zo waren er nog wel wat kansen.
Erg blij met de overwinning

Cambuur vandaag met 10 tegen 12 man keihard gewerkt, maar helaas net niet genoeg. Cambuur is voetballend met 11 tegen 11 vele malen beter. Wedstrijd verknald door onze grote vriend Makkelie. Wat een mietje is dat !

19 december 2021 om 14:31

Geel blauwe bril maar gauw af doen. En morgen even naar de psycholoog… fijne zondag.

19 december 2021 om 14:51

En dat zeg jij? Misselijk makende stumper ben je. Heb werkelijk nog niet 1 post van je gezien waarin je een normale reactie geeft. Er zijn Heerenveen fans die gelukkig nog wel normaal kunnen reageren.

19 december 2021 om 15:02

En er zijn ook supporters van Cambuur die niet direct iemand een stumper moeten noemen als ze het er niet mee eens zijn. Verdiend, onverdiend, het maakt geen zak uit. De enige die dat er altijd bijhaalt is de verliezende partij.

19 december 2021 om 15:40

Als je niet precies weet waar het over gaat moet je je daar ook niet mee bemoeien. Die reageerbuisbaby is alleen maar aan het zuigen en provoceren niet meer en niet minder. Dus bemoei je er niet mee

19 december 2021 om 15:55

Gelukkig blijft roofvogel rustig en correct.

19 december 2021 om 16:04

@ Roofvogel: 1-2 is natuurlijk geflatteerd. Als we alle echte kansen optellen wordt het in Leeuwarden vandaag gewoon 2-8. Ik begrijp niet zo goed dat jij dat niet ziet.

19 december 2021 om 16:21

Hahahahaha misplaatste arrogantie. Maar wees blij met je gestolen overwinning.

19 december 2021 om 17:47

Dit kun je anders ook niet echt een normale reactie noemen roofvogel. En de rode kaart was terecht, net als de overwinning. Meer kansen en dus meer goals. Jammer voor je!

19 december 2021 om 17:56

Was geen rood en dat slappe zootje kon 10 man de wil nog niet op leggen gewoon slap achteruit lopen. Wees blij met de overwinning stuur bloemen naar Makkelie. Maar hou op met terecht wat 80 minuten met een man meer en nog steeds laf voetballen.

Tja, als Heerenveen het spel moet maken dan blijft er niet veel over, dat kunnen ze gewoon niet continue. Dan blijft het foutenfestival en als t een keertje wel loopt een leuke kans. Lat en paal etc. Zoals verwacht is Cambuur betere team en dat mag coach zich aanrekenen. Tijd ook voor andere soort scouting, iets meer Madsen, iets minder Nygren zou ik zeggen.
Penalties kun je altijd over discussiëren, kaart was beetje dom.
Sfeer eromheen mag wel iets minder militant wat mij betreft.
Cambuur had meer verdiend met 10 man maar juist daardoor moest Heerenveen spel maken wat t gek genoeg niet eenvoudiger maakt voor Heerenveen zoals gezegd.
Maar goed, Cambuur doet leuk(er) mee en Heerenveen zit nog steeds in spagaat van enorm verwachtingspatroon en minder capaciteit op t veld dan vroeger. (Maar goed, in mijn begintijd waren t onderkant KKD potjes…)
Succes verder aan Cambuur en mn Henk, uiteindelijk zullen we beide wel rond 10e plaats eindigen.

Tuurlijk was het discutabel, tuurlijk was het slecht en had cambuur een punt wel verdiend,

Maar 3 punten zijn 3 punten, de manier waarop maakt effe niet uit, we gaan er lekker van genieten.

19 december 2021 om 14:47

Terecht gewonnen na een terecht gegeven pingel en rode kaart. Een knullig doelpunt tegen maar verder te veel kansen gemist waardoor DKV in de wedstrijd blijft. Mooie 3 puntjes.

Die Higler voelt het beter aan bij de klassieker. Voor de overtreding van Linssen is dit jaar al meerdere keren rood getrokken, maar mooi dat Higler dit met geel afdoet. Anders was ook deze wedstrijd vroegtijdig verkracht. Prima opgelost.

19 december 2021 om 16:23

Ja dan hadden we hem dus moeten hebben. Terwijl makkelie de slappe de betere wedstrijden normaal krijgt waaronder halve finale EK. Dat zou moeten inhouden dat je met een topper te maken hebt. Vandaag wel gebleken is gewoon niks.

19 december 2021 om 17:49

Helaas voor jullie mag je iemand niet op de knieën schoppen. Het is niet anders. Wat een onrecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse36-1
9.NEC26-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
I. KallonAanvaller183
T. BoereAanvaller143
S. StevensKeeper200
A. BanguraVerdediger183
R. UldriķisAanvaller135
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

25 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren