Einde van soap rondom Aubameyang nog niet in zicht bij Arsenal

Vrijdag, 17 december 2021 om 12:49Daniel Cabot Kerkdijk

Pierre-Emerick Aubameyang komt ook zaterdag niet in actie voor Arsenal. Manager Mikel Arteta heeft vrijdag laten weten dat de aanvaller zaterdag geen deel zal uitmaken van de wedstrijdselectie voor het uitduel met Leeds United in de Premier League. Aubameyang overtrad vorige week de regels op disciplinair vlak, waardoor hij ontbrak in de thuisduels met Southampton (3-0) en West Ham United (2-0).

Arteta kreeg vrijdag de vraag wat Aubameyang moet doen om weer in beeld te komen. “Well, hij is niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen Leeds. Dat is op dit moment de situatie.” Op de vraag of de situatie van Aubameyang van invloed is op de toekomst van Alexandre Lacazette, die een aflopend contract heeft, was de manager duidelijk. “De prestaties en de betrokkenheid van Alexandre staan buiten kijf. Het staat los van zijn contractsituatie. En dat geldt ook voor de situatie rondom Auba.”

Aubameyang reisde vorige week woensdag met permissie van Arteta af naar Frankrijk om zijn zieke moeder te bezoeken, maar keerde een dag later dan afgesproken terug. De voorwaarde die Arteta had gesteld was dat de aanvaller diezelfde avond zou terugkeren in Engeland, om op donderdag deel te kunnen nemen aan de training. Dat deed Aubameyang echter niet: hij keerde donderdagochtend terug. Hij meldde zich weliswaar op tijd op het trainingscomplex, maar hij had zich volgens Arsenal niet aan de regels gehouden.

Arteta stond op het standpunt dat de voorwaarden voor de trip van Aubameyang kristalhelder waren, en dat hij ze simpelweg niet was nagekomen. De aanvaller kreeg donderdag te horen dat hij niet mee zou trainen en sindsdien speelde hij geen minuut meer. Afgelopen dinsdag werd ook zijn aanvoerdersband ontnomen. “We verwachten van al onze spelers, met name onze aanvoerder, dat ze werken volgens de regels en normen die we allemaal hebben opgesteld en afgesproken”, zo liet de club weten in een verklaring.

Arsenal-fans vrezen volgens Engelse media voor een saga vergelijkbaar als die van Mesut Özil. Een slepend conflict met Arteta leidde ertoe dat de aanvallende middenvelder, destijds veruit de bestbetaalde speler van Arsenal, vanaf de zomer van 2020 geen minuut meer speelde voor the Gunners. Een half jaar later volgde een oplossing, toen Fenerbahçe Özil overnam. Engelse media sluiten niet uit dat Aubameyang de club volgende maand reeds verlaat, al zal zijn salaris van een kwart miljoen pond per week voor menig club een probleem zijn. De naam van Barcelona werd reeds genoemd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Grappig dat dit elke keer bij Arsenal gebeurt, en iedereen maar met de vingers wijzen naar spelers. Dit ligt gewoon aan de club. Dit is net zo'n nare club geworden als een andere iconische club uit Engeland.

17 december 2021 om 13:05

Hoe zit Arsenal hier verkeerd? Leg dat alsjeblieft uit aan mij. Je hebt een aanvoerder die meerdere malen de regels van de club heeft overtreden. Dan grijp je in als club, je kunt dit niet toelaten omdat je dan een giftige kleedkamer gaat krijgen. Als Aubameyang het mag dan gaat de rest het ook denken te kunnen. Dat vliegt niet. Een aanvoerder moet het voorbeeld zijn voor de rest, en momenteel is Auba dat zowel op als buiten het veld niet.

17 december 2021 om 13:10

Welke overtredingen heeft hij begaan behalve te laat terugkomen uit Frankrijk? Overdreven gedoe zeg..

17 december 2021 om 13:10

Amen, perfect verwoord! Arteta zit hier juist..

17 december 2021 om 13:34

Dit is in 1 jaar tijd al de 2e keer dat hij als aanvoerder zich niet aan de regels kan houden waar wij van weten. Zou mij niet verbazen als het achter de schermen als vaker is gebeurd. Wat is er nou moeilijk als leider van een team om op tijd te komen? Keer op keer weet hij het voor zichzelf lastig te maken.

17 december 2021 om 13:37

Vaker te laat (terug)gekomen, waaronder voor een tattoo en wedstrijd tegen Tottenham. Ook bij Dortmund ging alles niet altijd netjes bij hem. Als hij na zo'n tijd nog steeds niet bij de selectie zal er vast meer spelen dan alleen dit.

17 december 2021 om 14:00

Ajax, je denkt toch niet dat ze elk voorval naar buiten gaan brengen. Twee zijn publiekelijk gemaakt, te laat komen bij de NLD en nu zijn afspraken niet nakomen.

Uit Arteta zijn woorden kan je halen dat hij deze dingen blijft doen. Als oudere speler en captian is dit not done. Wat moeten de andere spelers wel niet denken als de captain dit kan blijven doen.

Daarnaast hebben ze alsnog uitzonderingen gemaakt voor Auba, en daar kon hij niet mee omgaan. Het is als een kind dat steeds de grens opzoekt.

17 december 2021 om 14:01

Ajax, je denkt toch serieus niet dat dit zijn enige overtreding is? Hij is bijvoorbeeld al tegen Tottenham vanwege disciplinaire redenen geschorst in maart. Tevens is hij in mei gestraft voor disciplinaire redenen. Het is niet erg dat je het niet weet, maar wellicht zou je het even kunnen opzoeken voordat je doet alsof het alleen komt doordat hij te laat terug komt uit Frankrijk. Hij is nota bene captain. Of was

17 december 2021 om 14:11

Tsja, Aubameyang disciplinair schorsen en tegelijkertijd Xhaka vaste basisklant maken is behoorlijk opmerkelijk, die zou niet meer mogen spelen. Het is gewoon niet consequent en er wordt altijd iemand geschorst wanneer Arteta onder druk staat. Als je dat stukje van Ornstein leest, dan lijkt het alsof ze het Aubameyang kwalijk nemen dat die naar Frankrijk ging om zijn moeder te ondersteunen en vervolgens te laat kwam omdat de covid-regels hem niet duidelijk genoeg waren. En nu komen er opeens media-berichten van dat ie al die tijd raar bezig was en dat zijn teamgenoten hem niet mogen. Ik heb het zelf niet zo op Aubameyang, maar dit is manipulatie, Aubameyang wordt nu opgeofferd om de aandacht van anderen weg te trekken. Gebeurt vaker onder Arteta en Edu.

17 december 2021 om 14:18

Ornstein heeft sinds het vertrek van Raul en zijn entourage geen bron meer binnen de club, I wonder why. Je kunt tegenwoordig beter Wheatly volgen, die is niet de eerste maar wel altijd de feiten.

Ik denk dat er achter de schermen genoeg gebeurd is wat hieraan ten grondslag ligt. Ook het feit dat Auba niet meer het feestnummer is wat hij voorheen wel was zegt iets, zijn hele insta stond vol met lachfilmpjes, dat is al een tijdje over en dat was ruim voor dit hele gebeuren. Auba heeft het niet meer naar zijn zin bij ons, wat ik erg jammer vind want in de vorm van 2 seizoenen terug zou hij ons nog hoger kunnen laten reiken, nu is het meer een anker.

Wie weet zit er wel iets in de Amazon-docu hierover, nog even geduld hebben

17 december 2021 om 14:22

Roscoe, wat loop je allemaal te verzinnen jongen. Was het Lacazette geweest had je in exact dezelfde situatie vast de andere partij wel gelijk gegeven.

Wat Xhaka deed was fout, maar tussen het publiek en social media had je vast mensen als jij. De manier waarop hij reageerde was niet goed, maar hij is een mens en vroeg of laat zou hij afbijten.

Xhaka heeft zijn schorsing gehad en intern is alles afgehandeld. Het was een menselijk reactie op onmenselijke verwensingen die hem werden nageroepen. Xhaka heeft nooit zijn taken als aanvoerder laten liggen en heeft zich over het algemeen altijd representatief gedragen als aanvoerder.

Auba daarentegen is enkel de aanvoerder op papier. Komt zelf zijn afspraken niet na, quotes van de aanvoerder in het wedstrijdboekje werden geschrapt omdat zijn verzaakte in het leveren van input, hij zocht bij elke uitzondering het randje op of ging er zelfs overheen. Absoluut niet captain waardig.

Dat teamgenoten hem niet mogen heb ik nergens gelezen, dat verzin je zelf. Wel is het zo dat teamgenoten hun kop niet laten hangen bij deze beslissing, want alles wat ik hierboven schets was ook bij hen bekend.

17 december 2021 om 15:25

Wheatly heeft dit jaar vaak flink ernaast gezeten, laatst nog met Odegaard als aanvoerder.

17 december 2021 om 15:51

Let maar eens op wie de volgende aanvoerder gaat worden

17 december 2021 om 16:35

@Samcro
Viel mij ook al op dat Auba weinig post. Zelfs zijn auto’s zie je niet meer dagelijks voorbijkomen. Hij lijkt op alle vlakken in een mindere fase te zitten. Dan moet de club steun bieden, wat Arteta ook heeft gedaan met een gegarandeerde basisplek. Maar op een gegeven moment kun je onacceptabel gedrag niet meer accepteren.

Denk trouwens niet dat dit een Ozil verhaal wordt. Genoeg animo en in huidige markt is zijn salaris biet shockerend. Wel zonde, want hij heeft mooie dingen laten zien. Maar we hebben al een tijdje behoefte aan een échte spits.

Die docu gaat leuk worden idd 😄

17 december 2021 om 17:15

Wheatley heeft ook bij mij afgedaan toen die onterecht Fabrizio Romano probeerde te cancellen terwijl Eriksen net was neergeploft op het EK. Beetje te geil om aandacht van tienerjongetjes op Twitter. Ik luister liever naar Charles Watts en James Benge, die ogen tenminste nog normaal. Ornstein is niet meer het orakel dat die ooit was en qua transfer rumors heeft hij niet meer de scoop. Maar Ornstein krijgt wel wat de club hem voedt wat bijdraagt aan de PR van Arsenal. Dat is niet voor scoops, maar voor dit soort dingen. Elke club heeft bepaalde banden met bepaalde journalisten wanneer ze zelf de controle willen bewaren over wat er naar buiten komt en Ornstein is nu "gedegradeerd" naar dat niveau qua wat hij te zeggen heeft over de club.

17 december 2021 om 17:22

Ik heb Coco kennelijk wat aangedaan, want dit is de 3e reactie met meer emotie dan inhoud. En jouw claims over dat ik het verzin, zoek maar rond op Twitter. Meerdere berichten over hoe teamgenoten gefrustreerd zijn over hoe Aubameyang niet gestraft werd en nu blij zijn dat hij wel straf krijgt. Niet mijn probleem als jij het niet bent tegengekomen.

Oh en Xhaka verdedigen, die afgelopen zomer alles uit de kast haalde om te vertrekken en toen zijn move niet kreeg, is dan weer humor. Meh, geen zin meer om er verder op in te gaan. Verbaast me een beetje dat dit soort reacties van jou komen, kan me niet herinneren dat ik in het verleden onplezierige discussies met jou heb gehad. Maar ja, zal wel, weet ik ook weer in de toekomst waar ik jou onder moet scharen. Helemaal met die opmerking over "mensen zoals jij".

17 december 2021 om 13:24

En dan zeuren wanneer Arsenal een slechte mentaliteit heeft en wedstrijden verliest. Maar als ze proberen een sterke cultuur te bouwen en daardoor spelers uit de selectie worden gehaald is het een nare club.

Je spoort niet man, tis niet de eerste keer dat je zo over Arsenal praat.

17 december 2021 om 14:02

Ach ja zelfde hoor je ook tijdens wedstrijden. Afgelopen woensdag waren de spelers fel als een overtreding op een medespeler werd gemaakt, dan roept de commentator dat Arsenal spelers dit niet moeten doen en gewoon rustig moeten blijven.

Doen we het niet, dan hebben we geen ruggengraat en is er van alles mis met de mentaliteit die we hebben.

Hier valt niks te winnen joh.

17 december 2021 om 14:07

Inderdaad. Commentatoren (zeker bij Ziggo) en Arsenal gaat meestal niet zo goed.
Veel desinformatie ook. Ik hoorde die van afgelopen wedstrijd ook over Aubameyang praten, die gaf een heel verkeerd antwoord over het feit waarom Auba niet bij de selectie zat.
Hij zat ''in de buurt'' met zijn antwoord, maar uiteindelijk maakte hij het veel erger voor Auba dan dat het daadwerkelijk was.

17 december 2021 om 14:09

Ja ik kijk meestal via de engelse zenders, in dit geval BT sport. Over het algemeen zijn ze sowieso zuur over Arsenal.

Afgelopen woensdag was het Macmannanana, als een klein kind lopen huilen over Arsenal.

17 december 2021 om 14:24

Coco, heerlijk als ze weer zuur over ons gaan doen. Betekent dat we weer relevant aan het worden zijn! Die mannen van Ziggo zijn allemaal niet te pruimen, behalve Wytse. Veel te weinig kennis van zaken omdat ze eigenlijk niet eens het Engelse voetbal volgen of zoals van Vliet praten ze 5 minuten, 10 minuten niks, 5 minuten onzin, 10 minuten stil.

17 december 2021 om 14:29

Ik luister helemaal niks vanuit NL als het gaat om de PL, totale misinformatie. Vaak refereren ze nog naar de tijd dat de PL op rtl5 werd uitgezonden.

17 december 2021 om 14:34

Ik denk zelfs dat ze in dienst van vz zijn om dingen te roepen die dan later in de topics tegen Arsenal gebruikt kunnen worden. /eierschaal af

17 december 2021 om 13:43

@medellin: heb jij dan meer informatie? Wil je die dan delen met ons?

Want het enige dat zeker is, is dat Auba reeds 2x de gemaakte afspraken geschonden heeft. En dat als club captain, die een voorbeeld zou moeten zijn voor de rest van het team.

Het is goed dat Arteta (en Arsenal) hier tegen optreden want dat kan alleen maar ten goede komen van professionaliteit binnen de club.

Daarnaast is het sportief ook geen drama dat Auba er niet bij is want die speelt al tijden... nou ja, dramatisch.

17 december 2021 om 13:54

Want Auba was perfect bij Dortmund?

17 december 2021 om 14:45

Bij Dortmund was het net zo erg na het geforceerde vertrek van Dembélé. Kwam niet op de training en komt dan doodleuk later aanschijten met een cameraploeg om een ludiek filmpje op te nemen op het trainingscomplex van Dortmund, daarnaast veelvuldig te laat komen. Sinds hij zag dat Dembélé iets kon forceren deed hij hetzelfde.

17 december 2021 om 14:51

Des te beter dat de club hem nu zo hard aanpakt en een voorbeeld stelt.

17 december 2021 om 15:36

Zou wat zijn als Arsenal hem dan ruilt voor Dembélé, raak je van de regen in de drup😅

17 december 2021 om 15:50

Haha, ja dat is eigenlijk ook wel zo he? Ik heb dan toch ergens ijdele hoop dat die Dembele van bij Dortmund er nog in zit en eruit kan komen. Wellicht onterecht gezien zijn jaren bij Barca.

17 december 2021 om 16:13

Dembélé bij Dortmund was echt waanzinnig, wat een speler man. Tweebenig, enorm snel, passeeractie, goede trap.. Bezat echt alles, ook nog weinig blessures toen nog. Toen Barcelona dat z’n hoofd op hol bracht.. Gun het ze daarom enorm dat ze totaal 145 miljoen betaald hebben voor hem, nare club.

17 december 2021 om 16:19

Kan ik me heel goed voorstellen dat je ze dat gunt, ze hebben onze cap ook weggelokt terwijl we hem nog hard nodig hadden.

17 december 2021 om 16:24

@baronvonborsig.

En toch was dat slechts 1 seizoen. De rest van z'n carrière heeft Dembélé niets bijzonders gepresteerd.. Ik heb hieronder al de vergelijking gemaakt met Pepe. Van de afgelopen 6 seizoenen heeft Pepe er 5 beter gepresteerd.. En dan had Dembélé eigenlijk ook nog eens betere spelers om te assisteren (messi o.a.). Dus misschien is het wel zo dat Dembélé gewoon extreem gehyped is geweest en feitelijk dus niet zo goed is?

Veel van de aspecten die jij benoemt, vallen de afgelopen jaren al vies tegen vind ik. Tweebenig ja, maar niet gecontroleerd zoals een Sneijder, Cazorla en Pedro dat wel hadden. Enorm snel, klopt. Passeeractie vind ik steeds minder geworden, het is tegenwoordig meer die snelheid. Goede trap? Vind ik dus absoluut niet. Of laat ik het anders zeggen: niet constant. En dan vind ik dus niet dat je een goede trap hebt, als van de 10 schoten er slechts 3 echt goed op doel gaan..

Dan blijft er een overbetaalde, verwende jongeling over. Dat hoef ik persoonlijk niet bij Arsenal te zien...

17 december 2021 om 16:39

Jackie, ik snap je punt heel goed hoor, mijn punt was puur gebaseerd op het feit dat ze beiden evenveel verdienen en de contracten nog even lang lopen. Als die voorwaarden allemaal gelijk zijn, zou ik eerder voor Dembele kiezen.

17 december 2021 om 18:21

Jackieboy, geen idee wat je allemaal wilt bereiken met dit zinloze relaas maar Samcro heeft het over de Dembélé van Dortmund. Ik geef dus antwoord over die Dembélé, die ik iedere pot gezien heb. La Liga kijk ik niet dus geen idee wat hij nu presteert. Mij reactie is over z’n Dortmund tijd en daar deed hij dat wel allemaal, zoek maar lekker de beelden terug 👍🏻.

17 december 2021 om 20:17

Ja en daar reageer ik toch ook op? Namelijk dat misschien nu is gebleken dat dat Dortmund seizoen een uitschieter is geweest en hij dus niet daadwerkelijk het talent had dat jij hem hier toedichtte. Dat is "mijn relaas".

Ben het verder eens dat het een spectaculair seizoen van Dembele was, maar het waren vooral heel veel assists. Lag het dan ook niet bijvoorbeeld aan Aubameyang en Reus?

17 december 2021 om 22:20

Jackieboy10 hier wil ik je toch corrigeren. Net als heel veel Arsenal supporters hier kijk je enkel naar statistieken en niet naar hoe een speler daadwerkelijk speelt. Het gaat ook om veldspel, ben geen fan van Dembele, maar hij heeft wel een betere dribbel en balbehandeling, echter heeft die een iq van een goudvis waardoor hij niet verder komt in zijn carrière. Zelfde als met Lacazette, alle Arsenal fans riepen bij zijn komst dat het een topspits was omdat die zoveel scoorde, maar niemand die hem daadwerkelijk wat wedstrijden had zien spelen. Zelfde met Pepe, ik werd afgemaakt toen ik het vooraf een miskoop noemde (wat uiteraard weer zo was), omdat ik de Ligue 1 volg en hem ook vreselijk zag spelen op de Afrika cup, maar hier werd dan weer geroepen dat het een topper was.

Wat een onzin als iemand naar zijn zieke moeder afreist en een dag extra neemt omdat hij het misschien moeilijk kan verwerken of nog even bij zijn moeder wil blijven en hem dan zo keihard aanpakken in de media en in het team wat een gevoelloos persoon ben je dan als trainer!

17 december 2021 om 13:12

Hij kreeg toch gewoon toestemming van Arteta? Maar ze hebben samen die afspraak gemaakt dat hij die avond terug zou komen. Je komt de afspraak niet na en laat niks van je weten. Hoezo ben je dan een gevoelloos persoon?

17 december 2021 om 13:36

Omdat het misschien emotioneel niet goed met je gaat , er zijn belangrijkere dingen dan voetbal in het leven en vooral iemand zijn familie!

17 december 2021 om 13:41

We weten niet eens wat er met zijn moeder was, voor hetzelfde geld was het een buikgriep, als het erg was had hij vast wel meer tijd gekregen. Het zal ook niet alleen dit zijn want anders zat hij al wel weer terug in de selectie.

17 december 2021 om 13:45

@monteviedo: denk je nu zelf niet dat Arteta meer tijd aan Auba zou gegeven hebben mocht zijn moeder ernstig ziek zijn?

Ik bedoel, hij laat Auba toch afreizen naar Frankrijk? Maar aangezien hij ook vraagt dat Auba dezelfde dag terugkomt, lijkt het me dat de gezondheidstoestand van zijn moeder niet van dien aard slecht is, dat Auba voor langere tijd ginds moest blijven.

17 december 2021 om 13:57

Auba heeft al veel vaker de kans gekregen om haar te bezoeken. Dus hoezo is Arteta gevoelloos? Auba kwam ipv s’avonds de volgende ochtend. Als die echt emotioneel heel zwaar had bleef hij toch veel langer dan alleen een nacht? Dan kun je alsnog even een appje sturen, hoeveel werk is dat?

17 december 2021 om 14:04

Je redeneert als een kind die bij de plaatselijke tankstation werkt, maar ook daar is het not done om je afspraken niet na te komen!

Mensen doen alsof alle logica de wereld uit mag als het om een familielid gaat of moeder.

17 december 2021 om 13:52

Montevideo, wat een gezeik. Begin dit jaar heeft Auba 3(!) wedstrijden gemist vanwege zijn zieke moeder, waaronder een gelijkspel tegen Man U en een verloren wedstrijd tegen Southampton in de FA cup. Destijds was Arteta heel begripvol, ondanks het missen van zoveel wedstrijden van zijn eigen aanvoerder.
Ik snap dat Arteta dat nu probeert te voorkomen en heeft duidelijk aangegeven wat de voorwaarden waren.
Als de moeder van Auba zo vaak of zo lang ziek is en Auba dat daadwerkelijk niet kan verwerken, dan is het misschien beter dat hij even niet speelt

17 december 2021 om 14:06

Zo moeilijk met verwerken dat hij erna een tattoo gaat laten zetten. Maar even bellen dat je later komt, ah nee, ik ben emotioneel niet lekker.

Niet dat Auba zo dacht, maar als ik Monte moet geloven is zo een situatie normaal.

17 december 2021 om 17:38

Auba heeft geen familie die haar kon meenemen naar London?

Jammer dat dit zo loopt. Toch echt wel een goede spits die Auba.
Misschien terug naar Dortmund? Als Haaland vertrekt heb je een adequate vervanger. Dortmund is natuurlijk ook bezig met Adeyemi, die past ook met in het profiel van jong en talentvol, maar oudgedienden zijn bij Dortmund ook eerder welkom gebleken (Hummels)

Dit gebeurt er als je geen 25 doelpunten minimum maakt per seizoen, dan gaan de randzaken de overhand nemen. Wel een zware decline te merken bij hem in zijn laatste twee seizoenen.

17 december 2021 om 16:26

@millonario.

Dat is ook simpelweg het probleem. Aubameyang scoort niet meer. Arsenal creëert te weinig kansen, maar de kansen die Auba wel krijgt die neemt hij niet. Tegenwoordig mist hij zelfs vanaf 1 meter voor het doel.. Dus tja, dan heb je er inderdaad weinig aan. Qua prestaties hoorde hij ook al op de bank in mijn optiek. Maar ik weet ook haast wel zeker dat er meer ''randzaken'' spelen dan 1 niet nagekomen afspraak. Anders is de ''straf'' namelijk erg groot t.o.v. het vergrijp.

17 december 2021 om 21:32

Ja, er zal ongetwijfeld meer spelen. Maar als hij er 1 op 1 loopt bij wijze van spreken, zijn deze dingen van minder belang en hoor je er ook minder over. Feit is wel dat hij maar een schim is van de speler die hij paar seizoenen geleden was. Toen teerde Arsenal op zijn kwaliteiten, want zonder zijn goals was het nergens.

Auba zit terecht buiten de selectie. Is vaker gestrafd en moest tegen Spurs vorig seizoen ook thuiszitten. Arteta is bezig om rotte appels uit de selectie te halen. Begon al met Ozil daarna Guendouzi. Nu is Auba aan de beurt.

Ik mis hem niet. Met Laca in de spits is onze aanval veel sterker en je ziet dat de jonge spelers door hem doorslaggevend zijn. Martinelli, Odegaard en Saka scoen of assisteren bijna ieder wedstrijd zonder Auba.

17 december 2021 om 13:33

Met laca is de aanval beter ja. Vooral in de combinatie. Alleen mist Lacazette helaas ook nog te veel kansen in mijn optiek. We hebben geen ´´killer´´, dat is zo jammer.

Verder vond ik Aubameyang nooit een rotte appel. Ja, hij is wel eens te laat geweest en misschien geen aanvoerder, maar een rotte appel? Voor die benaming moet je toch wel wat meer doen dan alleen ''te laat zijn''.

17 december 2021 om 13:46

Op dit moment is hij het wel. Hij houd het proces tegen om een slechte voorbeeld te zijn voor onze jonge groep.
Dat hij hiervoor voorbeeldig was dat kan. Heb het gevoel dat er veel nare dingen achter de schermen is gebeurd. Anders zou hij niet drie wedstrijden achter elkaar buiten de selectie vallen.

17 december 2021 om 13:51

Ja, dat denk ik ook. Anders kan dit toch niet te verklaren zijn.
Ik ben als ''die hard'' Arsenal fan echt nieuwsgierig, maar kan nog niks ''nieuws'' vinden.

17 december 2021 om 14:07

Rotte appel in de zin dat hij geen goed voorbeeld is. Komt ze afspraken niet na, en dat als captain, hoe kan je als jonge speler daaraan optrekken?

17 december 2021 om 14:14

Lacazette is ook een behoorlijk rotte appel en mag heel snel doorgeselecteerd worden. Kan ook makkelijk met Martinelli en Balogun in de reserves.

17 december 2021 om 14:24

Zie je dit bedoel ik ahahahha.

Hoe verzin je het. Meerdere malen hebben spelers aangegeven dat Laca hen helpt en een rolmodel is. Absolute grap ben jij.

17 december 2021 om 14:32

Coco, dat je je nog druk maakt om mensen die Laca afserveren, give yourself a break. Laca is geen topspits, maar op dit moment wel erg belangrijk op andere vlakken voor ons. Helaas -of eigenlijk boeit me dat niets- zullen de mensen die hem voorheen gekraakt hebben daar nooit meer van terug komen. Het ergste vind ik als het fans van Arsenal zelf zijn, juist die zouden moeten zien wat zijn waarde op dit moment is, vooral buiten het veld, zoals Luiz die ook had.

17 december 2021 om 14:57

Ach ja, maak er niet zo druk om. Ik zeg ook niet dat Laca HET wel is, maar wat hier gebeurt is natuurlijl absurd.

17 december 2021 om 15:54

@samcro.

Ik voel mij aangesproken .

Maar zonder dollen, ik zeg inderdaad al jaren dat Lacazette niet goed genoeg is. Maar ik zeg ook dat hij op dit moment onze 1e spits hoort te zijn. Waar ik echter faliekant op tegen ben is een contractverlenging voor hem. En dat frustreert mij wel, want ik zie vele Arsenal fans daar wel om roepen.. Ik zie dat vooral als angst om echt knopen door te hakken. Lacazette is voor nu het beste wat we hebben en kunnen opstellen. Prima. Maar dat betekent niet dat hij nog 1 of 2 jaar langer mag en moet blijven.

Uithuilen en doorgaan in mijn optiek. Zowel Auba als Laca weg in de zomer en zorgen dat je 1 goede nieuwe spits haalt. Net zoals met Luiz het geval was: had zijn waarde in dat seizoen, maar was het niet waard om nog te verlengen.

En daar hebben wij teveel spelers van nog steeds. Elke keer maar dooretteren met bepaalde selectiespelers: Xhaka, Holding, Mari, Chambers, Laca. Velen praten over nieuwe contracten om nog erop te verdienen, maar wanneer doen wij dat echt dan? Uiteindelijk spelen die spelers dan simpelweg langer bij ons en vertrekken ze dan 1 of 2 jaar later alsnog transfervrij, mede omdat geen enkele andere club ze wil als ze een transfersom moeten betalen.

Deze winter/zomer mogen wat mij betreft de volgende spelers vertrekken/geen contractverlenging krijgen:
Holding, Mari, Kolasinac, Chambers, Cedric, Elneny, Xhaka, Lacazette, Aubameyang, Pépé en Nketiah.

17 december 2021 om 16:05

Haha Jackie, het was niet specifiek op jou gericht, maar nu je dat zo zegt was jij idd ook wel iemand die altijd met gestrekt been erin ging als het om Laca ging.

Ik sta wat dit betreft aan jouw kant, want verlengen vind ik ook not-done. Ik denk dat hij dat zelf ook niet eens wil, lekker terug naar warmere oorden en daar afbouwen, prima toch?

Ben het niet met je hele lijst eens, want niet vergeten dat we dan vrijwel niets op de bank over houden dit seizoen en je gaat er echt nog wel 1 of meer nodig hebben... Zie nu trouwens dat je het niet alleen over de winter hebt, dan toch mee eens, maar dan wel als er ook vers bloed voor komt of vanuit de jeugd door kan stromen.

17 december 2021 om 16:32

Haha ja Samcro, maar dat komt omdat Lacazette ook wel een extreem frustrerende speler is als hij je 1e spits is. Hij mist namelijk verdomd veel kansen en het was toen ook nog eens zo dat heel veel aanvallen dood liepen bij hem omdat zijn aanname of vervolg uitermate zwak was.. Dat vind ik nu wel beter bij hem geworden. Maar het is en blijft een duurde versie van Giroud, zonder de kopkwaliteiten . Zeker prima als hij zelf ook weg wil. Zolang hij maar niet blijft haha.

En inderdaad, mijn lijst is ook echt gebaseerd op dat er vers bloed komt . Ik was zelfs nog Bellerin vergeten op mijn lijstje. Maar het gaat mij bij de meesten er gewoon echt om dat ze al jaren bij ons spelen en dus ook al jaren aanmodderen. Holding en Chambers dien je gewoon te vervangen met Saliba en een aankoop. Spelers die nog kunnen groeien en echt talent tonen (saliba maakt nu al voor de 3e keer op rij indruk in Frankrijk). Idem voor de rest. Eigenlijk is Pepe de enige waarover je nog kunt twisten, ondanks dat hij bij lange na niet brengt wat wij allemaal dachten.

Nieuwe spits, 2 nieuwe middenvelders, nieuwe rechtsback erbij, nieuwe CV en het liefst ook een buitenspeler als Pepe en Nelson weg zouden gaan.

17 december 2021 om 16:43

De mate waarin mensen goed geã¯nformeerd zijn over de huidige situatie binnen de club zal altijd teleurstellend blijven zolang 'echt' succes uitblijft. Arsenal dat al jaren kwakkelt als subtopper bevordert niemands motivatie om eens diep in de materie te duiken. Neemt niet weg dat het vermoeiend kan zijn om reacties te lezen waarin allesweters met hun natte vinger constant de acties van Arteta en de clubleiding ondermijnen, zonder rekening te houden met de geschiedenis. Vanuit mijn optiek is team-Arteta hoogstpersoonlijk bezig met een herstructurering van gigantisch formaat, op het veld en buiten het veld. Als je de erfenis van Gazidis meeneemt en het mislukte beleid dat jarenlang door Stan Kroenke is gehonoreerd, dan moet je weten dat Arteta tot nu toe als onervaren manager, een puike prestatie levert. Ik reageer bijna nooit op nieuwsartikelen, maar als ik Arsenal fans complottheorieã«n zie plaatsen over de manager die bewust spelers zou disciplineren om hiermee de aandacht van zichzelf te weerkaatsen, en reacties dat Arsenal een nare club is omdat het niet rekening zou houden met persoonlijke kwesties van spelers, dan begint het wel bij mij wel echt te jeuken. De ik ben totaal onwetend en dat boeit me niks mentaliteit is echt tenenkrommend.

17 december 2021 om 16:50

Bijna, dat mag je hier van sommigen niet zeggen want dan kruip je Arteta in zijn hol.. De believers zullen uiteindelijk gelijk krijgen en ik heb alle tijd van de wereld tot het zover is. En als blijkt dat hij uiteindelijk die laatste stap niet kan zetten en vervangen moet worden is dat ook prima, hij is op het juiste pad en pakt het goed aan.

17 december 2021 om 16:50

@cocoafc
Misschien moet hij dan mental coach worden. Op het veld, als voetballer, is het namelijk een grote grap en een verspilling van tijd. Denk je dat een Saka niet geselecteerd wordt voor Engeland als Lacazette niet elke ochtend tegen hem zegt "yo, faka kil"? Het is een verwaarloosbare toevoeging, dat "rolmodel"-gedoe waar je het over hebt. Niet geheel ontoevallig dat niemand erover spreekt wanneer Lacazette weer in zo'n vorm van niks verkeert waarin hij geen deuk in een pakje boter schiet. Dus ongeveer 2, 3 wedstrijden geleden.

Verder vind ik het behoorlijk overtrokken dat jij en Samcro nu een beetje reageren alsof ik zeg dat water kan branden, alsof het een overduidelijke feit is dat Lacazette "zo belangrijk is". Er is niks wat dat aangeeft. Hij heeft geen indrukwekkende jaren achter de rug en we hebben geen selectie gehad in de afgelopen jaren dat bekend staat om een sterke teamspirit ofzo. Alleen domme dansjes na onbelangrijke doelpunt, vaak bedacht en uitgevoerd door Lacazette met zijn maatje Aubameyang. David Luiz was zo belangrijk dat sinds hij weg is je nu een blok hebt met 5 man waarvan 3 deze zomer gekomen zijn die redelijk vaak de nul houden. Wat voor inbreng heeft Lacazette precies gehad? We hebben het over een guy die herhaaldelijk betrapt is op lachgas-praktijken en ook wel eens door Arteta aan de kant is geschoven voor Nketiah bv.

Al vind ik het wel humor dat je op de man moet spelen omdat ik een inhoudelijke reactie geef over een matige speler die je niet persoonlijk kent. Zoek een fanclub op anders. Voor de rest gaat het wel goed komen hoor.

17 december 2021 om 16:57

Roscoe, ik ga af op de geluiden die er uit de spelersgroep zelf komen, natuurlijk moet je daar wat zou bij nemen maar als het voor die jongens werkt hoe Laca ze begeleidt is dat toch prima? Het is soms alsof jij en anderen liever de speler zien falen omdat je dan gelijk krijgt in de discussie op vz - met totale vreemden.

Laca moet niet onze eerste spits zijn, maar op dit moment is hij onze beste optie dus in plaats van een jaar lang alles afzeiken kan je er ook achter gaan staan totdat we beter hebben. Althans, zo pak ik het voor mezelf meestal aan en dat werkt voor mij. Ieder zijn ding natuurlijk. Wil overigens niet zeggen dat ik hem helemaal het einde vind, ik zie alleen wel dat hij nu zijn waarde heeft en totdat hij vervangen wordt zal ik dat dan aangeven.

Luiz had ook zeker zijn waarde, want dat was een winnaar, iemand die het klappen van de zweep kende en daar over kon uitweiden tegen de jonkies. Als je denkt dat je daar niets van leert houdt het op. Dat hij op het veld een clown kon zijn, dat kon iedereen zien.

17 december 2021 om 17:34

Ik heb eerder het gevoel dat men spelers zien als familieleden ofzo en hun daardoor verplicht voelen om een beetje geforceerd optimistisch ernaar te kijken. En ook dat mensen verder willen gaan met iets wat duidelijk niet werkt, niet omdat ze zoveel vertrouwen erin hebben, maar omdat zij dan weer de andere kant van de "ik wil gelijk hebben"-medaille zijn.

Uiteindelijk is het voetbal. Een zinloos spel waar 11 gasten achter een bal aan rennen. Waarom zou ik niet zeggen dat iets wat gewoon slecht is, maar in stand blijft worden gehouden, niet slecht is? Waarom zou ik "achter het team moeten staan"? Zijn volslagen vreemden. Ik heb geen verplichtingen naar hun. Als een tv-show dat ik leuk vind niet meer leuk is en dat blijft zo, dan ga ik ook niet achter de acteurs of de schrijvers staan uit een misplaatst gevoel van loyaliteit. Het is klote totdat het niet meer klote is.

5 jaar Lacazette was een miserabele tijd als Arsenal-fan. Ik wil dat het vandaag stopt, want het is niet leuk om continu te kijken naar een spits die het nooit, maar dan ook nooit gaat brengen. Waar kijk ik dan voor? Dus ik heb vrij weinig aan spelers die zeggen dat ze begeleidt worden door Lacazette wanneer de resultaten slecht blijven en het spel ook. En als die dan een keer goed speelt, boeit het me niet, omdat die dingen met pieken en dalen komen. En zolang dat soort spelers blijven spelen, heb ik ook weinig zin in Arsenal. Dat is hoe het voor mij werkt en het is goed, want dan erger ik me er niet meer aan. Meestal niet. Ik mag soms wel mensen wat meer in hun waarde laten wanneer ze iets anders vinden.

17 december 2021 om 22:27

Allemaal aannames weer van Samcro, Het zou eventueel wel zo kunnen zijn, maar dat weet je niet zeker en het als waarheid brengen is typisch iets wat jij te vaak doet. Het kan ook zo zijn dat ze niets van Luiz hebben geleerd, hem als een clown blunder na blunder hebben zien maken. Dat ''begeleiden'' is echt zo overrated.

18 december 2021 om 09:23

Maak het niet persoonlijk aub Feno, hou het bij het voetbal.

17 december 2021 om 16:25

@somafunnier. Leg mij eens uit wat er rot was aan Özil?

17 december 2021 om 16:41

Ozil eindigde bij ons als een lamme halve tamme die zich veel te goed voelde om vuil werk voor anderen op te knappen, een primadonna die giftig was voor het groepsproces en de jonge spelers negatief meezoog(zie Guendouzi). Maar dat mag je niet zeggen want Oeigoeren, ja dag hoor.

Lekker snel verkopen, voegt op het veld helemaal niks toe. Hij is niet het type spits wat Arsenal nodig heeft en loopt vaker als een ongeïnteresseerde speler rond op het veld, verkopen nu hij nog wat waard is.

17 december 2021 om 13:28

Hij is al vrijwel niks meer waard. Gigantisch contract en de dertig ruim gepasseerd. Presteert al anderhalf jaar niet meer. Je krijgt misschien nog drie maandsalarissen voor hem en dan heb je al geluk dat er überhaupt nog iemand was die hem wilde.

17 december 2021 om 13:43

Vorig seizoen gewoon 10 doelpunten en 3 assists. Nu staat hij op 4 goals en een assist. En ook regelmatig niet de 90 minuten volgemaakt of niet op zijn natuurlijke positie gespeeld.

Het is niet de topspits van de 2 seizoenen ervoor (22 goals en 3 / 5 assists), maar om nu te zeggen dat hij vrijwel niks meer waard is, gaat mij wat te ver.

Zijn salaris is voor een transfer het grootste struikelblok. Dat kunnen er weinig betalen. Degene die het kunnen betalen, willen hem waarschijnlijk niet vanwege betere alternatieven.

17 december 2021 om 13:47

Wauw, 10 goals en 3 assist vorig seizoen en dit seizoen 4 goals en 1 assist. En dat voor 'amper' 250K per week (en dus ons bestbetaalde speler).

Voor de rest geraken we Auba uiteraard niet meer aan de straatstenen kwijt dus zitten we nog tot eind volgend seizoen (gelukkig is het niet langer) met een zwaar overbetaalde speler, wiens sportieve bijdrage quasi nihil is.

17 december 2021 om 13:53

Hij kan toch ook gewoon in een dip zitten? Toen hij een paar potten met Lacazette achter zich mocht spelen, ging die link-up nog best prima.

Hij is gewoon slachtoffer geworden van de goede run van een ESR op de linkerflank. Want als enige spits is Auba geen succes. Die rendeert alleen op de linkerflank of als spits in een 2 spitsen systeem..

Ik zeg nergens dat het wauw is wat hij gepresteerd heeft, maar het is ook voor ene klein gedeelte te verklaren.

17 december 2021 om 13:56

En nu is hij 32.5 jaar oud en hij verdient een kwart miljoen per week, en heeft dus welgeteld 14 goals gemaakt dit seizoen en vorig seizoen bij elkaar. Ik weet niet waar je vandaan haalt dat hij daarmee nog veel geld waard is. Salaris en mogelijke verkoop kun je niet los van elkaar zien. Zijn salaris drukt de prijs die je voor hem kan vragen. Een kwart miljoen per week is dus ongeveer 12 miljoen per jaar. Denk niet dat Pierre-Emerick een hele hoop wil gaan inleveren, dus grote kans dat je hem deels moet afbetalen als hij voor minder zou tekenen bij een andere club. In dat zeldzame geval krijg je alsnog niet meer dan tien miljoen voor 'm. Dat is de absolute max. Of hij moet bereid zijn naar de zandbak te gaan, en dan krijg je er nog minder voor. Denk eraan he: Hij gaat komende maand zeer waarschijnlijk niet weg. Dan betaal je hem nog zes miljoen tot de zomer, dan is ie 33 en heeft ie 2 kutseizoenen gehad en staat ie nog 1 jaar onder contract. Hoeveel betaald een Al-Ahly dan nog voor hem, als ie uberhaupt wil gaan en hetzelfde salaris wil houden? Ik denk helemaal niks.

Beste scenario koopt een club gewoon het restant van zijn salaris af bij hem zelf (dus dat Arsenal met dat geld zijn contract kan ontbinden). Dan heb je het dus over 12 miljoen euro van de zomer.

17 december 2021 om 14:11

Denk niet eens dat dat aan hem perse ligt, want Arsenal creeert gewoon heel weinig. Andere spitsen missen net zo goed kansen, maar hun team zorgt voor zoveel meer kansen of de speler doet zelf iets.

Die laatste twee dingen heeft/kan Auba niet.

17 december 2021 om 14:19

Auba heeft de pech dat andere op ''zijn positie'' beter spelen en eigenlijk ook dat hij niet volledig in het Arsenal systeem past.
Auba is een spits in een 2 spitsen systeem. En bij ''hoge nood'' kan hij relatief goed uit de voeten als linksbuiten/linkshalf bij de 4-2-3-1.

Echter kwamen op de flanken een ESR en Saka op en speelde die gewoon voetballend veel beter. In de punt is hij in ons systeem gewoon niet sterk genoeg en niet goed genoeg in de combinatie.

17 december 2021 om 14:26

Dat is toch gewoon tragisch, dat je op het toppen van je kunnen een wisselspeler bent voor twee jongens die net 20 zijn? Het is niet alsof Lacazette alles kort en klein heeft geschoten afgelopen jaren. Bij Dortmund speelde hij grotendeels in eenzelfde type systeem- veel aanvallende middenvelders/vleugelspelers, en twee harde werkers centraal. Daar was ie de enige spits. Hij heeft bij Arsenal eventjes gerendeerd met Lacazette naast hem, maar verder niks.

17 december 2021 om 14:31

Die jongens die net 20 zijn zijn extreem getalenteerd. Behalve het scoren en diepgaan, heeft Auba geen enkele kwaliteit die zij bezitten.

Gezien de omstandigheden, begrijp ik in dit verhaal Aubemeyang een stuk meer dan Arsenal. Ja afspraak is afspraak maar dit is wel je moeder waar het om gaat. Op tijd terug voor de training, waar zijn de managers gebleven die buiten de lijntjes kunnen kleuren en menselijk kunnen zijn?

17 december 2021 om 13:29

Auba is vaker gestraft en dit is niet de eerste keer. Liep corona op door een groot feest te geven voor zijn zoon waardoor hij covid kreeg en de wedstrijd tegen Brentford miste.
Kwam vorig seizoen ook meerdere keren te laat en werd uit de selectie gezet.
En nu communiceert hij niet dat hij wat later zou komen en mist covid test.

17 december 2021 om 14:15

Feit dat het om ze moeder gaat is echt een trigger voor mensen. Logisch natuurlijk, je doet alles voor je moeder, maar als ze niet in levensgevaar is zul je toch aan bepaalde verplichtingen moeten voldoen. In dit geval een simpel belletje dat je later komt of je komt gewoon je afspraak na. Auba heeft zelf besloten dat hij niet dezelfde dag terugvloog, omdat hij dacht dat hij wel goed zou zitten als hij op tijd op de training verscheen. Dat was niet de afspraak.

Aubameyang toch. Ik snap niet dat hij nu al de derde wedstrijd niet erbij is. Oké, hij is gestraft. Zijn band is afgepakt. Hij heeft 2 potten gemist.
Het enige wat ik mij nog kan inbeelden is dat men Nketiah echt graag wilt houden en hem speelminuten wilt gunnen nu, zodat die dan wellicht alsnog bijtekent op het laatste moment. iets anders snap ik niet. Want zelfs als Auba niet in vorm is, is hij beter dan Nketiah.

Verder heeft Aubameyang wel vaak de randjes opgezocht hoor. Niet captain waardig, absoluut. Daarom moet er ook eens iemand gekozen worden die gewoon zich ''keurig'' gedraagt en ook gewoon een leider is. Lacazette voor dit seizoen, omdat hij vice-captain is. Maar volgend jaar hoop ik op Tierney of op Gabriel. Al hoop ik dat Gabriel dan wel wat beter Engels spreekt tegen die tijd.

Hij was dus ''te laat'' terug nu. Daarvoor heeft hij door een party van zijn zoontje corona opgelopen, waardoor hij niet beschikbaar was. Daarvoor had hij geloof ik ook malaria opgelopen. Kan die niet zo heel veel aan doen denk ik, maar toch ook niet gunstig.
Daarvoor was hij ook te laat voor een (wedstrijd)bespreking en miste hij de Nld...

Het is een soort ''patroon'' van gedrag wat absoluut niet aanvoerder waardig is. Maar om hem nu voor een 3e wedstrijd op rij niet te selecteren, ik snap het niet. Het is niet zo dat wij op de bank gigantisch veel aanvallers hebben. Waarschijnlijk nu ESR of Odegaard Of Martinelli (1 van de 3) en Pépé (die Arteta niet wilt gebruiken opeens???) en Nketiah (die niks brengt en ook intikkers mist).

17 december 2021 om 13:49

Arsenal is sinds de aanstelling van Garlick echt veel bezig met het behouden van de waarde van spelers. Daarom worden er zoveel contracten verlengd, Waaronder die van Xhaka. Ze willen niet dat spelers constant transfervrij weggaan nadat ze hun contract laten aflopen, wat de afgelopen 15 jaar een groot probleem was voor Arsenal. Verleng z'n contract maar met 3 jaar, dan krijg je er gegarandeerd nog 10-15 miljoen voor.

17 december 2021 om 13:58

Ik denk ook dat je voor Nketiah nog wel een miljoen of 10 a 15 moet kunnen scoren, mits hij met minimaal 2 jaar verlengd. En het zou ook zonde zijn, want hij zou echt wel een soortgelijk bedrag als Willock moeten kunnen opleveren, vanwege zijn ''talent'' en vooral ook nationaliteit.
Willock is talentvoller in mijn ogen, maar goed.

Ik hoop met name dat Lacazette een nieuw 2-jarig contract krijgt. Ja, hij is niet de ultieme goalgetter die men wilt in de punt van de aanval. Maar hij laat anderen zo veel beter spelen. Is beschikbaar, aanspeelbaar, vecht voor de ploeg en is ook nog een goede aanvoerder in mijn optiek.

Hij scoort niet meer zo veel als bij Lyonnais, maar goed. Daar hebben wij nu dan ook nog andere spelers voor. Een ESR, een Saka, een Pepe, een Odegaard (tegenwoordig scoort die ook) en hopelijk volgend seizoen ook een nieuwe NR1 striker. Persoonlijk hoop ik dan op een Calvert - Lewin, Richarlison, Isak of Vlahovic.

De enige die van mij zou mogen vertrekken, transfervrij, zijn Kolasinac en El Neny. El Neny is niet erg dat hij onder contract staat, maar op hem ga je niks verdienen. Alleen de Turkse clubs zijn tegenwoordig nog geinteresseerd in hem, en die hebben geen euro te spenderen. Idem voor ene Pablo Mari. Wilt meer spelen, wat zijn goed recht is, maar alleen Flamengo heeft momenteel interesse in hem. Die Braziliaanse clubs krijgen ook miljoenen voor d e verkoop van al die talenten, maar een euro aan transfersom betalen, ho maar.

17 december 2021 om 14:15

Lacazette een contractverlenging, oh mijn god.

Anyway, dat verhaal over het verlengen van contracten, hoe vaak heeft dat ook daadwerkelijk geld opgeleverd en hoe vaak leidde dat tot het ontbinden van contracten, wat dan weer geld kostte?

17 december 2021 om 14:23

Hij heeft het over de laatste ''jaren''.
Denk voornamelijk dat hij dan doelt op Willock, Xhaka, Reiss Nelson tot heden. Al hebben die laatste 2 dus nog geen geld opgeleverd en zie ik dat ook vrij somber in.

Lacazette is gewoon een prima spits. Volgend jaar zomer moet er een absolute nummer 1 bij, maar Lacazette heeft echt wel een prima waarde in dit jonge Arsenal. Scoort te weinig om de nummer 1 spits te zijn, maar werkt hard, heeft voldoende ''talent'' en voetballend vermogen, is sterk en laat vooral ook andere beter spelen.

17 december 2021 om 15:45

En, gaan we Xhaka verkopen dan? Ik gok van niet. Wie wil hem nu nog dan? Je had kunnen cashen op hem, maar dan had je genoegen moeten nemen met minder. Uiteindelijk ga je nu echt niet meer dan dat bedrag krijgen hoor.. en dan zit je ook nog met het risico dat hij wel blijft en je dus nog 2-3 jaar aan Xhaka vast zit in de basis...

Idem voor Nketiah. Je kreeg hem aan de straatstenen niet gesleten eerder, waarom nu dan wel? Het is niet alsof hij gegroeid is qua niveau... Met dit soort spelers moet je juist nu je verlies nemen, hoe zuur het ook is, en ervoor zorgen dat je dit niet overkomt met anderen. Elneny en Kolasinac lekker laten gaan. Mari ook lekker laten gaan, die heeft ook nog een contract voor 2 jaar verdorie.. Holding weg, Chambers weg, Cedric weg. Opruiming.

17 december 2021 om 17:01

Glenn, ik heb het ook over de laatste jaren. Arteta heeft bij meer mensen het contract ontbonden dan dat die mensen had verkocht. Volgens mij was Willock de eerste die ook echt verkocht was. Xhaka's contractverlenging werd ook gerechtvaardigd door te zeggen dat ze niet willen dat die transfervrij zou vertrekken. Maar ze vertrekken dan helemaal niet. Xhaka had je in de zomer kunnen verkopen. dat deden ze niet omdat ze meer geld wouden en haast niemand een bod op hem deed en toen gaven ze hem een nieuw contract met meer maanden en een hoger salaris. Denk je dat die nu nog makkelijker te verkopen is? Echt niet. Iemand als Elneny en Kolasinac zijn hier ook veel langer dan ze hadden moeten zijn. En ze wouden dat toepassen op Mustafi. Die had 100% hier nog gezeten als hij ook echt zijn contract wou verlengen. Geen idee waarom hij het zelf afwees, maar ja, geluk bij een ongeluk zou ik zeggen.

Dat Lacazette anderen beter laat spelen, ben ik niet mee eens. Het spel van Arsenal is 9 van de 10 keer dusdanig slecht dat je best kan stellen dat het weinig uitmaakt of Lacazette speelt of niet. Helemaal wanneer die eerder op zijn eigen helft zit dan op die van de tegenstander. Dus ja, waarom zou je hem langer houden dan nodig wanneer je ook gewoon geld kan steken in de toekomst. Je noemt zelf Calvert-Lewin op. Dat is een geweldige optie in de punt van de aanval.

17 december 2021 om 15:41

@glennn en de rest.

Sorry hoor, maar waarom willen we Nketiah überhaupt houden? En waarom speelt hij zo verdomde veel op de flank? Dat is toch gewoon tactisch compleet dramatisch.. Dat kleine beetje geld dat je voor hem zou kunnen vangen, gaat je niet lukken. Het lukte de transferperiodes daarvoor ook niet, terwijl hij toen tenminste nog een beetje indruk maakte in de jeugd en bij het nationale jeugdelftal.. Dat is nu ook niet meer het geval. Dus waarom zou je nu wel 10-15 miljoen krijgen en toen niet..?

Ik snap überhaupt niet dat Nketiah zoveel kansen krijgt. Geef dan Balogun de kans, die wel zijn contract met 4 jaar heeft verlengd en ook daadwerkelijk iets van potentie toont qua kwaliteiten. En laat Pepe dan invallen op de flank, ondanks dat ik hem ook een slapzak vind.. Maar hij is tenminste een flankspeler, kan een mannetje passeren en is een stuk klinischer dan Nketiah.

Wat betreft Auba: daar is simpelweg meer aan de hand inderdaad. Speelt bovendien ook als een natte krant en mist alle kansen die hij krijgt. Daarbuiten voegt hij niks toe. Lacazette is ook niet top, maar levert tenminste nog een beetje. Het belangrijkste is dat er in de zomer gezocht gaat worden naar een nieuwe spits! Uithuilen en opnieuw beginnen, niet verlengen met geflopte vedettes met hoge lonen (dus ook niet met Lacazette verlengen).

Er zou een mogelijke ruil met Dembele plaatsvinden. We zullen het zien.

17 december 2021 om 14:21

Ik zou er absoluut voor tekenen. Dembele heb je nog restwaarde op, is een echte winger, tweebenig, aardig snel en is nog jong genoeg. Wellicht is de BPL qua intensiteit niet te doen een heel seizoen, maar dan kan je mooi rouleren met de overige spelers bij Arsenal.

Is Arsenal ook van een ''oude'' grootverdiener af en krijgen ze er een jongere speler met restwaarde voor terug.

17 december 2021 om 14:29

Visca, maar zitten jullie daarop te wachten? Kan best dat Auba weer opleeft in de Spaanse zon, maar het is wel een speler in de herfst van z'n carriere.

17 december 2021 om 14:42

Als Dembele toch wegaat is het beter om hem nu maar te ruilen. Alleen als er salaris kan worden bespaard ben ik voor.

17 december 2021 om 15:34

Zitten wij daar dan wel op te wachten Samcro? Ik totaal niet namelijk. Dembele is niet gemaakt voor het voetbal en heeft een slechtere mentaliteit dan Auba.. Maar zit wel op hetzelfde salaris. Wat hebben wij daar aan dan? In mijn optiek he-le-maal niks. Dembele is Pepe 2.0. En daar zijn we ook niet tevreden over.

Bovendien is Dembele simpelweg niet het grote talent dat hem wel door velen wordt toegedicht. Zijn laatste goed seizoen is alweer van zijn laatste seizoen bij Dortmund. Het seizoen daarvoor bij Rennes en dus dat seizoen bij Dortmund. Daarna is het maar matig geweest. Pepe presteert statistisch gezien gewoon hetzelfde/beter... En daarvan zegt 95% dat hij er niks van kan. Hoe zou dat toch komen? Ik zie dat mega talent in Dembele simpelweg niet.

Ter vergelijking:
Pepe van seizoen 20/21 aflopend naar 16/17:
- 47 wedstrijden, 2929 minuten, 16 goals en 5 assists
- 49 wedstrijden, 2732 minuten, 8 goals en 10 assists
- 41 wedstrijden, 3517 minuten, 23 goals en 12 assists (lille)
- 38 wedstrijden, 2956 minuten, 14 goals en 5 assists (lille)
- 39 wedstrijden, 1629 minuten, 3 goals en 4 assists (lille)

Dembélé over dezelfde periode:
- 44 wedstrijden, 2699 minuten, 11 goals en 5 assists
- 6 wedstrijden, 492 minuten, 1 goal en 0 assits
- 42 wedstrijden, 2490 minuten, 14 goals en 8 assists
- 23 wedstrijden, 1130 minuten, 4 goals en 9 assists
- 49 wedstrijden, 3387 minuten, 10 goals en 21 assists (dortmund)

Buiten dus het Dortmund seizoen, heeft Dembélé geen enkel seizoen beter gepresteerd dan Pepe.. Plus hij heeft in elk seizoen behalve zijn Dortmund seizoen minder minuten gemaakt dan Pepe. Dus hij is ook nog eens minder fit.

Dan zie ik dus liever gewoon Auba weg gaan zonder een nieuwe speler, waarbij we in de zomer dan een nieuwe spits halen. Als vleugelspeler zijn er zat betere opties dan Dembélé.

17 december 2021 om 15:46

Als het een ruil is met gesloten beurs, waarom niet?
Dan heb je een speler met een redelijke transferwaarde voor een spits die uit de gratie is geraakt op dit moment...

Verder is dit puur gebaseerd op basis van minuten, wedstrijden en goals/assists. Maar een Dembele is toch veel dreigender en directer t.o.v. een Pepe. Ondanks dat ik vindt dat Pepe meer kansen moet krijgen bij Arsenal dan hij nu krijgt.

Als je nu Auba voor hem kan ruilen. In de winter een goede Cm/cvm kan strikken (kessié, Zakaria zijn goedkope opties). Dan kan je in de zomer je volledig richten op een (top)spits.

17 december 2021 om 15:46

Oh maar ik ben ook niet overtuigd van Dembele hoor. Alleen Auba zie ik niet meer op niveau komen, dat lijkt me klaar, en Dembele is nog wat jonger en misschien doet een andere omgeving (met strak regime) hem wel goed. Als je dan puur naar die 2 kijkt en moet kiezen, kies ik Dembele.

17 december 2021 om 15:52

Dembele die 20 wedstrijden per jaar kan spelen en totaal geen prof is, natuurlijk.

17 december 2021 om 16:37

@glennn.

Omdat je dan een speler binnenhaalt die nog minder professioneel is dan Auba, veel vaker geblesseerd is en op het veld niet bijzonder veel kwaliteit levert. Bovendien is Dembélé ook nog eens een luie speler, in mijn optiek luier dan Auba.

Natuurlijk is het daarop gebaseerd, dat is toch het belangrijkste ? Ik zie dat wat jij benoemt van Dembélé dus niet als hij speelt. Ja natuurlijk is hij dreigend, maar niet meer dan een Pepe. En dreigend zijn is leuk, maar dat koppelt hij dus al 5 jaar niet meer aan een rendement waarvan je onder de indruk moet raken..

Ik hoef Dembélé in ieder geval niet te zien. Bovendien, als je Auba weet te slijten komt er ook veel salaris vrij. Dus dan kun je transfervrij op andere posities spelers proberen te strikken (zakaria, Kessie, Aouar) en kun je groot spenderen aan een topspits bijvoorbeeld. Afgelopen zomer gaven we ook 150 miljoen uit. Dat lijkt mij ook wel te kunnen komende zomer. Daar kun je toch wel een topspits en een flankspeler van halen? Als je dan dus zoals jij ook zegt transfervrij wel goede spelers kunt halen (mits dat lukt natuurlijk). Dan hoef je geen mentaliteitsloos talent op te halen in Dembele...

17 december 2021 om 16:39

@samcro.

Klopt, maar dat is te veel ''als'' voor mijn gevoel. Als Dembele al 4 jaar niet meer top presteert en vaker geblesseerd dan fit is, waarom zou hij dat bij ons dan wel worden? Het is gewoon van de regen in de drup dan. Bovendien verdient hij ook bizar veel salaris en daar nog geen eens 50% van de wedstrijden aan prestaties voor terug..

Dan zie ik ons liever focussen op het wegwerken van deadwood en ongemotiveerde spelers en investeren in daadwerkelijke potentie, kwaliteit en mentaliteit (zoals we afgelopen zomer ook hebben gedaan).

17 december 2021 om 16:46

Jackie, heej wacht even, dus je vindt onze zomer toch wel best goed uitpakken?

Dolletje natuurlijk! Maar ik ben er wel zeker van dat het talent ID van Arteta en zijn staf echt een dingetje is. Die gaan echt niet meer lukraak spelers kopen, al zal er vast nog wel een misser tussen gaan zitten, maar welke club heeft dat niet?

Dus ja dan moet ik ook mijn mening bijstellen in deze, Auba slijten en niet ruilen met Dembele maar investeren in nieuw.

17 december 2021 om 20:26

Haha zeker, mag ook absoluut . Ik ben ook niet te groots om mijn ongelijk toe te geven. Zeker wat betreft Ramsdale, want hij verbaasd mij elke wedstrijd weer!

Ja ik hoop het in ieder geval . Zijn best veel spelers transfervrij die ik echt aanwinsten zou vinden, dus ik hoop dat Arsenal daar echt op gaat focussen! Want dan kunnen we meer posities versterken dan wanneer we voor alle spelers moeten betalen.

Wel jammer dat het zo gaat, net nu de resultaten wat beter worden, je zou denken dat vooral een wat oudere, meer ervaren speler / captain dan juist de ploeg zou motiveren.

17 december 2021 om 15:37

Tja maar dat is het probleem ook Rm1334. Aubameyang is geen captain.. Op papier wel, maar in de praktijk niet. Ik vond het ook een bizar slechte keuze om hem captain te maken. Dan had ik haast nog liever David Luiz als captain gezien toen. Maar goed.

Ik gok dat hier simpelweg meer aan de hand is dan 1 geschonden afspraak.. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat een dergelijke zware behandeling van toepassing is op 1 situatie waarbij Auba zich niet aan de afspraak heeft gehouden (maar nog wel op tijd was). Daar moet meer achter zitten. Want als dat puur deze situatie was, dan zou je hem mogelijk captain afpakken en 1 wedstrijd niet opstellen. Maar nu zit hij al dus 3 wedstrijden niet bij de selectie.. Wat ik overigens niet erg vind, want hij speelt als een natte krant.

Arsenal had nooit akkoord moeten gaan met de waanzinnige eisen van Auba om zn contract te verlengen. Een speler die het moet hebben van zn snelheid en meer niet, waarvan je weet dat het na zn 30ste snel minder wordt. Niet iedereen is CR7. Onder druk van de publieke opinie toen in het wurgcontract gestapt net als eerder met Ozil. Gaat heel veel geld kosten dit. Auba gaat niet weg, die krijgt nergens dit contract voorgeschoteld. We hadden moeten cashen toen het kon, op zijn hoogtepunt.... helaas hebben de Kroenke's het voor het zeggen en die hebben geen verstand van voetbal.

Arsenal schijnt het nogal lastig te hebben met bepaalde persoonlijkheden, aan wie het dan ook ligt. Misschien bij de scouting ook eens aandacht aan dat aspect besteden.

17 december 2021 om 15:47

De eerste twee jaar was er toch niks aan de hand bij Arsenal met Aubameyang? Hij ging gewoon als een speer in zijn eerste halve seizoen. En de 2 seizoenen erna ook gewoon 22 goals, topscorer.

Dat van Ozil had meer te maken met politieke redenen wat sws onzin is, Auba stond altijd wel bekend als lastig, maar denk dat Arteta ook niet de makkelijkste is soms

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller3811
M. ØdegaardMiddenvelder367
E. Smith RoweMiddenvelder3310
A. RamsdaleKeeper340
A. LacazetteAanvaller304
Gabriel MartinelliAanvaller296
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

159 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren