Van de Streek woedend op ploeggenoot Dalmau: ‘Dat is onvoorstelbaar’

Woensdag, 15 december 2021 om 07:14 • Laatste update: 07:48

Willem Janssen is hard voor FC Utrecht na de pijnlijke bekernederlaag tegen NAC Breda. De nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie was dinsdagavond met 3-2 te sterk voor de Domstedelingen. Janssen wijst specifiek op een moment tijdens de tweede helft, waar Adrián Dalmau Sander van de Streek ogenschijnlijk een doelpunt ontnam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door orwell)

Dalmau was gisteren echt belachelijk slecht zeg, nooit meer opstellen die vent. Douvikas is geen goalgetter maar doet tenminste nog mee in het spel, Dalmau geen van beide.

Daarbij moet gezegd worden dat Dalmau niet de enige was die ongelooflijk slecht was. Spelers al Balk, Maher en Janssen zelf bakte er ook vrij weinig van.

Heeft Utrecht een koopoptie op Zagre? Zo ja gelijk betalen!

Op papier heeft Utrecht toch een goede ploeg maar blijkbaar gaat er toch structureel iets fout. De tientallen miljoen die Frans erin heeft gestoken hebben in ieder geval nog geen enkel rendement gehad. Niet eens een leuke poulefase in een Europees toernooi. Hij kan zijn geld beter weer gaan beleggen in het optakelen van onderzeeërs.

Wil nog niet echt lukken hè, de top 4 serieus aanvallen? In Nederland is er gewoon geen ruimte voor meer dan 3 topclubs.

15 december 2021 om 10:10

Wel incidenteel met AZ Twente en in het verleden Vitesse en Willem II die in goede seizoenen echt wel de top kunnen aanvallen. Maar structureel is het lastig, zeker gezien de verschillen in budgetten. Vind zelf dat AZ nu een aardige slag heeft geslagen, alleen die kopen dan afgelopen zomer niet in om hun goede vertrekkende spelers te vervangen. Utrecht zit inderdaad gewoon echt wel onder dat niveau. Dat is ook niet gek.

15 december 2021 om 10:28

Dat bij AZ en Twente de suikeroompjes in opspraak kwamen, heeft wel aangetoond hoe fragiel - om niet te zeggen dubieus - dat succes is en tot stand kwam. En de kans dat de puzzel bij een club als Vitesse en Willem II eens goed in elkaar valt én drie topclubs het op dat moment ook nog laten afweten is bijzonder klein. Kakadu heeft wat dat betreft gelijk: er is gewoon geen ruimte voor nog een topclub.

Spierballentaal van Huibers en Eenhoorn om 'niet aan concurrenten (lees: de top3) te willen verkopen of FC Utrecht die de top3 gaat bestormen vind ik dan ook eerder lijken op uit de hand gelopen borrelpraat dan steady beleidstaal. Sterker nog, in het geval van 'topclub' AZ weigert men pertinent om de miljoenen aan inkomsten - zo'n €150m in de afgelopen vijf jaar geloof ik - in een shirt te hijsen en echt mee te doen. Ik kan me nog herinneren dat Weghorst en Jahanbahskh vertrokken uit Alkmaar voor samen zo'n €30m. Opvolgers: Bjorn Johnson (ADO Den Haag) en Albert Gudmundsson (jong PSV) voor slechts €4M. Eerste is al afgegleden naar CF Montreal en Gudmundsson is in zijn vierde seizoen nog steeds niet onbetwist basisspeler op zijn 24e.

In mijn ogen doe je dan alsof je een topclub bent. Het wel met de mond beleiden, maar er niet naar handelen. Zet een club als AZ zijn ambities kracht bij door echt te herinvesteren in spelers uit een hoger segment en niet met zeeuwse zuinigheid maar gokken op spul uit de KKD of onderkant rechterrijtje, dan neem ik het een stuk serieuzer.

15 december 2021 om 11:42

gomes1psv

Het ging bij Twente pas fout op het moment dat ze de topplaats wilden behouden. De weg ernaar toe had deels met geluk van falende concurrentie en de groei die Munsterman inzette te maken, nieuw stadion, stadion in eigen beheer en een achterban die altijd al groot is geweest. Dat heeft Munsterman niet als suikeroompje uit eigen zak betaald.

Na het kampioenschap werd het pas dubieus met het zaken doen met investeringsmaatschappij Doyen en een dubbele boekhouding. De weg naar de top kan dus wel, maar dan moet je niet koste wat kost blijven aan willen haken. Ik verwacht dat AZ die stap wel gaat maken trouwens, die spelen al zoveel jaren bovenin mee, die hebben alleen niet echt een grote achterban.

15 december 2021 om 12:24

AZ zal het moeten blijven hebben van de jeugdopleiding en veelbelovende, goedkope spelers inkopen. Dan kan het ook weleens een seizoen wat minder zijn.

AZ heeft niet de achterban om naar de begrotingen van de top 3 te gaan, die zijn groot geworden door Scheringa. Dan kun je ook geen jongens als Gotze of Tadic halen. En dan ben je dus de nummer 4.

Twente heeft wel een grote achterban, dus die zouden in potentie groter kunnen zijn dan AZ.

15 december 2021 om 12:32

@wanny maar waarom konden ze afgelopen zomer niet iets meer inkopen bijvoorbeeld? Nu is het gat weer groter geworden dan afgelopen jaar, terwijl ze volgens mij wel wat geld kregen.

De achterban van AZ is wel een dingetje inderdaad. Ik verwacht ook geen structurele topprestaties bij AZ. Wel meer dan wat ze dit jaar laten zien uiteraard.

15 december 2021 om 12:46

In het hoge noorden zijn we met een super project bezig. Als je kijkt na de gemiddelde leeftijd en het talent wat bij de fc zit dan komen we eraan. Ik verwacht over 4 jaar een top 3 notering en dan niet eenmalig maar structureel want helemaal met het afkopen van de investeerders ziet het er bijzonder rooskleurig uit in het noorden. We hebben dan ook een mega groot gebied van heel Groningen half Drenthe en ook gedeelte Friesland wat fc Groningen een warm hart toedraagt. Als er 1 club is die dat kan is het de FC!!!

Gifbeker moet helemaal leeg, nu gaan spelers elkaar openlijk afvallen, dat is meestal een teken dat de trainer het ook niet meer onder controle heeft…

Ze kwamen zelfs nog goed weg dat die bal op de paal er niet in vloog. Daardoor konden ze nog terug komen naar 2-2. Anders was het met 11 tegen 11 al beslist.

Tja ik zei het gisteren ook al maar die Dalmau kan echt he-le-maal niks. Nou was hij niet de enige die slecht was maar hij spant wel de kroon. Laat hem alsjeblieft vertrekken deze winter

Ze hebben wel echt een hekel aan die Dalmau daar. Hij speelt ook matig, maar krijgt weinig vertrouwen.
Dat Dalmau eigenlijk de schuld krijgt van die 2-1 slaat nergens op. Natuurlijk was het ongelukkig maar van overeem maakt gewoon de fout hier. Begint al bij Paes daarna een matig kaats van Zagre en dan de fout van van Overeem. Wat Janssen hier zegt klopt gewoon niet. Snap wel de frustratie van van de Streek die hem gewoon voor het inschieten had.

15 december 2021 om 11:34

Mwah, Jansen beschrijft meer de situatie... Vd Streek reageerde direct op dat moment op de situatie en was enorm gefrustreerd en met emotie.

Maar Dalmau ligt idd niet heel lekker in de groep lijkt het, heeft ook nog weinig zelfvertrouwen, lukt weinig (met als dieptepunt die penalty) al leek hij in ieder geval (eerdere potten) wat gif in de wedstrijd te leggen.

En daar ligt vooral het probleem, we hebben allemaal dezelfde spelers die een beetje hun taken uitvoeren maar niks extras brengen. Geen spelers die de boel wakker schudden, die extra stap zetten.

Een vd Maarel, van Overeem, Douvikas... zij gooien in ieder geval wel energie in hun eigen spel maar zijn geen spelers die het team leiden. Een Jansen is dat meer, maar die lijkt nu toch tegen zijn leeftijd (en laatste blessure) te vechten.

Verder is er niemand die opstaat, zijn bek opentrekt. Heb je spelers die allemaal liever tikje terug en teekje breed geven en amper een pass over 10 meter in te kunnen lijken spelen.

Alle kansen worden vakkundig door jezelf om zeep geholpen en de enkele redding die je keeper moet verrichten is ook al te veel gevraagd (hoe vaak Paes wel in die korte hoek is geklopt, ongelooflijk).

Je trainer, waar ik wel fan van was bij Jong en op zich zag zitten, zit er ook bij als een zoutzak en komt iedere keer met hetzelfde verhaaltje maar daar staat weinig aktie tegenover.

Nee, de stand verbergt een hoop maar het spel is al lange tijd niet om aan te zien en ook de inzet onder de maat. Het lijkt allemaal enorm plichtmatig en als iets even anders loopt weten ze het ook allemaal niet meer.

het was de 1e helft nog best aardig wat de heren op de mat legde, Nac had niks te vertellen, maar de 2e helft was echt een lachertje, ik weet ook niet waar het nou zo fout gaat, het is gewoon geen ploeg, maar 11 persoontjes die van elkaar niet weten wat ze moeten doen. er is geen spits, we hebben geen goede centrale verdedigers de basis elf bestaat gewoon niet, want het is elke week weer anders, nee Hake moet eens goed na gaan denken, want als hij zo doorgaat dan gaat ie zelfs nog naast de playoffs grijpen

Vind ik wel te makkelijk dit. Ze hebben met 3-2 verloren. je wint met het team en verliest met het team. En dan zo een uitspraak van je aanvoerder. vind het maar zwak

15 december 2021 om 10:21

Janssen probeert zijn eigen te redden. Die weet zelf ook wel dat die niet meer mee kan en gaat dan maar teamgenoten afbranden

Hopelijk nog wat puntjes pikken thuis tegen ajax zo zij geen kampioen worden.
Dan is mijn seizoen iig geslaagd!

15 december 2021 om 14:13

Haha wat heb je dan vaak een rotseizoen!

Die Dalmau is sowieso niet helemaal 100%. Als je de FC Utrecht docu gezien hebt wordt dat al duidelijk. Die vent is in niks een voetballer, geloof oprecht dat hij de verkeerde sport gekozen heeft.

15 december 2021 om 09:39

Voor iemand die de verkeerde sport heeft gekozen, heeft ie het anders netjes gedaan bij Heracles.

15 december 2021 om 09:45

Ik doel met name op zijn karakter. Lijkt me meer passen bij een korfbal vereniging of een toneelschool.

15 december 2021 om 09:47

Want daar zijn het zwakkelingen vergeleken met de übermenschen van voetbal. Duidelijk.

15 december 2021 om 11:37

Mwah, dat is ook een moment opname...

Vond het ook bepaald niet sterk van hem, maar kan me zijn gevoel wel voorstellen. Zat al tijden te klooien met blessures en niet lekker in zijn vel, kreeg veel kritiek. Krijgt hij de kans, verknalt hij het op die manier. Dan kan je wel door het ijs zakken. Then again, mentaal lijkt hij niet heel sterk en zijn manier van ermee omgaan is niet best.

Was blij dat hij toch weer wat kansen kreeg, maar helaas toch weer niet gepakt. Maar wie heeft dat wel gedaan bij Utrecht, het is gewoon een collectief falen weer. Er zit iets structureel mis in het beleid.

Rare titel. Vd Streek zegt niks in een interview over moment en zijn team genoot. Hij is op het moment woedend, dat snap ik nog wel er staat alleen een microfoon die het moment pakt omdat er geen publiek is. Tiel van dit topic doet vermoeden dat hij na afloop tekeer ging, maar dat is dus niet zo.

15 december 2021 om 16:29

Je kan behalve de titel natuurlijk ook nog het artikel lezen: Dalmau tikte de bal voor de voeten van de in scoringspositie staande Van de Streek weg, waarna laatstgenoemde woedend reageerde. You fucked up that goal, beet Van de Streek Dalmau hoorbaar toe.

Vooropgesteld dat ik Hake alle succes gun, vond ik het vanaf het begin al een vreemde zet om hem als eerste man aan te stellen. Te hoog gegrepen.

Eens, de quote komt van jansen die een moment omschrijft en doet alsof het van vd Streek komt die gewoon even in de wedstrijd gefrustreerd schreeuwt (wat per wedstrijd van 100x voorkomt).

Was een reacite op lwd1215 december 2021 om 11:28 btw, geen idee waarom die weer als nieuwe komt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. DouvikasAanvaller369
Q. TimberMiddenvelder332
A. MaherMiddenvelder321
S. van de StreekMiddenvelder305
B. RamselaarMiddenvelder269
M. SyllaAanvaller266
J. van OvereemMiddenvelder251
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

18 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren