Thom Haye dompelt Utrecht in rouw met twee treffers en assist

Dinsdag, 14 december 2021 om 22:55Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 23:13

FC Utrecht is dinsdagavond verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van René Hake kwam op bezoek bij NAC Breda nog wel op een 0-1 voorsprong via Mike van der Hoorn, maar gaf dit in de tweede helft weg: 3-2. Thom Haye eiste een hoofdrol voor zich op bij de thuisploeg door beide treffers voor zijn rekening te nemen en een assist af te leveren. Met name de eerste, een vrije trap van ruim twintig meter, was van grote schoonheid. Van der Hoorn ontving tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en kon daarmee vroegtijdig inrukken.

Bij Utrecht keerde Maarten Paes terug onder de lat. De doelman moest het competitieduel met Go Ahead Eagles laten schieten vanwege een blessure, maar was op tijd hersteld. Utrecht leek in de eerste helft weinig te duchten van NAC en werd verschillende keren gevaarlijk, maar wist dit niet uit te drukken in de score. Na een klein half uur spelen leek de Eredivisionist alsnog op voorsprong te komen, toen Adam Maher werd geschept en Adrián Dalmau mocht aanleggen vanaf elf meter. De spits faalde echter en zag zijn inzet gepakt worden door Nick Olij.

Amper vijf minuten later was het alsnog raak via Van der Hoorn, die raak kopte uit een hoekschop. In het tweede bedrijf weerde NAC zich kranig en kwam het verdiend op gelijke hoogte, toen Haye een vrije trap van zo'n twintig meter op voortreffelijke wijze in de linkerbovenhoek schoot. Diezelfde Haye maakte het feest voor de Bredanaars helemaal compleet, toen hij NAC twintig minuten voor tijd op voorsprong zette. Na een goede individuele actie was hij Van der Hoorn te sterk af en liet hij Paes voor de tweede keer kansloos met een verdekt schot in de korte hoek.

Utrecht probeerde vervolgens wel een gelijkmaker te forceren met een slotoffensief, maar kwam met tien man te staan na een rode kaart voor Van der Hoorn, die zijn tweede gele zag. De ploeg van Hake richtte zich echter op en kwam via Anastasios Douvikas alsnog op gelijke hoogte. De spits schoot knap raak met een halve omhaal uit een klutssituatie. Voldoende voor een verlenging was het echter niet, daar Haye andermaal zijn klasse toonde en met een mooie assist de ingevallen Vieri Kotzebue vrij voor Paes zette. De middenvelder faalde niet en schoot via de doelman van Utrecht raak: 3-2.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door sirius)

Zuidam koffers pakken zou ik zeggen. Die kan met goed fatsoen niet blijven zitten. De huidige situatie waarin clubs als Eagles, Cambuur en NAC te sterk zijn, terwijl ze zoveel geld hebben weggegooid tekent het volledige falen van het technisch apparaat. Op naar de volgende ketser tegen Fortuna.

14 december 2021 om 23:05

Utrecht staat op plaats 6 met een verschil van 2 punten achterstand op de nummer 4. Dat is eigenlijk wat je van Utrecht zou verwachten. Een geldschieter wil altijd iets te vertellen hebben en dat is bij Van Seumeren ook het geval. Het voordeel is dat Utrecht daardoor meekomt in de subtop, maar de keerzijde is dat je ook afhankelijk bent van zijn visie over hoe de club gerund dient te worden. Hoe dan ook is het voor Utrecht positief, want zonder Van Seumeren is de subtop ineens niet zo vanzelfsprekend meer.

14 december 2021 om 23:09

Dat zegt niet altijd veel. PSV staat ook bovenaan terwijl het totaal niet loopt. Utrecht speelt gewoon slecht en heeft een hele matige trainer.

14 december 2021 om 23:12

Dat is meer doordat AZ en Vitesse slecht gestart zijn en veel minder punten hebben gepakt dan normaal, dan dat Utrecht het goed doet. Het is gewoon een farce zoals het nu gaat. 0 vertrouwen, groot financieel verlies, 0 verkoopbare spelers terwijl er veel geinvesteerd is, oftewel een fiasco op technisch gebied.

14 december 2021 om 23:23

@benzema. - Nee, Utrecht heeft vooral de voordelen van een relatief rijke eigenaar, maar heeft daardoor ook geen technisch fundament. Ik vraag me af of Utrecht zich over een periode van 5 jaar kan rooien als de eigenaar z'n handen ervan af zou trekken. Ik denk namelijk van niet.

15 december 2021 om 02:37

Hoe het met Van Seumeren zit is duidelijk. Maar vind jij Zuidam een capabele TD? Er is een vermogen uitgegeven aan onsamenhangende selecties terwijl broekies als Mathijsen gisteren pas zijn begonnen en het beter doen.

15 december 2021 om 15:49

Ik ben niet onder de indruk van Zuidam. Echter is het ook Van Seumeren die hem heeft aangesteld. Het gaat dus wel een beetje hand in hand. Toch is het makkelijker om technisch directeur te zijn bij Willem II dan bij Utrecht.

14 december 2021 om 23:06

Zuidam?? Eerder Hake…
Het technisch beleid is qua kwaliteit best in orde, maar er dan een team van maken is 2…

14 december 2021 om 23:24

Toch lukte het andere trainers de afgelopen jaren ook niet terwijl ze de afgelopen jaren toch echt wel heel veel leuke spelers hebben en hebben gehad. Schijnbaar mist er toch wat in de elftallen van Utrecht de afgelopen jaren. Aanvallend hebben ze echt heel erg veel leuke spelers gehad de afgelopen jaren. Misschien dat ze toch een goede breker missen op het middenveld of een leider in het veld.

15 december 2021 om 15:51

Wat is er in orde aan het technisch beleid? Ze halen eigenlijk gewoon spelers binnen die het in de Nederlandse top niet gehaald hebben en een samenhang is er niet. Van creativiteit is ook niet echt sprake in de selectie. Tja, dan krijg je stroperig voetbal. Overigens ben ik ook van mening dat de namen op papier beter zijn dan dat ze daadwerkelijk leveren in een aantal gevallen.

14 december 2021 om 23:06

Van Seumeren laat zijn eigen geld verdampen door steeds vrienden en kennissen functies te geven waar ze totaal niet voor geschikt zijn zoals Zuidam en Hake de meest recente voorbeelden

15 december 2021 om 08:24

Ik noem de spitsen van Utrecht inmiddels Valdau en Valvikas ze vallen steeds als de bal in de buurt komt. Nu gaay Balk er ook nog aan meedoen. Is er een valtraining bij Utrecht? Ik vrees voor de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen Fortuna.

Snap nu wel waarom Seuntjes in het interview met Neal Petersen aangaf dat hij Haye in de winterstop graag naar Fortuna ziet komen.

14 december 2021 om 23:03

Haye kan ook prima mee in de Eredivisie

14 december 2021 om 23:14

Nee hoor, Haye kan er niets van en hoort lekker bij ons in Breda te blijven.

14 december 2021 om 23:30

Haye is echt een momentenvoetballer, samenvattingvoetballer, hoe je het wil noemen. Hij kan 90 minuten lang geen bal goed raken, maar dan wel zoals vandaag een vrije trap erin schieten. Het is geen toeval dat hij er nooit in is geslaagd een vaste waarde te worden en geen opvallende cijfers wist neer te zetten, op misschien zijn eerste jaar bij Willem II na waar hij wel veel minuten maakte. Zat daar in zijn tweede jaar ook vrij vaak op de bank. Qua techniek een Eredivisie speler, maar zo inconsistent als maar zijn kan.


Schandalig! Het zou Utrecht niet zijn als we niet minimaal 1x per jaar een regelrechte wanprestatie leveren en dit is er weer een.. Hake gaat het ook echt niet worden voor Utrecht. Dalmau contract verscheuren. Zonder twijfel de slechtste spits die wij hebben gehad. Echt bizar slecht. Achterin is het ook behelpen zonder St Jago. Janssen is een held maar kan eigenlijk niet meer en VD Hoorn heeft de draaicirkel van een tractor. NAC fans van harte

14 december 2021 om 23:02

Terwijl Dalmau vorige wedstrijden nog best lekker speelde vond ik, wat een *** avond is het vandaag. Het wordt ook
tijd dat Paes gaat banken, het was echt om janken vandaag.

14 december 2021 om 23:11

Je kan Dalmau geen inzet verwijten maar hij is technisch zo bizar beperkt en maakt zulke domme keuzes. Het is gewoon een hele slechte spits

14 december 2021 om 23:03

Ik vind die Janssen echt 10x niks. Vind zichzelf heel wat en gedraagt zich ook zo in interviews/op het veld. Maar ben totaal niet onder de indruk van hem. Genoeg leukere verdedigers in de eredivisie. Utrecht moet een keer afstand durven nemen van bepaalde spelers om goede stappen te kunnen maken. En Janssen in daar een van

14 december 2021 om 23:10

Dalmau, daar snap ik ook niks van. RKC, Fortuna, Go Ahead en NEC hebben betere spitsen dan Dalmau rondlopen. Hij is niet snel, niet explosief, niet sterk, geen goed aanspeelpunt, niet heel technisch en zijn neusje voor de goal valt ook best tegen. Bij Heracles loopt hij een paar keer tegen de bal aan, maar daar vond ik het ook niet zo veel

14 december 2021 om 23:18

Uiteindelijk ben je ook zo goed als het materiaal. Ik zie Hake geen gekke dingen doen, maar de ploeg is ook gewoon niet zo heel goed. Zo'n uitschakeling in de beker is natuurlijk zuur en slecht, maar in de competitie staat Utrecht min of meer waar je ze verwacht. Ze hadden zomaar op 4 kunnen staan, maar staan momenteel 2 punten achter die plek. De man met de portemonnee zorgt ervoor dat Utrecht structureel om die plekken kan spelen, maar in ruil daarvoor is er natuurlijk wel zeggenschap. Van Seumeren heeft over best veel zaken een mening en is niet bang die te uiten. Het geld zorgt voor continuiteit bij Utrecht, maar van een goed fundament is niet echt sprake. Als deze Van Seumeren ermee zou stoppen, heeft Utrecht gewoon een groot probleem.

15 december 2021 om 04:48

Een heerlijke dooddoener zo laat op de avond ‘zo goed als je materiaal’. Dat geldt alleen voor gemiddelde of matige trainers.

15 december 2021 om 07:44

toevoeging: vSeumeren was (terecht) helemaal verliefd op het werk van Ten Hag. Waarom trekt hij dan nog de portemonnee voor zoveel spelers terwijl hij zelf toch ook moet zien dat juist een Hake niets toevoegt?

15 december 2021 om 15:57

@ijsmuts - Bijna alle trainers in de Eredivisie zijn dan gemiddeld of matig. Dooddoener of niet, je kunt niet beter presteren dan het materiaal je toelaat. Echter werd Hake in de zomer en aan het begin van het seizoen nog bejubeld en nu kan hij er ineens niets van. Utrecht heeft weinig creativiteit en de selectie is nogal los zand. Tja, dan ben je veel meer afhankelijk van de individuele kwaliteiten. Er zijn vast coaches die de ploeg mooier kunnen laten spelen, maar het kan ook nog een stuk slechter gezien de plek waar ze staan. Utrecht is geen ploeg die consistent punten kan pakken. Ik vind de selectie op papier ook sterker ogen dan het in werkelijkheid is.

15 december 2021 om 07:56

Tikkie. Je kan beter stellen dat ze 2 x per jaar een topwedstrijd spelen en de rest van de wedstrijden maken ze er weinig van. Ga maar doorselecteren. Spelers als b.v. Maher en Dalmau gauw wegdoen. Die aanval op de top drie zal er alleen op papier zijn.

Geen voetbal, geen enkele positiespel. Elke week weet je echt niet wat je kan verwachten. We hebben een keeper die er niks van kan. Rene hake aub out, ik was blij met je in het begin, maar het is nu echt tijd om weg te gaan.

Utrecht zonder support weet niet meer waar het voor speelt. Het is al weken lang slappe hap en alles op 50% proberen. Na een fantastisch begin sta je nu weer terug bij af. Die Zagre is ook echt een talent van niks.

Gegefeliciteerd NACers, pracht goal van Haye. Hopelijk komen jullie nog ver en volgend jaar in de eredivisie nemen we revanche.

14 december 2021 om 23:08

Je denkt toch niet serieus dat Utrecht wedstrijden op 50 procent speelt? Het is geen Ajax. Er zit gewoon weinig creativiteit in de ploeg en dan moet je stroperigheid niet verwarren met een gebrek aan inzet. Heel veel mensen doen dat en ik blijf me erover verbazen dat supporters het dan direct op een gebrek aan inzet gooien. Als een Ajax, PSV of Feyenoord al niet heel stabiel kan presteren, waarom zou je dan in hemelsnaam denken dat het een Utrecht wel zou lukken?

14 december 2021 om 23:15

Kan alleen Ajax op 50% procent spelen dan? Als je te weinig druk zet, verdedigend speelt en tweede ballen niet opraapt mag je toch spreken van een lek aan felheid?

14 december 2021 om 23:25

Een gebrek aan vertrouwen of een wedstrijdverloop kan ook voor die dingen zorgen. Ik kijk liever altijd eerst naar al het andere voordat ik het op motivatie gooi. Soms loopt het gewoon niet en voert frustratie de boventoon in een wedstrijd.

Mijn hemel wat is die van der Hoorn een slechte verdediger, heeft hij niet in Engeland gespeeld een tijdje? Ik begrijp ook niet hoe het Utrecht maar niet lukt om een stabiel team te worden, ze hebben echt prima spelers met bijvoorbeeld Maher en van der Streek.

14 december 2021 om 23:11

Omdat de sterkhouders van Utrecht meermaals gefaald hebben bij grotere clubs of onder niet-ideale omstandigheden. Bovendien zie ik niet echt een cohesie in het aankoopbeleid van Utrecht. Het zijn aankopen op basis van individuele kwaliteiten, maar een teamvisie zit er niet achter.

Joris Mathijsen sla je slag en haal Haye zo snel mogelijk terug naar Willem ll. Precies de middenvelder die ze nodig hebben

Dalmau hoef je niet meer in Utrecht terug te zien. Aflopend contract en afschuwelijk slechte vorm.

Haye is echt veel te goed om in de eerste divisie te ballen. Liggen er echt zoveel clubs te snurken? Stak er vorig jaar ook al met kop en schouders bovenuit bij NAC.

15 december 2021 om 01:05

Echt bijzonder omdat hij hiervoor bij ons bij ADO echt totaal niet kon overtuigen. Zelf was ik wel voor een langer verblijf, met zo'n achternaam moet je hem in Den Haag meer tijd en het voordeel van de twijfel gunnen, maar voor hem is dit waarschijnlijk het beste nu hij bij NAC echt kan floreren.

15 december 2021 om 08:07

Tuurlijk is het goed om vertrouwen te tanken bij NAC, maar op een gegeven moment zal hij wel meer willen dan de eerste divisie gezien zijn leeftijd.

15 december 2021 om 01:05

Waarschijnlijk niet, maar Haye heeft een doorlopend contract bij NAC en voor zover ik weet geen gelimiteerde transfersom (soms, heel soms doen ze iets goeds in de bestuurskamer bij Nac).
Denk vat voor de meeste sub top clubs Haye niet te betalen is.
En denk dat Haye liever de man is bij NAC dan week in week uit vechtvoetbal te moeten leveren in 't rechterrijte.
Haye heeft 't wel echt naar zn zin in Breda. Komt aan voetballen toe, is belangrijk en is geliefd.

15 december 2021 om 08:03

Lijkt me gezien zijn leeftijd dat hij nog wel een stap wil maken, hoe leuk hij het ook heeft bij NAC. Promotie ligt daar ook niet direct in het verschiet. Uiteraard zal NAC hun beste speler niet zomaar laten vertrekken, maar ze zitten ook niet in de positie om hele hoge bedragen te eisen.

15 december 2021 om 08:48

En als er weer publiek bij mag heb je tweewekelijks ook een mooie ambiance. Beter dan dat je bij RKC zit ofzo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NAC Breda293
11.VVV-Venlo26-9
12.Telstar26-16
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. HayeMiddenvelder215
B. van SchuppenMiddenvelder214
R. SeuntjensAanvaller2110
N. OlijKeeper230
D. MaloneMiddenvelder190
P. KestensAanvaller192
J. AntoniaAanvaller160
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

356 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren