Johan Derksen wil ‘piepeltje’ in basis bij Oranje ten koste van vaste kracht

Dinsdag, 14 december 2021 om 13:57Mart van Mourik • Laatste update: 14:11

Johan Derksen is van mening dat Owen Wijndal een plek in Oranje verdient. Onder meer het optreden van de linksback in het Eredivisie-duel tussen Ajax en AZ (1-2) van zondag heeft dusdanig veel indruk gemaakt op de analist, dat hij liever Wijndal in de basis bij het Nederlands elftal ziet dan Daley Blind. “Blind is zó kwetsbaar en langzaam”, aldus Derksen maandagavond tijdens Veronica Inside.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door yelle)

Johan aub kraam deze onzin niet uit , Wijndal is hartstikke snel en fris maar bij lange na niet zo goed als Daley Blind ik vind dit echt gebaseerd op 1 pot , hier doe je onze Daley heel erg mee tekort is niet voor niets jaren 1 van de sterkhouders van ons Ajax!

13 december 2021 om 23:07

Voor Ajax is hij prima, maar voor Oranje komt hij al een aantal jaren te kort. Snap echt niet dat sommige hem blijven verdedigen, hij verbloemt dat met mooie passes maar verder is hij zo matig... Wijndal en Malacia horen nu de kans te krijgen.

13 december 2021 om 23:10

Op een of andere manier denken sommigen nog steeds dat als je Blind op linksback zet er nog steeds zo’n geweldige voorzetten gegeven worden als in 2014 op het WK.

13 december 2021 om 23:44

Als coach dien je een speler altijd in zijn kracht te zetten, we weten allemaal wat blind niet kan! Maar ook wat hij wel kan. Nee, hij is niet snel, maar zijn spelinzicht, strakke inspeelballen tussen de linies, zijn voetballend vermogen zijn echt ongekend. Malacia en wijndal zijn grote talenten en ja, ze hebben zeker potentie! Ze hebben al een paar kansen gehad in het grote oranje, dat was erg wisselvallig en meestal erg matig. Dus laten we eerlijk zijn; ze zijn voor nu echt nog te licht bevonden. Wie weet over jaartje of 2....

14 december 2021 om 00:09

Ja ik z'n kracht te laten spelen en laat nou net de eerste taak van een verdediger verdedigen zijn .... Zijn voetballend vermogen is ongekend... Je praat net of de Messias van het voetbal uit Amsterdam komt! Als je hem wil opstellen voor zijn voetbal moet je hem op t middenveld zetten en laten we nou net daar een overvloed aan hebben

14 december 2021 om 07:44

Als we weten wat hij niet kan.. Waarom zetten we hem dan linksback? Het is echt een ongelooflijk matige linksback namelijk.

14 december 2021 om 09:08

Sowieso hebben we nu geen spelers die 2 van zulke vuurpijlen zo hadden afgemaakt tegen prime Ramos en Piqué.

14 december 2021 om 10:10

Blind heeft het bij united waargemaakt (ruim 150 wedstrijden gespeeld) en maakt het nu ook waar bij ajax. Jammer dat sommige mensen alleen maar door een gekleurde bril kijken...argumenten geven ho maar.Net of jordi alba zn goede verdediger is, die speelt ruim 12 jaar topvoetbal. Het zit hem in dat de spelers om hem heen hem sterker maken. Dat dient ook te gebeuren met blind.

14 december 2021 om 10:53

Malacia speelde behoorlijk goed hoor in ned elftal , 1 fout dat was het.
Je ziet onze top verdediging dezelfde fout maken elke wedstrijd weer maar daar hoor je niemand over.

14 december 2021 om 13:57

Blind is voetballend sterk, verdedigend matig. Owen is sneller, betere verdediger maar minder goede pass.
Misschien moeten we afhankelijk van de tegenstander en wedstrijd wisselen tussen die 2 (of 3 met Malacia er bij)

14 december 2021 om 14:02

Ik als objectieve Feyenoord supporter vind Malacia toch net te veel fouten maken momenteel. Blind is wat mij betreft exit. Wijndal wellicht toch een kans geven. Afrekenen op het slechte EK is ook te makkelijk. Vind het een irritant mannetje, maar lijkt op het moment in vorm.

14 december 2021 om 17:34

Zijn voetballend vermogen is prima in orde, maar in geen geval ongekend te noemen. Daar komt bij dat zijn zwaktes echt groot zijn. Blind is verre van een complete voetballer. Op de linksback is Wijndal verdedigend gewoon beter, niks mis mee toch?

13 december 2021 om 23:08

Blind is al een jaren een zwakke schakel op linksback bij Oranje. Tijd voor Malacia en Wijndal.

14 december 2021 om 14:42

Probleem is een beetje dat alle vervangers het ook niet goed deden. Van Aanholt was niet goed, Wijndal was eigenlijk gewoon slecht, Malacia was niet goed... Dus ik snap dat er tot op heden werd teruggegrepen naar Blind. Echter nu met een nieuw toernooi voor de boeg moet je gaan investeren in de back voor de komende 3-5 jaar en dan zie ik het liefste Malacia. Pezig, snel op de eerste meters, verdedigend goed en kan aanvallend alleen maar beter worden.

14 december 2021 om 19:52

Wijndal was geblesseerd bij Oranje. Nu is hij pas bijna weer fit, veruit de beste LB van Nederland.
.

13 december 2021 om 23:11

Vind wel dat er een verschil is tussen de Daley Blind van Ajax en het Nederlands elftal. Bij het Nederlands elftal vind ik hem vaak slechter spelen, terwijl hij bij Ajax redelijk boven zichzelf uitstijgt. In ieder geval mag Wijndal wel geslecteerd worden voor het Nederlands elftal ipv Malacia.

14 december 2021 om 17:35

Blind is al te veel wedstrijden erg zwak.

13 december 2021 om 23:20

Ik weet niet naar welk Ajax jij kijkt de laatste tijd.. maar Blind is zowat elke wedstrijd de zwakste. Wijndal loopt rondjes om hem heen op dit moment

13 december 2021 om 23:20

@Montevideo7 Blind vindt ik ook goed, leest het spel goed, heeft ervaring en mooie passes maar ik vindt hem niet meer horen in het Nederlands elftal, misschien alleen wat ze zeggen met een 5 mans verdediging.
Het is nu tijd voor Wijndal of Malacia

14 december 2021 om 00:38

Owen is al drie seizoenen goed. Moest de eerste wedstrijden dit seizoen even opstarten, maar is sowieso een klasse beter dan Malacia. Mbt Blind hangt het ervan af hoe je gaat spelen. Met veel balbezit is Blind beter, met een echte rechtsbuiten Wijndal. Met 5-3-2 moet je Wijndal niet opstellen.

14 december 2021 om 06:25

Wijndal is echt geen klasse beter. Het is lood om ijzer en allebei zijn ze op dit moment niet goed genoeg voor Oranje. Wijndal viel zwaar door de mand in de interlands die hij speelde en blinkt ook niet uit bij AZ. Die jongen zal later ook absoluut niet in een grote competitie spelen. Blind kan het ook niet meer aan en we hebben helaas een probleem voor de linksback positie.

14 december 2021 om 15:44

Wijndal een klasse beter, ik denk dat je de aanloop naar het EK gemist hebt. Wat viel hij ontzettend door de mand zeg, om het even ongegeneerd te zeggen bakte hij er echt geen reet van toen.

14 december 2021 om 19:54

Omdat hij niet fit was met een blesseure te lang doorging, hij nog steeds niet 100% fit.

14 december 2021 om 14:50

Ik weet niet hoe jij naar voetbal kijkt maar volgens mij is taak 1 van een verdediger zorgen dat de bal niet in het doel gaat. Nou het spijt me maar daar is Blind echt slecht in. Hij is traag, gaat duels uit de weg en zit er nogal eens naast. Dus mooi en terecht dat je met respect naar zijn prestaties in het verleden kijkt maar in het hier en nu is hij echt niet Ajax-waardig.

14 december 2021 om 15:05

Hoeveel tegengoals heeft Ajax ook alweer? Of komt dat niet door Blind.

14 december 2021 om 17:13

9, en veel daarvan was Blind bij betrokken inderdaad. Dus? Mij maakt het niet uit hoor, laat hem lekker staan tot zijn 40-ste, lachen joh,

Opportunisme troef, Owen speelt weer eens een hele sterke wedstrijd en gelijk is hij vaste waarde in Oranje volgens de praatjesmakers.
Laat hem nu eerst maar eens constant presteren.

14 december 2021 om 00:32

Blind is constant te traag. Dat is ook een vorm van constant presteren, maar of we er blij mee moeten zijn is een ander punt.

14 december 2021 om 09:14

En toch heeft hij het intellect en voetballend vermogen om vaker goed te staan, dan verkeerd te staan. Daarnaast heeft hij een pass in de benen die er maar weinigen in de huidge Oranje-selecties hebben.

We doen nu wel of Blind overal tekort in schiet, maar het is niet voor niets dat hij een gerenommeerde back als Tagliafico steevast uit de basis houdt. En dat in een ploeg die zonder puntverlies de poulefase van de Champions League doorkwam.

Daarnaast viel ook Wijndal door de mand in een vijfmansverdediging. Bij AZ van grote waarde, en in potentie de vaste back van het Nederlands elftal, maar op dat podium heeft hij het nog niet vaak laten zien.

15 december 2021 om 00:39

Ajaxxxlove, ik zeg dan ook niet dat Blind geen kwaliteiten heeft, hij kan het spel 'lezen' waar anderen tekort schieten en heeft inderdaad een prima pass, alleen de snelheid nekt hem. Niet lullig bedoeld, maar als hij ook nog eens snel was dan had Man U hem ook niet laten gaan.

14 december 2021 om 10:24

@tinus

Blind speelt sinds Dortmund uit constant slecht. Inderdaad dat is een vorm van constant presteren, maar ik hoop niet vorm van constant presteren waar Ajax en het Nederlands elftal naar op zoek ik denk ik.

Het zou misschien voor Blind ook wel goed zijn om eens te voelen dat hij moet presteren ipv altijd maar een basisplaats krijgen door zijn status.

Soms heb ik het idee dat Johan Derksen drie wedstrijden kijkt per week en dan aanschuift om elke speler af te vallen.

13 december 2021 om 23:19

Nou bij Blind hoef je de wedstrijden van afgelopen weken vanaf Nederland Montenegro te kijken en je vraagt je af hoe het zo lang geduurd heeft dat iemand op van der Vaart na kritiek op het abominabele spel van Blind had…

Werkelijk ontzettend slecht.

13 december 2021 om 23:58

En heb jij Wijndal in Oranje gezien? Of het oogde zenuwachtig of hij deed gewoon niet waar hij goed in hoort te zijn, namelijk opkomen als snelle linksback. ALLES speelde hij safe terug op bijvoorbeeld De Vrij.

14 december 2021 om 00:25

Het gaat me niet zozeer om Blind, maar eerder om hoe vol lof hij nu weet van Wijndal is ineens.

14 december 2021 om 08:49

@bongiorno

"drie wedstrijden kijkt per week en dan aanschuift om elke speler af te vallen."

Denk eerder een paar samenvattingen kijkt en dan zijn mening geeft. Sowieso kijkt hij geen buitenlands voetbal.

Wijndal heeft afgelopen zomer de kans gekregen en niet echt gepakt. Hij is nog jong dus wat dat betreft is het prima dat hij nog meer kansen krijgt in de toekomt maar om nou te stellen dat hij altijd moet spelen is ook een beetje overdreven. Ook Wijndal gaat mindere periodes hebben en ook hij gaat fouten maken. Afgelopen weekend speelde hij goed dus dan is Wijndal opeens de aller beste back die we hebben, volgende week zou het wel weer anders zijn volgens de media.

14 december 2021 om 08:44

Heeft afgelopen zomer de kans gekregen? Indien je op het EK doelt, mag je in dat geval iedereen afschrijven die daar gespeeld heeft.

Veel verschil gaat het niet maken of je nu blind of wijndal op stelt. Ze hebben beide hun zwakke punten. Dus ik zou in dat geval voor jeugd kiezen.

14 december 2021 om 12:02

Natuurlijk verschilt het heel veel of je Blind of Wijndal opstelt, het zijn totaal verschillende spelers in bijna elk denkbaar opzicht.

Watvis dat toch met die irritante gewoonte om personen aan te spreken met 'die' ervoor. Dat impliceert een beetje alsof je niet echt weet wie het zijn. "Ja die, uh, Wijndal?". Zeg gewoon de naam. Schijtirritant.

14 december 2021 om 08:18

Het is maar net waar je je druk om maakt, ik stoor me er totaal niet aan. Die Derksen doet gewoon wat hij wil, en hij heeft gelijk over Blind. Je moet die Wijndal gewoon de kans geven om te wennen aan zijn positie in Oranje.

In absentie van v Dijk (lange pass) had je met Blind een hele goede, maar imo moet je gewoon 2 denderende backs hebben en Vdijk en De vrij of de ligt (oplopend met bal). Wijndal zie ik niet genoeg, maar ik vond Dumfries op rechts een verademing. Gewoon de hele kant bestrijken en altijd een voorzet kunnen geven of de voorzet van links erin tikken.

14 december 2021 om 10:41

Dumfries is idd heel goed in het bestrijken van de hele flank, maar een voorzet geven is niet bepaald een van zijn kernkwaliteiten. Zijn passes en voorzetten zijn een beetje alsof je met een dobbelsteen gooit en dan hopen dat je 5 of 6 gooit.

14 december 2021 om 13:55

Ja en die gedachte heeft ons (liverpool) al veel gebracht. Nee we hebben geen Lewandowski, we hebben super fitte spelers die gewoon zoveel mogelijk kansen moeten creã«ren.

Iemand die 5/5 loopt vs. 5/30 die de potentie heeft om er meer te maken, de kansen zijn er. Salah is het perfect voorbeeld, door het aantal kansen is hij beter geworden, het blijft een speler die niet zo betrouwbaar is als een Lewandowski.

Dus bij Dumfries ook, beter 10x dobbelen dan 1x een goede voorzet.

Waarom word Wijndal zo geprezen in deze wedstrijd ?
Eerst helft was Ajax echt gewoon helemaal niets, gewoon zwak.

Tweede helft zijn er genoeg mogelijkheden geweest, en Ajax werd echt alleen maar gevaarlijk via de rechterflank. Via Antony en Berghuis. Via links hebben we niks gecreerd.

Dus was hij verdedigend wel zo sterk?

14 december 2021 om 14:53

Dat Ajax helemaal niets was, had toch ook juist te maken met Antony die bij Wijndal in zijn zak zat? In de CL speelde Antony telkens zijn directe tegenstander helemaal aan gort, bij eerder puntverlies in de ED stond hij de hele tijd tegen meerdere tegenstanders, maar dat hij nu veelal niet uit de verf kwam had toch wel veel te maken met de pot die Wijndal speelde.

15 december 2021 om 08:14

Kwam vooral door het tempo dat te laag lag, de passes die niet zuiver waren, de loopacties die niet klopten en bijna alles in de eerste helft ging over links,

15 december 2021 om 09:58

De uitslag is niet alleen te wijten aan een Ajax dat verzaakte, maar ook aan AZ dat gewoon slim speelde. Waar normaal een Ajax waar het niet loopt op individuele klasse van Antony kan rekenen, kwam die er tegen Wijndal niet aan te pas. Zelfde geld voor Berghuis, die niet op de juiste plekken aan de bal kwam door goed werk van oa De Wit. AZ liet juist Schuurs, Rensch aan de bal maar dat zijn niet de spelers die moeten opbouwen.

Seizoen 2021-2022, 10 jaar nadat hij zijn eerste "basis" jaar bij ajax had. Inmiddels 458 club wedstrijden gespeeld, waarvan de meeste voor ajax en united. 88 interlands achter zijn naam staan. Voetballer van jaar geweest, 6 x landskampioen, 2 keer beker winnaar, meerdere binnenlandse prijzen gewonnen met united en de europa league gewonnen. Basiskracht bij het laatste wk waar oranje 3de werd.

Toen was Blind ook traag en ook kwetsbaar.. maar nee, nu kan het echt niet meer..

14 december 2021 om 17:38

Een hele mooie palmares heeft Blind zo bij elkaar gespeeld. Hij was altijd ook wel een prima speler. Punt is nu alleen, dat hij nu nog trager en kwetsbaarder is. Zelfs zijn voetballende kwaliteiten laten hem regelmatig in de steek. Dus ja, het kan nu echt niet meer. Bij Blind zie je ontzettend goed dat het beste er echt af is en daar doet een enkele goede wedstrijd niets aan veranderen. Tijd om door te selecteren.

16 december 2021 om 14:39

Volg Ajax niet ofzo, maar als iedereen zegt dat Blind minder is dan voorheen, dan zegt dat natuurlijk ook wel iets. Kan best dat zijn situatie omtrent z'n hart ermee te maken heeft.

Blind is een drama, als je op hem let zie je dat. Zo slap zo traag zo bang. Triest.

16 december 2021 om 14:40

Denk dat z'n hart conditie ermee te maken heeft. Durft hierdoor niet meer alles te geven?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren