Feyenoord bewijst zichzelf slechte dienst op bezoek bij FC Groningen

Zondag, 12 december 2021 om 16:25Chris Meijer • Laatste update: 19:56

Feyenoord heeft zichzelf met een 1-1 gelijkspel een slechte dienst bewezen in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Rotterdammers hadden in de Euroborg het betere van het spel en kwamen in de tweede helft op voorsprong door een doelpunt van Marcos Senesi, maar gaven dat gemakkelijk uit handen en kwamen daardoor niet meer tot een zege. Feyenoord verzuimt zo om in ieder geval voor even de koppositie over te nemen van Ajax en komt nu in punten gelijk met de Amsterdammers, die een veel beter doelsaldo hebben en zo dadelijk nog in actie komen tegen AZ.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door madcow)

Weer een nieuw trieste ploeg aan ons lijstje. Groningen wilden weer totaal niet voetballen

12 december 2021 om 16:29

Feyenoord had ook gewoon moeten scoren. Zoveel kansen en niet scoren maar die gasten van Groningen lopen ook constant te rollebollen en etteren

12 december 2021 om 16:29

Je kunt ze dat moeilijk verwijten. In een seizoen als deze telt elk punt voor de FCG. En daar hebben ze keihard voor gevochten. Dan had Feyenoord maar de kansen af moeten maken.

12 december 2021 om 16:31

Ik snap t ook qua standpunt van Groningen. Maar gebeurd nou al voor de 6/7de keer dit seizoen in de eredivisie. Vroeger wilde iedereen gewoon voetballen om te winnen, nu alleen om te verdedigen en een punt te pakken. Dat is t enige wat k triest vind van dit soort teams.

12 december 2021 om 16:34

Ik ben er ook geen fan van, maar het levert wel eerder een resultaat op, dan dat je laat leiden naar de slachtbank.

12 december 2021 om 16:35

Moeten ze net als Cambuur de deur wagenwijd open zetten? Bij voetbal gaat het om het winnen en als je tegen teams moet die veel meer geld hebben, is verdedigen de beste optie.

12 december 2021 om 17:08

Zou gewoon rood trekken voor die stervende zwanen. Dat bedoelen ze. Verdedigen prima maar dat vreselijke gedrag van die jongetjes..

12 december 2021 om 16:36

En dan nog Dammers inbrengen om met 6 man op lijn achterop te gaan spelen. Echt wat een trieste bedoeling.. dit verwacht je van een degradatiekandidaat en niet van Fc Groningen. Snap het helemaal dat alle punten tellen maar zo antivoetbal is wel echt zielig.

12 december 2021 om 17:27

Welkom in de wereld van het moderne voetbal. Als Ajacied zit ik circa 25 v/d 34 wedstrijden in de Eredivisie naar dit geneuzel te kijken. Ik snap het wel, maar als supporter is er geen lol aan, je ziet ook dat de spelers zich er aan ergeren en zonder plezier voetballen. Tel daarbij op dat zonder publiek de hele sfeer ook nog eens demotiverend is en je hebt een recept voor zo'n middag als dit. Overigens was vandaag mijn inziens een duidelijk voorbeeld van waarom Feyenoord uiteindelijk af zal haken, zeker tegen het antivoetbal missen ze toch kwaliteit/creativiteit. Richting het einde van het seizoen ga je ze zo nog vaker tegenkomen als voor de ploegen onderin ieder puntje telt.

12 december 2021 om 16:41

Ajax krijgt alleen maar dit soort ploegjes tegen. Alleen feyenoord niet en daar wint ajax 99% van de keren van

12 december 2021 om 16:55

Een beetje zoals Feyenoord altijd tegen PSV speelt dus, niet willen voetballen, alleen een beetje trappen en counteren. Ik vind het niet triest overigens, want ook dat is voetbal.

12 december 2021 om 17:02

Haha kansloze reactie. Feyenoord countert tegen PSV, is wat anders dan de bus parkeren. Sulletje.

12 december 2021 om 17:23

Zo speelt Feyenoord altijd tegen PSV idd. Koekje van eigen deeg. Dus stoppen met huilen!

12 december 2021 om 18:26

Zeker niet kansloos. Niet zo gefrustreerd reageren he, man wat laat je je kennen.

12 december 2021 om 20:15

@Aguerooo: Zkr wel KANSLOOS, want ga die wedstrijd even terug kijken en dan vergelijken, zkr ook vwb de kansen van Feyenoord tegen PSV en Groningen tegen Feyenoord. PSV verloor ook gewoon KANSLOOS van Feyenoord.

Na vitesse nu ook groningen. Als voetballand mogen we trots zijn. Om maar niet te spreken over Suslov…

12 december 2021 om 16:34

Het is alles waar ik een hekel aan heb, maar stiekem kon ik er bij Vitesse in Europa erg van genieten. We hebben jaren te weinig winnaarsmentaliteit gezien bij de Nederlandse ploegen, maar helaas zie je dat dit wel resultaat oplevert. Dat is ook topsport. Groningen behaalt resultaat tegen een veel sterker Feyenoord, dus geef ze ongelijk.

Nou vanavond van NEC winnen en we hebben de 2e plek weer in handen! Moet als extra motivatie werken.

12 december 2021 om 16:56

Er is geen cel in mijn lijf die er aan twijfelt dat PSV boven Feyenoord eindigt. Ik denk persoonlijk zelfs dat door de kwaliteit van de selectie en komende blessures en schorsingen later in het seizoen Feyenoord hooguit eindigt op plek 4. Dus wees gerust.

12 december 2021 om 17:10

Triest klein zielig ventje ben jij carlo..

12 december 2021 om 17:23

Kneus

12 december 2021 om 18:22

Ik heb gewoon mijn persoonlijke inschatting van de kwaliteit van de selecties gemaakt. En daarop de positie ingeschaald. Maar jij bedankt voor je goed onderbouwde reactie. Fijn dat je van je papa toch een account mocht aanmaken.

12 december 2021 om 18:48

Probeer anders zelf weer effe te winnen...

Leuk dat je op donderdag je hele team rust geeft, maar als je maar een helft voetbald schiet het natuurlijk niet op. Troosteloze eerste helft, troosteloos weer, troostelooze tegenstander, pietluttige scheidsrechter, maar boven alles een verslaggever die zo slecht is dat hij al het plezier uit de wedstrijd zuigt. Geef die Leo toch eens een schop.

Man man waardeloos dit soort teams. Alleen maar verdedigen, en worden nog beloond ook. Kan me niet voorstellen dat je als Groningen fan nou blij wordt van je club als je ze zo ziet spelen in eigen huis

12 december 2021 om 16:32

Aad drink nog wat azijn. Ik ben hier zeker content mee. Wat moet je dan? Volop de aanval en met 4/5-0 eraf gaan. Groningen speelt met de middelen die men heeft en Feyenoord kan alleen naar zichzelf kijken dat ze hier niet gewonnen hebben.

12 december 2021 om 16:37

Tja dit soort reacties lees ik ook als Ajax punten verspeelt. Op deze manier halen die ploegen wel gewoon resultaat en je kunt het ze weinig kwalijk nemen.

Sportief is het natuurlijk niet en ik denk dat de meeste er wel van walgen zoals spelers als Suslov.

12 december 2021 om 16:41

Zeker waar Norge Nederland, maar het gelijk wijzen naar de tegenstander ipv naar je eigen spel kijken is zo kinderachtig. Cambuur heeft dit seizoen al laten zien wat er gebeurt als je gaat aanvallen tegen een topploeg.

12 december 2021 om 16:41

Huh Feyenoord is jaren die ploeg die niet wil voetballen dus niet zo zeuren..

12 december 2021 om 16:51

Volgende week gaat Feyenoord net zo spelen om een resultaat te halen, en dan nog gaan ze veel te kort komen!

12 december 2021 om 17:11

Ben er van overtuigd dat Ajax niet wint in de Kuip

12 december 2021 om 17:54

Ik ben ervan overtuigd van wel. Zeker zonder publiek.

12 december 2021 om 17:30

Trots op mijn club Aad. In dit seizoen waar ieder punt telt kan ik niet blijer zijn dan dit resultaat.

12 december 2021 om 19:48

Er is volgens mij geen enkele Groningen fan die dit voetbal onder Buijs mooi vindt, maar het is overleven voor Groningen

Ongelofelijk dat dit antivoetbal van Groningen nog wordt beloond ook. Je zou denken dat je tegen een degradatiekandidaat speelt.

12 december 2021 om 16:38

Groningen is lang niet veilig, dus in principe speelde je nu toch tegen een degradatiekandidaat?

Verdient gelijkspel van de fc. Gestreden ervoor, ookal was het niet met het mooiste voetbal. Eerste helft was groningen sterker. Leeuwenburgh blijft wel echt een zwakke keeper, in de winter een vervanger halen of hoekstra de kans geven. Weer een goal van larsen ziet er niet altijd soepel uit, maar hij doet het wel steeds

12 december 2021 om 16:34

Hoe ben je sterker als je nul keer op doel schiet en niet over de middenlijn bent geweest?

12 december 2021 om 17:32

Larsen is echt heel erg traag denk dat oma Annie hem inhaalt. Daarbij is Leeuwenburgh echt matig ik zie daarom ook graag Hoekstra starten niets is mooier dan eigen jeugd. Mooi puntje meegepikt me matig voetbal!

12 december 2021 om 16:40

Wat een schande dat Feyenoord niet kan winnen van Groningen. Zo kun je het ook bekijken.

Typisch Feyenoord. Tuurlijk, komen van ver. Toch wanneer je er nu bent, maak het af. Nu kun je evt na volgend weekend op 6 punten staan van Ajax. Dat voelt dan toch ff niet lekker

Slot moet maar gauw ophouden met Malacia en vooral Alireza. Pffff, sjonge jonge.. Nelson moet daar volgende week gewoon staan.

Bah bah wat een goor mannetje die suslov

12 december 2021 om 19:21

Als ik zie wat voor overtredingen wekelijks op hem gemaakt worden, dan moet je niet zeuren. De overtreding in 1e helft was gewoon geel waard, maar bruinridder Kwakkelie was weer eens op de hand van Feyenoord. Hij had vele spelers van Feyenoord gewoon geel moeten geven, maar dat blijft weer eens achterwege ik heb nog liever bas op de wedstrijd dan die klote kwakkelie.

Weer voldoende kansen gehad maar weer teveel gemist. Bal op de paal en eentje van de lijn gehaald. Zonde zeg, nu moeten we volgende wel winnen om het verschil klein te houden.

Slot een uitstekende trainer daar is geen twijfel over mogelijk, maar ik kan me zo ergeren aan zijn wisselbeleid. Hoe kan Alireza nou nog steeds de voorkeur boven Nelson krijgen, blijft toornstra maar als rechtsbuiten tegen ingravende ploegen opgesteld staan en til, die al weken niks maar dan ook niks toevoegt aan het spel van feyenoord, nooit gewisselt worden

12 december 2021 om 19:24

Geen spelt tussen te krijgen!!

Heb het eerste deel van de 2e helft niet gezien maar hoe is het mogelijk dat Groningen een goal weet te maken

Tsja, ik kan lang blijven zeuren om het tenenkrommend saaie spel van Groningen en met name die stervende zwaan Suslov. Maar uiteindelijk is dit de 3e keer dit seizoen dat Feyenoord het verzuimd de tijdelijke koppositie over te nemen. En, mits mijn geheugen nog werkt, komt dit voor de 3e keer door een cadeautje van een schutterende Senesi.

Ach, vooruit kijken en door gaan. De rest van de week wordt er met de wedstrijd alleen maar zwaarder op. Strijden om plek 2 is nog steeds stukken beter dan ik van de zomer verwacht had.

Slappe vertoning. Aanval helemaal geen diepgang. Toornstra op rechts een totale aanfluiting. Wat moet die Nelson nog doen om meer kansen te krijgen. Die brengt in 5 minuten veel meer dreiging dan de hele voorhoede in de eerste helft bij elkaar. Ik hoop echt niet dat ik volgende week naar dezelfde laffe opstelling moet kijken. Mocht dat wel het geval zijn ben ik bang dat we het niet gaan redden.

1e helft dramatisch van beide kanten. Mooie goal van strand larsen Punt pakken tegen feyenoord is niet verkeerd, maar vond Makkelie erg slecht fluiten vandaag. Voor mij speler die toch weer belangrijk is voor de FC Bart van Hintum. Motm gelukkig Strand Larsen. Feyenoord heeft kansen gekregen, op laatste moment groningen toch nog de beste kans met Postema. Helaas jammer dat hij van richting veranderd werd. Had hem een doelpunt gegund. Suslov kreeg schop na schop en werd vastgepakt hier en daar, zegt er iets van en krijgt gelijk geel terwijl degene die overtredingen maakt geen enkele kaart krijgt.

12 december 2021 om 23:28

Nou eerste helft werd hij wel degelijk geraakt bovenbeen vol met noppen door speler van feyenoord, maar daar gaf makkelie niks voor. Hij was erg voor Feyenoord.

Zonde, Feyenoord had in kunnen lopen. Moet zeggen dat Slot er een aardige ploeg van heeft gesmeed. Vaak is de zogenaamde 'impact' van een coach overtrokken, maar bij Slot niet, bij Feyenoord dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

32 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren