Cillessen bespreekt heldenrol en laat zien te hebben opgelet tijdens Spaanse les

Zaterdag, 11 december 2021 om 23:43Mart van Mourik • Laatste update: 00:54

Jasper Cillessen heeft zaterdagavond een belangrijke rol gespeeld bij de 2-1 overwinning van Valencia op Elche in LaLiga. De doelman verrichte enkele fraaie reddingen en verzorgde bovendien de assist op Gonçalo Guedes. Op de Twitter-pagina van Valencia wordt Cillessen ‘beslissend’ genoemd. Zelf verschijnt de Nederlander na afloop ook voor de camera, en hij toont bovendien aan de Spaanse taal uitstekend onder controle te hebben.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door jmaassen)

Hoewel misschien geen absolute wereldtop tikt hij toch vaak dat niveau aan. Daarnaast ook nooit een rare fout of blunder. Hij wordt toch wel onderschat. Verreweg de beste keeper van Nederland atm en moet ook onder de lat op het wk. Bijlow heeft de potentie, maar het is maar de vraag of hij ooit het niveau van Cillessen gaat halen met al doe blessures... laten we t hopen, maar nu is Cillessen nr 1!

12 december 2021 om 03:26

Wat een grap dit. Je doet net of Cillessen een soort Neuer is ofzo. Is nu een paar potjes leuk bezig maar is echt niet verreweg de beste keeper van NL

12 december 2021 om 04:41

Wie dan wel? Als Cillessen dit niveau vast houdt zou die er zo maar weer in kunnen staan. Bijlow is niet perse beter op dit moment. Dat ie de potentie heeft om beter te worden staat wel buiten kijf natuurlijk. Maar uiteindelijk gaat het erom wie er fit en het beste in vorm is vlak voor het wk.

12 december 2021 om 08:06

@FR-Berend: een Neuer is hij zeker niet, maar zo denigrerend hoe jij doet is net zo stuitend. Op dit moment doet Cilessen het weer fantastisch zoals hij dat eerder in z’n carrière ook al heeft gedaan. Sinds dit seizoen dat hij blessurevrij is, heeft hij al meerdere punten gehaald voor Valencia. Daarin doet hij het gewoon erg goed, dat mag je dan toch gewoon benoemen?

12 december 2021 om 08:28

Verreweg de beste keeper van Nederland atm? Bizar hoe Cillessen na een goed potje weer in de spotlights wordt gezet en het niveau dat Bijlow haalt zomaar wordt vergeten. Cillessen heeft nooit een echt topniveau gehad en hij heeft nooit zo geheerst in de 16 als Bijlow nu al doet. Maar goed oud-ajaxkeeper VS Feyenoord keeper en dan wordt er altijd alles uit de kast gehaald. Ik lees in de reacties weer allerlei Ajacieden die hem ineens weer als eerste keeper zien. (Net als vorig jaar bij Stekelenburg) Noem me maar calimero, want dat is vaak het antwoord, maar als Bijlow nu bij Ajax had gekeept hadden we niet eens een discussie gehad.

12 december 2021 om 08:51

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit naar Cillessen kijk dit seizoen maar volgens Spaanse fans is het niet zomaar een goed potje maar hoort hij dit seizoen tot de beste keepers in la liga.

12 december 2021 om 09:41

Idd Krul speelde dit weekend ook een leuk potje... ik zeg basis Oranje

12 december 2021 om 09:45

@FR010: het is niet een goed potje, hij doet het al een tijdje uitstekend.

12 december 2021 om 09:54

Dat geldt toch ook voor al die Ajaxieden hier die de Steek op goal wilde op het EK. Lachwekkend tegen oa Tsjechie.. Beschamend

12 december 2021 om 11:33

Zoooo objectief of staat de FR niet voor Feyenoord. Ik vraag mij oprecht af wat Jasper al die jaren bij Barca moest en nu bij Valencia.

Laat mij raden jij vind Bijlow beter? De man die in onze mickey mouse competitie de sterren van de hemel speelt? Waar nog nooit een club interesse voor heeft gehad in het buitenland? Weet je hoe dat komt… zonder verblind te worden door clubliefde is het maar een modale keeper

12 december 2021 om 09:12

Bijlow heeft mijn inziens zijn niveau al en véél meer potentie. Cillessen is degelijk. Doet geen rare dingen, maar zelden bijzondere reddingen ook. Je stelt een zesje op en dat is prima. Soms een 4. Soms, zoals gisteren, een 8. Ik zou altijd Bijlow opstellen als BC zijnde. Daar ben ik wel echt van onder de indruk. Dat jij nu doet alsof Cillessen Jan Oblak is, tja.

12 december 2021 om 09:23

Ik vind Cilessen veel beter als Bijlow. Maar altijd al. Niet nu na afgelopen weken. Cilessen heeft zich allang bewezen.

12 december 2021 om 11:50

Ik vind Cillessen totaal niet beter. Het is een degelijke keeper zoals mangalitsa maar niet meer dan dat. Totaal niet bijzonder en hoort gewoon niet in de basis.

12 december 2021 om 09:20

Eens. Bijzonder hoe Bijlow ineens totaal ongenaakbaar is hier in Nederland. In potentie een topper en zeker beter dan Cilessen, maar ik kan me nu zo 3 blunders van Bijlow voor de geest halen in het afgelopen jaar, terwijl ik niet eens voor Feyenoord ben. Het is logisch hoor voor zijn leeftijd, maar die foutjes zijn momenteel gewoon nog te regelmatig. Afgelopen donderdag ook weer.

12 december 2021 om 09:46

Het was tegen Elche hè.. en niemand ziet Jasper hier hele wedstrijden keepen lijkt me. De Steek moest ookin de goal van alle VZ Ajaxieden.. nou dat hebben we geweten

12 december 2021 om 10:16

Nooit een blunder?

12 december 2021 om 11:54

Ik ben het wel met je eens. Cillenssen is mits langere tijd fit de nummer 1 keeper van Nederland. Dat kan je niet met droge ogen ontkennen. Maakt eigenlijk nooit fouten, straalt rust uit en pak hier en daar soms onmogelijke ballen. Pingels helaas altijd kansloos al voor er geschoten wordt.

Overigens met Bijlow hebben we ook een topper! Geen enkel probleem om hem onder de lat te zetten maar ik denk dat Jasper net een klein streepje beter is nog

12 december 2021 om 12:11

Hij heeft wel degelijk fouten gemaakt hoor. Is niet sterk bij afstandsschoten, heerst niet in de lucht en is belachelijk slecht met penalty’s.

Cillessen verkeert echt in een blakende vorm. Die kan zomaar eerste keeper worden van Oranje. Het zou niet eens onterecht zijn in deze vorm.

12 december 2021 om 02:30

Misschien eens kijken naar Padt, staat in CFL elftal van de week. Doet het erg goed. Zou hem eens oproepen of misschien een artikel aan wijden.

12 december 2021 om 03:55

Nee joh je gaat toch geen spelers uit bulgarije oproepen kom op zeg. CFL team van de week zegt ook helemaal niks. Cillessen of bijlow en derde keeper flekken is prima. Zou zelf cillessen dit wk zeker nog wel laten keepen en daarna bijlow afhankelijk van hoe die zich verder ontwikkeld

12 december 2021 om 11:34

Zo blij dat jij niet de trainer bent.

12 december 2021 om 11:56

Ik denk dat van Gaal Cillenssen echt in de basis gaat zetten. Bijlow is ook fantastisch maar Louis gaat denk ik toch voor de betrouwbaarheid van Jasper. Niet dat Bijlow dat niet is maar Jasper heeft het al langere tijd laten zien

Hij is weer terug! Mooi dat ie wederom bewijst een puntenpakker te zijn. En als ie zelfs nog assists erbij gaat geven... dan gaat het niet lang meer duren voor ie terug is. Geen Neuer of Oblak, maar als hij in het ritme is dan zit ie gewoon in de categorie eronder. En dat is meer dan prima. Keepen is een ervaringsvak en hij is toch al ruim 10 jaar prof. Van Gaal kijk je mee??

12 december 2021 om 05:05

Wat zijn Ajaxieden toch doorzichtig zeg man man man

12 december 2021 om 05:21

Hij zegt niks geks toch.. Cilissen heeft van alle beschikbare keeper het hoogte niveau laten zien in het verleden.. eens of oneens?

12 december 2021 om 08:31

@champies, in het verleden ja. Dat had Stekelenburg ook, maar die ervaringen in het verleden lieten hem nou niet geweldig keepen bij het EK......en Cillessen net onder Neuer en Oblak plaatsen is gewoon een grap

12 december 2021 om 08:56

Er is een verschil tussen 'eronder' en 'net eronder'. Volgens mij zijn er 10-15 keepers die top zijn (waaronder Oblak en Neuer) en daaronder zit een vrij brede subtop. En daar hoort Cillessen gewoon bij. Kwam net tekort voor Barcelona met een fenomenale Ter Stegen en nu prima op zijn plek bij Valencia, een subtopper in la liga. Dus als je dat grappig vindt, leuk zeg!

12 december 2021 om 09:29

@FR010FRDAM hilarisch dit. Als we de feyenoorders moeten geloven hebben we met Bijlow al een volgroeide Oliver Kahn in onze gelederen. Die gozer maakt op dit moment om de 3 potten nog een fout joh, waar hebben we het over. Geef hem 2 jaar, dan is het onze basiskeeper en mogelijk een topper.

12 december 2021 om 09:30

Cillissen is helemaal niet bijna top. Hij is een middelmatige keeper die na 6 jaar bankzitter te zijn geweest 3 goede potjes keept. Wie vz graag in Oranje ziet is overigens wel duidelijk

12 december 2021 om 09:44

Heeft geen zin FR10. Ze hebben Jasper niet eens zien keepen joh. Haalt een bal van de lijn, die er zo te zien achter was.. bij een subtopper in Spanje tegen een degradatie kandidaat niveau GAE

12 december 2021 om 10:00

Krul heeft het hoogste niveau laten zien. Nog steeds record meeste reddingen in 1 PL wedstrijd. En hij moest ons redden omdat Jappie anders met knikkende knieën alle pingels van Costa Rica had doorgelaten in 2014.

12 december 2021 om 10:06

Migi, heeft Jasper je lolly als kind afgepakt? “Middelmatige” keeper, “Krul moest ons komen redden…” wat een absolute onzin. Zelden zoveel dommigheid gelezen. Kijk de pingels van Nederland Argentinië even en vertel me hoeveel Oblak er gestopt zou hebben…

Jasper heeft in NL elftal nooit verzaakt en het is voor ons een uitstekende zaak dat die gewoon weer wekelijks bij een subtopper in Europa speelt. Laat Bijlow het maar met hem uitvechten voor plek 1. Prima talent hoor justin, maar het niveau Ed de Goeij heeft die ook nog niet. Maar dit simpele gezeur van al die Feyenoorders hier… alsof Jasper het spaarpotje wat de verkoopwaarde van Bijlow voorstelt afpakt…

12 december 2021 om 10:10

@migi zeer flauwe comment. Werkelijk helemaal niemand in dit land plaatst Krul boven Cillessen. Dat je daar een wissel van 7 jaar geleden bij moet pakken zegt genoeg.

12 december 2021 om 10:10

Middelmatig is gewoon het perfecte woord om Cillessen te beschrijven. Zijn carrière kent geen pieken en dalen, gewoon een constante grijsbruine lijn van middelmaat. En ja Krul moest ons komen redden daarom wisselde Louis van Gaal als eerste coach in de historie van het voetbal een keeper in de 119e minuut op een WK. Omdat hij ook zo onwijs veel vertrouwen had in Jasper.

12 december 2021 om 10:16

Middelmatig… daarom ben je eerste keeper van Ajax geweest, 2e keeper in beste team van de wereld, nu bij een top 50 ploeg in Europa en speel je in NL elftal. Ben benieuwd wat jij voor vriendin thuis hebt zitten en hoe jij haar betitelt… “Mwah het gaat”?

Dat was gewoon een psychologisch spelletje van van Gaal. Plus Krul kan goed pingels pakken, maar maakt je dat echt een redder? Als je ziet hoe die Costa Ricanen die ballen erin schoten dan waren van de drie erna er waarschijnlijk al 2 over gegaan… of noem je dat nu speculeren? Zoals jij doet alsof Cillesen die rollertjes niet had gepakt…

12 december 2021 om 10:25

Ja goed voorbeeld Ajax, in een illuster rijtje met Pasveer mijn vrouw is uiteraard de mooiste ter wereld. De Messi onder de vrouwen. Klein en verlegen.

12 december 2021 om 10:33

"2e keeper bij het beste team van de wereld"....dat was Van der Gouw ook jaren.....echt een wereldkeeper

12 december 2021 om 10:44

@migi, en qua mooiheid, heb je natuurlijk de laag met jouw vrouw (zeg maar de Oblak) en Doutzen (De Neuer) en daaronder dan de vrije brede subtoplaag met onder andere Katja Schuurman en Erica Terpstra (Cillissen)

12 december 2021 om 10:46

Precies, jij snapt het!

12 december 2021 om 11:37

Precies dezelfde wedstrijden die bijlow speelt. Thanks for proving the point

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
9.Valencia48-5
10.Osasuna47-14
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Gonçalo GuedesAanvaller3611
M. GómezAanvaller295
Hélder CostaAanvaller220
J. CillessenKeeper170
Bryan GilAanvaller130
O. AldereteVerdediger292
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

281 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren