Thierry Henry heeft verklaring voor moeizame start van Messi bij PSG

Zaterdag, 11 december 2021 om 13:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:58

Het huwelijk tussen Lionel Messi en Paris Saint-Germain verloopt vooralsnog niet helemaal zoals de Argentijnse spits vermoedelijk had gehoopt en verwacht. De aanvaller lijkt zich nog in zijn acclimatisatiefase te bevinden, daar hij nog niet de vorm heeft die hij bij Barcelona toonde. Thierry Henry, voormalig ploeggenoot van Messi, heeft er wel een verklaring voor. De Franse spits zegt in het verleden in een soortgelijke situatie te hebben gezeten, toen hij Arsenal in 2007 verliet voor Barcelona.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Bij een nieuwe club in 14 wedstrijden bij 10 goals betrokken zijn vind ik niet moeizaam.

11 december 2021 om 13:33

Qua statistieken heeft hij zich herpakt. Qua veldspel is het nog wel moeizaam te noemen.

11 december 2021 om 13:53

Als ik de berichten hier had moeten geloven de afgelopen maanden was het juist andersom. Hij zou namelijk op het veld magistraal spelen maar net niet dat ene doelpuntje of assist kunnen meepikken. Dus de meeste mensen hier vinden juist dat zijn spel uitstekend is en zijn stats wat minder.

11 december 2021 om 14:15daar vergeet je wel een belangrijk detail bij te vermelden en dat is dat Ronaldo in de beste competitie speelt. Terwijl Messi in de ubereats league zit, die Ronaldo aan flarden zou schieten als hij er zou spelen.

11 december 2021 om 13:36Als die ligue hetzelfde niveau is als de Eredivisie vind ik dat helemaal niet bijzonder

11 december 2021 om 13:37

De Ligue 1 is nog wel absoluut een hoger niveau dan de Eredivisie. Het is gewoon zwaar uit balans met PSG, die doen alle andere clubs een beetje matige meelopertjes ogen.

11 december 2021 om 14:01

Moet je wel de context mee pakken hoeveel beter zijn team is dan de rest. 10 uit 14 is zeker goed, maar met PSG in de Lique 1 vind ik het niet heel spannend. Haal Messi weg uit het team en er verandert niets.

Hij staat ook niet op de plek waar hij het beste rendeert. Hij hoort op rechts. Bij Barcelona kreeg hij ook veel meer ballen. Alles ging over Messi. Veel goals kwamen ook uit de vast aanvalspatronen zoals de Alba cutback. Een andere factor is het klimaat. Het is even wennen aan de kou in Frankrijk.

11 december 2021 om 13:38

Joh, de kou in Frankrijk, hou op hoor.

11 december 2021 om 13:40

Dat vind ik zelf ook wel echt een onzinnig argument. Vooral omdat hij net beter begint te worden als het kouder wordt.

11 december 2021 om 13:52

Zijn beste vriend Luis Suarez zei vorige week letterlijk dat Messi moest wennen aan het klimaat. De herfst met al die regen is wat mij betreft onaangenamer om in te spelen dan een zonnige winterdag als vandaag.

11 december 2021 om 13:57

@Visca Dus omdat zijn beste vriend het zegt, zal het wel kloppen? Wist niet dat Saurez tegenwoordig ook nog eens een acclimatiseringsdeskundige was.

Hé, maar even tussen ons hè: dat over het weer is natuurlijk lariekoek.

11 december 2021 om 13:57

@bongiorno. Parijs is Noord-Frankrijk. In Nice zou het ongetwijfeld aangenamer hebben gehad qua leven en weer.

11 december 2021 om 13:59

Dat is gewoon een slap smoesje. Het is niet dat hij in Siberië moet voetballen.

11 december 2021 om 14:01

Als je 35 bent dan kan klimaat serieus een verschil maken op je stramme spieren.

11 december 2021 om 14:03

In Siberië ja. Niet in Frankrijk.

11 december 2021 om 14:17

Visca, het is echt niet voldoende om gewoon maar te wijzen naar dat het nu af en toe regent en het gemiddeld een graad of vijf koeler is. Dit maken de meeste spelers mee in hun carriere. Je kunt me van alles vertellen- dat ie aan de tactiek moet wennen, dat ie moet settlen daar, dat ie op 1 lijn met de coach moet komen. Maar de beste speler ooit kan het klimaatverschil tussen Parijs en Barcelona niet aan? Ik geloof er niks van. Volgens mij heeft Messi er gewoon geen zin meer in. Na een halfjaar heeft ie dubbel en dwars door: Het wordt hier helemaal niks. De trainers komen er in en gaan er weer uit, de ploeg is zwaar uit balans. Mbappe gaat doodleuk weg komende zomer. Neymar is al maanden uit vorm. Wat is hier nou leuk aan?

11 december 2021 om 14:27

Hij is puur voor de CL gekomen. Landstitels heeft hij genoeg.

11 december 2021 om 14:34

Hij is voor een enorme zak geld gekomen. Daarom was maatje Neymar ook gekomen destijds. Hij had er ook voor kunnen kiezen om naar Argentinië terug te gaan, maar in plaats daarvan is ie in de wereldtop gebleven.

11 december 2021 om 13:39

Waar staat hij dan volgens jou? Hij speelt gewoon meestal op rechts bij PSG. En de kou hahaha. Dit zijn echt slappe excuses om de matige start goed te praten.

11 december 2021 om 13:54

Hij speelt veel centraler bij PSG dan dat hij bij Barcelona deed. Vanaf rechts kan hij naar binnen komen en zijn magische linker gebruiken.

11 december 2021 om 14:13

Ja hoor. Enkele van zijn beste seizoenen waren in een centrale rol onder Pep. Onzinnig argument als je het mij vraagt

11 december 2021 om 14:28

Dat is toch al eeuwen geleden dat hij centraal rendeerde. Je hebt het over wel heel lang geleden.

11 december 2021 om 16:35

Het is lang geleden ja. Maar hij heeft wel getoond dat te kunnen. Hij heeft nooit getoond dat niet meer of minder te kunnen

11 december 2021 om 15:45

Visca

Hahaha het weer gebruiken als excuus 🤣🤣🤣🤣.

Wat is het volgende? Slecht spelen, omdat er geen lekkere paelle te krijgen is? Of de wijn te goed in Frankrijk?

Of we accepteren dat Messi ook al weer 34 is en niet elke speler top blijft tot zijn 35e of later? Het topniveau van Messi ligt natuurlijk zo hoog dat ook een aftakelende Messi nog absurd goed is en nog wel even zal blijven, maar inmiddels moet je er wel rekening mee gaan houden dat de Messi van twee jaar geleden en eerder niet meer terug gaat komen. Op zo'n leeftijd acclimatiseren bij een andere club als je je hele leven bij dezelfde club hebt gespeeld is dan ook niet meer zo eenvoudig.

11 december 2021 om 13:56

Hij was bij Barcelona nog briljant. Maar in twee aspecten veel minder dan vroeger. Hij mist nu die acceleratie waarmee hij elke spelers voorbij kon spelen. Doordat hij die snelheid niet meer heeft mislukten veel meer acties. Hij verloor veel vaker de bal dan in zijn prime.

In principe zegt hij dus niks. Ik constateer dat trouwens wel vaker bij henry. Als je een interview van hem hoort of leest word je ook echt niks wijzer. Doe mij maar liever iemand als bijvoorbeeld eto’o.

11 december 2021 om 14:07

Tjsa hij probeert het gewoon allemaal goed te praten. Hoeveel spelers staan er meteen na een transfer, genoeg. En Messi gaat niet eens naar een team waar hij niemand kent ofso. Je hebt daar Di Maria, Parades, Neymar tsja.

11 december 2021 om 14:14

Argentijnse enclave Argentijnse coach, geen excuus mogelijk. Als men hier beweren dat hij ene van de beste ooit is is dat toch helemaal lachwekkend te noemen dat hij zich moet aanpassen. Is niet dat hij in zijn eentje is, heeft Neymar D Maria Peres als vrienden.

11 december 2021 om 14:36

Ja indd heel de omgeving en club is juist goed ingesteld op messi vooral in een franse competitie die niet zo heel sterk is en psg mijlenver bovenstaat. En nog is hij een van de redenen dat het niet loopt bij psg. Ongelofelijk.

11 december 2021 om 14:38

Als we iemand om een minder seizoen al niet meer een van de beste spelers ooit mogen noemen wordt dat lijstje wel heel klein. Ik noemde hierboven Schweinsteiger ook al, omdat die ook worstelde na een stap op z'n oude dag na jarenlang dezelfde club. Is die dan ook minder omdat het er bij United niet uit kwam? Natuurlijk niet.

Messi bij Barcelona een wereld speler daar buiten goede speler, PSG is niet om Messi heen gebouwd en dus kan hij niet floreren zoals bij Barcelona ook begint hij nu te klagen dat de speelwijze en tactiek bij PSG niet goed zou zijn, nu komt uit vind ik dat Messi niet zo goed is als dat hij altijd leek te zijn.

11 december 2021 om 16:46

Mooi altijd de artikelen zijn ze altijd geloofwaardig? Want Messi was bij Barca al technisch directeur, financieel directeur, Ceo, coach van het team, deed de functioneringsgesprekken etcetc. Geloof je het zelf kijk dan de 29 spelers die Barca heeft gehaald sinds 2015, die heeft hij ook allemaal aangeraden 😜

Wat een huilebalk zeg die zal nooit de absolute top halen ..... Als je sommige hier op VZ moet geloven. Dan moet je tegen een stootje kunnen en moet je je nergens wat van aantrekken.
Als je jaren bij een club hebt gevoeltbalt/gewerkt waar alles uiteindelijk van zelf ging, dan kan ik wel begrijpen dat het een overgang is als je bij een andere club terecht komt.

Geen goede start inderdaad, maar het is ook niet superslecht:
-geen voorbereiding
-blessures gehad
-voorrang gegeven aan Argentinie om geblesseerd af te reizen (Maar heeft schijnbaar expliciet laten zetten in contract dat hij gaat afreizen)
-afgelopen week voor het eerst 3 wedstrijden achter elkaar in 1 week kunnen spelen
-3 van de 5 wedstrijden kunnen scoren voor PSG in de CL en met 5 goals meeste voor PSG in CL
-dit PSG is totaal niet in balans ik vind ze alle vier voorin slecht presteren. Voor Pochettino is misschien het beste als Neymar heel seizoen geblesseerd is of hij moet MNM zo aanpakken dat ze alledrie hard werken. Maar denk dat Poch dat niet in zich heeft.
- 1 statistiek wat ik heel belangrijk vind is hoeveel kansen krijgt ie en welk percentage schoten op goal gaan erin. Hij krijgt superveel kansen en mist gewoon echt heel veel. Bij toppers zoals Ronaldo en Messi weet je dat opeens de ketchup fles effect komt.
-Ronaldo vergelijken met Messi heeft totaal geen zin. Ronaldo past zich veel sneller aan en heeft als sinds zijn 17e altijd in het “buitenland” gewoond. Zo kan je bij beiden wel wat vinden wat niet goed is. “Oh Ronaldo speelt in een beter competitie als hij ligue1 zou spelen dan zou hij 100keer scoren”; oh Messi scoort tegen City laat Ronaldo dat ook maar doen”. Oh dit en oh dat, geniet er gewoon van wie je “preference” heeft. Het gaat alleen maar minder worden vergeleken met hun prime voor deze twee gezien de leeftijd en ze zullen hun eigen team minder in balans brengen gezien het verdedigende arbeid dat ze leveren en wat steeds belangrijker wordt voor teams.
Om eerlijk te zijn denk ik dat Messi aan het doseren is, vanwege zijn leeftijd. Ik denk dat hij vol inzet op de tweede helft van het seizoen. Vorig seizoen begon hij ook pas vanaf januari echt te vlammen.

11 december 2021 om 19:27

Messi hoeft zich bij psg niet voor 100 % in te zetten psg wordt elke jaar met 2 vingers in de neus toch kampioen.
Messi gaat in de champions league wel weer laten zien waarom hij voor de zevende keer de gouden bal heeft gewonnen.

Men vergeet dat Messi in andere elftallen eigenlijk nooit heeft gepresteerd. Bij Argentinie ook niet, ondanks sober spel wist hij met geluk de Zuid Amerikaanse cup te veroveren. Bij Barcelona is hij in een gesoreid bedje terecht gekomen, een nest waarin hij zich als speler niet breder hoefde te ontwikkelen met Iniesta en Xavi achter zich, verdedigen was niet nodig, fysieke kracht net zo min, Eto deed het kopwerk, Ronaldinho de omhaals en aka panas. Dan komt hij nu gedwongen in een elftal waarin andere kwaliteiten nodig zijn, gebieden waar hij als een 30+er nog moet leren vliegen. Daarom vind ik persoonlijk CR7 of Neymar completer/veelzijdiger als voetballer en Messi best een geluksvogel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.AS Monaco6925
5.OGC Nice6616
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller3528
L. MessiAanvaller266
G. DonnarummaKeeper170
S. YansanéAanvaller10
D. FranchiKeeper00
L. LavalléeKeeper00
A. LetellierKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

3791 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren