Bas Nijhuis pakt ‘laffe’ collega-scheidsrechters aan: ‘Triest is het wel’

Zaterdag, 11 december 2021 om 15:49 • Laatste update: 15:49

Bas Nijhuis is teleurgesteld door de collega’s die hem verklikt hebben bij UEFA-scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti. De optredens van de arbiter in het programma De Oranjezomer hebben er uiteindelijk toe geleid dat hij momenteel geen Europese wedstrijden meer fluit. Nijhuis noemt de gang van zaken ‘tekenend’ voor het ‘dynamische scheidsrechterswereldje’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door heddeum)

Zou het nou geen moment bij hem opkomen dat de UEFA gewoon niet met hem verder gaat omdat hij niet goed genoeg is als scheidsrechter? Als hij echt een goede scheidsrechter was geweest had de UEFA niet gemaald om zijn tv-optredens.

11 december 2021 om 08:45

Dat is het toch altijd al geweest vriendjespolitiek!

11 december 2021 om 09:00

Met alle respect maar die koekenbakkers die nu fluiten in de EL en de Conference League is Bas zeker wel beter. Ik heb nog nooit zulke slechte scheidsrechters gezien in die competities.

11 december 2021 om 19:58

@rickertb1999: Maar dat was nu net het probleem van Nijhuis. Dat soort wedstrijden wilde hij niet fluiten, omdat hij zich daar te goed voor voelde. Volgens zijn eigen verhaal zou hij niet/minder vaak topwedstrijden in de CL krijgen en vaker wedstrijden in de EL en ECL en daarom zei hij te stoppen om internationaal te fluiten.

11 december 2021 om 09:24

Ik hoop dat deze man dat smerige wereldje achter zich laat en gewoon stopt met fluiten in de Eredivisie. Had hij van mij in 2014 al mogen doen.

11 december 2021 om 10:21

Bas Nijhuis is gewoon een popie jopie die in zichzelf is gaan geloven. Hij maakt zijn eigen regels, die lang niet altijd consequent zijn.
Ik heb mag hopen dat deze dweil ook gauw door de KNVB opzij gezet wordt. Dan kan hij zich storten op zijn TV carriere.

11 december 2021 om 11:30

Nac Bal ik hoop dat jij ook in jezelf gelooft … of gaat geloven. Misschien dat je dan ook ooit een originele gedachte krijgt, ipv herkauwen wat je bij VI hebt gehoord.

11 december 2021 om 12:31

Ik geloof zeker in mezelf, dank u. Mijn leven staat verder bol van de originele gedachten!
Alleen voetbalregels zijn er niet om origineel toe te passen, of naar eigen inzicht en dan de ene keer zus en de andere keer zo.
Ik snap niet helemaal waar je VI opmerking vandaan komt.
Als er nu een platform is waar Bas zijn popie jopie gedrag tentoon mag spreiden, dan is het wel bij VI.
Iedere keer mag hij daar zijn missers van het weekend ervoor komen uitleggen en die flapdrol van een Derksen houdt hem continue de hand boven het hoofd.

11 december 2021 om 13:54

Precies NAC, misschien moet hij zich ook afvragen waarover zijn collega's zouden moeten klikken. Over het algemeen zal iemand over je klikken als je iets gedaan hebt wat niet door de beugel kan.....

11 december 2021 om 15:12

Dat iedereen “teveel in zichzelf is gaan geloven” is echt een stokpaardje van Derksen & vd Gijp. Inmiddels is het ook schering en inslag in de comments hier.Veel voetbalregels zijn verder hartstikke open voor interpretatie. Dus dat eigen inzicht speelt zeker een rol. En dat scheidsrechters inconsequent zijn is een gegeven, daarin is Nijhuis absoluut niet uniek. Het gaat in elke competitie bij nagenoeg elke wedstrijd over de interpretatie en het consequent toepassen van regels. Dat Nijhuis’ persoonlijkheid je niet ligt is hartstikke begrijpelijk, ‘t is ook niet mijn favo type. Maar dat staat los van zijn werk als scheids, wat ie gewoon prima doet, inclusief fouten.

11 december 2021 om 16:07

Dan kijk jij nooit naar Europese wedstrijden in de CL en EL. Daar worden vaak zat matige scheidsrechters voor ingezet, die het bonter maken dan een Nijhuis. Nee de UEFA is een bond bestaande uit narcistische bobo's die er alleen voor henzelf zitten en niet voor het spelletje.

11 december 2021 om 16:09

Ik vind het de beste scheidsrechter in Nederland, veruit zelfs. Meningen verschillen, maar ik zie niet welke scheidsrechters er beter zijn. Bovendien is het gewoon een feit dat er tegen hem is gezegd dat ze niet blij zijn met de TV-optredens

Wat een zelfingenomen kwal is het eigenlijk hè. Als je een echte man was, had je je niet laten overrulen door de VAR ipv met gevoel voor acteerwerk een beetje hoofdschuddend toch je oortjes laten hangen naar de VAR.

Ik vind zijn stijl van fluiten doorgaans wel prima, maar hij begint een beetje een karikatuur te worden van zichzelf.

11 december 2021 om 10:02

Mwa, ik vind dat toch wat simpel. Meerdere scheidsrechters hebben al aangegeven dat wanneer ze naar het scherm worden geroepen het toch wel een mindfuck is. Als iemand je dan naar het scherm roept want '' 100% error " en die staat in je oor te roeptoeteren hoe hij het ziet plus beelden die je tien keer ziet. Dan moet je een hele grote zijn om dan bij je standpunt te blijven.

Vind Nijhuis eigenlijk in tegenstelling tot velen hier gewoon een uitstekende scheidsrechter maar ook uistekende scheidsrechters maken fouten. Dat ze bij de UEFA doen aan vriendjespolitiek is geen verrassing en dat je dan verklikkers hebt is ook niet verrassend maar wel laf, zulke collega’s heb je geen moer aan.

11 december 2021 om 14:55

Ben ik helemaal met je eens. Lekker stevig voetballen, wedstrijden aanvoelen. Prima scheidsrechter.

11 december 2021 om 14:55

Aan de andere kant... Zou het nou echt door collega's verklikt zijn? Of heeft men bij de UEFA even gekeken waar de scheidsrechters die ze willen aanstellen mee bezig zijn? Lijkt me dat Nijhuis Googlen toch al vrij snel Oranjezomer opleverde een paar maanden terug. Of je daar dan geen wedstrijden voor zou moeten krijgen is een andere discussie, maar als de UEFA dat in hun reglementen heeft staan... Ik vind het een beetje vergezocht allemaal. Zelfde als dat de wereld niet tegen Noa Lang is, is die ook niet tegen Nijhuis.

11 december 2021 om 23:40

Precies. Ik respecteer Bas veel meer dan al die schapen die alles en iedereen maar in de kont kruipen om meer en meer hun zakken te vullen. Je principes uit het raam gooien voor al het materiële wat je toch op een dag zult verliezen, bah. Ik walg van zulke mensen.

12 december 2021 om 12:51

Absoluut met je eens. Als je afgelopen week dan weer ziet wat sommige scheidsrechters in Europa affluiten of zelfs een penalty geven... Alsof het geen fysieke sport is.

Ik ben het vaak niet eens met zijn manier van fluiten maar hier heeft hij wel een punt. Als je iets wil zeggen over je collega’s in de krant bv dan moet je ook de ballen hebben dit niet anoniem te doen, echter is t onderling bespreken nog beter.

Geen enkel bewijs, maar toch even zijn collega's aan de schandpaal nagelen. Denk dat ze in Europa echt geen spijt hebben dat deze slechte scheidsrechter niet meer hun Europese avontuur komt verpesten.

11 december 2021 om 11:07

Nou ja als je ziet wat er nu allemaal fluit in Europa doet hij daar zeker niet onder voor. Heeft natuurlijk een manier van fluiten die niet iedereen kan waarderen. Aan de ene kant vind ik het wel lekker om veel door te spelen maar daar slaat hij ook wel eens in door zodat je bij hem niet meer weet wat nou wel en niet mag.
Als je het moet geloven is het al jaren een hoop roddels en achterklap in het officialwereldje en ik denk dat hij daar wel klaar mee is en daarom nu ook gewoon zegt wat ie denkt, wat ik dan wel weer kan waarderen.

11 december 2021 om 16:13

@dabor: Omdat er meer matige scheidsrechters zijn wil niet zeggen dat we Nijhuis maar moeten handhaven. En hij slaat er zeker in door. Hij is er trots op als hij pas na 20 minuten voor de eerste overtreding hoeft te fluiten. Hij heeft ook gezegd dat hij de eerste 10 minuten eigenlijk sowieso nooit wil fluiten. En dat betekend dus dat spelers in die periode gewoon lichte overtredingen kunnen maken zonder dat die bestraft worden. Laatst ook bij Feyenoord - Heracles, hij keurt met tegenzin een doelpunt af, maar obstructie is gewoon een spelregel in het voetbal.

11 december 2021 om 11:36

Hij noemt een krantenartikel over Dick v Egmond waar hij als enige met naam en toenaam in staat. Dat lijkt me prima te verifiëren als je graag bewijs wilt.

11 december 2021 om 12:46

Inderdaad. Wij zegt dat een hoge pief van de uefa niet gewoon toevallig op vakantie was in NL, de TV aanzette en daar Bas zag.

Fijn dat Nijhuis zijn mening durft te geven,vanuit z'n gevoel en zonder kwetsende taal te gebruiken die op de persoon is gericht.
Ik hou niet van die vooraf ingestudeerde diplomatieke praatjes,waar niemand van onder de indruk raakt.

Verklikt?! Hij was op nationale tv! Daar heb je niet perse een verklikker voor nodig hoor. Bas, als je niet wilt dat je bazen weten dat je in allerlei praatprogramma’s zit, ga dan niet in allerlei praatprogramma’s zitten? Simple as that. Zullen we een spiegel cadeau doen aan Bas voor de kerst? Hij lijkt zich net als bij dat moment van de VAR laatst zich er niet bewust van te zijn dat híj het laatste woord heeft over al deze zaken. Wat een zelfingenomen flapdrol

Nijhuis is in potentie een goede scheidsrechter, maar heeft teveel maniertjes waardoor ik zijn manier van fluiten niet altijd begrijp. Een simpel voorbeeld is dat hij harde duels laat doorgaan, maar zodra er een speler commentaar heeft, hij ”ineens” zijn kaarten weet te vinden of coaches weg te stuurt naar de tribune. Ook de manier waarop hij rood trekt, met zo een denigrerende beweging van “wegwezen” gaat er bij mij niet in. Wat dat betreft mag hij zelf ook wat meer accepteren en respect opbrengen voor andere.

Als je een echte kerel was,had je die VAR overruled en die goal van Sinisterra tegen Heracles goedgekeurd,praatjesmaker.

Haha .. deze man voelt zich echt te groot voor wat hij daadwerkelijk is, een goede scheids die de afgelopen jaren steeds meer in zichzelf en zijn eigen regels is gaan geloven!

Roep wat je wilt. Maar hij kan beter cl leiden op gevoel dan makkelie. Die speelt gewoon een rol en die past hem totaal niet. Maakt blunder na blunder op belangrijke momenten.

Vond zijn laatste optreden schandalig, maar hier verdiend hij toch een zeker respect. Ballen tonen en zeggen waar het op staat. Best wel triest als hij is verlinkt en dat zegt wel iets over zijn collega's. Het is toch niet verkeerd dat een scheidsrechter in het nieuws komt door uitleg te geven en het vak wat dichter naar het publiek te brengen. Ben alleen bang dat hij er binnenkort alleen voor staat, want die gastjes in het korps lijken dit allemaal niet te pikken en voelen zich in een hoek gedrukt terwijl Bas alle aandacht krijgt. Benieuwd of dit weer een vervolg krijgt.

Ik vind Bas een goede scheidsrechter, een ander niet. Prima. Hier gaat de discussie echter over iets anders. Zo omgaan met je collega's is gewoon niet netjes

Vind Bas zeker niet de slechtste scheidsrechter en ofschoon hij erg veel van de spotlights houd maakt het nog niet dat hij ongelijk heeft in deze...ook Jol heeft in verleden laten weten dat het een wespennest is in Zeist...vol meelopers en gladde alen...EUFA en FIFA zijn niet beter. Je weet in ieder geval zeker dat met dit soort collega's je geen vijanden nodig hebt.

Was dit niet de scheidsrechter die onlangs op een hele laffe wijze de VAR onderuit haalde omdat hij zelf zo laf was om niet zelf een beslissing te nemen en de VAR de schuld te nemen.

12 december 2021 om 10:40

Jammer dat jij niet begrepen hebt wat hij zei.

12 december 2021 om 11:12

Wil je het dan uitleggen ? Ik zie vooral iemand die zichzelf te graag hoort en ziet.

Erg kort door de bocht dat het een collega moet zijn geweest, Japie zou theoretisch gezien ook een een mailtje naar de Fifa hebben gestuurd.

Zo langzamerhand moet je toch beetje de buik vol hebben van deze man. Alles wat niet goed gaat is de schuld van een ander. Er is geen scheidsrechter die zo zaak zijn eigen hoofd terug wil zien in TV uitzendingen waarin hij optreedt. En dan verbaasd zijn dat dat opvalt. Neen, dan is hij "verraden" door collega's. VAR deugde ook niet bij de afgekeurde goal van Feyenoord. Jij bent toch de baas als scheids? Geef dan niet af op de VAR. Trieste man en ontzettend oncollegiaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren