Steven Berghuis richt zich tot ‘outside-the-box-denkers’ bij Ajax

Vrijdag, 10 december 2021 om 23:41Mart van Mourik • Laatste update: 23:47

Steven Berghuis heeft vrijdag een vooruitblik geworpen op het weerzien met Feyenoord. In gesprek met De Telegraaf gaat de aanvaller van Ajax onder meer in op de sleutel tot zijn succes bij de Amsterdammers én geeft hij te kennen dankbaar te zijn voor het ‘omdenken’ van de club. “De staf heeft outside-the-box gedacht.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door tjientval)

Gewoon een prima speler , goede statistieken. Zeer te vrede met deze aankoop, lullig voor Davy maar die zal even een pas op de plaats moeten doen.

11 december 2021 om 08:49

Mitchell te Vrede?

Het deed wel even pijn om je favoriete speler naar de aartsrivaal te zien vertrekken. Vooral omdat ik nooit verwacht had dat hij daadwerkelijk de stap zou maken, omdat ik enige vorm van liefde voor Feyenoord bij hem kon bespeuren. Goed, dat was wel even een wake up call van hoe de voetbalwereld nou eenmaal in elkaar zit. Ik heb Berghuis altijd als een positieve en fijne jongen ervaren, dus ik wil het ook positief houden. Vooral na alle nare verwensingen aan zijn adres, want dat verdient niemand! Zowel Berghuis als Feyenoord zijn er blijkbaar allebei beter op geworden. Dus we kunnen spreken van een soort win-win-win situatie? . Hoop in ieder geval op weer een mooie en spannende editie van De Klassieker. In de vorm van beide ploegen, moet dat zeker goedkomen!

11 december 2021 om 00:08

Nette reactie en logisch, ook ik zou er pissig in zijn als Tadic naar Feyenoord zou gaan, maar er zijn gekken die ver over de grens gaan. Dat kan niet. Ik verheug mij wel op de wedstrijd alhoewel het rot is dat het zonder fans zal zijn, het is en blijft de klassieker.

11 december 2021 om 00:17

Ja, boosheid of frustratie is ook helemaal niet vreemd. Het was immers onze beste speler. Maar hoe men schuimbekkend de meest gore verwensingen uit, daar kan ik echt met mn pet niet bij. Aan het eind van de rit blijft het een potje voetbal, is Berghuis ook een mens van vlees en bloed en beoefent hij een sport waar hij het hoogst haalbare probeert te bereiken. Move on!

11 december 2021 om 00:39

Ik vind het ergens nog steeds wel wat hebben, gek genoeg. Hij durft het, dat waardeer ik wel. Daarnaast is het voor hem niet zo dat hij ineens niets meer met Feyenoord heeft, dat weet ik zeker. Die liefde die te bespeuren viel was wel echt, of hij nou naar de rivaal gaat of niet. Wim Jansen deed het en Van Hanegem en Boskamp wilden het, maar bij hen ketste het af. Zijn misschien zelfs letterlijk de drie mensen die het meest bezeten zijn van Feyenoord. Ik sluit ook niet uit dat wanneer je Berghuis over tien jaar vraagt wat zijn club is, hij gewoon 'Feyenoord' zegt. Gewoon jammer dat Feyenoord zich sportief niet zo ontwikkelde als hij

11 december 2021 om 00:45

Ja ach ben zelf ajaxied maar als het nu een ras feyenoorder was snap ik die sentimenten wel. Maar berghuis speelde al bij agovv, go ahead, fc twente, vvv, az, im Nederland voor hij naar feyenoord ging. Is niet zo dat er een ras feyenoorder naar ajax is gegaan. Arnold Scholten heeft mij ook niet bepaald geraakt als ajaxied.

11 december 2021 om 01:34

Ik heb helemaal niks met die overdreven agressiviteit en gekkies die Berghuis bedreigen, maar dat gezwets over zijn 'liefde' voor Feyenoord is wel weer het andere uiterste. Kom op zeg, we hebben het over een speler die een paar jaartjes bij Feyenoord heeft gespeeld en bij de eerste de beste mogelijkheid naar de grote rivaal is overstapt puur uit eigenbelang. Daar is niks mis mee hoor, maar ga het niet mooier voordoen dan het is. Hij was gewoon een passant, klaar.

11 december 2021 om 02:25

Ah daar zit nog wat venijn bij jou weef, klopt hij heeft ook even voor Twente gespeeld. Daar zal ook wel wat liefde zitten nog.

11 december 2021 om 03:36

@champmanus

Als je Ajacied niet goed kan spellen blijf je inderdaad altijd een ajaxied

11 december 2021 om 07:07

Ik denk dat niemand in Twente nog liefde heeft voor Berghuis, hij stelde bij Twente echt helemaal niets voor namelijk.

11 december 2021 om 07:48

Misschien zit er inderdaad nog wel wat venijn, maar dan vooral in het huichelige gedrag vooraf aan de transfer. En als dan mensen dan nu spreken over zijn liefde voor Feyenoord dan draait mijn maag wel een beetje. Als je precies dat doet waarvan je hebt geroepen dat je dát nooit zou doen omdat het zo gevoelig ligt, dan is dat duidelijk zat toch? Als er echt liefde was geweest had hij het überhaupt niet moeten doen of gewoon zijn bek erover moeten houden en eerlijk moeten zijn. Hij heeft 100% voor zichzelf gekozen en dat mag natuurlijk, maar ga dan geen clubliefde zitten veinzen. En dat mensen daar nu nog in mee gaan stoort me dan wel ja.

11 december 2021 om 08:34

Was niet de enige spelfout zie ik nu hahaha. Dat was de wodka

11 december 2021 om 09:46

Ik zou het niet beter kunnen verwoorden, helemaal eens

11 december 2021 om 00:12

Ach, het is fijn dat Feyenoord volgende week als koploper de klassieker ingaat. Ajax zal moeten komen, lekker hoog staan.. zodat we ze kunnen afstraffen als PSV uit... en toen werd ik weer wakker

11 december 2021 om 00:20

Haha laten we het hopen! Ik vind het al razendknap waar we momenteel staan. Het voetbal is 1000x leuker om naar te kijken, er breken jonge talenten door en dan ook nog eens Europees ongeslagen in een poule die net zo goed een EL poule had kunnen zijn. Slot is misschien wel de beste aankoop van deze eeuw. Echt verbazingwekkend

11 december 2021 om 04:37

Feyenoord weet bijna altijd slecht te presteren in de wedstrijd voor Feyenoord-Ajax dus het zal vooral van AZ afhangen of de wedstrijd nog ergens om gaat... ik hoop uiteraard dat Feyenoord wint van Groningen en Ajax gelijkspeelt tegen AZ, maar de statistieken van de laatste 20 jaar zeggen anders...

11 december 2021 om 05:20

Ajax zal altijd komen en hoog staan of ze nu eerste staan of niet. Dat is lekker duidelijk voor iedereen. Zelfs de wedstrijden die puntverlies opleverde kwam Ajax en liepen ze nou niet echt in een mes ofzo waarbij de tegenstander kans op kans creëerde.

11 december 2021 om 00:22

Ik hoop dat je Bijlow komende zomer ook die hard verdiende overstap gunt. Het is de hoogste tijd

11 december 2021 om 06:51

Dan zal Overmars er minimaal een 0 achter moeten plakken. Maar goed, 25 miljoen is voor Ajax peanuts toch?

11 december 2021 om 07:50

Ajax kan inderdaad nog wel een keeper gebruiken. Alleen hoop ik dat Bijlow lekker naar een mooie buitenlandse club gaat, veel beter voor zn ontwikkeling.

11 december 2021 om 08:49

Als het structureel wordt dat Ajax de beste spelers van Feyenoord haalt, dan zou dat in Rotterdam heel veel pijn doen. Het is wel een denkbaar scenario voor de korte termijn, maar zal nooit jaren duren denk ik.
Kijk naar Bayern bij Dortmund. Toen Dortmund er financieel heel slecht voor stond haalde Bayern alle toppers daar weg (Gotze, Hummels, Lewandowski). Inmiddels is Dortmund weer helemaal opgekrabbeld en kan Bayern echt Haaland niet meer halen.

Terug naar Ajax - Feyenoord. Het zou eigenlijk voor beiden goed zijn als Ajax de topspelers daar voor mooie bedragen koopt. De stap van Feyenoord naar de buitenlandse top blijkt al jaren te groot voor spelers en Ajax heeft het geld om voldoende transfersom te betalen waarmee Feyenoord weer kan opbouwen.
Hoe vervelend het ook klinkt zou het voor beide clubs en spelers het beste zijn als jongens zoals Bijlow en Malacia eerst een stap naar Ajax maken voor hun ontwikkeling.

11 december 2021 om 09:41

Bobgiorno

Liever niet, Bijlow is een goede keeper, Oranje international, maar leuker als Feyenoord ook sterk is. Je ziet hoe gaat in Europa.

Liever hoop ik dat Gorter stappen kan zetten. En Drommel ook.

Dat je dan Bjjlow, Gorter en Drommel die elkaar naar hoger niveau duwen.

11 december 2021 om 10:22

Van alle spelers in de selectie zal Bijlow de laatste zijn die gaat. Hoe kinderachtig ook, hij is opgegroeid in een familie die echt haat heeft richting Ajax

11 december 2021 om 10:24

@remcob, wat een kwats zeg. Dat het een keer gebeurt wil echt niet zeggen dat het structureel gaat gebeuren. Zeker niet met Rotterdamse jeugdspelers.

11 december 2021 om 11:21

@Remcob, Haaland is wel een slecht voorbeeld gezien die 'gewoon' door Bayern kan worden gehaald. Bayern maakt de concurrentie nog steeds structureel kapot. Ze hebben afgelopen zomer de twee beste spelers en de coach van Leipzig gehaald en nu staan die in de middenmoot. Dortmund is gewoon geen echte dreiging geweest, al jaren niet meer. Bayern zou zo nog een Brandt of Guerreiro kunnen halen hoor, mochten ze dat willen.

Ajax is in een soortgelijke positie. Als een Feyenoorder te stap wil maken dan moeten Ajaxfans er wel voor open staan.

11 december 2021 om 11:26

@Alsjemenou, met alle respect- Feyenoord is een conference league-team. Bijlow is een keeper. 15 miljoen maximaal. Mooi bedrag voor Feyenoord en voor Ajax.

11 december 2021 om 11:29

@MrKrillin

Dat is allemaal heel romantisch gedacht, maar de kille werkelijkheid is dat je nu de concurrentie financieel de nek om moet draaien. Alle andere clubs kotsen Ajax toch al uit. Gewoon beste spelers halen. Misschien krijg je Gakpo zo gek nog wel. Malacia is een mooie opvolger op linksback voor Blind/Tagliafico.

Bayern doet dit structureel en zij winnen de titels, zij doen mer Europees. Andere Duitse teams struikelen een eind weg.

11 december 2021 om 11:33

@FR010FRDAM Ben je vergeten dat in het rampjaar van Feyenoord in 2011 Leroy Fer direct overstapte naar destijds titelkandidaat Twente en rivaal PSV er met Wijnaldum vandoor ging? Castaignos, Bruno Martins Indi en de Vrij waren ook geen blijvertjes. Als er weer wat financiële tegenwind komt of Slot wint ineens vijf wedstrijden niet dan gaan spelers toch om zich heen kijken.

11 december 2021 om 12:14

Totaal andere situaties

11 december 2021 om 12:42

@bongiorno; je hebt het over structureel en haalt vervolgens een voorbeeld van een uitzondering (rampjaar) van 10 jaar geleden aan?

11 december 2021 om 09:50

Best apart: niemand werkt tegenwoordig zijn hele leven bij dezelfde werkgever, maar bij professionele voetballers worden sommige supporters kwaad als ze een stap in hun carrière maken...
Dit slaat overigens niet op jouw reactie, Repuiztav. Die is prima 👍🏻

15 G/A is zeer netjes, en het is ook niet zo dat hij alles tegen degradanten heeft gedaan. Ook in de CL prima. Had ik niet verwacht. Als hij eindigt op 35-40 dan heeft ie zwaar boven verwachting gepresteerd. Voor 4 mil een steal. Hopelijk houdt ie dit vol, ik krijg af en toe Ziyech vibes van hem (al was die natuurlijk een paar niveautjes hoger).

11 december 2021 om 05:53

35-40 wat? Goals/assists? Dat is wel erg veel vind je niet. Dat zijn Kevin de Bruyne cijfers

11 december 2021 om 07:49

Ik denk dat HakimZiyach 35 á 40 g/a bedoelt...

Hoe je het ook wendt of keert, het getuigde van grote moed om de overstap te maken. Bijna Cruijffiaans. Alleen daarom al gun je zo iemand groot succes. Er zijn niet veel mensen die de durf hebben om hun nek uit te steken.

Wat lult Berghuis nu weer dom. Probeert ie een wit voetje te halen bij Ten Hag?

Bij Feyenoord hebben ze meerdere malen Berghuis op 10 uitgeprobeerd en dat was een drama. Dat het nu wel goed uitpakt ligt denk ik meer aan de medespelers bij Ajax.

Jij ook bedankt dat je vertrokken ben bij Feyenoord. Ik zie nu een veel beter en sprankelend Feyenoord zonder jou. Heeft Feyenoord alleen maar goed gedaan.

Hij doet het goed, Ajax doet het goed, en Feyenoord doet het goed. Oftewel iedereen blij. Benieuwd met wat voor soort cijfers hij dit seizoen gaat afsluiten. Toch wel dapper om zo'n controversiële overstap te maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

59 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 33 8 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen ziet parallel tussen Kylian Mbappé en Steven Berghuis

Valentijn Driessen is van mening dat Javier Tebas geen recht van spreken heeft met betrekking tot de contractverlenging van Kylian Mbappé. De voorzitter van LaLiga diende een officiële klacht in nadat...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren