Raiola: ‘Weet je dat we Matthijs de Ligt bijna naar München hebben gebracht?’

Vrijdag, 10 december 2021 om 13:37Dominic Mostert • Laatste update: 13:42

Mino Raiola ziet Paul Pogba niet naar de Bundesliga verkassen. De middenvelder beschikt over een aflopend contract bij Manchester United en heeft nog geen knoop doorgehakt over zijn toekomst. Volgens zijn zaakwaarnemer is Bayern München de enige club uit de Bundesliga die Pogba in theorie kan betalen, maar zal het niet zover komen. En passant vertelt Raiola dat een van zijn andere cliënten, Matthijs de Ligt, in het verleden dicht bij een overstap naar München was.

In een interview met het Duitse Sport1 noemt Raiola een transfer van Pogba naar Duitsland 'niet mogelijk'. "Want de mentaliteit is anders in Duitsland", licht hij toe. "Daar kunnen en willen ze niet zulke hoge salarissen betalen." Pogba verdient jaarlijks naar verluidt zeventien miljoen euro bij Manchester United. "De enige club die het salaris van Pogba zou kunnen betalen, is Bayern München. Maar die club gaat het salaris van Pogba ook niet betalen. Duitse clubs bevinden zich onderaan de salarisladder."

Raiola vindt het op zichzelf geen probleem dat clubs in Duitsland terughoudender zijn met het uitkeren van vorstelijke salarissen. Het Duitse voetbal is daardoor heel gezond. De 50+1-regel (die verplicht een meerderheid van de club in handen moet zijn van de leden, red.) is heilig in Duitsland. Jullie nemen geen enkel risico en dat zie ik als iets positiefs. De Bundesliga bewijst dat je met zo'n regel ook prachtig voetbal kunt spelen. De passie bij de supporters van Borussia Dortmund is prachtig om te zien. Iedere speler houdt van de Gelbe Wand."

Dat geldt bijvoorbeeld ook voor zijn cliënt Erling Braut Haaland. "Hij is hierheen gekomen omdat hij voor die supporters wilde spelen. Afgelopen zomer was een verkoop van Erling misschien wel makkelijker en beter geweest voor Dortmund, maar de club zei 'nee' om sportieve redenen. Daar heb ik groot respect voor." Voor Pogba zijn intussen 'veel aanbiedingen', waaronder een contractverlenging in Manchester. "We zullen zien wat het beste is voor hem."

Bayern heeft zich in ieder geval niet gemeld voor de 28-jarige Fransman. "Nog niet, maar misschien komt dat nog. Die vraag moet je aan Bayern stellen. Maar dat is de enige Duitse club die hem kan betalen. Ik denk dat we over twee maanden meer weten. Weet je dat we Matthijs de Ligt bijna naar München hebben gebracht? We hadden heel goede gesprekken. Jammer dat het uiteindelijk niet gelukt is." Raiola weidt er niet over uit, maar Bayern werd begin 2019 genoemd als potentiële nieuwe club voor de toenmalig verdediger van Ajax. Naar het schijnt was de interesse dus een stuk concreter dan voorheen bekend was. De Ligt trok in de zomer van 2019 naar Juventus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door baronvonborsig)

Nou ja, Bayern betaalt Sané 20 miljoen per jaar dus ze kunnen en willen wel degelijk zulke salarissen betalen. De vraag is echter of ze in Munchen zitten te wachten op de speler en persoon Paul Pogba. En dat lijkt me niet.

Maar er zal wel interesse zat zijn voor Pogba. En wie weet blijft hij uiteindelijk gewoon bij United.

10 december 2021 om 14:15

1 ding is in ieder geval zeker: Pogba gaat tekenen voor het contract waar het grootste bedrag op staat. Dit gaat z’n laatste grote en lange contract worden, dus zal hij hem nauwkeurig uitkiezen.

10 december 2021 om 14:19

Goed mogelijk en dan is United gewoon een van de kanshebbers. Ik dacht overigens gelezen te hebben dat Real geen interesse meer zou hebben?

PSG blijft natuurlijk ook nog een optie, al loopt dat middenveld wel al (over)vol.

10 december 2021 om 14:24

United blijft met hun portemonnee natuurlijk altijd een kanshebber, voor iedere speler.

Real Madrid kiest gelukkig de afgelopen jaren voor de toekomst, dus ik zet ze zelf in ieder geval niet tussen de geïnteresseerden. Hopen dat ik gelijk krijg.

PSG zal ongetwijfeld een aanbod doen. Als je ziet wat er nu rondloopt is het op Verratti na natuurlijk de achilleshiel van het team. Paredes is een leuke breker en goed in de 1/2 keer raken. Gueye is een 13 in een dozijn voetballer, evenals Danilo en Wijnaldum. Pogba zal daar wel een echte versterking zijn.

10 december 2021 om 16:57

@Henry / Nee Real Madrid is afgehaakt, omdat ze anders vonden dat het nog moeilijker voor Fede en Cama zou zijn om minuten te krijgen. Ook de sensationele performances van Modric en Modric zijn aanstaande contractverlenging speelden een rol om Pogba niet te signen

10 december 2021 om 17:03

Gueye speelt alleen niet op Pogba's positie. Het is best puzzelen hoe dat zou moeten werken, het is een beetje een rommeltje bij Psg.

Je hebt Messi en Neymar die allebei op hun best zijn achter de spitsen, maar je moet 1 van die twee dus naar de vleugel schuiven (neymar naar links buiten of Messi naar rechtsbuiten) Dat is al niet ideaal. Pogba is ook op zijn best achter de spitsen, maar die speelt deze twee wereldsterren er natuurlijk niet uit.

Je hebt een klassieke 10 in de vorm van Draxler, maar die komt natuurlijk helemaal niet aan bod, en wordt dan maar naar de linksbuiten geschoven als hij van de bank mag komen. Di Maria, Mbappe en Icardi zijn drie echte aanvallers, maar als je met zowel Neymar als Messi wil spelen, moet je daar altijd minimaal een van slachtofferen.

Verratti is eerste keus op 8, maar Parades, Wijnaldum en Herrera kunnen daar ook prima spelen. Pogba misschien ook, maar da's een beetje overvol dan.

Op 6 heb je dan Danilo en Gueye, maar Pogba is helemaal geen verdedigende middenvelder.

10 december 2021 om 19:24

@Inside: ja snap ik wel. Het middenveld van Real lijkt me prima op orde. Pogba zijn komst zou ten koste gaan van de ontwikkeling van Camavinga, en dat zou zonde zijn.

Pogba legt het keihard af tegen Goretzka en Kimmich. Muller, Musiala, zullen op 10 komen te staan. En met Sabitzer als back-up zit je gebakken. Zoek maar lekker verder Paulus.

10 december 2021 om 14:33

Het is populair om denigrerend te doen over Pogba, maar de Pogba van Frankrijk moet na de Bruyne zo'n beetje de beste all-round middenvelder ter wereld zijn. Ik zie hem -als hij gemotiveerd en topfit is- Goretzka en Sabitzer wel op de bank houden, al zal deze overstap er nooit van komen.

10 december 2021 om 14:35

Bij Frankrijk heeft hij Kante naast zich.. als hij bij Manchester of waar dan ook zo'n type speler naast zich heeft, is het een absolute wereldtopper

10 december 2021 om 15:29

Het is ook populair om pogba's fitheid en motivatie altijd als excuus aan te dragen, terwijl die issues al 6 jaar spelen. Kimmich en goretzka spelen om het team te laten winnen en vullen elkaar perfect aan. Pogba speelt voor pogba en hij functioneert alleen als de rêst in zijn dienst speelt

10 december 2021 om 16:40

@Bon Jovi - Sabitzer houdt hij wel op de bank, maar Goretzka toch niet? Naar mijn mening een van de beste box-to-box middenvelders die veels te weinig credits krijgt van het mondiale voetbal. Die gast heeft echt longen en kracht als een paard. Alleen best blessuregevoelig. Je mag per seizoen wel rekening houden dat hij 10 wedstrijden eruit ligt met een kwetsuur.

10 december 2021 om 17:05

Goretzka zou eerder een ideale partner naast Pogba zijn, die functioneert het best met een harde werker naast zich.

10 december 2021 om 17:09

Sabitzer valt erg vies tegen hoor! Als ik Bayern was zou ik toch een poging wagen om De Jong te halen van Barcelona. Die zal nu een stuk goedkoper zijn en ik denk dat ze hem ook weer aan de praat kunnen krijgen in Munchen. De Ligt had achteraf ook beter voor Bayern kunnen kiezen dan Juventus. Hij is daar alleen maar achteruit gegaan. Pogba moet Bayern niet doen. 28 jaar, veel te dik salaris en ik heb nou niet het gevoel dat die Bayern verder gaat brengen. We hebben Kimmich en Goretzka al.

10 december 2021 om 17:45

Muller is volgend seizoen alweer 33 jaar, dat is natuurlijk niet echt een concurrent voor Pogba meer, hooguit nog in een overgangsjaar. Ik zie hem best passen in dit Bayern

Dat verhaal over salarissen is een beetje onzin - spelers als Lewandowski en Sane zitten op vorstelijke salarissen, en als je naar de totale salarisuitgaven kijkt zit op Bayern vergelijkbare bedragen als bijvoorbeeld Chelsea, Liverpool en Manchester United.

Bayern was echt geweldige keuze geweest. Juve is alleen maar achteruit gegaan. Zelfde geldt voor Frenkie met Barca. Niet handig altijd, kiezen voor instabiele clubs (en ja, dat is Juve met vele malversatie dossiers en Barca met enorme chaos)

10 december 2021 om 14:01

Dat speelde toen nog niet bij die clubs, dus beetje makkelijk om dat achteraf te zeggen.

10 december 2021 om 14:30

Precies dit inderdaad. Op zich waren die keuzes niet heel verkeerd. Twee toonaangevende clubs in die landen, en ook nog wel in Europa. Daarna is het inderdaad minder geworden.

10 december 2021 om 17:12

De chaos speelde toen inderdaad nog niet, maar het is wel gebleken dat zowel De Jong(buiten zijn eerste seizoen) en vooral De Ligt toch echt achteruit gegaan zijn. Ik denk dat Bayern uiteindelijk op dit moment beide spelers goed had kunnen gebruiken. Vooral voor roulatie. Bayern mist een extra centrum verdediger en zodra Kimmich wegvalt is het middenveld ook niet om aan te zien. Bayern heeft dan geen speler die het spel kan verdelen zoals De Jong.

Super artikel wel, helemaal gelezen, veel woorden en letters, maar eigenlijk totaal geen enkele nieuwswaarde of leuk om te weten waarde.

Dit is een van de redenen waarom ik betwijfel dat raiola sportief gezien een goede zaakwaarnemer is. Je zal bij hem ongetwijfeld het maximale bedrag eruit halen maar dat zorgt er ook voor dat bepaalde teams afhaken. Haaland kan de helft van de mooie clubs bijvoorbeeld al op zijn buik schrijven door het gigantische salaris dat hij zal moeten hebben. De kans is dus nog wel reëel dat die gewoon bij de hoogste bieder eindigt. En de laatste jaren is dat toch vaak PSG, wat sportief een vrij dramatische stap zou zijn vind ik persoonlijk.

10 december 2021 om 14:18

Ik denk dat City wel eens alles uit de kast zal halen voor Haaland en dan moeten die volgens mij niet onder doen voor PSG. City heeft het voordeel dat het in een sterkere competitie speelt en ze geen spits hebben.

Bij PSG heb je natuurlijk Messi en Neymar (en Mbappe die vertrekt) maar daar speelt dat de Ligue nou allesbehalve een topcompetitie is.

Nee, ik zie hem wel naar City gaan eerlijk gezegd. Real die gaan voor voor Mbappe gaan en daar hebben ze met Benzema en Vini nog heel wat aanvallend geweld lopen. Andere ploegen zie ik simpelweg niet mee gaan in het opbod (liverpool, Bayern,...)

10 december 2021 om 14:53

Hij zou meer dan 30 miljoen willen. Dan zit die qua salaris meer dan 10 miljoen volgens iemand als de bruyne volgens mij. Dan moet City heel hun salarishuis om gaan gooien.

10 december 2021 om 15:28

Het is en blijft wel een spits die de komende 15 seizoenen er minstens 20 kan scoren (mits hij fit blijft, uiteraard)

10 december 2021 om 15:43

Dat zeker. Ik weet alleen niet of City zo een abrupte wijziging wil doorvoeren.

10 december 2021 om 16:18

Dat zijn te weinig doelpunten voor dat salaris. En ik betwijfel ook of je dat obv marketing eruit weet te halen.

10 december 2021 om 18:38

Je vergeet utd ik zie die als grootste kanshebber voor haaland. Zeker als Pogba vertrekt komt daar heel veel salaris vrij. Graag zie ik ook Frenkie na utd komen om naast me tomminay als nummer 8 te fungeren.

10 december 2021 om 19:44

Minstens 20 is vrij flexibel lijkt mij Almogaver. Nu bij Dortmund ook 52 goals in 52 Bundesliga duels. Haaland stapt zeer waarschijnlijk over naar Puma als schoensponsor, prima in het straatje van City dus.

Hele mooie kop. Uiteindelijk gaat het 90% over Pogba en Bayern.. Matthijs heeft toen denk ik voor Juve gekozen om 2 dingen. Spelen met Ronaldo en de hogere salaris die ze hem uitkeren..

10 december 2021 om 14:37

Als verdediger zijnde denk ik dat De Ligt eerder koos voor spelen en leren van grootmeester Chielinnie én het feit dat in geen enkel land op aarde verdedigers zo worden aanbeden/gehypt als Italië. Persoonlijk was dát de reden denk ik, niet zo zeer Ronaldo.

10 december 2021 om 18:00

😂😂😂 Geld, geld en nog eens GELD.
In Italië betalen de voetballers maar 25% belasting en in NL en Du 52%

Gevoelsmatig heb ik het idee dat de Ligt en Frenky de Jong stil staan in hun ontwikkeling.
Zou het mooi vinden als ze beide weg gaan want bij Juve en Barcelona strijden ze niet om de prijzen, zie ze beide graag in Engeland spelen bij de eerste 5 beste clubs

10 december 2021 om 14:51

Ik zie De Ligt wel meedraaien bij de grote jongens in de Prem, ondanks dat hij best wisselvallig is laatste tijd blijf ik geloven in z'n potentie puur omdat hij bij Ajax echt fenomenaal was. Maar eerlijk gezegd komt Frenkie eigenlijk simpelweg te kort voor Liverpool, Chelsea en City. Die zoeken échte uitblinkers. United, Tottenham of Arsenal zou opzich wel kunnen

10 december 2021 om 16:12

@ajax34x ik denk ook dat het beter is voor de Ligt, heeft veel geleerd bij die spijkerharde verdedigers bij jjuve.
ik wil niet zeggen dat hij uitgeleerd is maar voor de prijzen hoeft hij daar niet te blijven en in de PL wel.
Over Frenky, ik denk dat hij het beste is als er goede spelers om hem heen staan, ze verwachten van hem, dat hij ook meer scoort maar dat deed hij bij ajax ook niet.

Dus het hele stuk gaat bijna over een bijna transfervrij Pogba, om vervolgens als titel te hebben: De Ligt ging bijna naar Bayern. Maar ik laat mij er verder nu niet over uit...
Aparte keus.

Verder: Pogba gaat tekenen waar hij het langste en duurste contract krijgt. Mijn gevoel zegt dat er maar 4 kanshebbers zijn: Man Utd (verlenging), PSG (fransman in Frankrijk, sterrenensemble), Juventus (terug naar zijn best presterende periode) of Real Madrid.

Benieuwd wat het gaat worden. Maar ik gok een aardige salaris met een jaar of 4 aan contractjaren.

Gelukkig voor de Ligt speelt hij nu bij het grote Juventus naast superverdedigers waar hij veel van leert. Bij Bayern zou hij niks leren van jongens als Boateng en Süle, stuk voor stuk nog slechtere kwaliteit dan de Ligt zelf. Het beste voor de Ligt is om een tijdje te domineren bij Juventus en straks die stap naar Bayern te maken, dan speelt hij de sterren van de hemel. Ik beschouw Juventus daarom voor hem ook meer als een tussenstation. De CL ga je toch nog nooit met Juve winnen.

17 miljoen per jaar voor een speler die naar mijn mening toch voor een groot deel nog teert op z'n naam. Ik zou als club wel ff goed nadenken want om nou te zeggen dat hij het bij manchester nu zo goed heeft gedaan kunnen we ook niet zeggen.

Waarschijnlijk omdat ze in andere landen veel gekker zijn om Raiola veel te veel geld toe te schuiven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
S. GnabryMiddenvelder3414
R. LewandowskiAanvaller3435
T. MüllerAanvaller328
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

164 fans
Verdediger, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren