Kieft en V/d Gijp halen twee namen onderuit van ‘naïef’ PSV: ‘Echt dramatisch’

Donderdag, 9 december 2021 om 23:53Mart van Mourik

Wim Kieft en René van der Gijp zijn niet te spreken over het spel van onder meer Olivier Boscagli en Mario Götze. Het PSV-duo was volgens de analytici medeverantwoordelijk voor de 3-0 nederlaag tegen Real Sociedad in de Europa League. Tijdens de nabeschouwing op Veronica Inside geven Kieft en Van der Gijp ook aan zich gestoord te hebben aan de 'naïviteit' van de Eindhovenaren.

“Het ging wel lekker, tot het moment daar kwam waar het moest gebeuren. En dan gebeurde het niet”, begint Van der Gijp, die aangevuld wordt door Kieft. “Kijk, je hebt aan een gelijkspel genoeg. Je speelt tegen een tegenstander die niet wil voetballen en jou het initiatief geeft. Zij zijn op hun best als ze op de counter spelen. Dan vind ik dat je best wat voorzichtiger mag spelen. Dan mag je best dertig meter naar achteren gaan staan op verschillende momenten. En dan krijg je ook nog individuele fouten.”

“Die Boscagli was echt dramatisch”, vervolgt Kieft. “Hij staat verkeerd bij de eerste grote kans (van Aleksander Isak, red.). Je blokt die jongen, of je haalt hem gewoon gigantisch onderuit. Het was allemaal heel erg makkelijk bij hem. Je hebt daar als coach ook wel invloed op. Want je kan aangeven dat ze het zo gesloten moeten houden, zodat grote ruimte nooit kunnen ontstaan.” Van der Gijp stoorde zich met name aan het optreden van Mario Götze. “Je koopt hem wel voor dit soort wedstrijden, en niet voor NEC-thuis. Hij heeft geen zestig procent meer van wie hij ooit was. Hij was nooit snel, maar hij is nu echt langzaam.”

Götze verscheen na afloop van de verliespartij nog voor de camera van PSV TV. “Zij verdedigden goed en wij waren niet klinisch genoeg, zeker in het laatste gedeelte voor de goal waren we niet doortastend genoeg. Daar moeten we aan werken”, aldus de middenvelder, die ook kritiek uitte op arbiter Felix Zwayer. “Hoe hij de wedstrijd gedurende negentig minuten leidde was niet goed. Zeker in dit soort beslissende wedstrijden moet je honderd procent zijn. Daarom was ik zo kwaad op het veld. Er werden zoveel overtredingen op mij gemaakt en ik heb geen kaart gezien."Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door gooner4)

Aan het begin van het seizoen heb ik meerdere Voetbalzone-gangers Boscagli gelijkwaardig zien achten aan Martinez. Wat een grap is dat. Een prachtige voetballer, maar erg traag, totaal niet stabiel en hij lijkt soms echt te zwemmen in ruimtes omdat hij niet kordaat optreed. Het is ook niks voor niks dat PSV qua tegengoals bij de laagvliegers hoort in Nederland.

10 december 2021 om 00:06

Suarez7

Vorig seizoen las ik de nieuwe (betere) Blind. Boscagli mag echt nog lang niet gemeten worden met Blind.

10 december 2021 om 00:09

Echt niemand heeft hem de betere Blind genoemd dus waarom zou je dat verzinnen? Snap ik nooit zo goed. Ook echt een enkeling noemde hem wellicht gelijkwaardig aan Martinez. Misschien maximaal 5. Om dan op basis van een handvol mensen daar op terug te komen is wel een beeeeeetje treurig.

10 december 2021 om 00:12

De nieuwe Blind heb ik zelf veelvuldig voorbij zien komen hoor. En de Martinez-vergelijking ook.

10 december 2021 om 00:23

Als je een vergelijking maakt met ‘de nieuwe’ is het hele idee toch dat ‘die oude’ op z’n minst een voetballer is die je écht goed vindt?? Ik ken werkelijk geen enkele PSV-er die Blind (als verdediger) dusdanig waardeert dat je die vergelijking verzint..
Verder heeft Boscagli meer dan prima wedstrijden gespeeld, dus zie ik weinig reden m compleet af te vallen.
Dan zou, om maar in diezelfde vergelijking te blijven, Blind niet meer hoeven te worden opgeroepen voor het Nederlands elftal..

10 december 2021 om 00:38

Snap ik wel. Jullie zijn de afgelopen jaren verwend met toppers als Boscagli, Viergever, Ramalho, Baumgartl en Schwaab. Dan is zo'n prutser als Blind wel wat magertjes inderdaad..

10 december 2021 om 07:57

Nee, blind en boscagli zijn beiden niet zo’n beste verdedigers.

10 december 2021 om 08:01

Wat Fossen al zegt. Echt geen enkele Feyenoord of PSV supporter gaat een speler van hun club vergelijken met een matige voetballer als Blind. Waarschijnlijk is er één iemand geweest die die vergelijking heeft gemaakt en doe je alsof alle PSV supporters er zo over denken.

10 december 2021 om 10:17

De hoeveelheid letters ‘e’ die jij gebruikt vind ik een beetje treurig.

On topic: PSV gaat naar het toernooi waar ze nog een rol van betekenis kunnen spelen en punten kunnen pakken voor NL. Ik ben als Ajax fan wel blij want financieel levert het PSV minder op maar qua midweekse belasting en potentiële blessures net zo veel risico. Daarbij ontwikkelen de spelers zich qua transferwaarde ook minder hard. Klinkt kinderachtig van mij en dat is het ook .

10 december 2021 om 11:47

De hoeveelheid zelfde reacties plaatsen is ook een beetje treurig. Geniet er gewoon van dat Ajax op dit moment zo goed is, ipv je de hele tijd bezig moet houden met andere clubs. En onthoud, aan alles komt een einde. Ook aan jullie huidige successen. Zie Milan, Barcelona en Man utd.

10 december 2021 om 12:22

Ja precies, ik natuurlijk expres drie keer deze reactie geplaatst, uitstekend geanalyseerd PSV.1913!

On topic: ik geniet er zeker van en zoals ik al zei geniet ik ook van de malaise bij de concurrent. Dit is de kampioensoverwinning!

10 december 2021 om 00:21

Man, wat een zinloze bijdrage aan deze toch al voor Psv'ers treurige avond. Dan kom jij met een vergelijking met Ajacieden die niemand zich nog kan herinneren omdat het waarschijnlijk door een aantal fanatieke supporters in een waas is geroepen. Kansloos. On: Duidelijke taal van heren, beetje voorspelbaar, maar er zit een kern van waarheid in.

10 december 2021 om 00:25

De Martinez-vergelijking gebruik ik om een punt te maken. Dat Boscagli defensief niet in de buurt komt van een dergelijke speler. Je hoeft dat zeker geen goed punt te vinden, dat is je goed recht. Als ik echter moet gaan opletten wat ik zeg omdat PSV-fans een vervelende avond hebben, zou ik als PSV-fan vooral dit forum niet betreden na zo een wedstrijd. Wat voor positiefs valt er sowieso te melden?

10 december 2021 om 00:39

Wat een gemeen figuur ben je eigenlijk Suarez 7. Deze avond was er namelijk één voor heel Nederland (dat voetbal kijkt). Daar wordt er gewonnen, daar plaatst een club zich voor de volgende ronde, daar is een club groepswinnaar. Euforie op voetbalgebied. Is het voor jou Suarez 7 allemaal te vrolijk en positief. Ik denk het wel want wat een walgelijke slotzin hier in je reactie.

Overigens heeft niemand denk ik ooit de vergelijking gemaakt tussen Martinez en Boscagli, enkel en alleen al omdat het compleet verschillende verdedigers zijn, waarin Martinez meer een boefje is en Boscagli meer een prinses. Mijn voorkeur gaat overigens nogsteeds uit naar Boscagli, ondanks dat Martinez beter is. Wat dacht je daarvan? Typisch een Ajacied die er even niet tegen kan dat er één avond veel meer te melden is over andere clubs dan over Ajax.

10 december 2021 om 01:01

Dat jij liever boscagli ziet dan martinez snap ik wel hoor ikea, martinez pakt er gelijk een flinke zaag bij, maar daar zijn die kastjes van jou natuurlijk helemaal niet voor gemaakt. Laat lekker gaan joh zo'n opmerking.

10 december 2021 om 05:22

@ikea valt er dan iets over PSV te melden anders dan dat ze wederom in Europa hebben gefaald?

10 december 2021 om 08:04

PSV heeft niet gefaald. Ze zitten gewoon in een poule waar je eruit geknikkerd kan worden.

10 december 2021 om 09:10

Precies Romarky. Er staan bepaalde personen klaar om hun eigen clubmensen op de hemelen om die van ons nog verder met de grond gelijk te maken. Van Origineel en ook Suarez7 had ik wel iets meer klasse verwacht maar waarschijnlijk komt toch de ware aard bij sommigen naar boven zoals na PSV-Benfica . Vantevoren zogenaamd meeleven om daarna een blik vol sneren los te trekken. Vooral het moment is tekenend..

10 december 2021 om 09:24

@s.snape/ Nou, PSV heeft opzich wel gefaald naar mijn mening hoor, als je thuis tegen Sociedad "gewoon" gewonnen had -wat zeker gewoon kon- dan was je door geweest bijvoorbeeld. Vind jij het voldoende dat ze 0 keer winnen in vier duels tegen Monaco en Sociedad? Tel daar bij op ook nog 0 overwinningen uit vier tegen Benfica, Ajax en Feyenoord en je mag wel stellen dat PSV stelselmatig door de mand valt als het niveau de subtop van de ED ontstijgt dit seizoen. Het lijkt me niet dat PSV en haar supporters tevreden kunnen zijn met zo'n slecht track-record in toppers.

10 december 2021 om 00:29

Uhm, Sorry hoor maar ik heb werkelijk niemand dit zien roepen. Volgens mij schud je deze zomaar even uit de mouw Suarez7. Net als Mrkrillin over Blind, snap nooit zo goed waarom Ajacieden ineens met dat uitspraken komen.

Er zijn echt heel veel PSV-ers wie steeds bleven roepen dat het onbegrijpelijk is dat Obispo op de bank zit. Boscagli is een leuke speler maar kan verdedigend absoluut niet tippen aan Obispo en als centrale verdediger is je hoofdtaak toch wel verdedigen. Om welke reden zou er dan uberhaupt iemand zijn geweest dat Boscagli gelijkwaardig is aan Martinez? Ik denk echt dat je spoken ziet kerel. Of je komt dit even plaatsen nadat een aantal trolls, wie allesbehalve geloofwaardig zijn en een leeg wit balkje hebben dit ooit geroepen hebben, dat kan natuurlijk ook.

10 december 2021 om 00:35

Dit was in de voorbereiding op het seizoen, en ik snap niet waarom ik dit uit mijn mauw zou schudden. Lid Lanjouwer heeft mij eens subjectief genoemd omdat ik dat niet erkende (dit is mijn gram halen en een klein beetje kinderachtig inderdaad, want ik ben ook subjectief, maar vond dit een vrij objectieve mening). Ik ben ook fan van Obispo. Dat is nou een stabiele verdediger. Boscagli mist de fundamentele kenmerken die Martinez wel heeft: het felheid, de gif en het kordaat ingrijpen.

10 december 2021 om 00:47

Daar heb je wel een goed punt Suarez. Ik vroeg me ook af wat nou de bedoeling van je post was maar er waren tijdens de voorbereiding en vooral na de JC schaal wel enorm gekleurde en overdreven reacties hier. Ajax was vergane glorie en PSV was de nieuwe koning. Blind en Tadic waren bejaard, Haller een flop en Ten Hag kon er geen klote van.

Tegelijkertijd waren Gotze en Max wereldtop. Madueke (ben ik nog steeds fan van) en Gakpo zouden wel voor 60+ miljoen verkocht worden etc etc.

Dat stoorde mij ook wel enorm moet ik zeggen. Maarja, ik zie wekelijks talloze Ajacieden vergelijkbare overdreven of provocerende statements maken. Niets zo opportunistisch als de voetballerij zullen we maar zeggen.

10 december 2021 om 01:20

@suarez 7 Ah oke, lid Lanjouwer. Vind je over het algemeen wel vrij objectief, je kunt naast Ajax ook altijd prima positief over PSV praten zonder te provoceren, maar ik heb die teksten van Lanjouwer dan gemist denk ik. Snap sowieso niet echt hoe mensen na 1 nietszeggende wedstrijd kunnen concluderen dat X speler beter is dan X, heeft natuurlijk ook allemaal een beetje met de rivaliteit te maken maar ik vind het een beetje overdreven allemaal. Mensen wie roepen dat een Boscagli beter is dan Martinez zou ik trouwens ook niet eens mee in discussie gaan, is onbegonnen werk joh. haha

10 december 2021 om 03:08

Er was er van de week ook nog één die 'm gelijkwaardig achtte aan Timber. Enkelingen als dat moet je niet te veel waarde aan hechten.

Zonde dat de wedstrijd zo verlopen is, maar er valt nog genoeg eer te behalen in de CoL.

10 december 2021 om 08:02

Suarez 7, obispo ben jij fan van? Als er iemand (nog) niet stabiel is gebleken is het obispo wel. Ik denk dat ik bij tijd en wijlen wel liever obispo zou zijn dan boscagli, maar dat is dan vooral omdat het eigen jeugd is en niet veel minder dan boscagli. Zullen we verder stoppen met het vergelijken van spelers van Ajax. Wordt zo’n psv Ajax discussie die hier helemaal niet zo relevant is. Ook al zou blind beter zijn, we kunnen m toch niet opstellen ipv boscagli.

10 december 2021 om 09:13

Tis ook flauw om mensen uit een slechtdraaiend geheel eruit te lichten om vervolgens af te maken. Iedereen was slecht.

10 december 2021 om 19:43

Als psv in mei kampioen is heeft niemand het hier meer over.

Ach ja, als PSV 30 meter achteruit was gegaan, een tegengoal had geïncasseerd in minuut 85 en alsnog had verloren was het: "Waarom niet gewoon 30 meter naar voren spelen en voor de winst gaan?". Volgens mij valt het PSV te prijzen dat ze voor de winst gingen, ook al was het spel hemeltergend. Maar zo een wedstrijd analyseren kan ik ook achteraf.

10 december 2021 om 00:23

Je hebt er geen fluit aan, dat PSV te prijzen is omdat ze voor de winst gingen. Dit is precies waar het Europees jaren misging voor Nederlandse ploegen, naïef naar voren rennen en in het zwaard lopen. Sociedad werd door deze tactiek enorm in de kaart gespeeld en je bent voetballend ook echt niet vele malen beter als Sociedad.

10 december 2021 om 07:23

Voor de winst gaan en dan Doan in de spits zetten en als het er echt om gaat Gakpo eruit halen?

10 december 2021 om 08:36

Het leven is niet “als”. Het is gewoon super slecht van PSV. Ik vind de instelling van PSV ook een slappe hap. “Tja we hebben gedaan wat we konden”. Je hebt zoveel geïnvesteerd dit seizoen, ervaring binnen gehaald. Schmidt die nu 2e seizoen er zit. Verschil met psv voor Schmidt en nu? Ik zie geen progressie.

10 december 2021 om 09:26

Tja dit PSV kan helaas niet op de nul spelen, maar wat slimmer dan dit had wel gekund haha

10 december 2021 om 12:04

Ik heb de wedstrijd niet gezien, dus kan daar niet over oordelen. Het countervoetbal past echter wel het beste bij PSV. Het spel maken, daar zijn ze toch een stuk minder in. Ook in de Eredivisie vind ik dat PSV op dat vlak geen hoog niveau haalt. Dus wat dat betreft had ik, vooraf, zelf eerder gekozen om het vertrouwde spel te spelen. Verder is dit PSV gewoon een slappe ploeg qua mentaliteit. Er zitten geen klootzakken in. Geen pit. Op de momenten dat het erom gaat (vooral in Europees verband) stropen ze wel de mouwen op, maar spelen ze niet met het mes tussen de tanden. Jullie hebben voetballend gezien echt een hele leuke selectie. Als ik puur naar de spelers individueel kijk tel ik Max, Gotze, Gakpo, Sangare (ja, ik ben om), Zahavi, Madueke tot absolute topspelers in de Eredivisie. En Ramalho, Boscagli, Van Ginkel, Propper, Bruma (misschien vergeet ik er een paar) ook zeker als subtop+. Hier is in mijn ogen veel meer uit te halen. Als ik zie wat een Slot bij Feyenoord in een half jaar neer aan het zetten is of een Letch of zo bij Vitesse, vraag ik mij af wat Schmidt bij PSV aan het doen is?

Leuk dat Boscagli goed kan passen. Verdedigen kan die niet

10 december 2021 om 00:05

Hij geeft leuke balletjes, op basis daarvan speelt hij.. het is echt een poesje en in de duels slap... Zie ik nog liever Obispo die is tenminste nog fel in de duels.

10 december 2021 om 00:44

Het is gewoon een redelijk goede verdediger voor PSV. Begrijp deze kritiek niet zo op hem. Ja goed hij stond te slapen bij dat moment van Isak maar over het algemeen presteert hij toch redelijk goed voor PSV. In de duels slap vind ik overigens ook overdreven, natuurlijk heeft hij niet veel body maar hij wint veel kopduels hoor en staat over het algemeen vaak slim gepositioneerd.

Hoe is het trouwens mogelijk dat Guti hier niet wordt genoemd, door hem was terugkomen hoogstpersoonlijk verpest.

Hij heeft het over Boscagli en Götze maar de slechtste man op het veld was Ramalho. Als je ziet hoe hij staat de verdedigen bij de 3-0, kinderlijk gewoon. Ook bij de 2-0 vond ik hem niet vrij uit gaan. Dramatisch bezig de afgelopen weken. Wellicht tijd voor een plek op de bank.

10 december 2021 om 00:32

Haha hou op. Niet vrijuit gaan bij de 2-0? Kom op zeg dat kun je toch alleen Guti aanrekenen. Als daar gewoon een fatsoenlijke speler stond dan speelde PSV een paar procent beter. Maar John de Jong heeft gewoon al jaren zijn kop in het zand gestoken. Ik roep het ieder jaar dat er een versterking moet komen op die positie en wat krijgen we een niet fitte van Ginkel en Propper. Staat daar een speler die creatief is dan zal je zien dat het hele spel veel beter zal gaan lopen.

10 december 2021 om 02:42

Ramalho zag er tegen monaco ook niet best uit, staat vaak te slapen

PSV, van een mooie Nederlandse club met een mix van Nederlands opgeleide jongens en 3 tot 4 goede aankopen uit het buitenland tot een verzameling van 2de rangs bundesliga spelers onder een coach die na 1,5 jaar zn stempel maar niet op het team kan drukken, jammer zeg!

Ik vindt het echt jammer dat psv eruit ligt, dit had goed geweest voor het Nederlands voetbal.
Ik vindt Gotze wel erg matig voetballen hoor, wordt gehaald en je haalt toch een speler in huis met zoveel ervaring maar ik zie er niets van, althans dat hij het elftal op sleeptouw en de leiding neemt en geeft

10 december 2021 om 00:25

PSV ligt er niet uit, mogen gewoon nog vrolijk Europees ballen hoor. Het hele Europese gedoe kan me gestolen worden, maar ze doen nog altijd mee 😉

10 december 2021 om 00:29

Ja dat begrijp ik dat ze er niet uit liggen maar EL is toch wel wat leuker om naar te kijken qua ploegen

10 december 2021 om 00:33

Dan kijk je toch niet? Snap sowieso niet waarom je als ajacied zou gaan kijken naar psv wedstrijden, maar ik heb al eens vaker begrepen dat dat aan mij ligt

10 december 2021 om 00:37

Ik hou van het voetbal spelletje en hoop gewoon Europees dat ajax wint maar ook de andere Nederlandse clubs
Eredivisie mogen zij van mij alles verliezen.

10 december 2021 om 00:44

Trek je er niets van aan, Mitch. Gastje zit met zn Kleenex boxje nog te snotteren en traantjes weg te vegen.

10 december 2021 om 07:49

Sterke argumentatie. Vraag ik me oprecht af, ik heb echt geen interesse in wat de andere Nederlandse ploegen doen, heb ik namelijk nul verbondenheid mee. Liverpool, Madrid, etc vind ik dan wel weer geinig

10 december 2021 om 08:24

Ik snap je wel, na Sociedad-PSV heb ik ook geen voetbal meer gezien gisteren. Ik heb echt geen zin om naar Feyenoord - Macabi of Vitesse - Mura te kijken, die hele Conference League kan me eigenlijk gestolen worden. Ik kijk dan ook veel liever naar Liverpool of Madrid inderdaad.

10 december 2021 om 00:33

"althans dat hij het elftal op sleeptouw en de leiding neemt en geeft"

Klopt inderdaad. Het is wel even Mario Gotze, daar mag je dat toch wel van verwachten vind ik. Wanneer hij niet meespeelt zie je het wel, je mist dan de rust binnen je selectie maar wanneer hij wel meespeelt mis ik toch ook wel vaak een ervaren speler wie als goeie voetballer opstaat en PSV op sleeptouw neemt zoals jij zegt. Hij stond dan natuurlijk ook wel op de verkeerde positie vandaag, hij moest van Schmidt naast Gakpo in de spits gaan staan .. ik bedoel, waar ben je dan als trainer in vredesnaam mee bezig.

10 december 2021 om 00:38

Ach wat maakt het uit waar hij staat. Hij laat gewoon te weinig zien. Iedereen kan wel heel enthousiast doen over hem maar hij doet in feite leuk mee maar meer ook niet. Hij werkt hard en heeft een uitstekende techniek en soms een leuk balletje, maar goals zie je zelden van hem. Het is echt niet zo dat ik denk dat een Pereiro bijvoorbeeld een veel mindere voetballer was.

10 december 2021 om 00:39

Dat is idd ook zo - ik bedoel je hebt toppers (voor eredivisie begrippen) als Gotze, Van Ginkel en Propper gehaald, dat is een ervaren kern die de kar moet kunnen trekken. Maar ze zijn ofwel geblesseerd ofwel zwaar uit vorm, en zo wordt dit een verloren seizoen, als ze niet uitkijken.

10 december 2021 om 01:02

Nouja, Pereiro was een beetje een je bent er fan van of je bent er geen fan van voetballer. Ik vond het echt een unieke speler met een fantastische dribbel en neusje voor de goal. Maar daarnaast voerde hij op het veld eigenlijk geen ruk uit, en dat doet Gotze natuurlijk wel degelijk en dat past uiteindelijk perfect bij de speelstijl van Schmidt, veel werkpaarden wie over het veld rennen. Hij is niet voor niets zo'n fan van Zahavi, als we heel eerlijk zijn kan die gast er vrij weinig van, maar hij werkt zich elke wedstrijd wel weer helemaal kapot maarja, wat heb je er uiteindelijk aan? Leuke renpaarden, geen rendement, je wint er geen wedstrijden mee.

10 december 2021 om 01:10

Natuurlijk werkt Gotze harder. Maar ik denk niet dat hij er dit seizoen 10 in het netje legt, dat is gewoon te weinig voor een nummer 10 van PSV. De winterstop begint en hij heeft slechts 2 assists gegeven in de eredivisie. Pereiro had die momenten juist wel veel vaker waardoor PSV ook lastige wedstrijden vaak over de streep kon trekken. Ik zeg niet dat hij fantastisch was want hij was natuurlijk verre van constant. Maar ik vind dat er wel wat meer scorend vermogen bij moet.

Zahavi wil ik nog wel het voordeel van de twijfel geven, maar ook hij is natuurlijk geen spits die er even 20 goals inlegt.

Ik weet niet waar die kritiek vandaan komt. PSV denkt gewoon verstandig na voor heel Nederland. Als ze door waren gegaan hadden ze er de volgende ronde uit gelegen tegen Dortmund ofzo- nu kunnen ze zeker de kwartfinale halen van de conference. Het is gewoon goed, onzelfzuchtig nadenken!

10 december 2021 om 00:27

Tsja, was iedereen blij geweest als Ajax derde was geworden in hun groep, want in de Europa League hebben ze veel meer kans? Natuurlijk niet.

10 december 2021 om 01:50

Nee en dat is ook jammer natuurlijk, want Ajax haalt normaal gesproken de halve finale niet. Dus zijn ze bij PSV slim geweest- 'Als wij nou naar de conference afdalen, kunnen we veel meer punten pakken voor het NL-coeffecient.' Een briljante strategie.

10 december 2021 om 00:30

Denkt verstandig na???Wat is dat nou voor een rare beredenering.Je wilt als club toch het hoogst haalbare

10 december 2021 om 01:48

Dit was toch het hoogst haalbare?

10 december 2021 om 10:01

Ach wat een onzin. We hebben al twee, hopelijk drie clubs in de ConL die daar hopen ver te komen en punten te pakken. Als PSV ver komt in de ConL (wat nog geen zekerheidje is op basis van de andere Europese wedstrijden tot dusver), is de kans reëel dat het ten koste gaat van een andere Nederlandse club daar. In de EL hadden ze niet alleen meer bonuspunten gehad, ze zouden ook geen andere NL clubs in de weg zitten.

Zeker in de KO fase kan je er elke ronde gewoon uitliggen. Ajax kan er nu uit gaan tegen een grote club of wellicht tot de halve finale komen. Dat ze verder zouden komen in de EL is zeker geen garantie. Vorige twee jaren grepen ze net naast overwintering CL om er vrij rap uit te gaan in de EL. Dan hadden ze meer gehad aan de bonuspunten. Om over het geld nog maar niet te spreken.

10 december 2021 om 10:16

Ik snap niet dat je dit onzin vindt, ik noem PSV sympathiek dat zij de coëfficiënt in gedachten houden. De volgende ronde ontlopen ze sowieso de andere NL clubs nog. Als ze allemaal doorkomen gaan er in de kwartfinale sowieso Nederlandse duels komen.

Maar in de Europa League hebben ze gewoon maximaal gepresteerd. Een Monaco en Sociedad zijn natuurlijk lichtjaren verder dan Dortmund en Sporting, of zelfs een Rennes en Tottenham.

10 december 2021 om 10:49

Ok, soms is het lastig om sarcasme in geschreven tekst te herkennen. Wist het bij je eerste post nog niet zeker en heb heerlijk gehapt, maar nu met je laatste opmerking is het me duidelijk dat ik hier niet te serieus op in (had) moet(en) gaan.

Zo slecht was psv echt niet!
Psv voetbalde gewoon naar z.n kwaliteiten.

Vond de achterste vier en de keeper niet slecht. Sangaré en Guti eigenlijk ook niet. Dat stond eigenlijk wel ( ja, ja, ik weet van de fouten, maar daar verliezen we de wedstrijd niet door). Bruma was oké. Soms lukt het, soms niet; altijd dreiging. Maar dan...

Gakpo werd compleet verarscht, om het op goed Duits te zeggen. Die had net zo goed niet mee kunnen doen. Götze was abominabel. Doan kon niks. En alles liep maar door elkaar, als een kip zonder kop, tegen de hechte defensie van Sociedad. Alsof ze voor het eerst op een voetbalveld stonden. Er was in de looplijnen en acties geen enkel automatisme te bespeuren.

Dat wegsteken van Götze was tekenend. Natuurlijk is Mario zo traag als dikke stront door een trechter, maar hij heeft daar ook niks te zoeken: hij is een trage 10 , hij moet die steekbal geven op snelle spelers. Doan kon geen 1-2 met de spits aangaan, dan is hij nog maar de helft waard. En Gakpo kon letterlijk niks daar in het centrum. Kortom: het klopte voor geen meter.

We speelden 60 minuten met tien man. Terwijl die missende elfde man onze beste aanvaller kan zijn. Het was zo'n machteloze chaos voorin dat Sociedad countermogelijkheid op countermogelijkheid kreeg. Wat door ons onverklaarbare hoge drukzetten ook nog eens uitgelokt werd.

Het is een kwestie van simpele statistiek. Hoe meer je balverlies lijdt, hoe meer aanvallen je tegenstander op kan zetten. Des te minder je zelf fatsoenlijke aanvallen op kunt zetten, des te meer je tegenstander het vertrouwen krijgt om aan te vallen. Des te meer de tegenstander aan kan - en durft te vallen, des te groter de kans dat er eentje invliegt.

Natuurlijk werden er cruciale fouten gemaakt, maar als er drie van de vier aanvallers niet in hun kracht kunnen spelen en daardoor steevast balverlies lijden, waardoor één van de twee middenvelders continu op zijn zwakke plek getest wordt, en tegelijkertijd zijn kracht niet kan gebruiken; waardoor dan weer de verdediging continu op hun respectievelijke zwakke plek getest wordt... aan wie ligt het dan?

4222. Hoog druk zetten tegen een counterploeg. Spelers die niet op hun eigenlijke positie spelen...

Dat zijn allemaal beslissingen van de coach. Ik snap er niks van. Dat hij met al zijn ervaring, en ondertussen specifieke ervaring met dit elftal, zo in de fout kan gaan. En nog erger, dat het qua systeem een herhaalde fout is. En nog erger, een herhaalde fout die hij halverwege de wedstrijd ook nog niet eens herstelde, terwijl het evident was dat we er niks van bakten. Kortom, ik wil niks horen over Bruma, Boscagli, Mwene, Götze. De klok slaat: Schmidt. Schmidt. Schmidt.

Dit is vergelijkbaar met Oranje onder De Boer. Toen keken we op een gegeven moment ook niet meer naar de spelers, want we zagen dat de coach hen niet liet renderen. Voor mij was deze wedstrijd, Sociedad uit, Schmidts Nederland - Tsjechië. Het is mooi geweest.

10 december 2021 om 03:05

Realistisch comment.
Op zich speelde PSV niet zo zwak. Tot de zestien. Voorspelbaar
Enorm zitten ergeren aan Götze die steeds minutenlang bleef kletsen met de scheids...maar zelf totaal onzichtbaar was.
Erger me ook aan Sangare met altijd zn zwaaiende armen; rode kaart is eens goed!!
Bruma, Boscagli bevielen goed. Maar t is geen team, ondanks de indiv kwaliteiten

10 december 2021 om 03:10

Mooi verwoord Mt87. Denk dat elke PSV-er het wel met je eens is, Sociedad is natuurlijk geen misselijke club en dat je met 3-0 verliest kan natuurlijk altijd van zo'n ploeg, maar de manier waarop ging natuurlijk nergens over. 0 kansen gecreeerd, 90 minuten lang en nog eigenwijs vast blijven houden aan 4222 met Gakpo en Gotze in de spits. Van te voren zag je de bui eigenlijk al hangen en je weet dat na deze wedstrijd Schmidt er nog steeds niet van leert, want dit deed hij na Benfica namelijk ook niet.

Bruma is natuurlijk in vorm en dat is prima, maar Gakpo moet altijd, maakt niet uit hoe of wat, hij moet altijd op de linkerkant spelen. Maar Schmidt zet onze beste aanvaller gewoon in de spits, in de drukte waar hij nauwelijks ballen heeft gehad. Dit was nou eens een typische wedstrijd voor Vinicius, en dan speelt hij niet. Echt zonde man. Nogmaals, dat we verliezen oke, maar de manier waarop gaat gewoon nergens over. Schmidt roept dan ''we hadden alle controle" maar man .. als ik dat dan hoor, dan mis ik onze Cocu toch wel hoe hij dit soort wedstrijdjes in ging, het voetbal was niet geweldig maar het resultaat was er en in voetbal is alles wat telt het resultaat.

Ja, deze man mag inderdaad zijn koffers pakken. Het liefst voor de kerst nog maar alsjeblieft, teken niet bij. Want dan word ik echt gek.

10 december 2021 om 08:33

Ik moet zeggen dat ik, net zoals eigenlijk bijna iedereen, veel had verwacht van Psv dit seizoen. Het begin was ijzersterk met iedereen in goede vorm. Nu heeft het erg tegengezeten met blessures etc., maar ik vraag me af hoe goed deze selectie nu eigenlijk is. Boscacli, Gotze, Madueke, Zahavi etc. heb ik echt goede wedstrijden zien spelen, maar af en toe lijken dit net amateurs. Blijft toch heel bijzonder. Ik ben er normaal niet zo van om veel op de trainer af te schuiven, maar die man presteert toch gewoon nergens naar? Niemand heeft enig idee, niemand heeft vertrouwen en daardoor heeft niemand een goede vorm. Gisteren ook weer met zo'n debiele opstelling.. Ongelooflijk.

Het is zo raar dat een trainer zoals Schmidt zo'n keuzes maakt. Dit zijn de trainers waardoor ik denk dat sommigen hier het beter zouden kunnen.

10 december 2021 om 15:08

Schmidt heeft in zijn eerste seizoen tot zowat de laatste 5 a 10 wedstrijden 4222 gespeeld. En man, wat waren wij voetballend slecht. Het begon toen op het einde pas te draaien met 433 / 4231. Daarna bouwt hij daar dit seizoen goed op door. Maar op cruciale momenten (tegen Benfica, bijvoorbeeld, of wanneer hij de wedstrijd door wissels wilde kantelen, en nu dus tegen Sociedad) valt hij toch weer terug op dat gare systeem. Ik snap het gewoon niet. Hij heeft in pakweg 30 wedstrijden kunnen zien dat het niet werkt.

Het is altijd hetzelfde wanneer hij switcht naar 4222. Een rommeltje, zoals ik hierboven beschrijf, maar ook zoals jij zegt: Niemand heeft enig idee, niemand heeft vertrouwen en daardoor heeft niemand een goede vorm.

Daarom lijkt PSV ook zo'n labiele ploeg met twee gezichten. Uiteindelijk denk ik dat we, als iedereen fit is, een prima Europa League selectie hebben voor 433. Geen echte titelkandidaat maar met een beetje geluk een outsider. Met 4222 hebben we het zelfs in de eredivisie moeilijk. Dat verschil is zo groot...

Zo hardleers als Schmidt heb ik ze zelden gezien.

11 december 2021 om 07:58

Het eigen 'systeem' door willen drammen.. Dit soort types zullen er altjd blijven.

Het is ook geen sterk team dat PSV, echter is het ook geen schaamte om te verliezen van ze. Sociedad heeft geen slecht team.

Ik zag laatst iemand zeggen dat gakpo ene stuk beter dan danjuma is en ook nog meer potentie. Zou deze jongeman graag nu horen😂

Jammer van PSV, maar geen schande tegen Real Sociedad. Misschien dat ik het gisteren gewoon verkeert heb opgenomen, maar ik meen me toch echt te herinneren dat de commentator vrij positief was over Götze gisteren en ik snapte daar vrij weinig van.

In de voorbereiding van het seizoen kreeg ik best wel een positief gevoel bij dit PSV, ze speelde echt paar sterke potten (voorrondes Europa, overklassing Ajax in JC-schaal). Dat gevoel is ondertussen helaas behoorlijk gesust. In de belangrijke/moeilijkere wedstrijden in Europa gaat het steeds mis, voor mijn gevoel een beetje het oude verhaal van de meeste Eredivisie clubs in Europa de afgelopen jaren.

Ramalho eveneens dramatisch, prima voor de Eredivisie, maar op momenten dat het spannend wordt zakt hij gruwelijk door het ijs. Tegen Ajax, Feyenoord en Real Sociedad onder andere.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 29 4 4 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Komst Schmidt doet landgenoot besluiten vertrekwens kenbaar te maken’

Julian Weigl heeft volgens Record zijn vertrekwens bij Benfica bekendgemaakt. De Duitser ziet een samenwerking met landgenoot Roger Schmidt niet zitten. De trainer van PSV neemt na dit seizoen het roer...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren