Het zenuwslopende wachten is begonnen voor Vitesse na zege

Donderdag, 9 december 2021 om 22:49Mart van Mourik • Laatste update: 08:25

Vitesse heeft donderdagavond een overwinning geboekt in de Conference League. In Arnhem was de ploeg van trainer Thomas Letsch met 3-1 te sterk voor NS Mura. Wat dit betekent voor een eventueel vervolg van Vitesse in Europa is nog onduidelijk. Met tien punten bezetten de Arnhemmers voorlopig de tweede positie in Groep G achter Stade Rennes (elf punten). Tottenham Hotspur, zeven punten, kan de tweede plek echter nog overnemen als er wordt gewonnen van de Fransen. Óf en wanneer het uitgestelde duel in het Tottenham Hotspur stadium wordt gespeeld, is vooralsnog onbekend.

Vitesse schoot voortvarend uit de startblokken in GelreDome. Met precies 2:52 minuten op de klok was het Thomas Buitink die de openingstreffer aantekende. Vanaf circa elf meter testte Loïs Openda doelman Marko Zalokar, die de bal voor de voeten van Buitink tikte. Het was voor laatstgenoemde een koud kunstje om uit de rebound af te ronden: 1-0. Het was de snelste treffer ooit in de nog prille geschiedenis van de Conference League. Nadien bleef Vitesse nadrukkelijk op zoek gaan naar meer doelpunten. Toch moest de ploeg van Letsch scherp zijn in de twintigste minuut, toen Mura tot tweemaal toe een kans kreeg. Tomi Horvat stuitte echter op doelman Jeroen Houwen, terwijl Nardin Mulahusejnovic net voorlangs schoot.

Vervolgens was Vitesse weer aan zet. Aan de 2-0 van Openda gingen drie gemiste kansen vooraf. Eerst zag Buitink een schot afketsen en rakelings naast de paal verdwijnen; daarna ontbrak het ook bij Danilho Doekhi en Riechedly Bazoer aan fortuin in de afronding. Na een verre uittrap van Houwen en een misverstand in de Sloveense verdediging werd de weg richting het vijandige doel geplaveid voor Openda. Oog in oog met Zalokar maakte de spits geen fout: 2-0. Voor het rustsignaal werd ook de 3-0 nog gevonden. Openda veroverde de bal op de helft van Mura en bediende Daan Huisman, die op overtuigende wijze raak schoot: 3-0.

In de tweede helft kreeg Vitesse diverse mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Onder meer Maximilian Wittek en Huisman beproefden hun geluk, maar beiden werden afgestopt door de alerte Zolakar. Na een uur spelen kwam de thuisploeg goed weg. Invaller Amadej Marosa dacht voor de 3-1 te zorgen; zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. De pijnlijke tegentreffer viel in de 82ste minuut alsnog. Jacob Rasmussen leed vlak voor de eigen zestien op knullige wijze balverlies, waardoor Marosa direct op Houwen afliep. De spits bleef kalm en schoof de 3-1 binnen. In de slotfase was Houwen nog van grote waarde door met een katachtige reflex redding te brengen op een inzet van Nik Lorbek.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door binny)

Tsja, hoe moet je je voelen. Bij rust enorm veel hoop, na rust alleen maar frustratie. De wissels (Gboho, Frederiksen) waren dramatisch slecht voor het team. Helaas, nu benieuwd welke keuze de UEFA gaat maken... heb zo'n gevoel dat die wedstrijd wel (waarschijnlijk in 2022) gespeeld gaat worden ondanks de regels.

Mogen alleen niet vergeten wat een prachtige wedstrijden we in ieder geval gehad hebben!

9 december 2021 om 22:58

De wedstrijd moet sws voor maandag gespeeld worden aangezien een Vitesse bij de loting PSV bijvoorbeeld niet mag loten Spurs weer wel en met Leicester andersom. Anders krijgen we een hele scheve loting

9 december 2021 om 23:02

De uefa bedenkt wel wat. Tottenham 2 rondes doorschuiven!

9 december 2021 om 23:08

Dan krijg je misschien dat ze zetten 'de winnaar van poule ..' in de loting die sowieso PSV niet kan loten

9 december 2021 om 23:19

Ja ze gaan gewoon loten met het plaatje "Vitesse/Tottenham".

9 december 2021 om 23:20

Haha. Voor mijn gevoel zijn alle lotingen bij de Uefa scheef. Er zijn altijd wel een hoop redenen dat clubs elkaar niet mogen loten. 1 reden extra maakt dan ook niet meer uit.

Goed gedaan Vitesse. Hopen dat Tottenham het af laat weten. Het zou een verdiende plaatsing zijn voor de volgende ronde.
Trouwens een mooie Europese campagne van de 5 Nederlandse ploegen zo voor de winterstop.
Totaal 30 wedstrijden
19 keer winst
7 keer gelijk
4 keer verlies

9 december 2021 om 22:55

Thanks 2 PSV dit record, het zal eens niet

9 december 2021 om 22:57

Ik hoop zo erg dat Tottenham er met 3-0 af gaat. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat ze, volgens de regels, genoeg spelers hebben, naar dat de wedstrijd alsnog uitgesteld wordt...

9 december 2021 om 23:02

Ik hoop het ook Troy, maar gaat niet gebeuren, Tottenham is de “ Hamilton “ van het voetbal, ze moeten door

Prachtig toch dit... best zwaar poule en dan zoveel punten bij elkaar voetballen.

Heel jammer dit, precies scenario dat Tottenham nog wel even wil winnen en door zijn, zware competitie vervalsing, maar het was een mooi seizoen voor Vitesse😉 Doei

Toch zonde als je 3-0 voor staat met rust.

Dus Spurs heeft genoeg aan een overwinning, zelfs met 1 doelpunt verschil?

9 december 2021 om 22:58

Ja doelsaldo is gelijk nu. 1-0 is al voldoende.

Toch wel heel matig dat je van zo'n slechte ploeg maar met 3/1 wint. Het dieptepunt toch wel Bazoer, die zich weer groter voelt dan alles en iedereen en het veld verlaat alsof hij een kleinkind is die van z'n moeder uit de snoepwinkel moet komen

10 december 2021 om 10:00

Slechte ploeg? Heb je de wedstrijd wel gezien? Deze ploeg won van de spurs. Maar blijkbaar ben je beetje chagrijnig...

10 december 2021 om 14:36

Zeker dat ik de wedstrijd gezien heb en ik vond dit persoonlijk een hele slechte ploeg. Ook ben ik totaal niet chagrijnig want eerlijk gezegd zal het mij een zorg zijn wat Vitesse of PSV, AZ of Feyenoord in Europa doet. Leuk voor de coëfficiënten lijst uiteraard, maar een toernooi hoger hebben al deze ploegen momenteel toch totaal niks te zoeken

Zo zonde dat Vitesse het laat komen op 3-1. Had gewoon lekker rustig gevoetbald en 4-0, 5-0 gemaakt. Desalniettemin hoop ik dat Tottenham compleet afgemaakt wordt.

Een goede overwinning met een hele sterke 1e helft. 3-1 is alleen te weinig ben ik bang als de wedstrijd van Spurs nog gespeeld word. Er zat echt wel minimaal een 5-0 alleen de wissels waren echt van een heel belabberd niveau, er werd teveel kwaliteit ingeleverd om de controle te houden. Vitesse mag sowieso heel trots zijn, hebben ze zichzelf prachtig staande gehouden in deze poule.

Is winst voor Tottenham voldoende? Of moeten zij ook nog een x aantal doelpunten scoren?

9 december 2021 om 23:03

Nee 1 goal verschil is genoeg. Vooral daarom zo jammer dat die 3-1 viel, 3-0 was echt veel gunstiger geweest. Dan was Vitesse namelijk bij een 2-0 winst van Spurs zelfs doorgeweest op basis van totaal aantal uitgoals in de poule (bij 3-1 of 4-2 overigens niet, dan zou Spurs weer meer doelpunten voor hebben bij een gelijk doelsaldo).

10 december 2021 om 01:21

Nee bij een 3-0 voor vitesse deze wedstrijd had een 2-0 overwinning ervoor gezorgd dat Spurs een beter doelsaldo zou hebben. Voor deze speelronde was het namelijk 2 in het voordeel van Spurs. Je verhaal klopt wel voor een 1-0 van spurs

10 december 2021 om 07:23

Je hebt helemaal gelijk, voor 1-0 moet dat inderdaad zijn (maar met 2-1 of 3-2 zou Spurs dan wel door zijn). Het was al laat zo te zien, geen idee hoe ik ineens bij 2 goals verschil kwam haha.

Die scheids wilde vroeg naar bed, die floot maar lekker op tijd af.. Kan toch niet als de belangen voor een extra goal er nog zijn? Niet dat 't er naar uitzag dat Vitesse die ging maken, want de tweede helft zag er niet meer uit. Ook met vermoeidheid te maken denk ik. Hopen nu dat Rennes de Spurs even aanpakt. Fingers crossed.

Hop, gewoon een reglementaire nederlaag aan Tottenham toekennen. Wanneer wil je dit in hemelsnaam gaan inhalen?

9 december 2021 om 23:07

En afgezien van de tijd, begrijp ik sws niet dat ze zomaar even mogen uitstellen.

9 december 2021 om 23:25

Helemaal mee eensch!

Dit toont gelijk aan waarom deze wedstrijd niet gespeeld had mogen worden, of Spurs eruit gegooid moet worden. Bij een 3-0 ruststand, was Spurs zenuwachtig geworden, en nu weten ze dat ze alleen hoeven te winnen...

9 december 2021 om 22:58

Precies dat Steve, maar als je met rust 3-0 voorstaat en dan zo’n tweede helft speelt, hoor je ook niet op dit niveau, anders had Spurs nooit gewonnen, nu winnen ze met speels gemak, en denkt Rennes ook de groetjes

9 december 2021 om 23:11

Dan hoor je niet op dit niveau? Vitesse heeft een fantastische campagne achter de rug tegen onder andere anderlecht, spurs en rennes. Elke wedstrijd was een feest om naar te kijken. Nee, Vitesse rolt zo'n tegenstander niet met 7-0 op. Ze zijn niet voor niets de nummer vijf van nederland hè...

Gefeliciteerd Vitesse, gedaan wat jullie moesten doen. Nu is het helaas afwachten, omdat de UEFA zich gedraagd als een stel clowns. Wat er ook gebeurt, ik ben toch wel echt verrast. Van te voren was Vitesse door veel mensen toch wel afgeschreven in deze poule met Rennes en Tottenham, maar ze staan gewoon doodleuk 2e, wat een prestatie zeg. Petje af.

9 december 2021 om 23:09

Als vitesse had gedaan wat het moest wonnen ze met 4 of 5 doelpunten. Hele sterkte eerste helft maar allejezus wat een tweede helft. Dat was niet 'doen wat je moet doen'. Toch uiteindelijk heel knap natuurlijk en Tottenham verdient helemaal niks.

Het begon heel erg lekker, uiteindelijk een beetje een tegenvaller, deze uitslag. De Spurs zullen nu wel het nut zien om de wedstrijd in te halen, 1-0 is al genoeg helaas. Rennes moet het gewoon hard spelen en niet zomaar akkoord gaan. 10 punten en misschien toch uitschakeling, dat zou echt heel onterecht zijn. Hopelijk een beetje gerechtigheid de komende dagen.

Goede eerste helft, maar de tweede helft gaat ze de kop kosten. Een Ghobo die veel te veel tierlantijntjes in zijn spel legt. Hou het gewoon simpel en zakelijk. Dit wordt natuurlijk koren op de molen voor de spurs. Iedere overwinning is nu goed voor ze. Gaan ze ook gewoon redden. Desalniettemin heeft Vitesse een goede kwalificatie gespeeld met 10 punten in deze poule. Petje af!

Dit moet Vitesse serieus aankaarten

Was de wedstrijd gelijktijdig gespeeld dan had Spurs 80 minuten lang moeten haasten en gaten aan Rennes moeten laten in de jacht op meerdere doelpunten

Nu kunnen ze lekker kalm op een 1-0 overwinning spelen

Toch wel teleurstellend als je met rust 3-0 voor staat, 'maar' met 3-1 te winnen. Je had de druk op Tottenham echt kunnen opvoeren. Nu hoeft Tottenham alleen maar te winnen tegen een tegenstander wat al geplaatst is (als de wedstrijd tenminste ooit gespeeld wordt) toch mag Vitesse over het gehele plaatje erg trots zijn. Veel mooie wedstrijden gespeeld in een zware poule. Hoop voor ze dat ze het toch redden, gun het ze ook veel meer dan het veel te arrogante Tottenham die het toch niet serieus neemt.

Ik ga er toch van uit dat Tottenham een reglementaire nederlaag krijgt. Als Stade Rennes gewoon zijn poot stijf houdt en elke mogelijke datum om in te halen afwijst hebben ze geen keus lijkt me.

9 december 2021 om 23:12

Tenzij de Uefa dan Rennes een reglementaire nederlaag geeft omdat ze niet willen meewerken. Zouden we erg verbaasd zijn als dat gebeurt?

9 december 2021 om 23:14

Ja daar heb je ook weer een punt natuurlijk. Zo schaamteloos zijn ze ook nog bij de uefa.

Eigenlijk zou Vitesse nu geplaatst moeten zijn aangezien Spurs reglementair verloren heeft. Regelrechte schande dat het corrupte EUFA nu de regels weer aanpast om het rijke en machtige Spurs binnenboord te houden.

BTW als ik Spurs was zou ik mijn verlies pakken aangezien. Europa L weinig oplevert. Met zo'n dure selectie als Spurs met dure reiskosten lever je er wss er op toe. Plus dat je die inhaalwedstrijd in het al overvolle speelschema aleen maar in de weg zit voor die veel belangrijkere competitie wedstrijden.

9 december 2021 om 23:29

Met name die reiskosten zullen er wel inhakken

Zeg niet dat het vlekkeloos was maar het zat Vitesse ook niet mee 2de helft. Ballen vielen net niet goed bv bal via paal net niet voor voet Openda en keeper Mura die toch zeker 3/4 ballen er geweldig heeft uitgehaald
En dan krijg je zo een foutje van Rasmussen en dan zit het Mura mee dat de bal net wel tussen een been doorgaat.
Maar al met al een prima prestatie van Vitesse in deze sterke poule. Als de Uefa de regels hanteert zoals ze ook bij andere clubs hebben gedaan dan gaat Vitesse alsnog door. Maar ik ben er bang voor dat ze corrupt zijn

Tuurlijk hadden we gewoon 5/6-0 moeten winnen, en de tweede helft was (mede dankzij de (wederom) vreemde wissels) ronduit slecht. Maar dan is het natuurlijk nog steeds gigantische competitievervalsing. Als Tottenham-Rennes tegelijkertijd was kan je inspelen op hun tussenstand, nu niet. Echt een regelrechte schande van die k-uefa (mag (terecht) niet schelden hier, maar jullie weten wat ik wil zeggen). #uefamaffia

10 punten gehaald in een poule met de Spurs. Vitesse heeft gewoon boven verwachting gepresteerd. Nu maar hopen dat Rennes niet mee werkt met een datum uitzoeken.
Dat de Spurs toevallig ergens een gaatje vrij hebben betekent nog niet automatisch dat Rennes ook tijd heeft.

Het is oprecht hopen dat Vitesse doorgaat. Een redelijk sterke Europese toer tot op heden met grotere teams in de poule!

Goeie winst Vitesse.
En nu overgeleverd aan de UEFA.
En dat is niet veelbelovend.
Want Vites is genaaid doir de Uefa, nu al.
Bepaalt de (website van) de Spurs of een wedstrijd uitgesteld wordt of de UEFA? De laatste heeft zich voor het blok laten zetten en zich zonder onderzoek direct gewonnen gegeven- hebben ook liever een Spurs in de finale dan clubje uit Arnhem..
Wat er waarsch gaat gebeuren: Spurs gaat regelen dat ze de wedstrijd van 24/ 12 gaan uitstellen via de Britse Bond. En dan erop zinspelen dat Rennais met n jeugdteam oid gaat komen..

Ik hoop echt dat Vitesse doorgaat, spurs heeft dit toernooi nooit serieus genomen, en verdienen het daarom gewoon niet om door te gaan

Het was echt genieten de Europese wedstrijden! Trots op Vitesse! We zouden nu door moeten zijn, maar helaas blijkt UEFA eens te meer een onbetrouwbare organisatie. Ontzettend balen dat je niet weet of he door bent. Het zou zo verdiend zijn!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3613
6.Vitesse36-1
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller2011
T. LetschUnknown
E. DasaVerdediger190
S. TronstadMiddenvelder192
M. WittekVerdediger180
J. RasmussenVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren