Schmidt passeert Vinícius in cruciale Europa League-wedstrijd

Donderdag, 9 december 2021 om 17:31Dominic Mostert • Laatste update: 17:40

De opstelling van PSV voor de cruciale Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad is bekend. Roger Schmidt passeert Carlos Vinícius, die een basisplaats had in de laatste negen officiële wedstrijden. De opdracht voor PSV is eenvoudig: een punt is genoeg om de knock-outfase van de Europa League te bereiken. Bij een nederlaag wacht een vervolg in de Conference League. Het duel begint om 18.45 uur in Estadio Anoeta.

De ziekenboeg van PSV stroomde de afgelopen week leeg. Cody Gakpo, Noni Madueke, Mario Götze en Philipp Max zijn weer fit, waardoor Schmidt de nodige keuzemogelijkheden terugkreeg. Zaterdag had Gakpo al een basisplaats tegen FC Utrecht (4-1) en dat is donderdagavond opnieuw het geval. Ten opzichte van die competitiewedstrijd keert Götze terug in de basis. PSV speelt op papier in een 4-3-3-formatie en Vinícius heeft de voorhoede verlaten.

Schmidt liet op de persconferentie al blijken de nodige wissels te willen doorvoeren tijdens de wedstrijd. "De opstelling is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is dat onze reserves ook van topniveau zijn", benadrukte de oefenmeester. "Ik verwacht dat we deze wedstrijd met vijf andere spelers eindigen dan waarmee we begonnen zijn."

Real Sociedad moest zich de afgelopen drie officiële wedstrijden zien te redden zonder het geblesseerde tweetal David Silva en Mikel Merino. De twee middenvelders zijn er ook tegen PSV niet bij; hetzelfde geldt voor Carlos Fernández, Nacho Monreal en Asier Illarramendi, al hebben zij het hele seizoen nog geen minuut gemaakt.

Opstelling Real Sociedad: Remiro; Zaldúa, Elustondo, Le Normand, Muñoz; Portu, Zubimendi, Zubeldia, Oyarzabal; Isak, Januzaj

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Mauro Júnior; Sangaré, Götze, Gutiérrez; Doan, Gakpo, Bruma


Poll

Wat verwacht jij van Real Sociedad - PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door tottigalactico)

Neee zet brumske nou gewoon op de bank neer

9 december 2021 om 17:54

Waarom? Die jongen brengt de laatste weken veel dreiging. Tegen Spaanse ploegen heb je veel aan snelle spelers in de omschakeling. Die laten gaten vallen waar Bruma en Doan veel mee kunnen.

9 december 2021 om 18:27

Ik denk het juist niet...ik ben het nu best wel eens met Schmidt. Gapko in de spits, lijkt juist goed. Hij is snel en zoekt als speler vaak de 1 tegen 1 op. Als spits zie ik dat in Nederland te weinig. Steeds kaatsen en vrij lopen. Mag ook wel een keer zo zijn, dat een spits eens een x een mannetje passeert.🤷🏾‍♂️

Sneu hoe moet Vinicius ooit nu op tijd z’n plekje in de selecão gaan veroveren als het WK al over een jaar is!!

9 december 2021 om 17:42

Beter voetballen zodat Schmidt niet om hem heen kwam. Het is niet het probleem van PSV dat vinicius niet naar het wk kan.

9 december 2021 om 17:45

Wellicht iets te serieus op een ironisch reactie gereageerd

Fijn dat Bruma en Doan gewoon weer starten. Schmidt heeft deze twee mannen weer aan het voetballen gekregen en daar ben ik erg blij mee. Ik heb er vertrouwen in vanavond. Eendracht maakt macht♥️

9 december 2021 om 17:37

Succes! Voor de status van PSV veel beter om in de europa league te blijven en dan speel je tegen sterkere tegenstanders.

9 december 2021 om 17:50

Ik ben benieuwd naar de wedstrijden van vandaag. Zou mooi zijn als elke Nederlandse club punten zal pakken

9 december 2021 om 18:34

Portugal is wel ver weg nu ze goede zaken hebben gedaan in de CL.

9 december 2021 om 18:48

Portugal ver weg? Ze staan virtueel nog onder ons voor de stand van komend jaar.

9 december 2021 om 19:01

ajax

Denk voor PSV beter om CL te spelen...el is belachelijk sterk na de winter.
Niveau lager maakt PSV kans om veel verder te komen.

9 december 2021 om 17:49

Ik heb er ook zin in. Ik ben geen eens PSV-fan, en toch kan Ik al niet wachten. Dat heb ik nooit met Nederlandse clubs in Europa. Dit moeten jullie echt kunnen redden! Genoeg kwaliteiten en een hele fijne opstelling. Veel voetbal

9 december 2021 om 17:54

Je bent dus geen PSV-fan, maar je hebt dus wel zo veel zin in deze europa league wedstrijd dat je ‘niet kan wachten’? Ben heel erg benieuwd waarom je dan zo ontzettend warm wordt van deze donderdag avond pot, maar niet hebt kunnen genieten van een Nederlands team dat alle groepswedstrijden in de CL wint? Bijzonder!

9 december 2021 om 17:59

Vind het eerlijk gezegd niet zo bijzonder? Ik keek persoonlijk deze week ook meer uit naar deze pot en die van Vitesse (nu al wat minder eerlijk gezegd), omdat het hier nog ergens om gaat. Ajax was alleen maar leuk omdat het nog een 1-op-1 was tegen een Portugese club, maar ging natuurlijk nergens over

9 december 2021 om 18:00

Dat valt simpel te weerleggen: Door omstandigheden heb ik met drie clubs in Nederland niets, namelijk VVV, FC Utrecht en Ajax. Ook Europees doet het mij weinig. Gisteren keek ik ook naar Liverpool bijvoorbeeld. Prima als ze winnen, prima als ze verliezen. Dit heb ik ook wanneer Utrecht weer Europees speelt.

PSV vind ik wel een leuke en sympathieke club. Dan leef ik automatisch mee

Wie gaat er diepe spits spelen. Voor mijn gevoel treden ze met 3 buitenspelers aan

9 december 2021 om 17:38

Gakpo denk ik. Verwacht dat die 4 voorin veel vrijheid hebben om zo een man meer te creëren ergens op het veld.

9 december 2021 om 17:38

En Götze kan daar ook spelen en de gaten induiken. Ik denk een goede tactiek, moeilijk te verdedigen. Sowieso blij dat vinicius niet speelt, voegt weinig toe.

9 december 2021 om 17:43

Gakpo spits. Ongetwijfeld zullen mensen achter m opduiken als hij uit de spits trekt. Vermoedelijk zullen Gotze Gakpo kort op elkaar spelen. Ben benieuwd. In principe zijn Doan Bruma aardig in vorm. Als Gakpo Gotze hun niveau halen van thuis tegen Sociedad moet het toch lukken om door te bekeren. Volgens mij kunnen we nog groepswinnaar worden ook. Dat ga ik even checken nu 🙂. Op onderling resultaat onmogelijk blijkt. Op doelsaldo wel. Maar dat is secundair naar ik meen Europees.

Prima dit. Vinicius achter de hand als stormram eventueel. Op Mwene na een opstelling waar ik vertrouwen in heb!

Zin in! Zie het zomaar weer een 2-2 of iets dergelijks worden net als de thuiswedstrijd en dat zou genoeg zijn. Forza PSV!

Voor de Coefficitenten zou het volgens mij beter zijn als PSV vandaag verliest. Als PSV niet verliest, en dus tweede wordt, moet je een voorronde wedstrijd spelen tegen de nummer drie van een Champions League groep en is de kans 87.5 procent dat je een tegenstander treft die op papier (een stuk) sterker is, wat de kans vergroot om niet in een knock-out fase terecht te komen. Verliest PSV, speel je een voorronde wedstrijd waarin de kans 12.5 procent is dat je een tegenstander tegen komt die sterker is(mits Spurs er uit vliegen, anders 25%) en behoort PSV naar mijn mening tot de titelkandidaten van dat toernooi. PSV heeft het simpelweg verknald tegen Monaco.
.
Je kan denken dat dit PSV niet zou moeten boeien, maar daar ben ik het niet mee eens. Zowel Feyenoord als PSV moeten alles uit de kast halen om zoveel mogelijk punten te scoren, aangezien ze met de huidige dominantie van Ajax niet snel kampioen zullen worden. En als die tweede plek straks recht geeft tot de groepsfase van de CL is er ook alles aan gelegen om niet in pot 4 terecht te komen. Vind het daarom ook doodzonde dat Feyenoord niet aantreedt in hun sterkste formatie.
.
Het is wat mij betreft dus duimen dat PSV als enige Nederlandse club vanavond verliest en ontzettend ver komt in de Conference League.

9 december 2021 om 17:46

Wat een bullshit. Een club als PSV moet altijd streven naar het hoogst haalbare. Dus vanavond niet verliezen en zo ver mogelijk komen in de EL.

9 december 2021 om 17:47

Wat een dom ge... zeg. Alsof psv even in landsbelang zichzelf naar conference laat zakken. Echt ik heb in tijden niet zoiets belachelijk gehoord. En dan voor een extra wedstrijd de punten voor deze wedstrijd verliezen. Volgens mij kom je netto dan op hetzelfde uit...

9 december 2021 om 17:53

Ik denk niet dat hij bedoelt in het landsbelang. Zoals ik het lees, verwijst hij naar genoeg punten zodat de nummer twee ook rechtstreeks geplaatst wordt voor de CL en daar veel geld kan verdienen. Dat je het niet met hem eens bent, kan. Maar dan wel om de juiste reden.

9 december 2021 om 17:47

Ik zie niet in als PSV zn selectie fit heeft ze niet ver in de EL kunnen komen. Als iedereen fit blijft kunnen er leuke dingen gebeuren.

9 december 2021 om 17:51

Je bent even vergeten te noemen dat plaatsing voor de knockout ronde van de EL een paar bonuspunten oplevert. En als club moet je gewoon sportief voor het hoogst haalbare gaan. Dus vol voor de winst.

9 december 2021 om 18:03

Gozer ze krijgen ook bonuspunten als ze door gaan!!

9 december 2021 om 21:39

Die bonuspunten zijn te verwaarlozen. Twee overwinningen in de Conference League leveren al meer op dan die bonuspunten. Als PSV de kwartfinale van de Conference League haalt, hebben ze in principe al meer punten gepakt dan wanneer ze in de voorronde van de EL worden uitgeschakeld door bijv Dortmund.

Meest blij ben ik nog met dat Mauro gewoon speelt ipv Max. Prima dat Vini op de bank zit zodat hij kan komen als plan B, maar ik vind Gakpo in de spits wel een beetje jammer, wanneer hij van links komt is hij echt levensgevaarlijk met z'n rechter, nu zal Gotze in moeten schuiven want Gakpo zal net als afgelopen weekend veel naar buiten trekken om de bal te krijgen, denk dat Schmidt tactisch gezien beter met Vinicius had kunnen spelen maar goed, laat me graag verassen.

Ik hoop dat wij minimaal gelijk gaan spelen wat genoeg is voor de volgende ronde. winnen is natuurlijk beter voor de Europese punten voor Nederland. verder ga ik vooral kijken naar Doan. de laatste weken geniet ik wel van hem.

Even off topic.. in deze tijden dan wij niet naar het stadion kunnen, zou het leuk zijn als wij gedurende de wedstrijddag nog wat nieuws krijgen over überhaupt iets. Heel de dag geen nieuws over AZ, Feyenoord en PSV. Vitesse iets maar dat is meer door die wedstrijd in Londen. Waarom pas een uurtje voor aanvang een bericht als deze. Peesoneels tekort???? Iig erg jammer dit VZ.....

On: prima dat hij er niet bij is. Ze zullen daar niet opgelucht om zijn, met zijn killersinstinct.

9 december 2021 om 18:26

Absoluut mee eens, vrijdag en zaterdag was er ook al geen enkel nieuws over het terugkeren van Gakpo, Madueke, Teze en Max. Is toch aardig belangrijk nieuws, maar wordt gewoon niet vermeld.

9 december 2021 om 19:22

Ja helemaal mee eens.

Sterke opstelling met ook een goede bank. Ben blij dat we weer een ruime en fitte selectie hebben. Geconcentreerd spelen daar in die regen. Zie deze wedstrijd eigenlijk met veel vertrouwen tegemoet, Gakpo en Doan gaan het doen voor ons vandaag. C'mon!!

Toch wel frappant dat spelers als bruma, Gutiérrez en doan weer zo belangrijk zijn, en dat ze eerder weg mochten dan wel telkens verhuurd.
Zou dat ook klasse zijn van Schmidt.. dat die ze weer aan voetballen heeft gekregen en belangrijk zijn geworden

Schmidt doet het gewoon weer hoor, eens even wat nieuws proberen in de vorm van Gakpo in de spits.
Hoevaak heeft Schimdt dit nou al gedaan, in een belangrijke wedstrijd iets voor het eerst proberen en hoevaak ging het in al die keren goed. Ik denk echt dat PSV opzoek moet naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen want deze man blijft dezelfde fouten keer op keer maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren