Lenglet reageert op hevig bekritiseerd onderonsje met Lewandowski

Donderdag, 9 december 2021 om 15:01Chris Meijer

Clément Lenglet heeft via Instagram gereageerd op zijn onderonsje met Robert Lewandowski na afloop van de wedstrijd tussen Bayern München en Barcelona (3-0). De centrumverdediger nam na afloop van de kansloze wedstrijd in de Allianz Arena uitgebreid de tijd om de Poolse spits met een grote lach te woord te staan en dat viel verkeerd bij de achterban van Barcelona. Lenglet legt op Instagram uit dat zijn lach te maken had met iets dat op dat moment gebeurde.

“Ik wil een bericht achterlaten voor de fans. Allereerst ben ik teleurgesteld door het resultaat van de wedstrijd tegen Bayern. Deze club verdient alleen het allerbeste en wij zijn er niet in geslaagd dat te bereiken”, zo begint Lenglet zijn bericht op Instagram. “Het tweede dat ik wil uitleggen, is de foto waarop ik lachend met Lewandowski te zien ben. Die lach was om iets dat op dat moment gebeurde. Een specifieke reden, die niets te maken heeft met mijn gevoel over het resultaat.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Clement Lenglet (@clement_lenglet)

“Iedereen die me kent, weet van mijn liefde en inzet voor mijn beroep, Barcelona en in het bijzonder de fans. Ik zou nooit zo reageren op iets dat zoveel pijn doet als het resultaat van gisteren”, vervolgt de Fransman. Barcelona is door de nederlaag in München en de zege van Benfica op Dynamo Kiev veroordeeld tot een vervolg in de Europa League na de winter. “We zijn vandaag heel teleurgesteld, maar we hebben een duidelijke missie: Barcelona terugbrengen waar het hoort.”

Het bewuste moment tussen Clément Lenglet en Robert Lewandowski waar in de Spaanse media veel over geschreven wordt.

Naast de fans, die zich via sociale media negatief uitlieten over het onderonsje, kreeg Lenglet ook felle kritiek van columnist Jota Jordi van El Chiringuito: "Schaam je je niet? Miljoenen mensen huilen en je lacht na de ontmoeting." Volgens Marca vond de 'streek' van Lenglet slechts twee minuten na het laatste fluitsignaal plaats. "Terwijl zijn teamgenoten met gebogen hoofd naar de kleedkamer gingen, bleef hij op het middenveld grappen maken met Lewandowski", schreef de meest verkochte sportkrant van Spanje. "Vriendelijk gebabbel en gelach van de Fransman in een beeld dat werd vastgelegd door televisiecamera's en fotografen die op de grasmat aanwezig waren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door magikhetwete)

Het is sowieso belachelijk iemands intenties of professionaliteit in twijfel te trekken omwille van een stilstaand beeld zonder ook maar enige context.

9 december 2021 om 15:19

Ben het echt wel met je eens, ook met onderstaande reacties maar ik denk dan, als je weet dat er overal camera's op je gericht staan. Doe dit dan bij de kleedkamers. Het geeft een indruk die je niet wil achter laten als speler

9 december 2021 om 15:24

Dan is het puur voor de bühne want intrinsiek wijzigt er niets.

9 december 2021 om 15:28

En als ze bijvoorbeeld allemaal achter hun hand praten, omdat ze bewust zijn van alle camera's en de liplezers in Spanje, dan krijgen ook veel kritiek op dat gedrag. Dan heb ik liever dat ze schijt hebben aan de camera's en gewoon zichzelf zijn.

9 december 2021 om 16:07

Ja dat bedoel ik ook

9 december 2021 om 16:49

Nee waarom, we moeten alles maar voor "de show" doen. Man man wees jezelf

9 december 2021 om 20:45

Lierse, het is ook puur voor de bühne natuurlijk. Want als de mensen t niet zien is er niks aan de hand. Dan denken ze dat je het heel zwaar hebt omdat jouw (=hun) club verliest en dat je net als zij in tranen zit. Terwijl je misschien lachend met de tegenstander een biertje pakt. Wat niet weet wat niet deert gaat hier heel goed op natuurlijk 😉

9 december 2021 om 15:20

Ik kan me er best iets bij voorstellen dat als je diehard supporter van Barca bent en je ziet 1 van de spelers na (wederom) een beschamende nederlaag lachend op het veld staan, je daar iets van vindt. Heb er zelf niet zoveel moeite mee, maar ik ben dan ook niet voor barca en ik kan me voorstellen dat het voor een ander anders is.

9 december 2021 om 15:22

Ik kan me al niet inbeelden dat je 'ziek' bent nadat de voetbalploeg waarvan je supporter bent, verloren heeft.

Al ben ik als Arsenal fan de afgelopen jaren natuurlijk stevig geconditioneerd...

9 december 2021 om 16:06

Dan ben je geen echte gunner

9 december 2021 om 16:41

Fan sinds 1993 maar nee ik ben geen echte Gunner... zucht,

Hier moet je ook alles toelichten.

Het was nedoeld als grappige opmerking omdat Arsenal wel al eens durft te verliezen en je dat als fan op den duur wel wat gewend raakt.

Zucht...

9 december 2021 om 20:52

Haha THenry, ging heel vaak naar Arsenal in de goede ouwe tijd. Uit en thuis. Ben eigenlijk de laatste jaren van Wenger wat afgehaakt. Zeker te maken met het feit dat ik kids kreeg toen, maar vond 't ook niet zo heel leuk meer. Voetbal matig, resultaten matig. Is nog steeds mijn club in Engeland, maar kan ook niet meer echt wakker liggen van een verliespartij. Destijds echter echt wel hoor 😉. Misschien wordt t met de jaren gewoon minder intens, minder belangrijk en kan je t relativeren.

9 december 2021 om 17:19

Maar hoe moet je dan nieuws maken als journalist? Dat is toch het hele idee van de opleiding journalistiek leren hoe te: onzin verspreiden en dingen uit de context krijgen zodat je zoveel mogelijk clicks en reactie krijgt zodat je als journalist zelf belangrijker wordt dan het nieuws dat je brengt.

Nee Lierse, je leeft nog in 1997, toen journalistiek het vak was waarbij je verslag bracht over gebeurtenissen in de wereld om mensen te informeren

Alles met een hele dikke knipoog lezen uiteraard.

9 december 2021 om 17:24

Ik doel niet op journalisten, ik doel op mensen die nieuws consumeren maar blijkbaar niet de terechte bedenkingen erbij hebben die jij hebt en het maar klakkeloos overnemen.

En leefde ik nog maar in 1997, het beste jaar om in te leven 😉.

9 december 2021 om 18:00

Ik vind het vanuit de journalistiek ook treurig overigens. Ik snap oprecht gewoon niet dat je ego zo groot is dat je jezelf belangrijker maakt dan het nieuws.
De journalistiek is sinds 1997 in mijn optiek echt weggezakt qua niveau.

juist en gelijk heeft ie.
Je kunt voetbal ook te serieus nemen.
Natuurlijk baalt hij, maar om dan 5 uur lang chaggie rond te gaan lopen, daar gaat het morgen niet beter van.

Hij ziet lewa ook niet elke dag en er kan altijd wat te lachen zijn, zelfs op een begrafenis of aan een sterfbed.

9 december 2021 om 18:10

Dan krijg je het commentaar; hij is nog teveel bezig met de vorige wedstrijd blablabla

Echt een onzin allemaal iedereen moet er wat van zeggen. Je kan toch gewoon respect tonen voor de tegenstander ondanks een nederlaag ook al is het een dure nederlaag. Herinner me ook de uitschakeling van Real Madrid tegen Chelsea toen hazard een praatje maakte met zijn oude teamgenoten ook een ophef voor niks.

Wat een onzin, hij baalde ook gewoon. Moet je dan hele tijd zuur lopen doen. Het is ook niet alsof ze op het nippertje verloren hebben. Het liefst zien de verwarde fans dat ze alle deuren in het stadion slopen om te laten zien dat ze over winnaarsmentaliteit beschikken.

9 december 2021 om 15:20

Ploegmaats uitkafferen in de kleedkamer, drinkbussen wegtrappen, cornervlaggen in 2 breken, ruzie zoeken met de tegenstander,... Zo hoort het toch?

Maar toch niet na een kansloze nederlaag even een praatjes slaan met een collega voetballer? Nee, dat hoort niet.

9 december 2021 om 15:26

Kan gewoon. Aan het einde van de dag is het je werk en als de wedstrijd gespeeld is hoef je niet verplicht een periode van twintig uur wroeging in te lassen.

9 december 2021 om 15:28

Was een sarcastische reactie van mijn kant hoor...

Op de foto van het bewuste moment lijkt het wel een eeneiige tweeling.

Overigens niet slim van Lenglet om Lewandowski op het veld al aan te klampen.
Had maar gewacht tot beiden in de catacomben waren.
Scheelt een hoop gezeur.

Waarom dit nou weer. Je hoeft geen verantwoording af te leggen voor zoiets. Laat mensen lekker praten zeg.

Lewandowski zei zeker dat de gouden bal een grote grap is. Waardoor lenglet moest lachen 😉

Ze zijn allemaal wel erg boos in Barcelona. Langzaamaan komt elke speler aan de beurt die 'het bokkie' is. Hoop dat het realisme bij de Barca-fans wat boven komt drijven. Niemand, maar dan ook niemand dacht dat Barca kon winnen van Bayern. Hoop was er zeker wel voor de Barca-fans, maar dat blijkt nu wederom "uitgestelde teleurstelling" te zijn.

Niet erg, wij lachen ons ook een ongeluk zodra we Lenglet in een Barca shirt zien rondlopen. Ik zou ook lachen met zo'n bankrekening.

Mensen die hier zoveel aanstoot aan nemen zou ik altijd negeren. Jammer dat Lenglet/barça zich hiertoe verplicht voelen. Gewoon boven dat stelletje jankwijven staan.

Waarom doet hij moeite het uit te leggen? Je kan toch niets goed doen, dus lekker links laten liggen en je centen binnen harken. Nog even goed je best doen en daarna de stap naar een grote club dat niet op omvallen staat.

ik kan mij nog herinneren dat Hazard met real madrid na de nederlaag tegen chelsea ook keihard stond te lachen met een chelsea-speler. ik snap dat het maar een spelletje is, maar je kan niet alles doen omdat het maar een spelletje. en helemaal niet als het hele team teleurgesteld is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4946 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

0 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Erling Braut Haaland is momenteel niet geïnteresseerd in een overstap naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren