Koeman krijgt nieuwe trap na: ‘Hij zei dingen die nergens op sloegen’

Donderdag, 9 december 2021 om 14:16Chris Meijer

Junior Firpo heeft hard uitgehaald naar Ronald Koeman. De 25-jarige vleugelverdediger kwam onder het bewind van de Nederlander bij Barcelona weinig aan spelen toe en zegt in het programma Què T'hi Jugues van Cadena SER dat Koeman in zijn ogen tegen de wisselspelers loog. Firpo maakte afgelopen zomer de overstap naar Leeds United en ziet grote verschillen tussen de Engelse club en Barcelona.

“Ik was mijn plezier in het voetbal verloren en besefte in die tijd hoe belangrijk familie is. Er gebeurden dingen met Koeman die ik niet begreep, op sommige momenten was er geen respect voor mij en mijn ploeggenoten. Ik begrijp niet waarom hij de dag na een wedstrijd binnen bleef als de wissels trainden. Als ik een wisselspeler ben, wil ik juist dingen laten zien”, zo geeft Firpo te kennen. “De enige manier om je te laten zien, is op de training. Dat is lastiger als de hele groep traint. Dus de dag dat je het kan laten zien, is de dag na de wedstrijd wanneer de wissels keihard trainen. En dan ben je daar niet…”

Barcelona nam hem in de zomer van 2019 over van Real Betis en in twee jaar kwam hij tot 41 officiële wedstrijden. Firpo speelde vorig seizoen achttien wedstrijden, waarvan zeven als basisspeler. Op een zeker moment zegt de vleugelverdediger op Koeman te zijn afgestapt. “Ik vroeg hem naar mijn situatie en hij begon tegen me te liegen. Waarom zou ik hem dan vragen blijven stellen? Hij zei dingen die nergens op sloegen. Bijvoorbeeld dat ik slecht trainde, of dat ik de spelersgroep beïnvloedde. Vraag dit aan wie je wil. Kijken of iemand uit de staf je hetzelfde over mij vertelt.”

“Ik weet niet wat het betekent als je de groep beïnvloedt, ik gok dat het met mijn houding te maken had”, vervolgt Firpo. “Ik weet niet hoe een jonge jongen die net binnengekomen is een groep kan beïnvloeden die alles al gewonnen heeft en in hun leven overal al geweest zijn. In mijn ogen verandert zoiets absoluut niet hun manier van trainen.”

Firpo merkt dat er bij Leeds United onder Marcelo Bielsa een flink verschil is met de situatie die hij bij Barcelona onder Koeman, Quique Setién en Ernesto Valverde meemaakte. “We keken geen videobeelden van tegenstanders. Niet bij Valverde, niet bij Quique en niet bij Koeman. Soms lieten ze wel iets concreets zien van een tegenstander. Bij Bielsa kijken we heel veel beelden, dat is misschien wel het andere uiterste. Er kan in dat opzicht een middenweg zijn.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

117 reacties (laatste reactie door sirius)

Gelukkig gaat het onder Xavi al meteen beter. Spel is niet om aan te gluren en heeft nog mazzel gehad met twee gelukkige overwinningen anders kon het zomaar vijf beginnen nederlagen voor hem zijn. Dat je niet verder wilt met Koeman is hun goed recht, maar dat je hem vervangt met een mindere coach is heel apart.

9 december 2021 om 14:22

Hij speelt onder Biesla. Legendarische coach

9 december 2021 om 14:31

Begrijp mij niet verkeerd, het lijkt mij inderdaad een goede coach maar waar is dat legendarische op gebaseerd?
Waar hij bij mij vooral bekend om staat is dat hij door onenigheid 2x vroegtijdig bij een club is opgestapt.

9 december 2021 om 14:36

En dat hij geroemd wordt omdat zijn spelers altijd helemaal tot het gaatje gaan en hij altijd vast houdt aan zijn speelstijl ook al betekent het dat zijn team er 4-5 om de oren krijgt. Vreemde ophemeling altijd.

9 december 2021 om 14:37

Legendarisch is iet-wat overdreven, maar ik had hem als serieuze opvolger gezien van Guardiola in 2012. Deze mans is tactisch enorm sterk en heeft veel liefde voor aanvallend en verzorgd voetbal. Had met Bilbao bijna de EL gewonnen met prachtig voetbal en ook heeft ook recent Leeds teruggebracht naar de Premier League.

Hij had zeker een kans moeten krijgen bij een topclub. Ik had gehoopt dat het vroeger Barca zou zijn vroeger want hij zou het echt onmogelijk minder hebben gedaan dan Tata Martino bijvoorbeeld.

9 december 2021 om 14:41

Je kan niet alleen een legend zijn vanwege goede prestaties. Dat kan ook vanwege je eigenheid. Zlatan is ook los van zijn skills een legend vanwege zijn persoonlijkheid. Bielsa is dat vanwege zijn coaching stijl

9 december 2021 om 14:43

Leeds staat 15e en eigenlijk alleen Raphinha is een speler waar je de wedstrijd eens voor aanzet, verder valt het allemaal wel mee.

9 december 2021 om 14:45

@One-Kurd

Dat heeft hij ergens aan zich zelf te danken , want ik denk dat hij zo enorm veeleisend is (niet qua salaris, maar werkomstandigheden) dat vele topclubs geen plek voor hem vinden. Hij is een geniale gek, maar zoals het woord ook zegt een gek. Hij wil alles bepalen van A tot Z en dat is bij topclubs helaas niet echt gangbaar omdat coaches binnen topclubs veelal passanten zijn.

9 december 2021 om 14:46

@bruh

Ik zou eerder dan het woord mythisch gebruiken ipv legend. Hij gaat sowiso wel de boeken in als een van de meest invloedrijkste coaches in het voetbal.

9 december 2021 om 14:53

"Zlatan is ook los van zijn skills een legend vanwege zijn persoonlijkheid."

Kan aan mij liggen maar ik ben van mening dat Zlatan qua persoonlijkheid absoluut geen legend is eerder een verongelijkt kind die maar niet volwassen wil/kan worden.

9 december 2021 om 14:56

@fcbinsider1899

Naja die omschrijving past ook bij Guardiola want Guardiola is ook een controlfreak die over alles iets te zeggen wilt hebben bij een club(niet dat dat perse iets slechts is). Uiteindelijk mocht hij wel aan de bak bij Barca.

9 december 2021 om 15:03

@One-Kurd

"Deze mans is tactisch enorm sterk en heeft veel liefde voor aanvallend en verzorgd voetbal."

Als hij tactisch zo sterk is dan mag je er toch vanuit gaan dat hij het verdedigend zo neerzet dat Leeds, zoals Samcro al aangeeft, minder tegendoelpunten krijgt?
Peter Bosz staat ook voor aanvallend en verzorgd voetbal maar het komt niet in mij op om hem legendarisch (niet dat jij Bielsa legendarisch hebt genoemd) te noemen.

Dat hij met Leeds is gepromoveerd is prima maar daar heeft hij ook 2 jaar de tijd gehad + dat Leeds m.i als grote club zijnde altijd voor de titel (Championship) behoort te spelen.

9 december 2021 om 16:12

Samcro zegt dus dat het knap is wat Bielsa presteert, want maar 1 speler kam het spel spelen wat Bielsa voor ogen heeft. En dat is inderdaad mooi voetbal, maar ook nog gecombineerd met prestatie

9 december 2021 om 17:01

Dan lees jij iets anders dan dat ik bedoel.. Bielsa laat zijn team op 1 manier spelen, zelfs als dat betekent dat ze er keihard af gaan, dat vind ik tactisch niet zo snugger. Presteren doen ze ook niet bepaald want ze staan 15e en volgens mij maar een punt of 6 boven de streep.

9 december 2021 om 14:24

Een trainer kan je toch niet zo snel beoordelen? Geen voorbereiding, midden in het seizoen instappen met een verwaarloosd selectie.

9 december 2021 om 14:27

Op basis van wat is Xavi een mindere coach dan? Waar baseer jij dat op? Heb jij hem de afgelopen jaren gevolgd als trainer bij Al Sadd dan of roep je zomaar wat populistisch om duimpjes te scoren?

9 december 2021 om 15:17

Volgens mij is het een beetje om het even wat betreft Koeman en Xavi. Ze maken allebei nog dezelfde fouten, rare dingen verwachten van Frenkie, soms 5-3-2 en veel blessures.

9 december 2021 om 16:17

Hij volgt hem nu bij Barca toch?

9 december 2021 om 17:26

Ja en dat doet hij op basis van 5 wedstrijden. Niet echt een graadmeter.

9 december 2021 om 18:43

Hoezo niet? Moet hij dan 5 jaar wachten om een mening te hebben? Genoeg coaches die bij een club komen na het ontslag van een trainer en die meteen indruk maken

9 december 2021 om 22:37

Is hij niet, evenals het huidige gegeven dat hij ook op basis van niets een betere coach is. Het is allemaal pure beeldvorming.

9 december 2021 om 14:48

Het is gewoon nog veel slechter onder Xavi. Die gaan in het rechterrijtje eindigen.

9 december 2021 om 16:18

Je realiseert je dat een speler van Leeds dit zegt? Iemand die geen donder met Xavi te maken heeft?

Spel is overigens stukke beter onder Xavi. Onder Koeman was het nog een stuk erger.

9 december 2021 om 16:24

Stukken beter? Ze maken amper een goal en creeeren amper kansen. Het is Grank de Boer voetbal. Veel tikkies breed en terug zonder gevaarlijk te worden

9 december 2021 om 16:29

Ha daar hebben we Jaap weer. Cijfermatig en qua punten doet Xavi het momenteel beter dan Koeman deed voordat hij weg moest. Apart dat je dan zegt dat Koeman het beter deed

9 december 2021 om 16:45

Met de nadruk op momenteel zoveel wedstrijden heeft Xavi nog niet de leiding gehad. Ben benieuwd of hij zijn visie kan uitbouwen en dat we daar wat van terugzien in het voorjaar. Het mag er dan een beetje beter uitzien, maar ik ben nog alles behalve overtuigd. Gisteravond was het erg lamlendig en zag ik eerlijk gezegd geen verschil met de eerdere wedstrijd tegen Bayern.

9 december 2021 om 16:48

Kunnen we niet beter nog even wat potjes afwachten om tot deze conclusie te komen? Een paar krappe overwinningen op espanyol en dergelijken zeggen mij niet zoveel. Ze hadden het al lastig zat afgelopen weekend en gisteren was het een kansloze partij.

9 december 2021 om 17:20

Gast, jij kijkt geeneens wedstrijden. Zet jezelf nou eens een keer niet voor lul.

9 december 2021 om 17:28

In de eerste wedstrijd tegen Bayern probeerden we niet eens aan te vallen. Dat was alleen maar tegenhouden en hopen op een kunststukje van Luuk. Gisteren was Barca op zijn minst in de eerste 30 minuten gelijkwaardig aan Bayern.

9 december 2021 om 18:45

Ik kijk wel degelijk wedstrijden van Barca en ik val in slaap bij het voetbal wat ze spelen. Inspiratieloos, futloos tikkie breed tikkie terug voetbal waarmee amper gevaar wordt gecreeerd. Als je dst niet ziet kijk ie zelf waarschijnlijk geen wedstrijden van Barca

9 december 2021 om 19:25

Japie, cijfermatig en qua punten doet Xavi het beter dan Koeman in zn laatste 5 wedstrijden. Waarom blijf je volhouden dat het niet zo is?

9 december 2021 om 19:59

Ik ben het niet met je eens Japie. Ze spelen meer vooruit, middenvelders gaan veel meer diep, en het is veel vaker een keer raken. Dat ze kwaliteit ontberen staat buiten kijf, maar Koeman koos voor een defensieve tactiek en haalde daarbij ook nog eens slechte resultaten. Dan wordt je vervangen. Logisch

9 december 2021 om 20:34

Goed, dan verschillen we daarover van mening. Ik vind het voetbal nog steeds niet om aan te zien en de resulaten ook niet best. Tegen Espanyol en Benfica heeft hij dan twee hele gelukkige overwinningen behaald maar dat was meer geluk dan wijsheid

9 december 2021 om 20:40

Ja. Het is zeker nog niet goed. En de overwinningen waren zeer gelukkig te noemen. Daar waar Koeman vaker ongelukkig was. Dat er met een ander idee gespeeld wordt zal je toch niet ontgaan zijn?

Dat hele Barcelona is een raar en een gemene valkuil walgelijk

9 december 2021 om 15:12

Zwaar overtrokken, dit.

9 december 2021 om 15:15

Dat is jou mening en dat mag.
Er klopt toch niets aan dat Barcelona, schuld, bestuur en trainers die een sneer krijgen

9 december 2021 om 15:26

Dat het niet klopt daar is evident mitch, maar een gemene valkuil vind ik het niet. Het is een club die zwaar in de problemen zit en dan moet je vaak moeilijke beslissingen nemen. Dan krijg je altijd boze partijen. Ze moeten toch wat om uit het dal te kruipen?

9 december 2021 om 15:31

Ik vind het bestuurlijk inderdaad een slangenkuil en er zijn heel veel dingen gebeurd die niet bij een club passen die pretendeert "meer dan een club" te zijn. Contracten van spelers per fax ontbinden, medische details over je coach onthullen om hem weg te pesten (want niemand gelooft hopelijk dat een bestuurder van zo'n merk het uit naïeviteit de media in gooit) en nog meer van dit soort rare incidenten.

9 december 2021 om 15:34

@RM1334 bedoel daar meer mee dat ze iedereen zwart maken zodra die weg is of slecht over iemand praten

9 december 2021 om 15:50

@AjaxxxLove dank je voor je heldere uitleg

9 december 2021 om 17:30

Dit is een ex speler van Barca en die heeft dus niks meer te maken met Barca. Moet Barca tegen hem zeggen dat hij niks over Koeman mag zeggen?

9 december 2021 om 15:45

Dit moet je ook niet serieus nemen, een reserve speler die niet goed genoeg voor deze slechtste barca ooit!

Ach een ontevreden gast die onder Koeman niet aan spelen toekwam, wil er ook nog zn plasje over doen. En door....

9 december 2021 om 14:58

Nog zo’n emotioneel onderontwikkelde voetballer. Moet een potje gaan darten met Pjanic.

9 december 2021 om 15:00

Precies de key plagers zeggen dit nooit, meestal de prutsers van Team die nu willen natrappen naar hun zoo erge voormalige coach

9 december 2021 om 15:21

@bmg45
Niet helemaal waar natuurlijk, heb Rivaldo, Ribery en di Maria ook wel dingen over van Gaal horen roepen, niet bepaald de prutsers uit de voetballerij. Koeman is denk ik geen slechte trainer maar net als Frank de Boer niet zo’n hele beste people manager, dat is bij uitstekende resultaten nooit een probleem maar als het minder gaat dan heb je weinig krediet.

9 december 2021 om 15:48

Precies dit. Volg Barca niet op de voet, maar heb nog nooit van hem gehoord. Zal dus amper speeltijd krijgen. Misschien kan de koffiejuf nog een nabrander geven, dat Koeman de kopjes altijd met het oor naar de verkeerde kant teruggaf.

\hele laf je kunt dit toch niet serieus nemen spelers die als coach weg is pas gaan natrappen omdat ze te laf zijn om het in het gezicht te zeggen. Tot dusver gaat he tonder de verlosser Messias Xavi niet VEEL beter. gene fan van de coach Koeman maar als hij er had gezeten had Barca volgende ronde cl gehaald. Xavi heeft tot nu toe laten zien, dat het geen garantie is dat je topper bent geweest als speler dat je een goede coach bent.

9 december 2021 om 14:34

@aqua1

Hoe weet jij dat Koeman de volgende ronde ging halen? Als ik me niet vergis verloren we de heenwedstrijd in Benfica met 3-0 en konden we geen vuist maken.. Hoe denk jij dan dat Koeman het even ging oplossen in de overige wedstrijden?

Gelukkig won Sergi Barjuan voor ons nog de uitwedstrijd in Kiev, anders was het al eerder klaar.

9 december 2021 om 15:02

Misschien is op dit moment niet de trainer schuldige, maar de matige kwaliteit van de selectie. Zit er in de huidige selectie ook maar 1 voetballer bij waarvan je zegt: Die had in de periode guardiola bijv. gespeeld? Los van Pique, Busquets en Alba in hun prime

9 december 2021 om 15:18

@netalsvroeger

Dat heb ik ook nooit ontkent en fans die ooit hebben beweerd dat we onder Xavi ineens kanshebber CL en La Liga gingen worden , die neem ik niet serieus. Het is een combinatie van meerdere factoren, een belabberde selectie die niet in balans is, wanbeleid van het vorige bestuur en mismanagement van Koeman ook.

Dit is een project voor de langere termijn (ik hoor Aqua1 al aankomen, Barcelona moet altijd om de prijzen spelen) en daarom is het nu beter om Xavi al in te werken. Het is niet de bedoeling dat hij maar 2 seizoenen blijft hé?

Een middenweg is vaak niet het beste, net zoals de uitdrukking+ de waarheid ligt in het midden.
Dit soort statements pakken alleen goed uit voor de een die te ver is doorgeslagen naar het verkeerde.
De leugenaar is blij als de waarheid in het midden ligt, hij die de waarheid spreekt is hier totaal niet blij mee.
Dus misschien heeft Bielsma volkomen gelijk

Raar van Koeman dan om te liegen over dat soort zaken mits het echt waar is wat Firpo zegt.. Hij is ook niet goed genoeg en dat kan je best zeggen tegen iemand. Zeker als iemand daar uitleg om vraagt. Beter gelijk straight to the point dan alles eromheen zeggen. Heeft trouwens ook geen basisplek bij Leeds dus ja dat had je echt wel tegen die kerel kunnen zeggen want hij was gewoon niet goed genoeg.

9 december 2021 om 14:43

Dus omdat een gefrustreerde wisselspeler dit zegt is dit de waarheid ? Dit hele Barcelona is 1 grote slangenkuil waarin voetbal steeds minder de hoofdzaak lijkt te zijn.

9 december 2021 om 14:54

@janssen

Je hebt wel een punt hoor als hij de enige was die erover klaagde. Matheus Fernandes (een andere reservespeler) heeft dit ook al eens gezegd, er waren verhalen in de Everton kleedkamer waar soortgelijke verhalen uit kwamen...

Het is net iets te toevallig dat dit door enkel van een gefrustreerde wisselspeler komt.

9 december 2021 om 15:42

Dat klopt wel idd, bij Everton was er een spits volgens mij niasse ofzo die gekocht was voor rond de 20 miljoen en toen op de eerste dag van koeman uit de selectie werd gezet en zijn rugnummer werd afgenomen.

9 december 2021 om 15:48

Firpo
Matheus
Pjanic
Mingueza
Een halve Valencia selectie w.o. Joaquin, Albelda, Parejo
en de lijst is nog langer.
Toeval is dood en begraven.

9 december 2021 om 15:59Niasse is inderdaad een heel treurig geval. Na het vroegtijdig ontslag van Koeman begon Niasse onder Allardyce ineens flink te scoren. Dieptriest van Koeman dat hij dan zo'n speler de kans niet gunde vanwege een of ander vooroordeel (let op niet racisitisch bedoeld). Overigens kan het wel ook gewoon zo zijn dat hij van het bestuur toen destijds opdracht kreeg om de speler weg te pesten. Een beetje zoals met Suarez. We weten natuurlijk er het fijne niet van, maar deze Niasse zat er maar een half jaar. Een beetje vroeg dan om een speler af te schrijven.Weer een speler die niet goed genoeg is voor het niveau dat Barcelona nastreeft die nog even na moet trappen. Wat heeft het voor zin? Zowel Koeman als jij zijn weg bij Barcelona, focus je op je huidige club!

Wat heb ik toch een medelijden met Barca vanwege hetgeen wat er allemaal gebeurt daar. Alhoewel, bij Milan was het ook een rotzooitje jaren geleden. Nu is bij ons in ieder geval de weg omhoog ingeslagen, maar bij Barca ziet het er naar uit dat het alleen maar verder afglijdt, ongeacht wie er voor de groep staat.

Grappige allemaal sneren van nobodys, paar weken geleden toch ook. Mingueza liep toch ook te bitchen? Denk dat je met dat soort gasten vrij weinig kan

Al die spelers die nu ineens kritiek hebben op Koeman... Misschien moeten ze eerst maar eens later zien dat ze het onder een andere trainer daadwerkelijk beter doen. Geen woorden maar daden, zoals onze Rotterdamse vrienden dan zeggen.

Trainer zegt: Je traint slecht
Speler zegt: Echt niet!
Trainer zegt: ok je speelt niet omdat je slecht traint.
Speler zegt: De trainer liegt! Ik train helemaal niet slecht.

Mooi man zelfreflectie.

9 december 2021 om 15:15

Gek dat ie dan aardig wat speelt onder Bielsa. Die vent is maniakaal wat betreft trainingsarbeid

9 december 2021 om 16:47

Dat zei hij totaal niet. Volgens mij gaf hij aan dat hij zich als wissel wilde bewijzen en er niet eens de kans voor kreeg omdat Koeman vaker niet eend keek naar de wissels.

Mingueza, Firpo, Pjanic... Wat hebben deze spelers gemeen? Kwamen niet aan spelen toe en hadden (of in Mingueza's geval hebben) het niveau gewoon niet. Niet serieus nemen dus

Dat natrappen is echt zo kansloos. Wat schiet hij hier nu mee op? Hij staat volgens mij ook onder Xavi niet in de basis en komt überhaupt niet in zijn plannen voor. Ga aan jezelf werken in plaats van de coach de schuld te geven van je onkunde.

Het valt wel op dat Barcelona spelers hier bijna een trend van maken: dat natrappen. Dit vervuilt alleen maar de club, dus het zou verstandig zijn om dit soort jongens mediatraining te geven en als ze toch eigenwijs zijn een mediaverbod op te leggen.

9 december 2021 om 16:31

Tsja, moeilijk om onder Xavi aan de bak te komen als hij al een halfjaar geleden aan Leeds verkocht is. Oftewel je zit eigenlijk zomaar wat te typen en de schuld in de 2e alinea zelfs bij Barcelona als club te leggen.

9 december 2021 om 19:20

Waar heb je het over? Ik zeg juist dat Barca iets moet doen aan dit soort jongens die de club zwartmaken en jij haalt eruit dat ik de schuld schuif op Barcelona? Hoe dan?

Als je mijn bericht goed leest spreek ik in algemene zin. Je gaat niet ontkennen dat er de afgelopen tijd genoeg berichten naar buiten zijn gekomen waarin selectiespelers uithalen naar Koeman. Dat is een feit. Als ik dan zeg dat de club wat moet doen aan zulke jongens omdat er hierdoor een negatieve sfeer rondom de club gaat hangen, ben ik Barca in een negatief daglicht aan het zetten? Oké dan…

9 december 2021 om 19:26

Hoezo moet Barcelona iets doen aan spelers die verkocht zijn?

10 december 2021 om 14:10

Aan speler die al verkocht zijn kan ook wat worden gedaan. Ik weet niet of je het weet maar in arbeidscontracten kunnen je bedingen opnemen die ook ná uitdiensttreding gelden (sterker nog zij worden van kracht bij uitdiensttreding. Je kan bijvoorbeeld denken aan een concurrentiebeding. Barcelona kan dus prima in de contracten op laten nemen dat spelers na uitdiensttreding zich, op straffe van een boete, niet lasterlijke over de club en staff mogen uitlaten.

Waar ik het echter over had is dat de huidige spelers ook wel van dat natrappen houden. Voetbalzone heeft nota bene een artikel gewijd met als titel “ Ronald Koeman krijgt lelijke trap na vanuit SPELERSGROEP Barcelona”. Je bent dus blind voor de feiten en je beticht mij de schuld te leggen bij Barcelona. Hoe kun je dat in godsnaam concluderen als ik juist zeg dat de spelers zich moeten gedragen (ik zal het maar toelichten: de spelers zijn NIET de club Barcelona). Hoe leg ik de schuld dan bij Barcelona? Ik zeg alleen dat Barcelona veel te lief is voor dit soort jongens en geef een suggestief advies om dit soort praktijken gewoon hard aan te pakken.

Je mist echt totaal de boodschap en ik geloof dat je ook dit bericht volledig weet uit context gaat trekken en eruit gaat distilleren dat ik Barcelona … [vul maar in] vind. Triest.

Natuurlijk was het klaar met Koeman, maar ik vind het benoemenswaardig dat jongens als Firpo, Pjanic, en Mingueza nu alles bloot leggen... typerend voor de spelers die gewoon niet goed genoeg waren voor het niveau dat Barca na streeft. Typerend dat juist iemand als Messi zegt dat Koeman een goede trainer is en dat het niet aan hem ligt. Alle barca fan boys zullen ook later pas realiseren dat die man het NL elftal heeft verlaten om Barca uit de prut te halen, al die overbodige spelers en het debacle met Messi kan hij niks aan doen, maar hij krijgt wel alles om zich heen. Nee het spel was echt niet goed meer en het huwelijk was een beetje stuk, mar het is een schijnheilige slangen kuil geworden.

9 december 2021 om 17:39

Koeman is een prima trainer, maar geen trainer voor Barca. Het is een resultaat coach en dat is opzich prima maar als je vervolgens ook geen resultaat wordt je eruit gegooid, zo simpel is dat. Elke andere coach die ontslagen zou zijn, zou hier geen heisa van gemaakt worden, maar omdat het onze Koeman is, wordt er zo'n heisa gemaakt. Typisch chauvinisme.

9 december 2021 om 18:01

Mwuah ik denk dat genoeg mensen, net als ik er best genuanceerd tegen aan kijken. Ik zeg niet dat Koeman het goed heeft gedaan en natuurlijk was het verhaaltje klaar, maar Mingueza, Firpo en Pjanic hadden het verschil niet gemaakt en kosten wel veel geld, hij was verantwoordelijk voor het weg pesten van spelers, dat moet wel op dit moment. Ik hoop voor Barca dat Xavi magisch is, anders gaan ze het nog veel slechter doen, daar is het nu te vroeg voor, maar ik moet het nog zien want dit elftal is gewoon echt matig.

“De enige manier om je te laten zien, is op de training. Dat is lastiger als de hele groep traint. Dus de dag dat je het kan laten zien, is de dag na de wedstrijd wanneer de wissels keihard trainen. En dan ben je daar niet…”

Volgens mij moet je het juist laten zien als de beste spelers ook trainen. Een training waar je met alleen wissel- en jeugdspelers traint is qua niveau automatisch minder. En er zijn sowieso weinig wisselspelers die heel blij zijn met hun trainer. En ik snap eigenlijk niet dat wanneer familie zo belangrijk is, je in een ander land gaat voetballen...

Als je aan het einde van je carrière zit, veel heb meegemaakt en wat slimmer bent, kun je zoiets natuurlijk wel zeggen. Ben je net geen kind meer, heb je nog geen ervaring en weet je niet wie je volgende trainers op je pad zijn, dan hou je je beter stil. Ik denk dat Koeman er niet wakker van ligt, met die 10 Milles in zijn zak.

Wat een stelletje baby's bij Barcelona zeg. Man, man, man. Geen kans onbenut laten om Koeman een schop te geven, maar ondertussen zelf nog geen deuk in een pakje boter trappen.

Wat zoeken tegenwoordig weinig mensen de problemen bij zichzelf. Wat kan ik anders doen? Wat kan ik doen om wel in de plannen van de trainer voor te komen?

Ik ken deze kerel niet, maar het zegt wel wat, dat hij reserve is en op het moment dat de trainer (die het niet in hem zag zitten) ontslagen wordt, hem een trap na geeft..
Heeft veel weg van kleuterschool-gedrag ("hij pestte mij 😭)

Koeman is typisch zo een geval die niet eerlijk is, veel liegt en als coach zwaar middelmatig is. Div keren hoor je dit soort dingen.voorbeeld: dat Minqueza hem een hand geeft nadat ie gewisseld was, triest, diep triest en zwakzinnig gedrag van Koeman. Veelzeggend. Hij heeft gekregen wat ie verdiende. Leugenaar eerste klas.
Wel lullig dat dit soort dingen achteraf komen, via de pers.......

Inmiddels zijn er zoveel aanwijzingen dat koeman niet geschikt is als coach van een (sub)topclub. Een elftal bestaat niet alleen uit 11 spelers en als je liever binnen zit wanneer de wissels trainen dan heb je je prioriteiten niet op orde of zie je het groter geheel niet van een selectie.

Koeman krijgt heel veel trappen na en dat zegt wat over hem. Setien en valverde hebben min of meer met dezelfde spelers gewerkt en daar kreeg je dit soort berichten direct van dr spelers af niet/nauweijks.

9 december 2021 om 16:32

Pas nou op voor de Koeman brigade hier op voetbalzone. Die halen het liefst Xavi nu al volledig onderuit om Koeman te verdedigen

9 december 2021 om 16:58

🤣 ja ik zag het en dat terwijl xavi al in een paar weken veel meer voetbal en spelvisie laat zien dan koeman in zijn hele periode

9 december 2021 om 17:32

Bij Valencia liep het ook zo. Ik heb Koeman als persoon hoog zitten. Maar het is wel apart dat het bij Valencia ook niet boterde met bepaalde spelers. Vooral de manier waarop hij met hen omging was vreemd.

9 december 2021 om 19:17

Nou ik lees toch echt ook kritiek over Setien en Valverde wat betreft het niet bekijken van video beelden. Maar het is A: logisch dat wisselspelers klagen, want naast een beperkte vorm van zelf kritiek is het altijd makkelijk klagen als iemand weg is. Daarnaast ook logisch dat je méér leest over kritische geluiden over Koeman, want zou jij een Voetbalzone artikel lezen als Firpo zich beklaagt over Valverde? 95% slaat dat over, maar dat wil niet per definitie zeggen dat er geen of minder onvrede is rondom deze andere trainers. Je leest er alleen minder over in de NL media... Mijn intentie is echt niet om Koeman met hand en tand te verdedigen, maar het is wat te makkelijk om een ontevreden wisselspeler als ijkpunt te gebruiken voor de prestaties van Koeman.

Goed zeuren al die spelers, geef Koeman maar de schuld. Dan is mijn vraag: Waarom gaat het nu dan helemaal niet beter? Xavi heeft regels ingebracht, maar het zijn nog steeds 11 individuen op het veld die zonder gedachte, beleving en ziel voetballen. De spelers van Barca moeten zichzelf even heel goed in de spiegel kijken.

Knap hoe de media en journalisten artikels naar buiten brengen. Xavi en heel Barca gaat op hun bek en dan switchen ze het weer naar Koeman om Xavi te beschermen. Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat heel die club failliet gaat. Financieel zijn ze niet in orde, hoe ze met mensen omgaan ook niet. Dan houdt het op.

9 december 2021 om 17:40

Nogmaals lees de tekst voordat je onzin uitkraamt. Deze speler speelt bij Leeds niet meer bij Barca. Dus voor de duidelijkheid, Barca heeft hier niks mee te maken. Of wil je dat Barca Firpo het zwijgen op legt?

9 december 2021 om 17:46

Duidelijk dat jij het niet snapt.

Barca wordt uitgeschakeld, normaal schrijft de media daar iets over omdat het Barcelona is. Wat wordt er geschreven of gepubliceerd, een artikel over hoe slecht Koeman was etc ipv dat de aandacht op Xavi en Barca is gevestigd en hun falen.

Vind t allemaal wel mooi om te zien, koeman kreeg bakken met kritiek toen die 3-0 verloor van bayrn en nu? Je hoort niemand over de prestatie van xavi gister net zo goed 3-0 klop gekregen. Is een hoop hypocryte meuk bij mekaar. En zeker de spelers als ze spelen is de trainer de beste spelen ze niet dan is het een probleem.

Voetballers moeten niet zoveel janken, maar hun voeten laten spreken. Sarcasme modus aan"Onder Xavi gaat het top en veel beter"Sarcasme modus weer uit.

Ik denk dat hij gewoon een hekel heeft aan Koeman omdat Koeman hem als wissel gebruikte. Gewoon een ontevreden jongen die naar excuses zoekt voor zijn eigen falen. Dus dan geef je de trainer een trap na. Als Bielsa hem niet opstelt, is dat zometeen ook een slechte trainer volgens Firpo.

Laten we maar even vooropstellen dat we pas onder de indruk zijn als Busquets, Piqué of De Jong zoiets zou zeggen en niet 1 of andere derderangs afvaller die het niet kan hebben dat hij weggesaneerd is.

Non-nieuws wat mij betreft.

Waarom zijn het altijd de wisselspelers die klagen.... Als je je niet direct aan Koeman kan laten zien is er altijd nog een assistent trainer die als verlengstuk fungeert van Koeman en daarnaast heeft Firpo heeft in zijn wedstrijden nou niet dusdanig overtuigd beter te zijn dan de concurrenten. Misschien dat hij daarom bij Leeds speelt en niet bij Barcelona..

Koeman stond, eigenlijk zat die vaak meer, met een rode kop langs de lijn. Wetende dat het niets zou worden. Ben geen Barcelona fan, maar wel gecharmeerd van Koeman als trainer.
Maar zijn periode Barcelona is denk ik een zwarte bladzijde.
De Koeman van het Nederlands elftal en de Koeman die bij Barcelona zat waren twee totaal verschillende trainers.
Ik vind dat we in Nederland trots moeten zijn op een trainer als Koeman. Ook Koeman wist dat het einde verhaal was denk ik, meteen al na de gebeurtenissen met Suarez, Messi, de voorzitter, de nieuwe voorzitter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Valencia29-1
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Alves hoopt op spoedige hereniging bij Barça: ‘De sfeer is niet hetzelfde’

Als het aan Dani Alves, keert Lionel Messi voor het beëindigen van zijn voetballoopbaan terug bij Barcelona. De 38-jarige rechtsback maakte recent zelf na 5,5 jaar zijn rentree bij los Azulgrana...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren